ZURAINI.COM

Showing posts with label ADVERTORIAL. Show all posts
Showing posts with label ADVERTORIAL. Show all posts

KELAS MEKAP MAMPU BAYAR BY MUA AMANDATOUCH

Bismillah dan Assalammualaikum kepada sesiapa sahaja yang menjejakkan mata kat laman sesawang saya ni ya hehe...Harini saya nak review satu story yang berkenaan dengan dunia kecantikan yang menjadi topik kegemaran wanita la ni...KELAS MEKAP MAMPU BAYAR BY MUA AMANDATOUCH adalah topik yang saya pilih untuk saya war-warkan kat korang yang berminat nak belajar mekap

KELAS MEKAP MAMPU BAYAR BY MUA AMANDATOUCH

Bila sebut bab mekap sekarang ni dah jadi macam satu kemestian dan jadi topik yang menarik untuk diperkatakan. Saya yang memang anti mekap pun kadang-kadang terjebak layan live mekap kat FB...bukannya apa korang,saya teruja nak tengok hasilnya daripada tanpa mekap kepada view selepas mekap...saya belum pernah lagi jumpa orang buat live mekap ni hasilnya tak cantik...semuanya cantik-cantik belaka. Lagipun sekarang dah trend orang pandai mekap je boleh buat income...Surirumahpun dah boleh jana income kalau pandai mekap ni

So,harini saya nak share tentang seorang MUA dari simpang renggam yang selalu buat kelas mekap kat area sini. Disebabkan selalu sangat dia buat saya bagi promote sikit pasal MUA ni. Kalau korang nak tahu MUA ni berasal dari Pahang dan sekarang menetap di Simpang Renggam sebab dia kahwin dengan orang sini...MUA ini lebih dikenali sebagai AMANDATOUCH

KELAS MEKAP MAMPU BAYAR BY MUA AMANDATOUCH

Sebelum ini AMANDATOUCH adalah seorang penari kebudayaan sebelum  terjebak kedalam arena conteng menyonteng muka ni hehehe...Beliau bermula sebagai seorang penari kebudayaan semasa dibangku sekolah lagi dan meneruskan kerjaya sebagai penari selepas habis sekolah. Tahun 2008 - 2011 berpeluang menjadi seorang penari dalam pertonas performance art group dan selepas itu masih meneruskan kerjaya sebagai dancer untuk show RTM dan show-show dancer yang lain. Beliau sering menjelajah ke luar negara selama menceburi bidang tarian ni...antara negara yang pernah beliau pergi adalah london,pakistan,india,argentina,china,karachi,singapore dan paris...

KELAS MEKAP MAMPU BAYAR BY MUA AMANDATOUCH

KELAS MEKAP MAMPU BAYAR BY MUA AMANDATOUCH

KELAS MEKAP MAMPU BAYAR BY MUA AMANDATOUCH
~ Kenangan indah yang tak akan pernah dilupakan adalah menjadi seorang penari kebudayaan yang membawa beliau ke serata dunia

Wowww kannn...daripada penari kebudayaan terus jadi MUA...mana tahu suatu hari nanti dia akan jadi MUA no.1 Malaysia pula...rezeki kita tak boleh nak teropong kannn...yang penting usaha

Sebelum saya pergi lebih lanjut saya nak share tempat korang nak skodeng MUA AMANDATOUCH ni :
Norazilah binti musa(amandatouch)
Facebook~norazilah musa(amandahud)
IG~amandatouch_beauty
Page~amandatouch

KELAS MEKAP MAMPU BAYAR BY MUA AMANDATOUCH

Amandatouch start berkecimpung dalam bidang mekap ni sejak awal tahun lepas sehingga sekarang. AmandaTouch telah mengajar banyak sesi kelas mekap yang basic dan advance. Kalau korang nak tahu lebih lanjut pasal perbezaan basic dengan advance korang boleh tanya beliau ni sendiri sebab takut saya tersalah info pula susah...hehehe...Beliau juga sangat suka join pertandingan mekap setiap kali berpeluang...So,sekarang beliau lebih fokus kepada membuat service makeup nikah,tunang,sanding,shoot,dinner,show dan yang sewaktu dengannya....

Selain tu beliau juga ada buat servis kelas mekap luar dari Johor tapi bergantung kepada penyertaan. Kalau sorang yang nak belajar tak pasal-pasal beliau drive sambil teresak-esak nanti hahaha...Tapi kalau bayar untuk personal apa salahnya kannnn hehehe....Tapi kalau kelas area JB ni celah gigi je dia boleh terbang...Kalau ada sesiapa teringin nak belajar mekap dengan AmandaTouch ni korang pakat-pakat dengan kengkawan buat satu group pastu calling-calling je MUA ni buat temujanji ...Apa yang penting kelas AmandaTouch memang seriously mampu bayar dengan layanan first class oleh cikgu lagi...hehe...tapi jangan ambil kesempatan taw...belajar betul-betul...jangan buli cikgu...

KELAS MEKAP MAMPU BAYAR BY MUA AMANDATOUCH

Baru-baru ni AmandaTouch ada buat review tentang serum organik saya dan berpuashati dengan perfomance serum ni bukan sahaja masa apply sebelum mekap malah masa guna sebelum tidur. By the way,serum ni boleh digunakan bila-bila masa setiap hari...Guna dengan kerap pun tiada masalah sebab serum ini adalah 100% organik...Kulit korang tidak akan rosak kalau pakai banyak kali pun for sure...

So,rasanya cukuplah setakat ni penerangan saya tentang KELAS MEKAP MAMPU BAYAR BY MUA AMANDATOUCH. Kalau ada yang korang tak jelas korang boleh tanya MUA cantik tu sendiri supaya lebih jelas...Saya dah jumpa dah MUA ni...sempoi dan baik orangnya...so,kalau join kelasnya In Sya Allah boleh terus masuk dalam jiwa hehehe...Apa yang saya nak bagitahu kat sini rupa beliau ada iras-iras artis Sherry Ibrahim tu kan???Betul tak?? ke saya je yang perasan macamtu...krik krikkk...Apa-apapun thank's kepada yang sudi singgah...jumpa lagi next story...babaiiii
Wassalam

Sebarang pertanyaan berkaitan boleh hubungi saya di :

PELUANG TAMBAH PENDAPATAN UNTUK SURIRUMAH

Assalammualaikum korang...Morningggg...harini johor cuti ganti awal Muharam,anak-anak masih tidur lagi then saya ada sedikit masa untuk update tentang production garlic balm botol baru saya semalam. Alhamdulillah saya dapat settlekan 270 botol garlic balm yang dah ditempah oleh customer. So,harini saya nak buat tajuk PELUANG TAMBAH PENDAPATAN UNTUK SURIRUMAH sebab saya nak ajak korang semua untuk sama-sama jual garlic balm ni

PELUANG TAMBAH PENDAPATAN UNTUK SURIRUMAH
Mula-mula layan dulu proses saya buat garlic balm semalam ya...Sebab tajuk harini bersangkut paut dengan garlic balm ni. Macam biasa gambar kat bawah adalah gambar yang saya ambil masa saya dalam proses pembuatan garlic balm. Kadang-kadang korang akan jumpa garlic balm warna cream sikit dan korang akan jumpa garlic balm warna putih. Korang jangan risau dengan warna-warna ni sebab isi kandungan adalah sama yang membezakannya adalah warna beeswax...Ada yang saya guna beeswax warna kuning dan ada yang warna putih. Ini disebabkan supplier kehabisan stok then saya terpaksa ambil warna beeswax yang lain tetapi fungsinya tetap sama

PELUANG TAMBAH PENDAPATAN UNTUK SURIRUMAH

PELUANG TAMBAH PENDAPATAN UNTUK SURIRUMAH

Selepas selesai misi buat garlic balm terus saya pos 50pcs untuk customer dari selangor yang siap-siap dah booking yang botol baru ni. Then esok ada 100pcs lagi nak post out ke johor dan sabah... For your info bagi yang baru firstime masuk ke sini,ini adalah first bactch untuk botol yang baru.Sebelum ini saya menggunakan botol 20ml dan sekarang adalah botol 30ml

PELUANG TAMBAH PENDAPATAN UNTUK SURIRUMAH

Gambar sebelah yang dalam botol kat sebelah tu adalah makeup spray yang ditempah oleh customer lain. Selain daripada 2 produk ini saya ada sediakan bermacam-macam jenis produk organik homemade yang korang boleh jual

PELUANG TAMBAH PENDAPATAN UNTUK SURIRUMAH

Selesai misi membungkus untuk di pos,sebelum tu ambil gambar dulu untuk update kat blog kan,kang takde pula bahan nak di update...hehehe...Oklah...kita berbalik kepada cerita PELUANG TAMBAH PENDAPATAN UNTUK SURIRUMAH yang saya bagitahu tadi. Peluang yang saya nak tunjukkan ini bukan peluang yang luar biasa...bukan saya nak janji bulan dan bintang...dan bukan juga saya nak janji korang jadi kaya raya...

PELUANG TAMBAH PENDAPATAN UNTUK SURIRUMAH yang saya maksudkan adalah saya ingin mengajak korang jual garlic balm ni. Saya suka berterus terang...so kita terus terang jela ye...saya nak korang ambil peluang untuk jual garlic balm ini sambil tambah-tambah duit poket dan sambil jaga anak...peluang biasa-biasa je...Boleh kan???

Baca ini juga : BAGAIMANA NAK BACA WHATSAPP DI LAPTOP

HARGA JUAL TETAP : RM25
HARGA DROPSHIP : RM20

AGENT :
RM15 X 10PCS

STOKIS :
RM7 X 50PCS
(stokis yang masih kosong 
Perak,Kedah,Kelantan,Terengganu,Perak dan Negeri Sembilan )



PELUANG TAMBAH PENDAPATAN UNTUK SURIRUMAH

Korang juga berpeluang untuk buat jenama sendiri kalau korang nak...Just inform saya then saya akan hantar botol tanpa sticker. In Sya Allah saya akan buat kotak khas untuk garlic balm ini dimasa akan datang

Garlic balm ini adalah 100% organik homemade yang diproses secara kecil-kecilan dirumah oleh saya sendiri. Garlic balm ini berfungsi sebagai satu alternatif untuk merawat selsema dan batuk untuk bayi dan kanak-kanak selain untuk mengurangkan gejala asma secara tradisional tanpa ubat-ubatan moden. Saya menggunakan bawang putih asli dalam menghasilkan garlic balm ini. Garlic balm ini adalah sama fungsi dengan minyak bawang putih cuma saya jadikan balm supaya lebih mudah digunakan

Kepada semua ibu-ibu wajib dapatkan garlic balm untuk kemudahan korang guna kalau rasa anak nak selsema korang boleh terus apply...kalau tak selsemapun stil boleh apply bagi mereka rasa hangat...Jangan lupa rebut PELUANG TAMBAH PENDAPATAN UNTUK SURIRUMAH ini...Alaaa simple-simple je kan...sambil-sambil duduk rumah kita jual kat jiran-jiran sebelah ye tak...hehee...Oklah sampai sini sahaja cerita saya,anak dah menjerit dah kat bilik sebelah...nextime kita sambung lagi ya...Thank you sudi singgah...
Wassalam

Sebarang pertanyaan berkaitan boleh hubungi saya di :

RISSMART SIMPANG RENGGAM BANTU PASARKAN PRODUK USAHAWAN TEMPATAN

Bismillah...Assalammualaikum sahabat-sahabat semua. I'm back...yuhuuuu...hehehe,tiba-tiba dalam hati banyak girang sebab saya nak review satu usaha murni RISDA untuk membantu usahawan untuk terus maju...So...kita guna RISSMART SIMPANG RENGGAM BANTU PASARKAN PRODUK USAHAWAN TEMPATAN sebagai tajuk artikel saya kali ni ya

RISSMART SIMPANG RENGGAM BANTU PASARKAN PRODUK USAHAWAN

Gambar kat atas ini adalah gambar Rissmart Simpang Renggam. Buat pengetahuan korang  Rissmart adalah pusat pengumpulan dan pengedaran produk usahawan dibawah bimbingan Risda. Ini adalah satu lagi usaha kerajaan Malaysia membantu usahawan-usahawan dan pekebun kecil Risda untuk melonjakkan nama dan mampu bersaing dalam pasaran hari ini. Lokasi Rissmart Simpang Renggam betul-betul berada dibawah pejabat Risda Simpang Renggam yang baharu

Hari ini saya berkesempatan untuk singgah di Rissmart Simpang Renggam sebab saya mempunyai produk makanan untuk dijual dan berhasrat untuk merebut peluang perkhidmatan Rissmart ini. Rissmart Simpang Renggam baru beroperasi selama sebulan dan masih ramai yang belum perasan dengan kehadiran Rissmart di situ

RISSMART SIMPANG RENGGAM BANTU PASARKAN PRODUK USAHAWAN

Rissmart Simpang Renggam dikendalikan oleh sepasang suami isteri usahawan Risda yang berjaya iaitu Encik Hairul Anuar dan Puan Zarah...tetapi saya hanya berpeluang untuk jumpa dengan Puan Zarah je...Mungkin di lain kali saya punya kesempatan untuk jumpa dua icon usahawan Risda ni lagi

Okeyy...dipendekkan cerita saya teruja sebenarnya bila jejakkan kaki kedalam Rissmart Simpang Renggam ni sebab design kedainya nampak sangat unik dan cantik. Tapi masih ada ruang kosong untuk di isi lebih banyak barang,maklumlah kedaipun baru sebulan di buka...masih dalam proses penyusunan barang

RISSMART SIMPANG RENGGAM BANTU PASARKAN PRODUK USAHAWAN


Dek kerana teruja sangat dengan peluang yang ada disini tak sedar saya duduk berbincang hampir 2 jam disini. Rupa-rupanya Puan Zarah adalah pemilik kepada produk mee siput. Selalu jumpa dan beli je tetapi harini dapat jumpa pemilik mee siput sendiri...Kalau korang nak dapatkan mee siput yang sedap boleh singgah kat sini

RISSMART SIMPANG RENGGAM BANTU PASARKAN PRODUK USAHAWAN

Lupa saya nak bagitahu korang. Ini mengikut pemerhatian saya la...sebab saya lupa nak tanya. Saya lihat konsep yang dibawakan di Rissmart ni lebih kepada menjual makanan,sebab saya tak nampak selain makanan disini. Banyak makanan yang dipamerkan disini...jap saya sebut mana yang saya ingat ya...Tempeyek ada,tempeyek mini ada,kuih bahulu ada,cookies coklat ada,biskut-biskut bakar ada,telur masin ada dan macam-macam lagi....nak sebut kat sinipun nanti jadi panjang sangat cerita saya hehehe...

Kalau nak jual selain daripada makanan korang boleh tanya owner Rissmart ni terus...Jangan risau mereka sangat friendly. Apa yang diberitahu kepada saya hanya produk usahawan sendiri sahaja boleh diletakkan disitu...Maksudnya produk yang korang nak jual tu korang buat sendiri bukan produk orang lain

RISSMART SIMPANG RENGGAM BANTU PASARKAN PRODUK USAHAWAN

Kuih ni yang menarik perhatian saya sebab warna yang menarik dan nampak cantik. Sengaja saya letak gambar Puan Zarah kat sebelah gambar kuih yang cantik ni...bila ingat kuih ni ingat owner Rissmart nih kannnn...giteww...hahaha...Kalau korang nak tahu kuih yang cantik tu adalah kuih kapit yang di inovasikan untuk nampak lebih menarik. Kreatif sungguh usahawan-usahawan kita

RISSMART SIMPANG RENGGAM BANTU PASARKAN PRODUK USAHAWAN

Yang ini lagi satu produk yang saya dah pun try. Seriously sedap dan unik sebab ramuan rahsianya tapi saya tak boleh la bagitahu ramuan rahsianya kat sini kan hehehe...Tapi cookies ni memang menepati citarasa anak tekak saya dan harganyapun ok...nice...tu ada tertera kat situ korang tengoklah...kannn...murah je

Usai bercerita tentang bisnes saya pun beransur pulang tapi sebelum tu sempat saya mintak Puan Zarah belanja satu gambar dengan popia nestum saya. Popia nestum in Sya Allah akan dipamerkan disini nanti ya...so...gambar tu ala-ala teaser la nak bagitahu korang upcoming produk kan...hehee

RISSMART SIMPANG RENGGAM BANTU PASARKAN PRODUK USAHAWAN

Sebelah gambar tu ada saya selitkan nombor telefon Puan Zarah dan alamat Rissmart Simpang Renggam...Sesiapa yang berminat nak pasarkan produk @ ada urusan lain yang berkaitan boleh contact nombor ini @ terus je datang ke alamat yang tertera...Haaaa lagi satu nak pesan kalau korang nak datang korang pastikan calll dulu ya...takut mereka tiada di kedai sebab kadang-kadang mereka ada urusan di luar

Ada satu lagi info yang saya dapat bahawa korang boleh temui Puan Zarah di lokasi pasar pagi simpang renggam setiap hari jumaat dikawasan berhampiran YongKah. Korang jalan sikit je boleh nampak dah gerai Puan Zarah tu...Gambar dah bagi kan,dah kenalkan...kalau jumpa Puan Zarah bolehlah tegur-tegur,minta sahre ilmu dan tips kejayaan sikit kan...hehehe

Rasanya cukup penerangan saya tentang RISSMART SIMPANG RENGGAM BANTU PASARKAN PRODUK USAHAWAN TEMPATAN. Itu sahaja gambar yang sempat saya snap. Kalau ada apa-apa info terbaru akan datang in Sya Allah saya akan buka topik lagi supaya info dapat disebarkan kepada yang memerlukan info hehehe...Ayuh warga Simpang Renggam,rebut peluang yang ada untuk pasarkan produk korang...Jumpa lagi next story...Terima kasih sudi singgah
Wassalam

Sebarang pertanyaan berkaitan boleh hubungi saya di :

RESEPI MUDAH POPIA NESTUM YANG RANGUP DAN SEDAP

Bismillah...
Assalammualaikum semua...Good morning...pagi-pagi saya dah start mencoret idea disini sebab taknak idea berlalu pergi sebelum sempat untuk disebarkan. Harini saya nak share sedikit RESEPI MUDAH POPIA NESTUM YANG RANGUP DAN SEDAP

RESEPI MUDAH POPIA NESTUM YANG RANGUP DAN SEDAP

Saya rasa semua orangpun dah kenal popia nestum. Setiap kali musin nak raya mesti ramai yang jual popia nestum kat FB mereka. Kenapa ramai yang jual? Jawapan yang tepat untuk soalan ini adalah kerana popia nestum sangat-sangat mudah nak buat

Bila sebut pasal mudah,mana ada dalam dunia ni orang taknak buat kerja yang mudah kan??? Betul tak? Hehehe...semua orang sepakat bab nak buat kerja mudah...Terlanjur saya nak share resepi RESEPI MUDAH POPIA NESTUM YANG RANGUP DAN SEDAP ni saya selitkan sedikit info mengikut pengalaman saya hokeyy

RESEPI MUDAH POPIA NESTUM YANG RANGUP DAN SEDAP

Sedikit info sebagai tips nak buat popia nestum lebih efisyen atau ayat lebih mudahnya masa nak proses buat popia nestum ni lebih cepat. Kalau nak pilih kulit popia mesti pilih yang jenis mudah untuk dikopek. Saya dah pernah cuba macam-macam kulit popia tapi kulit popia jenama "FRIZZ SPRING ROLL PASTRY" adalah kulit popia yang paling mudah nak diuruskan. Seriously saya banyak jimat masa ketika peel kulit popia ni kalau guna brand Frizz ni

Lupa saya nak cerita,saya sebenarnya buat popia nestum ni untuk jual pada budak sekolah. Ada 2 tujuan saya buat popia nestum ni,yang pertama saya nak buat duit tambahan untuk belanja anak saya,daripada duit jual popia nestum secara kecil-kecilan ni saya boleh tampung duit belanja sekolah anak saya...so,saya dah tak payah fikir pasal belanja sekolah anak saya dah...semua collection khas untuk belanja sekolah anak saya...

Tujuan yang keduanya saya cuba nak jual benda yang lebih berkhasiat daripada makanan ringan kepada budak sekolah. Sebab saya perhatikan banyak makanan ringan dijual kepada budak sekolah yang saya rasa tidak sesuai dimakan berlebihan oleh pelajar tetapi apakan daya saya tak mampu mengubahnya. Oleh itu,saya cuba jual popia nestum ni,sekurang-kurangnya saya dapat mengurangkan jumlah mereka yang beli makanan ringan. Itupun kalau teori yag saya fikirkan ini relevan hehehehe...

RESEPI MUDAH POPIA NESTUM YANG RANGUP DAN SEDAP

Okey,berbalik pada cerita kulit popia brand frizz tadi. Kalau korang tengok gambar di awal artikel ni korang boleh nampak yang popia nestum saya ni saya tak gulung. Saya buat potongan biasa sahaja sebab sebelum ni saya pernah buat yang gulung tapi macam kurang selesa bila kunyah(penat nak kunyah). Oleh kerana target market saya adalah kanak-kanak sekolah saya lebih suka buat potongan begini lebih nampak macam makanan ringan yang menarik dan lebih ringan untuk dikunyah

Saya akan potong terlebih dahulu kulit popia seperti dalam gambar kemudian baru saya akan peel. Kenapa saya tak peel dulu sebelum potong??? Jawapannya sebab saya nak potongan yang saya dapat tu sekata. Kalau saya peel dulu baru potong saya takut kerja saya kurang efisyen. Tapi terpulang pada kretiviti sendiri bagaimana cara nak buat

RESEPI MUDAH POPIA NESTUM YANG RANGUP DAN SEDAP

Ini adalah gambar selepas saya berjaya peel semua kulit popia untuk melaksanakan misi popia nestum saya. Untuk pengetahuan korang saya dah buat perbandingan hasil antara kulit popia yang biru dengan yang hijau tau. Untuk dapatkan hasil yang lebih banyak untuk resepi popia nestum yang saya akan bagi nanti korang perlu gunakan kulit popia frizz(7.5inch) yang pek warna hijau(8.5inch)

RESEPI MUDAH POPIA NESTUM YANG RANGUP DAN SEDAP

Ok,taknak buang masa kita teruskan kepada RESEPI MUDAH POPIA NESTUM YANG RANGUP DAN SEDAP. Resepi ni sangat mudah...sesiapa sahaja boleh cuba dan akan berjaya buat tanpa ragu-ragu(hehehe) Tapi pastikan kalau adik-adik bawah umur nak cuba resepi ni korang bagitahu mak korang dulu taw...Yela...mana tau ada pula yang nak buat jual-jualan kat kawan-kawan sekolah pula kan...

RESEPI MUDAH POPIA NESTUM YANG RANGUP DAN SEDAP :
Frizz Spring Roll Pastry 1peket
Nestum Original/Madu 10 sudu 
Susu Nespray 10sudu(@ susu yang korang suka )
Gula halus 6 sudu(kalau nak manis sikit letak 5 sudu)
Minyak 500ml(ikut keperluan)

Selepas korang siap peel semua kulit popia korang dah boleh start menggoreng. Pastikan semasa menggoreng korang tak tinggalkan aktiviti menggoreng tu...Korang kena tunggu sampai settle. Yela kan...orang pempuan ni kalau buat kerja multitask sikit...boleh wat 3 4 kerja dalam satu masa tapi kalau sedang goreng kulit popia buang sifat multitask tu ke tepi dulu sebab masa goreng kena jaga betul-betul takut nanti warna tak sekata...ada yang kuning @ hangit dan ada yang warna cerah...Alaaaa...kejap je kot nak siap goreng...tak sampai 5 minit pun. Inilah bab yang paling cepat nak buat...

Selepas siap goreng korang terus angkat dan toskan minyak atas kertas minyak/tisu/penapis minyak ikut korang punya keselesaan. Korang gorenglah habis-habis dulu(maksud saya goreng habis-habis 1 pek popia yang korang dah peel tadi) Agak-agak dah tos minyak yang berlebihan tu korang dah boleh campurkan bahan-bahan tadi dengan kulit popia yang siap digoreng tadi. Bahan-bahan tadi korang ada 2 pilihan samaada nak kisar @ tidak. Macam saya tak kisarpun sebab saya nak nampak tekstur nestum tu hehehe...then,jimat kos sedikit dan rasanya tetap sama 

Inilah hasilnya popia nestum versi saya. Saya pek kecil-kecil untuk jual RM1 pada budak sekolah dan yang 4 biji botol besar tu saya letak kat butik area rumah saya,mana tau kalau-kalau ada yang berminat nak beli hehehe

RESEPI MUDAH POPIA NESTUM YANG RANGUP DAN SEDAP

Masa yang saya perlukan untuk selesaikan 1 batch popia nestum(untuk 1 peket kulit popia) tak sampai 1jam. Korang boleh cuba kat rumah untuk buat makanan sampingan untuk anak-anak daripada bagi makanan ringan yang tidak berfaedah tu. Bagi yang nak jualpun boleh...Selamat mencuba,saya pasti ramai yang suka. Apa yang penting korang guna kulit popia brand Frizz sebab boleh kurangkan masa korang nak kopek kulit popia tu nanti...Tu pun kalau korang jumpa kulit popia ni kat pasaraya yang berhampiran rumah korang. Setahu saya kulit popia ni ada jual di Econsave,Aeon Big,Mydin,Jusco dan semua pasaraya 99 speedmart...Wahhh rasanya macam mudah je nak dapatkan "FRIZZ SPRING ROLL PASTRY" ni. Selain daripada kulit popia korang boleh dapatkan macam-macam lagi produk frozen yang berkualiti dibawah brand Frizz ni...Korang boleh refer di http://www.frizz.com.my/

RESEPI MUDAH POPIA NESTUM YANG RANGUP DAN SEDAP
~ aktiviti seal plastik ~

Oklah,rasanya cukup untuk kali ni saya membebel...Nanti ada masa bolehlah korang try RESEPI MUDAH POPIA NESTUM YANG RANGUP DAN SEDAP ni ya...Jangan stress-stress sangat sebab korang pasti berjaya buat dengan sedap sebab resepi ni sangat mudah nak buat...Saya pasti yang dah cuba buat mesti akan buat lagi dan lagi hehehe...Saya harap perkongsian saya memberi manfaat pada orang lain...Apa-apapun terima kasih sudi singgah kat blog saya...Kita jumpa lagi next entri...

Wassalam

Sebarang pertanyaan berkaitan boleh hubungi saya di :

SERVIS VIDEO IKLAN PRODUK

Bismillah dan Assalammualaikum semua...Harini dua kali saya muncul disini sebab saya nak review satu servis yang saya rasa orang lain patut tahu terutamanya bagi mereka yang mempunyai bisnes. Yang tiada bisnes juga perlu ambil tahu sebab mungkin masa akan datang rezeki korang berbisnes pula @ korang boleh share info kepada kawan-kawan/saudara mara/adik beradik/jiran yang dalam aliran bisnes kerana mungkin mereka memerlukan servis ini. Okey...kali ni saya tertarik nak share tentang SERVIS VIDEO IKLAN PRODUK

SERVIS VIDEO IKLAN PRODUK

Penting ke video iklan dalam bisnes??? Apa tujuan nak buat video bisnes???Haaaaa...Meh sini rapat-rapat saya nak cerita kenapa video iklan dalam bisnes ni penting. Sebenarnya zaman sekarang orang lebih puashati nak tengok video daripada tengok gambar. Sayapun tak begitu pasti berkenaannya mungkin sebab video lebih menarik dan padat dengan info tentang sesuatu produk

Iklan adalah satu medium yang penting untuk memperkenalkan produk kepada umum. Tanpa iklan maka matilah produk tersebut. Kalau tiada videopun still boleh iklan juga sebagai contoh tunjuk kat jiran sebelah rumah...orang kawasan taman dan cara yang paling hot sekarang iklan kat facebook

SERVIS VIDEO IKLAN PRODUK

"Ekeleeehhh...kat facebook boleh je iklan letak gambar then letak jela info produk nanti orang baca la iklan kita..."
Beb...orang sekarang semua nak rushing...diorang malas nak baca penerangan korang yang menjela-jela tentang info produk korang tu...

"senang je...letak gambar jela...kalau diorang berminat diorang pm then saya boleh terangkan pasal info" 
Itu kalau sorang dua yang berminat beb...kalau 100 orang yang berminat takkan korang nak reply satu-satu pasal info...pastu pm korang diorang tak reply pasal malas nak baca huhuhu...

"nak buat video ni kalau buat sendiri memang ke laut lah hasilnya...nak tayangkan kat facebook pun segan...nak upah orang buat memang taklah...mahal sangat,tak dayo den nak membayar eh do..(bak kata nabil hehehe)"
Haaaa...inilah yang saya nak bagitahu ni...Tiada yang mustahih dalam dunia bisnes yang penting korang kena cekal dan cepat bertindak rebut peluang. Ini tak...belum cuba lagi dah say 'no'...baca dulu apa saya nak cerita pasal SERVIS VIDEO IKLAN PRODUK ni...peluang yang terbaik datang sekali je...so baca sampai habis dan cepat rebut peluang sebelum peluang tu berlalu...(hahaha...ayat manis semanis honey...)

Apa tujuan nak buat video bisnes???
Seperti yang saya cakap tadi tujuan utama video bisnes ni untuk iklan dan sekaligus membantu meningkatkan jualan kita. Melainkan ada yang buat bisnes tapi tak mahu tingkatkan jualan boleh abaikan kepentingan buat video bisnes huhuhu...

SERVIS VIDEO IKLAN PRODUK

Perbezaannya sangat ketara antara iklan menggunakan gambar dan artikel berbanding iklan menggunakankan video lebih-lebih lagi video bisnes yang tampak profesional kerana lebih ramai orang suka menonton video berbanding membaca yang katanya membosankan. Tapi...haaaa ada tapinya huhuhu...video perlulah sebuah video yang menarik dan profesional...kalau video yang 'janji ado' je tu risiko untuk dikritik tu agak tinggi. 

Video perlu lebih infomatik dan praktikal sebagai contoh nak cerita pasal sabun muka...Iklan sabun muka menggunakan gambar dan artikel VS Iklan video orang sabun muka... Orang akan lebih tertarik untuk melihat video berbanding membaca artikel lebih-lebih lagi kalau artikel yang panjang menjela...font kecil...tulisan tak jelas dan sebagainya...inilah yang cuba saya maksudkan...faham tak korang?

Nota kaki (pesanan dari motivator tempat saya pergi kursus) :-
" Kalau kita nak produk kita orang kenal kita perlu selalu muncul bagi orang nampak...tapi pastikan orang nampak yang cantik-cantik...yang baik-baik...bila orang selalu nampak barulah orang rasa minat....dannnn...bila orang rasa minat baru orang percaya dengan produk kita...bila orang dah percaya apa lagi mestilah orang nak beli "

Cuba korang renung-renungkan apa yang dicakapkan ada benarnya...kalau iklan sekali sekala je macamana orang nak kenal dan ingat...kalau janji hado je iklannya macamna orang nak minat then beli...hurmmm betul juga ya...Kalau video yang menarik mesti ramai yang suka nak tengok pastu share...pastuuuu...korang sambunglah sendiri ye...

Baiklah...Back to the title SERVIS VIDEO IKLAN PRODUK yang ditawarkan oleh rangkaian JOHORBIZ. Apa yang saya faham JOHORBIZ membantu para usahawan johor untuk membuat video usahawan yang lebih profesional dengan harga yang mampu bertujuan untuk meningkatkan lagi ekonomi johor dalam bidang keusahawanan. Kalau ambil servis luar lebih mahal berbanding di JOHORBIZ...(gitu lah lebih kurang maksudnya)

SERVIS VIDEO IKLAN PRODUK

Dan yang terbaru servis yang ditawarkan oleh JOHORBIZ untuk para Usahawan Johor adalah pakej "Business Marketing Video" menggunakan Fully Drone,  DJI osmo +, DSLR dan video camera dengan harga yang cukup menakjubkan khas untuk 400 usahawan johor semua daerah. Inilah yang dinamakan peluang baik yang langsung tak boleh dilepaskan. 

Harga pakej sangat-sangat murah tak sampai seribu ringgitpun. Tapi jangan ada yang membayangkan kos nya RM100 pula ya...memang kena boom satgi nanti...hahaha...Come on beb,guna Fully Drone,  DJI osmo +, DSLR dan video camera takkan nak bayangkan RM100 lagi kan...wakeup!!!wakeup!!!Korang boleh buat research tentang servis begini untuk buat perbandingan

" Di mana lokasi shooting video?"
Haaa...saya suka soalan adik ni...shooting video boleh dibuat di premis korang...Tak perlu risau korang nak kena hangkut produk-produk korang sebab pihak JOHORBIZ  yang akan hangkut alatan mereka ke premis korang hokey

" Luar dari kawasan Johor tak dapat ke guna servis JOHORBIZ?"
Jawapan pada soalan ni korang boleh tanya sendiri kepada CMO JOHORBIZ

Alhamdulillah...telah ramai yang menggunakan perkhidmatan JOHOR BIZ dan berpuashati dengan hasilnya dan salah seorangnya adalah saya hehehe...Korang boleh refer page CMO JOHOR BIZ @ IG IFASYAIFUL untuk lebih jelas. ( kang saya cakap lebih-lebih silap info pula huhuhu) Ataupun kalau korang takut terlepas peluang @ macam dah yakin sangat nak rebut pakej "Business Marketing Video" ni korang boleh terus tekan icon whatsapp yang gedabak kat bawah ni,korang boleh terus tanya dengan CMO JOHOR BIZ ( Cik Ifa ) yang sangat mesra alam...Korang jangan contact saya pula kalau nak tanya pasal video taw hehehe...

Klik sini

Sebelum saya tamatkan artikel ni saya nak tunjukkan rupa Drone yang akan menyempurnakan projek "Business Marketing Video" yang bakal korang rebut tu...Macam comel jek...macam best jek...

SERVIS VIDEO IKLAN PRODUK

SERVIS VIDEO IKLAN PRODUK

Wink...wink...teruja sangat tengok benda putih dalam gambar atas ni...( saya yang tak teruja...kalau korang tak teruja takpelah hehehe) Kesimpulan yang boleh saya buat daripada artikel SERVIS VIDEO IKLAN PRODUK ini adalah untuk bersaing dengan cara sihat dalam bidang bisnes yang sangat mencabar pada harini adalah perlu untuk kita memiliki video bisnes yang profesional untuk memperkenalkan servis/produk/perniagaan kita kepada orang. Apa-apapun pilihan terletak pada tangan korang, saya sekadar berlapang dada untuk berkongsi info kepada orang yang memerlukan. Terima kasih kepada yang sudi membaca dan harap info ini dapat dipanjangkan kepada orang lain sebagai manfaat bersama

"Ayuh warga johor sama-sama kita rebut peluang keemasan ini"
Wassalam

Sebarang pertanyaan berkaitan boleh hubungi saya di :

SERVIS LABEL BOTOL PRODUK

Assalammualaikum semua...
Harini saya masih tak story pasal projek homemade saya sebab harini saya nak share satu info berkaitan SERVIS LABEL BOTOL PRODUK. Bisnes saya kan ada kaitan dengan sticker & label produk kan, so kita share-sharelah info untuk manfaat bersama...I'm right?

SERVIS LABEL BOTOL PRODUK


PENING KEPALA NAK CARI PRINTING SERVICE?
-
-
KAT MANA NAK TEMPAH LABEL PRODUK?
-
-
SAYA NAK LABEL PRODUK YANG NAMPAK EXCLUSIVE...
-
-
SAYA NAK LABEL YANG MELEKAT KAT BOTOL TERUS...
-
-
Hehehe...macam-macam kerenah bakal-bakal usahawan ni ye...saya akan share tentang perkhidmatan percetakan sticker label jenis silkscreen. Korang tahu tak sticker silksreen tu macamana??? Hahaha...nanti saya syok sendiri tulis tapi korang tak faham...

Silkscreen label ini adalah label produk yang ditampal terus pada permukaan botol. Korang mesti pernah tengok botol produk yang labelnya melekat di botol tanpa kertas @ plastik label...Haaaa itulah dia silkscreen label...Wait... saya bagi satu contoh sticker produk

SERVIS LABEL BOTOL PRODUK

Gambar kat atas ni adalah salah satu contoh label produk jenis silkscreen. Kebiasaannya produk kecantikan dan makanan yang akan guna label jenis ni

Okey semua dah tahukan apa itu silkscreen label? So,saya nak kenalkan sebuah syarikat yang menjalankan perkhidmatan pembuatan silkscreen label ni untuk botol produk korang. Syarikat ni dah 10 tahun beroperasi dalam bisnes printing ni...Ala-ala pakar printing la juga kan...Nanti saya akan share info macamana korang nak contact syarikat ni

SERVIS LABEL BOTOL PRODUK

Tak kira botol produk korang tu bulat atau rata tiada masalah...korang stil boleh buat silksreen label ni...Kalau korang ambil produk saya yang dalam botol macam toner dan serum organik boleh la gunakan servis mereka ni kan...hehehe...

Antara kelebihan menggunakan silkscreen label ini adalah label korang akan nampak lebih exclusive dan yang paling penting korang tak perlu dah nak fikir kerja tampal-tampal sticker...sticker terbuka...sticker kotor...sticker terkoyak...hahaha...Betul tak??

Korang kalau nak tahu lebih lanjut @ nak set appointment boleh whatsapp terus dengan Mr Jerry 019-779 5823 @ korang boleh terus tengok laman web perkhidmatan stiker mereka di http://litatsilkscreen.com/ ataupun korang boleh juga check di page mereka https://www.facebook.com/litatsilkscreen/ 

Kalau korang nak tanya pasal harga pun korang boleh tanya kat Mr Jerry ni...Harga adalah bergantung pada sticker design dan size yang dipersetujui dengan harga yang berpatutan...Lupa saya nak bagitahu korang,syarikat ni beroperasi di JB...so,orang-orang JB yang nak jadi tokey produk sendiri boleh lah dapatkan servis label botol produk dengan mereka

Baiklah...rasanya cukup setakat ni sahaja perkongsian saya tentang SERVIS LABEL BOTOL PRODUK. Saya sekadar berkongsi info yang saya tahu untuk mereka yang memerlukan...Kalau korang rasa info ni berguna untuk orang lain boleh share juga tau...Saya harap artikel ni dapat bantu mereka yang mencari-cari servis silkscreen label di JB. Terima kasih baca samapi habis dan jumpa lagi...Babai

Wassalam

Sebarang pertanyaan berkaitan boleh hubungi saya di :

TEMPAH KOTAK PRODUK MURAH DAN MINIMUM ORDER RENDAH

Bismillah...
Hi Assalammualaikum sahabat semua...Alhamdulillah saya punya lagi kesempatan untuk update blog saya harini...Tapi kali ni saya tak cerita pasal aktiviti homemade saya tetapi saya nak cerita pasal TEMPAH KOTAK PRODUK MURAH DAN MINIMUM ORDER RENDAH . Kebiasaannya mereka yang berminat nak buat jenama sendiri dengan modal rendah akan patah semangat bab nak tempah kotak produk...Mula-mula semangat berkobar-kobar nak buat produk sendiri tapi bila nak tempah kotak je akan sedikit kecewa sebab rata-rata pengusaha kotak produk akan letak MOQ yang tinggi

Saya sekadar meluahkan apa yang saya alami. Kalau korang perasan setiap produk saya satu pun tidak mempunyai kotak produk...Korang nak tahu kenapa??? ini lah masalah yang saya hadapi,bukan saya tak nak buat kotak tetapi MOQ yang diberikan bagi saya terlalu tinggi untuk saya yang bisnes kecil-kecilan ni....Sama juga seperti customer saya yang menghadapi masalah yang sama bila part nak tempah kotak produk

So...harini saya nak kenalkan kepada korang-korang yang patah semangat sebab tak dapat buat kotak produk dengan seorang pengusaha /designer kotak produk & sticker. Setakat ini saya baru jumpa seorang sahaja pembuat kotak produk yang bagi MOQ rendah bertepatan dengan misi dia untuk membantu mereka-mereka yang baru nak start bisnes...Tahniah saya ucapkan kepada adik ni sebab memberi ruang dan peluang pada kami semua

TEMPAH KOTAK PRODUK MURAH DAN MINIMUM ORDER RENDAH

Ini adalah contoh kotak produk yang telah di buat dan saya kira cukup cantik dan memenuhi citarasa. Selalunya tempahan akan siap bergantung pada jumlah tempahan yang dibuat dan tempahan yang sedia ada. Saya bagitahu awal-awal ya...Tempahan kotak @ sticker memang akan ambil masa sebab kita tak tahu berapa banyak tempahan sediaada yang perlu diselesaikan oleh mereka sebelum terima tempahan kita. Biasanya akan ambil masa seminggu untuk siap

TEMPAH KOTAK PRODUK MURAH DAN MINIMUM ORDER RENDAH

TEMPAH KOTAK PRODUK MURAH DAN MINIMUM ORDER RENDAH

TEMPAH KOTAK PRODUK MURAH DAN MINIMUM ORDER RENDAH

TEMPAH KOTAK PRODUK MURAH DAN MINIMUM ORDER RENDAH

Ini pula lain-lain contoh design yang pernah dibuat untuk customer mereka...Amacam??? Cantik & kemas right? Korang boleh request design dan bentuk macamana yang korang nak. Buat masa sekarang saya difahamkan design untuk setiap tempahan adalah percuma(promosi) dan akan berubah bergantung pada pihak pengurusan. Korang boleh tanya pihak mereka sendiri. Di akhir artikel ini saya akan letak detail mereka bagi senang korang nak contact terus untuk berurusan

TEMPAH KOTAK PRODUK MURAH DAN MINIMUM ORDER RENDAH

Saya ada satu je gambar contoh design sticker yang mereka buat...Sebenarnya tak boleh nak letak banyak-banyak gambar...Kalau korang nak tengok gambar design mereka korang boleh tengok kat Instagram @ facebook page mereka...Senang dapat tengok semua...saya tak dapat nak tepek semua gambar kat sini...

TEMPAH KOTAK PRODUK MURAH DAN MINIMUM ORDER RENDAH

Ini pula salah satu testimoni pelanggan mereka yang berpuashati dengan servis yang mereka berikan. Kalau tak ok takkan dapat feedback ohsem macamni kan...Dah la MOQ rendah...servis terbaik...Saya syorkan servis Grafcreations ni kepada sesiapa sahaja yang memang nak cari servis buat kotak @ sticker dalam jumlah yang kecil bagi permulaan bisnes dengan modal yang kecil

Oklahh...Kalau korang nak buat produk organik homemade jenama sendiri bolehlah tempah kat saya dan kotak tempah kat Grafcreations hahaha...Ok tak gitu??? Hehehe...Kepada yang berminat nak berurusan dengan saya macam biasa terus wasap saya taw...

Korang yang nak TEMPAH KOTAK PRODUK MURAH DAN MINIMUM ORDER RENDAH pula tengok kat bawah saya share detail pasal designer kotak ni...Korang boleh terus wasap je untuk lebih detail sebab saya tak berani nak terangkan lebih-lebih sebab takut salah info huhuhu...Nak tengok design boleh tengok kat IG @ page hokeyyyyy...

TEMPAH KOTAK PRODUK MURAH DAN MINIMUM ORDER RENDAH!!!


Korang boleh terus klik link diatas untuk terus hubungi mereka...Saya harap perkongsian TEMPAH KOTAK PRODUK MURAH DAN MINIMUM ORDER RENDAH dapat membantu meringankan beban korang semua...hehehe...So...jumpa lagi next entri...Terima kasih sudi singgah

Wassalam