ZURAINI.COM

Showing posts with label ADVERTORIAL. Show all posts
Showing posts with label ADVERTORIAL. Show all posts

RESEPI MUDAH POPIA NESTUM YANG RANGUP DAN SEDAP

Bismillah...
Assalammualaikum semua...Good morning...pagi-pagi saya dah start mencoret idea disini sebab taknak idea berlalu pergi sebelum sempat untuk disebarkan. Harini saya nak share sedikit RESEPI MUDAH POPIA NESTUM YANG RANGUP DAN SEDAP

RESEPI MUDAH POPIA NESTUM YANG RANGUP DAN SEDAP

Saya rasa semua orangpun dah kenal popia nestum. Setiap kali musin nak raya mesti ramai yang jual popia nestum kat FB mereka. Kenapa ramai yang jual? Jawapan yang tepat untuk soalan ini adalah kerana popia nestum sangat-sangat mudah nak buat

Bila sebut pasal mudah,mana ada dalam dunia ni orang taknak buat kerja yang mudah kan??? Betul tak? Hehehe...semua orang sepakat bab nak buat kerja mudah...Terlanjur saya nak share resepi RESEPI MUDAH POPIA NESTUM YANG RANGUP DAN SEDAP ni saya selitkan sedikit info mengikut pengalaman saya hokeyy

RESEPI MUDAH POPIA NESTUM YANG RANGUP DAN SEDAP

Sedikit info sebagai tips nak buat popia nestum lebih efisyen atau ayat lebih mudahnya masa nak proses buat popia nestum ni lebih cepat. Kalau nak pilih kulit popia mesti pilih yang jenis mudah untuk dikopek. Saya dah pernah cuba macam-macam kulit popia tapi kulit popia jenama "FRIZZ SPRING ROLL PASTRY" adalah kulit popia yang paling mudah nak diuruskan. Seriously saya banyak jimat masa ketika peel kulit popia ni kalau guna brand Frizz ni

Lupa saya nak cerita,saya sebenarnya buat popia nestum ni untuk jual pada budak sekolah. Ada 2 tujuan saya buat popia nestum ni,yang pertama saya nak buat duit tambahan untuk belanja anak saya,daripada duit jual popia nestum secara kecil-kecilan ni saya boleh tampung duit belanja sekolah anak saya...so,saya dah tak payah fikir pasal belanja sekolah anak saya dah...semua collection khas untuk belanja sekolah anak saya...

Tujuan yang keduanya saya cuba nak jual benda yang lebih berkhasiat daripada makanan ringan kepada budak sekolah. Sebab saya perhatikan banyak makanan ringan dijual kepada budak sekolah yang saya rasa tidak sesuai dimakan berlebihan oleh pelajar tetapi apakan daya saya tak mampu mengubahnya. Oleh itu,saya cuba jual popia nestum ni,sekurang-kurangnya saya dapat mengurangkan jumlah mereka yang beli makanan ringan. Itupun kalau teori yag saya fikirkan ini relevan hehehehe...

RESEPI MUDAH POPIA NESTUM YANG RANGUP DAN SEDAP

Okey,berbalik pada cerita kulit popia brand frizz tadi. Kalau korang tengok gambar di awal artikel ni korang boleh nampak yang popia nestum saya ni saya tak gulung. Saya buat potongan biasa sahaja sebab sebelum ni saya pernah buat yang gulung tapi macam kurang selesa bila kunyah(penat nak kunyah). Oleh kerana target market saya adalah kanak-kanak sekolah saya lebih suka buat potongan begini lebih nampak macam makanan ringan yang menarik dan lebih ringan untuk dikunyah

Saya akan potong terlebih dahulu kulit popia seperti dalam gambar kemudian baru saya akan peel. Kenapa saya tak peel dulu sebelum potong??? Jawapannya sebab saya nak potongan yang saya dapat tu sekata. Kalau saya peel dulu baru potong saya takut kerja saya kurang efisyen. Tapi terpulang pada kretiviti sendiri bagaimana cara nak buat

RESEPI MUDAH POPIA NESTUM YANG RANGUP DAN SEDAP

Ini adalah gambar selepas saya berjaya peel semua kulit popia untuk melaksanakan misi popia nestum saya. Untuk pengetahuan korang saya dah buat perbandingan hasil antara kulit popia yang biru dengan yang hijau tau. Untuk dapatkan hasil yang lebih banyak untuk resepi popia nestum yang saya akan bagi nanti korang perlu gunakan kulit popia frizz(7.5inch) yang pek warna hijau(8.5inch)

RESEPI MUDAH POPIA NESTUM YANG RANGUP DAN SEDAP

Ok,taknak buang masa kita teruskan kepada RESEPI MUDAH POPIA NESTUM YANG RANGUP DAN SEDAP. Resepi ni sangat mudah...sesiapa sahaja boleh cuba dan akan berjaya buat tanpa ragu-ragu(hehehe) Tapi pastikan kalau adik-adik bawah umur nak cuba resepi ni korang bagitahu mak korang dulu taw...Yela...mana tau ada pula yang nak buat jual-jualan kat kawan-kawan sekolah pula kan...

RESEPI MUDAH POPIA NESTUM YANG RANGUP DAN SEDAP :
Frizz Spring Roll Pastry 1peket
Nestum Original/Madu 10 sudu 
Susu Nespray 10sudu(@ susu yang korang suka )
Gula halus 6 sudu(kalau nak manis sikit letak 5 sudu)
Minyak 500ml(ikut keperluan)

Selepas korang siap peel semua kulit popia korang dah boleh start menggoreng. Pastikan semasa menggoreng korang tak tinggalkan aktiviti menggoreng tu...Korang kena tunggu sampai settle. Yela kan...orang pempuan ni kalau buat kerja multitask sikit...boleh wat 3 4 kerja dalam satu masa tapi kalau sedang goreng kulit popia buang sifat multitask tu ke tepi dulu sebab masa goreng kena jaga betul-betul takut nanti warna tak sekata...ada yang kuning @ hangit dan ada yang warna cerah...Alaaaa...kejap je kot nak siap goreng...tak sampai 5 minit pun. Inilah bab yang paling cepat nak buat...

Selepas siap goreng korang terus angkat dan toskan minyak atas kertas minyak/tisu/penapis minyak ikut korang punya keselesaan. Korang gorenglah habis-habis dulu(maksud saya goreng habis-habis 1 pek popia yang korang dah peel tadi) Agak-agak dah tos minyak yang berlebihan tu korang dah boleh campurkan bahan-bahan tadi dengan kulit popia yang siap digoreng tadi. Bahan-bahan tadi korang ada 2 pilihan samaada nak kisar @ tidak. Macam saya tak kisarpun sebab saya nak nampak tekstur nestum tu hehehe...then,jimat kos sedikit dan rasanya tetap sama 

Inilah hasilnya popia nestum versi saya. Saya pek kecil-kecil untuk jual RM1 pada budak sekolah dan yang 4 biji botol besar tu saya letak kat butik area rumah saya,mana tau kalau-kalau ada yang berminat nak beli hehehe

RESEPI MUDAH POPIA NESTUM YANG RANGUP DAN SEDAP

Masa yang saya perlukan untuk selesaikan 1 batch popia nestum(untuk 1 peket kulit popia) tak sampai 1jam. Korang boleh cuba kat rumah untuk buat makanan sampingan untuk anak-anak daripada bagi makanan ringan yang tidak berfaedah tu. Bagi yang nak jualpun boleh...Selamat mencuba,saya pasti ramai yang suka. Apa yang penting korang guna kulit popia brand Frizz sebab boleh kurangkan masa korang nak kopek kulit popia tu nanti...Tu pun kalau korang jumpa kulit popia ni kat pasaraya yang berhampiran rumah korang. Setahu saya kulit popia ni ada jual di Econsave,Aeon Big,Mydin,Jusco dan semua pasaraya 99 speedmart...Wahhh rasanya macam mudah je nak dapatkan "FRIZZ SPRING ROLL PASTRY" ni. Selain daripada kulit popia korang boleh dapatkan macam-macam lagi produk frozen yang berkualiti dibawah brand Frizz ni...Korang boleh refer di http://www.frizz.com.my/

RESEPI MUDAH POPIA NESTUM YANG RANGUP DAN SEDAP
~ aktiviti seal plastik ~

Oklah,rasanya cukup untuk kali ni saya membebel...Nanti ada masa bolehlah korang try RESEPI MUDAH POPIA NESTUM YANG RANGUP DAN SEDAP ni ya...Jangan stress-stress sangat sebab korang pasti berjaya buat dengan sedap sebab resepi ni sangat mudah nak buat...Saya pasti yang dah cuba buat mesti akan buat lagi dan lagi hehehe...Saya harap perkongsian saya memberi manfaat pada orang lain...Apa-apapun terima kasih sudi singgah kat blog saya...Kita jumpa lagi next entri...

Wassalam

Sebarang pertanyaan berkaitan boleh hubungi saya di :

SERVIS VIDEO IKLAN PRODUK

Bismillah dan Assalammualaikum semua...Harini dua kali saya muncul disini sebab saya nak review satu servis yang saya rasa orang lain patut tahu terutamanya bagi mereka yang mempunyai bisnes. Yang tiada bisnes juga perlu ambil tahu sebab mungkin masa akan datang rezeki korang berbisnes pula @ korang boleh share info kepada kawan-kawan/saudara mara/adik beradik/jiran yang dalam aliran bisnes kerana mungkin mereka memerlukan servis ini. Okey...kali ni saya tertarik nak share tentang SERVIS VIDEO IKLAN PRODUK

SERVIS VIDEO IKLAN PRODUK

Penting ke video iklan dalam bisnes??? Apa tujuan nak buat video bisnes???Haaaaa...Meh sini rapat-rapat saya nak cerita kenapa video iklan dalam bisnes ni penting. Sebenarnya zaman sekarang orang lebih puashati nak tengok video daripada tengok gambar. Sayapun tak begitu pasti berkenaannya mungkin sebab video lebih menarik dan padat dengan info tentang sesuatu produk

Iklan adalah satu medium yang penting untuk memperkenalkan produk kepada umum. Tanpa iklan maka matilah produk tersebut. Kalau tiada videopun still boleh iklan juga sebagai contoh tunjuk kat jiran sebelah rumah...orang kawasan taman dan cara yang paling hot sekarang iklan kat facebook

SERVIS VIDEO IKLAN PRODUK

"Ekeleeehhh...kat facebook boleh je iklan letak gambar then letak jela info produk nanti orang baca la iklan kita..."
Beb...orang sekarang semua nak rushing...diorang malas nak baca penerangan korang yang menjela-jela tentang info produk korang tu...

"senang je...letak gambar jela...kalau diorang berminat diorang pm then saya boleh terangkan pasal info" 
Itu kalau sorang dua yang berminat beb...kalau 100 orang yang berminat takkan korang nak reply satu-satu pasal info...pastu pm korang diorang tak reply pasal malas nak baca huhuhu...

"nak buat video ni kalau buat sendiri memang ke laut lah hasilnya...nak tayangkan kat facebook pun segan...nak upah orang buat memang taklah...mahal sangat,tak dayo den nak membayar eh do..(bak kata nabil hehehe)"
Haaaa...inilah yang saya nak bagitahu ni...Tiada yang mustahih dalam dunia bisnes yang penting korang kena cekal dan cepat bertindak rebut peluang. Ini tak...belum cuba lagi dah say 'no'...baca dulu apa saya nak cerita pasal SERVIS VIDEO IKLAN PRODUK ni...peluang yang terbaik datang sekali je...so baca sampai habis dan cepat rebut peluang sebelum peluang tu berlalu...(hahaha...ayat manis semanis honey...)

Apa tujuan nak buat video bisnes???
Seperti yang saya cakap tadi tujuan utama video bisnes ni untuk iklan dan sekaligus membantu meningkatkan jualan kita. Melainkan ada yang buat bisnes tapi tak mahu tingkatkan jualan boleh abaikan kepentingan buat video bisnes huhuhu...

SERVIS VIDEO IKLAN PRODUK

Perbezaannya sangat ketara antara iklan menggunakan gambar dan artikel berbanding iklan menggunakankan video lebih-lebih lagi video bisnes yang tampak profesional kerana lebih ramai orang suka menonton video berbanding membaca yang katanya membosankan. Tapi...haaaa ada tapinya huhuhu...video perlulah sebuah video yang menarik dan profesional...kalau video yang 'janji ado' je tu risiko untuk dikritik tu agak tinggi. 

Video perlu lebih infomatik dan praktikal sebagai contoh nak cerita pasal sabun muka...Iklan sabun muka menggunakan gambar dan artikel VS Iklan video orang sabun muka... Orang akan lebih tertarik untuk melihat video berbanding membaca artikel lebih-lebih lagi kalau artikel yang panjang menjela...font kecil...tulisan tak jelas dan sebagainya...inilah yang cuba saya maksudkan...faham tak korang?

Nota kaki (pesanan dari motivator tempat saya pergi kursus) :-
" Kalau kita nak produk kita orang kenal kita perlu selalu muncul bagi orang nampak...tapi pastikan orang nampak yang cantik-cantik...yang baik-baik...bila orang selalu nampak barulah orang rasa minat....dannnn...bila orang rasa minat baru orang percaya dengan produk kita...bila orang dah percaya apa lagi mestilah orang nak beli "

Cuba korang renung-renungkan apa yang dicakapkan ada benarnya...kalau iklan sekali sekala je macamana orang nak kenal dan ingat...kalau janji hado je iklannya macamna orang nak minat then beli...hurmmm betul juga ya...Kalau video yang menarik mesti ramai yang suka nak tengok pastu share...pastuuuu...korang sambunglah sendiri ye...

Baiklah...Back to the title SERVIS VIDEO IKLAN PRODUK yang ditawarkan oleh rangkaian JOHORBIZ. Apa yang saya faham JOHORBIZ membantu para usahawan johor untuk membuat video usahawan yang lebih profesional dengan harga yang mampu bertujuan untuk meningkatkan lagi ekonomi johor dalam bidang keusahawanan. Kalau ambil servis luar lebih mahal berbanding di JOHORBIZ...(gitu lah lebih kurang maksudnya)

SERVIS VIDEO IKLAN PRODUK

Dan yang terbaru servis yang ditawarkan oleh JOHORBIZ untuk para Usahawan Johor adalah pakej "Business Marketing Video" menggunakan Fully Drone,  DJI osmo +, DSLR dan video camera dengan harga yang cukup menakjubkan khas untuk 400 usahawan johor semua daerah. Inilah yang dinamakan peluang baik yang langsung tak boleh dilepaskan. 

Harga pakej sangat-sangat murah tak sampai seribu ringgitpun. Tapi jangan ada yang membayangkan kos nya RM100 pula ya...memang kena boom satgi nanti...hahaha...Come on beb,guna Fully Drone,  DJI osmo +, DSLR dan video camera takkan nak bayangkan RM100 lagi kan...wakeup!!!wakeup!!!Korang boleh buat research tentang servis begini untuk buat perbandingan

" Di mana lokasi shooting video?"
Haaa...saya suka soalan adik ni...shooting video boleh dibuat di premis korang...Tak perlu risau korang nak kena hangkut produk-produk korang sebab pihak JOHORBIZ  yang akan hangkut alatan mereka ke premis korang hokey

" Luar dari kawasan Johor tak dapat ke guna servis JOHORBIZ?"
Jawapan pada soalan ni korang boleh tanya sendiri kepada CMO JOHORBIZ

Alhamdulillah...telah ramai yang menggunakan perkhidmatan JOHOR BIZ dan berpuashati dengan hasilnya dan salah seorangnya adalah saya hehehe...Korang boleh refer page CMO JOHOR BIZ @ IG IFASYAIFUL untuk lebih jelas. ( kang saya cakap lebih-lebih silap info pula huhuhu) Ataupun kalau korang takut terlepas peluang @ macam dah yakin sangat nak rebut pakej "Business Marketing Video" ni korang boleh terus tekan icon whatsapp yang gedabak kat bawah ni,korang boleh terus tanya dengan CMO JOHOR BIZ ( Cik Ifa ) yang sangat mesra alam...Korang jangan contact saya pula kalau nak tanya pasal video taw hehehe...

Klik sini

Sebelum saya tamatkan artikel ni saya nak tunjukkan rupa Drone yang akan menyempurnakan projek "Business Marketing Video" yang bakal korang rebut tu...Macam comel jek...macam best jek...

SERVIS VIDEO IKLAN PRODUK

SERVIS VIDEO IKLAN PRODUK

Wink...wink...teruja sangat tengok benda putih dalam gambar atas ni...( saya yang tak teruja...kalau korang tak teruja takpelah hehehe) Kesimpulan yang boleh saya buat daripada artikel SERVIS VIDEO IKLAN PRODUK ini adalah untuk bersaing dengan cara sihat dalam bidang bisnes yang sangat mencabar pada harini adalah perlu untuk kita memiliki video bisnes yang profesional untuk memperkenalkan servis/produk/perniagaan kita kepada orang. Apa-apapun pilihan terletak pada tangan korang, saya sekadar berlapang dada untuk berkongsi info kepada orang yang memerlukan. Terima kasih kepada yang sudi membaca dan harap info ini dapat dipanjangkan kepada orang lain sebagai manfaat bersama

"Ayuh warga johor sama-sama kita rebut peluang keemasan ini"
Wassalam

Sebarang pertanyaan berkaitan boleh hubungi saya di :

SERVIS LABEL BOTOL PRODUK

Assalammualaikum semua...
Harini saya masih tak story pasal projek homemade saya sebab harini saya nak share satu info berkaitan SERVIS LABEL BOTOL PRODUK. Bisnes saya kan ada kaitan dengan sticker & label produk kan, so kita share-sharelah info untuk manfaat bersama...I'm right?

SERVIS LABEL BOTOL PRODUK


PENING KEPALA NAK CARI PRINTING SERVICE?
-
-
KAT MANA NAK TEMPAH LABEL PRODUK?
-
-
SAYA NAK LABEL PRODUK YANG NAMPAK EXCLUSIVE...
-
-
SAYA NAK LABEL YANG MELEKAT KAT BOTOL TERUS...
-
-
Hehehe...macam-macam kerenah bakal-bakal usahawan ni ye...saya akan share tentang perkhidmatan percetakan sticker label jenis silkscreen. Korang tahu tak sticker silksreen tu macamana??? Hahaha...nanti saya syok sendiri tulis tapi korang tak faham...

Silkscreen label ini adalah label produk yang ditampal terus pada permukaan botol. Korang mesti pernah tengok botol produk yang labelnya melekat di botol tanpa kertas @ plastik label...Haaaa itulah dia silkscreen label...Wait... saya bagi satu contoh sticker produk

SERVIS LABEL BOTOL PRODUK

Gambar kat atas ni adalah salah satu contoh label produk jenis silkscreen. Kebiasaannya produk kecantikan dan makanan yang akan guna label jenis ni

Okey semua dah tahukan apa itu silkscreen label? So,saya nak kenalkan sebuah syarikat yang menjalankan perkhidmatan pembuatan silkscreen label ni untuk botol produk korang. Syarikat ni dah 10 tahun beroperasi dalam bisnes printing ni...Ala-ala pakar printing la juga kan...Nanti saya akan share info macamana korang nak contact syarikat ni

SERVIS LABEL BOTOL PRODUK

Tak kira botol produk korang tu bulat atau rata tiada masalah...korang stil boleh buat silksreen label ni...Kalau korang ambil produk saya yang dalam botol macam toner dan serum organik boleh la gunakan servis mereka ni kan...hehehe...

Antara kelebihan menggunakan silkscreen label ini adalah label korang akan nampak lebih exclusive dan yang paling penting korang tak perlu dah nak fikir kerja tampal-tampal sticker...sticker terbuka...sticker kotor...sticker terkoyak...hahaha...Betul tak??

Korang kalau nak tahu lebih lanjut @ nak set appointment boleh whatsapp terus dengan Mr Jerry 019-779 5823 @ korang boleh terus tengok laman web perkhidmatan stiker mereka di http://litatsilkscreen.com/ ataupun korang boleh juga check di page mereka https://www.facebook.com/litatsilkscreen/ 

Kalau korang nak tanya pasal harga pun korang boleh tanya kat Mr Jerry ni...Harga adalah bergantung pada sticker design dan size yang dipersetujui dengan harga yang berpatutan...Lupa saya nak bagitahu korang,syarikat ni beroperasi di JB...so,orang-orang JB yang nak jadi tokey produk sendiri boleh lah dapatkan servis label botol produk dengan mereka

Baiklah...rasanya cukup setakat ni sahaja perkongsian saya tentang SERVIS LABEL BOTOL PRODUK. Saya sekadar berkongsi info yang saya tahu untuk mereka yang memerlukan...Kalau korang rasa info ni berguna untuk orang lain boleh share juga tau...Saya harap artikel ni dapat bantu mereka yang mencari-cari servis silkscreen label di JB. Terima kasih baca samapi habis dan jumpa lagi...Babai

Wassalam

Sebarang pertanyaan berkaitan boleh hubungi saya di :

TEMPAH KOTAK PRODUK MURAH DAN MINIMUM ORDER RENDAH

Bismillah...
Hi Assalammualaikum sahabat semua...Alhamdulillah saya punya lagi kesempatan untuk update blog saya harini...Tapi kali ni saya tak cerita pasal aktiviti homemade saya tetapi saya nak cerita pasal TEMPAH KOTAK PRODUK MURAH DAN MINIMUM ORDER RENDAH . Kebiasaannya mereka yang berminat nak buat jenama sendiri dengan modal rendah akan patah semangat bab nak tempah kotak produk...Mula-mula semangat berkobar-kobar nak buat produk sendiri tapi bila nak tempah kotak je akan sedikit kecewa sebab rata-rata pengusaha kotak produk akan letak MOQ yang tinggi

Saya sekadar meluahkan apa yang saya alami. Kalau korang perasan setiap produk saya satu pun tidak mempunyai kotak produk...Korang nak tahu kenapa??? ini lah masalah yang saya hadapi,bukan saya tak nak buat kotak tetapi MOQ yang diberikan bagi saya terlalu tinggi untuk saya yang bisnes kecil-kecilan ni....Sama juga seperti customer saya yang menghadapi masalah yang sama bila part nak tempah kotak produk

So...harini saya nak kenalkan kepada korang-korang yang patah semangat sebab tak dapat buat kotak produk dengan seorang pengusaha /designer kotak produk & sticker. Setakat ini saya baru jumpa seorang sahaja pembuat kotak produk yang bagi MOQ rendah bertepatan dengan misi dia untuk membantu mereka-mereka yang baru nak start bisnes...Tahniah saya ucapkan kepada adik ni sebab memberi ruang dan peluang pada kami semua

TEMPAH KOTAK PRODUK MURAH DAN MINIMUM ORDER RENDAH

Ini adalah contoh kotak produk yang telah di buat dan saya kira cukup cantik dan memenuhi citarasa. Selalunya tempahan akan siap bergantung pada jumlah tempahan yang dibuat dan tempahan yang sedia ada. Saya bagitahu awal-awal ya...Tempahan kotak @ sticker memang akan ambil masa sebab kita tak tahu berapa banyak tempahan sediaada yang perlu diselesaikan oleh mereka sebelum terima tempahan kita. Biasanya akan ambil masa seminggu untuk siap

TEMPAH KOTAK PRODUK MURAH DAN MINIMUM ORDER RENDAH

TEMPAH KOTAK PRODUK MURAH DAN MINIMUM ORDER RENDAH

TEMPAH KOTAK PRODUK MURAH DAN MINIMUM ORDER RENDAH

TEMPAH KOTAK PRODUK MURAH DAN MINIMUM ORDER RENDAH

Ini pula lain-lain contoh design yang pernah dibuat untuk customer mereka...Amacam??? Cantik & kemas right? Korang boleh request design dan bentuk macamana yang korang nak. Buat masa sekarang saya difahamkan design untuk setiap tempahan adalah percuma(promosi) dan akan berubah bergantung pada pihak pengurusan. Korang boleh tanya pihak mereka sendiri. Di akhir artikel ini saya akan letak detail mereka bagi senang korang nak contact terus untuk berurusan

TEMPAH KOTAK PRODUK MURAH DAN MINIMUM ORDER RENDAH

Saya ada satu je gambar contoh design sticker yang mereka buat...Sebenarnya tak boleh nak letak banyak-banyak gambar...Kalau korang nak tengok gambar design mereka korang boleh tengok kat Instagram @ facebook page mereka...Senang dapat tengok semua...saya tak dapat nak tepek semua gambar kat sini...

TEMPAH KOTAK PRODUK MURAH DAN MINIMUM ORDER RENDAH

Ini pula salah satu testimoni pelanggan mereka yang berpuashati dengan servis yang mereka berikan. Kalau tak ok takkan dapat feedback ohsem macamni kan...Dah la MOQ rendah...servis terbaik...Saya syorkan servis Grafcreations ni kepada sesiapa sahaja yang memang nak cari servis buat kotak @ sticker dalam jumlah yang kecil bagi permulaan bisnes dengan modal yang kecil

Oklahh...Kalau korang nak buat produk organik homemade jenama sendiri bolehlah tempah kat saya dan kotak tempah kat Grafcreations hahaha...Ok tak gitu??? Hehehe...Kepada yang berminat nak berurusan dengan saya macam biasa terus wasap saya taw...

Korang yang nak TEMPAH KOTAK PRODUK MURAH DAN MINIMUM ORDER RENDAH pula tengok kat bawah saya share detail pasal designer kotak ni...Korang boleh terus wasap je untuk lebih detail sebab saya tak berani nak terangkan lebih-lebih sebab takut salah info huhuhu...Nak tengok design boleh tengok kat IG @ page hokeyyyyy...

TEMPAH KOTAK PRODUK MURAH DAN MINIMUM ORDER RENDAH!!!


Korang boleh terus klik link diatas untuk terus hubungi mereka...Saya harap perkongsian TEMPAH KOTAK PRODUK MURAH DAN MINIMUM ORDER RENDAH dapat membantu meringankan beban korang semua...hehehe...So...jumpa lagi next entri...Terima kasih sudi singgah

Wassalam



AGEN SAH MEERACLE GEMSTONE BEAUTY

Bismillah...
Assalammualaikum semua....
Lama rasanya saya tak bersiaran...Rindu nak mencoret disini tapi apakan daya masa tak mengizinkan...Dari sebelum raya sampailah lepas raya banyak benda yang perlu saya selesaikan sampai tak sempat nak update kat sini. Lebih-lebih lagi sebelum balik kampung raya haritu ada satu kejadian yang menyedihkan saya...

Sedih yang teramat sangat sebab saya terpadam satu tag dalam blog ni yang memuatkan 10 entry...Huaaaa...sedih sangat tapi nak buat macamana saya terpaksa akur dengan kecuaian diri saya yang tersalah tekan akibat mengadap blog sambil menjaga anak yang tak reti duduk diam huhuhuhu...kejap panjat meja...kejap nak turun,pastu nak panjat balik...hilang fokus ibu nak fefeling editor majalah hahahaha...

Okeh,kita tutup cerita sedih kita buka cerita yang best-best noh...Harini saya nak share satu bisnes seorang kawan saya...Apa salahnya kan kita tolong kawan-kawan berbisnes...Diorangpun nak cari rezeki juga...Kitakan hidup bermasyarakat kenalah bantu membantu...mana tau satu hari nanti diorang pula yang bantu kita kannnnnnnnn...Hehehe...Kawan saya ni adalah agen sah Meeracle Gemstone Beauty yang dikenali Product no1 Asia yg menggunakan gemstone

Haaaa? Tak pernah dengar??? Alahaiii...yang dutanya pelakon Izreen Azminda tula...Korang kalau follow IG Izreen mesti tau dah...Dia selalu dok tunjuk je produk ni ala-ala promote la jugak...Korang perasan tak kulit izreen sekarang macamne...Berbezakan dengan dulu-dulu...Sekarang makin cantik glowing dan tegang gitew...

AGEN SAH MEERACLE GEMSTONE BEAUTY

Masa balik kampung haritu banyak kali jugalah terserempak dengan papan iklan Meeracle Gemstone Beauty nih...huhuhu...

AGEN SAH MEERACLE GEMSTONE BEAUTY

SERUM PERTAMA DI ASIA YANG MENGGUNAKAN BATU PERMATA SEBAGAI RAWATAN MASALAH KULIT ANDA.

✔ 100% diperbuat dari alam semulajadi
✔ Kelulusan dari KKM:  NOT151001568K
✔ Diproses oleh kilang bertaraf GMP yang berkualiti dan 
      HALAL
✔ 100% HALAL & mempunyai sijil iktiraf dari JAKIM.
      Gunakan tanpa was-was kerana 100% produk 
      BUMIPUTERA.
.
.
.
19 MASALAH KULIT DAPAT DISELESAIKAN DENGAN
   MEERACLE GEMSTONE SERUM , SESUAI JUGA UNTUK BAYI 
   HINGGALAH DEWASA
   
Antara masalah yang telah berjaya dirawat :
 ✔ Eczema
✔ Ruam
✔ Kulit sensitif
✔ Sunburn 
✔ Menghilangkan Oliseed (kolestrol bawah mata)
✔Mengatasi kulit kering / bersisik
✔ Menghilangkan garis-garis halus pada wajah
✔ Masalah kulit berminyak
✔ Masalah KOMEDO
✔ Parut 
✔ Jerawat / Jeragat
✔ Wajah kusam / tidak bermaya

AGEN SAH MEERACLE GEMSTONE BEAUTY

Meeracle Gemstone Beauty ni datang dalam 2 produk berasingan ya iaitu cleanser dan serum

1)MEERACLE CLEANSER
Berfungsi untuk mengecutkan jerawat, pudarkan parut jerawat, hilangkan jeragat, melembutkan kulit wajah, merawat kulit kusam, mencerahkan wajah, rawat masalah kulit berminyak, galakkan pertumbuhan sel-sel kulit baru, melambatkan proses penuaan, serta merawat pelbagai masalah kulit yang lain. 

LULUS KKM

No KKM : 170302488K

2) MEERACLE SERUM :
Kelebihan serum untuk firming or shape kan muka kita taw...dan diawal pemakaian serum ini keluar jerawat, ini bermakna muka korang sebelum ini ada pakai produk yang ada bahan kimia...Jerawat tu keluar hanya pada permulaan penggunaan sebab serum ni membantu mengeluarkan bahan kimia yang dah beranak pinak kat bawah lapisan kulit korang tu hokeyyyy...Jangan risau...serahkan semuanya kepada MEERACLE SERUM...biar dia yang buat kerja huhuhuhu

Sapu serum setiap kali lepas cuci muka pada waktu PAGI dan MALAM sebelum tidur

AGEN SAH MEERACLE GEMSTONE BEAUTY

~ Pamkan 1 atau 2 pam (1 pam pun dah memadai) ke atas tapak tangan.
~ Calit kan di dahi, pipi kiri dan kanan, dagu & hidung.
~ Lebihan di jari/tapak tangan letak di permukaan muka lain. 
~ Sapu di seluruh wajah. 
~ Dap dap kan muka biar ia meresap ke seluruh wajah.

AGEN SAH MEERACLE GEMSTONE BEAUTY

Sebelum kita nak guna jom kita siasat dulu apakah bahan yang terkandung dalam produk MEERACLE ni baru senang hati nak guna sambil berkobar-kobar semangat nak cun melecun macam Izreen kan hehehe...

🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺

MEERACLE GEMSTONE SERUM
✅ diperbuat dari ” FORMULA GEMSTONE “, formula TERBARU yg terdiri dari “ BATUAN PERMATA “ yg xclusif spt , DIAMOND , RUBY & PEARL yg DIIMPORT dari luar Negara.

💋DIAMOND 
    – mampu menghilangkan parut dan garis2 halus dan kedutan, dan mencerahkan kulit dgn tahap paling MAKSIMUM!

💋RUBY 
     – membuatkan pengaliran darah lebih lancar, mengembalikan seri wajah kulit Nampak lebih sihat dan glowing.

💋PEARL 
     – mencerahkan, memutihkan dan membuatkan kadar resapan 10x ganda lebih cepat.

💋RASTEM 
     – mengembalikan seri wajah, membuatkan kulit lebih sihat, anjal dan awet muda

💋 ARBUTIN – membuatkan kulit lebih cerah , putih dan bersinar 10x lebih pantas dari kaedah yg biasa org gunakan.

--------------
❗ TEKSTUR yg lembut dan ringan, menyerupai foam , mampu membuatkan kadar resapan 20x ganda lebih cepat meresap jauh ke dalam kulit.

🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺

MEERACLE CLEANSER
🍃 Malachite Stone
      - mengeluarkan minyak Yang berlebihan, anti radang, anti penuaan,Naik seri wajah
🍃 Green tea
      - hilang jerawat, segarkan kulit, cegah penuaan, melindungi kulit dari sinaran UV
🍃 Aloe Vera
     - pelembap kulit, mengurangkan stretch mark, melawan masalah penuaan, lindung kulit dari sinaran UV

Begitulah serba sedikit perkongsian saya tentang PRODUK MEERACLE GEMSTONE BEAUTY dalam entri AGEN SAH MEERACLE GEMSTONE BEAUTY ini...Saya cuma nak perkenalkan agen sah produk ini kepada mereka-mereka yang diluar sana yang ingin mendapatkan produk ini...

Korang nak beli produk ni boleh contact semua channel yang saya letak kat bawah ni ya...
FB : Jue
FB PAGES : Beautyjue

Saya harap perkongsian saya ini dapat menjawab persoalan korang berkenaan produk ini...Yang baik datang dari Allah dan yang buruk adalah kelemahan saya sebagai seorang insan...Jumpa lagi next entri...Jom sambung pergi open house....hehehe

Wassalam





HARGA ACAR BUAH YANG SEDAP TERKINI 2017

Bismillah...
Assalammualaikum semua insan di muka bumi ini yang terbaca artikel saya...Harini saya nak share pasal HARGA ACAR BUAH YANG SEDAP TERKINI 2017... Kenapa saya nak share cerita ni adalah sebab saya yang jual hehehe...Kang tak bagi harga acano pula nak jual ye idok...

Sebenarnya sebelum ni saya pernah jual acar buah johor ni selepas saya berpindah ke johor tetapi terpaksa berhenti beroperasi sebab saya pregnant. Lepas bersalin konon-konon nak mula balik tapi tak kesampaian sebab saya terjebak dalam arena kecantikan pula huhuhu...

Tapi hari ini saya bermula semula memandangkan bulan puasa memang ramai orang suka makan acar buah ni sebagai pembuka selera...maka saya pun buat acar buah untuk memenuhi permintaan orang ramai...Maklumlah masa bersahur memang kurang sikit selera nak menelan...tapi kalau ada acar buah ni macam berselera sikit kannnn...Lagi best kalau dapat acar buah paling sedap...memang aummm...

HARGA ACAR BUAH YANG SEDAP TERKINI 2017

Keistimewaan yang ada pada acar buah johor hasil tangan saya adalah saya letak lebih kurang 12 bahan acar buah dari pelbagai variasi warna dan jenis...Dan semestinya saya pilih buah yang terbaik untuk dijual...Lagi satu 100% buah yang ada dalam acar saya adalah buah sebenar...sebab saya ada dengar orang carita pasal acar buah letak kulit tembikai...nauzubillahhhh...benda makan pun nak tipu...wallahulam...

Saya tidak ada masukkan sebarang benda yang tak boleh dimakan dalam acar buah saya...Rasanya alhamdulillah memang terbaik...Cakap terbaik pun tak boleh juga sebab owner yang cakap kan...mestilah nak cakap terbaik bagi orang beli...huhuhu...

Kalau tak percaya korang boleh beli dan rasa mesti terangkat punya...hehehe...ada yang tanya kat saya acar buah tahan berapa lama...Acar buah sedap ni tahan lama selagi tak dibuka dan di kocok-kocok...tapi kalau dah buka gerenti cepat habis...silap haribulan sehari je dah licin

HARGA ACAR BUAH YANG SEDAP TERKINI 2017

Satu bekas ni beratnya 300gram. Saya jual dengan harga RM15. Ada yang nak beli dan minta saya pos...Saya minta maaf sangat sebab tak dapat nak pos kalau korang beli 1 botol sebab kalau 1 botol kena masuk plastik pos...Korang faham-fahamlah kalau plastik pos mesti kena baling-baling...Saya tak risau tumpah tapi saya tak suka makanan di baling-baling atau terlangkah dan sebagainya

Oleh kerana itu saya cadangkan kepada yang berminat nak beli untuk beli secara berjemaah...Bukan solat terawih je berjemaah taw...beli acarpun boleh berjemaah...hehehe(gurau je eh) maksud berjemaah tu adalah korang ajakla kawan-kawan beli sekali...kawan-kawan opis ke...jiran-jiran ke...adik beradik ke...Lagipun kalau beli berjemaah lebih jimat kos pos nya

oppssss...nanti...sebelum korang salah sangka meh saya explain...saya suruh berjemaah beli tu sebab saya nak pos guna kotak pos laju...Kalau guna kotak mereka tak baling-baling(menurut pengalaman saya pos barang guna kotak)...Mereka akan handle baik-baik...Sebab itu saya lebih yakin untuk pos makanan guna kotak pos laju.
              
HARGA POS LAJU KOTAK
Kotak kecil (RM14) : 6 botol 
Kotak medium (RM22) : 15 botol
Kotak besar (RM33) : 29 botol

HARGA ACAR BUAH YANG SEDAP TERKINI 2017

Saya packing acar buah dalam botol. Korang tak perlu nak risau tertumpah sebab saya dah siap-siap seal penutup dengan plastic guard seal ni. Ada 2 tujuan saya letak seal ni...satu saya nak pastikan yang acar tu tak tertumpah meleleh-leleh dan yang keduanya saya tak nak bagi orang suka-suka nak buka bila saya letak kat kedai...

Bayangkan benda makan macamni dibuka banyak kali oleh orang yang berbeza dan ada yang menghidu-hidu sekali...Apa perasaan korang nak beli kalau dah tahu makanan yang korang nak beli tu dah 10 kali kena hidu...Huhuhu...Saya bab ni memang lemah...tak suka sangat beli kalau bekas makanan yang saya nak beli tu tak di seal...

HARGA ACAR BUAH YANG SEDAP TERKINI 2017

Ni sahur pagi tadi makan nasi goreng je...letak acar buah sikit laju je makan...Kalau tak nak habiskan sikit pun macam susah sangat...Acar buah juga dimakan dengan hidangan nasi briyani atau nasi tomato. Saya ada terbaca tentang acar buah ni adalah makanan tradisi orang johor...betul or tidak saya tak pasti sebab saya cakap berdasarkan apa yang saya baca...

Acar buah merupakan menu pembuka selera dan ada sesetengah family yang memang dah terbiasa makan acar ni sampaikan memang sentiasa nak ada stok acar buah kat dapur...Lagi-lagi masa bulan puasa memang ramai makcik pakcik yang dok cari acar ni...

Biasanya acar buah ni ada masa kenduri kahwin tapi sekarang dah jarang sangat dah ada mungkin sebab kos nak buatnya mahal sangat kot. Kalau dulu-dulu masa kecil nak ikut mak pergi kenduri semata-mata nak makan acar buah...

Tapi biasanya acar buah letak dalam piring kecik je...tak boleh ambil banyak-banyak...dan yang paling kelakar acar buah yang selalu kosong dulu...semua berebut nak makan acar buah...hahahaha...kantoi dah...

Korang kalau berminat nak beli boleh terus direct whatsapp saya taw...Saya juga sedia menerima tempahan untuk majlis...Tapi janganlah majlis hari sabtu...hari jumaat baru nak kabo...memang saya tak layan la dikkk oiii...

HARGA ACAR BUAH YANG SEDAP TERKINI 2017
1 botol ( 300g ) : RM15
1 kg : RM45
5 kg : RM200
10 kg : RM350
20 kg : RM600

Harga ini adalah tidak termasuk postage jika korang nak saya pos...Kalau sekitar simpang renggam,kulai dan kluang saya boleh hantar In Sya Allah...Korang boleh survey harga acar buah di pasaran dulu sebelum buat tempahan

Jangan lupa dapatkan acar buah sedap yang memang ohsem sangat...sesedap rasa...tak boleh nak komplen apa-apa masa makan sebab ianya perfect...sangat puashati makan...Jom la try...mesti korang suka...Pape boleh whatsapp saya...Terima kasih sudi luangkan masa disini membaca HARGA ACAR BUAH YANG SEDAP TERKINI 2017...Jumpa lagi next story...saya akan share resepinya pula...terima kasih semua...

Wassalam