Latest post

Wednesday, 10 May 2017

TESTIMONI LIPBALM ORGANIK HOMEMADE - MEMANG TERBAIK

Bismillahhhhh...
Assalammualaikum
Happynya saya harini...bukan sebab harini cuti tau,tapi sebab happy nak tulis entri TESTIMONI LIPBALM ORGANIK HOMEMADE - MEMANG TERBAIK ni hahahaha...Takdela...saje gurau...Saya kan memang happy go lucky je sepanjang masa...

TESTIMONI LIPBALM ORGANIK HOMEMADE - MEMANG TERBAIK

Harini nak update sikit pasal Lipbalm organik homemade saya. Gambar kat atas ni gambar customer yang dah beli lipbalm saya. Alhamdulillah dia suka sangat lipbalm saya tu hehehehe. Siap belanja gambar dengan lipbalm lagi..Thank's eh awak bagi kebenaran kat saya untuk buat testimoni...sporting sungguh customer ni

TESTIMONI LIPBALM ORGANIK HOMEMADE - MEMANG TERBAIK

TESTIMONI LIPBALM ORGANIK HOMEMADE - MEMANG TERBAIK

TESTIMONI LIPBALM ORGANIK HOMEMADE - MEMANG TERBAIK

Customer cakap lipbalm ni best sangat sebab bila dah lepas makan pun masih ada lagi warnanya. Lepastu bila lembapan lipbalm tu dah hilang warna masih ada di bibir...huhuhu kan saya dah cakap kat entri sebelum ni lipbalm ni boleh dah jadi pengganti lipstik korang sekarang. Tak mo dah pakai lipstik yang kita tak tahu bahan apa yang terkandung dalamnya...kannn...kang pakai lipstik ntah ada bahan kimia ke...syok-syok je kita telan...

Ala...saya bukan paksa pun...just nak sharing sambil nasihat...Lipbalm ni takdelah setara lipstik mahal-mahal tu tapi bagi saya la....pendapat saya sendiri tau...takde kaitan dengan sesiapa eh...Bagi saya biarlah kurang cantik asalkan selamat...hahaha...memang saya dah tanamkan betul motto tu dalam sanubari sebab saya taknak lagi kembali kepada yang bukan organik. Cukuplah setakat umur saya sekarang untuk merasa yang bukan-bukan tu...sekarang kena amalkan yang natural...makanan pun yang natural...sikappun yang natural hehehe...Nak clearkan semua yang kimia-kimia dok telan dari dulu tuh...

Tapi kalau korang masih nak teruskan dengan gaya hidup sekarang takpe je...saya disini bukan untuk mengubah korang tau...Janganlah kecam saya pula huhuhu. Cerita punya cerita tak tunjuk pula Lipbalm organik homemade saya tu ek...Kalau yang baru firstime masuk sini mesti tercengang-cengang apa yang saya cerita...Jap eh...

TESTIMONI LIPBALM ORGANIK HOMEMADE - MEMANG TERBAIK

Ni dia lipbalm organik homemade buatan tangan saya. Simple dan comel je...1 bekas ni beratnya 5gram. Bahan-bahan yang saya gunakan untuk buat adalah Beeswax,minyak zaitun,minyak bunga matahari,pewarna pink(food gred) dan perisa strawberry(food gred). Bau lipbalm ni macam strawberry...sedap je rasa nak makan. Korang kalau pakai lipbalm ni dah tak payah risau pasal tertelan bahan kimia ke,bahaya ke....sebab lipbalm ni 100% organik...jika tertelan tidak akan memudaratkan

Haritu masa saya tengah proses lipbalm ni suami saya cakap eloklah warna ringan-ringan macamni...Tak payah pakai pekat-pekat sangat warna kat bibir tu...krik krikkk...hahaha dah dapat warning dah sebab sebelum ni saya memang suka berlipstik matte merah menyala...Tapi sekarang saya tak pakai dah...takutttt...Yang penting serius korang kena kuatkan hati pegang motto ini "biar kurang cantik,asalkan selamat" hahaha...amiklah ayat ni saya bagi pinjam...

Kepada mereka yang nak cuba pakai lipbalm ni boleh roger saya ya...tak mahal pun saya jual RM10 je satu bekas hehehe...Kalau yang nak buat branding jenama sendiri boleh juga...no hal saya boleh buatkan. Harga borong minimum 3 box (36pcs) adalah RM2.50/pcs. Buat masa ni saya hanya buat warna pink ni je ya...tiada warna lain yang korang boleh pilih...biasalah orang baru nak naik,belum expert lagi...jual pun murah-murah jek...hehehe

Oklah...setakat ni je coretan saya untuk harini berkenaan TESTIMONI LIPBALM ORGANIK HOMEMADE - MEMANG TERBAIK. Rasanya bila tengok gambar customer tadi memang betullah terbaik...Muka ikhlas je nak share gambar kepuasan hatinya menggunakan lipbalm saya. Alhamdulillah...syukur kepada Allah atas nikmat yang dikirim buat saya... Korang jangan lupa ya...datang lagi next entri...banyak benda nak update dok beratur je ni...Tapi kena selit-selitkan masa sikit hehehe...Thank's korang yang singgah...Jumpa lagi

Wassalam