ZURAINI.COM

Image
Showing posts with label STOKIS GARLIC BALM. Show all posts
Showing posts with label STOKIS GARLIC BALM. Show all posts

STOKIS SAH GARLIC BALM KAWASAN PARIT BUNTAR PERAK

Bismillah dan Assalammualaikum semua...Hiii uollssss...lama tak bersiaran rentetan order garlic balm melonjak-lonjak kebelakangan ni...tak dapat buat apa dah...saya bertungkus lumus menyiapkan order supaya saya boleh memberikan servis paling molek sekali buat stokis,agent dan semua pengguna garlic balm...Thank you taw kepada yang dah membeli garlic balm saya...saya doakan garlic balm ni dapat membantu mengurangkan beban masalah korang ye...

STOKIS SAH GARLIC BALM KAWASAN PARIT BUNTAR PERAK

Harini sekali lagi saya nak umumkan stokis baharu saya...sebenarnya stokis ni dah lama daftar tapi saya je yang tak ada masa nak update...ada lagi beberapa orang yang akan saya update kemudian dan harini saya nak kenalkan STOKIS SAH GARLIC BALM KAWASAN PARIT BUNTAR PERAK ...Jom kita skodeng wall facebook beliau...macam biasa saya memang akan tepek gambar wall facebook stokis saya kat sini supaya senang uolllsss nak berkenalan...gitewww...hehehe...

STOKIS SAH GARLIC BALM KAWASAN PARIT BUNTAR PERAK

Yang ini pula adalah page khas STOKIS SAH GARLIC BALM KAWASAN PARIT BUNTAR PERAK ni...kalau nak info berkaitan korang boleh follow kat sini ya...

STOKIS SAH GARLIC BALM KAWASAN PARIT BUNTAR PERAK

Nampak pada gayanya memang nampak serius beliau dalam bisnes "membawang" ni...korang yang nak join team STOKIS SAH GARLIC BALM KAWASAN PARIT BUNTAR PERAK ni korang boleh terus contact beliau ya...mana yang hat dekat-dekat dengan area sana bolehlah meramaikan team membawang...yela..sekarang ni kan zaman cari duit tepi...so,apa salahnya kita beramal menyebarkan manfaat petua tradisional ni kat semua orang...bukan free-free...sambil-sambil tu boleh buat income juga...

STOKIS SAH GARLIC BALM KAWASAN PARIT BUNTAR PERAK

Saya rasa artikel kali ni saya taknak cakap banyak dah pasal garlic balm ni sebab sebelum ni saya asyik ulang-ulang cakap benda yang sama...sat lagi ada yang bosan dengar saya merapu...tapi korang toksah risau sebab gambar-gambar yang saya hidangkan semuanya sarat dengan info berkaitan garlic balm a.k.a minyak bawang putih ni...so korang boleh baca terus dengan tekun sambil menikmati pemandangan gambar garlic balm tu hokeyyy...

STOKIS SAH GARLIC BALM KAWASAN PARIT BUNTAR PERAK

Cuma satu saya nak bagitahu,garlic balm ini adalah inovasi petua tradisional yang digunakan oleh nenek moyang kita zaman dulu-dulu sejak berabad-abad lamanya...korang tahu kan hat yang sebelum inovasi tu apa dia petuanya??? Tak tahu??? Oooooo tahu...ok2...yang tahu duduk diam-diam...yang tak tahu baca baik-baik...petua tradisional yang saya maksudkan tadi adalah minyak bawang putih...lepas diinovasikan maka jadilah ia garlic balm yang orang dok jual-jual kat pesbuk tu...yang hat orang dok kata untuk rawat selsema dan batuk tu...haaaa betoi la...itulah dia...hahahaa....korang tengoklah gambar-gambar tu sendiri ya...

STOKIS SAH GARLIC BALM KAWASAN PARIT BUNTAR PERAK

Yang hat ni pon wajib saya nak bagitahu...garlic balm ni dah dihantar ke makmal untuk di uji keselamatannya jika digunapakai pada orang...Alhamdulillah keputusannya adalah positif, dengan itu maka keluarlah Certificate of Anaylisis buat garlic balm by zm Beauty....

STOKIS SAH GARLIC BALM KAWASAN PARIT BUNTAR PERAK

Saya dok canang-canang ni bukan sebab nak eksyen ka apa ya...jangan salah sangka...tapi benda macamni memang kena bagitahu...sebab kalau tak bagitahu macamana orang nak tahu kan hehehe...so,sesiapa yang nak guna garlic balm ni korang boleh guna dengan hati yang tenang...dan yang nak cari duit tepi dengan menjual garlic balm pon korang boleh menjual dengan tenang...In sya Allah garlic balm ni tidak akan merosakkan buah pinggang korang(eh...ada kaitan ke.?? huhuhuhu)

STOKIS SAH GARLIC BALM KAWASAN PARIT BUNTAR PERAK

STOKIS SAH GARLIC BALM KAWASAN PARIT BUNTAR PERAK

So,kepada sesiapa yang berminat nak beli @ nak jadi agent boleh contact STOKIS SAH GARLIC BALM KAWASAN PARIT BUNTAR PERAK di talian www.wasap.my/60134036390 atau korang boleh add facebook beliau ya...maka habislah sudah sesi memperkenalkan STOKIS SAH GARLIC BALM KAWASAN PARIT BUNTAR PERAK saya kali ini...Kita jumpa lagi next entri sebab ada 2 orang lagi stokis dah berdaftar tapi saya tak sempat nak kenalkan lagi...Apa yang terkurang maafkan saya,semoga garlic balm dapat memberi manfaat kepada semua...
Wassalam



STOKIS SAH GARLIC BALM TAWAU SABAH

Bismillah dan Assalammualaikum mommies-mommies semua...sejak akhir-akhir ni ramai yang dok cari garlic balm...kenapa ek?...dan tetiba saya tengok banyak pula produk garlic balm yang keluar...tapi takpe...apa salahnya kita bersaing cara sihat kan...rezeki Allah kan maha luas...so,harini sekali lagi saya nak bagitahu korang tentang seorang lagi stokis yang baru mendaftar iaitu STOKIS SAH GARLIC BALM TAWAU SABAH ...orang sabah bolehlah dapatkan garlic balm dekat stokis sabah ba ni ye...hikhik

STOKIS SAH GARLIC BALM TAWAU SABAH

Macam biasa saya akan tepek gambar wall Facebook tuan empunya STOKIS SAH GARLIC BALM TAWAU SABAH ni supaya yang datang mencari disini dapat kenal siapakah orangnya...kadang-kadang nama kat facebook ni ramai tuan empunya nama...tapi sekurang-kurangnya bila saya letak gambar mudahlah korang nak mencarinya kan...

STOKIS SAH GARLIC BALM TAWAU SABAH

Zaara merupakan stokis garlic balm yang paling bongsu sekali dalam family garlic balm...kalau korang tengok-tengok FB dia masih belum banyak cerita tentang garlic balm ni...selain garlic balm dia ada jual produk yang berkaitan dengan bayi juga...so,korang yang shopping-shoping barang baby dengan dia jangan lupa dapatkan garlic balm sekali ya...hehehe

STOKIS SAH GARLIC BALM TAWAU SABAH

Kenapa garlic balm perlu ada bersama ibu-ibu sekarang??? Sebabnya ibu-ibu sekarang busy...tak sempat nak buat minyak bawang putih....sekarang minyak bawang putih dah dipermodenkan...dah diinovasikan menjadi bentuk yang lebih mudah digunapakai...mudah dibawa kemana-mana...
"Lorrr...bukan wajib pon benda tuh nak dibawa kehulu-kehilir"

Masa kita tak nak guna memang ayat ini releven untuk dikeluarkan...tapi masa ia sangat diperlukan akan berkata-kata di dalam hati "menyesai cheq tak beli garlic balm haghituh...si Irfan(bukan nama sebenar) nih batuk selsema pula...hurmmm...malas betul la cheq nak numbuk bawang putih" ...sambil melangkah malas ke dapur...hehehe...ini situasi kekonon jek...saya membayangkan kalau ada standby garlic balm kan senang...buka penutup dan terus apply...kat atas katil pun boleh terus buat...tak payahla korang nak angkat anak korang bawa keluar bilik...kalau guna minyak bawang putih yang buat sendiri tu memang kena buka mata luas-luas la masa nak apply...walaupun terpisat-pisat masa tuh...yela kan...cadar baru petang tadi tukar...kang menitis atas tilam satu hal pulak nak cuci huhuhuhu....

STOKIS SAH GARLIC BALM TAWAU SABAH

Haaa...kalau korang nak tahu,sememangnya garlic balm ini diciptakan untuk memberi kemudahan kepada semua orang menggunakannya secara instant pon...maksud instant tu adalah buka penutup dan terus pakai...tak perlu susah payah lagi nak buat sendiri kat dapur mengetuk bawang putih malam-malam buta giteww...

Dan tujuan lainnya adalah untuk menggalakkan penggunaan petua tradisional sebagai alternatif merawat batuk dan selsema anak-anak...bukan batuk /selsema je taw...ia juga boleh dijadikann sebagai minyak bayi.gatal-gatal,gigitan serangga,kembung perut,hangatkan badan...bisul dan seangkatan dengannya pun boleh ikhtiar guna garlic balm ini sebagai satu cara untuk mengurangkan kesakitan dan bagi cepat kecut...Lagi satu kita nak kurangkan anak-anak kecil terlalu bergantung kepada ubatan moden ni sedangkan kita mempunyai option untuk mencegah @ merawat diperingkat awal...

STOKIS SAH GARLIC BALM TAWAU SABAH
Isi kandungan : 30g

" Puan,terima kasih sangatlah sebab perkenalkan kat saya garlic balm ni...Alhamdulillah,baby saya dah semakin ok...bila lepas mandikan baby saya,saya terus apply garlic balm ni kat tapak kaki dia,kat dada,kat belakang...rusuk kiri dan kanan dan ubun-ubun dia macam yang puan ajar saya tu...yang kat bahagian dahi dan tepi hidung tu saya letak masa baby dah tidur...sebab baby saya tak nak dibedung,saya pakaikan stoking jela...takut tangan dia dok kais-kais tepi hidung nanti masuk mata pula hehee..." 

...Lega rasanya bila ada yang bagi feedback macamni kat saya...baby ni ada masalah bila bernafas berbunyi-bunyi ...macam ada sesuatu dalam dada dia...parent dia risau,then suami dia call saya tanya tentang garlic balm...sebab masa tu baby dia masih dalam hari(isteri masih berpantang) dia cerita baby dia batuk dan nak nafas macam susah...dah pergi hospital tapi tiada apa-apa...so,dia ambil keputusan untuk try garlic balm ni...dan dengan izin Allah baby dia semakin baik...dan dia dah amalkan penggunaan garlic balm ni kat babynya dan dah 3 botol dia beli...Syukur sangat sebab garlic balm dapat membantu...

STOKIS SAH GARLIC BALM TAWAU SABAH

JAP...JAP...!!!
saya tulis cerita kat atas ni bukan sebab nak goreng korang tau...bukan sebab nak cerita sana-sini garlic balm saya ni bagus...paling tersohor,tak boleh lawan dengan garlic balm orang lain...takkkk....saya tulis ni bukan sebab nak korang buat pilihan membeli...tetapi saya sekadar berkongsi apakah manfaat garlic balm ni...Saya menulis bukan kerana nama...bukan sebab nak popular...bukan sebab nak jadi viral...saya menulis sebab saya nak sampaikan benda yang baik-baik...sampaikan info yang bagi manfaat pada orang lain hokeyyyy...Chilllax

Buat pengetahuan semua,garlic balm seperti dalam gambar yang saya tepek-tepekkan dalam artikel ini telah saya hantar ujikaji ke makmal untuk mengesahkan bahawa ia selamat digunakan...bukan senang nak jual benda yang main hentam je selamat ke tak selamat ni...oleh kerana ia ada kaitan dengan kesihatan dan anak-anak kecil,maka saya hantar untuk dibuat ujiakaji...barulah tenang jiwa kita nak menjual...barulah yakin nak cerita tentang kebaikkannya...

STOKIS SAH GARLIC BALM TAWAU SABAH

Tapi korang kena ingat...yang buat garlic balm ni adalah manusia biasa...dan yang memakainya juga adalah manusia biasa...mungkin ada yang jenis allergik pada bawang putih kita tak tahu kan...oleh kerana itu,sebaik abang posmen hantar garlic balm tu kat depan muka pintu rumah korang sebaik-baiknya janganlah terus korang nak buka tutup garlic balm tu tercolek-colek...tercium-cium...tangan korang tu pastikan bersih dulu barulah buka...tah tadi korek hidung ka...garu ketiak ka...tak cuci tangan terus nak colek garlic balm hukhukhuk...

Kalau nak apply garlic balm tu yang beragama islam bacalah selawat,minta disembuhkan apa yang sakit...tawakal dengan ikhtiar...yang bukan islam ikutlah tatacara agama korang untuk berdoa...supaya diberi kesembuhan dengan ikhtiar yang kita buat...sebab garlic balm ni bukannya ubat...ia adalah satu bahan natural anugerah Ilahi pada manusia untuk dimanfaatkan...so kita gunakanlah dengan sebaik-baiknya...

STOKIS SAH GARLIC BALM TAWAU SABAH

Oklah...rasanya cukuplah setakat ini saya membebel...tujuan sebenar saya tulis artikel ni untuk bagitahu tentang kewujudan STOKIS SAH GARLIC BALM TAWAU SABAH ni tapi macam dah tulis cerpen pun hado hahaha...maafkan saya kalau ada terkasar bahasa masa saya ber"cerpen" kat atas tadi...saya insan biasa dan yang baca artikel ni pun insan biasa juga...so,jangan stress-stress...senyum sikit...hehehe...Sesiapa yang berminat nak dapatkan garlic balm area Tawau atau nak jadi agent boleh dapatkan dengan STOKIS SAH GARLIC BALM TAWAU SABAH @ 

BELI SEKARANG


Wassalam



STOKIS SAH GARLIC BALM KEPONG KL

Bismillah dan Assalammualaikum semua....alhamdulillah sekali lagi saya nak mengucap syukur kehadrat Ilahi kerana dititipkan rezeki atas usaha saya sendiri...Sekali lagi hari ini saya nak umumkan STOKIS SAH GARLIC BALM KEPONG KL yang baru mendaftar...terima kasih yang tidak terhingga kepada semua yang sentiasa memberi sokongan kepada saya...So,harini saya nak perkenalkan stokis ni dan serba sedikit info tentang garlic balm...

Ini adalah Facebook milik STOKIS SAH GARLIC BALM KEPONG KL,kepada mereka yang berhampiran dengan kawasan kepong boleh dapatkan garlic balm daripada beliau...

STOKIS SAH GARLIC BALM KEPONG KL

Yang baru pertama kali dengan pasal garlic balm mesti tertanya-tanya apetu garlic balm??? Sebab walaupun garlic balm ni dah lama berada dalam pasaran tetapi tak ramai orang kenal sebab ia bukan produk viral...So,disebabkan dia bukan produk viral dan sayapun tidak membuat sebarang iklan melalui FB,maka garlic balm ini berada dalam pasaran dalam mood "sendu" hehehe....

STOKIS SAH GARLIC BALM KEPONG KL

Oleh hal yang demikian saya tak pernah jemu untuk memberi info berkaitan garlic balm dengan harapan suatu hari nanti ramai yang akan sedar kewujudan dan manfaat garlic balm ini...By the way,saya nak sentuh sikit tentang apa sebenarnya garlic balm ni....

Garlic balm adalah rawatan alternatif tanpa ubat bagi merawat masalah selsema,batuk,asma ringan,gigitan serangga,kembung perut,gatal-gatal dan banyak lagi...Garlic balm ni sebenarnya adalah satu produk inovasi saya daripada petua orang tua-tua sejak zaman berzaman,turun temurun berabad lamanya yang menggunakan minyak bawang putih untuk merawat anak-anak mereka kalau batuk dan selsema...yela...dulu-dulukan susah nak pergi hospital....jauh...kenderaan takde,so inilah cara mereka gunakan untuk bagi rawatan kepada anak-anak mereka...

STOKIS SAH GARLIC BALM KEPONG KL

Sebenarnya banyak manfaat bawang putih ni taw...memanglah baunya kurang menyenangkan...tapi tak boleh nak compare dengan khasiatnya...daripada baby hingga ke orang tua boleh menikmati khasiat dalam setiap ulas bawang putih ni...

Garlic balm ini dicipta hanyalah untuk memberi kemudahan pada orang zaman moden untuk merasai kehebatan petua zaman berzaman ni...ia juga dapat mengurangkan penggunaan ubat-ubatan moden pada anak....kalau boleh jangan bagi terus ubat batuk dan selsema tu...tapi kalau dah parah sangat batuk & selsemanya jangan pula leka nak menenyeh garlic balm je..."takpelaaaa...kena istiqomah pakai..." padahal anak dah tercungap-cungap semput...itu dah teruk perlulah dapatkan nasihat doktor...sila beristiqomah bertempat huhuhu...Kalau yang dalam peringkat awal nak batuk/selsema @ dah makan ubat still tak baik-baik bolehlah kita ikhtiarkan dengan cara menggunakan garlic balm ni...

STOKIS SAH GARLIC BALM KEPONG KL

Secara teknikalnya banyak bahan lain yang boleh merawat masalah batuk dan selsema terutamanya yang hidung tersumbat...Saya memilih bawang putih kerana ia sangat mudah dan efisyen...hidung tersumbat adalah kerana rongga hidung tersebut meradang akibat kehadiran selsema...jadi kalau ada yang mengalami hidung tersumbat rajin-rajinlah wapkan hidung dengan bawang putih...cara ini juga efisyen untuk meredakan hidung tersumbat..

Baru-baru ni ada yang tanya kat saya "kenapa garlic balm u bau macam bawang putih? Kenapa tak tutup bau dia dengan bau-bauan lain...macam tak selesalah bau dia" Sebenarnya saya memang sengaja nak garlic balm saya bau bawang putih...sebab namanyapun garlic balm"kok garlic balm baunya lavender???....hehehehe(bercandak aja dong)" 

STOKIS SAH GARLIC BALM KEPONG KL

...sebenarnya saya nak garlic balm saya natural minyak bawang putih macam nenek moyang kita pakai dulu....dulu-dulu kan...nenek moyang kita buat minyak bawang putih diorang tak letak perfume pun...diorang tak letak essential oil pun...still boleh gunapakai juga minyak bawang putih mereka...so,saya nak garlic balm saya adalah sama seperti nenek moyang kita buat dulu...cuma saya ubah bentuknya dari cecair ke solid...that's it....

Lagi satu,if korang kurang mengertilah kan tentang tatacara penggunaan essential oil...essential oil ni bukan suka-suka boleh letak...sebab essential oil kalau dicampur sesuka hati boleh menyebabkan infection...saya nak bagi bayi yang pakai,so saya kena pastikan ia bebas daripada sebarang kemungkinan berlakunya kesan negatif...dan akhirnya saya ambil keputusan untuk tidak meletakkan sebarang bau-bauan @ essential oil dalam garlic balm ni...

STOKIS SAH GARLIC BALM KEPONG KL

Dan disebabkan itu jugalah saya telah berusaha untuk hantar garlic balm untuk menjalani ujian makmal bagi memastikan ia adalah 100% selamat digunakan oleh semua orang...tapi seriously garlic balm ni sebijik macam bau bawang putih...acah-acah kita kembali ke zaman sebelum merdeka gitew....hehehe...tapi ada yang cakap bau macam garlic bread taw...rasa nak makan...sampai hati....hukhuk

STOKIS SAH GARLIC BALM KEPONG KL

Baiklah...itu adalah antara sedikit info yang berkaitan garlic balm...setiap pembelian garlic balm akan diselitkan info bagaimana cara nak guna garlic balm tu dengan betul...korang pula janganlah guna sehari dah pelik-pelik pehal selsema anak aku ni ada je lagi nih...batuk pun tak surut-surut...kata garlic balm ni untuk batuk & selsema...hurmmmm...tak pasal-pasal kena viral garlic balm sebab tak hentikan selsema dan batuk

Setiap apa jua yang kita buat @ guna kita kena istiqomah dik...kena konsisten pakai in Sya Allah akan dapat lihat kesannya...Amalkan baca selawat semasa nak sapukan kat anak tu minta diberi kesembuhan dengan ikhtiar ni...Sebab yang menyembuhkan bukan garlic balm ni...Allah yang menyembuhkan...Garlic balm bukan ubat tetapi rawatan alternatif untuk merawat gejala selsema & batuk...kalau nampak anak macam nak selsema/batuk boleh apply terus...gunakan sebagai minyak bayipun tiada masalah...sebab minyak ni original tiada rasa panas @ berangin...

So,kepada mereka yang berminat nak dapatkan garlic balm ni boleh direct beli dengan STOKIS SAH GARLIC BALM KEPONG KL ni...Yang berminat nak cari duit poket sambil jual-jual garlic balm kat jiran tetangga pun boleh contact STOKIS SAH GARLIC BALM KEPONG KL ni untuk jadi agent...atau korang macam tetiba rasa nak beli sekarang...tak sabar sesangat dah nak beli....jap...jap...

BELI SEKARANG

Harga sebotol Garlic balm adalah RM25 dan kos postage RM8 untuk semenanjung manakala untuk pos ke sabah dan sarawak RM12 ...harga tersebut adalah harga tetap ye...

Oklah...Dah habis cerita pasal STOKIS SAH GARLIC BALM KEPONG KL ...harap lepas ni akan muncul lagi stokis garlic balm dari tempat lain...dan harap semua stokis-stokis yang dah mendaftar akan terus maju jaya mencari duit poket...semoga garlic balm memberi manfaat kepada semua orang...Terima kasih kepada yang sudi singgah dan jumpa lagi next story...In Sya Allah....
Wassalam



STOKIS SAH GARLIC BALM TANJUNG KLING MELAKA

Bismillah dan Assalammualaikum semua...alhamdulillah...syukran² saya masih berpeluang untuk menulis sesuatu untuk tatapan korang...today saya nak umumkan STOKIS SAH GARLIC BALM TANJUNG KLING MELAKA yang baru masuk ke dalam keluarga garlic balm kami....



First of all,saya nak ucapkan berbanyak terima kasih kepada adik ni sebab sudi menjadi sebahagian dari keluarga garlic balm kami...Alhamdulillah,walaupun banyak ujian yang perlu saya lalui,tetapi saya tetap juga terus kehadapan dengan menganggap ujian itu sebagai satu cabaran untuk saya....

STOKIS SAH GARLIC BALM TANJUNG KLING MELAKA



Gambar yang saya selitkan di atas ini adalah facebook milik STOKIS SAH GARLIC BALM TANJUNG KLING MELAKA...kepada sesiapa yang berada di Melaka teringin nak beli garlic balm boleh roger² cik adik ni...korang boleh add FB adik ni...kalau yang nak jadi agentpun sangat dialu-alukan...semua korang boleh refer kat STOKIS SAH GARLIC BALM TANJUNG KLING MELAKA ni...

STOKIS SAH GARLIC BALM TANJUNG KLING MELAKA
Kalau korang berada di IG korang boleh follow adik ni juga...jemput² la follow😘



Jom korang,macam biasa saya tak pernah jemu nak bagitahu korang yang garlic balm ini adalah satu alternatif rawatan batuk dan selsema yang telah digunapakai sejak turun temurun berabad lamanya...bukan sahaja untuk batuk dan selsema malah boleh digunakan untuk gatal-gatal,asma ringan,kembung perut,hangatkan badan masa demam,sakit kulit,gigitan serangga,bisul dan sebagainya...ini bukan "overclaim" taw...tapi apa yang saya habaq ni memang tertulis dalam manfaat bawang putih dan juga telah dibuktikan oleh pengguna...apa yang paling penting garlic balm adalah 100% organik tanpa sebarang pewangi @ essential oil...

STOKIS SAH GARLIC BALM TANJUNG KLING MELAKA

Baru-baru ni suami saya kena sengat kat lebah..tertinggal bontot lebah tu kat lutut dia...lepas cabut sengat tu terus saya sapukan garlic balm...bukanlah saya nak cakap garlic balm ni power rangers sangat tapi alhamdulillah lutut suami saya tak bengkak sebab sengatan tu...kalau dulu pernah kena sengat mau bertelur gak la kat tempat kena sengat tuh...huhuhuhu...Wallahualam...yang Maha Penyembuh hanyalah Allah jua...

STOKIS SAH GARLIC BALM TANJUNG KLING MELAKA

Kelebihan yang saya nak sentuh kat sini hanyalah memudahkan mommy-mommy kat luar sana untuk apply kat anak...saya faham...orang perempuan zaman sekarang semuanya superb busy...tak payah dah susah-susah nak numbuk bawang putih dah la ni...buka je penutup garlic balm terus boleh tenyeh-tenyeh kat anak...kok masa nak tenyeh kat anak tu masa emergency(masa tengah tido,tengah malam hidung anak block) tak payah dah nak gosok-gosok mata cari bawang putih...raba-raba ja bawah bantal,buka tutup terus leh apply...tutup mata pun boleh buat baq hangggg...

STOKIS SAH GARLIC BALM TANJUNG KLING MELAKA

Then,bila dah guna garlic balm ni dah tak payah nak fikir menitik ka...meleleh ka...sebab garlic balm ni bentuk solid...tak tumpah punya...kalau ada saki baki garlic balm tu kat tangan lepas apply kat anak korang tuh...tak payah kalut-kalut nak pergi cuci...korang usap-usap je kat celah-celah jari korang tuh...biar kasi lembab jari jemari korang...hehehe...sebab dalam garlic balm ni ada beeswax dan minyak zaitun...the best moisturizer ever gitewww...tapi sebelum usap-usap tu korang bau-bau dulu tangan korang tuh...amik aura hahahaha....

STOKIS SAH GARLIC BALM TANJUNG KLING MELAKA

Haaaa...benda wajib yang saya nak bagitahu,garlic balm ni saya dah hantar pergi buat ujian makmal di Permulab taw...so korang tak perlu risau nak guna...yela...zaman sekarang ni macam-macam produk kat pasaran...Demi untuk rasa tenang dan yakin untuk menjual saya usahakan garlic balm ni untuk dihantar ke makmal...supaya kami boleh jual dengan tanpa rasa ragu-ragu...dan korang pun tak perlu rasa ragu-ragu guna garlic balm sebab ia terbukti selamat digunakan oleh semua orang...Alhamdulillah...

Isi kandungan :
30g

STOKIS SAH GARLIC BALM TANJUNG KLING MELAKA

Last sekali benda wajib saya nak ajar adalah cara nak guna...Mudah sesangat....korang apply kat tapak kaki anak korang then pakai kan stoking...then korang apply kat dada,rusuk kiri & kanan,belakang,tengkuk,ubun-ubun,bahagian sinus....Kalau korang tak tahu bahagian sinus tu apa,meh kakak bagitahu hehehe...bahagian sinus adalah bahagian dahi dan sebelah hidung kiri & kanan...make sure bahagian sinus korang letak masa anak dah tidur...

ORDER GARLIC BALM

Rasanya itu je kot yang saya nak share...Kepada sesiapa sahaja yang berada di area berdekatan STOKIS SAH GARLIC BALM TANJUNG KLING MELAKA ni korang boleh dapatkan dengan beliau...Harga sebotol garlic balm adalah RM25 postage RM8sm dan RM12ss...tiada tawar menawar sebab harga itu adalah fix...saya harap semua orang dapat akur dengan harga yang telah ditetapkan...Apalah sangat nilai RM25 demi kesihatan anak-anak kita...ye idokkk?hehehe...Jumpa lagi next entri In Sya Allah...
Wassalam



STOKIS SAH GARLIC BALM PULAU PINANG

Bismillahhhh...
Assalammualaikum semua...Syukur Alhamdulillah saya panjatkan ke hadrat Ilahi kerana Dia kirimkan lagi seorang hambaNya sebagai pengantara rekezi kurniaanNya kepada saya dan keluarga. Semalam seorang lagi insan telah mendaftarkan diri sebagai STOKIS SAH GARLIC BALM PULAU PINANG ...inilah yang dikatakan rezeki datangnya dari Allah...apa yang penting kita berusaha dan istiqomah...dalam pada tu hati kena ikhlas dan pasang niat betul-betul...jangan lupa berdoa mohon pertolonganNya...

STOKIS SAH GARLIC BALM PULAU PINANG

So,harini saya nak mengesahkan sambil mewar-warkan kepada semua orang bahawa pemilik akaun facebook seperti yang tertera dalam gambar di atas secara rasminya adalah salah seorang stokis keluarga Garlic Balm by zm beauty ... kepada yang berminat untuk cari duit poket untuk jadi agent boleh hubungi beliau hokeyy

STOKIS SAH GARLIC BALM PULAU PINANG

Sambil-sambil saya perkenalkan STOKIS SAH GARLIC BALM PULAU PINANG ni saya cerita sikitlah pasal beliau...saya rasa ramai yang dah kenal beliau sebelum ni sebab beliau adalah seorang bisneswomen yang berjaya dalam niche tudung iaitu pemilik brand Cun Heejab pakar tudung labuh anda...haaaa...ramai yang dah kenalkan...tapi kali ni beliau berhasrat untuk melebarkan sayap dan menambah niche dalam bisnesnya...so sama-sama kita bagi sokongan padu kepada beliau yang sangat positif dan bersemangat orangnya.....Kalau yang nak cari tudung labuh @ nak bisnes tudungpun boleh cari beliau...

STOKIS SAH GARLIC BALM PULAU PINANG

Apa yang menariknya produk garlic balm ni? Atau dalam bahasa melayunya minyak bawang putih...tapi disebabkan ia adalah produk yang diinovasikan daripada minyak bawang putih menjadi bam so kita gelarkan ia sebagai garlic balm...Nama garlic balm ini digunakan adalah kerana nak orang tahu bahawa bam ini adalah sangat unik kerana ia adalah pure garlic...garlic balm kami tiada sebarang campuran extract @ pewangi daripada essential oil...kenapa garlic balm kami tiada essential oil??? kerana walaupun ramai yang memperkatakan essential oil sangat bagus untuk kita tetapi bukan semua orang boleh terima pakai essential oil terutamanya bayi...



Ada bayi yang alah dengan essential oil dan kesilapan dalam mencampur adukkan essential oil dalam produk terutamanya untuk bayi akan memberi kesan yang buruk...Maka saya ambil inisiatif tidak menggunakan langsung essential oil @ sebarang ekstrak di dalam penghasilan garlic balm ini...Maka saya biarkan garlic balm saya dalam mood natural senatural-naturalnya(hehehe...boleh guna ke ayat nih?....) Dan dengan itu juga lah saya namakan inovasi minyak bawang putih ini sebagai garlic balm kerana ia adalah pure garlic dan baunya pun sama seperti bawang putih asli...Apa yang terkandung dalam balm ini hanya ada 3 bahan iaitu bawang putih,minyak zaitun dan beeswax...


STOKIS SAH GARLIC BALM PULAU PINANG

In sya Allah garlic balm mampu membantu merawat selsema dan batuk anak korang tanpa perlu korang bagi makan ubat. Tapi jangan assume batuk yang sangat parah boleh rawat dengan garlic balm ya korang...sebab yang Maha Penyembuh bukannya kita...kita sekadar ikhtiar...sebab itu garlic balm perlu kita standby...bila anak dah nampak nak selsema cepat-cepat sapu...kita bentras sebelum ia betul-betul berkampung dalam badan anak kita kan... Selain sebagai alternatif untuk merawat batuk dan selsema garlic balm dapat mencairkan kahak...asma ringan...kembung...kalau anak demam rasa seram sejuk tu boleh sapu kat badan dia...kat tapak kaki supaya badan dia rasa hangat....Kalau ada gatal-gatal kena nyamuk ke...semut ke boleh juga sapukan garlic balm...



Garlic balm juga sesuai dijadikan sebagai minyak bayi ...jangan risau kalau anak korang tak suka bau bawang putih tu...lama-lama dia akan ok...tapi kalau mommy-mommy yang tak suka bau bawang putih tu saya tak boleh nak kata apa lah kan...hehehe...apa yang penting produk ini adalah 100% muslim produk...dah dapat kelulusan KKM dan telahpun dihantar ujian makmal...Alhamdulillah semuanya telah terbukti bahawa garlic balm sempurna dan selamat untuk kanak-kanak In Sya Allah



Kepada sesiapa sahaja yang ingin mencuba garlic balm @ ingin menjadi agen garlic balm boleh terus klik icon whatsapp di bawah


STOKIS SAH GARLIC BALM PULAU PINANG


Yang baik datang dari Allah dan yang serba kekurangan itu adalah kelemahan diri saya sebagai hambaNya...Doakan kami dapat meneruskan tradisi petua tradisional daripada luput ditelan zaman...Saya harap semua orang jelas tentang topik STOKIS SAH GARLIC BALM PULAU PINANG ini...sekiranya ada sebarang keraguan korang boleh tanya terus kepada saya...Sekian sahaja celotehan saya,kita jumpa lagi next artikel...terima kasih sudi singgah...jumpa lagiii

Wassalam

Sebarang pertanyaan berkaitan boleh hubungi saya di :

STOKIS SAH GARLIC BALM KAWASAN KLANG SELANGOR

Bismillah...
Assalammualaikum semua...Alhamdulillah bertambah lagi satu stokis untuk garlic balm saya...Syukur kehadrat Ilahi atas nikmat yang disalurkan melalui STOKIS SAH GARLIC BALM KAWASAN KLANG SELANGOR ...walaupun banyak onak duri yang saya terpaksa tempuhi namun saya masih diberi peluang untuk terus bangkit


Seperti biasa,setiap stokis saya akan saya perkenalkan kepada umum di blog saya ni...so,siapa yang saya tak umumkan sebagai stokis sah kat blog saya ini tapi claim dia adalah stokis sah garlic balm adalah dusta belaka hokeyyy...Bukan apa kan...saya ni baru nak belajar berniaga,so untuk permulaan ni kenalah buat kerja lebih sikit kan...nak kenalkan produk gitewww...nak buat ads mahal-mahal tak mampu lagi...lagipun produk bukanlah popular sangat sampai orang berebut-rebut nak beli...so,saya perlu cari alternatif lain untuk cuba perkenalkan produk saya kepada umum


STOKIS SAH GARLIC BALM KAWASAN KLANG SELANGOR


Buat pengetahuan semua,pemilik akaun FB seperti tertera di atas adalah STOKIS SAH GARLIC BALM KAWASAN KLANG SELANGOR ...mesti korang pelik kenapa ada 2 stokis dalam selangor sedangkan sebelum ini saya declare seorang stokis untuk setiap negeri kan...Itulah yang dinamakan kita hanya boleh merancang...pada mulanya memang saya bercadang untuk mempunyai satu stokis sahaja setiap negeri tetapi atas permintaan dan selepas berbincang dengan partner a.k.a orang kuat(suami kikiki..) kami sebulat suara untuk melantik lebih ramai stokis...tetapi hanya seorang sahaja untuk setiap daerah...ini kerana saya nak produk garlic balm lebih cepat dikenali dan lebih mudah untuk orang beli...macam saya cakap awal-awal tadi la kan...saya ni belum nak cukup sangat bajet untuk buat iklan berbayar kat pesbuk tu haaa...huhuhu...jangan risau,rezeki Allah tu luas...jangan takut nak bersaing cara sihat,yang tak sihat tu buang jauh-jauh...


STOKIS SAH GARLIC BALM KAWASAN KLANG SELANGOR


Siapa yang masih belum kenal garlic balm tu apa angkat tangannnn...(macamlah boleh nampak orang angkat tangan ke idok huhuhu)... gambar kat atas ni adalah gambar jelas garlic balm yang saya shoot khas untuk tatapan korang hehehe...garlic balm ini adalah satu produk inovasi daripada minyak bawang putih yang digunakan oleh orang tua-tua dulu bila anak cucu mereka diserang selsema dan batuk...Orang dulu-dulu mana nak pergi hospital...bukan tak nak pergi sebenarnya korang...hospital nunnnnn jauh alam...nak pergi pun takde kenderaan...so,inilah petuanya untuk merawat batuk dan selsema yang mereka amalkan...dan yang hebatnya bagaimana mereka boleh tahu bawang putih ni baik untuk selsema dan batuk eh??Menurut kajian,memang bawang putih mempunyai sangat banyak manfaat untuk kesihatan taw...Amazingggg....


STOKIS SAH GARLIC BALM KAWASAN KLANG SELANGOR


Manfaat garlic balm :

~ Merawat batuk dan selsema tanpa ubat
~ Merawat gatal ringan
~ Merawat asma ringan
~ Membuang angin
~ Menghangatkan badan
~ Boleh dijadikan sebagai minyak bayi


Sebenarnya ramai yang tanya saya satu soalan ni...harini saya nak bagitahu kat sini supaya orang boleh tahu..." Puan, garlic balm ni bau apa ya?" krik-krik kejap saya bila dengar soalan di atas huhuhu... buat pengetahuan semua,garlic balm by zm beauty adalah bau bawang putih sepenuhnya...nak tau sebab apa??? sebab garlic balm saya diproses tanpa menggunakan sebarang campuran essential oil...saya nak hasil garlic balm saya adalah sama seperti minyak bawang putih...Maka saya tidak campurkan sebarang pewangi tambahan



bukan sebab itu sahaja,antara alasan lain saya tidak campurkan garlic balm saya dengan sebarang pewangi @ essential oil adalah kerana kadang kala ada bayi yang alah dengan essential oil dan essential oil sangat sensitif jika tidak kena caranya bila kita campurkan dengan bahan lain. So,saya biarkan garlic balm saya dalam mood natural...maka,sesiapa sahaja yang menggunakannya perlu terima bau bawang putih yang asli itu hehehe..." alaaaa...nak baik kannnn...tahan la sikit...pstttt,baby belum pandai cakap busuk lagi...hihihi"


STOKIS SAH GARLIC BALM KAWASAN KLANG SELANGOR

Haaaa...lagi satu lupa saya nak bagitahu...nasib baik ingat sebelum saya nak tulis ending nih...Garlic balm saya ni tidak ada rasa panas @ sejuk...apa yang saya boleh ceritakan bila letak garlic balm anak kita rasa selesa...mengikut pengalaman saya yang mempunyai anak sensitif(sebab pramatang) bila letak garlic balm dia lebih selesa tidur...sebab anak saya ada masalah hidung selalu block(selsema)...anak saya yang bongsu ni pantang cuci kepala mesti jadi selsema...bila dia selsema hidung akan block masa tidur,tapi bila saya amalkan letak garlic balm sebelum dia tidur Alhamdulillah dia boleh tidur lena...

Ini pengalaman saya lah kannnn...bak kata orang,mana ada owner produk nak cerita tak best tentang produk sendiri ye tak...hahaha...so,korang boleh tengok TESTIMONI GARLIC BALM BY ZM BEAUTY ...ini adalah testimoni yang saya kumpul daripada customer...haaaa???tak banyak? biasa latu,nak dapatkan testimoni yang original bukan senang dik...sabarlah...nanti saya akan sentiasa update bila ada testimoni baru...hokeyyy darlinkkk....

STOKIS SAH GARLIC BALM KAWASAN KLANG SELANGOR


↑↑↑↑↑↑↑↑

Cara - cara guna garlic balm...Kalau boleh ikutlah cara yang betul dengan konsisten supaya dapat membantu selesaikan masalah yang melanda anak-anak korang...apa yang penting konsisten...kalau mereka tak selsema @ batuk pun still boleh pakai ye...


Okeyyyy...kita dah sampai ke penghujung cerita...kepada sesiapa sahaja yang berminat untuk cuba garlic balm by zm beauty a.k.a minyak bawang putih inovasi dari petua tradisional ini boleh dapatkan daripada STOKIS SAH GARLIC BALM KAWASAN KLANG SELANGOR ...nak tahu macamana nak dapatkan? kat atas sana ada gambar FB nya...korang boleh berurusan disana @ kalau malas nak add-add FB korang tekan je icon whatsapp kat bawah ni...saya dah cun-cun setting untuk mudahkan korang terus tembus ke talian whatsapp STOKIS SAH GARLIC BALM KAWASAN KLANG SELANGOR hokeyyy...Haaa..ape lagi...jom ramai-ramai kita kasi gegar kakak stokis nih hehehe...Thank you korang yang sudi singgah ya...nanti kita jumpa lagi next story...


STOKIS SAH GARLIC BALM KAWASAN KLANG SELANGOR







STOKIS SAH GARLIC BALM KAWASAN SHAH ALAM SELANGOR

Bismillah...
Assalammualaikum semua yang sampai ke blog saya ni...semalam saya baru update tentang stokis sah garlic balm area sarawak , then harini saya nak update lagi satu artikel berkaitan STOKIS SAH GARLIC BALM KAWASAN SHAH ALAM SELANGOR ...Alhamdulillah...syukur ke atas nikmat yang Allah kirimkan buat saya dan keluarga...seorang lagi hamba Allah memberi sokongan kepada apa yang saya usahakan selama ini...dan saya ucapkan jutaan terima kasih kepada yang sudi bersama-sama saya memperjuangkan petua tradisional kebanggaan nenek moyang kita...

STOKIS SAH GARLIC BALM KAWASAN SHAH ALAM SELANGOR

Gambar kat atas yang saya selitkan ini adalah pemilik STOKIS SAH GARLIC BALM KAWASAN SHAH ALAM SELANGOR...mungkin ada yang dah kenal dengannya...sebab Puan ni agak aktif dalam pelbagai jenis bisnes dan dia juga menjalankan personal coaching untuk kenal potensi diri melalui metafizik pernomboran islam...Maksudnya bila kita kenal potensi diri kita (kekuatan dan kelemahan),kita boleh arahkan diri kita untuk bisnes dan hidup  yang lebih baik...kalau korang ada soalan berkaitan coaching korang boleh contact Puan ni terus...

STOKIS SAH GARLIC BALM KAWASAN SHAH ALAM SELANGOR

Dan gambar yang kat atas ni pula adalah page untuk bisnes yang Puan ni jalankan. Puan ni ada buat servis mobile spa iaitu spa yang dilakukan dari rumah ke rumah mengikut permintaan pelanggan dan beliau juga adalah merupakan stokis sah kepada produk garam Aura...Itu adalah serba sedikit tentang pemilik STOKIS SAH GARLIC BALM KAWASAN SHAH ALAM SELANGOR

STOKIS SAH GARLIC BALM KAWASAN SHAH ALAM SELANGOR

So,seperti biasa,saya akan cerita serba sedikit berkaitan Garlic balm a.k.a minyak bawang putih kalau disebut dalam bahasa melayu...semua orangpun dah tahu tentang kehebatan minyak bawang putih ini yang merupakan petua tradisi sejak berzaman yang lalu...Petua ini sehingga kini masih diguna pakai oleh orang moden walaupun agak leceh untuk menyediakannya

Minyak bawang putih dipercayai mampu merawat gejala selsema,batuk,asma ringan dan yang berkaitan dengannya...Oleh kerana zaman sekarang adalah zaman serba moden,maka saya mencari inisiatif untuk mengelakkan supaya tradisi ini tidak pupus di telan zaman dengan cuba membuat satu inovasi kepada petua ini iaitu menghasilkan satu produk yang berasal dari minyak bawang putih menjadi garlic balm

STOKIS SAH GARLIC BALM KAWASAN SHAH ALAM SELANGOR

Garlic balm dan minyak bawang putih adalah benda yang sama...fungsi yang sama tetapi yang membezakannya adalah tekstur fizikalnya sahaja....Garlic balm lebih mudah diguna kerana ia di pek dalam botol dalam bentuk balm. Risiko untuk tumpah dapat di elakkan berbanding minyak bawang putih yang agak leceh untuk di buat dan mempunyai risiko tumpah yang tinggi...Maka,garlic balm adalah sangat sesuai digunakan bagi ibu-ibu moden yang tak sempat untuk buat minyak bawang putih

STOKIS SAH GARLIC BALM KAWASAN SHAH ALAM SELANGOR


Kepada sesiapa  nak risik-risik harga @ berminat nak jadi agent boleh refer pada detail contact no stokis ini seperti yang saya lampirkan di bawah...

STOKIS SAH GARLIC BALM KAWASAN SHAH ALAM SELANGOR

STOKIS SAH GARLIC BALM KAWASAN SHAH ALAM SELANGOR

STOKIS SAH GARLIC BALM KAWASAN SHAH ALAM SELANGOR

Rasanya cukuplah kali ini artikel saya mengenai STOKIS SAH GARLIC BALM KAWASAN SHAH ALAM SELANGOR...semoga korang semua di beri keserasian dalam menggunakan garlic balm ini...Sesungguhnya kita hanya berikhtiar...kuasa penyembuhan hanya atas kekuasaan Allah...Jumpa lagi di lain artikel...Terima kasih...
Wassalam