ZURAINI.COM

Showing posts with label STOKIS GARLIC BALM. Show all posts
Showing posts with label STOKIS GARLIC BALM. Show all posts

STOKIS SAH GARLIC BALM KAWASAN KLANG SELANGOR

Bismillah...
Assalammualaikum semua...Alhamdulillah bertambah lagi satu stokis untuk garlic balm saya...Syukur kehadrat Ilahi atas nikmat yang disalurkan melalui STOKIS SAH GARLIC BALM KAWASAN KLANG SELANGOR ...walaupun banyak onak duri yang saya terpaksa tempuhi namun saya masih diberi peluang untuk terus bangkit


Seperti biasa,setiap stokis saya akan saya perkenalkan kepada umum di blog saya ni...so,siapa yang saya tak umumkan sebagai stokis sah kat blog saya ini tapi claim dia adalah stokis sah garlic balm adalah dusta belaka hokeyyy...Bukan apa kan...saya ni baru nak belajar berniaga,so untuk permulaan ni kenalah buat kerja lebih sikit kan...nak kenalkan produk gitewww...nak buat ads mahal-mahal tak mampu lagi...lagipun produk bukanlah popular sangat sampai orang berebut-rebut nak beli...so,saya perlu cari alternatif lain untuk cuba perkenalkan produk saya kepada umum


STOKIS SAH GARLIC BALM KAWASAN KLANG SELANGOR


Buat pengetahuan semua,pemilik akaun FB seperti tertera di atas adalah STOKIS SAH GARLIC BALM KAWASAN KLANG SELANGOR ...mesti korang pelik kenapa ada 2 stokis dalam selangor sedangkan sebelum ini saya declare seorang stokis untuk setiap negeri kan...Itulah yang dinamakan kita hanya boleh merancang...pada mulanya memang saya bercadang untuk mempunyai satu stokis sahaja setiap negeri tetapi atas permintaan dan selepas berbincang dengan partner a.k.a orang kuat(suami kikiki..) kami sebulat suara untuk melantik lebih ramai stokis...tetapi hanya seorang sahaja untuk setiap daerah...ini kerana saya nak produk garlic balm lebih cepat dikenali dan lebih mudah untuk orang beli...macam saya cakap awal-awal tadi la kan...saya ni belum nak cukup sangat bajet untuk buat iklan berbayar kat pesbuk tu haaa...huhuhu...jangan risau,rezeki Allah tu luas...jangan takut nak bersaing cara sihat,yang tak sihat tu buang jauh-jauh...


STOKIS SAH GARLIC BALM KAWASAN KLANG SELANGOR


Siapa yang masih belum kenal garlic balm tu apa angkat tangannnn...(macamlah boleh nampak orang angkat tangan ke idok huhuhu)... gambar kat atas ni adalah gambar jelas garlic balm yang saya shoot khas untuk tatapan korang hehehe...garlic balm ini adalah satu produk inovasi daripada minyak bawang putih yang digunakan oleh orang tua-tua dulu bila anak cucu mereka diserang selsema dan batuk...Orang dulu-dulu mana nak pergi hospital...bukan tak nak pergi sebenarnya korang...hospital nunnnnn jauh alam...nak pergi pun takde kenderaan...so,inilah petuanya untuk merawat batuk dan selsema yang mereka amalkan...dan yang hebatnya bagaimana mereka boleh tahu bawang putih ni baik untuk selsema dan batuk eh??Menurut kajian,memang bawang putih mempunyai sangat banyak manfaat untuk kesihatan taw...Amazingggg....


STOKIS SAH GARLIC BALM KAWASAN KLANG SELANGOR


Manfaat garlic balm :

~ Merawat batuk dan selsema tanpa ubat
~ Merawat gatal ringan
~ Merawat asma ringan
~ Membuang angin
~ Menghangatkan badan
~ Boleh dijadikan sebagai minyak bayi


Sebenarnya ramai yang tanya saya satu soalan ni...harini saya nak bagitahu kat sini supaya orang boleh tahu..." Puan, garlic balm ni bau apa ya?" krik-krik kejap saya bila dengar soalan di atas huhuhu... buat pengetahuan semua,garlic balm by zm beauty adalah bau bawang putih sepenuhnya...nak tau sebab apa??? sebab garlic balm saya diproses tanpa menggunakan sebarang campuran essential oil...saya nak hasil garlic balm saya adalah sama seperti minyak bawang putih...Maka saya tidak campurkan sebarang pewangi tambahan



bukan sebab itu sahaja,antara alasan lain saya tidak campurkan garlic balm saya dengan sebarang pewangi @ essential oil adalah kerana kadang kala ada bayi yang alah dengan essential oil dan essential oil sangat sensitif jika tidak kena caranya bila kita campurkan dengan bahan lain. So,saya biarkan garlic balm saya dalam mood natural...maka,sesiapa sahaja yang menggunakannya perlu terima bau bawang putih yang asli itu hehehe..." alaaaa...nak baik kannnn...tahan la sikit...pstttt,baby belum pandai cakap busuk lagi...hihihi"


STOKIS SAH GARLIC BALM KAWASAN KLANG SELANGOR

Haaaa...lagi satu lupa saya nak bagitahu...nasib baik ingat sebelum saya nak tulis ending nih...Garlic balm saya ni tidak ada rasa panas @ sejuk...apa yang saya boleh ceritakan bila letak garlic balm anak kita rasa selesa...mengikut pengalaman saya yang mempunyai anak sensitif(sebab pramatang) bila letak garlic balm dia lebih selesa tidur...sebab anak saya ada masalah hidung selalu block(selsema)...anak saya yang bongsu ni pantang cuci kepala mesti jadi selsema...bila dia selsema hidung akan block masa tidur,tapi bila saya amalkan letak garlic balm sebelum dia tidur Alhamdulillah dia boleh tidur lena...

Ini pengalaman saya lah kannnn...bak kata orang,mana ada owner produk nak cerita tak best tentang produk sendiri ye tak...hahaha...so,korang boleh tengok TESTIMONI GARLIC BALM BY ZM BEAUTY ...ini adalah testimoni yang saya kumpul daripada customer...haaaa???tak banyak? biasa latu,nak dapatkan testimoni yang original bukan senang dik...sabarlah...nanti saya akan sentiasa update bila ada testimoni baru...hokeyyy darlinkkk....

STOKIS SAH GARLIC BALM KAWASAN KLANG SELANGOR


↑↑↑↑↑↑↑↑

Cara - cara guna garlic balm...Kalau boleh ikutlah cara yang betul dengan konsisten supaya dapat membantu selesaikan masalah yang melanda anak-anak korang...apa yang penting konsisten...kalau mereka tak selsema @ batuk pun still boleh pakai ye...


Okeyyyy...kita dah sampai ke penghujung cerita...kepada sesiapa sahaja yang berminat untuk cuba garlic balm by zm beauty a.k.a minyak bawang putih inovasi dari petua tradisional ini boleh dapatkan daripada STOKIS SAH GARLIC BALM KAWASAN KLANG SELANGOR ...nak tahu macamana nak dapatkan? kat atas sana ada gambar FB nya...korang boleh berurusan disana @ kalau malas nak add-add FB korang tekan je icon whatsapp kat bawah ni...saya dah cun-cun setting untuk mudahkan korang terus tembus ke talian whatsapp STOKIS SAH GARLIC BALM KAWASAN KLANG SELANGOR hokeyyy...Haaa..ape lagi...jom ramai-ramai kita kasi gegar kakak stokis nih hehehe...Thank you korang yang sudi singgah ya...nanti kita jumpa lagi next story...


STOKIS SAH GARLIC BALM KAWASAN KLANG SELANGOR







STOKIS SAH GARLIC BALM KAWASAN SHAH ALAM SELANGOR

Bismillah...
Assalammualaikum semua yang sampai ke blog saya ni...semalam saya baru update tentang stokis sah garlic balm area sarawak , then harini saya nak update lagi satu artikel berkaitan STOKIS SAH GARLIC BALM KAWASAN SHAH ALAM SELANGOR ...Alhamdulillah...syukur ke atas nikmat yang Allah kirimkan buat saya dan keluarga...seorang lagi hamba Allah memberi sokongan kepada apa yang saya usahakan selama ini...dan saya ucapkan jutaan terima kasih kepada yang sudi bersama-sama saya memperjuangkan petua tradisional kebanggaan nenek moyang kita...

STOKIS SAH GARLIC BALM KAWASAN SHAH ALAM SELANGOR

Gambar kat atas yang saya selitkan ini adalah pemilik STOKIS SAH GARLIC BALM KAWASAN SHAH ALAM SELANGOR...mungkin ada yang dah kenal dengannya...sebab Puan ni agak aktif dalam pelbagai jenis bisnes dan dia juga menjalankan personal coaching untuk kenal potensi diri melalui metafizik pernomboran islam...Maksudnya bila kita kenal potensi diri kita (kekuatan dan kelemahan),kita boleh arahkan diri kita untuk bisnes dan hidup  yang lebih baik...kalau korang ada soalan berkaitan coaching korang boleh contact Puan ni terus...

STOKIS SAH GARLIC BALM KAWASAN SHAH ALAM SELANGOR

Dan gambar yang kat atas ni pula adalah page untuk bisnes yang Puan ni jalankan. Puan ni ada buat servis mobile spa iaitu spa yang dilakukan dari rumah ke rumah mengikut permintaan pelanggan dan beliau juga adalah merupakan stokis sah kepada produk garam Aura...Itu adalah serba sedikit tentang pemilik STOKIS SAH GARLIC BALM KAWASAN SHAH ALAM SELANGOR

STOKIS SAH GARLIC BALM KAWASAN SHAH ALAM SELANGOR

So,seperti biasa,saya akan cerita serba sedikit berkaitan Garlic balm a.k.a minyak bawang putih kalau disebut dalam bahasa melayu...semua orangpun dah tahu tentang kehebatan minyak bawang putih ini yang merupakan petua tradisi sejak berzaman yang lalu...Petua ini sehingga kini masih diguna pakai oleh orang moden walaupun agak leceh untuk menyediakannya

Minyak bawang putih dipercayai mampu merawat gejala selsema,batuk,asma ringan dan yang berkaitan dengannya...Oleh kerana zaman sekarang adalah zaman serba moden,maka saya mencari inisiatif untuk mengelakkan supaya tradisi ini tidak pupus di telan zaman dengan cuba membuat satu inovasi kepada petua ini iaitu menghasilkan satu produk yang berasal dari minyak bawang putih menjadi garlic balm

STOKIS SAH GARLIC BALM KAWASAN SHAH ALAM SELANGOR

Garlic balm dan minyak bawang putih adalah benda yang sama...fungsi yang sama tetapi yang membezakannya adalah tekstur fizikalnya sahaja....Garlic balm lebih mudah diguna kerana ia di pek dalam botol dalam bentuk balm. Risiko untuk tumpah dapat di elakkan berbanding minyak bawang putih yang agak leceh untuk di buat dan mempunyai risiko tumpah yang tinggi...Maka,garlic balm adalah sangat sesuai digunakan bagi ibu-ibu moden yang tak sempat untuk buat minyak bawang putih

STOKIS SAH GARLIC BALM KAWASAN SHAH ALAM SELANGOR


Kepada sesiapa  nak risik-risik harga @ berminat nak jadi agent boleh refer pada detail contact no stokis ini seperti yang saya lampirkan di bawah...

STOKIS SAH GARLIC BALM KAWASAN SHAH ALAM SELANGOR

STOKIS SAH GARLIC BALM KAWASAN SHAH ALAM SELANGOR

STOKIS SAH GARLIC BALM KAWASAN SHAH ALAM SELANGOR

Rasanya cukuplah kali ini artikel saya mengenai STOKIS SAH GARLIC BALM KAWASAN SHAH ALAM SELANGOR...semoga korang semua di beri keserasian dalam menggunakan garlic balm ini...Sesungguhnya kita hanya berikhtiar...kuasa penyembuhan hanya atas kekuasaan Allah...Jumpa lagi di lain artikel...Terima kasih...
Wassalam



STOKIS SAH GARLIC BALM KAWASAN KUCHING DAN SARIKEI SARAWAK

Bismillah dan Assalammualaikum buat para sahabat dan semua makhluk ciptaan Ilahi...Haii korang semua,saya masih disini untuk berkongsi cerita...berkongsi info...berkongsi tips untuk tatapan korang yang sudi menjejakkan kaki kat sini. Firstly saya nak ucap selamat datang kepada mereka yang firstime masuk ke blog ni...then selamat kembali kepada yang jenguk kembali blog saya untuk kali ke-2...ke-3 dan seterusnya...hehehe panjang sikit mukadimah pagi ni...Today saya nak buat satu artikel tentang STOKIS SAH GARLIC BALM KAWASAN KUCHING DAN SARIKEI SARAWAK 

STOKIS SAH GARLIC BALM KAWASAN KUCHING DAN SARIKEI SARAWAK

Seperti yang sedia maklum saya adalah pemilik sah produk garlic balm by zm beauty dan saya telah melantik adik manis pemilik facebook yang terpampang gambarnya diatas tu sebagai   STOKIS SAH GARLIC BALM KAWASAN KUCHING DAN SARIKEI SARAWAK ...Semua stokis berdaftar dengan saya akan saya war-warkan kewujudan mereka di blog saya supaya mudah orang-orang yang berdekatan untuk mendapatkan stok garlic balm...Mana tau jiran sebelah kita nak dapatkan garlic balm kena pergi order jauh-jauh sebab tak tahu jirannya ada stok garlic balm...hahahaa...so,inilah tujuan saya nak cerita pasal stokis ni sikit,sekurang-kurangnya dapat memudahkan orang nak beli....

" Garlic Balm tu apa? "
Soalan ni belum pernah lagi saya dapat daripada customer sebab customer saya yang pm saya untuk bertanya majoritinya dah tahu apa itu garlic balm...tetapi masih ramai yang tak tahu apa tu garlic balm bila saya post gambar garlic balm kat facebook...mereka tak kenal lagi apa tu garlic balm...dan mereka tak tahu lagi apa fungsi garlic balm tu sebenarnya. Jadi,saya akan terangkan serba sedikit apa yang garlic balm ni boleh bantu korang kat luar sana

STOKIS SAH GARLIC BALM KAWASAN KUCHING DAN SARIKEI SARAWAK

Garlic balm adalah satu produk yang berasal daripada minyak bawang putih... saya memilih nama garlic balm ni supaya senang nak sebut,sebenarnya minyak bawang putih dan garlic balm adalah satu benda yang sama cuma ada sedikit perbezaan dari segi bahasa dan isi kandungan... Garlic balm adalah satu inovasi yang dilakukan daripada petua tradisional yang dimodenkan supaya hakak-hakak zaman sekarang dah tak payah nak ketuk-ketuk bawang putih lagi untuk sapu minyak bawang putih bila anak batuk dan selsema

Lupa nak bagitahu,bawang putih adalah satu cara tradisional yang diguna pakai oleh orang tua-tua zaman dulu untuk merawat batuk dan selsema anak-anak mereka...Zaman dulu-dulu mana ada klinik 24jam kan...so kalau anak-anak batuk dan selsema minyak bawang putihlah jadi ubat yang paling berpengaruh ketika itu hehehe...Menurut kajian sains,bawang putih mempunyai banyak kelebihan dalam merawat pelbagai penyakit terutamanya yang berkaitan batuk dan selsema. Selain merawat batuk dan selsema,garlic balm ini boleh melegakan asma ringan,angin,gatal-gatal ringan,menghangatkan badan dan boleh dijadikan minyak bayi



Garlic balm adalah 100% organik dan tidak terdapat sebarang campuran minyak essential @ papermint yang bertujuan untuk bagi wangi dan berangin. Garlic balm ini tiada rasa panas @ sejuk@ berangin... Garlic balm by zm beauty adalah 100% asli dengan bau sebenar bawang putih. Semua bahan yang terkandung dalam garlic balm adalah selamat digunapakai oleh semua lapisan umur tanpa menjejaskan sensetiviti kulit korang. Alhamdulillah garlic balm by zm beauty telah diluluskan KKM baru-baru ini dan boleh digunakan tanpa was-was. Korang boleh baca cara-cara penggunaan garlic balm yang betul di bawah...

STOKIS SAH GARLIC BALM KAWASAN KUCHING DAN SARIKEI SARAWAK
So,korang yang berada dikawasan Kuching dan Sarikei boleh dapatkan garlic balm distokis ini dan kepada yang berminat nak jadi agent @ agent dropship juga boleh direct contact denga stokis ini...Di bawah ini saya sertakan detail untuk korang hubungi stokis Garlic Balm kuching & sarikei


Begitulah serba sedikit info STOKIS SAH GARLIC BALM KAWASAN KUCHING DAN SARIKEI SARAWAK  yang dapat saya kongsikan harini...Sebarang pertanyaan berkaitan garlic balm korang boleh terus whatsapp nombor di atas...Semoga artikel ini memberi manfaat kepada mereka yang memerlukan...jumpa lagi next entri...Terima kasih kepada yang sudi singgah...
Wassalam