ZURAINI.COM

Image
Showing posts with label GARLIC BALM. Show all posts
Showing posts with label GARLIC BALM. Show all posts

PETUA MENGHILANGKAN BATUK DAN SELSEMA CARA TRADISIONAL

Bismillah dan Assalammualaikum...
Lama sungguh rasanya tak menyusun kata menyusun bicara kat sini...rinduuuuu sangat-sangat nak berkarya walaupun karya saya tak diiktiraf sangat pun hehehe...tetapi puas rasanya dapat menggodek-godek keyboard(heppp heppp bukan keyboard worrior taw...)oleh kerana kesibukan yang melampau saya terpaksa lupakan sejenak(sejenak ke???rasanya hampir setahun menyepi)...saya sedang bertekad nih nak menulis balik tapi tak tahu lah apa kesudahan tekad saya ni huhuhu...setelah lama menyepi ni saya nak buat satu artikel comeback tentang PETUA MENGHILANGKAN BATUK DAN SELSEMA CARA TRADISIONAL ...korang mesti dah muak dengar petua ni kan,tapi bagi la "can" kat saya nak membebel nih,lama dah tak membebel...boleh kannn

PETUA MENGHILANGKAN BATUK DAN SELSEMA CARA TRADISIONAL
Korang bila tengok gambar nih mesti korang dah tahu kan apa benda nih? eh ehhhh...korang tahu tak bermakna semua orang tahu,ramai lagi yang belum tahu tau apa benda ni...kita tinggalkan kejap tentang gambar ni sebab saya nak cerita pasal petua dulu...

PETUA MENGHILANGKAN BATUK DAN SELSEMA CARA TRADISIONAL

Orang dulu-dulu kalau anak mereka batuk & selsema tak panik macam orang sekarang.Orang dulu-dulu kalau anak batuk selsema bergegas ke dapur cari bawang putih dengan minyak...dibakarnya bawang putih...ditenyeh-tenyeh dalam piring kaca ...dicurahkan minyak kelapa...dikacau-kacau hingga sebati lalu bergegas mendapatkan anak dibilik...ditenyeh-tenyeh pula kat anak,pastu si anak sambung tidur sampai ke pagi...esoknya bangun dengan riang hati,settle masalah...itu cerita orang dulu-dulu,kalau korang tak percaya cuba korang tanya kat orang tua-tua ada tak yang pernah buat gitu  huhuhu...
PETUA MENGHILANGKAN BATUK DAN SELSEMA CARA TRADISIONAL

Itu tadi cerita orang dulu-dulu,sekarang saya cerita orang-orang zaman la ni...anak batuk selsema mereka bergegas juga taw...tapi bergegas cari kunci kereta sebab nak bergegas bawa anak pergi klinik hehe...betul dakk? haaaa jangan tak mengaku tu huhuhu...itu normal la korang,anak sakit mana ada parent yang boleh senang hati tarik selimut,senang hati bershopping hatta nak pergi kerjapun hati tak tenang bila anak tak sihat...jangankan bergegas cari kunci kereta,kalau boleh pegang anak tutup mata buka balik mata dah sampai klinik dek terlalu takut & risaunya kalau anak sakit...

PETUA MENGHILANGKAN BATUK DAN SELSEMA CARA TRADISIONAL

Sebenarnya saya bukan nak cerita pasal tajuk bergegas taw tapi saya nak cerita pasal PETUA MENGHILANGKAN BATUK DAN SELSEMA CARA TRADISIONAL ...bagi ibu-ibu moden yang belum tahu tentang kebaikan @ keajaiban tumbuhan ciptaan Ilahi yang bernama Bawang Putih ini mampu membantu kita semua untuk menghilangkan gejala batuk & selsema secara natural...meh saya cerita secara ringkas...(maaf ya kalau tak begitu ringkas coz saya ni kalau dah start menaip memang susah nak tulis pendek-pendek...layan eh,membaca jambatan ilmu cikgu saya cakap hehehe)

PETUA MENGHILANGKAN BATUK DAN SELSEMA CARA TRADISIONAL

Orang dulu-dulu percaya bawang putih sangat banyak manfaatnya untuk kesihatan. Bukan hanya untuk merawat batuk dan selsema malah bawang putih dapat mencegah daripada kanser,menurunkan kadar kolestrol dalam darah,membuang angin dalam badan,merawat jangkitan kuman pada kulit,sebagai antibakteria semulajadi dan banyak lagi manfaatnya. Kalau orang dewasa diserang batuk @ selsema @ demam bolehlah korang buat sup bawang putih untuk cepatkan proses penyembuhan..kalau korang rajin bolehlah buat minyak bawang putih macam saya ceritakan tadi...tak susahpun nak buat. Dan yang ajaibnya kepercayaan orang dulu-dulu di iktiraf kerana ramai jemaah sains yang mengesahkan bahawa bawang putih memang banyak manfaatnya untuk kesihatan.
PETUA MENGHILANGKAN BATUK DAN SELSEMA CARA TRADISIONAL
Di zaman yang serba moden ni semua orang nak cepat...tak larat dah nak kekalkan tradisi bersimpuh sambil mengetuk bawang putih bakar huhuhu...sekarang zaman canggih,semua di hujung jari dah...sebab itulah petua tradisi minyak bawang putih yang menjadi kebanggaan nenek moyang kita dulu diinovasikan kepada GARLIC BALM dengan tujuan untuk memudahkan mak-mak pak-pak moden untuk kekalkan tradisi sekaligus mengurangkan penggunaan ubat-ubatan moden yang jelas sekali tidak bagus untuk di amalkan...Chuppp chuppppp...apa benda Garlic Balm ni kak oiiii?...Jappp jappp sabaq,baru nak cerita nihhhh...buat perenggan baru jap nohh...

PETUA MENGHILANGKAN BATUK DAN SELSEMA CARA TRADISIONAL

Korang nampakkan gambar yang firstttt sekali kat dalam artikel nih? haaa itulah dia Garlic Balm,haaa itulah dia petua nenek moyang yang di inovasikan kan tuh...MANA??? penat cheq membebel...sampai hati korang tanya mana...cer scrolll atas sekali yang gambar ada dengan tabung menara maybank tuh,ha itulah Garlic Balm ZMBeauty tu(nih nak gossip sikit nih,menara tabung menara maybank tuh ada orang hadiah kat saya tau...erkkk...apasal lari tajuk nihhh...)

PETUA MENGHILANGKAN BATUK DAN SELSEMA CARA TRADISIONAL

Okeh...
Kita cut it short...dah nak ending dah nih,Garlic balm dengan minyak bawang putih ni adalah benda yang sama...yang membezakan ia adalah rupa fizikalnya sahaja tetapi ada banyak kelebihan pada si Garlic Balm ini sebenarnya walaupun ianya hanyalah satu inovasi tetapi inovasi ini di buat dengan penuh kasih sayang,sudah tentulah banyak kelebihannya...gitewwww...

PETUA MENGHILANGKAN BATUK DAN SELSEMA CARA TRADISIONAL

Kelebihan GARLIC BALM ZMBEAUTY :
(secara keseluruhannya)
  • Diinovasikan menjadi balm untuk memanjangkan jangkahayat sebab minyak bawang putih kalau dibuat hanya boleh bertahan selama 2-3 hari sahaja,tetapi Garlic Balm boleh bertahan sehingga 1 tahun
  • Balm di packing didalam botol kaca dengan teliti untuk mengelakkan terdedah dengan persekitaran,bakteria dan kulat bagi memelihara kualiti Balm tersebut
  • Botol kaca Garlic Balm diletakkan dalam sebuah kotak yang sempurna untuk mengelakkan botol kaca itu pecah akibat kecuaian pengguna @ ketika proses penghantaran
  • Kandungan Garlic Balm adalah 100% Natural tanpa sebarang bahan kimia dan essential oil
  • Bawang putih asli yang digunakan dalam proses pembuatan Garlic Balm zmbeauty,bukan serbuk yang dijual dipasaran
  • Hanya lilin lebah digunakan untuk membentuk minyak bawang putih menjadi bentuk solid
  • Extra Virgin Olive Oil digunakan untuk menghasilkan Garlic Balm ini dimana ia sangat bagus untuk merawat kulit
PETUA MENGHILANGKAN BATUK DAN SELSEMA CARA TRADISIONAL

GARLIC BALM ZMBEAUTY membantu :
  • Mengurangkan gejala batuk & selsema secara semulajadi dengan penggunaan yang konsisten
  • Sapuan melegakan bagi bayi kembung perut 
  • Membantu membuang angin
  • Membantu masalah gastrik @ masuk angin
  • Membantu masalah resdung
  • Menghangatkan badan
  • Melegakan gatal-gatal akibat gigitan serangga
  • Boleh dijadikan sebagai minyak bayi
PETUA MENGHILANGKAN BATUK DAN SELSEMA CARA TRADISIONAL

Cara betul guna GARLIC BALM ZMBEAUTY  :
" Boleh amalkan setiap kali lepas mandi dan sebelum tidur. Sapu tapak kaki dengan Garlic Balm dan pakaikan sarung kaki...kemudian sapukan dibahagian pelipat kaki,belakang punggung(untuk yang susah nak buang air besar) belakang badan,rusuk kira dan kanan,dada,perut(urutan i love u)hingga ke ari-ari(bagi yang kembung)...kemudian dibahagian leher dan tengkuk,ubun-ubun dan bahagian sinus(dahi,batang hidung ,sebelah hidung kira & kanan)

PETUA MENGHILANGKAN BATUK DAN SELSEMA CARA TRADISIONAL

NOTA KAKI :
Pastikan kalau nak letak kat baby dibahagian sinus bila baby dah tidur taw,takut di tenyeh-tenyeh pula ke mata

Sebenarnya Garlic Balm zmbeauty dah lama berada di pasaran mungkin masih ada yang belum tahu sebab bukan senang nak sebarkan kepada semua orang melainkan korang yang baca artikel ni tolong sebarkan...cikgu saya dulu pernah cakap benda baik wajib dikongsikan hehehe...Kalau ada yang berminat nak mencuba korang boleh terus tekan link yang saya tinggalkan di bawah nanti dan saya akan arrangekan agent yang berdekatan dengan korang untuk knock! knock! knock! pintu rumah korang okeyy...jangan risau,agent yang menjual Garlic Balm zmbeauty ni ada di seluruh negara...entah-entah jiran sebelah rumah korang pun ada jual cuma korang je tak tahu hehehe...Korang boleh tinjau-tinjau TESTIMONI GARLIC BALM ZMBEAUTY kat SINI

PETUA MENGHILANGKAN BATUK DAN SELSEMA CARA TRADISIONAL

Rasanya cukup sampai kat sini saya membebel,nanti saya sambung lagi noh,saya nak pergi jemput anak balik tusyen jap...Korang yang berhasrat nak jadi agent Garlic Balm zmbeauty ni pun boleh roger-roger saya,nanti saya akan arrangekan orang untuk layan korang taw...ok ok ok...babaiiii...jumpa lagi taw
Wassalam

Sebarang pertanyaan berkaitan boleh hubungi saya di :

STOKIS SAH GARLIC BALM KAWASAN PARIT BUNTAR PERAK

Bismillah dan Assalammualaikum semua...Hiii uollssss...lama tak bersiaran rentetan order garlic balm melonjak-lonjak kebelakangan ni...tak dapat buat apa dah...saya bertungkus lumus menyiapkan order supaya saya boleh memberikan servis paling molek sekali buat stokis,agent dan semua pengguna garlic balm...Thank you taw kepada yang dah membeli garlic balm saya...saya doakan garlic balm ni dapat membantu mengurangkan beban masalah korang ye...

STOKIS SAH GARLIC BALM KAWASAN PARIT BUNTAR PERAK

Harini sekali lagi saya nak umumkan stokis baharu saya...sebenarnya stokis ni dah lama daftar tapi saya je yang tak ada masa nak update...ada lagi beberapa orang yang akan saya update kemudian dan harini saya nak kenalkan STOKIS SAH GARLIC BALM KAWASAN PARIT BUNTAR PERAK ...Jom kita skodeng wall facebook beliau...macam biasa saya memang akan tepek gambar wall facebook stokis saya kat sini supaya senang uolllsss nak berkenalan...gitewww...hehehe...

STOKIS SAH GARLIC BALM KAWASAN PARIT BUNTAR PERAK

Yang ini pula adalah page khas STOKIS SAH GARLIC BALM KAWASAN PARIT BUNTAR PERAK ni...kalau nak info berkaitan korang boleh follow kat sini ya...

STOKIS SAH GARLIC BALM KAWASAN PARIT BUNTAR PERAK

Nampak pada gayanya memang nampak serius beliau dalam bisnes "membawang" ni...korang yang nak join team STOKIS SAH GARLIC BALM KAWASAN PARIT BUNTAR PERAK ni korang boleh terus contact beliau ya...mana yang hat dekat-dekat dengan area sana bolehlah meramaikan team membawang...yela..sekarang ni kan zaman cari duit tepi...so,apa salahnya kita beramal menyebarkan manfaat petua tradisional ni kat semua orang...bukan free-free...sambil-sambil tu boleh buat income juga...

STOKIS SAH GARLIC BALM KAWASAN PARIT BUNTAR PERAK

Saya rasa artikel kali ni saya taknak cakap banyak dah pasal garlic balm ni sebab sebelum ni saya asyik ulang-ulang cakap benda yang sama...sat lagi ada yang bosan dengar saya merapu...tapi korang toksah risau sebab gambar-gambar yang saya hidangkan semuanya sarat dengan info berkaitan garlic balm a.k.a minyak bawang putih ni...so korang boleh baca terus dengan tekun sambil menikmati pemandangan gambar garlic balm tu hokeyyy...

STOKIS SAH GARLIC BALM KAWASAN PARIT BUNTAR PERAK

Cuma satu saya nak bagitahu,garlic balm ini adalah inovasi petua tradisional yang digunakan oleh nenek moyang kita zaman dulu-dulu sejak berabad-abad lamanya...korang tahu kan hat yang sebelum inovasi tu apa dia petuanya??? Tak tahu??? Oooooo tahu...ok2...yang tahu duduk diam-diam...yang tak tahu baca baik-baik...petua tradisional yang saya maksudkan tadi adalah minyak bawang putih...lepas diinovasikan maka jadilah ia garlic balm yang orang dok jual-jual kat pesbuk tu...yang hat orang dok kata untuk rawat selsema dan batuk tu...haaaa betoi la...itulah dia...hahahaa....korang tengoklah gambar-gambar tu sendiri ya...

STOKIS SAH GARLIC BALM KAWASAN PARIT BUNTAR PERAK

Yang hat ni pon wajib saya nak bagitahu...garlic balm ni dah dihantar ke makmal untuk di uji keselamatannya jika digunapakai pada orang...Alhamdulillah keputusannya adalah positif, dengan itu maka keluarlah Certificate of Anaylisis buat garlic balm by zm Beauty....

STOKIS SAH GARLIC BALM KAWASAN PARIT BUNTAR PERAK

Saya dok canang-canang ni bukan sebab nak eksyen ka apa ya...jangan salah sangka...tapi benda macamni memang kena bagitahu...sebab kalau tak bagitahu macamana orang nak tahu kan hehehe...so,sesiapa yang nak guna garlic balm ni korang boleh guna dengan hati yang tenang...dan yang nak cari duit tepi dengan menjual garlic balm pon korang boleh menjual dengan tenang...In sya Allah garlic balm ni tidak akan merosakkan buah pinggang korang(eh...ada kaitan ke.?? huhuhuhu)

STOKIS SAH GARLIC BALM KAWASAN PARIT BUNTAR PERAK

STOKIS SAH GARLIC BALM KAWASAN PARIT BUNTAR PERAK

So,kepada sesiapa yang berminat nak beli @ nak jadi agent boleh contact STOKIS SAH GARLIC BALM KAWASAN PARIT BUNTAR PERAK di talian www.wasap.my/60134036390 atau korang boleh add facebook beliau ya...maka habislah sudah sesi memperkenalkan STOKIS SAH GARLIC BALM KAWASAN PARIT BUNTAR PERAK saya kali ini...Kita jumpa lagi next entri sebab ada 2 orang lagi stokis dah berdaftar tapi saya tak sempat nak kenalkan lagi...Apa yang terkurang maafkan saya,semoga garlic balm dapat memberi manfaat kepada semua...
Wassalam



STOKIS SAH GARLIC BALM TAWAU SABAH

Bismillah dan Assalammualaikum mommies-mommies semua...sejak akhir-akhir ni ramai yang dok cari garlic balm...kenapa ek?...dan tetiba saya tengok banyak pula produk garlic balm yang keluar...tapi takpe...apa salahnya kita bersaing cara sihat kan...rezeki Allah kan maha luas...so,harini sekali lagi saya nak bagitahu korang tentang seorang lagi stokis yang baru mendaftar iaitu STOKIS SAH GARLIC BALM TAWAU SABAH ...orang sabah bolehlah dapatkan garlic balm dekat stokis sabah ba ni ye...hikhik

STOKIS SAH GARLIC BALM TAWAU SABAH

Macam biasa saya akan tepek gambar wall Facebook tuan empunya STOKIS SAH GARLIC BALM TAWAU SABAH ni supaya yang datang mencari disini dapat kenal siapakah orangnya...kadang-kadang nama kat facebook ni ramai tuan empunya nama...tapi sekurang-kurangnya bila saya letak gambar mudahlah korang nak mencarinya kan...

STOKIS SAH GARLIC BALM TAWAU SABAH

Zaara merupakan stokis garlic balm yang paling bongsu sekali dalam family garlic balm...kalau korang tengok-tengok FB dia masih belum banyak cerita tentang garlic balm ni...selain garlic balm dia ada jual produk yang berkaitan dengan bayi juga...so,korang yang shopping-shoping barang baby dengan dia jangan lupa dapatkan garlic balm sekali ya...hehehe

STOKIS SAH GARLIC BALM TAWAU SABAH

Kenapa garlic balm perlu ada bersama ibu-ibu sekarang??? Sebabnya ibu-ibu sekarang busy...tak sempat nak buat minyak bawang putih....sekarang minyak bawang putih dah dipermodenkan...dah diinovasikan menjadi bentuk yang lebih mudah digunapakai...mudah dibawa kemana-mana...
"Lorrr...bukan wajib pon benda tuh nak dibawa kehulu-kehilir"

Masa kita tak nak guna memang ayat ini releven untuk dikeluarkan...tapi masa ia sangat diperlukan akan berkata-kata di dalam hati "menyesai cheq tak beli garlic balm haghituh...si Irfan(bukan nama sebenar) nih batuk selsema pula...hurmmm...malas betul la cheq nak numbuk bawang putih" ...sambil melangkah malas ke dapur...hehehe...ini situasi kekonon jek...saya membayangkan kalau ada standby garlic balm kan senang...buka penutup dan terus apply...kat atas katil pun boleh terus buat...tak payahla korang nak angkat anak korang bawa keluar bilik...kalau guna minyak bawang putih yang buat sendiri tu memang kena buka mata luas-luas la masa nak apply...walaupun terpisat-pisat masa tuh...yela kan...cadar baru petang tadi tukar...kang menitis atas tilam satu hal pulak nak cuci huhuhuhu....

STOKIS SAH GARLIC BALM TAWAU SABAH

Haaa...kalau korang nak tahu,sememangnya garlic balm ini diciptakan untuk memberi kemudahan kepada semua orang menggunakannya secara instant pon...maksud instant tu adalah buka penutup dan terus pakai...tak perlu susah payah lagi nak buat sendiri kat dapur mengetuk bawang putih malam-malam buta giteww...

Dan tujuan lainnya adalah untuk menggalakkan penggunaan petua tradisional sebagai alternatif merawat batuk dan selsema anak-anak...bukan batuk /selsema je taw...ia juga boleh dijadikann sebagai minyak bayi.gatal-gatal,gigitan serangga,kembung perut,hangatkan badan...bisul dan seangkatan dengannya pun boleh ikhtiar guna garlic balm ini sebagai satu cara untuk mengurangkan kesakitan dan bagi cepat kecut...Lagi satu kita nak kurangkan anak-anak kecil terlalu bergantung kepada ubatan moden ni sedangkan kita mempunyai option untuk mencegah @ merawat diperingkat awal...

STOKIS SAH GARLIC BALM TAWAU SABAH
Isi kandungan : 30g

" Puan,terima kasih sangatlah sebab perkenalkan kat saya garlic balm ni...Alhamdulillah,baby saya dah semakin ok...bila lepas mandikan baby saya,saya terus apply garlic balm ni kat tapak kaki dia,kat dada,kat belakang...rusuk kiri dan kanan dan ubun-ubun dia macam yang puan ajar saya tu...yang kat bahagian dahi dan tepi hidung tu saya letak masa baby dah tidur...sebab baby saya tak nak dibedung,saya pakaikan stoking jela...takut tangan dia dok kais-kais tepi hidung nanti masuk mata pula hehee..." 

...Lega rasanya bila ada yang bagi feedback macamni kat saya...baby ni ada masalah bila bernafas berbunyi-bunyi ...macam ada sesuatu dalam dada dia...parent dia risau,then suami dia call saya tanya tentang garlic balm...sebab masa tu baby dia masih dalam hari(isteri masih berpantang) dia cerita baby dia batuk dan nak nafas macam susah...dah pergi hospital tapi tiada apa-apa...so,dia ambil keputusan untuk try garlic balm ni...dan dengan izin Allah baby dia semakin baik...dan dia dah amalkan penggunaan garlic balm ni kat babynya dan dah 3 botol dia beli...Syukur sangat sebab garlic balm dapat membantu...

STOKIS SAH GARLIC BALM TAWAU SABAH

JAP...JAP...!!!
saya tulis cerita kat atas ni bukan sebab nak goreng korang tau...bukan sebab nak cerita sana-sini garlic balm saya ni bagus...paling tersohor,tak boleh lawan dengan garlic balm orang lain...takkkk....saya tulis ni bukan sebab nak korang buat pilihan membeli...tetapi saya sekadar berkongsi apakah manfaat garlic balm ni...Saya menulis bukan kerana nama...bukan sebab nak popular...bukan sebab nak jadi viral...saya menulis sebab saya nak sampaikan benda yang baik-baik...sampaikan info yang bagi manfaat pada orang lain hokeyyyy...Chilllax

Buat pengetahuan semua,garlic balm seperti dalam gambar yang saya tepek-tepekkan dalam artikel ini telah saya hantar ujikaji ke makmal untuk mengesahkan bahawa ia selamat digunakan...bukan senang nak jual benda yang main hentam je selamat ke tak selamat ni...oleh kerana ia ada kaitan dengan kesihatan dan anak-anak kecil,maka saya hantar untuk dibuat ujiakaji...barulah tenang jiwa kita nak menjual...barulah yakin nak cerita tentang kebaikkannya...

STOKIS SAH GARLIC BALM TAWAU SABAH

Tapi korang kena ingat...yang buat garlic balm ni adalah manusia biasa...dan yang memakainya juga adalah manusia biasa...mungkin ada yang jenis allergik pada bawang putih kita tak tahu kan...oleh kerana itu,sebaik abang posmen hantar garlic balm tu kat depan muka pintu rumah korang sebaik-baiknya janganlah terus korang nak buka tutup garlic balm tu tercolek-colek...tercium-cium...tangan korang tu pastikan bersih dulu barulah buka...tah tadi korek hidung ka...garu ketiak ka...tak cuci tangan terus nak colek garlic balm hukhukhuk...

Kalau nak apply garlic balm tu yang beragama islam bacalah selawat,minta disembuhkan apa yang sakit...tawakal dengan ikhtiar...yang bukan islam ikutlah tatacara agama korang untuk berdoa...supaya diberi kesembuhan dengan ikhtiar yang kita buat...sebab garlic balm ni bukannya ubat...ia adalah satu bahan natural anugerah Ilahi pada manusia untuk dimanfaatkan...so kita gunakanlah dengan sebaik-baiknya...

STOKIS SAH GARLIC BALM TAWAU SABAH

Oklah...rasanya cukuplah setakat ini saya membebel...tujuan sebenar saya tulis artikel ni untuk bagitahu tentang kewujudan STOKIS SAH GARLIC BALM TAWAU SABAH ni tapi macam dah tulis cerpen pun hado hahaha...maafkan saya kalau ada terkasar bahasa masa saya ber"cerpen" kat atas tadi...saya insan biasa dan yang baca artikel ni pun insan biasa juga...so,jangan stress-stress...senyum sikit...hehehe...Sesiapa yang berminat nak dapatkan garlic balm area Tawau atau nak jadi agent boleh dapatkan dengan STOKIS SAH GARLIC BALM TAWAU SABAH @ 

BELI SEKARANG


Wassalam



STOKIS SAH GARLIC BALM KEPONG KL

Bismillah dan Assalammualaikum semua....alhamdulillah sekali lagi saya nak mengucap syukur kehadrat Ilahi kerana dititipkan rezeki atas usaha saya sendiri...Sekali lagi hari ini saya nak umumkan STOKIS SAH GARLIC BALM KEPONG KL yang baru mendaftar...terima kasih yang tidak terhingga kepada semua yang sentiasa memberi sokongan kepada saya...So,harini saya nak perkenalkan stokis ni dan serba sedikit info tentang garlic balm...

Ini adalah Facebook milik STOKIS SAH GARLIC BALM KEPONG KL,kepada mereka yang berhampiran dengan kawasan kepong boleh dapatkan garlic balm daripada beliau...

STOKIS SAH GARLIC BALM KEPONG KL

Yang baru pertama kali dengan pasal garlic balm mesti tertanya-tanya apetu garlic balm??? Sebab walaupun garlic balm ni dah lama berada dalam pasaran tetapi tak ramai orang kenal sebab ia bukan produk viral...So,disebabkan dia bukan produk viral dan sayapun tidak membuat sebarang iklan melalui FB,maka garlic balm ini berada dalam pasaran dalam mood "sendu" hehehe....

STOKIS SAH GARLIC BALM KEPONG KL

Oleh hal yang demikian saya tak pernah jemu untuk memberi info berkaitan garlic balm dengan harapan suatu hari nanti ramai yang akan sedar kewujudan dan manfaat garlic balm ini...By the way,saya nak sentuh sikit tentang apa sebenarnya garlic balm ni....

Garlic balm adalah rawatan alternatif tanpa ubat bagi merawat masalah selsema,batuk,asma ringan,gigitan serangga,kembung perut,gatal-gatal dan banyak lagi...Garlic balm ni sebenarnya adalah satu produk inovasi saya daripada petua orang tua-tua sejak zaman berzaman,turun temurun berabad lamanya yang menggunakan minyak bawang putih untuk merawat anak-anak mereka kalau batuk dan selsema...yela...dulu-dulukan susah nak pergi hospital....jauh...kenderaan takde,so inilah cara mereka gunakan untuk bagi rawatan kepada anak-anak mereka...

STOKIS SAH GARLIC BALM KEPONG KL

Sebenarnya banyak manfaat bawang putih ni taw...memanglah baunya kurang menyenangkan...tapi tak boleh nak compare dengan khasiatnya...daripada baby hingga ke orang tua boleh menikmati khasiat dalam setiap ulas bawang putih ni...

Garlic balm ini dicipta hanyalah untuk memberi kemudahan pada orang zaman moden untuk merasai kehebatan petua zaman berzaman ni...ia juga dapat mengurangkan penggunaan ubat-ubatan moden pada anak....kalau boleh jangan bagi terus ubat batuk dan selsema tu...tapi kalau dah parah sangat batuk & selsemanya jangan pula leka nak menenyeh garlic balm je..."takpelaaaa...kena istiqomah pakai..." padahal anak dah tercungap-cungap semput...itu dah teruk perlulah dapatkan nasihat doktor...sila beristiqomah bertempat huhuhu...Kalau yang dalam peringkat awal nak batuk/selsema @ dah makan ubat still tak baik-baik bolehlah kita ikhtiarkan dengan cara menggunakan garlic balm ni...

STOKIS SAH GARLIC BALM KEPONG KL

Secara teknikalnya banyak bahan lain yang boleh merawat masalah batuk dan selsema terutamanya yang hidung tersumbat...Saya memilih bawang putih kerana ia sangat mudah dan efisyen...hidung tersumbat adalah kerana rongga hidung tersebut meradang akibat kehadiran selsema...jadi kalau ada yang mengalami hidung tersumbat rajin-rajinlah wapkan hidung dengan bawang putih...cara ini juga efisyen untuk meredakan hidung tersumbat..

Baru-baru ni ada yang tanya kat saya "kenapa garlic balm u bau macam bawang putih? Kenapa tak tutup bau dia dengan bau-bauan lain...macam tak selesalah bau dia" Sebenarnya saya memang sengaja nak garlic balm saya bau bawang putih...sebab namanyapun garlic balm"kok garlic balm baunya lavender???....hehehehe(bercandak aja dong)" 

STOKIS SAH GARLIC BALM KEPONG KL

...sebenarnya saya nak garlic balm saya natural minyak bawang putih macam nenek moyang kita pakai dulu....dulu-dulu kan...nenek moyang kita buat minyak bawang putih diorang tak letak perfume pun...diorang tak letak essential oil pun...still boleh gunapakai juga minyak bawang putih mereka...so,saya nak garlic balm saya adalah sama seperti nenek moyang kita buat dulu...cuma saya ubah bentuknya dari cecair ke solid...that's it....

Lagi satu,if korang kurang mengertilah kan tentang tatacara penggunaan essential oil...essential oil ni bukan suka-suka boleh letak...sebab essential oil kalau dicampur sesuka hati boleh menyebabkan infection...saya nak bagi bayi yang pakai,so saya kena pastikan ia bebas daripada sebarang kemungkinan berlakunya kesan negatif...dan akhirnya saya ambil keputusan untuk tidak meletakkan sebarang bau-bauan @ essential oil dalam garlic balm ni...

STOKIS SAH GARLIC BALM KEPONG KL

Dan disebabkan itu jugalah saya telah berusaha untuk hantar garlic balm untuk menjalani ujian makmal bagi memastikan ia adalah 100% selamat digunakan oleh semua orang...tapi seriously garlic balm ni sebijik macam bau bawang putih...acah-acah kita kembali ke zaman sebelum merdeka gitew....hehehe...tapi ada yang cakap bau macam garlic bread taw...rasa nak makan...sampai hati....hukhuk

STOKIS SAH GARLIC BALM KEPONG KL

Baiklah...itu adalah antara sedikit info yang berkaitan garlic balm...setiap pembelian garlic balm akan diselitkan info bagaimana cara nak guna garlic balm tu dengan betul...korang pula janganlah guna sehari dah pelik-pelik pehal selsema anak aku ni ada je lagi nih...batuk pun tak surut-surut...kata garlic balm ni untuk batuk & selsema...hurmmmm...tak pasal-pasal kena viral garlic balm sebab tak hentikan selsema dan batuk

Setiap apa jua yang kita buat @ guna kita kena istiqomah dik...kena konsisten pakai in Sya Allah akan dapat lihat kesannya...Amalkan baca selawat semasa nak sapukan kat anak tu minta diberi kesembuhan dengan ikhtiar ni...Sebab yang menyembuhkan bukan garlic balm ni...Allah yang menyembuhkan...Garlic balm bukan ubat tetapi rawatan alternatif untuk merawat gejala selsema & batuk...kalau nampak anak macam nak selsema/batuk boleh apply terus...gunakan sebagai minyak bayipun tiada masalah...sebab minyak ni original tiada rasa panas @ berangin...

So,kepada mereka yang berminat nak dapatkan garlic balm ni boleh direct beli dengan STOKIS SAH GARLIC BALM KEPONG KL ni...Yang berminat nak cari duit poket sambil jual-jual garlic balm kat jiran tetangga pun boleh contact STOKIS SAH GARLIC BALM KEPONG KL ni untuk jadi agent...atau korang macam tetiba rasa nak beli sekarang...tak sabar sesangat dah nak beli....jap...jap...

BELI SEKARANG

Harga sebotol Garlic balm adalah RM25 dan kos postage RM8 untuk semenanjung manakala untuk pos ke sabah dan sarawak RM12 ...harga tersebut adalah harga tetap ye...

Oklah...Dah habis cerita pasal STOKIS SAH GARLIC BALM KEPONG KL ...harap lepas ni akan muncul lagi stokis garlic balm dari tempat lain...dan harap semua stokis-stokis yang dah mendaftar akan terus maju jaya mencari duit poket...semoga garlic balm memberi manfaat kepada semua orang...Terima kasih kepada yang sudi singgah dan jumpa lagi next story...In Sya Allah....
Wassalam



STOKIS SAH GARLIC BALM TANJUNG KLING MELAKA

Bismillah dan Assalammualaikum semua...alhamdulillah...syukran² saya masih berpeluang untuk menulis sesuatu untuk tatapan korang...today saya nak umumkan STOKIS SAH GARLIC BALM TANJUNG KLING MELAKA yang baru masuk ke dalam keluarga garlic balm kami....



First of all,saya nak ucapkan berbanyak terima kasih kepada adik ni sebab sudi menjadi sebahagian dari keluarga garlic balm kami...Alhamdulillah,walaupun banyak ujian yang perlu saya lalui,tetapi saya tetap juga terus kehadapan dengan menganggap ujian itu sebagai satu cabaran untuk saya....

STOKIS SAH GARLIC BALM TANJUNG KLING MELAKA



Gambar yang saya selitkan di atas ini adalah facebook milik STOKIS SAH GARLIC BALM TANJUNG KLING MELAKA...kepada sesiapa yang berada di Melaka teringin nak beli garlic balm boleh roger² cik adik ni...korang boleh add FB adik ni...kalau yang nak jadi agentpun sangat dialu-alukan...semua korang boleh refer kat STOKIS SAH GARLIC BALM TANJUNG KLING MELAKA ni...

STOKIS SAH GARLIC BALM TANJUNG KLING MELAKA
Kalau korang berada di IG korang boleh follow adik ni juga...jemput² la follow😘



Jom korang,macam biasa saya tak pernah jemu nak bagitahu korang yang garlic balm ini adalah satu alternatif rawatan batuk dan selsema yang telah digunapakai sejak turun temurun berabad lamanya...bukan sahaja untuk batuk dan selsema malah boleh digunakan untuk gatal-gatal,asma ringan,kembung perut,hangatkan badan masa demam,sakit kulit,gigitan serangga,bisul dan sebagainya...ini bukan "overclaim" taw...tapi apa yang saya habaq ni memang tertulis dalam manfaat bawang putih dan juga telah dibuktikan oleh pengguna...apa yang paling penting garlic balm adalah 100% organik tanpa sebarang pewangi @ essential oil...

STOKIS SAH GARLIC BALM TANJUNG KLING MELAKA

Baru-baru ni suami saya kena sengat kat lebah..tertinggal bontot lebah tu kat lutut dia...lepas cabut sengat tu terus saya sapukan garlic balm...bukanlah saya nak cakap garlic balm ni power rangers sangat tapi alhamdulillah lutut suami saya tak bengkak sebab sengatan tu...kalau dulu pernah kena sengat mau bertelur gak la kat tempat kena sengat tuh...huhuhuhu...Wallahualam...yang Maha Penyembuh hanyalah Allah jua...

STOKIS SAH GARLIC BALM TANJUNG KLING MELAKA

Kelebihan yang saya nak sentuh kat sini hanyalah memudahkan mommy-mommy kat luar sana untuk apply kat anak...saya faham...orang perempuan zaman sekarang semuanya superb busy...tak payah dah susah-susah nak numbuk bawang putih dah la ni...buka je penutup garlic balm terus boleh tenyeh-tenyeh kat anak...kok masa nak tenyeh kat anak tu masa emergency(masa tengah tido,tengah malam hidung anak block) tak payah dah nak gosok-gosok mata cari bawang putih...raba-raba ja bawah bantal,buka tutup terus leh apply...tutup mata pun boleh buat baq hangggg...

STOKIS SAH GARLIC BALM TANJUNG KLING MELAKA

Then,bila dah guna garlic balm ni dah tak payah nak fikir menitik ka...meleleh ka...sebab garlic balm ni bentuk solid...tak tumpah punya...kalau ada saki baki garlic balm tu kat tangan lepas apply kat anak korang tuh...tak payah kalut-kalut nak pergi cuci...korang usap-usap je kat celah-celah jari korang tuh...biar kasi lembab jari jemari korang...hehehe...sebab dalam garlic balm ni ada beeswax dan minyak zaitun...the best moisturizer ever gitewww...tapi sebelum usap-usap tu korang bau-bau dulu tangan korang tuh...amik aura hahahaha....

STOKIS SAH GARLIC BALM TANJUNG KLING MELAKA

Haaaa...benda wajib yang saya nak bagitahu,garlic balm ni saya dah hantar pergi buat ujian makmal di Permulab taw...so korang tak perlu risau nak guna...yela...zaman sekarang ni macam-macam produk kat pasaran...Demi untuk rasa tenang dan yakin untuk menjual saya usahakan garlic balm ni untuk dihantar ke makmal...supaya kami boleh jual dengan tanpa rasa ragu-ragu...dan korang pun tak perlu rasa ragu-ragu guna garlic balm sebab ia terbukti selamat digunakan oleh semua orang...Alhamdulillah...

Isi kandungan :
30g

STOKIS SAH GARLIC BALM TANJUNG KLING MELAKA

Last sekali benda wajib saya nak ajar adalah cara nak guna...Mudah sesangat....korang apply kat tapak kaki anak korang then pakai kan stoking...then korang apply kat dada,rusuk kiri & kanan,belakang,tengkuk,ubun-ubun,bahagian sinus....Kalau korang tak tahu bahagian sinus tu apa,meh kakak bagitahu hehehe...bahagian sinus adalah bahagian dahi dan sebelah hidung kiri & kanan...make sure bahagian sinus korang letak masa anak dah tidur...

ORDER GARLIC BALM

Rasanya itu je kot yang saya nak share...Kepada sesiapa sahaja yang berada di area berdekatan STOKIS SAH GARLIC BALM TANJUNG KLING MELAKA ni korang boleh dapatkan dengan beliau...Harga sebotol garlic balm adalah RM25 postage RM8sm dan RM12ss...tiada tawar menawar sebab harga itu adalah fix...saya harap semua orang dapat akur dengan harga yang telah ditetapkan...Apalah sangat nilai RM25 demi kesihatan anak-anak kita...ye idokkk?hehehe...Jumpa lagi next entri In Sya Allah...
Wassalam



CARA SELAMAT RAWAT BATUK DAN SELSEMA ANAK GUNA GARLIC BALM - LULUS UJIAN MAKMAL

Bismillah dan Assalammualaikum semua...bersua kita harini walaupun semalam saya tak muncul seperti yang dijanjikan rentetan daripada kesibukan saya memproses garlic balm...so harini saya nak update tentang aktiviti saya semalam yang menjadi punca saya tak lepas nak membebel kat sini semalam...so...sobbb...sedihnya...Jom layan entri CARA SELAMAT RAWAT BATUK DAN SELSEMA ANAK GUNA GARLIC BALM - LULUS UJIAN MAKMAL untuk hari ini...

CARA SELAMAT RAWAT BATUK DAN SELSEMA ANAK GUNA GARLIC BALM - LULUS UJIAN MAKMAL

Sindrom batuk dan selsema memang tak boleh nak dipertikaikan kehadirannya sebab pasti akan terjadi kepada sesiapa sahaja...sebab yang menjadikan sakit adalah Allah...maka Allah berhak untuk memilih siapa sahaja untuk menghadapi ujian ini...kita tak boleh nak cakap "please,jangan bagi saya selsema @ batuk @ penyakit2 lain...bagi kat orang lainla..." setiap apa jua penyakit kita perlu terima jika itu yang ditentukan olehNya

CARA SELAMAT RAWAT BATUK DAN SELSEMA ANAK GUNA GARLIC BALM - LULUS UJIAN MAKMAL

CARA SELAMAT RAWAT BATUK DAN SELSEMA ANAK GUNA GARLIC BALM - LULUS UJIAN MAKMAL

Tetapi kita sebagai manusia mempunyai option untuk mengelak jangkitan setiap penyakit itu daripada menular...sebagai contoh kalau orang batuk janganlah kita pergi menghadap mereka tatkala mereka sedang batuk...mungkin kita boleh elakkan mereka @ menasihati mereka untuk menggunakan topeng muka semasa mengalami batuk bagi mengelakkan virus tersebut menjangkiti orang lain...

CARA SELAMAT RAWAT BATUK DAN SELSEMA ANAK GUNA GARLIC BALM - LULUS UJIAN MAKMAL

Harini saya nak share sedikit tips menggunakan garlic balm untuk merawat batuk dan selsema anak kita diperingkat awal...Kalau nampak anak korang ada mengalami jangkitan selasema dan batuk boleh gunakan garlic balm sebagai alternatif untuk menghalang batuk dan selsema itu menjadi lebih serius...Kalau boleh kita elak-elakkan menggunakan ubatan moden ni sekiranya kita ada pilihan untuk menggunakan yang tradisional...

CARA SELAMAT RAWAT BATUK DAN SELSEMA ANAK GUNA GARLIC BALM - LULUS UJIAN MAKMAL

Kita back to natural hokeyyy...garlic balm ini adalah inovasi daripada petua nenek moyang kita turun temurun sejak beabad lamanya iaitu minyak bawang putih menjadi garlic balm...bezanya pada rupa fizikal sahaja...minyak adalah cecair dan balm adalah seakan-akan cream...tak mudah tumpah dan senang dibawa kemana-mana tanpa risiko tertumpah kalau letak dalam handbag korang...Garlic balm adalah satu barang keperluan bagi mereka yang mempunyai anak terutamanya...

CARA SELAMAT RAWAT BATUK DAN SELSEMA ANAK GUNA GARLIC BALM - LULUS UJIAN MAKMAL

Bukan sahaja bayi...kanak-kanak dan dewasa juga oleh gunakan garlic balm ini untuk tujuan batuk dan selsema...dan bukan sahaja garlic balm merawat batuk dan selsema malah garlic balm juga boleh dijadikan minyak bayi,merawat kembung perut,menghangatkan badan kalau mereka demam,merawat mereka kalau mereka digigit serangga...korang sapu je garlic balm pada mereka sebelum tidur in Sya Allah mereka akan dapat tidur yang berkualiti dan nyamuk pun patah balik kalau nyamuk tu nak gigit sebab tak tahan bau bawang putih hahahahah....

CARA SELAMAT RAWAT BATUK DAN SELSEMA ANAK GUNA GARLIC BALM - LULUS UJIAN MAKMAL

By the way,kat sini saya juga nak bagitahu,garlic balm juga sesuai untuk mereka yang ada masalah kulit kering...anak eczema,kurap dan masalah kulit...Bawang putih ternyata mempunyai kelebihan dalam merawat masalah kulit dan beeswax(lililn lebah)  merupakan satu bahan yang mampu memberi kelembapan 100% semulajadi kepada kulit

CARA SELAMAT RAWAT BATUK DAN SELSEMA ANAK GUNA GARLIC BALM - LULUS UJIAN MAKMAL

Cara menggunakan garlic balm sangat praktikal...
Sapukan ditelapak kaki,belakang badan.dada(rusuk kiri & kanan),tengkuk,ubun2 dan bahagian sinus

** Bahagian sinus adalah dibahagian dahi dan tepi hidung kiri & kanan


Note : Pakai stoking semasa tidur

CARA SELAMAT RAWAT BATUK DAN SELSEMA ANAK GUNA GARLIC BALM - LULUS UJIAN MAKMAL

CARA SELAMAT RAWAT BATUK DAN SELSEMA ANAK GUNA GARLIC BALM - LULUS UJIAN MAKMAL

Setiap pembelian garlic balm kami akan bagi sekeping nota cara penggunaan garlic balm yang betul untuk di amalkan...Sebotol garlic balm berharga RM25 sahaja(belum termasuk postage)... buat masa sekarang kami masih mengalu-alukan sesiapa sahaja yang berminat menjadi stokis @ agent untuk produk garlic balm ini...Garlic balm ini telah mempunyai kelulusan KKM dan telah dihantar ke makmal untuk diuji sama ada garlic balm ini selamat digunakan @ tidak...Syukur Alhamdulillah ujian makmal juga membuktikan bahawa garlic balm ini selamat digunakan oleh semua peringkat usia tanpa kesan sampingan...

CARA SELAMAT RAWAT BATUK DAN SELSEMA ANAK GUNA GARLIC BALM - LULUS UJIAN MAKMAL

Gambar-gambar yang saya paparkan didalam artikel ini adalah sekitar aktiviti memproses garlic balm saya malam tadi...Saya berjaya siapkan 500botol dan in Sya Allah akan produce lagi dalam masa terdekat rentetan daripada order yang tak putus-putus masuk...terima kasih kepada yang sentiasa support dan percaya pada garlic balm...Semoga usaha saya untuk meneruskan petua tradisional supaya tidak dimamah zaman mendapat sokongan korang semua...

CARA SELAMAT RAWAT BATUK DAN SELSEMA ANAK GUNA GARLIC BALM - LULUS UJIAN MAKMAL

CARA SELAMAT RAWAT BATUK DAN SELSEMA ANAK GUNA GARLIC BALM - LULUS UJIAN MAKMAL

Akhir sekali terima kasih kepada yang sudi baca tips CARA SELAMAT RAWAT BATUK DAN SELSEMA ANAK GUNA GARLIC BALM - LULUS UJIAN MAKMAL ni...In Sya Allah kita jumpa lagi next story...saya perlu undur diri untuk pick-up anak dari sekolah..."yang Baik datang dari ALLAH dan yang buruk itu semuanya adalah kelemahan & kekurangan saya sebagai seorang Zuraini"


Wassalam

Sebarang pertanyaan berkaitan boleh hubungi saya di :