ZURAINI.COM

Image
Showing posts with label BALSEM HOMEMADE. Show all posts
Showing posts with label BALSEM HOMEMADE. Show all posts

STOKIS SAH GARLIC BALM KEPONG KL

Bismillah dan Assalammualaikum semua....alhamdulillah sekali lagi saya nak mengucap syukur kehadrat Ilahi kerana dititipkan rezeki atas usaha saya sendiri...Sekali lagi hari ini saya nak umumkan STOKIS SAH GARLIC BALM KEPONG KL yang baru mendaftar...terima kasih yang tidak terhingga kepada semua yang sentiasa memberi sokongan kepada saya...So,harini saya nak perkenalkan stokis ni dan serba sedikit info tentang garlic balm...

Ini adalah Facebook milik STOKIS SAH GARLIC BALM KEPONG KL,kepada mereka yang berhampiran dengan kawasan kepong boleh dapatkan garlic balm daripada beliau...

STOKIS SAH GARLIC BALM KEPONG KL

Yang baru pertama kali dengan pasal garlic balm mesti tertanya-tanya apetu garlic balm??? Sebab walaupun garlic balm ni dah lama berada dalam pasaran tetapi tak ramai orang kenal sebab ia bukan produk viral...So,disebabkan dia bukan produk viral dan sayapun tidak membuat sebarang iklan melalui FB,maka garlic balm ini berada dalam pasaran dalam mood "sendu" hehehe....

STOKIS SAH GARLIC BALM KEPONG KL

Oleh hal yang demikian saya tak pernah jemu untuk memberi info berkaitan garlic balm dengan harapan suatu hari nanti ramai yang akan sedar kewujudan dan manfaat garlic balm ini...By the way,saya nak sentuh sikit tentang apa sebenarnya garlic balm ni....

Garlic balm adalah rawatan alternatif tanpa ubat bagi merawat masalah selsema,batuk,asma ringan,gigitan serangga,kembung perut,gatal-gatal dan banyak lagi...Garlic balm ni sebenarnya adalah satu produk inovasi saya daripada petua orang tua-tua sejak zaman berzaman,turun temurun berabad lamanya yang menggunakan minyak bawang putih untuk merawat anak-anak mereka kalau batuk dan selsema...yela...dulu-dulukan susah nak pergi hospital....jauh...kenderaan takde,so inilah cara mereka gunakan untuk bagi rawatan kepada anak-anak mereka...

STOKIS SAH GARLIC BALM KEPONG KL

Sebenarnya banyak manfaat bawang putih ni taw...memanglah baunya kurang menyenangkan...tapi tak boleh nak compare dengan khasiatnya...daripada baby hingga ke orang tua boleh menikmati khasiat dalam setiap ulas bawang putih ni...

Garlic balm ini dicipta hanyalah untuk memberi kemudahan pada orang zaman moden untuk merasai kehebatan petua zaman berzaman ni...ia juga dapat mengurangkan penggunaan ubat-ubatan moden pada anak....kalau boleh jangan bagi terus ubat batuk dan selsema tu...tapi kalau dah parah sangat batuk & selsemanya jangan pula leka nak menenyeh garlic balm je..."takpelaaaa...kena istiqomah pakai..." padahal anak dah tercungap-cungap semput...itu dah teruk perlulah dapatkan nasihat doktor...sila beristiqomah bertempat huhuhu...Kalau yang dalam peringkat awal nak batuk/selsema @ dah makan ubat still tak baik-baik bolehlah kita ikhtiarkan dengan cara menggunakan garlic balm ni...

STOKIS SAH GARLIC BALM KEPONG KL

Secara teknikalnya banyak bahan lain yang boleh merawat masalah batuk dan selsema terutamanya yang hidung tersumbat...Saya memilih bawang putih kerana ia sangat mudah dan efisyen...hidung tersumbat adalah kerana rongga hidung tersebut meradang akibat kehadiran selsema...jadi kalau ada yang mengalami hidung tersumbat rajin-rajinlah wapkan hidung dengan bawang putih...cara ini juga efisyen untuk meredakan hidung tersumbat..

Baru-baru ni ada yang tanya kat saya "kenapa garlic balm u bau macam bawang putih? Kenapa tak tutup bau dia dengan bau-bauan lain...macam tak selesalah bau dia" Sebenarnya saya memang sengaja nak garlic balm saya bau bawang putih...sebab namanyapun garlic balm"kok garlic balm baunya lavender???....hehehehe(bercandak aja dong)" 

STOKIS SAH GARLIC BALM KEPONG KL

...sebenarnya saya nak garlic balm saya natural minyak bawang putih macam nenek moyang kita pakai dulu....dulu-dulu kan...nenek moyang kita buat minyak bawang putih diorang tak letak perfume pun...diorang tak letak essential oil pun...still boleh gunapakai juga minyak bawang putih mereka...so,saya nak garlic balm saya adalah sama seperti nenek moyang kita buat dulu...cuma saya ubah bentuknya dari cecair ke solid...that's it....

Lagi satu,if korang kurang mengertilah kan tentang tatacara penggunaan essential oil...essential oil ni bukan suka-suka boleh letak...sebab essential oil kalau dicampur sesuka hati boleh menyebabkan infection...saya nak bagi bayi yang pakai,so saya kena pastikan ia bebas daripada sebarang kemungkinan berlakunya kesan negatif...dan akhirnya saya ambil keputusan untuk tidak meletakkan sebarang bau-bauan @ essential oil dalam garlic balm ni...

STOKIS SAH GARLIC BALM KEPONG KL

Dan disebabkan itu jugalah saya telah berusaha untuk hantar garlic balm untuk menjalani ujian makmal bagi memastikan ia adalah 100% selamat digunakan oleh semua orang...tapi seriously garlic balm ni sebijik macam bau bawang putih...acah-acah kita kembali ke zaman sebelum merdeka gitew....hehehe...tapi ada yang cakap bau macam garlic bread taw...rasa nak makan...sampai hati....hukhuk

STOKIS SAH GARLIC BALM KEPONG KL

Baiklah...itu adalah antara sedikit info yang berkaitan garlic balm...setiap pembelian garlic balm akan diselitkan info bagaimana cara nak guna garlic balm tu dengan betul...korang pula janganlah guna sehari dah pelik-pelik pehal selsema anak aku ni ada je lagi nih...batuk pun tak surut-surut...kata garlic balm ni untuk batuk & selsema...hurmmmm...tak pasal-pasal kena viral garlic balm sebab tak hentikan selsema dan batuk

Setiap apa jua yang kita buat @ guna kita kena istiqomah dik...kena konsisten pakai in Sya Allah akan dapat lihat kesannya...Amalkan baca selawat semasa nak sapukan kat anak tu minta diberi kesembuhan dengan ikhtiar ni...Sebab yang menyembuhkan bukan garlic balm ni...Allah yang menyembuhkan...Garlic balm bukan ubat tetapi rawatan alternatif untuk merawat gejala selsema & batuk...kalau nampak anak macam nak selsema/batuk boleh apply terus...gunakan sebagai minyak bayipun tiada masalah...sebab minyak ni original tiada rasa panas @ berangin...

So,kepada mereka yang berminat nak dapatkan garlic balm ni boleh direct beli dengan STOKIS SAH GARLIC BALM KEPONG KL ni...Yang berminat nak cari duit poket sambil jual-jual garlic balm kat jiran tetangga pun boleh contact STOKIS SAH GARLIC BALM KEPONG KL ni untuk jadi agent...atau korang macam tetiba rasa nak beli sekarang...tak sabar sesangat dah nak beli....jap...jap...

BELI SEKARANG

Harga sebotol Garlic balm adalah RM25 dan kos postage RM8 untuk semenanjung manakala untuk pos ke sabah dan sarawak RM12 ...harga tersebut adalah harga tetap ye...

Oklah...Dah habis cerita pasal STOKIS SAH GARLIC BALM KEPONG KL ...harap lepas ni akan muncul lagi stokis garlic balm dari tempat lain...dan harap semua stokis-stokis yang dah mendaftar akan terus maju jaya mencari duit poket...semoga garlic balm memberi manfaat kepada semua orang...Terima kasih kepada yang sudi singgah dan jumpa lagi next story...In Sya Allah....
Wassalam



CARA SELAMAT RAWAT BATUK DAN SELSEMA ANAK GUNA GARLIC BALM - LULUS UJIAN MAKMAL

Bismillah dan Assalammualaikum semua...bersua kita harini walaupun semalam saya tak muncul seperti yang dijanjikan rentetan daripada kesibukan saya memproses garlic balm...so harini saya nak update tentang aktiviti saya semalam yang menjadi punca saya tak lepas nak membebel kat sini semalam...so...sobbb...sedihnya...Jom layan entri CARA SELAMAT RAWAT BATUK DAN SELSEMA ANAK GUNA GARLIC BALM - LULUS UJIAN MAKMAL untuk hari ini...

CARA SELAMAT RAWAT BATUK DAN SELSEMA ANAK GUNA GARLIC BALM - LULUS UJIAN MAKMAL

Sindrom batuk dan selsema memang tak boleh nak dipertikaikan kehadirannya sebab pasti akan terjadi kepada sesiapa sahaja...sebab yang menjadikan sakit adalah Allah...maka Allah berhak untuk memilih siapa sahaja untuk menghadapi ujian ini...kita tak boleh nak cakap "please,jangan bagi saya selsema @ batuk @ penyakit2 lain...bagi kat orang lainla..." setiap apa jua penyakit kita perlu terima jika itu yang ditentukan olehNya

CARA SELAMAT RAWAT BATUK DAN SELSEMA ANAK GUNA GARLIC BALM - LULUS UJIAN MAKMAL

CARA SELAMAT RAWAT BATUK DAN SELSEMA ANAK GUNA GARLIC BALM - LULUS UJIAN MAKMAL

Tetapi kita sebagai manusia mempunyai option untuk mengelak jangkitan setiap penyakit itu daripada menular...sebagai contoh kalau orang batuk janganlah kita pergi menghadap mereka tatkala mereka sedang batuk...mungkin kita boleh elakkan mereka @ menasihati mereka untuk menggunakan topeng muka semasa mengalami batuk bagi mengelakkan virus tersebut menjangkiti orang lain...

CARA SELAMAT RAWAT BATUK DAN SELSEMA ANAK GUNA GARLIC BALM - LULUS UJIAN MAKMAL

Harini saya nak share sedikit tips menggunakan garlic balm untuk merawat batuk dan selsema anak kita diperingkat awal...Kalau nampak anak korang ada mengalami jangkitan selasema dan batuk boleh gunakan garlic balm sebagai alternatif untuk menghalang batuk dan selsema itu menjadi lebih serius...Kalau boleh kita elak-elakkan menggunakan ubatan moden ni sekiranya kita ada pilihan untuk menggunakan yang tradisional...

CARA SELAMAT RAWAT BATUK DAN SELSEMA ANAK GUNA GARLIC BALM - LULUS UJIAN MAKMAL

Kita back to natural hokeyyy...garlic balm ini adalah inovasi daripada petua nenek moyang kita turun temurun sejak beabad lamanya iaitu minyak bawang putih menjadi garlic balm...bezanya pada rupa fizikal sahaja...minyak adalah cecair dan balm adalah seakan-akan cream...tak mudah tumpah dan senang dibawa kemana-mana tanpa risiko tertumpah kalau letak dalam handbag korang...Garlic balm adalah satu barang keperluan bagi mereka yang mempunyai anak terutamanya...

CARA SELAMAT RAWAT BATUK DAN SELSEMA ANAK GUNA GARLIC BALM - LULUS UJIAN MAKMAL

Bukan sahaja bayi...kanak-kanak dan dewasa juga oleh gunakan garlic balm ini untuk tujuan batuk dan selsema...dan bukan sahaja garlic balm merawat batuk dan selsema malah garlic balm juga boleh dijadikan minyak bayi,merawat kembung perut,menghangatkan badan kalau mereka demam,merawat mereka kalau mereka digigit serangga...korang sapu je garlic balm pada mereka sebelum tidur in Sya Allah mereka akan dapat tidur yang berkualiti dan nyamuk pun patah balik kalau nyamuk tu nak gigit sebab tak tahan bau bawang putih hahahahah....

CARA SELAMAT RAWAT BATUK DAN SELSEMA ANAK GUNA GARLIC BALM - LULUS UJIAN MAKMAL

By the way,kat sini saya juga nak bagitahu,garlic balm juga sesuai untuk mereka yang ada masalah kulit kering...anak eczema,kurap dan masalah kulit...Bawang putih ternyata mempunyai kelebihan dalam merawat masalah kulit dan beeswax(lililn lebah)  merupakan satu bahan yang mampu memberi kelembapan 100% semulajadi kepada kulit

CARA SELAMAT RAWAT BATUK DAN SELSEMA ANAK GUNA GARLIC BALM - LULUS UJIAN MAKMAL

Cara menggunakan garlic balm sangat praktikal...
Sapukan ditelapak kaki,belakang badan.dada(rusuk kiri & kanan),tengkuk,ubun2 dan bahagian sinus

** Bahagian sinus adalah dibahagian dahi dan tepi hidung kiri & kanan


Note : Pakai stoking semasa tidur

CARA SELAMAT RAWAT BATUK DAN SELSEMA ANAK GUNA GARLIC BALM - LULUS UJIAN MAKMAL

CARA SELAMAT RAWAT BATUK DAN SELSEMA ANAK GUNA GARLIC BALM - LULUS UJIAN MAKMAL

Setiap pembelian garlic balm kami akan bagi sekeping nota cara penggunaan garlic balm yang betul untuk di amalkan...Sebotol garlic balm berharga RM25 sahaja(belum termasuk postage)... buat masa sekarang kami masih mengalu-alukan sesiapa sahaja yang berminat menjadi stokis @ agent untuk produk garlic balm ini...Garlic balm ini telah mempunyai kelulusan KKM dan telah dihantar ke makmal untuk diuji sama ada garlic balm ini selamat digunakan @ tidak...Syukur Alhamdulillah ujian makmal juga membuktikan bahawa garlic balm ini selamat digunakan oleh semua peringkat usia tanpa kesan sampingan...

CARA SELAMAT RAWAT BATUK DAN SELSEMA ANAK GUNA GARLIC BALM - LULUS UJIAN MAKMAL

Gambar-gambar yang saya paparkan didalam artikel ini adalah sekitar aktiviti memproses garlic balm saya malam tadi...Saya berjaya siapkan 500botol dan in Sya Allah akan produce lagi dalam masa terdekat rentetan daripada order yang tak putus-putus masuk...terima kasih kepada yang sentiasa support dan percaya pada garlic balm...Semoga usaha saya untuk meneruskan petua tradisional supaya tidak dimamah zaman mendapat sokongan korang semua...

CARA SELAMAT RAWAT BATUK DAN SELSEMA ANAK GUNA GARLIC BALM - LULUS UJIAN MAKMAL

CARA SELAMAT RAWAT BATUK DAN SELSEMA ANAK GUNA GARLIC BALM - LULUS UJIAN MAKMAL

Akhir sekali terima kasih kepada yang sudi baca tips CARA SELAMAT RAWAT BATUK DAN SELSEMA ANAK GUNA GARLIC BALM - LULUS UJIAN MAKMAL ni...In Sya Allah kita jumpa lagi next story...saya perlu undur diri untuk pick-up anak dari sekolah..."yang Baik datang dari ALLAH dan yang buruk itu semuanya adalah kelemahan & kekurangan saya sebagai seorang Zuraini"


Wassalam

Sebarang pertanyaan berkaitan boleh hubungi saya di :

PELUANG PERNIAGAAN ONLINE 2018 - STOKIS/AGENT GARLIC BALM DIPERLUKAN

Bismillah dan Assalammualaikum semua...harini macam lewat sikit bersiaran sebab harini sekolah cuti hujung minggu,so jadual ada lari sikit...hehehe...biasa pagi-pagi lepas siap semua masak for lunch saya akan bergegas hadap laptop...tapi harini tak dan korang oiiii...3 hero saya mengganas...so,kena utamakan anak-anak syurga dulu...merekalah pengarang jantung hati gedebuk gedebak saya huhuhu....Today saya nak cerita pasal PELUANG PERNIAGAAN ONLINE 2018 - STOKIS/AGENT GARLIC BALM DIPERLUKAN ...bunyinya macam best je kan...tapi tula...apapun yang kita buat mesti nak ada minat...kalau modal berjutapun kalau tak minat takkan kemana la bisnes tu...


PELUANG PERNIAGAAN ONLINE 2018 - STOKIS/AGENT GARLIC BALM DIPERLUKAN


Sebenarnya dah banyak kali saya war-warkan yang saya masih mencari sesiapa yang berminat nak join stokis/agent/dropship jual garlic balm ni...kat pesbuk saya cakap...kat blog ni pun saya ada cakap hehehe...tapi korang jangan ingat saya paksa pula...sekarang ni kan totally orang berniaga...zaman teknologi dihujung jari kan...rugi tak rebut peluang

Sambil-sambil saya membebel pasal peluang yang saya hidangkan pada korang yang berminat sambil tu saya nak tunjukkan aktiviti saya membuat kotak garlic balm saya ni...garlic balm saya ni tiada kotak khas untuk 1 botol...tetapi saya ada buat kotak khas untuk 10botol untuk agent...supaya lebih selamat masa proses saya nak pos...takut pecah kan...yela,botol garlic balm saya ni kaca...


PELUANG PERNIAGAAN ONLINE 2018 - STOKIS/AGENT GARLIC BALM DIPERLUKAN



PELUANG PERNIAGAAN ONLINE 2018 - STOKIS/AGENT GARLIC BALM DIPERLUKAN


Mesti korang tertanya-tanya kan macamana nak jadi stokis @ agent garlic balm ni...tapi sebelum tu saya nak cerita dulu tentang fungsi garlic balm ni...Garlic balm ini adalah hasil inovasi saya daripada petua tradisional turun temurun berabad-abad lamanya untuk merawat batuk dan selsema tanpa ubat...bukan itu sahaja ia juga dapat merawat gatal-gatal akibat alergik,gigitan serangga,nyamuk dan juga asma ringan...Garlic balm tiada rasa panas @ mint...Ia adalah 100% sama seperti minyak bawang putih buatan tangan...Garlic balm juga sesuai dijadikan minyak bayi kerana ia akan membuang angin dan elakkan bayi kembung perut...baby akan rasa selesa apabila menggunakan garlic balm sebelum tidur


PELUANG PERNIAGAAN ONLINE 2018 - STOKIS/AGENT GARLIC BALM DIPERLUKAN


Bila ditanya pula tentang kelebihan garlic balm ni @ kenapa korang perlu cuba garlic balm ni...garlic balm ini adalah 100% organik tanpa bahan kimia,pewangi @ essensial oil...Bau dan kesannya sama seperti minyak bawang putih petua tok nenek moyang kita dulu-dulu...saya buat garlic balm ni adalah untuk tujuan memudahkan mommy-mommy kat luar sana yang superb busy tu nak guna hehehe...takdelah bila nak guna baru terhegeh-hegeh nak cari bawang putih,garlic balm kan ada...

Selain memudahkan garlic balm ni lebih selamat dan jimatkan masa...cuba bayangkan kalau korang guna minyak bawang putih tu sapu kat anak korang,mesti lecehkan...takut menitik satu hal...takut terkirap kat atas tilam ke,lantai ke...isk..iskk...terpaksa cleaning sambil menyanyi lagu "bagaikan melukut di tepi gantang...begitulah dirikuuu..." (tiba lagu melukut...krik krik jap...apa kaitannya dengan minyak bawang putih terkirap???)hahaha...gitulah gamaknya gamaran situasinya....


PELUANG PERNIAGAAN ONLINE 2018 - STOKIS/AGENT GARLIC BALM DIPERLUKAN


Cara nak guna sangat-sangat mudah dan pratikal...korang guna konsisten in Sya Allah anak korang tak perlukan ubat batuk dan selsema...Kalau rasa-rasa anak nampak macam ada hint2 nak selsema @ batuk boleh terus apply...caranya apply pada tapak kaki,dada,belakang,rusuk kiri dan kanan,ubun-ubun,tengkuk dan bahagian sinus(tepi hidung dan dahi) Anak yang selsema mesti akan rasa tak selesa masa tidur...kadang-kadang sampai terjaga tengah malam menangis sebab hidung block....In Sya Allah kalau guna garlic balm masalah ini dapat diatasi...Tapi saya bagitahu siap-siap kat sini ya...jangan terlalu taksub dengan garlic balm @ kaedah rawatan diluar sana sebab kuasa penyembuhan hanya pada yang maha Esa...Hokeyyyy


PELUANG PERNIAGAAN ONLINE 2018 - STOKIS/AGENT GARLIC BALM DIPERLUKAN


Baiklah,kita back to the story about PELUANG PERNIAGAAN ONLINE 2018 - STOKIS/AGENT GARLIC BALM DIPERLUKAN...STOKIS telah dimansuhkan (latest update)


PELUANG PERNIAGAAN ONLINE 2018 - STOKIS/AGENT GARLIC BALM DIPERLUKAN


... Bagi mereka yang berminat nak jadi agent,Modal RM300 untuk 20botol...kalau nak free postage macam biasa lah korang boleh beli kat shopee juga "BELI GARLIC BALM DISINI" ...link yang saya bagi ni korang boleh beli 10 botol dengan harga agent tadi dengan cara "make offer" di shopee...."Tak tahu caranya??? "Jom tengok CARA STOKIS/AGENT/DROPSHIP BUAT ORDER DI PLATFORM MARKET PLACE SHOPEE ....korang boleh ikuti tutorial cara nak dapatkan free postage bila korang nak sign-up stokis/agent kat sana...mudah dan praktikal...Bagi mereka yang nak buat dropship pon boleh beli kat shopee...
Note : yang nak buat make offer sila whatsapp saya dahulu...01132484182

PELUANG PERNIAGAAN ONLINE 2018 - STOKIS/AGENT GARLIC BALM DIPERLUKAN

Apa-apapun pilihan terletak pada tangan korang...kalau berminat bolehlah join...kalau tak minat takpe...saya ok je hehehe...Maaflah sambil-sambil saya membebel saya dok lempaq-lempaq gambar DIY KOTAK PRODUK tu...hehehe...pasainya nak tunjuk bahawa saya komited sangat dengan bisnes garlic balm nih...sampaikan kotak pun saya buat sendiri kikiki...(yela tu...ke nak jimat kos...huhuhu) Bukan apa,barulah terasa bernilainya hasil titik peluh saya bila apa yang saya jual adalah hasil tangan saya sendiri...terasa kepuasannya...

So,saya stop karangan saya kat sini sebab jam dah dekat pukul 12 malam...dah mengantuk uooollllssss mata aiiii ni...so saya sudahi content PELUANG PERNIAGAAN ONLINE 2018 - STOKIS/AGENT GARLIC BALM DIPERLUKAN dengan babaiii...hehehe boleh ek gitu...korang kalau yang tak faham macamana nak sign up boleh wasap saya terus eh 01132484182 ...maafkan saya kalau ada salah dan silap,terutamanya ejaan hahahaha...then baru babaiiii...see you tumolo....
wassalam

Sebarang pertanyaan berkaitan boleh hubungi saya di :

CARA BUAT MINYAK BAWANG PUTIH PETUA HILANGKAN BATUK DAN SELSEMA BAYI

Bismillah dan Assalammualaikum semua...hai korang-korang semua...harini adalah hari ke-2 dalam tahun 2018...saya masih ada kesempatan nak mencoret lgi disini...kali ni saya pilih tajuk CARA BUAT MINYAK BAWANG PUTIH  PETUA HILANGKAN BATUK DAN SELSEMA BAYI...haaa korang mesti dah tau kan yang saya ni nak promote garlic balm saya kan...hehehe...itu normal lah sayang-sayangku...kang tak promote kang acano orang nak tahu kewujudan garlic balm ni kan...betoi tak???

CARA BUAT MINYAK BAWANG PUTIH  PETUA HILANGKAN BATUK DAN SELSEMA BAYI

Tapi sebelum saya nak cerita lebih lanjut tentang garlic balm ni saya nak share juga petua sebenar minyak bawang putih ni...korang jangan confuse pula...minyak bawang putih dengan garlic balm ni adalah 2 benda yang sama tetapi fizikalnya tidak serupa

Okey...semua orang pun tahu dah yang bawang putih ni memang terer sangat bab-bab nak clearkan penafasan kalau kita dijangkiti selsema dan batuk...Orang dulu-dulu zaman nenek moyang kita,mereka hanya ada option ini sahaja untuk rawat anak-anak mereka bila dijangkiti selsema dan batuk...tapi yang "miracle"nya cara ni menjadi tau...saya pun tak boleh nak fikir macamana mereka boleh dapat idea ni huhuhu...

"Allicin adalah suatu komponen bersifat sulfur yang terhasil apabila bahagian dalam bawang putih terdedah setelah dipotong, dicincang, dilumatkan atau dikunyah. Bahan inilah yang memberikan bau masam menyengat yang agak kuat pada bawang putih. Memang ramai yang tidak gemar dengan aroma tengik yang dihasilkan oleh allicin ini, namun allicin inilah bahan ajaib yang bertanggungjawab mewujudkan ciri-ciri anti-bakteria, anti virus, anti radang dan anti oksida yang menjadikan bawang putih suatu remedi semulajadi yang sungguh hebat"

Kalau korang nak tahu,bawang putih ni bukan untuk selsema dan batuk je tau...bawang putih juga boleh merawat panau dan salit kulit,boleh menguruskan badan,boleh merawat jerawat,boleh merawat keracunan makanan dan boleh meningkatkan stamina tubuh badan manusia...banyak kelebihan dalam setiap ulas bawang putih ni....

CARA BUAT MINYAK BAWANG PUTIH  PETUA HILANGKAN BATUK DAN SELSEMA BAYI

Bagaimana caranya nak buat minyak bawang putih ni?
Saya perasan kat luar sana ramai sangat orang kongsikan cara-cara nak buat minyak bawang putih petua hilangkan batuk dan selsema yang biasa orang tua-tua buat...tak semestinya kita orang muda kita tak perlu ambil tahu kan...sebenarnya banyak cara nak buat minyak bawang putih ni...tak kira lah korang bakar @ tidak bawang putih tu hasilnya tetap sama...sebab kuasa menyembuh bukan pada bawang putih tu..kannnn...hehehe...kita ikhtiar je guna bahan kurniaan Allah kat muka bumi ni...so,bila korang gunakan method ini korang kena yakin hokeyyyy....

Caranya mudah je...korang ambil bawang putih kat raga bawang rumah korang tu...tak perlu banyak seketul dua pun dah cukup kalau nak buat sekali pakai...kang banyak-banyak sangat panas pula baby korang kang...Then korang pecahkan bawang putih tersebut...tak kiralah korang nak buat aksi macamana pun...asalkan bawang putih itu berkecai hohohooo...sebab air yang keluar dari bawang putih tu yang kita nak guna...haaa itulah dia "allicin" ...rasa macam melekit-lekit gitu...

Bila korang dah berjaya menghentak,menumbuk,mengetuk dan sebagainya korang boleh letak bawang putih tu dalam 1 bekas kecil dan tuangkan minyak ke dalam bekas yang di isi dengan bawang putih hancur berderai tadi tuuuu..."minyak apa nak guna???" Minyak apa-apapun boleh guna...jangan minyak petrol @ minyak gas udah le hahahaa...minyak terpulang pada korang nak guna minyak apa...hatta kalau darurat minyak masak kelapa sawitpun boleh je layan...tapi minyak goreng ikan janganlahhh...sob...sob...kesian baby kena lumur dengan minyak goreng ikan huhuhuhu....

CARA BUAT MINYAK BAWANG PUTIH  PETUA HILANGKAN BATUK DAN SELSEMA BAYI

Lepas korang dah aduk-aduk minyak dengan bawang putih tu,korang dah boleh terus guna...Kalau nak lagi cun korang simpan minyak bawang putih korang buat tadi tu dalam botol yang bermuncung supaya korang senang nak guna dan tahan lama sikit...kalau korang letak dalam mangkuk je nanti sat lagi korang nak guna korang main celup-celup je...pas celup sapu kat badan ..pastu celup balik...pastu sapu...celup...sapu...haaaa itulah yang akan sebabkan minyak tu tak tahan lama...huhuhu...korang paham kan maksud saya???

Then selepas guna pastikan korang tutup baik-baik minyak tu,kang terjatuh dan tumpah jenuh pula nak bersihkan...Tapi kalau korang rasa macam renyah sangat nak buat minyak bawang putih ni saya ada cadangan untuk solusi kerenyahan a.k.a kemalasan korang tu...sebab saya ada buat minyak bawang putih versi balm yang diberi nama garlic balm

Garlic balm ini adalah 100% sama macam minyak bawang putih...it's totally menggunakan bawang putih dan minyak zaitun versi "dara" punya hehehe...dan garlic balm ini tiada menggunakan sebarang essential oil sebab saya nak ia 100% sama sebijik macam minyak bawang putih asli...bau nya pun sebijik macam bbawang putih sebab tiada cover dengan apa-apa jenis pewangi hokeyy...

Manfaat Garlic Balm :
Manfaatnya masih sama seperti minyak bawang putih iaitu untuk membantu merawat batuk dan selsema,gatal-gatal ringan,buang angin,kembung perut,asma ringan dan boleh juga digunakan sebagai minyak bayi kalau mommy-mommy tahan dengan baunya...bila sapukan pada anak sebelum mereka tidur akan buat anak kita tidur dengan lena sekali wowwww...tapi sebenarnya bau tak berapa penting sangat kalau dibandingkan dengan kesihatan anak-anak kita betoi tak??? itu pendapat saya sendiri la kannn...Cara guna saya dah selitkan pada gambar...so,korang boleh belajar dari sana cara yang betul untuk apply garlic balm ni...

CARA BUAT MINYAK BAWANG PUTIH  PETUA HILANGKAN BATUK DAN SELSEMA BAYI


Tepuk dada tanya poket...terpulang pada korang nak buat sendiri @ nak beli yang instant...sebabnya yang instant tetap mempunyai kelebihan seperti mudah nak guna...lelap matapun korang boleh apply...toksah fikir minyak menitik kat tilam bagai...then minyak zaitun sangat baik untuk kulit taw...yang hat baby ada masalah kulit kering,bersisik,eczema semua tu boleh dirawat sekali...lagipun zaman sekarang mommy-mommy semua nak cepat right...so,yang instant agak membantu menyenangkan kerja pembikinan minyak bawang putih untuk anak korang...

"apa yang instant tu??...dari tadi dok sebut-sebut...instant...instant.."

"eh,hehehe...maksud saya yang instant tu GARLIC BALM la..."

Dah terlanjur saya berbiaca tentang garlic balm ni,bolehlah kiranya saya bagitahu kat korang yang garlic balm saya ni dalam botol kaca...ada pula yang sok sek sok sek cakap yang botol kaca bahaya lah kalau anak main...kalau pecah tak ke luka tangan anak tu...siapa yang susah??? hakak jugak...Baik guna yang dalam bekas plastik...

CARA BUAT MINYAK BAWANG PUTIH  PETUA HILANGKAN BATUK DAN SELSEMA BAYI

Meh sini saya nak bagitahu...Garlic Balm ni bukannya "toys" ye korang...so,ia bukan untuk diberi kepada anak-anak as "toys"...sekarang cuba korang fikir,ada tak korang bagi anak korang main minyak cap kapak korang? takde kannn... ada tak korang bagi anak korang main ubat batuk korang? takde kannn...ade ke korang bagi anak korang main panadol korang?? takde kannn....so...apa masalahnya dengan garlic balm dalam botol kaca??? Yang dalam botol plastik tu yang perlu dipertikaikan sebab plastik mempunyai tindakbalas kimia bila ia berada dalam suhu panas...korang fikirlah sendiri mana yang baik...mana yang buruk....jangan main sedap tekak je nak buruk-burukkan garlic balm aiii taw...giteww...

Ishhhh....tak baik tunding-tunding jari pagi-pagi ni ek...saya rasa macam dah habis dah benda saya share...nak beransur ke tugasan lain pula...korang jangan lupa...kalau ada yang nak try garlic balm boleh terus beli kat blog ni je...korang cari gambar yang macam kat bawah ni dalam blog ni then terus je klik...korang akan dapat beli terus kat shopee...jimat sikit postage korang hokeyy....

CARA BUAT MINYAK BAWANG PUTIH  PETUA HILANGKAN BATUK DAN SELSEMA BAYI

Haaa...ada satu lagi saya lupa nak bagitahu korang...Garlic balm saya telah ada KKM dan telahpun saya hantar ke makmal untuk di ujikaji...Alhamdulillah keputusannya garlic balm saya selamat digunakan oleh semua peringkat usia...no worries...hip hip horeyyyy....

CARA BUAT MINYAK BAWANG PUTIH  PETUA HILANGKAN BATUK DAN SELSEMA BAYI

So,terima kasih kerana sudi singgah di content CARA BUAT MINYAK BAWANG PUTIH  PETUA HILANGKAN BATUK DAN SELSEMA BAYI saya kali ini...ingat!!! kurangkan kontroversi...takmo pelik-pelik lagi dah kenapa garlic balm saya dalam botol kaca...sebab botol kaca lebih selamat untuk simpan garlic balm tu hehehe...jumpa lagi esok taw...babaiiiii

PENGUMUMAN !!!
Pencarian stokis masih berjalan...siapa yang berminat boleh terus wasap saya...dan saya tidak lagi mengambil sebarang tempahan garlic balm untuk jenama sendiri 
Wassalam

Sebarang pertanyaan berkaitan boleh hubungi saya di :

GARLIC BALM BY ZM BEAUTY DAH LULUS KKM

Bismillah...
Assalammualaikum semua...Lama betul saya tak update blog ni sebab jadual harian saya sangat pack akhir-akhir ni...Anak-anak tak berapa nak sihat so macam ada terganggu sikit perjalanan masa saya....tapi takpe...itukan syurga saya,so saya patut dulukan mereka dari segala-galanya... Korang semua mesti rindu nak baca saya merapu kan???(hehee perasan...) So harini saya nak war-warkan satu berita gembira dan anugerah Allah berikan di saat-saat saya mengalami kepayahan...giteww...Saya nak bagitau korang GARLIC BALM BY ZM BEAUTY DAH LULUS KKM ...Tiada apa yang dapat saya luahkan hanyalah rasa syukur kerana segala jalan yang saya tempuhi sentiasa dipermudahkan 

GARLIC BALM BY ZM BEAUTY DAH LULUS KKM

Kalau korang perhatikan betul-betul perjalanan blog ini korang akan nampak saya ada update tentang kewujudan garlic balm ini. Tapi biasalah kan...produk biasa-biasa je...owner pon biasa-biasa je...marketing tak berapa nak power...so nama produk pon sepoi-sepoi bahasa jela nak sampai kat mata dan telinga orang...Tapi walaupun sepoi-sepoi bahasa saya tetap terus istiqomah meneruskan hasrat saya untuk terus maju kehadapan dengan menjadi tokey garlic balm di saantero dunia(eh...betul ke spelling tuh?...cita-cita bapak kemain tinggi hahaha)

Korang faham-fahamlah...saya ni kalau dikira...dihitung...dicampur...ditolak...memang sampai ke tua memang tak boleh keluar berkerja...saya dulu berkerja...pegang duit sendiri...tapi sekarang dah tak berkerja haruslah saya perah otak dan keringat saya untuk carigali duit kan...sebab saya paling tak reti nak mintak duit kat suami...memang fail bab nih...huhuhu...maka saya sebulat suara untuk menjadikan projek homemade ni sebagai mata pencarian saya sambil-sambil jadi tarzan dengan anak-anak...gitewww...untung RM2 pun saya bedal hahaha...ehehehhhh...tak dak RM2 takdak sejuta tawwww...

Ish apa yang merepek nih...tajuk lain..cerita lain...kan saya cakap saya ni memang kuat merapu...kalau ada award merapu saya rasa saya boleh tercalon wakil blog merapu hahaha...Ok2...cool down...excited sangat gamaknya sebab utamanya dah lama tak merapu dan yang keduanya nak bagitau satu dunia(hurmmm sabar jela minah ni punya target jauh bebeno) yang GARLIC BALM BY ZM BEAUTY DAH LULUS KKM

GARLIC BALM BY ZM BEAUTY DAH LULUS KKM

Oleh kerana GARLIC BALM BY ZM BEAUTY DAH LULUS KKM saya nak umumkan bahawa harga terkini untuk garlic balm by zm beauty adalah RM25 excluding postage...Sambil-sambil tu nak bagitahu excluding postage tu adalah belum termasuk pos sebab ramai yang tanya saya exc pos tu apo? hahaha...exc tu singkatan pada excluding ...maka lepas ni jangan tanya saya RM25 tu dah masuk pos ke belum tau...Charge pos adalah RM8 untuk semenanjung dan RM12 untuk sabah & sarawak

Korang janganla nak kecam-kecam sebab saya naik harga pula...sebab sebelum ni saya jual RM20 bila dah ada KKM mula nak hidung tinggi naikkan harga jadi RM25 pula...Korang kena faham...saya baru nak up sikit ni...saya nak share la sikit apa yang ada kat saya ni dengan orang lain...saya nak mula buka stokis untuk sama-sama dalam satu team untuk tambah pendapatan orang lain juga...Tak faham??? hehehe...sayapun macam kurang faham dengan apa yang saya tulis ni...so,bahasa pasarnya lebih kurang macamni la..."saya nak orang lainpun dapat jual garlic balm saya dan dapat untung juga...sama-sama niaga...kalau saya jual RM20 macamne stokis nak cari agent...so kita up sikit la kan...tak banyak pun kan"

Then pasal stokis,saya akan cari stokis seorang sahaja untuk setiap negeri...Saya cuma akan berurusan dengan 14 orang sahaja...kenapa taknak ramai-ramai stokis? Sebab saya ni kan budak baru belajar...nanti galah patah hahahaha...sebab saya nak stokis saya berkuasa untuk rekrut agent untuk negeri yang dia duduk...segala orang yang akan sign up agent bawah saya,saya akan salurkan kepada stokis-stokis negeri agent berkenaan...Pasaipa nak wat giteww? Rugi la kalau macamtu??? Ehhh...mana ada rugi...lek la...saya bukan nak kaya raya pun...saya nak sharing-sharing gitew dengan korang yang bersama-sama saya...baik tak???(overnyaaa...)Bukan ke orang selalu cakap sharing is caring? haaaa...maksudnya saya caring la kat korang...

Sebenarnya itulah yang saya rancang...tapi kita ni adalah manusia biasa,rancang je boleh...Allah maha mengetahui apa yang terbaik untuk kita. Mulai hari stokis saya lengkap segala order yang masuk direct saya melalui Facebook @ whatsapp saya akan salurkan kepada stokis saya. Saya cuma akan jual garlic balm saya kepada stokis dan Market place saya (shopee/ebay/lazada/carousell/avana/dll) sahaja. Setakat harini ini masih ada kekosongan stokis negeri di Perak,Kedah,Kelantan,Terengganu,Perak dan Negeri Sembilan...Yang lain yang saya tak sebut adalah sudah di pinang orang hehehe...

GARLIC BALM BY ZM BEAUTY DAH LULUS KKM

GARLIC BALM BY ZM BEAUTY DAH LULUS KKM

GARLIC BALM BY ZM BEAUTY DAH LULUS KKM

GARLIC BALM BY ZM BEAUTY DAH LULUS KKM

Sedikit sedutan aktiviti menyiapkan 10 batch garlic balm sepanjang 2 hari yang lalu...Kepada yang berminat untuk menjadi stokis produk garlic balm by zm beauty boleh roger-roger saya sebelum terlewat...Sebab kalau dah penuh stokis saya tak akan open stokis lagi dah melainkan stokis tersebut tarik diri. Dan saya juga tidak akan melepaskan stok saya kepada pemborong sebab saya taknak cepat kaya hahaha...So,stokis boleh rekrut agent korang dengan berhemah tanpa rasa ditindas dengan permainan harga hokey...Alaaaaa...RM25 je kot...tak kan nak main harga...kalau ada yang main harga tak tahu la saya nak beraksi macamana nanti hahahaha...

Rasanya cukupla kat sini bebelan merapu saya tentang GARLIC BALM BY ZM BEAUTY DAH LULUS KKM ni...Next entri saya akan senaraikan nama dan detail stokis-stokis garlic balm yang telah berdaftar dengan kami supaya korang boleh dapatkan garlic balm ni dengan mereka hokey...Yang tercengang-cengang nak tahu apa itu garlic balm boleh tinjau-tinjau tentang MANFAAT GARLIC BALM dan PETUA HILANGKAN SELSEMA BAYI GUNA BAWANG PUTIH ...sehingga ketemu lagi di lain siaran...terima kasih kerana sudi singgah dan baca sampai habis...take care & see you againn....


Wassalam

Sebarang pertanyaan berkaitan boleh hubungi saya di :

PELUANG TAMBAH PENDAPATAN UNTUK SURIRUMAH

Assalammualaikum korang...Morningggg...harini johor cuti ganti awal Muharam,anak-anak masih tidur lagi then saya ada sedikit masa untuk update tentang production garlic balm botol baru saya semalam. Alhamdulillah saya dapat settlekan 270 botol garlic balm yang dah ditempah oleh customer. So,harini saya nak buat tajuk PELUANG TAMBAH PENDAPATAN UNTUK SURIRUMAH sebab saya nak ajak korang semua untuk sama-sama jual garlic balm ni

PELUANG TAMBAH PENDAPATAN UNTUK SURIRUMAH
Mula-mula layan dulu proses saya buat garlic balm semalam ya...Sebab tajuk harini bersangkut paut dengan garlic balm ni. Macam biasa gambar kat bawah adalah gambar yang saya ambil masa saya dalam proses pembuatan garlic balm. Kadang-kadang korang akan jumpa garlic balm warna cream sikit dan korang akan jumpa garlic balm warna putih. Korang jangan risau dengan warna-warna ni sebab isi kandungan adalah sama yang membezakannya adalah warna beeswax...Ada yang saya guna beeswax warna kuning dan ada yang warna putih. Ini disebabkan supplier kehabisan stok then saya terpaksa ambil warna beeswax yang lain tetapi fungsinya tetap sama

PELUANG TAMBAH PENDAPATAN UNTUK SURIRUMAH

PELUANG TAMBAH PENDAPATAN UNTUK SURIRUMAH

Selepas selesai misi buat garlic balm terus saya pos 50pcs untuk customer dari selangor yang siap-siap dah booking yang botol baru ni. Then esok ada 100pcs lagi nak post out ke johor dan sabah... For your info bagi yang baru firstime masuk ke sini,ini adalah first bactch untuk botol yang baru.Sebelum ini saya menggunakan botol 20ml dan sekarang adalah botol 30ml

PELUANG TAMBAH PENDAPATAN UNTUK SURIRUMAH

Gambar sebelah yang dalam botol kat sebelah tu adalah makeup spray yang ditempah oleh customer lain. Selain daripada 2 produk ini saya ada sediakan bermacam-macam jenis produk organik homemade yang korang boleh jual

PELUANG TAMBAH PENDAPATAN UNTUK SURIRUMAH

Selesai misi membungkus untuk di pos,sebelum tu ambil gambar dulu untuk update kat blog kan,kang takde pula bahan nak di update...hehehe...Oklah...kita berbalik kepada cerita PELUANG TAMBAH PENDAPATAN UNTUK SURIRUMAH yang saya bagitahu tadi. Peluang yang saya nak tunjukkan ini bukan peluang yang luar biasa...bukan saya nak janji bulan dan bintang...dan bukan juga saya nak janji korang jadi kaya raya...

PELUANG TAMBAH PENDAPATAN UNTUK SURIRUMAH yang saya maksudkan adalah saya ingin mengajak korang jual garlic balm ni. Saya suka berterus terang...so kita terus terang jela ye...saya nak korang ambil peluang untuk jual garlic balm ini sambil tambah-tambah duit poket dan sambil jaga anak...peluang biasa-biasa je...Boleh kan???

Baca ini juga : BAGAIMANA NAK BACA WHATSAPP DI LAPTOP

HARGA JUAL TETAP : RM25
HARGA DROPSHIP : RM20

AGENT :
RM15 X 10PCS

STOKIS :
(DIMANSUHKAN STOKIS DIRECT....STOKIS HANYA UPGRADE DARIPADA AGENT YANG DIPILIH)



PELUANG TAMBAH PENDAPATAN UNTUK SURIRUMAH

Garlic balm ini adalah 100% organik homemade yang diproses secara kecil-kecilan dirumah oleh saya sendiri. Garlic balm ini berfungsi sebagai satu alternatif untuk merawat selsema dan batuk untuk bayi dan kanak-kanak selain untuk mengurangkan gejala asma secara tradisional tanpa ubat-ubatan moden. Saya menggunakan bawang putih asli dalam menghasilkan garlic balm ini. Garlic balm ini adalah sama fungsi dengan minyak bawang putih cuma saya jadikan balm supaya lebih mudah digunakan

Kepada semua ibu-ibu wajib dapatkan garlic balm untuk kemudahan korang guna kalau rasa anak nak selsema korang boleh terus apply...kalau tak selsemapun stil boleh apply bagi mereka rasa hangat...Jangan lupa rebut PELUANG TAMBAH PENDAPATAN UNTUK SURIRUMAH ini...Alaaa simple-simple je kan...sambil-sambil duduk rumah kita jual kat jiran-jiran sebelah ye tak...hehee...Oklah sampai sini sahaja cerita saya,anak dah menjerit dah kat bilik sebelah...nextime kita sambung lagi ya...Thank you sudi singgah...
Wassalam

Sebarang pertanyaan berkaitan boleh hubungi saya di :