ZURAINI.COM

Image

TESTIMONI SCRUB KOPI (PART 1)

TESTIMONI SCRUB KOPI (PART 1)
Assalammualaikum korang...Dah beberapa hari nak update blog tapi asyik tak kesampaian je.. Harini saya curi sikit masa sebelum tidur untuk tepek testimoni fresh dari customer scrub kopi organik zm beauty. 

TESTIMONI SCRUB KOPI (PART 1)

TESTIMONI SCRUB KOPI (PART 1)

Fungsinya memang untuk mencerahkan kulit,membuang sel kulit mati...yang ada jerawat pasir...jerawat tak pasir(hehehe)...jeragat ...dan sebagainya boleh la try...Scrub ini adalah 100% organik sebab tiada bahan kimia yang terkandung dalam scrub ini dan ia adalah selamat dan suci...

Sebenarnya ada banyak lagi testimoni saya nak share tapi saya akan share next entri sebab kekangan masa buat saya tak sempat nak mengadap laptop...terkejar-kejar saya nak uruskan macam-macam...ala-ala supermom juga lah saya setiap hari....

Dalam blog ni saya akan khaskan satu label Testimoni untuk tatapan korang kalau-kalau nak tengok testimoni. Yelahkan kadang-kadang ada yang nak beli barang nak tengi=ok testimoni dulu. lagipun testimoni ni adalah salah satu aspek yang terpenting dalam teknik pemasaran sesuatu produk. Kalau takde testimoni macam mana orang nak percaya keberkesanan produk kita tu

Apa-apapun kepada korang yang sedang mencari scrub yang organik bolehla tinjau-tinjau testimoni di sini...nanti saya akan post lagi testimoni yang lain...ada banyak lagi...tunggu testimoni scrub part 2,3 dan seterusnya...

So...cut the story kepada yang berminat nak try or nak jual sebagai jenama korang sendiri boleh roger saya 01132484182....saya dah menaip super express dah ni...anak dah tarik nak masuk tidoq...jumpa lagi eh next entri...Lebiu korang...

~ SALAM ~


SCRUB ORGANIK TERLARIS

SCRUB ORGANIK TERLARIS
Salam semua...
Alhamdulillah kerana masih diberi peluang untuk saya mencoret lagi disini...rasanya dah lama betul saya tak tulis entri...sejak akhir-akhir ni agak sibuk menguruskan bermacam-macam perkara...anak-anak cuti sekolah dan dah naik sekolah pon untuk sesi 2017 maka saya pun mencuri masa sikit sementara ada peluang ni untuk tulis sesuatu...

Macam yang korang sendiri dah tahu saya adalah seorang pengeluar @ pemborong scrub kopi organik homemade di Malaysia. So...semakin hari semakin ramai yang mempercayai produk yang saya hasilkan kerana setiap hari ada sahaja orang yang bertanyakan tentang scrub kopi ini...Alhamdulillah...rezeki datang dari Allah...selagi kita berusaha dengan ikhlas maka Allah akan memberi tanpa batasan.

Harini saya nak share sikit pasal scrub terbaru yang saya hasilkan. Sebelum iniv saya buat scrub dalam bentuk serbuk lembab dalam plastik pouch 200g... Untuk versi tahun 2017 ni saya dah keluarkan scrub organik dalam bentuk cecair yang dibotolkan 200ml. Bahan scrub masih daripada bahan yang sama seperti scrub serbuk lembab...yang membezakan ia adalah serbuk dan cair...itu sahaja

Sebelum ini selain scrub kopi saya ada buat scrub oat dan koko tetapi untuk yang terbaru ini saya ada tambah satu lagi flavour iaitu aloevera. Cuba korang tengok gambar...yang warna hijau tu aloevera. Fungsi dan kelebihannya lebih kurang sama dengan scrub-scrub saya yang lain ya...oleh kerana ada yang request nak scrub aloevera saya terus buat R&D bagi memastikan scrub ini boleh digunakan dengan berkesan



SCRUB ORGANIK TERLARIS

Haaaa....nampak tu...comelkan...saya buat scrub ni pun atas permintaan ramai sebab diorang cakap lecehla guna yang serbuk...kalau yang cair senang terus letak kat tangan dan scrub muka dan badan tak perlu susah payah nak bancuh. Kegunaannya masih sama untuk menghilangkan daki,sel kulit mati,parut jerawat,jeragat dan mencerahkan kulit serta melembabkan kulit. 

Scrub ini boleh digunakan dengan kerap kerana ia dihasilkan 100% daripada bahan semulajadi tanpa bahan kimia sedikitpun sama ada untuk mencerahkan mahupun untuk membuatkan ia tahan lama. Bahan asasnya masih lagi menggunakan gula bertapis,kopi,oat dan extrak aloevera,argan oil,olive oil,lavender oil,vitamin E dan sebagainya

Kepada sesiapa yang berminat untuk mencuba boleh direct whatsapp saya 01132484182 ya macam biasa. Saya juga ada menawarkan perkhidmatan membuat scrub untuk dijadikan jenama sendiri. Korang yang berminat untuk branding kepada nama korang boleh try beli satu untuk guna sendiri dan bila berpuashati bolehlah jual pula ye tak...hehehehe...yang pastinya scrub yang saya hasilkan adalah 100% semulajadi dan selamat digunakan tanpa kesan sampingan...IN SYA ALLAH...

SCRUB ORGANIK TERLARIS
~ customer ni 3 botol beli scrub kopi...sangat2 berpuashati sebab kulitnya sebelum ni kering dan bila guna scrub kulit jadi lembab ~

Sekian sahaja coretan saya buat korang kali ni...jumpa lagi di lain entri ya,,,pape roger nah...babai...SALAM

BUAT JENAMA SENDIRI DENGAN MODAL RENDAH

BUAT JENAMA SENDIRI DENGAN MODAL RENDAH
Bismillah...
Assalamualaikum semua....

Betul ke tajuk ni? Boleh ke buat jenama sendiri dengan modal rendah? Produk apa? Boleh jual ke? Ok ke? Macamana nak mula?

Bermacam-macam soalan yang di aju kepada saya setiap kali iklan saya di media sosial dapat perhatian dikalangan mereka-mereka yang berhasrat nak cari duit tapi tiada keyakinan yang kuat....tiada semangat yang kuat....

Mula-mula sekali saya nak perkenalkan diri saya dulu. Sebab saya ni bukan terkenal untuk semua orang tahu. Yang pernah berurusan dengan saya mungkin kenal saya tapi masih ramai yang belum mengenali diri saya. Saya berasal dari negeri sembilan dan sekarang menetap di johor. Saya seorang suri rumah sepenuh masa dan menjalankan perniagaan atas talian secara sambilan dan kadang kala agak serius sebab banyak order huhuhuhu... 

Saya merupakan pengeluar Scrub spa organik di Malaysia. Saya telah membekalkan banyak scrub untuk kegunaan spa-spa di Malaysia,Singapore dan Brunei... Nampak macam produk simple-simple je kan...tapi bagi saya rezeki setiap insan Allah dah tentukan...kita sebagai insan itu hanya perlu berusaha untuk menggapai rezeki itu sebab ia tidak akan datang bergolek kepada kita...

Harini saya nak share kepada mereka-mereka yang kat luar sana yang masih tercari-cari cara nak cari duit poket. Peluang ini terbuka kepada semua orang...tiada yang terkecuali,semua boleh berurusan dengan saya. Cuba baca pamplet yang saya tepek di bawah, saya hanya tawarkan 3 jenis flavour untuk dijenamakan dengan jenama anda sendiri. Harga jual anda adalah hak anda untuk tentukan.

Scrub  yang saya hasilkan tiada bahan kimia sama sekali. Antara bahan yang saya gunakan adalah Gula bertapis,Gula perang bertapis,Argan oil,Castor oil,Olive oil,Cinamoon extract,Beras organic,Koko,Biji kopi Gred AAA,Lavender Essential oil dan lain-lain lagi. Tiada bahan terlarang di dalam produk saya. Produk saya tiada kesan sampingan dan boleh digunakan dengan kerap.

BUAT JENAMA SENDIRI DENGAN MODAL RENDAH

KENAPA MESTI PILIH SCRUB UNTUK BUAT JENAMA SENDIRI?
Kerana scrub lebih mudah untuk kita jual. 85% wanita di Malaysia menggunakan scrub untuk mencantikan kulit. Menurut kajian penggunaan scrub merupakan jalan yang paling mudah untuk membuang sel kulit mati kerana kesannya dapat dilihat serta merta. Selain itu ia sangat-sangat mudah untuk dijual. Bagi yang baru-baru nak menjinakkan diri atau nak cuba-cuba berniaga saya rasa sesuai untuk jual scrub ini untuk permulaan kerana anda boleh jual dengan adik beradik,kawan-kawan pejabat,jiran-jiran dan sebagainya.

FIRST STEP IS THE MOST IMPORTANT!!!
Saya selalu pegang kata-kata ni setiap saat kerana bagi saya selagi saya tidak cuba menggorak langkah saya tidak akan tahu apa yang berada di hadapan. Bak kata orang ' BELUM CUBA BELUM TAU'  90% orang yang mencuba sesuatu yang baru akan menyesal tidak mencubanya lebih awal kerana hasil yang mereka dapat dan kebanyakan orang yang menyesal dengan apa yang mereka cuba kerana gagal adalah disebabkan kemalasan,kurang usaha dan mudah putus asa. 

TIPS SIMPLE UNTUK MAJU cara saya...
Dalam kehidupan kita jatuh bangun adalah adat sebagai insan. Untuk menempa kejayaan bukan satu benda yang mudah. Doa sangat penting,hati kena kuat,semangat kena kental,Istiqomah kena wajib...Ingat! Setiap Usaha pasti ada hasil...Usaha yang tiada hasil adalah usaha yang tidak mencukupi...ini lah prinsip yang kita perlu pegang untuk berjaya. 

Baikla...kepada sesiapa sahaja yang berminat nak mencuba boleh direct wasap saya di 01132484182...saya akan memberikan servis terbaik kepada anda Inn Sya Allah...sehingga bertemu lagi di lain entri...salam sayang dari saya di ZM BEAUTY...Salam....

SCRUB SPA BORONG MURAH

SCRUB SPA BORONG MURAH
BISMILLAH...
ASSALAMMUALAIKUM SEMUA...

Firstly saya nak ajak sesiapa yang ingin mula menceburi bidang perniagaan secara kecil-kecilan tapi belum tahu @ belum ada idea nak berniaga apa. Saya ada idea untuk korang.....huhuhuhu....saya cuma share pendapat sahaja bukan satu paksaan,mana tau pendapat saya boleh diguna pakai kan...hehehehehe


SCRUB SPA BORONG MURAH

SCRUB SPA BORONG MURAH

Heboh sekarang ni sana sini orang jual scrub kopi la,scrub koko la...dan macam-macam scrub lagi. Macam-macam brand,macam-macam harga dan macam-macam rupa bentuk yang kita boleh tengok di pasaran. 
Kenapa orang heboh berscrub ni???

Manfaat berscrub :
~ Membuang sel kulit mati
~ Melembutkan kulit
~ Buang daki
~ Hilangkan jerawat & jeragat
~ Memudarkan parut kat kulit
~ Memudarkan hitam2 kat celah2 tuttt...(hihihihi)
~ Melembabkan kulit

Kenapa scrub itu penting?
Sebenarnya kulit kita terdedah kepada persekitaran yang kotor sepanjang masa. Banyak faktor sebenarnya yang boleh menyebabkan kulit bermasalah. Antaranya adalah persekitaran kita, faktor usia, faktor kebersihan, pemakanan dan sebagainya. Seperti yang kita sedia maklum, sel-sel kulit kita bersilih ganti setiap hari dan diganti dengan kulit yang baru. Kulit lama yang telah mati akan terbiar begitu sahaja. Maka di sini la fungsi scrub ini diperlukan...jika kulit mati tadi tidak dialihkan dari permukaan kulit kita ia akan menyebabkan permukaan kulit kita tercemar dalam erti kata lain berjeragat,kusam,tidak bermaya,bersisik,kasar dan sebagainya. Salah satu cara mudah untuk menyelesaikan masalah ini ialah scrub.

SCRUB SPA BORONG MURAH

Dalam pemilihan scrub juga adalah sangat penting kerana jika tersalah pilih akan lebih merosakkan kulit. Di sini saya menjual scrub organik tanpa bahan-bahan kimia. Semua bahan-bahan yang digunakan adalah natural dan mempunyai banyak manfaat kepada kulit kita bagi membantu menyelesaikan masalah kulit kita. Scrub ZM BEAUTY adalah berasaskan gula...kenapa pilih gula? kerana gula boleh memberi effect glowing pada muka dan tidak merosakkan struktur kulit sama sekali. Penggunaan scrub muka boleh dilakukan sekerapnya kerana ia tidak memberi effect mengeringkan kulit. Itulah perbezaan scrub gula dengan scrub garam. Scrub garam tidak boleh sama sekali digunakan dengan kerap kerana garam mempunyai sifat yang akan memanaskan kulit sekaligus merosakkan struktur kulit secara mendalam.

Kami di ZM BEAUTY menawarkan pembelian borong kepada pemilik-pemilik spa yang berminat mencuba produk kami samaada secara kilo(peket besar) ataupun branding (peket kecil2~free packaging) Harga yang ditawarkan sangat-sangat berpatutan dan mampu bagi mereka yang baru nak mencuba berniaga. 

CONTOH PRODUK YANG SIAP PEK UNTUK SPA DI UTARA :

SCRUB SPA BORONG MURAH

MODAL PERMUALAAN BRANDING JENAMA SENDIRI :
(tanpa pek & sticker)

RM70/KG
RM60/KG (MIN ORDER 3KG)
RM50/KG (MIN ORDER 6KG)


MODAL PERMUALAAN BRANDING JENAMA SENDIRI :
(free packaging)

RM10 X 30PEK
RM8 X 60PEK


KEPADA SESIAPA YANG BERMINAT BOLEH DIRECT WASAP SAYA 01132484182 UNTUK SEBARANG PERTANYAAN...SEKIAN TERIMA KASIH...


TESTIMONI SCRUB KOPI ZM BEAUTY

TESTIMONI SCRUB KOPI ZM BEAUTY
ASSALAMUALAIKUM SEMUA...
Terima kasih sudi jenguk-jenguk blog saya. Harini saya nak tulis entry pendek untuk tepek 1 testimoni pengguna scrub kopi yang nak repeat order buat kali ke-3...mula-mula dulu dia dah beli scrub oat...pastu dia beli scrub kopi....ni kali ke-3 dia tanya scrub koko pula...nak rasa semua katanya...huhuhuhu...Alhamdulillah...saya sangat-sangat bersyukur sebab pengguna scrub saya dah mula menyukai scrub keluaran ZM BEAUTY...

TESTIMONI SCRUB KOPI ZM BEAUTY

TESTIMONI SCRUB KOPI ZM BEAUTY

Katanya...Boyfriend dia keluar jerawat teruk kat muka...dia bagi try pakai scrub ZM BEAUTY untuk settle masalah tu...ternyata scrub ni membantu menghilangkan jerawat ... terharu rasanya dapat membantu settlekan masalah orang dengan produk sendiri.

KENAPA SCRUB KELUARAN ZM BEAUTY PERLU DI CUBA?
Salah satu sebabnya scrub-scrub keluaran ZM BEAUTY tidak mengandungi bahan kimia. Ia dihasilkan daripada bahan-bahan organik...Ia adalah natural...oleh itu tiada kesan sampingan bila menggunakan scrub ini...Dannnn...ia boleh digunakan dengan kerap kerana scrub ini tidak mengeringkan atau melukakan kulit. 

Scrub ini boleh digunakan di muka dan juga keseluruhan badan termasuk tumit kaki jika ada masalah tumit kaki kering dan merekah. Dan yang paling special bayi pun boleh menggunakan scrub  ini tanpa ragu-ragu kerana scrub ini tidak akan merengsakan kulit. Proses penghasilan scrub ini dilakukan dengan cukup teliti bagi memberikan produk yang berkualiti kepada pengguna

Haaaa...kepada yang belum mencuba boleh direct wasap saya eh 01132484182...saya akan berikan servis terbaik super tip top hahahaha...

Bagi yang nak borong @ nak wat brand sendiri :

MODAL PERMUALAAN BRANDING SCRUB JENAMA SENDIRI :
(tanpa pek & sticker)

RM70/KG
RM50/KG (MIN ORDER 6KG)
RM40/KG(MIN ORDER 12KG)
RM35/KG (MIN ORDER 20KG)

MODAL PERMUALAAN BRANDING JENAMA SENDIRI :

RM10 X 30PEK
RM8 X 60PEK
RM7 X 100PEK


BERMINAT BOLEH BERURUSAN DENGAN SAYA DI 01132484182


Wassalam

Sebarang pertanyaan berkaitan boleh hubungi saya di :

SCRUB KOPI ZM BEAUTY

SCRUB KOPI ZM BEAUTY
BISMILLAH....
SALAM SEMUA...

Harini saya nak share sikit kegembiraan dihati bila scrub kopi saya mula dipercayai. Biasa la kan mula-mula dulu orang belum kenal lagi...belum rasa lagi kehebatan scrub ni...bila dah rasa ...Alhamdulillah dah mula diterima kehadiranya di hati pengguna. Bukan mudah nak perkenalkan produk sendiri kepada orang di luar sana,lebih-lebih lagi dengan cara yang sepoi-sepoi bahasa...hahahahaaa....mesti tak faham kan???

Maksud saya tu ,saya ni bukan seorang yang banyak duit nak perkenalkan produk dengan iklan marketing yang perlukan banyak modal. Saya promote pasal produk sayapun sekadar diblog ni,di facebook,di majalah.com dan mudah.com...sooo...hasilnyapon sepoi-sepoi bahasa la...

You know what?..Hahaaha..tetiba terspeaking london pula...sebenarnya niat saya menghasilkan scrub sendiri sekadar untuk mencari duit poket untuk diri saya dan untuk beli something yang anak-anak minta...saya ni jenis berat mulut nak meminta pada suami...tapi kalau suami bagi memang tak tolak la...hahahaha...

SCRUB KOPI ZM BEAUTY

Harini,inilah hasilnya...sebahagian stok scrub kopi dan scrub koko yang standby di packing untuk customer dari sabah...Last week dia dah order 1pack untuk sample coz dia nak try dulu keberkesananya...baru nak order dalam kuantiti yang banyak...Dan harini terbukti scrub saya tidak reject huhuhuhuh...terharunyaaa...

So, apa yang saya belajar harini...setiap apa yang kita lakukan kita mesti ikhlas kerana Allah cozzzz Allah akan balas keikhlasan hati kita dengan rezeki yang tidak terduga. Terima kasih pada customer-customer yang pernah beli dan repeat order scrub ini...semoga korang semua berpuashati dengan scrub yang saya sajikan...

MANFAAT SCRUB :
~ Buang sel kulit mati
~ Haluskan kulit
~ Hilangkan kesan jerawat & jeragat
~ Lembabkan kulit
~ Buang daki2 lama kat ceruk2 benua tu(hihihi)
~ Bekalkan vitamin pada kulit

*** Scrub saya dijamin tidak mengeringkan kulit

Kepada yang berminat nak cuba boleh wasap saya di 01132484182... In Sya Allah saya akan berikan servis terbaik dari ladang...hahahaa..

Terima kasih kepada yang membaca entry saya...salam sayang dari saya di ZM BEAUTY

...SALAM...

PEMBORONG SCRUB KOPI

PEMBORONG SCRUB KOPI
Salam semua...
Harini nak update sikit pasal scrub ZM beauty. Untuk pengetahuan semua packaging scrub ZM beauty telah ditukar kepada plastik pouch ye. Sebab musabab ia ditukar kerana sebelum ini saya guna botol plastik timbulkan masalah ketika posmen handling

...ada customer yang dapat scrub yang botolnya pecah...huhuhuh...sedih gila bila customer dapat macamtu...saya punyala dengan kasih sayang bungkus dengan bubble wrap...tiba kat customer pecah...syukur dapat customer semuanya baik hati tak marah pun...tapi saya sebagai seller rasa tak puas hati dengan keadaan produk yang sedemikian bila sampai ke tangan customer. 

Oleh hal yang demikian saya ambil keputusan untuk menukar packaging kepada plastik pouch...Kalau guna plastik pon pecah tak tau la saya nak buat macammana lagi lepas ni...huhuhuh ...nangis la jawabnya...


PEMBORONG SCRUB KOPI

PEMBORONG SCRUB KOPI

PEMBORONG SCRUB KOPI

Masih lagi flavour yang sama seperti sebelum ini...berat dan harga juga masih sama. Terima kasih kepada semua customer yang sudi berurusan dengan saya. Yang berminat nak beli boleh wasap saya terus 01132484182...

Selain jualan borong saya juga ada sediakan perkhidmatan branding untuk sesiapa yang berminat nak jual scrub dengan jenama sendiri... maksudnya kalau korang ni berhasrat nak berniaga tapi macam tak tahu produk apa yang nak di jual bolehla korang cuba jual scrub kopi,koko atau oat dengan jenama korang sendiri

Saya membuka peluang kepada mereka-meraka yang betul-betul berminat sahaja. Saya ada jual scrub kopi,koko dan oat borong kilo. kalau korang pening sangat nak pek macamana saya boleh tolong packingkan dalam plastik pouch macam gambar kat atas tu. Tiada charge tambahan dikenakan...hehehe

Minimum order untuk borong adalah 6kg. Janganla korang mintak beli 1kg dengan harga borong...menangis saya kat bucu katil nanti mengenang nasib huhuhu...Yang berminat boleh wasap saya terus eh... 01132484182

Lastly, terima kasih kepada yang sudi jenguk blog saya..muahhhh ciked...SALAM...

KENAPA KITA PERLUKAN SCRUB??WAJIB BACA...

KENAPA KITA PERLUKAN SCRUB??WAJIB BACA...
Assalammualaikum semua…

Harini saya nak share topik kenapa kita perlu sangat nak guna scrub untuk muka & badan…kita kan dah mandi hari2…kadang2 sampai 3 kali sehari …buat apa lagi nak scrub2 badan lagi???
Okeh…saya share sini kenapa nak scrub badan…atleast seminggu 2 @ 3 kali…

KENAPA KITA PERLUKAN SCRUB??WAJIB BACA...

TUJUAN SCRUBBING :
~ Fungsi utama dari scrubbing adalah mengangkat sel kulit mati, mengangkat kotoran yang menyumbat pori kulit, sekaligus membukanya, agar kulit boleh bernafas dan menyerap nutrisi dari produk kecantikan
~ Scrubbing memberi kesan kulit senantiasa halus dalam jangka masa panjang
~ Mengangkat sel-sel kulit mati yang selama ini membuat kulitmu jadi tampak lebih kusam dan gelap
~ Mengembalikan kulit asal kita yang dah kusam akibat gaya hidup & persekitan yang terdedah oleh sinaran matahari @ habuk
~ Mandi menggunakan sabun @ mandian biasa boleh membersihkan badan daripada kotoran tapi sel kulit mati tidak dibuang dengan sempurna yang akan mengakibatkan sel2 kulit mati bertambah tebal dan akan menghalang sel kulit yang baru untuk menyerlah

…..Oleh kerna itu kita memerlukan 'bantuan' scrub……

KELEBIHAN OAT :
~ melembabkan dan mengangkat sel kulit mati
~ menghilangkan jerawat dan menghaluskan kulit
~ mengencangkan pori-pori
~menyerap lebihan minyak pada wajah
~memudarkan parut2 halus
~melembabkan dan membersihkan kulit wajah
~ menghilangkan bakteri pada wajah
~ membantu pengelupasan kulit mati
~ mengatasi masalah jerawat.
~membantu menormalkan pH kulit
~meredakan gatal atau rasa tidak nyaman pada kulit.
~melembutkan dan melembabkan kulit
~ menjaga kelembaban dan melindungi kulit terhadap iritasi dari luar.

Tak perlu beli scrub mahal-mahal sebab untuk cantik. Kalau rasa sayang dengan kulit tidak salah kalau kita cuba guna yang organik sebab lebih tenang bila guna. Takde la kita duk berdebar-debar tunggu result taku-takut tak sesuai dengan kulit jadi gatal-gatal pula. inilah salah satu kelebihan scrub organik,ia tidak akan memberi kesan samping yang buruk pada pengguna

KESIMPULANYA...sebagai seorang wanita kita perlu menjaga keterampilan dan kecantikan diri kita...Harap topik ni dapat membantu kemusykilan di hati korang...thank's sudi baca...




CARA MUDAH HILANGKAN KULIT KUSAM

CARA MUDAH HILANGKAN KULIT KUSAM
Salam semua....
Harini saya nak kongsi bagaimana cara mudah nak hilangkan kulit muka yang kusam ...dapat rasanya betapa down nya bila muka nampak tak bermaya...nak tengok cerminpun rasa malas..

Sebelum ni saya ada review pasal scrub ZM beauty...Kali ni saya nak sambung pasal scrub ni juga...Sebab kebanyakkan customer dan kawan-kawan saya yang mengadu kulit kusam ,kering...berminyak sangat...bersisik...semua saya suggest scrub ni...bukan nya apa of course la sebab scrub ni murah dan jimat...sebab 1 botol ni boleh tahan sebulan...lagipun kandungan scrub ni memang sangat-sangat membantu masalah kulit yang saya sebut kat atas

meh saya review sikit pasal scrub ZM beauty ni...


CARA MUDAH HILANGKAN KULIT KUSAM
~ haaaa...ni dia gambar scrub kopi nya...sebelum ni bagi gambar luar je...harini terajin plak amik gambar isi dalam...wangi semerbak aroma kopi...rasa nak makan je hahaha ~

Keistimewaan scrub ZM beauty :
~ Tesktur scrub yang halus dan lembut
~ Tidak meninggalkan kesan pedih @ luka bila kita guna
~ Wangi 
~ Melembabkan kulit
~ Membekalkan vitamin pada kulit
~ Puashati guna sebab banyak & murah...

MANFAAT SCRUB :
~ Mencegah dan mengurangi kerutan di kulit
~ Menghaluskan Kulit
~ Mampu menghilangkan bekas jerawat, belak2, dan noda hitam
~ Mencegah timbulnya jerawat
~ Melembabkan kulit
~ Membantu menghilangkan sel kulit mati
~ Dapat memperbaiki peredaran darah dan memecah lemak di tubuh yang dapat menimbulkan selulit
~ Menghilangkan bau badan
~ Menghilangkan selulit
~ Menetralkan kulit yang teriritasi
~ Bermanfaat sebagai detoksifikasi tubuh
~ Memberikan nutrisi pada kulit

Meh saya share sikit manfaat bahan2 yang terkandung dalam scrub2 ZM beauty ni untuk renungan bersama :

KELEBIHAN & FUNGSI ARGAN OIL :
~ Anti-penuaan yang amat berkesan
~ Menyelesaikan masalah kulit berjerawat
~ Menghilangkan masalah parut
~ Mencerahkan kulit secara alami
~ Melindungi kulit daripada kedutan akibat penuaan pra-matang
~ Mengurangkan kedutan dibawah mata
~ Bertindak sebagai pelembap terbaik untuk kulit. Ia menyegar dan melembut kulit lebih mudah daripada penggunaan krim atau minyak yang lain
~ Kaya dengan protein yang sangat baik untuk keanjalan kulit yang berfungsi untuk menegangkan kulit dan menjadikan ia kelihatan lebih segar
~ Mampu mengurangkan kegatalan kulit dan cepat menyembuhkan tanda-tanda yang disebabkan oleh menggaru pada kulit
~ Sesuai untuk semua jenis kulit
~ Mampu mencegah stretchmark pada kulit akibat proses kehamilan

KELEBIHAN & FUNGSI OLIVE OIL :
~ Mengatasi kulit pecah pecah
~ Melembabkan kulit wajah
~ Menjaga kelembaban kulit secara menyeluruh
~ Mengangkat sel kulit mati
~ Mencerahkan dan menyegarkan kulit wajah
~ Menghilangkan tanda tanda penuaan, terutama pada wajah
~ Menghilangkan kantung mata
~ Mengatasi wajah berminyak

KELEBIHAN & FUNGSI CASTOR OIL :
~ Mengatasi masalah jerawat
~ Memperbaiki sel-sel kulit yang mati dan rosak
~ Mengurangkan garis halus dan kedutan
~ Membantu menghilangkan jeragat
~ Melembab dan melembutkan kulit
~ Membantu menyamarkan bekas luka dan jerawat
~ Membersihkan minyak berlebih diwajah

GUYS....kalau korang tak percaya korang le test satu kali tengok hasil...mesti korang jatuh hati for sure...lagipun scrub ni boleh guna seluruh badan juga...kalau siku,ketiak dan celah2 tu gelap boleh gosok baki semua daki2 keluar heeee....yang penting tekstur scrub ni tidak terlalu kasar hingga menyebabkan luka...dan...tidak terlalu halus sampai nak gosokpon tak terasa...hahaha...memang sedap2 rasa menggosok...puashati....

so korang..hope review ni membantu korang yang berusaha nak cari produk yang mampu hilangkan kulit kusam dengan harga berpatutan...dan yang penting organik dan selamat digunakan... thank's bersabar baca celoteh saya...