ZURAINI.COM

Image
Showing posts with label SCRUB HOMEMADE. Show all posts
Showing posts with label SCRUB HOMEMADE. Show all posts

TEMPAHAN SCRUB ORGANIK UNTUK BUAT JENAMA SENDIRI

Bismillah dan Assalammualaikum semua...harinipun saya still tak boleh menjalani jadual harian dengan teratur sebab melayan kerenah anak-anak yang cuti sekolah hujung minggu...esok diorang sekolah adalah masa sikit boleh di curi-curi...tapi bila diorang sekolah tak best pula...sunyi je rasa rumah sebab tinggal sorang-sorang hukhuk...takpelah...janji saya dah jalankan tanggungjawab sata sebagai parents kan...Jom layan jap artikel santai saya yang bertajuk TEMPAHAN SCRUB ORGANIK UNTUK BUAT JENAMA SENDIRI ...ni cerita minggu lepas a.k.a tahun lepas kihkihkih...baru la ni sempat sayaa nak sangkutkan kat blog ni tentang aktiviti ni huhuhuu...

TEMPAHAN SCRUB ORGANIK UNTUK BUAT JENAMA SENDIRI

Okey2...serius sikit...sebab nak cepat ni...Masa ni ada 2 orang customer yang meng"order" scrub ni...sorang nak yang scrub kilo dan sorang lagi nak yang dah siap isi dalam botol...saya layan je mana-mana korang nak...kalau yang siap dalam botol ni,korang kena redho...sebab bekas saya satu patern je...iaitu warna gelap macam kat dalam gambar tu...saya pilih warna gelap sebab warna ni paling cantik saya rasa...then kalau nak masukkan apapun jenis scrub sesuai sangat...nak letak label warna apapun sesuai sangat...so,takyah pening-pening kepala nak cari botol yang canggih...pakai je botol ni dah ok dah...sebab orang nak guna isi,bukan nak tonyoh-tonyoh botoi bagi sel kulit mati keluar dari kulit wajah tu...tuttttt....(maafkan saya jika gurauan saya kasar...)

Tapi saya tak salahkan sesiapa yang tak berkenan dengan botol pilihan saya...oleh kerana itulah ada 2 option yang saya hidangkan untuk korang yang nak buat scrub jenama sendiri...samaada korang nak pakai botol yang saya sediakan ataupun korang boleh beli kilo dan korang isikan dalam bekas yang korang suka...harga lebih kurang sama...jangan tanya saya mana lagi jimat...sebab masing-masing ada kelebihan masing-masing.... 

"hurmmmm...siapa masing-masing tu???" 
"krik krik..."
"alahaiiii...masing-masing tu maksudnya antara scrub botol dengan scrub kilo tu...ada kelebihan masing-masing...tapi yang penting bahan sama...kelebihan tu merujuk pada harga"
"...siapa tanya soalan ni tadi ek???" 
"baguslah soalan korang nihhh...Nora bagi 5 bintang hikhikhik...."

TEMPAHAN SCRUB ORGANIK UNTUK BUAT JENAMA SENDIRI

Kalau korang nak tahu masa saya sedang menulis artikel ni anak-anak saya dah tidur semuanya...saya apa lagi terus merempitlah mengayat korang nih...sebab kalau boleh taknaklah awal-awal dah kecundang dengan azam baru 2018 saya iaitu tulis blog setiap hari huhuhu...Jom saya nak tunjuk korang jenis-jenis scrub yang saya buat untuk TEMPAHAN SCRUB ORGANIK UNTUK BUAT JENAMA SENDIRI haritu...

Yang dalam plastik besar putih jernih tu ada dua jenis scrub iaitu yang hat warnanya hijau tu scrub green tea dan yang hat warna brown-brown pekat tu scrub coklat(koko)...Scrub-scrub ni semuanya scrub organik yang saya proses sendiri...saya jenis kalau orang order baru saya proses...so,kat rumah saya memang tak simpan stok siap nih...yang saya simpan hanyalah stok bahan mentah...bila customer buat payment sahaja saya terus melompat dengan efisyennya untuk buat...tapi tengok keadaan juga...kalau masa tu time nak solat takdelah saya efisyen sangat...settlekan mana yang penting dulu hokeyyyy....yang penting saya akan bagi servis tiptop iaitu hantar barang keluar secepat mungkin...tapi yang dapat barang lewat tu semuanya adalah masalah kurier servis...ada juga customer saya yang kadang kala sampai barang lewat sebab macam-macam alasan yang diberikan oleh pihak kurier...hurmmm...agak kecewa dengan servis diorang la ni...

TEMPAHAN SCRUB ORGANIK UNTUK BUAT JENAMA SENDIRI


Yang hat beratur dalam bekas hitam tu pula adalah scrub kopi...actually,bekas tu bukan hitam taw...apekenamanya warna botol tuh...japppp...lupa.......haaaa dah jumpa,nama warnanya Amber hehehe...bukan Amber watak kartun robocar poli tu taw...hehehe...warnanya macam coklat-colat gelap la..bukan terlalu hitam pekat...
Scrub organik yang saya buat ni fungsinya untuk menyental kulit muka,kaki,tangan,badan,tengkuk,celah-celah dan semua tempat yang ada kulit...banyak betul saya sebutkan hahaha...kalau korang ada masalah kulit kusam memang sesuai sangat korang sental dengan scrub nih...ramai yang tanya saya apa bezanya scrub-scrub saya ni?...sebab ada banyak jenis...sebenarnya semuanya sama,cuma yang ,membezakan ia adalah bahan utama scrub tersebut...sebab saya guna bahan asli(sebenar) dalam semua pembuatan scrub saya...saya tak buat guna ekstrak...sebab tu kalau korang tengok scrub-scrub saya tak banyak warna...takde warna pelik-pelik macam biru ke...pink ke...kalau scrub greentea,makanya warna jadi hijau...kalau scrub oat warnanya jadi warna beige-beige gitu...warna sebenar....

TEMPAHAN SCRUB ORGANIK UNTUK BUAT JENAMA SENDIRI


So, kelebihan setiap scrub saya terletak pada kelebihan bahan utamanya...kalau kopi kelebihannya untuk antipenuaan,mencerahkan,menghilangkan parut,melembabkan dan banyak lagi...macam green tea pun sama,antipenuaan...menegangkan...kulit yang jenis berminyak memang sesuai sangat guna scrub greentea ni...yang kulit sunburn pun sesuai guna green tea...Kalau yang fokus nak mencerahkan dan melembutkan boleh pilih scrub oat...oat ni kerja dia memang mencerahkan...korang boleh google kelebihan bahan-bahan scrub tu...

TEMPAHAN SCRUB ORGANIK UNTUK BUAT JENAMA SENDIRI

Soalan yang biasa saya dapat dari customer yang nak buat jenama sendiri adalah "kak,dalam banyak-banyak scrub akak kan...mana satu scrub paling ramai orang order?" hehehe...kaget saya dengan soalan dia nih...Honestly saya cakap scrub kopi yang paling ramai orang order...diikuti dengan scrub oat dan green tea...scrub koko jarang-jarang orang order...bukan tiada orang order...tapi bukan selalu...Tapi kalau saya punya pemikiran...saya akan pilih yang paling sikit orang order sebab saya mungkin ada peluang untuk buat kelainan dan saya akan kurang pesaing...fikiran kita kan tak sama...lain orang lain pendapat...mungkin yang order scrub yang paling ramai orang order tu nakkan persaingan...siapa tahu kannnn...syabbas betiii...

TEMPAHAN SCRUB ORGANIK UNTUK BUAT JENAMA SENDIRI


Begitulah gamaknya cerita saya yang berhempas pulas juga menyiapkan seorang diri order-order mereka...ini la yang dikatakan dalam pahit ada manisnya...walaupun letih tapi saya bersyukur,masih ada rezeki buat saya dan keluarga dalam arena produk organik ni...walaupun tidak se-gah orang lain tetapi saya tetap juga menyiapkan tempahan dengan rasa bersyukur yang tidak terhingga...terharu beb...tetiba airmata bergenang...pehal plak minah nih,cerita last year kan...buat apa dikenang-kenang lagi...huhuhuhu

TEMPAHAN SCRUB ORGANIK UNTUK BUAT JENAMA SENDIRI

Oklah rasanya sampai kat sini sahaja saya nak cerita...airmata dah bergenang ni kena cari peti ais...tak pun bucu katil...baru best sikit nak terisak-isak...hahahahaha...so,korang yang nak buat jenama sendiri boleh try berurusan dengan saya yang alim-alim sempoi ni...atau kalau korang nak berjimat cermat membawa berkat boleh la check check check it out "KEDAI ZM BEAUTY @ SHOPEE" untuk menikmati servis penghantaran percuma untuk harga RM30 keatas dan berat 5KG kebawah hokeyyy...Baik berjimat korang...biat menangis semua syaiton nirrojim tengok kita tak membazir...

Kat kedai shopee saya ni segala produk organik homemade saya,saya dah sumbat kat sana...korang bolehlah cuci mata kat sana...kalau suka boleh beli...kalau tak suka bolehlah tolong doakan ada orang lain yang akan suka produk saya hehee...So,lastly thank's sudi baca saya membebel di TEMPAHAN SCRUB ORGANIK UNTUK BUAT JENAMA SENDIRI ....sok kita jumpa lagi ya...In Sya Allah...
Wassalam

Sebarang pertanyaan berkaitan boleh hubungi saya di :

SCRUB PENYENTAL DAKI UNTUK SEISI KELUARGA

Bismillah dan Assalammualaikum korangggg...hai hai haiii...muncul lagi saya harini...hehee...macam biasa lah eh korang...blog saya ni memang dah diiktiraf sebagai tempat bercerita tentang produk organik homemade saya...then bila korang masuk sini mestilah kena hadap cerita yang lebih kurang sama,bezanya cuma situasi jek...hehehe...bosan??? alaaaa...janganlah bosan....cikgu saya dulu pernah cakap,"membaca tu jambatan ilmu" so korang baca jela eh...mana taw jambatan ilmu korang tu bertambah panjang...hehehe...jom layan jap story saya pasal SCRUB PENYENTAL DAKI UNTUK SEISI KELUARGA

Sebenarnya aktiviti buat scrub ni cerita last week tapi baru harini saya ada kesempatan nak bercerita. Ada customer repeat order scrub kopi...Sebelum ni dia dah order dah scrub kopi yang kering then kali ni dia nak cuba yang cair pula...Biasanya ramai customer lebih suka order yang kering(bukan sangat kering...tapi lembab-lembab gitu) tengok contoh scrub kopi kering kat SINI ...tapi ada juga yang suka scrub kopi yang cair sebab scrub kopi yang cair ni senang sikit nak guna...tak berterabur masa nak apply...dan dia dah sebati bercampur dengan bahan-bahan yang lain berbanding scrub kopi yang kering bila nak pakai baru letak air...tak best rasanya...tapi itulah....feeling masa scrub ni orang yang pakai je yang boleh rasa...so kita serahkan kepada mereka untuk buat pilihan...hokeyyyyy

SCRUB PENYENTAL DAKI UNTUK SEISI KELUARGA

Haaaa...ni dia rupanya scrub kopi cair...sebenarnya scrub kopi kering dengan scrub kopi cair adalah sama...bezanya cuma rupa fizikal je...cara guna sama...bau sama...bahan-bahan sama...khasiat sama...semuanya adalah sama sahaja ok...Oleh kerana saya baru firstime dapat request dari customer scrub kopi kilo dalam bentuk cair maka struggle juga saya fikir kaedah nak packing scrub tu supaya sampai ke tangan customer dengan selamat...sebelum ni yang order scrub kopi cair semua saya siap-siap pek kan dalam botol kecil-kecil...Fikir punya fikir maka inilah yang saya dapat caranya hehehe...Saya masuk scrub tu dalam plastik then saya masuk plastik tu dalam botol plastik...ok tak??? double protection gitewww....bukan apa,saya takut kalau seal dalam plastik macam scrub biasa takut nanti abang posmen lempar habis pecah berderai...tak pasal-pasal kena ganti barang customer...maka,sebelum benda yang tak diingini berlaku baik kita bungkus cun-cun bagi semua orang puashati...gitewww....

SCRUB PENYENTAL DAKI UNTUK SEISI KELUARGA

Amacam...cantik tak packaging hado saya?? hehehe...biarlah hado daripada tak hado hahahaha...Dalam botol ni ada 1kg scrub kopi cair...tapi saya takdelah kedekut sangat pon...takdelah saya letak tepat-tepat 1kg...yang dah biasa beli dengan saya akan tahu...setiap timbangan saya,saya akan lebihkan sekurang-kurangnya 50-60gram sebab kang kot tumpah pula masa packing kesian customer terpaksa kurang satu bekas semata-mata tak cukup beberapa gram kan...so,kita bagi lebih sikit bagi cover kecuaian "tertumpah" mereka...hehe...sambil-sambil tu dapat pahala sedekah kan...2in1 gitewww...Cantik tak??? sampai hati ampa...tak jawab pon....

SCRUB PENYENTAL DAKI UNTUK SEISI KELUARGA

Celoteh punya celoteh lupa nak cerita kat korang pasal khasiat scrub kopi ni...walaupun dah banyak kali sangat cerita tetapi saya nak juga ulang sebab nanti pendek sangat jambatan ilmu yang nak ditempuhi kan...so kita panjangkan lagi jambatan hehehe....secara ringkasnya scrub kopi adalah satu produk yang berfungsi sebagai agen penanggal sel kulit mati dan daki-daki yang efisyen...ahaaaa...serius korang...scrub kopi ni macam berhantu jugak la bila pakai sebab bila pakai kulit rasa macam sangat moist dan semakin cerah...

Sebenarnya kalau korang nak tahu,secara praktikalnya orang selalu cakap scrub boleh mencerahkan kulit tu sebenarnya bukan sebab bahan tu mencerahkan...tetapi scrub itu telah membuang sel kulit mati yang bertempek kat kulit korang tu...bila sel-sel kulit tu dah keluar maka secara tak langsung kulit korang akan menjadi cerah...bila sel-sel kulit mati berjaya diketepikan...sel-sel kulit baru akan menggantikan tempat sel kulit mati tu...Dan yang pasti sel kulit baru mestilah kelihatan lebih cantik...kannnn...ada ke kerata baru tapi buruk...takde kannnn? 

Begitulah umpamanya sel kulit baru yang cantik lahir selepas sel kulit mati diusir dari kulit menggunakan scrub...Tak kisahlah jenama apapun scrub itu fungsinya adalah sama...yang membezakan ia adalah bahan dan teksturnya sahaja...dah hasilnya adalah bergantung kepada keserasian si pemakai...kadang-kadang ada si pemakai yang alah dengan argan oil...tetapi sesuai dengan jojoba oil...maka dia perlu guna scrub yang ada mengandungi jojoba oil lah kan....Haaaa...faham tak apa yang saya nak sampaikan??? 

So,lepasni kalau korang nak jual scrub korang tak perlu nak bangga sangat scrub korang terbaik sebab ada bahan tu...ada bahan ini...ada bahan yang terbaikla konon-kononnya...korang kena ingat bukan semua orang sesuai dengan produk kita...sebabnya kita buat produk dalam mood "umum"...bukan mood "khas" untuk hormon tertentu...

Dan kepada yang nak menggunakan scrub pula jangan bila dah cuba satu-satu produk tu tak sesuai dengan korang,korang pergi meroyan kat pesbuk...jaja-jaja cerita produk ni tak bagus..."muka aiii naik jerawat batu lepas guna scrub brand TUTTTT nih..." "muka aiii gatal-gatal sampai keluar merah-merah dan jerawat pasir lepas guna scrub brand TUTTTT nih" ... padahalnya kulit dia tak sesuai dengan bahan yang ada dalam scrub tu,tapi dok canang-canang kat orang scrub tu yang tak bagus...

Orang lain guna ok je...ada juga manusia patern ni sekarang ni...ada ramai...sebab tu kadang-kadang banyak bisnes yang baru nak naik terus gedebuk jatuh...haaaa inilah salah satu pasai nya...So,moral of the story kalau rasa tak sesuai dengan produk yang korang cuba korang kena stop...anggap je duit yang korang beli produk tu sedekah buat saham akhirat dan cari produk yang sesuai dengan korang....nak cari produk yang sesuai dengan kita kena cuba banyak kali korang...bukan sekali cuba dah serasi...itu nasib-nasib je kalau jumpa...kadang-kadang tu ada orang sampai berpuluh-puluh produk cuba tapi belum jumpa yang serasi taw...

ehhh...apa ni...rasa macam dah melalut jauh dah ni...siap ada dialog-dialog lagi..hahaa...sambung balik...selain mencerah dan buang sel kulit mati scrub yang mengandungi kopi adalah sangat bagus untuk kecantikan...pasainya kopi ni sangat kaya raya...jutawan...bilionare dengan antioksidannya...hahaha...nampak tak kesungguhan disitu untuk menyatakan betapa kayanya kopi dengan antioksidan...kopi adalah yang paling baik untuk anti penuaan...menegang,mencerah,menghalus,memflawless,melembab,menghilangkan parut dan banyak lagi mem & meng...kalau korang perhatikan...dinegara barat ramai yang menggunakan scrub kopi untuk kecantikan kulit mereka...kalau tak percaya korang boleh google hehehe...

Apa yang terkandung dalam scrub kopi hasil tangan saya nih??? Ok lah...saya share la sikit apa yang ada dalam scrub kopi saya ini adalah 100% bahan asli...langsung tiada bahan kimia untuk bagi scrub ni tahan...@ agen pencerah bagi kulit jadi cerah cepat...@ yang seangkatan dengannya...dalam scrub hasil tangan saya adalah zero chemical dan 100% organik...

Scrub kopi ini dihasilkan menggunakan gula bertapis sebagai bahan asas...kopi asli sebagai bahan kedua dan disulami dengan argan oil,olive oil,vitamin E serta lavender oil sebagai penyeri scrub kopi saya hehehe...apa yang menarik tentang scrub-scrub yang saya buat adalah saya tidak akan menggunakan terlalu banyak bahan campuran dalam scrub-scrub saya...biasanya saya tengok terlalu banyak bahan yang terkandung dalam produk kecantikan...kadang-kadang tu sampai 20 bahan digunakan...pernah tak korang terfikir bahawa kalau bahan yang terlalu banyak digunakan adalah bahan itu berfungsi dengan baik @ adakah bahan tersebut cukup untuk berfungsi dengan baik? 

Bagi saya,adalah tidak perlu terlalu banyak bahan untuk mengelakkan kulit menjadi confuse untuk bagi tindakbalas...Korang pernah tengok kulit bergaduh??? hahahaha...jangan sampai korang ternampak kulit bergaduh sudah...bergaduh sebab masing-masing nak tunjuk kehebatan mencantikkan kulit korang...penyudahnya dah bergaduh semua jadi confuse gitewwww....faham tak apa yang saya cuba sampaikan????

Inilah yang dikatakan sambil menyelam minum air...masa buat scrub kopi cair tu sengaja saya lebihkan supaya saya boleh menjayakan "spa day for my kid's" hehehe...memang setiap minggu or 2 minggu sekali saya akan menyental tiga hero malaya saya...biasalah kan...budak-budak lelaki ni dakinya memang lebih sikt huhuhuhu...lebih-lebih lagi anak saya ni terlebih aktif...banyak berpeluh dan kalau lepas saya scrub tu diorang nampak lebih selesa...so,memang saya amalkan scrub badan merekauntuk buang daki-daki mereka dan nak biasakan meraka berscrub...nanti dah besar senang diorang faham kenapa kena scrub badan...gitewww....

SCRUB PENYENTAL DAKI UNTUK SEISI KELUARGA
Diorang ni masa mula-mula dulu nak scrub badan terjerit-jerit...ada yang lari sebab geli...ada yang terjerit-jerit cakap sakit...ada yang terjerit-jerit cakap kotor...macam-macam ragam diorang ni...tapi sekarang ni bila cakap harini nak scrub badan semua menyerah diri...diorang dah biasa dan diorang dah mula jatuh hati dengan scrub kopi ibu dia...hahahaa...itu yang penting hehehe...Tengoklah diorang enjoy sangat berscrubbing...sporting gila bila suruh possing walaupun dalam bilik mandi hehehe...macam ibu terlampau pun ada saya nihhh huhuhu...sabar jela


SCRUB PENYENTAL DAKI UNTUK SEISI KELUARGA

Korang kalau nak scrub untuk kegunaan seisi keluarga boleh la beli yang sekilo macamni murah sikit berbanding korang beli yang kecik...100gram dah harga RM35-40...kalau yang sekilo ni korang boleh guna banyak kali...kalau seisi keluarga tengoklah berapa kepala...kalau seisi keluarga 10 kepala sekali pakai settle la kot kalau sekilo hahahaha...apa-apapun yang penting beli yang sekilo lebih jimat sebab boleh pakai banyak kali....nanti saya letak kat kedai shopee saya scrub kopi cair yang ni...boleh jimat postage kan...beli kat shopee free postage...yeayyyy....nanti saya update ye....

JOM BELI SCRUB PENYENTAL DAKI NI KAT SHOPEE

SCRUB PENYENTAL DAKI UNTUK SEISI KELUARGA

Oklah...cukuplah rasanya saya membebel...tadi macam plan nak tulis simple-simple je cerita pasal SCRUB PENYENTAL DAKI UNTUK SEISI KELUARGA ni...tapi sebab terlupa diri terus jadi panjang pula cerita ni...apa-apapun thank's pada yang sudi habiskan baca...betul-betul "jambatan ilmu" kalau gini gayanya hahahah....maafkan saya kalau ada yang terguris hati dengan situasi cerita saya...tiada niat saya untuk menunding jari kepada sesiapapun...saya sekadar membuat andaian dan memberi nasihat...Jumpa lagi next story....Babaiiiiiiiiii
Wassalam

Sebarang pertanyaan berkaitan boleh hubungi saya di :

PEMBEKAL PRODUK KECANTIKAN ORGANIK MALAYSIA - HOMEMADE

Bismillah...
Assalammualaikum semua...rindu rasanya nak membebel kat sini...Lama dah saya tak update entri sebab kami 1 family demam,batuk & selsema berjemaah...huhuhu...sabar jela. Harini saya akan cerita sedikit pasal aktiviti saya yang terbaru...Banyak order produk homemade yang saya terima baru-baru ni...ada yang order scrub,sabun,toner,serum dan banyak lagi...So,saya pilih tajuk PEMBEKAL PRODUK KECANTIKAN ORGANIK MALAYSIA - HOMEMADE untuk entri saya kali ini...

Buat pengetahuan semua,saya adalah seorang pembekal produk organik homemade di Malaysia. Saya telah menjalankan perkhidmatan ini lebih kurang setahun lebih dan sehingga hari ini alhamdulillah produk yang saya hasilkan dapat perhatian penggemar produk organik

PEMBEKAL PRODUK KECANTIKAN ORGANIK MALAYSIA - HOMEMADE

PEMBEKAL PRODUK KECANTIKAN ORGANIK MALAYSIA - HOMEMADE

Gambar di atas adalah salah satu produk yang saya hasilkan. Kalau siapa tak kenal produk ini,ia adalah scrub kopi dalam bentuk cecair...Tapi ia bukan terlalu cair macam mandian @ syampu taw...Ia agak pekat dan mudah untuk apply...( tak tumpah @ meleleh )

Scrub kopi ini menggunakan gula sebagai base scrub...Ramai yang tanya saya kenapa tak guna garam sebagai base scrub? Saya memang tak guna garam sebagai base scrub ya..sebab garam akan menyebabkan kulit kita kering dan luka...Garam ni panas dik...huhuhu...saya pernah jumpa sorang customer yang mengadu beli scrub yang guna garam sebagai base...menangis dia sebab mukanya bagaikan terbakar selepas guna scrub tu...Tapi wallahualam...kita tak tahu apa tindakbalas garam ni kan...mungkin ada orang yang boleh masuk dengan tindak balas garam...siapa tahu...

PEMBEKAL PRODUK KECANTIKAN ORGANIK MALAYSIA - HOMEMADE

PEMBEKAL PRODUK KECANTIKAN ORGANIK MALAYSIA - HOMEMADE

Ni sempat saya snap gambar masa saya sedang proses scrub kopi untuk customer tempah baru-baru ini. Customer ni order scrub kopi. Dalam banyak-banyak scrub yang saya buat,scrub kopi yang paling banyak permintaan dan yang paling banyak orang repeat order taw...Banyak dah testimoni yang saya kumpul daripada customer yang sukakan keberkesanan produk homemade saya

Produk homemade ini bukan sahaja organik tetapi ia tidak akan memberi kesan sampingan kepada pengguna...Produk ini boleh digunakan oleh semua lapisan umur tak kira bayi hingga ke dewasa kerana tiada penggunaan bahan kimia didalam proses pembuatan produk organik homemade

PEMBEKAL PRODUK KECANTIKAN ORGANIK MALAYSIA - HOMEMADE

Selain daripada scrub saya ada buat beberapa produk lain juga. Kepada yang baru pertama kali masuk ke dalam blog ini boleh geledah blog saya ni untuk cari produk lain yang saya buat

Yang terbaru ni saya telah buat satu sabun kecantikan khas untuk sorang customer ni. Mula-mula tu dia ambil sample then selepas 2 minggu test dia berpuashati dengan hasil sabun ni dan terus buat tempahan buat jenama sendiri. Ini adalah kali ke-2 dia buat pesanan...Alhamdulillah...ramai yang berpuashati dengan hasil sabun tersebut

PEMBEKAL PRODUK KECANTIKAN ORGANIK MALAYSIA - HOMEMADE

Haaa...ni dia salah satu order saya yang sempat saya snap baru-baru ni...Order scrub kopi,sabun,toner dan serum daripada customer...Yang lain-lain saya tak sempat nak snap sebab kalut sangat mengejar masa. Korang kalau nak try produk homemade saya boleh beli tester dulu...Kalau dah puashati dengan produk tu baru proceed untuk jenama sendiri...Kalau tak puashatipun korang boleh bagitahu untuk saya menambahbaik kualiti produk pada masa akan datang

Rasanya cukup setakat ini coretan saya kali ni sebab sebenarnya saya ada dalam bilik seminar tapi oleh kerana sampai awal sempat saya update entri ni sekejap...Korang kalau nak berurusan dengan saya terus je whatsapp saya taw...Jangan segan-segan...Thank you pada yang sudi singgah di entri PEMBEKAL PRODUK KECANTIKAN ORGANIK MALAYSIA - HOMEMADE & jumpa lagi next entri...Babai

Wassalam

Sebarang pertanyaan berkaitan boleh hubungi saya di :

PEMBEKAL PRODUK ORGANIK

Bismillah dan Assalammualaikum semua...Alhamdulillah saya masih lagi disini untuk update blog saya setelah lama menghilangkan diri...Maaflah lama dah tak muncul sebab saya busy buat sabun,scrub,toner,serum....ada customer order...Alhamdulillah rezeki anak-anak...Harini saya nak cerita pasal SCRUB GREEN TEA lagi sekali sebab saya teruja sangat lately ramai pula yang order scrub green tea...Saya adalah PEMBEKAL PRODUK ORGANIK di Malaysia

Baru-baru ni seorang customer dari W.P.Labuan yang order scrub green tea ni 5kg. Macam biasa la selalunya customer yang beli semuanya untuk berniaga...takkan nak guna sendiri 5kg ye tak? hehehe...Thank God sebab ada juga yang prihatin dengan kelebihan produk organik ni


PEMBEKAL PRODUK ORGANIK

Korang nak tahu tak??? Dalam pada saya bersemangat membuat produk organik untuk sama-sama membantu kawan-kawan nak berniaga ada juga yang cuba untuk mematahkan semangat saya. Ada yang mempertikaikan produk yang saya hasilkan sendiri...dengan tangan saya sendiri tak boleh pakai...bahaya sebab tiada KKM...tiada GMP...tiada HALAL...

Bagaikan kena panah jiwa saya ni diperkatakan macam gitu...Saya dah setahun dah buat kerja ni untuk sara anak-anak saya...belum pernah lagi orang datang kat saya bagitahu mukanya hancur lebur sebab produk homemade saya...belum pernah lagi yang datang kat saya cakap produk homemade saya tak sesuai dengan mereka...Alhamdulillah semuanya bagi feedback yang positif bila pakai produk homemade saya

Mereka yang beli produk homemade saya untuk berniaga pula siap repeat order lagi...Saya ada letak screen shot testimoni di bahagian testimoni korang boleh tengok...Bukan saya nak cakap produk homemade saya paling bagus in the world but...janganlah pandang serong pada usaha saya untuk cari rezeki

So...harini saya nak declare yang produk homemade saya @ produk bawah jenama ZM BEAUTY memang tiada KKM,GMP @ HALAL sebab saya buat produk di rumah je...bukan di kilang besar...Saya bisnes homebase je sayang-sayang semua...Kalau korang nak berurusan dengan saya korang boleh terus whatsapp saya dan kita cerita baik-baik...

Saya tak pernah mengaku dimana-mana yang saya ni syarikat besar yang ada KKM semua tu...Saya berterus terang yang saya adalah seorang pengusaha produk organik homemade...So bila korang dengar je perkataan "homemade" sila sematkan dalam otak yang homemade tiada KKM,GMP @ HALAL okey...Tiada paksaan untuk beli produk homemade saya


PEMBEKAL PRODUK ORGANIK

Kat sini saya nak ambil kesempatan untuk bagitahu korang facebook page saya yang lama PEMBORONG SCRUB ORGANIK MALAYSIA telah bertukar ke page yang baru taw...Sekarang korang boleh tengok page saya yang baru di HOMEMADE BEAUTY MALAYSIA

Oklah...kita berbalik pada cerita tadi pasal scrub green tea. Antara kebaikan scrub green tea adalah untuk membuang sel kulit mati,menegangkan kulit,melembutkan kulit,melembabkan kulit dan banyak lagi manfaatnya yang korang boleh rasa bila korang pakai...Semua orang tahu kan manfaat scrub green tea ni sangat kaya dengan antioksidan dan sangat baik untuk kulit

Dan untuk pengetahuan semua scrub-scrub saya adalah dalam bentuk lembab ya...bukan kering macam debu tu...sebab ada yang tanya pasal tekstur scrub saya...Scrub saya bercampur dengan minyak zaitun dan vitamin E...Teksturnya agak lembab


PEMBEKAL PRODUK ORGANIK

Haaa...jelas tak teksturnya kat gambar tu??? Scrub green tea ni bukan macam debu...mmmmm jap saya bagi contoh...apa eh???...haaaa...macam serbuk kunyit @ kari @ kopi @ teh...scrub saya bukan macam tu...Scrub saya kalau kena angin tak terbang...hahahaha...Haaa...inilah ayat yang senang sikit saya nak explain...


PEMBEKAL PRODUK ORGANIK

Alhamdulillah selesai juga permintaan customer scrub green tea 5kg...Harap-harap customer ni berjaya memulakan bisnes dengan produk organik


PEMBEKAL PRODUK ORGANIK

Dan korang...saya nak share ni...sangat-sangat amazing sebab barang yang saya pos tu esoknya sampai ke W.P.Labuan...Terkejut saya...huhuhu...Macamana pos laju boleh buat pun saya tak sure tapi saya rasa itu semua rezeki dia untuk dapat barang sampai awal...Sebab kadang-kadang ada yang saya pos lewat sampainya...Wallahualam...semua ni adalah perancangan Allah...Terima kasih awak sebab sudi berurusan dengan saya

Apa yang penting yang saya nak sampaikan kat sini kalau boleh bertukarlah pakai produk yang organik...lebih selamat untuk kulit kita sebab produk yang 100% organik never ever rosakkan kulit ye sayang-sayang semua...memang lambat sikit nak cantik tapi apa yang penting kulit kita sihat dan tidak memudaratkan...Betul ke betul??? hehehe

Rasanya cukup setakat ini perkongsian PEMBEKAL PRODUK ORGANIK saya hari ini ...esok saya akan update lagi pasal aktiviti lain ya...maafkan saya kalau cerita saya buat korang terasa sebab saya hanya insan biasa yang sering buat silap...Jumpa lagi next entri...Terima kasih

Wassalam

Sebarang pertanyaan berkaitan boleh hubungi saya di :


SCRUB MUKA GREEN TEA

Assalammualaikum semua organic lover's yang sudi singgah kat sini...Selamat datang kepada yang pertama kali menjejakkan mata di blog simple saya ni..Harini saya nak share pasal SCRUB MUKA GREEN TEA sebab baru-baru ni ramai pula yang order SCRUB MUKA GREEN TEA ni...So...untuk kemudahan mereka refer manfaat scrub green tea eloklah rasanya saya tulis siap-siap disini...hehehe



SCRUB MUKA GREEN TEA

Ni salah seorang customer yang nak try dulu SCRUB MUKA GREEN TEA,so dia beli 1kg dulu...Dia cakap nak cuba berniaga untuk cari duit lebih...Harap-harap niat murni dia tercapai lah kan...

Alhamdulillah barang dia dah pun sampai dan dia dah pun cuba guna SCRUB MUKA GREEN TEA tu...Masa saya pos kan ordernya saya ada selitkan sabun muka green tea juga...itupun dia dah try...Syukur alhamdulillah customer suka dengan produk saya...


SCRUB MUKA GREEN TEA
Sebenarnya SCRUB MUKA GREEN TEA ni boleh je korang buat sendiri kat rumah. Saya akan kongsi green tea scrub diy untuk tatapan korang semua... Caranya sangat simple...Ambil 5 sudu gula campurkan 1 sudu teh hijau dan campurkan 2 sudu minyak kegemaran korang...Minyak apa-apapun boleh...Macam saya lebih suka guna olive oil sebab olive oil ni sangat-sangat baik untuk kecantikan kulit. Lepastu korang letakkan vitamin E untuk bagi lebih power...Kalau korang nak lebih best boleh letak madu masa korang nak pakai scrub tu...

Senang kan cara nak buat SCRUB MUKA GREEN TEA...Pastikan korang tutup rapat-rapat scrub tu selepas guna sebab nanti ramai pula yang nak kongsi guna scrub tu hehehe...

FUNGSI SCRUB GREEN TEA 
SCRUB MUKA GREEN TEA

Ini adalah salah satunya fungsi SCRUB MUKA GREEN TEA...Tapi bagi saya fungsi ni bukan khas untuk SCRUB MUKA GREEN TEA je sebab semua scrub pun berfungsi untuk membuang sel kulit mati...Kita anggap ia fungsi umum untuk semua jenis scrub okey...Kita ambil fungsi yang lain pula hehehe...


SCRUB MUKA GREEN TEA

Ini adalah lain-lain manfaat scrub green tea yang perlu korang tahu...Setiap apa yang kita nak guna kita perlu ambil tahu sebab takut nanti ada yang tersalah pilih produk pula ye tak...Apa yang penting green tea sangat kaya dengan antioksidan dan vitamin yang sangat bagus untuk kulit...yang lain-lain korang baca sendiri ek...hehehe

Saya bersyukur kerana sehingga hari ini masih mendapat permintaan produk green tea scrub diy dan produk-produk diy saya yang lain. Saya harap saya dapat memberikan perkhidmatan yang terbaik untuk korang...dan semua orang berpuashati dengan servis yang saya berikan. 

Korang boleh jenguk-jenguk blog ni untuk tengok produk homemade saya yang lain...Terima kasih kepada yang layan artikel SCRUB MUKA GREEN TEA saya ni...Jumpa lagi next story

Wassalam


Sebarang pertanyaan berkaitan boleh hubungi saya di :

HOMEMADE SCRUB BY ME

Bismillah...
Assalammualaikum semua..
Alhamdulillah harini masih ada kesempatan untuk saya update blog...harap esokpun sama juga diberi kesempatan begini...Harini saya akan update HOMEMADE SCRUB BY ME yang baru saya selesaikan baru-baru ini...Artikel ini saya buat sekadar perkongsian untuk gambaran proses sebenar bila saya dapat order


Kali ini saya dapat order coffee scrub. Sepanjang saya menghasilkan scrub muka dan scrub badan coffee scrub adalah yang paling ramai peminat. Majoriti customer akan order coffee scrub. Mungkin kelebihan kopi ini menjadi daya penarik pengguna untuk mencuba dan semestinya sangat efektif


HOMEMADE SCRUB BY ME

Seawal pagi saya dah mulakan proses mengadun scrub menggunakan mesin mixer berkapasiti 6kg hehehe...detail sungguh penerangan. Mesin ni selalunya saya akan buat 6kg scrub. Macam coffee scrub saya lebih prefer yang jenis pekat macamni sebab sifat kopi ni cepat masuk angin...Boleh jadi keras...Tapi kalau dalam bentuk ini coffee scrub ini tidak akan keras. Sebab tu kalau korang ikuti saya dari awal akan perasan dulu saya buat coffee scrub dalam bentuk serbuk lembab macam scrub-scrub yang lain...Tetapi sekarang saya dah tukar ya sebab nak jamin kualiti yang baik...Tapi saya masih buat yang jenis lembab kalau ada permintaan...Rata-rata customer lebih suka coffee scrub yang versi likat macamni sebab senang nak guna katanya....

Bila dah siap bancuh dan semua bahan dah mesra saya akan diamkan selama setengah jam untuk bagi scrub tu rehat...Tadikan berpusing2 pening dia hehehe...Sementara rehatkan scrub saya buat benda lain dulu...

HOMEMADE SCRUB BY ME

Haaa...ni adapun kerja...kena susun bekas ni dulu takdelah proses nak isi coffee scrub tu nanti terganggu dek nak ambil botol punya pasal. Biasanya 1 batch proses coffee scrub akan hasilkan 60botol...So...macam layan je packing scrub 60botol seorang diri huhuhu

HOMEMADE SCRUB BY ME

Nampak tak? Ni scrub yang saya dah isi dalam bekas. Satu bekas isinya 100gram tapi saya akan masukkan lebih 10-15gram.. Proses masukkan scrub dalam bekas kena buat dengan sabar dan cermat sebab kalau comot-comot akan ambil masa saya untuk bersihkan pula...Saya tak suka bazir masa huhuhu...nanti tak sempat nak kejar masa...faham-faham jela saya ni supermom...banyak benda nak kena buat...Lepas dah pastikan semua bekas terisi dengan scrub,timbangan ok dan tak comot saya akan ke next proses iaitu pasang inner cap...

HOMEMADE SCRUB BY ME

Haaa...gini rupanya bila dah pasang inner cap...Inner cap ini sangat perlu digunakan untuk menjaga kualiti scrub dan yang paling penting untuk mengelakkan scrub meleleh keluar...bila dah pasang inner cap ni korang dah tak perlu risau tumpah sebab confirm memang tak tumpah...Dan lagi satu ada customer tanya kalau nak pos scrub ni nak kena wrapping tak?? Jawapannya tak perlu sebab material bekas ni adalah PP,so bekas ni tak cepat pecah kalau terjatuh,terbaling,terhempas @ sebagainya

HOMEMADE SCRUB BY ME

HOMEMADE SCRUB BY ME

Lepastu macam biasalah kita pasang tutup...Kang tak pasang tutup tak cantik pula rupanya hehehe...Pasang tutup tak mabil masa lama sangat pun...bak kata orang tutup mata pun boleh buat kan...tapi saya tak tutup mata sebab saya nak pastikan semuanya dalam keadaan sempurna hehehe...(belum expert lagi)

Usai semua proses saya akan terus packing masuk dalam kotak sebab nak terus pos...Customer yang ni request nak cepat. Biasanya setakat ini customer akan terima barang paling lewat 3 hari sahaja selepas buat payment. Contohnya mereka bayar harini saya akan terus proses memandangkan saya memang standby bahan siap-siap kat rumah...Saya akan pos barang keesokkan harinya bergantung pada masa customer buat payment...Kalau malam hari bankin saya akan pos esoknya...Kalau subuh bankin In Sya Allah saya akan berusaha untuk pos hari yang sama...Tapi kalau bankin pukul 12 tengahari sila jangan request untuk pos hari yang sama...kesian kat saya huhuhuhu...

HOMEMADE SCRUB BY ME

Ni proses menyusun coffee scrub dalam kotak...60 botol scrub saya akan pakai kotak pos 10kg tapi still ada ruang kosong...biasanya customer akan request untuk penuhkan kotak untuk jimat pos...1 kotak 10kg boleh muatkan lebih kurang 80botol scrub...Alhamdulillah kali ni customer tambah lagi 20botol dari order asal sebab nak penuhkan kotak hehehe...Dan pesanannya berjaya di pos hari yang sama juga dan sampai keesokkan harinya..Syabas pos laju(kadang2 lambat juga huhuhu)

HOMEMADE SCRUB BY ME

Habissss...Begitulah perkongsian saya proses HOMEMADE SCRUB BY ME hari ini...Customer dah pun selamat menerima coffee scrub yang di pesan untuk buat jenama sendiri...Selamat ber bisness online awakkk...Setakat ini semua customer saya berpuashati dengan servis yang saya berikan. Saya harap perniagaan kecil saya ini akan berterusan dan dapat membantu sesiapa sahaja yang berminat untuk menambah pendapatan walaupun dengan modal kecil...Jumpa lagi esok di lain artikel...Maaf jika ada tersilap bahasa...Terima kasih kerana sudi singgah disini...

Wassalam

Sebarang pertanyaan berkaitan boleh hubungi saya di :

PEMBORONG PRODUK HOMEMADE

Bismillah...
Assalammualaikum semua...
Harini nak membebel lebih sikit ya...Sejak balik dari kampung haritu banyak sangat aktiviti yang saya tak sempat nak update kat sini...Kalau tak update macamana orang nak tahu progress aktiviti homemade saya kan...So harini saya nak cerita aktiviti yang saya buat balik dari kampung haritu...Oleh kerana ada banyak aktiviti bercampur-campur saya letak tajuk harini sebagai PEMBORONG PRODUK HOMEMADE...haaa senang takyah nak pening-pening fikir tajuk hahahaha

Balik je dari kampung haritu saya dapat order dari customer nak scrub kopi,lipscrub dan lipbalm....Saya balik hari jumaat selepas seminggu beraya di kampung...Hari sabtu saya start operasi buat lipbalm dulu sebab lipbalm ni lebih mudah prosesnya berbanding lipscrub kan hehehe...

PEMBORONG PRODUK HOMEMADE

PEMBORONG PRODUK HOMEMADE

Sorryla...gambar tak berapa nak lawa sebab guna handphone biasa je...Sebelum ni saya buat lipbalm mood pink je kan...Start now on dah ada warna merah...Warna nampak macam maroon kan...tapi sebenarnya merah tu...bila calit kat bibir keluar warna merah...jangan panik hokeyyy...

Sebelum ni saya dah banyak kali dah cerita pasal lipbalm ni tapi harini saya nak jugak cerita lagi...Tak kira...nak jugak cerita...Lipbalm ni adalah 100% buatan tangan saya menggunakan pewarna dan perisa yang boleh di telan...Bila sebut boleh ditelan maknanya ia 100% selamat digunakan dari kecil hingga ke tua...Bila cakap pula pasal selamat lipbalm ini tidak akan memberi kesan sampingan kepada yang menggunakannya hokeyyy hahahaha....

Lipbalm ni berfungsi sebagai alat untuk mempercantikkan bibir...Kikiki...ayat tak boleh tahan... Lipbalm ni digunakan untuk melembabkan bibir yang kering,rosak,kusam,pucat,lebam dan sealiran dengannya. Bahan yang saya gunakan untuk menghasilkan lipbalm ini mampu merawat bibir korang yang rosak akibat penggunaan lipstik or merokok or bibir pecah2 dan kering. Saya letak olive oil dan vit E dalam lipbalm ni ya...So,bila korang guna lipbalm ni bibir korang akan rasa lembut dan lembab...pinkish ala-ala korea gitewww....

PEMBORONG PRODUK HOMEMADE
Haaa giteww....dak kecik pun leh pakai...selamatttt...

Settle wat lipbalm 15 dozen rehat jap pastu sambung buat lipscrub pula...Haaa...scrub bibir ni agak renyah kerjanya...Ambil masa yang lama nak siapkan sampai finishing...Kalau setakat buat scrub je memang senang tapi nak packing tu yang rasa nak nangis tepi peti ais dibuatnya...Biasala kan...buat produk homemade ni perlukan kesabaran...lebih-lebih lagi saya takde pembantu...Satu satu saya kena packing masuk dalam botol...Pastu kena tutup,kena lap...dah lap tu kena balut pula dengan bubble wrap...Mencabar juga la nak cari rezeki zaman milenia ni

PEMBORONG PRODUK HOMEMADE

PEMBORONG PRODUK HOMEMADE

Sambil-sambil saya packing tu saya buka youtube dengar Shamsul Debat berceloteh...dapat ilmu dan takde la saya rasa bosan sangat kerja sorang-sorang kan hehehe...orang kerja kilang pun ada kawan sebelah boleh gossip-gossip wehhhh...

Lipscrub ni pun saya nak share gak sekali lagi tentang manfaatnya. Orang selalu cakap nak buat apa lipscrub ni...membazir je beli...Oh no no no...Lipscub ni nampak bodoh-bodoh je korang...tapi manfaatnya dapat mengembalikan keceriaan bibir korang macam zaman kanak-kanak dulu taw...Ni la kelebihan produk homemade

Saya malas nak gebang-gebang ni( cerita panjang...kang ada pula yang tak faham huhuhu) lipscrub homemade ni kaya dengan nutrien dan vitamin yang pure...Tidak tercemar dengan bahan kimia...Saya tak uli dengan tangan ya...tak sentuh dengan tangan pasainya saya tak nak ia tercemar dengan suhu badan manusia yang kita semuapun tahu ada bakteria tersendiri hahaha... Lipscrub ni saya proses guna mesin khas yang saya beli untuk proses produk homemade saya

PEMBORONG PRODUK HOMEMADE

Lipscrub dibuat daripada gabungan bahan seperti gula,madu,vitamin E,olive oil,lavender,papermit,perisa strawberry dan pewarna strawberry...So bila korang guna lipscrub tu jangan terkejut pula kalau fefeling makan strawberry segar sebab memang aromanya sebijik macam strawberry.

Lipscrub ni berfungsi untuk membuang sel kulit mati kat bibir ya...kalau bibir yang kering dan kusam boleh pakai lipscrub ni...Kalau bibir orang yang merokok tu perasan tak bibirnya macam lebam-lebam tu...Boleh pakai lipscrub ni untuk mengembalikan warna bibir asal...Pakai lipscrub ni akan melembutkan permukaan bibir...takde dah kulit-kulit kering kat bibir tuh...senang nak pakai lipstik....Bibir akan nampak lebih segar dan munggil

PEMBORONG PRODUK HOMEMADE

Setelah seharian mengadap 300 botol lipscrub akhirnya saya berjaya menyiapkannya seorang diri huhuhu...Alhamdulillah...Syukur ada shamsul debat temankan...hahahaha...The next day nya saya start buat scrub kopi pula ada seorang customer order...tak banyak pun...1 batch je dia order...1 batch order 60botol...

Scrub kopi tak susah manapun nak buat...macam biasa proses nak packing je yang ambil masa...Macam scrub kopi ni kalau nak buat kena grind kopi dulu...Selalunya bila ada orang order baru saya akan grind biji kopi ni...Proses nak grind ni pun ambil masa sikit

PEMBORONG PRODUK HOMEMADE

Ni je gambar saya sempat snap...kalau korang perasan saya memang supply 1 jenis botol je...Botol warna gelap dan tutup hitam...Korang jangan ingat saya share gambar yang sama pula setiap kali...huhuhu...Lebih kurang 3 4 jam settle semuanya ready to pos...Alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar...kali ni saya tak perlukan khidmat shamsul debat untuk hilangkan tension hehehe...

Dalam banyak-banyak scrub yang saya buat scrub kopi adalah scrub yang menduduki carta pertama yang paling laris...tak tahu lah sebab apa...Tapi mungkin sebab kesan penggunaannya nampak lebih cepat atau kelebihan kopi yang kaya dengan antioksidan dah tersemat dalam kepala semua orang...So orang ramai lebih suka pakai scrub kopi...Ke?? boleh pakai ke andaian saya nih??? krik krik...krik krikkkk...

Bila cerita pasal carta pertama mesti nak cerita pasal carta keduakan...Sekadar nak bagitahu je...nanti orang ingat saya buat scrub kopi je pula...Selepas scrub kopi scrub oat dah mula mengejar-gejar manja untuk merampas kedudukan scrub kopi hahahaha...macam mengulas bola pula rasanya...Scrub oat pun ramai orang order...

Scrub oat ni lebih kurang je dengan scrub kopi tinggal lagi scrub oat lebih soft...Oat lebih menjurus pada effect mencerahkan dan melembutkan...Bila pakai scrub oat rasa macam tengah lepak dalam jakuzzi yang dipenuhi dengan susu...hurmmm...macamne ek saya nak explain...tak pat nak bayangkan macamne...bila pakai scrub oat rasa macam nak kunyah-kunyah je badan ni...bau sangat makanan ala-ala caremel

Selain tu saya ada buat scrub coklat,scrub green tea dan scrub beras kunyit...Yang scrub coklat serius rasa macam terjun dalam kawah coklat kalau korang scrub badan korang....Best giler arrr...Scrub green tea pula rasanya macam kasar sikit...Kalau korang nak hilangkan kulit-kulit kasar dan kering boleh guna scrub greentea ni...Green tea akan menegang dan menganjalkan kulit korang balik

Scrub beras kunyit saya akan review nextime sebab lama dah tak buat sebab stop kejap haritu untuk bagi laluan pada produk-produk yang lain...Sekarang dah start buat balik dah...Kalau ada yang nak order dah boleh request kat whatsapp ya...Scrub-scrub yang saya dok bebelkan tadi berfungsi untuk mencerahkan kulit,menghilangkan parut jerawat,jeragat,melembabkan kulit,membuang sel kulit mati,melembutkan kulit,menghilangkan jerawat pasir,membersihkan permukaan kulit dengan lebih baik,menghilangkan masalah black/whitehead dan merawat muka yang bermasalah

Korang tak perlu risau untuk guna scrub-scrub ni sebab scrub ni 100% organik...pakai selalupun tak akan rosakkan kulit malah akan cantikkan lagi kulit korang taw...sebab ramuan yang ada dalam scrub adalah 100% bahan asli natural...No chemical added hokeyy...buktinya kalau termasuk dalam mulut tu tak akan menjejaskan kesihatan korang...toksah susah payah panggil ambulans huhuhuhu...tapi jangalah korang amik sudu kat dapur pastu sudukan ke mulut...Sayang wooo...hahahaa...kang lari bajet untuk muka....

PEMBORONG PRODUK HOMEMADE
Ni je yang sempat saya snap...sebab nak cepat masa nak pos barang ni...

Sebenarnya ada lagi aktiviti yang saya buat tapi saya akan update dalam entri yang akan datang sebab macam dah panjang sangat entri ni nak sumbat semua info...Saya ada buat Garlic Balm untuk bayi dan kanak-kanak selsema @ batuk...Biasanya orang tua2 akan buat minyak bawang putih untuk legakan baby yang selsema dan batuk kannn...Haaaa saya buat minyak bawang putih dalam bentuk balsem supaya senang korang nak hangkut masa travel or lebih selamat...takdelah tertumpah2 nanti ek....Nanti saya update next entri ya...Stay tuned....

Kepada saudara dan saudari di luar sana yang berminat nak borong produk homemade saya untuk diniagakan dengan jenama sendiri jangan malu jangan segan untuk whatsapp saya ya...Saya tak garang dan saya tak sombong...bila berkerjasama semua jadi mudahhh...eh...macam kenal je ayat ni kannn...hahahaha...gurau je eh...Pape korang roger je saya...Terima kasih sudi baca artikel bebelan saya PEMBORONG PRODUK HOMEMADE ni...Jumpa lagi taw...babaiiii

Wassalam