ZURAINI.COM

Showing posts with label SABUN HOMEMADE. Show all posts
Showing posts with label SABUN HOMEMADE. Show all posts

PEMBEKAL PRODUK KECANTIKAN ORGANIK MALAYSIA - HOMEMADE

Bismillah...
Assalammualaikum semua...rindu rasanya nak membebel kat sini...Lama dah saya tak update entri sebab kami 1 family demam,batuk & selsema berjemaah...huhuhu...sabar jela. Harini saya akan cerita sedikit pasal aktiviti saya yang terbaru...Banyak order produk homemade yang saya terima baru-baru ni...ada yang order scrub,sabun,toner,serum dan banyak lagi...So,saya pilih tajuk PEMBEKAL PRODUK KECANTIKAN ORGANIK MALAYSIA - HOMEMADE untuk entri saya kali ini...

Buat pengetahuan semua,saya adalah seorang pembekal produk organik homemade di Malaysia. Saya telah menjalankan perkhidmatan ini lebih kurang setahun lebih dan sehingga hari ini alhamdulillah produk yang saya hasilkan dapat perhatian penggemar produk organik

PEMBEKAL PRODUK KECANTIKAN ORGANIK MALAYSIA - HOMEMADE

PEMBEKAL PRODUK KECANTIKAN ORGANIK MALAYSIA - HOMEMADE

Gambar di atas adalah salah satu produk yang saya hasilkan. Kalau siapa tak kenal produk ini,ia adalah scrub kopi dalam bentuk cecair...Tapi ia bukan terlalu cair macam mandian @ syampu taw...Ia agak pekat dan mudah untuk apply...( tak tumpah @ meleleh )

Scrub kopi ini menggunakan gula sebagai base scrub...Ramai yang tanya saya kenapa tak guna garam sebagai base scrub? Saya memang tak guna garam sebagai base scrub ya..sebab garam akan menyebabkan kulit kita kering dan luka...Garam ni panas dik...huhuhu...saya pernah jumpa sorang customer yang mengadu beli scrub yang guna garam sebagai base...menangis dia sebab mukanya bagaikan terbakar selepas guna scrub tu...Tapi wallahualam...kita tak tahu apa tindakbalas garam ni kan...mungkin ada orang yang boleh masuk dengan tindak balas garam...siapa tahu...

PEMBEKAL PRODUK KECANTIKAN ORGANIK MALAYSIA - HOMEMADE

PEMBEKAL PRODUK KECANTIKAN ORGANIK MALAYSIA - HOMEMADE

Ni sempat saya snap gambar masa saya sedang proses scrub kopi untuk customer tempah baru-baru ini. Customer ni order scrub kopi. Dalam banyak-banyak scrub yang saya buat,scrub kopi yang paling banyak permintaan dan yang paling banyak orang repeat order taw...Banyak dah testimoni yang saya kumpul daripada customer yang sukakan keberkesanan produk homemade saya

Produk homemade ini bukan sahaja organik tetapi ia tidak akan memberi kesan sampingan kepada pengguna...Produk ini boleh digunakan oleh semua lapisan umur tak kira bayi hingga ke dewasa kerana tiada penggunaan bahan kimia didalam proses pembuatan produk organik homemade

PEMBEKAL PRODUK KECANTIKAN ORGANIK MALAYSIA - HOMEMADE

Selain daripada scrub saya ada buat beberapa produk lain juga. Kepada yang baru pertama kali masuk ke dalam blog ini boleh geledah blog saya ni untuk cari produk lain yang saya buat

Yang terbaru ni saya telah buat satu sabun kecantikan khas untuk sorang customer ni. Mula-mula tu dia ambil sample then selepas 2 minggu test dia berpuashati dengan hasil sabun ni dan terus buat tempahan buat jenama sendiri. Ini adalah kali ke-2 dia buat pesanan...Alhamdulillah...ramai yang berpuashati dengan hasil sabun tersebut

PEMBEKAL PRODUK KECANTIKAN ORGANIK MALAYSIA - HOMEMADE

Haaa...ni dia salah satu order saya yang sempat saya snap baru-baru ni...Order scrub kopi,sabun,toner dan serum daripada customer...Yang lain-lain saya tak sempat nak snap sebab kalut sangat mengejar masa. Korang kalau nak try produk homemade saya boleh beli tester dulu...Kalau dah puashati dengan produk tu baru proceed untuk jenama sendiri...Kalau tak puashatipun korang boleh bagitahu untuk saya menambahbaik kualiti produk pada masa akan datang

Rasanya cukup setakat ini coretan saya kali ni sebab sebenarnya saya ada dalam bilik seminar tapi oleh kerana sampai awal sempat saya update entri ni sekejap...Korang kalau nak berurusan dengan saya terus je whatsapp saya taw...Jangan segan-segan...Thank you pada yang sudi singgah di entri PEMBEKAL PRODUK KECANTIKAN ORGANIK MALAYSIA - HOMEMADE & jumpa lagi next entri...Babai

Wassalam

Sebarang pertanyaan berkaitan boleh hubungi saya di :

PEMBERSIH MUKA KUNYIT MADU UNTUK KULIT KERING

Bismillah dan Assalammualaikum semua...selamat datang ke teratak simple saya ni. Blog saya ni tempat saya bercerita tentang aktiviti homemade product saya disamping berkongsi info yang saya rasa patut dikongsikan...Harini saya nak share lagi satu info mengenai produk homemade saya iaitu PEMBERSIH MUKA KUNYIT MADU UNTUK KULIT KERING 

PEMBERSIH MUKA KUNYIT MADU UNTUK KULIT KERING

Kalau korang ikuti blog saya ni mesti korang perasan yang saya memang sedia ada keluarkan sabun kunyit madu versi sabun ketul...tetapi kali ni saya buat versi cair yang boleh diletakkan dalam botol pump...


Sebenarnya tiada perbezaan antara dua jenis sabun ini...totally adalah sama cunma yang bezanya adalah bentuk fizikalnya iaitu beku dan cair...Kenapa saya buat macamtu??? Saya sebenarnya memenuhi permintaan customer...mereka suka sabun kunyit madu versi beku tetapi susah nak bawa untuk traveling...so mereka request untuk di cairkan...


PEMBERSIH MUKA KUNYIT MADU UNTUK KULIT KERING

Maka sayapun cuba untuk merealisasikan permintaan customer dan akhirnya berjaya...Untuk first batch ni saya tak buat banyak...sebab baru nak test market kan...Dan saya jual pun harga tak mahal mana sebab saya lebih fokus untuk bagi orang cuba guna produk organik...sebab majoriti yang membeli adalah mereka yang nak jual balik...so,memang wajibla mereka testing dulu kannn...


Saya rasa sabun jenis cair lebih baik guna sebab kurang pencemaran...Pencemaran yang saya maksudkan disini adalah kalau kita guna botol pump sabun kita tak terdedah dengan benda asing yang kita tak nampak...contohnya bakteria...


PEMBERSIH MUKA KUNYIT MADU UNTUK KULIT KERING

Kalau kita guna sabun jenis beku ni sabun tu lebih terdedah dengan risiko pembiakan bakteria. Kadang-kadang kita tangan tak cuci terus je pegang sabun tu kan...memangla sifat sabun ni untuk membersihkan tetapi ada juga yang gagal berfungsi begitu


Lebih-lebih lagi kalau kita ni jenis suka share-share sabun kalau duduk satu rumah...Tak kira la suami isteri pun memang tak boleh share tau...So,disinilah kelebihan sabun yang menggunakan botol pump @ botol biasa(maksudnya cecair)



Asyik cerita pasal fizikal sabun je...bila nak cerita fungsi sabun??? Hehehe...fungsi sabun yang versi ni sama je macam sabun kunyit madu sebelum ni taw...Sabun kunyit madu berfungsi untuk melembabkan kulit,menghilangkan kulit kusam,parut jerawat,jeragat,keringkan jerawat,cerahkan kulit dan banyak lagi ikut cara korang pakai


PEMBERSIH MUKA KUNYIT MADU UNTUK KULIT KERING

Jap...sebelum terlupa saya nak bagitahu lagi sekali bahan yang terkandung dalam sabun ni juga. Setiap kali buat entri mesti bagitahu kan...hehehe takpelah...baru puashati...bahan yang terkandung dalam PEMBERSIH MUKA KUNYIT MADU UNTUK KULIT KERING ni adalah kunyit,madu,gliserin,olive oil...Saya kalau buat sabun memang tak letak bahan yang banyak ya...sebab apa taw...sebab kalau banyak sangat bahan yang dicampur kulit akan jadi confuse untuk bertindakbalas


Sentuh pasal cara pakai pula adalah bab yang paling gerun sikit saya nak story...pasaipa??? Sebab kita ni ada macam-macam ragam...macam-macam tabiat...ada yang penuh bersemangat nak guna dengan konsisten dan ada yang bersemangat masa nak beli je...pas beli pakai sekali je...pastu terus jadi perhiasan tambahan dalam bilik mandi...betulkan???yang inilah patut di ubah...


PEMBERSIH MUKA KUNYIT MADU UNTUK KULIT KERING

Kalau boleh korang nak dapat hasil yang gemilang kenalah pakai dengan konsisten...Tak susahpun nak maintain pakai sabun kunyit madu ni taw...Setiap kali solat korang cuci muka pakai sabun ni...Habis cerita...dah dapat maintain...hehehe...jangan risau,kulit korang takkan ada rasa pedih @ terik kalau kerap cuci muka...


Kenapa saya begitu yakin yang sabun kunyit madu ni sangat efektif??? Saya bukan nak war-warkan kepada korang kalau pakai sabun kunyit madu semua masalah kulit muka dalam dunia ni akan selesai...Bukan gitu taw...saya cuma jelaskan yang sabun ini dapat membantu korang menyelesaikan masalah kulit korang kalau korang serasi dengan sabun ini...


PEMBERSIH MUKA KUNYIT MADU UNTUK KULIT KERING


Dan sehingga hari ini semua customer saya yang cuba sabun ini memberi feedback yang positif...Alhamdulillah...kerana saya yakin dengan produk organik...sekiranya ia tidak efektif kepada seseorang ia tidak akan memberi kesan yang negatif...ia tidak akan merosakkan kulit korang...Sooo? Saya rasa tak salah kalau mencuba...kan???



Kesimpulan daripada cerita saya kat atas ni adalah saya nak bagitahu korang yang saya ada buat PEMBERSIH MUKA KUNYIT MADU UNTUK KULIT KERING...pembersih muka saya 100% organik tanpa bahan kimia...selamat digunakan tanpa kesan sampingan...itu je huhuhu...Yang lain-lain itu adalah sekadar pandangan dan nasihat untuk korang...Thank's sudi singgah...Kalau nak chatting dengan saya just whatsapp ya...Jumpa lagi...
Wassalam

Sebarang pertanyaan berkaitan boleh hubungi saya di :

SABUN HOMEMADE UNTUK KEGUNAAN HARIAN

Bismillah dan Assalammualaikum semua...Harap korang-korang semua sihat sentiasa dibawah lindungan Allah swt...Dah tiga hari saya tak menjenguk blog sebab busy sangat menyiapkan order...So harini saya nak cerita-cerita pasal SABUN HOMEMADE UNTUK KEGUNAAN HARIAN sebab terlanjur buat sabun semalam kan...

Semalam saya buat sabun kunyit dicampur dengan madu asli untuk customer yang nak branding. Sebelum ni dia dah beli seketul untuk testing...bila dah rasa puashati baru dia berminat nak jual pula dengan jenama dia sendiri. Saya bukan nak ajak orang berangan untuk jadi kaya-raya dengan jual sabun tapi saya cuba buka peluang pada orang yang nak berniaga...bukan untuk kaya tapi untuk tambah mana yang kurang...ringankan beban kewangan...


SABUN HOMEMADE UNTUK KEGUNAAN HARIAN

Ni dia sabun yang bernama sabun kunyit madu. Dalam sabun ni saya letak kunyit asli,madu,olive oil dan vitamin E. Sabun ni berfungsi untuk membersihkan muka setiap hari disamping memelihara kecantikan kulit secara natural sebab tiada langsung bahan kimia yang terkandung dalam sabun ini

Korang tahukan kalau kita pakai sabun yang jenis ada bahan kimia akan rasa pedih-pedih kan...tapi dengan sabun ni korang tak akan rasa langsung pedih-pedih...kering atau mengelupas. Korang akan rasa sangat selesa dengan sabun ni walaupun korang guna sabun ni dengan kerap


SABUN HOMEMADE UNTUK KEGUNAAN HARIAN

Ini antara koleksi sabun yang saya buat untuk sample photoshot untuk video usahawan baru-baru ni. Sebenarnya bukan sabun ni je yang saya buat...Saya boleh je buat sabun lain ikut request daripada customer...Kalau customer request bahan lain selain yang saya tetapkan kita perlu berbincang dahulu soal harga sebab saya pun tak tahu apa yang korang nak letak dalam sabun korang kan....so kena bincang dulu la ye...


SABUN HOMEMADE UNTUK KEGUNAAN HARIAN

Kali ni customer bersetuju untuk guna mould segiempat tepat ni...Setakat harini saya ada 3 variasi mould...segiemapat tepat ni,bunga rose besar dan mould kecil-kecil yang comel tu...Mould kecil-kecil tu saya lebih prefer kepada customer yang baru nak start edarkan sample kat customer mereka...lebih jimat kan...Jap saya tunjuk gambar sabun yang comel tu ya...


SABUN HOMEMADE UNTUK KEGUNAAN HARIAN

Ada 3 jenis bentuk mould yang korang boleh pilih selain bentuk love ni...Nanti korang nak order saya akan tunjukkan eh...Berat 1biji sabun comel bdalam gambar ni 11-12gram seketul. Ramai customer yang request nak guna mould yang kecil-kecil juga kalau nak beli sabun sebab pertama bentuknya comel...satu lagi sebab senang diorang dah tak perlu nak potong-potong lagi dah...Seketul tu mungkin boleh pakai seminggu..


SABUN HOMEMADE UNTUK KEGUNAAN HARIAN

Alhamdulillah selesai misi saya menyiapkan order customer...Harap adik ni dapat jual semua sabun ni dengan jayanya. Apa yang penting setiap apa yang kita lakukan mesti ada kesungguhan...jangan cepat mengalah dan wajib istiqomah...Selalu berfikiran positif untuk dapat aura positif...hehehe...rasa macam pakar motivasi pun ada gak nih...

Cuma saya nak pesan satu je kepada sesiapa yang baca artikel saya...Saya bercakap bukan sebagai seorang seller tapi saya cuma nak war-warkan tentang kebaikan menggunakan produk organik berbanding produk yag kita tak pasti isi kandungannya...Tidak perlu terlalu mudah terpedaya dengan kecantikan sementara yang akan memberi kesan pada diri kita suatu hari nanti...dan yang akan menyusahkan kita kelak...

Saya bukan paksa korang beli barang saya taw...Jangan salah faham...sebab saya tahu bukan semua orang berminat dengan produk organik homemade ni...tapi saya juga sedar yang produk homemade ni ada peminatnya yang tersendiri...Buktinya banyak permintaan yang saya dapat...Alhamdulillah dan tahniah kepada yang dah mula bertukar kepada organik...

Apa-apapun setiap orang mempunyai citarasa mereka sendiri...Tepuk dada tanya hati...Sampai disini coretan ringkas episod SABUN HOMEMADE UNTUK KEGUNAAN HARIAN saya harini...Maafkan saya jika ada kekasaran melemparkan kata-kata...Jumpa lagi next entri ya...Terima kasih

Wassalam

Sebarang pertanyaan berkaitan boleh hubungi saya di :

SABUN MADU HILANGKAN JERAGAT

Bismillah...
Assalammualaikum para sahabat sekalian...Harap semua sihat dan dilindungi Allah sentiasa...Berdirinya saya disini hehehe...wah wah wah...bukan main lagi ayat...Sengaja nak bersenda pagi dengan korang...Harini saya nak share satu testimoni customer tentang SABUN MADU HILANGKAN JERAGAT

Saya rasa happy sangat sebab dapat feedback dari customer yang baik hati berkongsi kegembiraan ibunya dengan saya. Sebenarnya saya memang willing to dengar semua feedback daripada penggunaan produk homemade saya supaya boleh dijadikan testimoni.Tak mo lah guna testimoni palsu kan...hehehe

 Tapi ingin saya tekankan disini...setiap orang tidak sama hormon...so,kalau korang perasan ada orang yang bila sakit makan sekali je ubat terus baik...dan ada yang seminggu makan ubat tapi tak baik-baik...nampak tak? Setiap manusia organ je yang sama tapi sel-sel hormon dan keserasian adalah berbeza

Sila berfikiran positif bila nak bertukar pada produk organik sebab produk organik ni memang akan ambil masa bergantung pada individu...ada yang cepat dan ada yang lambat...Saya perhatikan di Malaysia memang dah trend orang berebut-rebut nak cantik sementara sedangkan di negara luar orang berebut-rebut nak cari produk 100% organik. 

Saya pernah baca satu pesanan ringkas dari sorang "mat saleh",dia dah bertukar menggunakan 100% organik dan thank god bukan sahaja wajahnya menjadi sihat tetapi badannya pun ikut sama rasai keselesaan menggunakan produk organik

Katanya, ramai orang tidak sedar peratusan penyakit yang bakal dialami adalah berpunca daripada gaya hidup kita bukan sahaja dari segi pemakanan tetapi terselit juga dari segi produk yang kita gunakan seperti syampo,mandian dan skincare. Cuba bayangkan kalau setiap hari kita gunakan produk yang ada bahan kimia...hurmmmm...korang bayangkanlah sendiri ye...

Gambar dibawah adalah salah satu testimoni customer yang guna sabun madu asli yang saya buat sendiri. Customer ni beli dan potong sedikit bagi kat mak dia...dan mak dia suka sangat guna sebab jeragatnya dah semakin menghilang. Sebelum ini dah macam-macam produk di cuba tetapi tidak berjaya...

SABUN MADU HILANGKAN JERAGAT

SABUN MADU HILANGKAN JERAGAT

Disini saya bukan nak cerita pasal produk saya yang terbaik tetapi berkaitan dengan hormon macam saya cakap tadi. Mungkin keserasiannya lebih kepada produk saya...Setiap orang adalah berbeza-beza penerimaan kulit terhadap produk...Apa yang penting organik is better than everything...Ia selamat digunakan dan sesuai untuk semua peringkat usia...Tak perlu rasa ragu-ragu dengan produk organik

SABUN MADU HILANGKAN JERAGAT

Haaa...inilah rupanya sabun madu asli tu...Yang ini harganya RM20 je...tapi korang boleh pilih nak harga berpa...ada satu bentuk lagi berat lebih kurang 60gram harga RM15 dan kalau nak yang kecil-kecil comel tu RM20/10pcs. Harga saya bagi ni harga untuk cuba-cuba taw...mana taw bila dah guna serasi pula...dan tiba-tiba korang berminat pula nak buat bisnes...korang boleh terus order untuk jenama sendiri pula...ok tak???

KELEBIHAN SABUN MADU ASLI ORGANIK :
~ Membantu masalah kulit sensitif
~ Melembab & melembutkan kulit
~ Mengatasi masalah kulit kering
~ Menghapuskan sel kulit mati
~ Mencerahkan kulit
~ Menghilangkan kesan jerawat & jeragat
~ Menarik keluar kotoran dari dalam pori
~ Membantutkan pertumbuhan jerawat
~ Mengeringkan jerawat 

Buat pengetahuan sesiapa yang baru pertama kali masuk ke blog saya ni,saya memberi perkhidmatan buat produk homemade untuk orang nak bisnes kecil-kecil...Buat jenama sendiri...Semalam baru saya umumkan mulai sekarang saya akan bagi minimum order 30pcs setiap produk...ada yang 36pcs...Ini sebagai tanda sokongan kepada mereka yang bersemangat nak buat bisnes tapi modal tak banyak...ada yang request dengan saya untuk kecilkan MOQ...huhu

So...bergitulah serba sedikit info yang saya nak share dengan korang mengenai SABUN MADU HILANGKAN JERAGAT . Saya harap info ini dapat membantu korang yang memerlukan...Yang nak berurusan dengan saya jangan malu nak whatsapp hokeyyy...Jumpa lagi next story...Tq korang

Wassalam

Sebarang pertanyaan berkaitan boleh hubungi saya di :

SABUN WAJAH HOMEMADE

Bismillah...
Assalammualaikum semua...
Harini kita berbalik kepada cerita SABUN WAJAH HOMEMADE...Semalam dah cerita resepi kan...heehe....Saya nak kongsi aktiviti saya baru-baru ni buat sabun homemade untuk customer...Ada dua jenis sabun yang saya buat iaitu sabun kunyit + madu dan sabun oat + green tea. Dua-dua sabun ni best sebab ia melembabkan kulit,mencantikkan secara semulajadi dan yang paling penting ia selamat digunakan...

SABUN WAJAH HOMEMADE

SABUN WAJAH HOMEMADE

Kali ni customer yang request nak saiz kecil-kecil,katanya senang nanti tak payah dia nak potong-potong...Biasanya kalau kita beli sabun muka mesti nak potong kecil-kecil kan supaya lebih jimat...Kalau tak potong kecil-kecil cepat habis...itulah alasan customer yang request sabun comel ni

Sabun yang kat atas ni namanya sabun kunyit madu...Sabun kunyit yang saya campurkan madu sebab tu warnanya tak kuning macam kunyit kan...hehehe. Setiap sabun yang saya buat saya akan letak sedikit olive oil supaya kulit orang yang guna sabun saya ni akan terasa lembab. Dan kalau korang nak tahu olive oil ni boleh membantu menghilangkan kesan parut dan jeragat tau...Saya pernah baca tentang info ni sebab tu saya sangat-sangat suka guna olive oil dalam produk homemade saya

KELEBIHAN SABUN KUNYIT + MADU ORGANIK
~ Membantu masalah kulit sensitif
~ Melembab & melembutkan kulit
~ Mengatasi masalah kulit kering
~ Menghapuskan sel kulit mati
~ Mencerahkan kulit
~ Menghilangkan kesan jerawat & jeragat
~ Menarik keluar kotoran dari dalam pori
~ Membantutkan pertumbuhan jerawat
~ Antibakteria untuk kulit
~ Membunuh kuman di muka
~ Mengeringkan jerawat 

SABUN WAJAH HOMEMADE

Sabun lagi satu ni adalah sabun oat yang saya madukan dengan greentea...Hehehe...Sebenarnya sabun oat dah best dah pakai tapi kalau digabungkan dengan greentea lagi bertambah best rasanya...Perbezaan sabun oat tanpa greentea dengan sabun oat + greentea adalah kalau ada greentea kulit rasa moist dan tegang...Kalau tanpa greentea kulit rasa moist je...Itu yang membezakannya...sebab kadang-kadang ada orang yang allergik dengan greentea..so tak bolehlah nak letak greentea kannn...

Sabun ni saya buat untuk 2 orang customer tetap yang repeat order. Apa yang terdapat dalam sabun ni adalah oat,greentea,olive oil,vitamin E dan sedikit vanila. Semuanya saya guna bahan sebenar berbentuk serbuk...

KELEBIHAN SABUN GREEN TEA + OAT ORGANIK
~ Kaya dengan antioksidan
~ Menyihat & menghaluskan kulit
~ Anti penuaan & awet muda
~ Menegang & menganjalkan kulit
~ Detox kulit yang rosak sebab penggunaan kosmetik
~ Pelindungan matahari
~ Mencerahkan & melembabkan kulit
~ Menghilangkan parut jerawat
~ Mencegah pertumbuhan jerawat
~ Memberi nutrien pada kulit
~ Menghilangkan kesan jerawat & jeragat 

Setakat ini saya bersyukur sebab belum ada yang komen negatif bila pakai sabun saya...Dan saya bersyukur ramai yang repeat order...Walaupun tak banyak tetapi ia sangat memberi kepuasan pada diri saya...bak kata orang "Slowly but Surely" hehehe...Sampai sini sahaja perkongsian simple SABUN WAJAH HOMEMADE saya harini...Jumpa lagi nest entri dan terima kasih sudi baca sampai habis...Love u olllsss...

Wassalam

Sebarang pertanyaan berkaitan boleh hubungi saya di :

SABUN HOMEMADE - TESTIMONI DARI PENGGUNA

Bismillah...
Assalammualaikum...
Alhamdulillah kehadrat ilahi kerana saya masih lagi bernafas pagi ini untuk memberi suatu perisian untuk korang semua. Pagi ni cuaca nampak sangat baik dan kita semua sedang menuju ke hari penuh barakah iaitu bulan Ramadhan al Mubarak.Semoga kita semua punya kesempatan untuk menikmati keindahan bulan Ramadhan itu nanti

SABUN HOMEMADE - TESTIMONI DARI PENGGUNA
Harini saya nak letak testimoni dari customer yang menggunakan sabun homemade saya... macam biasa setiap kali ada yang membeli produk homemade saya,saya akan follow up mereka untuk dapatkan feedback

Feedback yang saya mahukan bukan semata-mata untuk dijadikan testimoni tetapi untuk saya memperbaiki kelemahan diri saya jika ada kekurangan. In kerana saya sentiasa berusaha nak menjadi lebih baik daripada sekarang dan orang yang paling layak untuk komplen adalah customer yang berurusan dengan saya...hehehe

Tanpa korang siapalah saya...Tanpa customer siapalah seorang penjual...betul tak?? Sebab itu feedback seorang customer bagi saya adalah sangat-sangat berharga untuk dijadikan kayu ukur dalam memperbaiki kelemahan saya dari segi servis mahupun kualiti produk


SABUN HOMEMADE - TESTIMONI DARI PENGGUNA

Customer ni pakai sabun kunyit madu saya. Sebelum ni dia ada masalah jerawat pasir dan kulit kusam. Alhamdulillah dia serasi dengan sabun homemade saya. Sabun kunyit madu ni totally adalah daripada kunyit asli dan madu asli. Mungkin dengan formula bahan asli yang banyak dalam sabun itu dapat membantu selesaikan masalah kulit muka dia 

Ataupun mungkin gabungan kunyit dan madu memang satu gabungan mantap dan serasi buat dia. Dan mungkin juga manfaat bahan asli ini 100% bertindakbalas dengan kulitnya...Wallahualam...saya bersyukur sangat customer berpuashati dengan sabun homemade saya. Apa-apapun yang penting semua orang faham dan sedar bahawa sabun homemade saya adalah 100% organik tanpa bahan kimia

SABUN HOMEMADE - TESTIMONI DARI PENGGUNA

Feedback yang ni pula customer pakai sabun greentea. Sebenarnya sabun greentea berbeza daripada sabun kunyit madu ni. Sabun kunyit madu lebih soft daripada sabun greentea. Sabun greentea ni akan buat kulit korang rasa tegang sebab fungsi greentea ini sendiri mengandungi antioksidan untuk kasi awet muda,tegangkan kulit kan...so korang akan rasa kulit korang soft dan tegang

Seronok rasanya dapat feedback yang best-best tentang hasil usaha kerja tangan sendiri. Korang yang masih belum mencuba sabun homemade saya bolehlah dapatkan segera. Banyak keistimewaan guna produk organik ni tau. Selamat pun selamat...

Tak payah nak risau kulit korang menipis ke,rosak ke sebab sabun homemade memang confirm takde bahan yang boleh rosakkan kulit muka korang. Sabun ni pun korang boleh guna seluruh badan dan boleh juga korang gunakan pada anak-anak korang. Tiada masalah pun.

Lagi satu kalau korang teringin nak ada produk sendiri atau teringin nak cari duit poket macam ramai orang sekarang yang menjual kat facebook tu korang boleh borong juga sabun ni. Tapi ada minimum kuantiti la kalau nak order untuk borong. Saya akan buatkan tanpa sticker dan korang boleh tampal sticker korang sendiri kat sabun tu. 

Terpulang korang nak packaging macamanapun ikut citarasa korang sendiri. In Sya Allah korang akan berpuashati dengan servis yang saya berikan kepada korang. 

Terima kasih sudi singgah ke sini dan harap kita akan berjumpa lagi di lain story. Saya doakan agar semua umat islam seluruh dunia sentiasa mendapat keredhaan Ilahi dalam setiap langkah dalam kehidupan kita. Berakhirlah sudah sebuah cerita bertajuk SABUN HOMEMADE - TESTIMONI DARI PENGGUNA daripada saya untuk pagi ini.

Wassalam


JUAL SABUN HOMEMADE

Bismillah...
Assalammualaikum sahabat...
Hi korang...Semalam saya kecundang sebab tak sempat nak update entri...Mood masih ke laut berikutan kesedihan gara-gara handphone rosak....Rasa macam terbatas pula saya nak buat entri sebab dah terbiasa gunakan telefon tu untuk ambil gambar....dan kebanyakan gambar berada dalam telefon tu...Harap-harap dapatlah saya lebih bersabar...Tajuk cerita yang saya pilih untuk membebel harini adalah JUAL SABUN HOMEMADE

JUAL SABUN HOMEMADE

Haritu ada lima enam customer whatsapp saya tanya pasal produk homemade. Mereka banyak kali tanya adalah produk-produk yang saya jual tu adalah hakmilik saya atau saya beli dari thailand dan repack balik...Inilah soalan yang selalu customer dok tanya termasuk yang baru je tanya tadi huhuhu...

Oleh hal yang demikian saya buat artikel ni untuk memaklumkan bahawa semua produk yang saya sebut sebagai organik homemade adalah hakmilik saya sendiri. Saya sendiri yang buat dari A-Z sehinggalah proses pos barang kepada customer..Kesian saya dik kena cop pengusaha repacking,huhuhu...

JUAL SABUN HOMEMADE

Saya faham mungkin ada customer yang ragu-ragu sebab ramai yang berada diluar sana yang jual produk repacking. Tidak salah untuk mereka memastikan kesahihhan tentang mana datangnya produk yang mereka bakal beli dan saya tidak pernah nak meroyan pun kalau ada yang cakap saya jual produk repacking

Saya tak meroyan sebab saya berada dipihak yang benar. Saya sendiri yang buat semuanya menggunakan dua tangan saya....so,buat apa saya nak takut...

Segala jenis sabun,scrub,lipbalm,lipscrub,toner dan serum organik homemade daripada saya adalah saya sendiri yang punya...saya sendiri yang buat dan saya sendiri yang jual...tiada kaitan dengan sesiapa. Oleh itu kalau nak mencuba yang original homemade sila direct dengan saya

JUAL SABUN HOMEMADE

Ok,kita berbalik pada tajuk JUAL SABUN HOMEMADE. Ramai orang diluar sana yang menjual sabun homemade ni. Tidak dinafikan sabun homemade ni memang mendapat sambutan yang menggalakkan daripada pengguna tegar sabun homemade dan ada juga yang baru berjinak-jinak dengan sabun homemade

Sabun homemade ni sangat istimewa kerana ia diproses oleh orang perseorangan dirumah dalam kuantiti yang kecil secara manual. Majoriti sabun homemade dibuat menggunakan bahan asli yang boleh kita dapat dari dapur rumah kita je...contohnya sabun madu,sabun kunyit,sabun green tea dan sebagainya

Proses buat sabun bukanlah semudah yang disangka bagi sesetengah orang. Mungkin yang berkata ianya mudah adalah mereka yang dah tahap otai buat sabun homemade. Bagi mereka yang belum cukup ilmu atau baru belajar nak mencuba akan rasa ia satu usaha yang agak mencabar. Tapi tak perlu risau kerana bagi saya "practice make perfect"In Sya Allah bila kita buat selalu kitapun akan jadi otai dan akan cakap buat sabun homemade ini mudah je,suatu hari nanti

JUAL SABUN HOMEMADE

Saya bermula dari bawah untuk belajar cara-cara buat sabun daripada bahan hingga ke cara nak pack. Semuanya saya buat sendiri. Selepas percubaan untuk menghasilkan sabun homemade berjaya saya cuba guna dahulu untuk saya rasai keberkesanan sabun tersebut barulah saya berani untuk JUAL SABUN HOMEMADE tersebut ye korang...bukan terus syok sendiri nak jual kang tak pasal-pasal muka orang bermasalah sebab sabun saya huhuhu...

Setakat ini saya dah buat 8 jenis sabun homemade dan saya telahpun mencuba kesemua sabun-sabun tersebut. Alhamdulillah sabun ini boleh digunapakai dan saya yakin ia boleh sesuai untuk dipakai oleh semua peringkat usia kerana saya hanya guna bahan asli sahaja. Tiada bahan yang saya gunakan akan menyebabkan alahan atau merosakkan kulit

Saya dah berani jual sabun homemade saya kepada orang dah dan alhamdulillah mereka semua berpuashati dengan ketulenan sabun saya...Saya juga ada buat perkhimatan jenama sendiri kalau yang berminat. Buat masa sekarang saya ada mould sabun bentuk bunga sahaja. Kalau korang nak tempah bentuk lain korang boleh cari mould yang korang suka. 

Apa-apapun lebih mudah kalau korang direct whatsapp saya untuk berbincang. Dan untuk tahu lebih lanjut berkenaan produk lain yang saya buat,korang boleh jelajah entri-entri dalam blog saya ni ya...Tq tau sebab sudi singgah kat tempat saya hehe...Tinggalkanlah jejak nanti saya p blog korang pula ya...Jumpa lagi ya korang semua...

Wassalam

ORDER SABUN ORGANIK HOMEMADE UNTUK TESTING

Bismillah...
Assalammualaikum korang...Sihat tak harini? Harini saya tak berapa nak sihat sikit tetiba migrain menyerang apa nak buat pun tak lalu. Tapi sekarang dah ok sebab dah makan ubat kan hehehe...bolehlah update story kat sini tapi macam lewat sikit...Sambil-sambil ajar anak buat homework sayapun buat homework saya...

Harini nak cerita sikit pasal order sabun organik homemade saya. Harini ada customer order untuk buat percubaan. Kalau kesan memuaskan bolehlah order lagi untuk branding jenama dia sendiri katanya. Harap-harap ok lah...Sabun ni dia akan testing seisi keluarga sebab tu dia ambil 10pcs ...Semua jenis sabun saya dia ambil untuk pilih mana yang paling best hehehe...

ORDER SABUN ORGANIK HOMEMADE UNTUK TESTING

KELEBIHAN SABUN ORGANIK HOMEMADE
Kalau sebut je sabun homemade semua orang akan tahu yang sabun tu diproses di rumah bukan dikilang. Kalau proses dirumah bermakna sabun ini diproses dalam kuantiti yang sikit bukan macam kilang-kilang sabun bila sekali production je beribu-ribu boleh keluar

Bila sesuatu benda dibuat dalam kuantiti yang sedikit akan menghasilkan kualiti yang baik kerana pembuat lebih fokus dengan kerja tersebut disamping kuantiti peratusan barang lebih tepat. Saya andaikan berdasarkan apa yang saya praktikkan...tak tahu lah kalau orang lain macammana hehehe...

Sabun homemade yang saya buat menggunakan 100% bahan semulajadi bukan daripada extrak-extrak yang boleh dibeli. Saya lebih suka menggunakan bahan yang asli berbanding extrak kerana bagi saya lebih berkesan guna bahan yang asli. Contohnya sabun green tea + oat...Saya akan guna greentea dan oat sendiri untuk dimasukkan kedalam sabun.So...masa korang guna sabun tu korang akan nampak serpihan bahan yang ada dalam sabun tu

Sepanjang saya menjadi pengeluar sabun organik homemade saya memang totally menggunakan sabun-sabun yang saya buat sebab dalam pada saya menjual dan membuat sabun untuk branding saya sendiri nak rasa keberkesanan sabun yang saya hasilkan. Alhamdulillah saya sangat berpuashati dengan hasilnya bukan sebab sabun ni saya buat saya cakap ok tapi ikhlas saya cakap produk organik pasti akan memberi manfaat kepada kecantikan kulit kita

Yang sangat saya banggakan dengan sabun hasil ciptaan saya adalah walaupun sabunnya sangat ringkas sebab saya tak guna pewangi tetapi sabun ini tidak akan menyebabkan kulit jadi pedih kalau guna. Sejak guna sabun ni setiap kali solat waktu saya akan cuci muka dulu guna sabun dan kulit saya tak pedih atau kering

Tapi cakap banyak pun tak gunakan kalau korang tak try...takpelah...yang penting saya dah share apa yang patut...nanti kalau korang macam teringin nak try bolehlah roger-roger saya kat sini...Tak pun kalau ada kawan-kawan or sedara mara korang yang mencari produk organik korang boleh lah bagitahu mereka eh...

Istimewanya produk-produk homemade saya adalah kerana saya menggunakan minyak zaitun dalam semua produk-produk homemade saya sebab saya rasa minyak zaitun adalah minyak yang terbaik untuk kecantikan kulit dan sesuai untuk semua jenis kulit,lebih-lebih lagi buah zaitun adalah makanan sunnah

Saya harap lepas ni banyak lah lagi produk-produk organik homemade yang dapat saya jual untuk ajak semua kawan-kawan untuk amalkan produk organik baru rasa selamat...betul tak? hehehe...Kepada korang-korang kat luar sana yang berminat nak rasa keunikan sabun homemade saya bolehlah whatsapp saya terus ya...Tq taw sudi singgah sini...Jumpa lagi

Wassalam

PACKAGING SABUN HOMEMADE PALING MURAH DAN RINGKAS

Assalammualaikum...
Harini nak cerita pasal sabun organik homemade pula ya. Cerita pasal sabun ni saya suka nak cerita pasal PACKAGING SABUN HOMEMADE PALING MURAH DAN RINGKAS kerana saya pun menggunakan teknik ni hehehe...Bagi saya,saya perlu buat packaging yang memudahkan pengguna. Bukan sahaja sabun yang terbaik,malah packagingnya juga boleh dimanfaatkan

PACKAGING SABUN HOMEMADE PALING MURAH DAN RINGKAS

Saya memilih untuk letak sabun saya didalam bekas ni sebab nanti customer dah beli terus je simpan dalam bilik mandi. Takdela sabun tu mencair kalau terkena air kan... Sebelum ni saya pernah banyak kali juga beli sabun muka tapi saya terpaksa cari bekas lain untuk simpan sabun tu...Biasanya sabun dijual dalam plastik mould sabun tu kan...bila kita nak guna kena keluarkan dari mould plastik dan bila dah buka plastik penutup dah tak boleh nak tutup dah...Kalau yang sabun jenis bungkus kertas @ plastik pun macamtu,once dah buka kita kena cari bekas untuk simpan sabun tu. 

Inilah salah satu sebab saya memilih bekas ini untuk packaging sabun saya. Senang korang nak letak kat dalam bilik mandi nanti. Lagipun sabun organik homemade ni semut suka taw...nanti habis korang punya sabun kena share share guna dengan semut hikhik... Lagi satu bekas sabun ni tak tahu la saya nak klasifikasikan sebagai murah atau apa tapi bagi saya murah la...1 bekas ni saya beli 80sen je tapi boleh guna banyak kali kannn...so,saya rasa berbaloi la kalau nak guna. Bukan boleh guna untuk sabun je...Bekas ni boleh guna sebagai packaging scrub homemade juga taw...Biarlah orang nak kata tak up to date...yang penting manfaat sabun dan bekasnya hehehe...

PACKAGING SABUN HOMEMADE PALING MURAH DAN RINGKAS

Ni packaging sabun saya dari jarak dekat...Sabun tu cun cun je masuk dalam bekas tu. Memang sesuai sangat untuk pek sabun design bunga rose ni. Korang kalau nak cari packaging yang murah dan ringkas saya suggest korang guna bekas macamni. Korang boleh cari kat kedai bekas plastik...Korang jalan-jalan dulu pusing satu kedai untuk pilih bekas yang sesuai...tak semestinya bekas sebijik macamni...Kalau korang nampak yang lagi cantik bolehla guna bekas tu,yang penting muat untuk letak sabun ni kannnn...

Sebelum saya akhiri bebelan berjadual saya ni saya nak intro sikit pasal sabun organik homemade saya. Walaupun saya selalu cerita pasal ni tapi saya tetap nak ulang juga sebab saya takut kalau ada yang terlepas pandang. Maaf ya en.google saya bukan copy paste...saya cuma ulang cerita kikiki...

Sabun organik homemade by ZM beauty ada 8 jenis. Kesemua jenis sabun ini adalah hasil tangan saya sendiri. Bahan-bahan yang terkandung dalam sabun-sabun ini adalah totally bahan asli tanpa ekstrak @ pewarna @ pewangi sebab saya nak hasilnya 100% organik. Sabun-sabun ni sesuai untuk semua jenis kulit termasuk baby...In Sya Allah tiada kesan sampingan untuk jangkamasa yang panjang

Sabun Organik Homemade by ZM Beauty :
~ Sabun koko
~ Sabun kopi
~ Sabun madu asli
~ Sabun kunyit + made
~ Sabun oat
~ Sabun manjakani + sireh
~ Sabun aloevera
~ Sabun greentea
~ Sabun greentea + oat

Berat sabun yang terbaru ni adalah 80-85gram seketul...Kepada korang yang berminat nak cuba sila whatsapp saya terus ya...Korang boleh tengok-tengok kat facebook juga tapi saya kurang update kat facebook tapi boleh la kalau setakat nak check kewujudan saya ni sahih ke idokkk...hehehe...yang nak buat branding jenama sendiripun di alu-alukan...meh roger saya meh...Itu sahaja perkongsian saya tentang PACKAGING SABUN HOMEMADE PALING MURAH DAN RINGKAS ...Jumpa lagi ya...Terima kasih sudi singgah...

Wassalam