ZURAINI.COM

Image
Showing posts with label SABUN HOMEMADE. Show all posts
Showing posts with label SABUN HOMEMADE. Show all posts

SABUN HABBATUSSAUDA HOMEMADE TERBAIK - NATURAL

Bismillah dan Assalammualaikum ..hi korang,selamat menyambut bulan Ramadhan Al-Mubarak...Lamanya tak munculkan diri kat sini...bukan apa saya tak punya cukup masa untuk merenung monitor lagi seperti dulu hukhukhuk...tapi kali ni saya lari kejap untuk menaip...jom layan cerita SABUN HABBATUSSAUDA HOMEMADE TERBAIK - NATURAL ...saya  akan buat sesimple mungkin cerita ni sebab saya nak buat kerja lain pula pasni hehee...

SABUN HABATUSSAUDA HOMEMADE TERBAIK - NATURAL

Ha...ni dia rupa sabun SABUN HABBATUSSAUDA HOMEMADE yang saya nak tunjuk kat korang tu..korang tahu kan habbatussauda ni adalah salah satu makanan sunnah tapi kali ni kita proses dia bukan untuk makan tapi untuk gosok kat muka sebagai sabun

Lagi satu,korang jangan terkejut kenapa ada bintik-bintik hitam macamtu tak macam sabun kat pasaran yang ada habbatussauda...ini kerana saya kisar dulu habbatussauda tu sebelum saya masukkan dalam sabun sebab kalau tak hancurkan khasiatnya takkan keluar...so dengan cara ini dapat membantu kita menerima manfaat sepenuhnya daripada habbatussauda

Antara fungsi sabun ini :
  • Meremajakan kulit
  • Menghilangkan kulit kusam
  • Mencerahkan kulit secara semulajadi
  • Menghilangkan jerawat pasir
  • Mengelakkan jerawat tumbuh
  • Melembabkan kulit
  • Melindungi kulit secara natural
  • Menghaluskan kulit
SABUN HABATUSSAUDA HOMEMADE TERBAIK - NATURAL

Korang mesti tertanya-tanya apahal sabun tuh warnanya kuning kan...kan kan kannn...hehehe. Tula saya lupa nak habaq sabun ni bukan semata-mata ada habbatussauda je uolllsss...saya ada campurkan sekali kunyit india...bukan kunyit goreng ikan taw...kunyit india memang sangat win untuk tujuan kecantikan muka...semua orang pun taw kan...sebab tu saya masukkan kunyit india ni bagi hasilnya win...selain itu ada beberapa bahan lain lagi yang saya campurkan untuk bagi hasilnya lebih bagus...apa yang penting bahan wajib yang memang ada dalam semua produk saya iaitu olive oil

SABUN HABATUSSAUDA HOMEMADE TERBAIK - NATURAL

Kenapa saya pilih olive oil dalam setiap produk homemade saya? sebabnya olive oil ni adalah minyak yang terbaik untuk kulit...ada banyak vitamin dan ia mampu melembabkan kulit secara semulajadi...saya dah jatuh hati gila kat olive oil uolllssss...

Buat masa sekarang saya belum lagi keluarkan SABUN HABATUSSAUDA HOMEMADE di pasaran sebab saya masih lagi dalam tempoh mengedarkan sample kepada agent-agent terdahulu sebabnya sebelum nak jual semestinya kita perlu tahu tahap keberkesanannya dahulu...apa kelemahannya dan apa kelebihannya...betul tak? bukan main taram je jual kan kan kannn...hehe

In Sya Allah selepas sebulan dua nanti feedback cukup positif dan saya berpuashati bolehlah saya keluarkan dalam jumlah yang banyak...masa tu saya akan buka peluang untuk bantu surirumah untuk cari duit poket as usual hokeyy...sebab itu saya perlu test dulu sabun ni barulah kita boleh jual dengan tenang aman dan sentosa gitew...Alahai tengok Ammar tolong angkat barang...ditegah kang menangis...redho jela budak istimewa ni...rajin dia tolong ibunya hukhuk

SABUN HABATUSSAUDA HOMEMADE TERBAIK - NATURAL

oklah...rasanya cukup setakat ini update aktiviti saya yang terbaru,saya akan cuba untuk mengupdate lagi dan lagi...sebenarnya setiap hari banyak aktiviti yang saya buat tapi cuma tak dan nak update...terima kasih sudi membaca cerita SABUN HABATUSSAUDA HOMEMADE TERBAIK - NATURAL ni sampai habis...kita jumpa next story ya..."Selamat Berpuasa"

Wassalam

Any Question? Find me here :
Whatsapp
Facebook
Page : ZM Beauty
IG : zmbeautybrand

SABUN KUNYIT MADU + OAT HOMEMADE UNTUK CERAHKAN KULIT

Bismillah dan Assalammualaikum....hi uolssss,salam jumaat penuh barakah...banyak aktiviti homemade saya yang beratur menunggu untuk di update...but harini saya nak pilih SABUN KUNYIT MADU + OAT HOMEMADE UNTUK CERAHKAN KULIT sebagai tajuk untuk di ceritakan...saya just nak share manfaat dan yang boleh korang dapat dalam seketul sabun ni

SABUN KUNYIT MADU + OAT HOMEMADE UNTUK CERAHKAN KULIT

Seperti biasa saya masih lagi menjalankan aktiviti pembuatan sabun organik homemade mengikut permintaan pelanggan...Kalau ada yang request saya akan buat. Kali ni ada customer yang request untuk buat sabun kunyit madu + oat...so kita layankan dan berikan perkhidmatan dengan sebaik mungkin untuk dapat rezeki yang barakah gitewww...

SABUN KUNYIT MADU + OAT HOMEMADE UNTUK CERAHKAN KULIT

Apa yang korang akan dapat daripada penggunaan sabun ini adalah seperti biasa yang selalu saya sebut ia adalah selamat digunakan sebab tiada bahan kimia....bukan saya cakap semua sabun ada bahan kimia tetapi sudah semestinya yang homemade sentiasa menjadi pilihan sebab rata-rata mereka yang buat sabun homemade akan guna bahan natural. Seperti sabun yang saya buat ni saya langsung tak letak sebarang ekstrak dan essential oil taw...saya cuma guna bahan asli sahaja...sabun tak wangi tak apa yang penting bahan asli....Dalam sabun ni selain tiga bahan yang saya sebut tadi ia juga mengandungi minyak zaitun yang menjadi kewajipan dalam setiap produk saya dan juga mengandungi vitamin E yang sangat baik untuk kulit

Kali ni customer request nak sabun yang comel-comel...Tak nak besar-besar sebab katanya senang kalau nak guna dah tak payah nak potong-potong lagi dah...Boleh jimat sikit sabun tu katanya...saya ni ikut je apa yang customer request,asalkan permintaan itu mampu saya lakukan hehehe....jangan mintak kat saya sabun besar bas sudah...jenuh pulak saya nak mengangkatnya nanti huhuhuhu( gurau je taw hehehe...)

SABUN KUNYIT MADU + OAT HOMEMADE UNTUK CERAHKAN KULIT

Antara manfaat lain yang ada dalam sabun ini adalah ia akan membantu mencerahkan kulit secara semulajadi dengan gabungan oat yang sememangnya semua orang dah tahu memang mampu mencerahkan kulit...ditambah pula dengan kunyit india yang berfungsi menghilangkan parut jerawat disamping membantu mengecutkan jerawat batu...menghapuskan jerawat-jerawat halus dan juga berkhidmat untuk membantu mencerahkan kulit. Korang jangan lupa...dalam sabun ni juga ada mengandungi madu...madu adalah bahan yang sangat baik untuk melembabkan kulit secara semulajadi dan digabungkan dengan minyak zaitun yang juga akan membantu melembabkan kulit serta menghilangkan parut-parut jerawat. Apa yang lebih sempurna adalah sabun ini tidak akan mengeringkan kulit.....korang tidak akan rasa pedih pada kulit muka even korang guna sabun ini dengan kerap...Itulah kelebihan sabun homemade yang guna bahan asli...

SABUN KUNYIT MADU + OAT HOMEMADE UNTUK CERAHKAN KULIT

Settle sabun keras saya teruskan dengan aktiviti packing sabun untuk dihantar kepada customer...nak susunpun ada caranya...tak boleh main hempap-hempap je...dah la sabun comel...kang main timbun-timbun je yang bawah sekali penyek pula huhuhu...setiap ketul sabun disusun dengan sopan santun dan dialas dengan bubble wrap supaya customer dapat barang dengan sempurna tanpa cacat cela gitewww...cantik tak aiii susun?? hehehe....

SABUN KUNYIT MADU + OAT HOMEMADE UNTUK CERAHKAN KULIT

Tadaaa....selesai sudah aktiviti menyusun...semoga SABUN KUNYIT MADU + OAT HOMEMADE UNTUK CERAHKAN KULIT ni sampai cepat dan sempurna kepada tuannya...kalau ada yang terlebih terkurang boleh komplen ye awakkkk...kita settle baik-baik...In Sya Allah ia akan membantu saya meningkatkan kualiti kepada yang lebih baik...Usah risau,saya seorang yang positif dan boleh terima teguran...hehehe...sampai kat sini update saya kali ini...kita jumpa next story ya...
Wassalam

Sebarang pertanyaan berkaitan boleh hubungi saya di :

SABUN BERAS KUNYIT HOMEMADE

Bismillahhh... 
Assalammualaikum semua... Lamanya saya tak menulis, akhir² ni sejak cuti sekolah masa lebih terluang dengan anak²...Ammar kebelakangan ni semakin menjadi² tantrumnya... Baru² ni balik kampung rasa macam pergi ke medan perang pun ada,tak dapat nak duduk satu tempat berborak... asyik mengejar Ammar je huhuhu... Inilah indahnya ada anak istimewa... So harini saya nak tulis sikit je cerita pasal SABUN BERAS KUNYIT HOMEMADE yang saya buat untuk customer baru²ni... 

Sebenarnya entri ni saya taip guna handphone, terasa kekoknya lahai sebab firstime nak mencuba... Masih tak berapa nak faham lagi macamana nak attach picture dan nak adjust font bagai... Tapi atleast kita cuba kan... Daripada tak cuba, langsung tak tahu feeling orang tulis blog guna handphone kan huhuhu.... 


SABUN BERAS KUNYIT HOMEMADE

Alhamdulilah masa lepas balik dari kampung haritu ramai yang menanti stok produk homemade. Tapi yang harini saya nak story pasal sabun beras kunyit tu je... Sebab nak cerita ringkas² je kan... Sabun beras kunyit ni kalau korang nak tahu adalah sabun yang paling baru saya keluarkan... Sabun ni sama je dengan sabun organik homemade yang lain cuma bahan yang ada dalam sabun ni lebih best... Macam biasa saya hanya akan guna bahan asli... Saya tak guna sebarang estrak @ pewangi

Apa yang terdapat dalam sabun beras kunyit saya ini adalah beras yang dah dijadikan tepung,kunyit india(khas untuk muka),madu, dan minyak zaitun. Kunyit india ni bukan macam kunyit goreng ikan ye korang... Kunyit india ni semua orang pun dah tau memang power sangat untuk kecantikan kulit. Yang paling win kalau bab nak kecutkan jerawat & pudarkan parut jerawat memang superb awesome dengan kunyit india ni...kalau korang tak percaya boleh try... 


SABUN BERAS KUNYIT HOMEMADE

Kombinasi beras, kunyit india, madu dan minyak zaitun memang sangat² memberi kesan yang best sangat. Semua yang dah try sabun ni semua cakap best. Dan yang bestnya, sabun ni boleh buat masker taw... Tak ramai yang tahu sebab tiada pendedahan yang cukup mengenai cara guna sebagai masker tapi kat sini saya ceritalah sikit bagaimana sabun ni boleh bertukar jadi masker... Jeng³....

Cara tukar SABUN BERAS KUNYIT HOMEMADE jadi masker...zam zam alakazammmm..... Hehehe
1) basahkan muka
2) pegang sabun
3) tonyoh pada muka
4) tonyoh sampai keluar buih putih halus² yang pekat
5) biarkan buih tu mengering
6) dah puashati boleh bilas... Kalau taknak tunggu keringpun takpe... 

* masker tu terhasil dari gabungan sabun & beras


SABUN BERAS KUNYIT HOMEMADE

Apa yang korang akan dapat daripada penggunaan SABUN BERAS KUNYIT HOMEMADE ni adalah, kulit korang terasa tegang tapi lembab... Jangan risau, korang tidak akan rasa pedih @ kulit terik walaupin korang guna sabun ni kerap... Then kalau yang ada jerawat tu cepat kecut jerawatnya... Kalau yang ada jerawat pasir pula akan cepat recover.... Selain tu sabun ni akan bantu mencerahkan kulit wajah yang kusam dan pudarkan bekas²jerawat korang. Apa yang penting sabun ni 100% organik... Korang boleh guna dengan senang & tenang gitewww...lagi satu, sabun ni mengandungi minyak zaitun & madu tau... Kalau korang dapat nanti dia macam basah² tu korang jangan kaget sangat pulak... Kang ada pula yang claim dapat sabun basi pula... Naya saya nak menjawab kok kena viral nanti kihkihkih.... So far, sabun saya belum ada yang basi lagi... Sebabnya belum ada lagi dalam kamus bidang kecantikan istilah sabun basi kihkihkih.... 


SABUN BERAS KUNYIT HOMEMADE

Saat yang paling menggerunkan saya setiap kali pos barang kepada customer...sedih ooo...kadang² customer dapat barang "terrosak" dek posmen...tapi takpe...saya dah settle dengan customer...hope lepas ni abam2 posmen tolong sopan santun sikit hantar barang saya hokeyyy..

Faham tak penjelasan saya?  Kalau tak faham tapi berminat nak fahamkan korang roger² saya ek.. Rasanya cukup sampai disini cerita SABUN BERAS KUNYIT HOMEMADE saya... Ammar dah mula berebut handphone dah dengan saya nih huhuhuhu...Kita jumpa lagi next entri...
Wassalam

Sebarang pertanyaan berkaitan boleh hubungi saya di :

PEMBEKAL PRODUK KECANTIKAN ORGANIK MALAYSIA - HOMEMADE

Bismillah...
Assalammualaikum semua...rindu rasanya nak membebel kat sini...Lama dah saya tak update entri sebab kami 1 family demam,batuk & selsema berjemaah...huhuhu...sabar jela. Harini saya akan cerita sedikit pasal aktiviti saya yang terbaru...Banyak order produk homemade yang saya terima baru-baru ni...ada yang order scrub,sabun,toner,serum dan banyak lagi...So,saya pilih tajuk PEMBEKAL PRODUK KECANTIKAN ORGANIK MALAYSIA - HOMEMADE untuk entri saya kali ini...

Buat pengetahuan semua,saya adalah seorang pembekal produk organik homemade di Malaysia. Saya telah menjalankan perkhidmatan ini lebih kurang setahun lebih dan sehingga hari ini alhamdulillah produk yang saya hasilkan dapat perhatian penggemar produk organik

PEMBEKAL PRODUK KECANTIKAN ORGANIK MALAYSIA - HOMEMADE

PEMBEKAL PRODUK KECANTIKAN ORGANIK MALAYSIA - HOMEMADE

Gambar di atas adalah salah satu produk yang saya hasilkan. Kalau siapa tak kenal produk ini,ia adalah scrub kopi dalam bentuk cecair...Tapi ia bukan terlalu cair macam mandian @ syampu taw...Ia agak pekat dan mudah untuk apply...( tak tumpah @ meleleh )

Scrub kopi ini menggunakan gula sebagai base scrub...Ramai yang tanya saya kenapa tak guna garam sebagai base scrub? Saya memang tak guna garam sebagai base scrub ya..sebab garam akan menyebabkan kulit kita kering dan luka...Garam ni panas dik...huhuhu...saya pernah jumpa sorang customer yang mengadu beli scrub yang guna garam sebagai base...menangis dia sebab mukanya bagaikan terbakar selepas guna scrub tu...Tapi wallahualam...kita tak tahu apa tindakbalas garam ni kan...mungkin ada orang yang boleh masuk dengan tindak balas garam...siapa tahu...

PEMBEKAL PRODUK KECANTIKAN ORGANIK MALAYSIA - HOMEMADE

PEMBEKAL PRODUK KECANTIKAN ORGANIK MALAYSIA - HOMEMADE

Ni sempat saya snap gambar masa saya sedang proses scrub kopi untuk customer tempah baru-baru ini. Customer ni order scrub kopi. Dalam banyak-banyak scrub yang saya buat,scrub kopi yang paling banyak permintaan dan yang paling banyak orang repeat order taw...Banyak dah testimoni yang saya kumpul daripada customer yang sukakan keberkesanan produk homemade saya

Produk homemade ini bukan sahaja organik tetapi ia tidak akan memberi kesan sampingan kepada pengguna...Produk ini boleh digunakan oleh semua lapisan umur tak kira bayi hingga ke dewasa kerana tiada penggunaan bahan kimia didalam proses pembuatan produk organik homemade

PEMBEKAL PRODUK KECANTIKAN ORGANIK MALAYSIA - HOMEMADE

Selain daripada scrub saya ada buat beberapa produk lain juga. Kepada yang baru pertama kali masuk ke dalam blog ini boleh geledah blog saya ni untuk cari produk lain yang saya buat

Yang terbaru ni saya telah buat satu sabun kecantikan khas untuk sorang customer ni. Mula-mula tu dia ambil sample then selepas 2 minggu test dia berpuashati dengan hasil sabun ni dan terus buat tempahan buat jenama sendiri. Ini adalah kali ke-2 dia buat pesanan...Alhamdulillah...ramai yang berpuashati dengan hasil sabun tersebut

PEMBEKAL PRODUK KECANTIKAN ORGANIK MALAYSIA - HOMEMADE

Haaa...ni dia salah satu order saya yang sempat saya snap baru-baru ni...Order scrub kopi,sabun,toner dan serum daripada customer...Yang lain-lain saya tak sempat nak snap sebab kalut sangat mengejar masa. Korang kalau nak try produk homemade saya boleh beli tester dulu...Kalau dah puashati dengan produk tu baru proceed untuk jenama sendiri...Kalau tak puashatipun korang boleh bagitahu untuk saya menambahbaik kualiti produk pada masa akan datang

Rasanya cukup setakat ini coretan saya kali ni sebab sebenarnya saya ada dalam bilik seminar tapi oleh kerana sampai awal sempat saya update entri ni sekejap...Korang kalau nak berurusan dengan saya terus je whatsapp saya taw...Jangan segan-segan...Thank you pada yang sudi singgah di entri PEMBEKAL PRODUK KECANTIKAN ORGANIK MALAYSIA - HOMEMADE & jumpa lagi next entri...Babai

Wassalam

Sebarang pertanyaan berkaitan boleh hubungi saya di :

PEMBERSIH MUKA KUNYIT MADU UNTUK KULIT KERING

Bismillah dan Assalammualaikum semua...selamat datang ke teratak simple saya ni. Blog saya ni tempat saya bercerita tentang aktiviti homemade product saya disamping berkongsi info yang saya rasa patut dikongsikan...Harini saya nak share lagi satu info mengenai produk homemade saya iaitu PEMBERSIH MUKA KUNYIT MADU UNTUK KULIT KERING 

PEMBERSIH MUKA KUNYIT MADU UNTUK KULIT KERING

Kalau korang ikuti blog saya ni mesti korang perasan yang saya memang sedia ada keluarkan sabun kunyit madu versi sabun ketul...tetapi kali ni saya buat versi cair yang boleh diletakkan dalam botol pump...


Sebenarnya tiada perbezaan antara dua jenis sabun ini...totally adalah sama cunma yang bezanya adalah bentuk fizikalnya iaitu beku dan cair...Kenapa saya buat macamtu??? Saya sebenarnya memenuhi permintaan customer...mereka suka sabun kunyit madu versi beku tetapi susah nak bawa untuk traveling...so mereka request untuk di cairkan...


PEMBERSIH MUKA KUNYIT MADU UNTUK KULIT KERING

Maka sayapun cuba untuk merealisasikan permintaan customer dan akhirnya berjaya...Untuk first batch ni saya tak buat banyak...sebab baru nak test market kan...Dan saya jual pun harga tak mahal mana sebab saya lebih fokus untuk bagi orang cuba guna produk organik...sebab majoriti yang membeli adalah mereka yang nak jual balik...so,memang wajibla mereka testing dulu kannn...


Saya rasa sabun jenis cair lebih baik guna sebab kurang pencemaran...Pencemaran yang saya maksudkan disini adalah kalau kita guna botol pump sabun kita tak terdedah dengan benda asing yang kita tak nampak...contohnya bakteria...


PEMBERSIH MUKA KUNYIT MADU UNTUK KULIT KERING

Kalau kita guna sabun jenis beku ni sabun tu lebih terdedah dengan risiko pembiakan bakteria. Kadang-kadang kita tangan tak cuci terus je pegang sabun tu kan...memangla sifat sabun ni untuk membersihkan tetapi ada juga yang gagal berfungsi begitu


Lebih-lebih lagi kalau kita ni jenis suka share-share sabun kalau duduk satu rumah...Tak kira la suami isteri pun memang tak boleh share tau...So,disinilah kelebihan sabun yang menggunakan botol pump @ botol biasa(maksudnya cecair)



Asyik cerita pasal fizikal sabun je...bila nak cerita fungsi sabun??? Hehehe...fungsi sabun yang versi ni sama je macam sabun kunyit madu sebelum ni taw...Sabun kunyit madu berfungsi untuk melembabkan kulit,menghilangkan kulit kusam,parut jerawat,jeragat,keringkan jerawat,cerahkan kulit dan banyak lagi ikut cara korang pakai


PEMBERSIH MUKA KUNYIT MADU UNTUK KULIT KERING

Jap...sebelum terlupa saya nak bagitahu lagi sekali bahan yang terkandung dalam sabun ni juga. Setiap kali buat entri mesti bagitahu kan...hehehe takpelah...baru puashati...bahan yang terkandung dalam PEMBERSIH MUKA KUNYIT MADU UNTUK KULIT KERING ni adalah kunyit,madu,gliserin,olive oil...Saya kalau buat sabun memang tak letak bahan yang banyak ya...sebab apa taw...sebab kalau banyak sangat bahan yang dicampur kulit akan jadi confuse untuk bertindakbalas


Sentuh pasal cara pakai pula adalah bab yang paling gerun sikit saya nak story...pasaipa??? Sebab kita ni ada macam-macam ragam...macam-macam tabiat...ada yang penuh bersemangat nak guna dengan konsisten dan ada yang bersemangat masa nak beli je...pas beli pakai sekali je...pastu terus jadi perhiasan tambahan dalam bilik mandi...betulkan???yang inilah patut di ubah...


PEMBERSIH MUKA KUNYIT MADU UNTUK KULIT KERING

Kalau boleh korang nak dapat hasil yang gemilang kenalah pakai dengan konsisten...Tak susahpun nak maintain pakai sabun kunyit madu ni taw...Setiap kali solat korang cuci muka pakai sabun ni...Habis cerita...dah dapat maintain...hehehe...jangan risau,kulit korang takkan ada rasa pedih @ terik kalau kerap cuci muka...


Kenapa saya begitu yakin yang sabun kunyit madu ni sangat efektif??? Saya bukan nak war-warkan kepada korang kalau pakai sabun kunyit madu semua masalah kulit muka dalam dunia ni akan selesai...Bukan gitu taw...saya cuma jelaskan yang sabun ini dapat membantu korang menyelesaikan masalah kulit korang kalau korang serasi dengan sabun ini...


PEMBERSIH MUKA KUNYIT MADU UNTUK KULIT KERING


Dan sehingga hari ini semua customer saya yang cuba sabun ini memberi feedback yang positif...Alhamdulillah...kerana saya yakin dengan produk organik...sekiranya ia tidak efektif kepada seseorang ia tidak akan memberi kesan yang negatif...ia tidak akan merosakkan kulit korang...Sooo? Saya rasa tak salah kalau mencuba...kan???



Kesimpulan daripada cerita saya kat atas ni adalah saya nak bagitahu korang yang saya ada buat PEMBERSIH MUKA KUNYIT MADU UNTUK KULIT KERING...pembersih muka saya 100% organik tanpa bahan kimia...selamat digunakan tanpa kesan sampingan...itu je huhuhu...Yang lain-lain itu adalah sekadar pandangan dan nasihat untuk korang...Thank's sudi singgah...Kalau nak chatting dengan saya just whatsapp ya...Jumpa lagi...
Wassalam

Sebarang pertanyaan berkaitan boleh hubungi saya di :

SABUN HOMEMADE UNTUK KEGUNAAN HARIAN

Bismillah dan Assalammualaikum semua...Harap korang-korang semua sihat sentiasa dibawah lindungan Allah swt...Dah tiga hari saya tak menjenguk blog sebab busy sangat menyiapkan order...So harini saya nak cerita-cerita pasal SABUN HOMEMADE UNTUK KEGUNAAN HARIAN sebab terlanjur buat sabun semalam kan...

Semalam saya buat sabun kunyit dicampur dengan madu asli untuk customer yang nak branding. Sebelum ni dia dah beli seketul untuk testing...bila dah rasa puashati baru dia berminat nak jual pula dengan jenama dia sendiri. Saya bukan nak ajak orang berangan untuk jadi kaya-raya dengan jual sabun tapi saya cuba buka peluang pada orang yang nak berniaga...bukan untuk kaya tapi untuk tambah mana yang kurang...ringankan beban kewangan...


SABUN HOMEMADE UNTUK KEGUNAAN HARIAN

Ni dia sabun yang bernama sabun kunyit madu. Dalam sabun ni saya letak kunyit asli,madu,olive oil dan vitamin E. Sabun ni berfungsi untuk membersihkan muka setiap hari disamping memelihara kecantikan kulit secara natural sebab tiada langsung bahan kimia yang terkandung dalam sabun ini

Korang tahukan kalau kita pakai sabun yang jenis ada bahan kimia akan rasa pedih-pedih kan...tapi dengan sabun ni korang tak akan rasa langsung pedih-pedih...kering atau mengelupas. Korang akan rasa sangat selesa dengan sabun ni walaupun korang guna sabun ni dengan kerap


SABUN HOMEMADE UNTUK KEGUNAAN HARIAN

Ini antara koleksi sabun yang saya buat untuk sample photoshot untuk video usahawan baru-baru ni. Sebenarnya bukan sabun ni je yang saya buat...Saya boleh je buat sabun lain ikut request daripada customer...Kalau customer request bahan lain selain yang saya tetapkan kita perlu berbincang dahulu soal harga sebab saya pun tak tahu apa yang korang nak letak dalam sabun korang kan....so kena bincang dulu la ye...


SABUN HOMEMADE UNTUK KEGUNAAN HARIAN

Kali ni customer bersetuju untuk guna mould segiempat tepat ni...Setakat harini saya ada 3 variasi mould...segiemapat tepat ni,bunga rose besar dan mould kecil-kecil yang comel tu...Mould kecil-kecil tu saya lebih prefer kepada customer yang baru nak start edarkan sample kat customer mereka...lebih jimat kan...Jap saya tunjuk gambar sabun yang comel tu ya...


SABUN HOMEMADE UNTUK KEGUNAAN HARIAN

Ada 3 jenis bentuk mould yang korang boleh pilih selain bentuk love ni...Nanti korang nak order saya akan tunjukkan eh...Berat 1biji sabun comel bdalam gambar ni 11-12gram seketul. Ramai customer yang request nak guna mould yang kecil-kecil juga kalau nak beli sabun sebab pertama bentuknya comel...satu lagi sebab senang diorang dah tak perlu nak potong-potong lagi dah...Seketul tu mungkin boleh pakai seminggu..


SABUN HOMEMADE UNTUK KEGUNAAN HARIAN

Alhamdulillah selesai misi saya menyiapkan order customer...Harap adik ni dapat jual semua sabun ni dengan jayanya. Apa yang penting setiap apa yang kita lakukan mesti ada kesungguhan...jangan cepat mengalah dan wajib istiqomah...Selalu berfikiran positif untuk dapat aura positif...hehehe...rasa macam pakar motivasi pun ada gak nih...

Cuma saya nak pesan satu je kepada sesiapa yang baca artikel saya...Saya bercakap bukan sebagai seorang seller tapi saya cuma nak war-warkan tentang kebaikan menggunakan produk organik berbanding produk yag kita tak pasti isi kandungannya...Tidak perlu terlalu mudah terpedaya dengan kecantikan sementara yang akan memberi kesan pada diri kita suatu hari nanti...dan yang akan menyusahkan kita kelak...

Saya bukan paksa korang beli barang saya taw...Jangan salah faham...sebab saya tahu bukan semua orang berminat dengan produk organik homemade ni...tapi saya juga sedar yang produk homemade ni ada peminatnya yang tersendiri...Buktinya banyak permintaan yang saya dapat...Alhamdulillah dan tahniah kepada yang dah mula bertukar kepada organik...

Apa-apapun setiap orang mempunyai citarasa mereka sendiri...Tepuk dada tanya hati...Sampai disini coretan ringkas episod SABUN HOMEMADE UNTUK KEGUNAAN HARIAN saya harini...Maafkan saya jika ada kekasaran melemparkan kata-kata...Jumpa lagi next entri ya...Terima kasih

Wassalam

Sebarang pertanyaan berkaitan boleh hubungi saya di :

SABUN MADU HILANGKAN JERAGAT

Bismillah...
Assalammualaikum para sahabat sekalian...Harap semua sihat dan dilindungi Allah sentiasa...Berdirinya saya disini hehehe...wah wah wah...bukan main lagi ayat...Sengaja nak bersenda pagi dengan korang...Harini saya nak share satu testimoni customer tentang SABUN MADU HILANGKAN JERAGAT

Saya rasa happy sangat sebab dapat feedback dari customer yang baik hati berkongsi kegembiraan ibunya dengan saya. Sebenarnya saya memang willing to dengar semua feedback daripada penggunaan produk homemade saya supaya boleh dijadikan testimoni.Tak mo lah guna testimoni palsu kan...hehehe

 Tapi ingin saya tekankan disini...setiap orang tidak sama hormon...so,kalau korang perasan ada orang yang bila sakit makan sekali je ubat terus baik...dan ada yang seminggu makan ubat tapi tak baik-baik...nampak tak? Setiap manusia organ je yang sama tapi sel-sel hormon dan keserasian adalah berbeza

Sila berfikiran positif bila nak bertukar pada produk organik sebab produk organik ni memang akan ambil masa bergantung pada individu...ada yang cepat dan ada yang lambat...Saya perhatikan di Malaysia memang dah trend orang berebut-rebut nak cantik sementara sedangkan di negara luar orang berebut-rebut nak cari produk 100% organik. 

Saya pernah baca satu pesanan ringkas dari sorang "mat saleh",dia dah bertukar menggunakan 100% organik dan thank god bukan sahaja wajahnya menjadi sihat tetapi badannya pun ikut sama rasai keselesaan menggunakan produk organik

Katanya, ramai orang tidak sedar peratusan penyakit yang bakal dialami adalah berpunca daripada gaya hidup kita bukan sahaja dari segi pemakanan tetapi terselit juga dari segi produk yang kita gunakan seperti syampo,mandian dan skincare. Cuba bayangkan kalau setiap hari kita gunakan produk yang ada bahan kimia...hurmmmm...korang bayangkanlah sendiri ye...

Gambar dibawah adalah salah satu testimoni customer yang guna sabun madu asli yang saya buat sendiri. Customer ni beli dan potong sedikit bagi kat mak dia...dan mak dia suka sangat guna sebab jeragatnya dah semakin menghilang. Sebelum ini dah macam-macam produk di cuba tetapi tidak berjaya...

SABUN MADU HILANGKAN JERAGAT

SABUN MADU HILANGKAN JERAGAT

Disini saya bukan nak cerita pasal produk saya yang terbaik tetapi berkaitan dengan hormon macam saya cakap tadi. Mungkin keserasiannya lebih kepada produk saya...Setiap orang adalah berbeza-beza penerimaan kulit terhadap produk...Apa yang penting organik is better than everything...Ia selamat digunakan dan sesuai untuk semua peringkat usia...Tak perlu rasa ragu-ragu dengan produk organik

SABUN MADU HILANGKAN JERAGAT

Haaa...inilah rupanya sabun madu asli tu...Yang ini harganya RM20 je...tapi korang boleh pilih nak harga berpa...ada satu bentuk lagi berat lebih kurang 60gram harga RM15 dan kalau nak yang kecil-kecil comel tu RM20/10pcs. Harga saya bagi ni harga untuk cuba-cuba taw...mana taw bila dah guna serasi pula...dan tiba-tiba korang berminat pula nak buat bisnes...korang boleh terus order untuk jenama sendiri pula...ok tak???

KELEBIHAN SABUN MADU ASLI ORGANIK :
~ Membantu masalah kulit sensitif
~ Melembab & melembutkan kulit
~ Mengatasi masalah kulit kering
~ Menghapuskan sel kulit mati
~ Mencerahkan kulit
~ Menghilangkan kesan jerawat & jeragat
~ Menarik keluar kotoran dari dalam pori
~ Membantutkan pertumbuhan jerawat
~ Mengeringkan jerawat 

Buat pengetahuan sesiapa yang baru pertama kali masuk ke blog saya ni,saya memberi perkhidmatan buat produk homemade untuk orang nak bisnes kecil-kecil...Buat jenama sendiri...Semalam baru saya umumkan mulai sekarang saya akan bagi minimum order 30pcs setiap produk...ada yang 36pcs...Ini sebagai tanda sokongan kepada mereka yang bersemangat nak buat bisnes tapi modal tak banyak...ada yang request dengan saya untuk kecilkan MOQ...huhu

So...bergitulah serba sedikit info yang saya nak share dengan korang mengenai SABUN MADU HILANGKAN JERAGAT . Saya harap info ini dapat membantu korang yang memerlukan...Yang nak berurusan dengan saya jangan malu nak whatsapp hokeyyy...Jumpa lagi next story...Tq korang

Wassalam

Sebarang pertanyaan berkaitan boleh hubungi saya di :

SABUN WAJAH HOMEMADE

Bismillah...
Assalammualaikum semua...
Harini kita berbalik kepada cerita SABUN WAJAH HOMEMADE...Semalam dah cerita resepi kan...heehe....Saya nak kongsi aktiviti saya baru-baru ni buat sabun homemade untuk customer...Ada dua jenis sabun yang saya buat iaitu sabun kunyit + madu dan sabun oat + green tea. Dua-dua sabun ni best sebab ia melembabkan kulit,mencantikkan secara semulajadi dan yang paling penting ia selamat digunakan...

SABUN WAJAH HOMEMADE

SABUN WAJAH HOMEMADE

Kali ni customer yang request nak saiz kecil-kecil,katanya senang nanti tak payah dia nak potong-potong...Biasanya kalau kita beli sabun muka mesti nak potong kecil-kecil kan supaya lebih jimat...Kalau tak potong kecil-kecil cepat habis...itulah alasan customer yang request sabun comel ni

Sabun yang kat atas ni namanya sabun kunyit madu...Sabun kunyit yang saya campurkan madu sebab tu warnanya tak kuning macam kunyit kan...hehehe. Setiap sabun yang saya buat saya akan letak sedikit olive oil supaya kulit orang yang guna sabun saya ni akan terasa lembab. Dan kalau korang nak tahu olive oil ni boleh membantu menghilangkan kesan parut dan jeragat tau...Saya pernah baca tentang info ni sebab tu saya sangat-sangat suka guna olive oil dalam produk homemade saya

KELEBIHAN SABUN KUNYIT + MADU ORGANIK
~ Membantu masalah kulit sensitif
~ Melembab & melembutkan kulit
~ Mengatasi masalah kulit kering
~ Menghapuskan sel kulit mati
~ Mencerahkan kulit
~ Menghilangkan kesan jerawat & jeragat
~ Menarik keluar kotoran dari dalam pori
~ Membantutkan pertumbuhan jerawat
~ Antibakteria untuk kulit
~ Membunuh kuman di muka
~ Mengeringkan jerawat 

SABUN WAJAH HOMEMADE

Sabun lagi satu ni adalah sabun oat yang saya madukan dengan greentea...Hehehe...Sebenarnya sabun oat dah best dah pakai tapi kalau digabungkan dengan greentea lagi bertambah best rasanya...Perbezaan sabun oat tanpa greentea dengan sabun oat + greentea adalah kalau ada greentea kulit rasa moist dan tegang...Kalau tanpa greentea kulit rasa moist je...Itu yang membezakannya...sebab kadang-kadang ada orang yang allergik dengan greentea..so tak bolehlah nak letak greentea kannn...

Sabun ni saya buat untuk 2 orang customer tetap yang repeat order. Apa yang terdapat dalam sabun ni adalah oat,greentea,olive oil,vitamin E dan sedikit vanila. Semuanya saya guna bahan sebenar berbentuk serbuk...

KELEBIHAN SABUN GREEN TEA + OAT ORGANIK
~ Kaya dengan antioksidan
~ Menyihat & menghaluskan kulit
~ Anti penuaan & awet muda
~ Menegang & menganjalkan kulit
~ Detox kulit yang rosak sebab penggunaan kosmetik
~ Pelindungan matahari
~ Mencerahkan & melembabkan kulit
~ Menghilangkan parut jerawat
~ Mencegah pertumbuhan jerawat
~ Memberi nutrien pada kulit
~ Menghilangkan kesan jerawat & jeragat 

Setakat ini saya bersyukur sebab belum ada yang komen negatif bila pakai sabun saya...Dan saya bersyukur ramai yang repeat order...Walaupun tak banyak tetapi ia sangat memberi kepuasan pada diri saya...bak kata orang "Slowly but Surely" hehehe...Sampai sini sahaja perkongsian simple SABUN WAJAH HOMEMADE saya harini...Jumpa lagi nest entri dan terima kasih sudi baca sampai habis...Love u olllsss...

Wassalam

Sebarang pertanyaan berkaitan boleh hubungi saya di :