ZURAINI.COM

Image
Showing posts with label LIPSCRUB & LIPBALM HOMEMADE. Show all posts
Showing posts with label LIPSCRUB & LIPBALM HOMEMADE. Show all posts

TESTIMONI LIPBALM ORGANIK HOMEMADE - MEMANG TERBAIK

Bismillahhhhh...
Assalammualaikum
Happynya saya harini...bukan sebab harini cuti tau,tapi sebab happy nak tulis entri TESTIMONI LIPBALM ORGANIK HOMEMADE - MEMANG TERBAIK ni hahahaha...Takdela...saje gurau...Saya kan memang happy go lucky je sepanjang masa...

TESTIMONI LIPBALM ORGANIK HOMEMADE - MEMANG TERBAIK

Harini nak update sikit pasal Lipbalm organik homemade saya. Gambar kat atas ni gambar customer yang dah beli lipbalm saya. Alhamdulillah dia suka sangat lipbalm saya tu hehehehe. Siap belanja gambar dengan lipbalm lagi..Thank's eh awak bagi kebenaran kat saya untuk buat testimoni...sporting sungguh customer ni

TESTIMONI LIPBALM ORGANIK HOMEMADE - MEMANG TERBAIK

TESTIMONI LIPBALM ORGANIK HOMEMADE - MEMANG TERBAIK

TESTIMONI LIPBALM ORGANIK HOMEMADE - MEMANG TERBAIK

Customer cakap lipbalm ni best sangat sebab bila dah lepas makan pun masih ada lagi warnanya. Lepastu bila lembapan lipbalm tu dah hilang warna masih ada di bibir...huhuhu kan saya dah cakap kat entri sebelum ni lipbalm ni boleh dah jadi pengganti lipstik korang sekarang. Tak mo dah pakai lipstik yang kita tak tahu bahan apa yang terkandung dalamnya...kannn...kang pakai lipstik ntah ada bahan kimia ke...syok-syok je kita telan...

Ala...saya bukan paksa pun...just nak sharing sambil nasihat...Lipbalm ni takdelah setara lipstik mahal-mahal tu tapi bagi saya la....pendapat saya sendiri tau...takde kaitan dengan sesiapa eh...Bagi saya biarlah kurang cantik asalkan selamat...hahaha...memang saya dah tanamkan betul motto tu dalam sanubari sebab saya taknak lagi kembali kepada yang bukan organik. Cukuplah setakat umur saya sekarang untuk merasa yang bukan-bukan tu...sekarang kena amalkan yang natural...makanan pun yang natural...sikappun yang natural hehehe...Nak clearkan semua yang kimia-kimia dok telan dari dulu tuh...

Tapi kalau korang masih nak teruskan dengan gaya hidup sekarang takpe je...saya disini bukan untuk mengubah korang tau...Janganlah kecam saya pula huhuhu. Cerita punya cerita tak tunjuk pula Lipbalm organik homemade saya tu ek...Kalau yang baru firstime masuk sini mesti tercengang-cengang apa yang saya cerita...Jap eh...

TESTIMONI LIPBALM ORGANIK HOMEMADE - MEMANG TERBAIK

Ni dia lipbalm organik homemade buatan tangan saya. Simple dan comel je...1 bekas ni beratnya 5gram. Bahan-bahan yang saya gunakan untuk buat adalah Beeswax,minyak zaitun,minyak bunga matahari,pewarna pink(food gred) dan perisa strawberry(food gred). Bau lipbalm ni macam strawberry...sedap je rasa nak makan. Korang kalau pakai lipbalm ni dah tak payah risau pasal tertelan bahan kimia ke,bahaya ke....sebab lipbalm ni 100% organik...jika tertelan tidak akan memudaratkan

Haritu masa saya tengah proses lipbalm ni suami saya cakap eloklah warna ringan-ringan macamni...Tak payah pakai pekat-pekat sangat warna kat bibir tu...krik krikkk...hahaha dah dapat warning dah sebab sebelum ni saya memang suka berlipstik matte merah menyala...Tapi sekarang saya tak pakai dah...takutttt...Yang penting serius korang kena kuatkan hati pegang motto ini "biar kurang cantik,asalkan selamat" hahaha...amiklah ayat ni saya bagi pinjam...

Kepada mereka yang nak cuba pakai lipbalm ni boleh roger saya ya...tak mahal pun saya jual RM10 je satu bekas hehehe...Kalau yang nak buat branding jenama sendiri boleh juga...no hal saya boleh buatkan. Harga borong minimum 3 box (36pcs) adalah RM2.50/pcs. Buat masa ni saya hanya buat warna pink ni je ya...tiada warna lain yang korang boleh pilih...biasalah orang baru nak naik,belum expert lagi...jual pun murah-murah jek...hehehe

Oklah...setakat ni je coretan saya untuk harini berkenaan TESTIMONI LIPBALM ORGANIK HOMEMADE - MEMANG TERBAIK. Rasanya bila tengok gambar customer tadi memang betullah terbaik...Muka ikhlas je nak share gambar kepuasan hatinya menggunakan lipbalm saya. Alhamdulillah...syukur kepada Allah atas nikmat yang dikirim buat saya... Korang jangan lupa ya...datang lagi next entri...banyak benda nak update dok beratur je ni...Tapi kena selit-selitkan masa sikit hehehe...Thank's korang yang singgah...Jumpa lagi

Wassalam


SUGAR LIPSCRUB (SCRUB BIBIR) BY ZM BEAUTY 100% ORGANIK

Assalammualaikum...
SUGAR LIPSCRUB BY ZM BEAUTY 100% ORGANIK dah siap label yeayyyyy...minggu lepas sticker untuk lipscrub saya dah sampai...Tapi baru ada kesempatan nak tampal sebab macam biasa lah busy memanjangnya kan...sticker yang lama dah habis...scrub yang batch lepas pun dah habis...so harini saya story pasal apa yang ada depan mata sahaja...Yang dah lepas jangan dikenang hehehe...

SUGAR LIPSCRUB (SCRUB BIBIR) BY ZM BEAUTY 100% ORGANIK

Cantik tak??? Hehehee...Korang jangan confuse pula ya...nampak je macam jem strawberry tapi ia adalah SUGAR LIPSCRUB BY ZM BEAUTY 100% ORGANIK kepunyaan saya. Bila buka je penutup lipscrub ni perghhhh...bau best sangat...tapi bukan bau pewangi ya...bau strawberry...rasa macam nak makan je...Lipscrub ni saya guna bahan yang natural(food gred)...takde yang kimia2...so kalau tertelan sikit tidak akan memudaratkan...

SUGAR LIPSCRUB (SCRUB BIBIR) BY ZM BEAUTY 100% ORGANIK

Sambil tampal sticker sambil ambil gambar hehehe...senang nak update or post dekat facebook. Jenuh juga saya menampal sorang-sorang sebab saya kan takde pembantu...

Kelebihan SUGAR LIPSCRUB BY ZM BEAUTY :
~ 100% organik
 ~ 100% natural
~ 100% guna bahan semulajadi...no ekstrak
~ 100% homemade bukan repacking
~ Selamat
~ Berkesan untuk merawat masalah bibir
~ Membuang sel kulit mati di bibir korang
~ Tahan sehingga 2 bulan
~ Wangi
~ Murah...harga mampu milik

Cara guna :
Guna seminggu 3 kali @ lebih jika diperlukan
Ambil secubit lipscrub dan tonyoh dipermukaan bibir. Urut dengan lembut dan biarkan seketika untuk bagi peluang segala nutrien yang ada dalam lipscrub tu meresap kat bibir korang tu...Lepas tu boleh bilas or lap sahaja...Siappp! (sapu lipbalm untuk kesan yang optimum)

Bahan-bahan :
~ Gula
~ Madu asli
~ Olive oil
~ Perisa Strawberry(food gred)
~ Peppermint

Siapa yang perlukan Lipscrub(scrub bibir) ni?
~ Mereka yang bibir kering sampai pecah-pecah
~ Mereka yang bibir rosak
~ Mereka yang mengalami masalah bibir hitam
~ Perokok
~ Mereka yang memang suka pakai lipscrub
~ Mereka yang sayangkan bibir
~ Mereka yang suka jaga penampilan hehehe...

Saya takde la gambar tengah letak lipscrub ni...Kalau ada boleh tepek gambar kat sini kan...nanti saya ambil gambar saya letak ye...Kepada mereka yang baru firstime masuk ke blog saya ni mesti belum tahu lagi kan...Selain daripada saya jual lipscrub ni secara retail saya juga jual lipscrub ni secara borong untuk mereka yang ingin membuat jenama sendiri. Korang boleh merayap dalam blog ni untuk baca entri-entri sebelum ni untuk tahu produk apa yang saya telah hasilkan untuk korang buat jenama sendiri.

Selain daripada lipscrub ni saya juga ada buat lipbalm,scrub muka dan badan,sabun,toner dan serum...tapi toner dan serum masih dalam R&D lagi. Kepada mereka yang bercadang untuk mencari sumber pendapatan lebih dengan menjual produk kecantikan organik homemade bolehlah korang jelajah blog saya ni...Kalau berkenan nak berurusan dengan saya jangan malu-malu untuk whatsapp saya terus...saya sedia membantu...jangan risau saya tak garang...hehehe

Kenapa memilih untuk menggunakan produk organik homemade dari saya?
~ Selamat sebab tiada bahan kimia
~ Kualiti tinggi sebab diproses dengan kuantiti yang sedikit
~ Fresh sebab baru proses bila dapat payment
~ 100% organik sebab saya guna bahan semulajadi yang asli...bukan guna ekstrak
~ Tiada kesan sampingan untuk jangkamasa panjang
~ Sesuai untuk semua jenis kulit
~ Baby pun boleh pakai...wowww it's really natural
~ I'm organik lover...so hasil tangan saya adalah yang terbaik untuk diri saya dan customer saya...

Kepada kawan-kawan yang nak try guna SUGAR LIPSCRUB BY ZM BEAUTY 100% ORGANIK ni boleh whatsapp saya terus ya...Terima kasih kepada yang sudi singgah disini dan selamat datang kepada yang pertama kali menjengah...Jom kita bisnes produk organik sama-sama...Jumpa lagi ya...

Wassalam




RAWAT BIBIR DENGAN LIPBALM ORGANIK - SELAMAT & TIADA BAHAN KIMIA

Assalammualaikum semua...
Harini macam tak sempat nak update apa-apa kat blog ni sebab sibuk seharian menguruskan kerja-kerja rumah...Lepastu sibuk pula buat lipbalm sebab lipbalm yang buat haritu dah habis. Ni saya nak bagitahu ni...lipbalm yang saya buat sebelum ni saya dah tak buat lagi tau...sebab saya dah buat yang baru...yang baru ni lebih baik sebab ada warna...hehehe

Sebenarnya lipbalm yang sebelum ni saya buat untuk percubaan sahaja...saya buat 12 dozen untuk percubaan sebab baru firstime nak buat kan...takkan nak buat selori terus kan. Ada customer yang request nak lipbalm yang ada warna sikit baru la best nak pakai...Macam sebelum ni lipbalm saya ada letak essential oil rasa macam tak best pula sebab takut ada yang tak serasi dengan penggunaan essential oil tu....So...saya ambil keputusan untuk tidak letak essential oil langsung dalam lipbalm yang baru ni

RAWAT BIBIR DENGAN LIPBALM ORGANIK - SELAMAT & TIADA BAHAN KIMIA

Ni dia lipbalm yang baru saya buat...gambar ni saya ambil sejurus lepas saya tuang dalam bekas ya...nampak macam berkilat lagi...belum keras lagi tu. Tapi kalau dah keras pun dia bukan sangat keras ya...Lipbalm kali ni bila letak kat bibir akan kelihatan warna pink terang nak ke ungu...tapi kalau pakai nipis akan nampak pink la....Kalau pakai lebih banyak hasilnya akan sama seperti korang pakai lipstik. So...bagi mereka yang nak berhenti menggunakan lipstik-lipstik yang berada dipasaran sana tu bolehlah gunakan lipbalm ini sebagai lipstik. 

Lebih selamat bagi saya jika pakai yang organik sebab lipstik ni kita nak letak kat bibir yang letaknya dekat sangat dengan mulut. Bila kita makan sah sah la lipstik tu ikut sekali...Walaupun tak banyak tapi sikit confirm masuk punya...Kalau hari-hari yang masuk,tak ke seguni lipstik yang masuk dalam perut korang...Huhuhu...saya bagi fakta mengikut pengalaman je...bukan nak tunding jari kat mana mana pihak ya...Saya pun dah stop penggunaan lipstik sebab ada terbaca satu artikel mengenai lipstik punca kanser...Betul ke tak wallahualam...Kita hanya merancang...yang menentukan hanyalah Allah s.w.t

RAWAT BIBIR DENGAN LIPBALM ORGANIK - SELAMAT & TIADA BAHAN KIMIA

Yang ni gambar saya dah siap pasang tutup. Yang botol 2 biji yang kat tengah-tengah tu saya punya...Stok lipstik saya untuk setahun hahaha...saya ni bukan selalu keluarpun,kat rumah saya mana pakai lipstik nih...kalau pakai lipstik jap lagi mesti anak tanya ibu nak pergi mana?...hehehe haru jap anak nangis nak ikut...Tapi korang kalau nak pakai lipbalm ni kat rumah pun boleh je bagi lembab je bibir tu...takdela nampak pucat lesi sangat wajah bila cik abang balik kannnn...

RAWAT BIBIR DENGAN LIPBALM ORGANIK - SELAMAT & TIADA BAHAN KIMIA

Gambar ni saya ambil bukan sebab nak jaja muka tapi kena la tunjuk kat orang macammana rupanya bila lipbalm ni di oleskan kat bibir. Model takde...so redho jela guna muka sendiri sebagai tempat rujukan hahaha... Nak post kat pesbuk tadi malas nak ambil tudung yang ada tuala anak je...takpela eh...bukan orang nak tengok tuala pun kan hehehe...Sebelum post kat pesbuk saya dah minta izin suami saya boleh ke post gambar ni ke tak?...takut gak tetiba gambar ni boleh jadi punca perang dunia ketiga pula...Syukur diberi izin...kalau tak jenuh saya nak pergi ambil tudung pula...

Apa yang korang rasa bila pakai lipbalm ni,bibir akan rasa lembab dan licin...lebih-lebih lagi kalau korang pakai lipscrub ( scrub bibir ) sebelum korang oleskan lipbalm ni...Memang best sangat rasanya. Dalam lipbalm ni saya letak olive oil dan flavour strawbery ya...Flavour strawbery ni yang food gred punya sebagai pengganti essential oil...so korang tak payah risau kalau tertelan,ia adalah selamat 100%. Warna yang saya letak juga saya guna warna dari pewarna makanan (food gred juga). Saya tak letak macam -macam benda dalam lipbalm ni...Beeswax.Minyak zaitun,minyak bunga matahari,perisa strawbery dan pewarna...itu sahaja untuk hasilkan lipbalm yang sempurna dan selamat

RAWAT BIBIR DENGAN LIPBALM ORGANIK - SELAMAT & TIADA BAHAN KIMIA. 
Adakah korang ada masalah bibir kering? rosak?hitam...luka dan sebagainya????
Meh saya tolong settle masalah korang ye...hehehe...kena cuba dulu baru tau betapa free nya feeling bila guna produk organik ni...

 Yeahhh...lengkap lipbalm organik homemade saya yang selamat dan suci...100% selamat digunakan disamping merawat dan memeliharan bibir korang juga ya...Semua bahan yang terkandung dalam lipbalm saya akan membantu melembabkan bibir korang tahap maksimum...Kalau korang jenis yang bibir kering boleh letak dalam handbag...bila rasa perlu gunakan colek sikit dan sapu...tak perlu tengok cermin pun takpe...hehehe...orang perempuan ni dah expert dah bab nak letak lipbalm kat bibir kan...tak tengok cermin pun boleh je...

"Bila orang tanya apa kelebihan lipbalm kamu dengan lipstik @ lipbalm lain diluar sana? Jawapan saya cuma satu"selamat"...sebab saya yakin bahan yang saya gunakan selamat untuk digunakan dan sangat yakin saya hasilkannya dengan cukup teliti . Apa yang saya berikan kepada pelanggan saya adalah apa yang saya gunapakai"

Cukup la rasanya cerita saya kali ni...Macam biasa sesiapa yang berminat untuk mendapatkan lipbalm ni boleh whatsapp saya terus. Bagi mereka yang berminat nak buat jenama sendiri pun di alu-alukan...In sya Allah saya akan sajikan yang terbaik. Sayangi lah diri anda...Jom bertukar kepada organik... I'm Organik lover...Terima kasih sudi baca review saya...Jumpa lagi next entri...

Wassalam

SELESAI MISI LIPSCRUB DAN LIPBALM HOMEMADE UNTUK CUSTOMER BRANDING

Assalammualaikum...
Hai korang semua...dah lunch ke belum...
Harini saya lunch nasi goreng je...sebab dah terlewat nak masak. Memandangkan nasi goreng mudah nak masak dan paling laju anak-anak nak makan...so,harini buat nasi goreng jela...tapi masa tengah syok menggoreng tetiba api padam...gas habissss huhuhuhu...nak beli ambil masa pula...terus saya dengan efisyennya keluarkan nasi putih yang ada dalam periuk nasi karen(hehehe elektrik) terus sambung aksi menggoreng nasi dalam periuk elektrik tu...hahaha...ni aksi pertama saya sepanjang hidup saya...menjadi juga nasi goreng tu...korang kalau dah emergency sangat bolehlah ikut cara ni hehehe...

Harini saya nak cerita sikit pasal aktiviti saya pagi ni.Macam biasalah,kat blog ni saya akan cerita tentang aktiviti yang berkaitan produk homemade saya. Pagi ni settle buat Lipscrub dan Lipbalm untuk customer dari Selangor. Dia berminat nak buat brand dia sendiri...nak cuba-cuba katanya sebab nak cari duit raya....Alhamdulillah...makin ramai yang dah nampak keistimewaan produk organik ni kan...Saya harap customer ni dapat mencapai apa yang dihajati...

SELESAI MISI LIPSCRUB DAN LIPBALM UNTUK CUSTOMER BRANDING

SELESAI MISI LIPSCRUB DAN LIPBALM UNTUK CUSTOMER BRANDING

Sempat saya ambil dua gambar ni untuk saya tepek kat blog ni. malam tadi baru saya baca satu artikel ni supaya kalau kita berniaga perlu untuk kita ambil gambar dan update kat blog supaya boleh dijadikan bahan rujukan untuk bakal customer dan boleh menjadi satu "backup story" untuk kita bila ada orang tanya tentang apa yang kita niagakan. Bagus juga artikel tu sebab ia mengajar kita bagaimana nak kembangkan bisnes melalui blog

SELESAI MISI LIPSCRUB DAN LIPBALM UNTUK CUSTOMER BRANDING

SELESAI MISI LIPSCRUB DAN LIPBALM UNTUK CUSTOMER BRANDING
~ Order customer...semuanya produk organik homemade taw...Alhamdulillah...tq Allah ~

Dah terlanjur cerita pasal Lipscrub dan Lipbalm ni saya ceritalah sikit apakah fungsinya si lipscrub dan lipbalm ni...walaupun sebelum ni saya dah cerita,tapi saya memang suka je nak cerita lagi...harap korang tak bosan eh

APAKAH FUNGSI LIPSCRUB?
Lipscrub ni kalau korang nak tahu adalah satu cara untuk korang pelihara bibir korang daripada rosak. Apa yang dimaksudkan dengan bibir rosak pula? Bibir rosak  ni sebagai contohnya adalah bibir yang kering...hitam...pecah dan apa-apa yang menyebabkan bibir kelihatan tak cantik hahaha...boleh tak bagi contoh macamtu? Punca bibir rosak ini adalah akibat daripada penggunaan lipstik yang tidak sesuai,merokok,kekeringan akibat cuaca,tabiat suka menarik kulit bibir yang kering hingga menjadi luka dan banyak lagi. Maka,disinilah fungsinya lipscrub sebagai medium mencegah daripada bibir korang menjadi rosak dan terus rosak.

APAKAH KEBAIKAN MENGGUNAKAN LIPSCRUB?
Apabila korang menggunakan lipscrub bibir korang akan menjadi lembut dan lembab. Kulit kering dibibir akan terkeluar dari bibir bila korang scrub bibir korang tu. Kandungan scrub yang terdiri daripada madu,minyak zaitun,gula dan sebagainya akan membantu membekalkan vitamin kepada bibir korang supaya lebih sihat dan cantik. Selepas scrub bibir korang akan dapat rasakan bibir lebih cerah 

APA PULA FUNGSI LIPBALM?
Bestnye dapat soalan ni...sebab senang je nak jawab hehehe...Lipbalm ni korang guna lepas korang scrub bibir korang tu...Bagi berganda-ganda lembab dan munggil bibir korang. Ramai wanita-wanita di luar sana yang tidak suka mengenakan lipstik,so...bolehlah guna lipbalm sikit bagi mengelakkan bibir korang terlalu kering nanti boleh jadi luka...Lainlah kalau korang jenis kuat minum air kan...tapi takkan sepanjang masa nak minum air pulak kan huhuhuhu...
"Ala...senang je nak kasi bibir lembab...jilat je bibir tu...kena air liur lembab la.." 

"JANGAN JILAT BIBIR UNTUK LEMBABKAN BIBIR..."

eh...no no no...kalau korang lembabkan bibir guna air liur bukan menjadi lembab tau...malah akan menjadikan bibir korang lebih kering dan pecah-pecah...Sesiapa yang ada tabiat ni sila berhenti daripada menjilat bibir untuk basahkan bibir,kerana air liur mempunyai bakteria yang akan memburukkan lagi keadaan bibir korang yang sedia kering itu...Cara mudah nak atasi masalah bibir kering adalah minum air mencukupi setiap hari dan guna lipbalm hehehe...

Oklah...cukup dah rasanya info yang berkaitan MISI LIPSCRUB DAN LIPBALM HOMEMADE UNTUK CUSTOMER BRANDING ni. Diharapakan korang dapat manfaat daripada apa yang saya sampaikan. Kepada mereka yang berhasrat nak mendapatkan lipscrub dan Lipbalm seperti dalam gambar tu boleh whatsapp saya terus. Begitu juga untuk mereka yang nak cuba berniaga produk organik buat tambah pendapatan boleh whatsapp saya...Tekan je icon whatsapp yang ada kat blog ni terus dapat chatting dengan saya hokeyyy...Jumpa lagi next celoteh...nak tidokan anak jap hehehe

Wassalam

GUNA WASHI TAPE UNTUK HIAS HASIL KRAFTANGAN - LIPBALM HOMEMADE

Assalammualaikum semua...
Harini cuaca suram dan muram je...Kat luar sedang hujan..Sejuk wooo...walaupun jam di dinding belum pukul satu tengahari lagi. Kalau tak hujan mesti tengah panas terik dah waktu waktu macamni...

Harini saya nak berbicara tentang tajuk GUNA WASHI TAPE UNTUK HIAS HASIL KRAFTANGAN - LIPBALM HOMEMADE...yang lipbalm homemade tu saya punya. Tidak semestinya untuk lipbalm homemade je...Semua hasil kraftangan korang boleh guna washi tape untuk hias bagi lebih menarik. Sebenarnya banyak kegunaan washi tape ni untuk mereka yang berjiwa kreatif dan comel comel gitu hihihi...

GUNA WASHI TAPE UNTUK HIAS HASIL KRAFTANGAN - LIPBALM HOMEMADE

GUNA WASHI TAPE UNTUK HIAS HASIL KRAFTANGAN - LIPBALM HOMEMADE

GUNA WASHI TAPE UNTUK HIAS HASIL KRAFTANGAN - LIPBALM HOMEMADE

Semalam ada customer berkenan dengan lipbalm organik homemade yang saya buat haritu. So saya dengan tabahnya melilit washi tape ni disetiap bekas lipbalm untuk nampak lagi comel. Cer korang tengok comel kan??? (heheeh perasan pula) haritu saya ada tengok ada sorang adik ni hias washi tape ni kat key board laptop dia memang cantik gila...kemas je nampak...

GUNA WASHI TAPE UNTUK HIAS HASIL KRAFTANGAN - LIPBALM HOMEMADE

Ni koleksi washi tape yang saya ada untuk persediaan saya nak guna kat mana-mana hasil homemade saya nak bagi nampak lagi cantik. takde la banyak sangat sebab saya baru nak cuba-cuba je kan...Washi tape ni saya beli dari sorang amoy yang jual washi tape dan pelbagai jenis sticker yang cantik cantik khas untuk mereka yang suka buat benda kreatif atau DIY... kalau korang nak beli juga boleh tengok dan pilih kat SINI. Kalau ada yang tak faham korang boleh je terus whatsapp amoy ni, no whatsapp dia ada kat dalam link tu. Saya suka sangat berurusan dengan amoy ni sebab dia sangat entertain bila kita tanya soalan...Tak pernah lewat respond walaupun kita banyak soal...Dan tak jemu untuk jawab soalan walaupun saya belum pasti lagi nak beli hehehe...susah nak dapat seller macamni zaman sekarang...Hargapun takde la mahal sangat kalau dibandingkan dengan service yang diberikan

Rasanya ini je kot yang saya nak bagitahu...ahaaaa...ada satu benda lupa nak bagitahu...washi tape ni lebih kurang macam tape kertas yang plain yang kita boleh beli kat kedai tu tapi bezanya dia ada corak corak yang menarik dan ada saiz yang kita boleh pilih. Saya dah test guna dia senang nak lekat dan kalau kena air tiada masalh...tapi selepas korang tape la...kalau tape atas permukaan yang basah mana-mana tape pun tak boleh kannn...hehehe...saya tiada masalah bila nak lekatkan washi tape kat lipbalm saya...senang je nak lekat dan kemas...

Sebagai penutup kalau korang yang minat berkreatif seperti saya bolehlah dapatkan washi tape ni...Nak lekat kat handphone korang ke...cantik juga hehehe....Thank's sudi singgah sini...Thank's juga pada amoy washi tape ni sebab layan saya sebelum saya beli washi tape dari awak...hehehe...dan pada korang yang nak beli lipbalm comel ni pula leh roger roger saya eh...

Wassalam

LIPSCRUB ORGANIK HOMEMADE PERISA STRAWBERRY TERBARU BY ZM BEAUTY

Assalammualaikum gojes...
Saya sebenarnya macam nekad dalam hati nak berusaha untuk tulis entri di HOMEMADE BEAUTY MALAYSIA ni setiap hari...Konon-konon berazam la kan...tapi semalam macam terskip sehari...sedih betul...Bukan apa...semalam puas saya mencari-cari masa yang sesuai untuk saya terpacak depan laptop ni untuk berbicara tapi takde ruang untuk saya menyelitkan ponggong lebar saya atas kerusi ni...sebab semalam saya ada 3 misi " organik lover" yang perlu diselesaikan...hehehe

Jap jap...ni saya nak cerita sikit pasal salah satu misi saya semalam. Dengar sini orang kampungggg!!!! hahaha...saya nak bagitahu ni pasal LIPSCRUB ORGANIK HOMEMADE PERISA STRAWBERRY TERBARU BY ZM BEAUTY  ...haaaa...dengar tak? Semalam misi saya yang ke 3 adalah proses lipscrub berperisa strawberry...Nah saya belanja gambar...

LIPSCRUB ORGANIK HOMEMADE PERISA STRAWBERRY TERBARU BY ZM BEAUTY
~sticker tak sampai lagi...so togel je saya amik gambar...nanti sticker dah sampai saya ambil gambar dan update lagi~

Haaa...amekaw...merahnya makngah...terlanjur saya dah cerita pasal LIPSCRUB ORGANIK HOMEMADE PERISA STRAWBERRY TERBARU BY ZM BEAUTY  ni saya nak bagitahu korang...Lipscrub saya yang sebelum ni dah habis ya...saya dah tak buat yang macam tu lagi sebab saya dah buat formula baru dan ada penambahan kuantiti gram dalam satu bekas tu.

Mana yang tak tahu mana satu lipscrub saya yang sebelum ni boleh rujuk DISINI . Kalau korang perhatikan betul-betul memang jelas sangat perbezaan yang korang boleh nampak dari segi warna...New formula ni saya tambah lagi warna untuk kelihatan lebih menarik dan mempunyai perisa strawberry...yang lipscrub sebelum ni ada perisa papermint sahaja. Kalau korang guna scrub ni confirm korang rasa macam nak makan je sebab tergoda dengan bau strawberry yang mengasyikkan tu...huhuhu

Korang nak dengar cerita tak??? Haritu adalah sorang customer ni tanya saya "kak,awat hang punya lipscrub ni manis?" Hehehe...tetiba rasa nak terberdarah hidung pasai dengar soalan cepu emas ala-ala manja gitu dari customer...Tapi takpe...saya suka sebenarnya nak jawab soalan kalau customer tanya sebab kalau ada kesilapan kita boleh perbaiki

BAHAN-BAHAN YANG TERKANDUNG DALAM LIPSCRUB ORGANIK HOMEMADE :
~ Madu
~ Gula bertapis
~ Olive oil
~ Vitamin E
~ Pepermint
~ Lavender
~ Perisa Strawberry

Meh dengar jawapan saya. Saya pun bagitahu dia pasai apa lipscrub saya tu manis...Cer korang tengok bahan-bahan yang saya gunakan untuk buat Lipscrub Homemade ni,ada tak yang menggambarkan lipscrub tu akan berasa selain dari manis? hahaha... Tersantun pula saya jawab soalan cepu emas adik tu tadi...hehehe...kang buat lipscrub rasa pahit tak berdaya pulak nak menonyoh lipscrub tu...Sebelum ni saya dah war war kan dari awal...semua produk homemade yang saya buat semuanya guna 100% bahan semulajadi...Don't worry guna lipscrub ni sebab kalau tak sengaja tertelan tidak akan memberi apa-apa kemudaratan pada kesihatan korang

LIPSCRUB ORGANIK HOMEMADE PERISA STRAWBERRY TERBARU BY ZM BEAUTY
~ ni saya amik gambar sikit selepas settle packing lipscrub ni semalam...pukul satu pagi baru siap...huhuhu~

Kenapa korang kena pakai lipscrub ni? Tak kiralah korang nak pakai lipscrub mana-mana pun...ni saya cerita umum bukan spesifik kepada saya punya lipscrub ya hehehe... Kita kena pakai lipscrub ni sama je alasannya dengan kenapa kita kena pakai Scrub muka or scrub badan. Cuma kedudukan tempat nak tonyoh tu je yang lain kannn...Betul tak?

Lipscrub ni membantu kita untuk menghilangkan kulit mati yang ada kat bibir kita. Kita kan hari-hari pakai kan...Korang tahu kan gincu(lipstik..hehehe sedap plak sebut gincu) ni mempunyai bahan tertentu yang boleh menyebabkan bibir jadi menggelap..pastu bukan sebab tu je...kalau mereka yang selalu terdedah pada matahari juga mempunyai salah satu simptom bibir menjadi kering...maka sebab itulah kita perlukan lipscrub ni..,lipscrub ni dapat membantu mengeluarkan kulit kering yang ada kat bibir tu...

Lagi satu...ni tabiat yang selalu saya perhatikan ada yang jenis kulit bibir kering suka sangat tarik tarik kulit bibir tu...pastu berdarah bibir tu...adoiiii...Memang la rasa syok kalau bab bab mengopek ni tapi akibatnya makan dalam woooo...cer bila korang punya bibir tu dah luka sebab tangan gatal sangat nak tarik tarik...pastu singgah kedai makan untuk lunch, ada pula makanan pebret ikan pari masak asam pedas...perghhhh kecuq ayaq liuq baq hangggg...tapi sebabkan bibir pecah terpaksa lalu je kat tepi tray tu...hahahaha...kalau ye pun korang pasrah makan,tapi tetap tak dapat menikmati hidangan itu dengan selesa kannnnn?
LIPSCRUB ORGANIK HOMEMADE PERISA STRAWBERRY TERBARU BY ZM BEAUTY
~ ni contoh je taw...bibir kering yang patut guna lipscrub untuk repair balik kekeringan dan kerosakan bibir tu~

Eh...macam dah lari tajuk pula...tajuk LIPSCRUB ORGANIK HOMEMADE PERISA STRAWBERRY TERBARU BY ZM BEAUTY  tapi cerita ikan pari...hahaha...itu contoh...Selain dari yang saya sebut kat atas tu,lipscrub membantu menjadikan bibir kita lembut...halus,gebu,gebas...apa lagi...lipscrub ni membekalkan vitamin dan mineral pada bibir untuk membantu memulihkan sel sel kulit bibir yang rosak. Nanti nampak la bibir korang segar bugar...lembab dan bermaya karin...(gurau eh...bermaya je)

Cara-cara guna Lipscrub :
1) Ambil secubit lipscrub dan lumurkan pada permukaan bibir
2) Urut bibir secara pelahan lahan...jangan tonyoh kuat sangat
3) Diamkan scrub dibibir untuk seketika(lagi lama lagi bagus supaya vitamin dan mineral yang terdapat dalam bahan lipscrub tu meresap dalam kulit bibir korang)
4) Lap dengan tisu ( cuci pun boleh takde masalah)
5) Sapukan lipbalm ( kalau nak pakai lipstik terus selepas scrub bibir pun takde masalah)

Kesannya :
1) Bibir akan terasa lembut sangat
2) Bibir rasa lembab
3) Kulit kering yang ada kat bibir akan hilang
4) Bibir akan rasa lebih bersih dan ringan
5) Bibir nampak lebih cerah

Awas!!! Amaran!!! Penting!!!
Sila jangan scrub terlalu kerap...tau la syok bila guna lipscrub ni tapi jangan la sampai sehari menonyoh sampai 3 4 kali...seminggu 3 4 kali cukupla...kalau nak guna hari-hari pun takde masalah sebenarnya sebab bahan yang ada dalam scrub is bahan Alam semulajadi (hahaha...ni saya tak boleh tahan sebab ada sorang customer wasap tanya"kakak ni ke yang buat scrub alamsemulajadi tu?",macam tercuit hati saya dengan soalan adik ni...kikiki)tapi pastikan bibir korang memang memerlukan lipscrub...Kalau elok je bibir tu takyah la gatal-gatal nak tonyoh...hahaha...

So...rasanya sampai setakat ini yang saya dapat coretkan bagi menyebarkan maklumat kepada korang yang nak tahu...pada yang taknak tahu biarkan diorang ...hehehe...Saya akan update lagi pasal ada sorang kakak ni order scrub saya,,,happy sangat-sangat sebab dapat berbakti pada orang...bukan kakak ni sorang baru nak order...tapi sebab dia yang terbaru order so saya akan cerita la sikit pasal order dia kannnn...

Untuk pengetahuan korang yang baca sampai habis,setakat ni lebih kurang 20 orang yang telah ambil scrub saya untuk mereka jenamakan dengan brand mereka sendiri. Dan mereka masih lagi order dengan saya bila stok mereka habis. Saya sangat bersyukur kerana semakin hari semakin ramai yang sedar kewujudan dan misi saya...Alhamdulillah...Walaupun 20 orang bukan angka yang besar tetapi saya puashati dengan hasil usaha saya...

Pstttt...korang kalau nak try produk homemade saya jom la WA saya...Terima kasih eh baca sampai habis...Korang memang sporting...Wassalam



LIPSCRUB ORGANIK HOMEMADE

Seperti yang dijanjikan....jeng jeng jeng...

Assalammualaikum korang...harini ok tak semua? Dua tiga harini cuaca macam muram je kan...ada tempat yang hujan...ada tempat yang naik air sikit...saya tengok kat pesbuk haritu ada sorang hamba Allah ni rumahnya naik air tak sempat angkat karpet...

Sian die,jenuh nak cuci lumpur masuk dari depan sampai ke dapur...tiada tempat yang terselamat dalam rumahnya,tapi air tak tinggi mana pun tapi still patah pinggang juga la nak bersihkan huhuhuhu

Entri saya yang sebelum ni saya ada cakap nak cerita pasal LIPSCRUB ORGANIK HOMEMADE kan....So,today saya cerita la sikit untuk tatapan bersama sebab nanti dah lama-lama takde mood pula nak cerita.

LIPSCRUB ORGANIK HOMEMADE

Nak cerita pasal scrub ni korang paham-paham la taw saya ni memang kalau buat scrub sekali banyak sebab saya memang buat scrub untuk customer-customer yang berniaga. So ...bila saya habis buat projek saya akan amik gambar ni untuk rujukan customer seterusnya hahahaha...

LIPSCRUB ORGANIK HOMEMADE

Satu batch biasanya saya akan buat 5kg scrub. Sebab tu la sekarang saya letak minimum order 5kg untuk satu order. Yang biasa beli dengan saya akan faham...kalau yang tak faham boleh tanya...mana taw korang nak niaga scrub organik pula lepas ni huhuhuhu...

Sebenarnya mesin mixer yang besar ni saya baru beli sebab memandangkan order scrub semakin hari semakin banyak saya tak berdaya dah nak guna tangan. Pernah sekali, saya dapat order 50 kg... nak urgent pula tu...3 hari 3 malam sakit pinggang. Tapi saya redha dan bersyukur sebab scrub saya dah diterima pakai . Rezeki Allah yang tentukan...Aminnnn

LIPSCRUB ORGANIK HOMEMADE

Lepas dah siap mix semua bahan saya dengan tabah hati memulakan operasi packing...Cantikkan warna LIPSCRUB ORGANIK HOMEMADE ni? (hehehe syok sendiri). Fungsi LIPSCRUB ORGANIK HOMEMADE ni untuk mereka yang mengalami masalah bibir kering,pecah-pecah...bibir hitam. So,dengan LIPSCRUB ORGANIK HOMEMADE ni dapat membantu korang settlekan masalah yang saya sebut tadi.Haaa....lagi satu lupa nak bagi tau LIPSCRUB ORGANIK HOMEMADE boleh membuang sel kulit mati kat bibir akibat penggunaan lipstik yang terlalu kerap

Sebenarnya saya sengaja buat projek ni sebab tak lama lagi kan bulan puasa,biasanya bulan puasa ni memang orang yang berpuasa akan mengalami masalah bibir kering...kadang-kadang tu sampai terkopek-kopek berdarah...hurmmmm...saya pun macamtu,sebab tu saya try cara ni untuk saya guna sambil-sambil boleh jual kan...hehehe

LIPSCRUB ORGANIK HOMEMADE

Haaaa....ni dia hasil tangan saya... LIPSCRUB ORGANIK HOMEMADE... Eh lupa nak bagitau korang bahan-bahannya. Saya buat LIPSCRUB ORGANIK HOMEMADE ni guna gula,madu,olive oil,vit E,papermint...so korang tak perlu risau kalau masa korang tengah menenyeh termasuk dalam mulut it's ok...tapi janganla korang telan kalau masa korang pakai tu korang tengah puasa hikhikhik...

Sebenarnya saya tercicir satu gambar...cara nak guna takde gambar pula huhuhuhu...belum sempat lagi saya nak amik video cara nak pakai lipscrub ni...tapi senang je sebenarnya nak pakai...just tenyeh-tenyeh je kat bibir munggil korang tu...

CARA-CARA GUNA LIPSCRUB :
1) Basahkan bibir korang dulu
2) Ambil lipscrub sedikit(kuantiti yang mencukupi untuk bibir korang)
3) Sapu dipermukaan bibir
4) Gosok membulat dengan lembut
5) Biarkan seketika(lagi lama lagi bagus)
6) lap dengan tisu @ tuala lembab

Bila korang guna scrub ni ada bau macam fresh-fresh sikit ya sebab ada papermint tu...jangan panik pula...lepas korang scrub bibir korang bolehla terus apply lipbalm untuk bagi bibir korang lembab. Bahan-bahan yang terkandung dalam lipscrub dapat menyelesaikan masalah bibir keing korang....hip hip horeyyyyy...

So kepada korang yang berminat nak dapatkan LIPSCRUB ORGANIK HOMEMADE 100% original by me bolehlah roger-roger saya...macam gambar kat atas tu saya akan bagi free gift Lipbalm Homemade pada sesiapa yang beli LIPSCRUB ORGANIK HOMEMADE...so apalagi meh la wasap saya untuk jaga kemungilan bibir korang hikhikhik...

Terima kasih taw korang sudi baca sampai habis...Kalau tak saya ni syok sendiri tulis tapi takde orang baco...huwaaaaa... Ok take care eh korang...

WASSALAM

LIPBALM HOMEMADE

Assalammualaikum sahabat-sahabat saya terutama organik loverssss...

Hehehehe...Bila cerita pasal organik je saya macam ada rasa bahagia di sudut hati...tak tahulah sakit saya ni serius ke idok sebab sejak kebelakangan ni agak busy menyiapkan order dari sahabat-sahabat organik yang mula mempercayai hasil tangan saya

Harini saya nak share satu cerita pasal projek homemade juga. Cerita ini tiada kaitan dengan scrub ya...projek kali ni lain sikit dari projek sebelum-sebelum ni sebab projek ni projek pertama saya. Harini saya bertungkus lumus menyiapkan order customer yang nak lipbalm comel-comel untuk dia bagi gift kepada customer. Yela...kita niaga ni kenalah sekali sekala bagi gift kat customer barula berbunga-bunga hati customer nak berurusan dengan kita kan...

LIPBALM HOMEMADE

Terlanjur saya buatkan untuk customer ni saya dapat satu idea untuk jadikan lipbalm ni sebagai gift juga untuk customer saya yang beli lipscrub saya...LIPSCRUB??? Eh...lupa saya nak bagitahu korang...baru-baru ni saya ada buat lipscrub taw...tujuan saya buat lipscrub tu memang nak jual masa time puasa nanti sebab biasalah kan masa puasa ni memang kita tak boleh lari dari masalah bibir...tu yang saya cuba untuk membantu menyelesaikan masalah tu....Pasal scrub saya akan cerita next entri eh...

So...buat punya buat maka terhasillah lipbalm homemade by me hari ini. Mencabar juga sebenarnya buat lipbalm ni sebab perlu ada banyak kesabaran. Tapi nak buat macamana saya memang dah minat buat semua ni...so saya harungi segala dugaan...menepis segala rintangan...merempuh semua onak dan duri...(hahahaha...over sangat pulak..mengalahkan masuk explore race) maka terhasillah lipbalm homemade yang santai-santai ni...

LIPBALM HOMEMADE

Saya buat lipbalm dalam bekas comel-comel ni je. Isi satu bekas ni 5gram...saya kira mungkin boleh tahan sebulan guna sebab lipbalm ni bukan banyak pun kita nak tenyeh kat bibir kan.

LIPBALM HOMEMADE

Haaaa...ni la tadi hasil penat lelah saya...saya buat 4 warna dan bila dah siap saya campurkan dalam satu bekas. So...kalau yang beli satu bekas korang dapatla rasa semua tu. Tapi warna tu tiada memainkan apa-apa peranan pun sekadar warna sahaja sebab ini bukan lipstik ya...ini lipbalm ...so tiada warna akan terpapar di bibir korang bila guna kat bibir melainkan bibir korang memang jenis pinkish bak delima merekah mungkin boleh nampak sikit bayangan warnanya disitu...hahahaha

Ok tak? Bagi saya ok je kot sebab lipbalm ni fungsinya untuk kasi bibir lembab. Once bahan-bahannya tidak merbahaya dan berkualiti dah cukup selesa digunakan. Saya buat lipbalm ni guna Beeswax dan Vaseline. Lepastu saya campur vitamin E dan Olive oil...memang ok sangat la ditenyeh kat bibir kasi lembab

Apa-apapun saya rasa berpuashati kerana berjaya menyiapkan projek lipbalm homemade dengan jayanya tanpa assistant huhuhuhu. Terima kasih kepada mereka-mereka yang sentiasa memberi semangat kepada saya untuk terus berkarya..ehhh...berkarya eh??? Eh bukan bukan...Terima kasuh kepada mereka-mereka yang sentiasa support produk yang saya hasilkan...ni baru betul... 

Kalau tak membelipun saya tak kisah ...korang doakan pun dah cukup memberi makna kepada saya...Terima kasih banyak-banyak kepada awak.... Haaaa ye...yela...awaklah yang sedang baca entri saya ni...awaklah... Terima kasih eh sebab baca entri saya sampai habis...Kalau korang rajin korang sharela kat kawan-kawan pesbuk korang...Terima kasih taw...Jumpa lagi next entri saya nak cerita pasal scrub bibir pula...

WASSALAM