PEMBERSIH MUKA KUNYIT MADU UNTUK KULIT KERING

Bismillah dan Assalammualaikum semua...selamat datang ke teratak simple saya ni. Blog saya ni tempat saya bercerita tentang aktiviti homemade product saya disamping berkongsi info yang saya rasa patut dikongsikan...Harini saya nak share lagi satu info mengenai produk homemade saya iaitu PEMBERSIH MUKA KUNYIT MADU UNTUK KULIT KERING 

PEMBERSIH MUKA KUNYIT MADU UNTUK KULIT KERING

Kalau korang ikuti blog saya ni mesti korang perasan yang saya memang sedia ada keluarkan sabun kunyit madu versi sabun ketul...tetapi kali ni saya buat versi cair yang boleh diletakkan dalam botol pump...


Sebenarnya tiada perbezaan antara dua jenis sabun ini...totally adalah sama cunma yang bezanya adalah bentuk fizikalnya iaitu beku dan cair...Kenapa saya buat macamtu??? Saya sebenarnya memenuhi permintaan customer...mereka suka sabun kunyit madu versi beku tetapi susah nak bawa untuk traveling...so mereka request untuk di cairkan...


PEMBERSIH MUKA KUNYIT MADU UNTUK KULIT KERING

Maka sayapun cuba untuk merealisasikan permintaan customer dan akhirnya berjaya...Untuk first batch ni saya tak buat banyak...sebab baru nak test market kan...Dan saya jual pun harga tak mahal mana sebab saya lebih fokus untuk bagi orang cuba guna produk organik...sebab majoriti yang membeli adalah mereka yang nak jual balik...so,memang wajibla mereka testing dulu kannn...


Saya rasa sabun jenis cair lebih baik guna sebab kurang pencemaran...Pencemaran yang saya maksudkan disini adalah kalau kita guna botol pump sabun kita tak terdedah dengan benda asing yang kita tak nampak...contohnya bakteria...


PEMBERSIH MUKA KUNYIT MADU UNTUK KULIT KERING

Kalau kita guna sabun jenis beku ni sabun tu lebih terdedah dengan risiko pembiakan bakteria. Kadang-kadang kita tangan tak cuci terus je pegang sabun tu kan...memangla sifat sabun ni untuk membersihkan tetapi ada juga yang gagal berfungsi begitu


Lebih-lebih lagi kalau kita ni jenis suka share-share sabun kalau duduk satu rumah...Tak kira la suami isteri pun memang tak boleh share tau...So,disinilah kelebihan sabun yang menggunakan botol pump @ botol biasa(maksudnya cecair)



Asyik cerita pasal fizikal sabun je...bila nak cerita fungsi sabun??? Hehehe...fungsi sabun yang versi ni sama je macam sabun kunyit madu sebelum ni taw...Sabun kunyit madu berfungsi untuk melembabkan kulit,menghilangkan kulit kusam,parut jerawat,jeragat,keringkan jerawat,cerahkan kulit dan banyak lagi ikut cara korang pakai


PEMBERSIH MUKA KUNYIT MADU UNTUK KULIT KERING

Jap...sebelum terlupa saya nak bagitahu lagi sekali bahan yang terkandung dalam sabun ni juga. Setiap kali buat entri mesti bagitahu kan...hehehe takpelah...baru puashati...bahan yang terkandung dalam PEMBERSIH MUKA KUNYIT MADU UNTUK KULIT KERING ni adalah kunyit,madu,gliserin,olive oil...Saya kalau buat sabun memang tak letak bahan yang banyak ya...sebab apa taw...sebab kalau banyak sangat bahan yang dicampur kulit akan jadi confuse untuk bertindakbalas


Sentuh pasal cara pakai pula adalah bab yang paling gerun sikit saya nak story...pasaipa??? Sebab kita ni ada macam-macam ragam...macam-macam tabiat...ada yang penuh bersemangat nak guna dengan konsisten dan ada yang bersemangat masa nak beli je...pas beli pakai sekali je...pastu terus jadi perhiasan tambahan dalam bilik mandi...betulkan???yang inilah patut di ubah...


PEMBERSIH MUKA KUNYIT MADU UNTUK KULIT KERING

Kalau boleh korang nak dapat hasil yang gemilang kenalah pakai dengan konsisten...Tak susahpun nak maintain pakai sabun kunyit madu ni taw...Setiap kali solat korang cuci muka pakai sabun ni...Habis cerita...dah dapat maintain...hehehe...jangan risau,kulit korang takkan ada rasa pedih @ terik kalau kerap cuci muka...


Kenapa saya begitu yakin yang sabun kunyit madu ni sangat efektif??? Saya bukan nak war-warkan kepada korang kalau pakai sabun kunyit madu semua masalah kulit muka dalam dunia ni akan selesai...Bukan gitu taw...saya cuma jelaskan yang sabun ini dapat membantu korang menyelesaikan masalah kulit korang kalau korang serasi dengan sabun ini...


PEMBERSIH MUKA KUNYIT MADU UNTUK KULIT KERING


Dan sehingga hari ini semua customer saya yang cuba sabun ini memberi feedback yang positif...Alhamdulillah...kerana saya yakin dengan produk organik...sekiranya ia tidak efektif kepada seseorang ia tidak akan memberi kesan yang negatif...ia tidak akan merosakkan kulit korang...Sooo? Saya rasa tak salah kalau mencuba...kan???



Kesimpulan daripada cerita saya kat atas ni adalah saya nak bagitahu korang yang saya ada buat PEMBERSIH MUKA KUNYIT MADU UNTUK KULIT KERING...pembersih muka saya 100% organik tanpa bahan kimia...selamat digunakan tanpa kesan sampingan...itu je huhuhu...Yang lain-lain itu adalah sekadar pandangan dan nasihat untuk korang...Thank's sudi singgah...Kalau nak chatting dengan saya just whatsapp ya...Jumpa lagi...
Wassalam

Sebarang pertanyaan berkaitan boleh hubungi saya di :

4 ulasan:

  1. Selalu dengar kunyit ni memang bagus untuk dijadikan pembersih muka..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haa kan...antibakteria...yang penting organik ek

      Delete
  2. Menarik produk ni... suka produk dari tanaman dan organik tak takut nak pakai..

    Bonde dari www.bondezaidalifah.com singgah, done follow :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betoi bonda...saya pun dah pangkah siap2 dah produk yang beli kat luar...tkut effect masa akan datang...

      Delete