Image

RAWAT BIBIR DENGAN LIPBALM ORGANIK - SELAMAT & TIADA BAHAN KIMIA

Assalammualaikum semua...
Harini macam tak sempat nak update apa-apa kat blog ni sebab sibuk seharian menguruskan kerja-kerja rumah...Lepastu sibuk pula buat lipbalm sebab lipbalm yang buat haritu dah habis. Ni saya nak bagitahu ni...lipbalm yang saya buat sebelum ni saya dah tak buat lagi tau...sebab saya dah buat yang baru...yang baru ni lebih baik sebab ada warna...hehehe

Sebenarnya lipbalm yang sebelum ni saya buat untuk percubaan sahaja...saya buat 12 dozen untuk percubaan sebab baru firstime nak buat kan...takkan nak buat selori terus kan. Ada customer yang request nak lipbalm yang ada warna sikit baru la best nak pakai...Macam sebelum ni lipbalm saya ada letak essential oil rasa macam tak best pula sebab takut ada yang tak serasi dengan penggunaan essential oil tu....So...saya ambil keputusan untuk tidak letak essential oil langsung dalam lipbalm yang baru ni

RAWAT BIBIR DENGAN LIPBALM ORGANIK - SELAMAT & TIADA BAHAN KIMIA

Ni dia lipbalm yang baru saya buat...gambar ni saya ambil sejurus lepas saya tuang dalam bekas ya...nampak macam berkilat lagi...belum keras lagi tu. Tapi kalau dah keras pun dia bukan sangat keras ya...Lipbalm kali ni bila letak kat bibir akan kelihatan warna pink terang nak ke ungu...tapi kalau pakai nipis akan nampak pink la....Kalau pakai lebih banyak hasilnya akan sama seperti korang pakai lipstik. So...bagi mereka yang nak berhenti menggunakan lipstik-lipstik yang berada dipasaran sana tu bolehlah gunakan lipbalm ini sebagai lipstik. 

Lebih selamat bagi saya jika pakai yang organik sebab lipstik ni kita nak letak kat bibir yang letaknya dekat sangat dengan mulut. Bila kita makan sah sah la lipstik tu ikut sekali...Walaupun tak banyak tapi sikit confirm masuk punya...Kalau hari-hari yang masuk,tak ke seguni lipstik yang masuk dalam perut korang...Huhuhu...saya bagi fakta mengikut pengalaman je...bukan nak tunding jari kat mana mana pihak ya...Saya pun dah stop penggunaan lipstik sebab ada terbaca satu artikel mengenai lipstik punca kanser...Betul ke tak wallahualam...Kita hanya merancang...yang menentukan hanyalah Allah s.w.t

RAWAT BIBIR DENGAN LIPBALM ORGANIK - SELAMAT & TIADA BAHAN KIMIA

Yang ni gambar saya dah siap pasang tutup. Yang botol 2 biji yang kat tengah-tengah tu saya punya...Stok lipstik saya untuk setahun hahaha...saya ni bukan selalu keluarpun,kat rumah saya mana pakai lipstik nih...kalau pakai lipstik jap lagi mesti anak tanya ibu nak pergi mana?...hehehe haru jap anak nangis nak ikut...Tapi korang kalau nak pakai lipbalm ni kat rumah pun boleh je bagi lembab je bibir tu...takdela nampak pucat lesi sangat wajah bila cik abang balik kannnn...

RAWAT BIBIR DENGAN LIPBALM ORGANIK - SELAMAT & TIADA BAHAN KIMIA

Gambar ni saya ambil bukan sebab nak jaja muka tapi kena la tunjuk kat orang macammana rupanya bila lipbalm ni di oleskan kat bibir. Model takde...so redho jela guna muka sendiri sebagai tempat rujukan hahaha... Nak post kat pesbuk tadi malas nak ambil tudung yang ada tuala anak je...takpela eh...bukan orang nak tengok tuala pun kan hehehe...Sebelum post kat pesbuk saya dah minta izin suami saya boleh ke post gambar ni ke tak?...takut gak tetiba gambar ni boleh jadi punca perang dunia ketiga pula...Syukur diberi izin...kalau tak jenuh saya nak pergi ambil tudung pula...

Apa yang korang rasa bila pakai lipbalm ni,bibir akan rasa lembab dan licin...lebih-lebih lagi kalau korang pakai lipscrub ( scrub bibir ) sebelum korang oleskan lipbalm ni...Memang best sangat rasanya. Dalam lipbalm ni saya letak olive oil dan flavour strawbery ya...Flavour strawbery ni yang food gred punya sebagai pengganti essential oil...so korang tak payah risau kalau tertelan,ia adalah selamat 100%. Warna yang saya letak juga saya guna warna dari pewarna makanan (food gred juga). Saya tak letak macam -macam benda dalam lipbalm ni...Beeswax.Minyak zaitun,minyak bunga matahari,perisa strawbery dan pewarna...itu sahaja untuk hasilkan lipbalm yang sempurna dan selamat

RAWAT BIBIR DENGAN LIPBALM ORGANIK - SELAMAT & TIADA BAHAN KIMIA. 
Adakah korang ada masalah bibir kering? rosak?hitam...luka dan sebagainya????
Meh saya tolong settle masalah korang ye...hehehe...kena cuba dulu baru tau betapa free nya feeling bila guna produk organik ni...

 Yeahhh...lengkap lipbalm organik homemade saya yang selamat dan suci...100% selamat digunakan disamping merawat dan memeliharan bibir korang juga ya...Semua bahan yang terkandung dalam lipbalm saya akan membantu melembabkan bibir korang tahap maksimum...Kalau korang jenis yang bibir kering boleh letak dalam handbag...bila rasa perlu gunakan colek sikit dan sapu...tak perlu tengok cermin pun takpe...hehehe...orang perempuan ni dah expert dah bab nak letak lipbalm kat bibir kan...tak tengok cermin pun boleh je...

"Bila orang tanya apa kelebihan lipbalm kamu dengan lipstik @ lipbalm lain diluar sana? Jawapan saya cuma satu"selamat"...sebab saya yakin bahan yang saya gunakan selamat untuk digunakan dan sangat yakin saya hasilkannya dengan cukup teliti . Apa yang saya berikan kepada pelanggan saya adalah apa yang saya gunapakai"

Cukup la rasanya cerita saya kali ni...Macam biasa sesiapa yang berminat untuk mendapatkan lipbalm ni boleh whatsapp saya terus. Bagi mereka yang berminat nak buat jenama sendiri pun di alu-alukan...In sya Allah saya akan sajikan yang terbaik. Sayangi lah diri anda...Jom bertukar kepada organik... I'm Organik lover...Terima kasih sudi baca review saya...Jumpa lagi next entri...

Wassalam