PACKAGING SABUN HOMEMADE PALING MURAH DAN RINGKAS

Assalammualaikum...
Harini nak cerita pasal sabun organik homemade pula ya. Cerita pasal sabun ni saya suka nak cerita pasal PACKAGING SABUN HOMEMADE PALING MURAH DAN RINGKAS kerana saya pun menggunakan teknik ni hehehe...Bagi saya,saya perlu buat packaging yang memudahkan pengguna. Bukan sahaja sabun yang terbaik,malah packagingnya juga boleh dimanfaatkan

PACKAGING SABUN HOMEMADE PALING MURAH DAN RINGKAS

Saya memilih untuk letak sabun saya didalam bekas ni sebab nanti customer dah beli terus je simpan dalam bilik mandi. Takdela sabun tu mencair kalau terkena air kan... Sebelum ni saya pernah banyak kali juga beli sabun muka tapi saya terpaksa cari bekas lain untuk simpan sabun tu...Biasanya sabun dijual dalam plastik mould sabun tu kan...bila kita nak guna kena keluarkan dari mould plastik dan bila dah buka plastik penutup dah tak boleh nak tutup dah...Kalau yang sabun jenis bungkus kertas @ plastik pun macamtu,once dah buka kita kena cari bekas untuk simpan sabun tu. 

Inilah salah satu sebab saya memilih bekas ini untuk packaging sabun saya. Senang korang nak letak kat dalam bilik mandi nanti. Lagipun sabun organik homemade ni semut suka taw...nanti habis korang punya sabun kena share share guna dengan semut hikhik... Lagi satu bekas sabun ni tak tahu la saya nak klasifikasikan sebagai murah atau apa tapi bagi saya murah la...1 bekas ni saya beli 80sen je tapi boleh guna banyak kali kannn...so,saya rasa berbaloi la kalau nak guna. Bukan boleh guna untuk sabun je...Bekas ni boleh guna sebagai packaging scrub homemade juga taw...Biarlah orang nak kata tak up to date...yang penting manfaat sabun dan bekasnya hehehe...

PACKAGING SABUN HOMEMADE PALING MURAH DAN RINGKAS

Ni packaging sabun saya dari jarak dekat...Sabun tu cun cun je masuk dalam bekas tu. Memang sesuai sangat untuk pek sabun design bunga rose ni. Korang kalau nak cari packaging yang murah dan ringkas saya suggest korang guna bekas macamni. Korang boleh cari kat kedai bekas plastik...Korang jalan-jalan dulu pusing satu kedai untuk pilih bekas yang sesuai...tak semestinya bekas sebijik macamni...Kalau korang nampak yang lagi cantik bolehla guna bekas tu,yang penting muat untuk letak sabun ni kannnn...

Sebelum saya akhiri bebelan berjadual saya ni saya nak intro sikit pasal sabun organik homemade saya. Walaupun saya selalu cerita pasal ni tapi saya tetap nak ulang juga sebab saya takut kalau ada yang terlepas pandang. Maaf ya en.google saya bukan copy paste...saya cuma ulang cerita kikiki...

Sabun organik homemade by ZM beauty ada 8 jenis. Kesemua jenis sabun ini adalah hasil tangan saya sendiri. Bahan-bahan yang terkandung dalam sabun-sabun ini adalah totally bahan asli tanpa ekstrak @ pewarna @ pewangi sebab saya nak hasilnya 100% organik. Sabun-sabun ni sesuai untuk semua jenis kulit termasuk baby...In Sya Allah tiada kesan sampingan untuk jangkamasa yang panjang

Sabun Organik Homemade by ZM Beauty :
~ Sabun koko
~ Sabun kopi
~ Sabun madu asli
~ Sabun kunyit + made
~ Sabun oat
~ Sabun manjakani + sireh
~ Sabun aloevera
~ Sabun greentea
~ Sabun greentea + oat

Berat sabun yang terbaru ni adalah 80-85gram seketul...Kepada korang yang berminat nak cuba sila whatsapp saya terus ya...Korang boleh tengok-tengok kat facebook juga tapi saya kurang update kat facebook tapi boleh la kalau setakat nak check kewujudan saya ni sahih ke idokkk...hehehe...yang nak buat branding jenama sendiripun di alu-alukan...meh roger saya meh...Itu sahaja perkongsian saya tentang PACKAGING SABUN HOMEMADE PALING MURAH DAN RINGKAS ...Jumpa lagi ya...Terima kasih sudi singgah...

Wassalam



0 ulasan:

Post a Comment