PACKAGING TERBARU SCRUB MUKA DAN BADAN HOMEMADE BY ZM BEAUTY

Assalammualaikum semua yang sampai ke blog ini. Harini hari cuti...Anak-anak tak sekolah tapi petang petang ni diorang aktiviti bebas...so ibunya ada kesempatan sikit untuk menulis kat dalam blog ni

Khamis lepas label terbaru untuk scrub muka dan badan yang saya buat sampai. lama juga nak tunggu label ni siap sebab kawan yang tolong saya buatkan label ni cakap mesin printing dia rosak...Sebab lama tak rosak kan...syukur mesin tu rosak time buat label untuk saya...so boleh adjust lagi la...kalau ada customer yang urgent mesti sakit otak dia nak layan customer meroyan...

PACKAGING TERBARU SCRUB MUKA DAN BADAN HOMEMADE BY ZM BEAUTY

PACKAGING TERBARU SCRUB MUKA DAN BADAN HOMEMADE BY ZM BEAUTY

Haaaa ni dia label dan packaging yang terbaru. Pek terbaru ni isinya 100gram je...Sebelum ni saya buat 200gram tapi ada customer cakap banyak sebab jenuh nak habiskan. Ni mesti yang jenis tak sabar nak try next produk untuk dicuba nih...hehehe...Kalau yang pek 100gram ni kalau pakai khas kat muka ja boleh tahan sebulan ke sebulan lebih sebab kita tak pakai banyak kan...Tapi kalau pakai kat badan sekali saya tak rasa ia cukup untuk sebulan...sebab size badan kita tak tau nak kira macamne...hehehe

Apa yang menarik tentang packaging baru ni adalah ia tidak sama dengan pek pek sebelum ini. Kali ini packaging saya pilih yang simple dan selamat. Apa yang selamat?? Macam sebelum ni mula mula saya pakai bekas yang macam ni juga tapi materialnya tak sama...mudah pecah walaupun plastik. Bila nak pos saya terpaksa guna bubble wrap untuk bungkus sebab takut pecah bila kena baling dek abang posmen. Dah jadi satu hal pula saya nak kena beli bubble wrap

PACKAGING TERBARU SCRUB MUKA DAN BADAN HOMEMADE BY ZM BEAUTY
~ botol 1st batch ~

Selepas tu,saya tukar packaging plastik pouch yang warna silver tu. memang menarik....simple dan senang nak pos...selamat...Tapi ada juga kelemahannya,sebab bila letak dalam bilik mandi tangan dah basah susah nak buka zipper dia...pastu plastik tu jadi basah dan kadang kadang air termasuk dalam plastik...ini yang customer komplen la...sebab tu saya dah pesan sebelum berscrubbing ambil sedikit yang kita perlu je letak dalam bekas lain...In kerana saya nak elakkan kejadian di atas berlaku...huhuhu. Dan...biasanya mereka akan tanya ada yang 100gram tak...Ramai yang suggest buat pek 100gram pula...huhuhu...inilah pancarobanya bila kita jual produk homemade banyak sangat request

PACKAGING TERBARU SCRUB MUKA DAN BADAN HOMEMADE BY ZM BEAUTY
~ plastik 2nd batch ~

So...Kali ni saya rasa adalah yang terakhir saya tukar. Botol yang saya pilih memang menepati ciri-ciri keselamatan menyeluruh rentetan kelemahan 2 packaging sebelum ini. Packaging yang terbaru ni adalah bekas plastik juga tapi tidak akan pecah walaupun kena baling @ jatuh. Di dalamnya ada "inner cap" bagi mengelakkan isi scrub tumpah ketika tutup botol di buka. Dan label scrub saya pilih yang jenis plastik kalis air...so korang yang guna scrub ni akan terus bersemangat untuk terus guna sebab tengok labelnya macam baru je walaupun dah sebulan beli...dah nak habis dah pon isinya hahaha...

Lepas korang ambil scrub tu,tutup baik-baik guna inner cap dia...pastu tutup kemas kemas pastu boleh cuci sikit bahagian luarnya...sebab takut ada pula scrub yang tercalit-calit kat badan botol scrub tu tadi...Kalau tak cuci nanti semut or lipas suka nak datang...sebab diorang ni sangat sangat suka menziarah produk produk organik ni...dia pun nak cantik juga...hahaha

Maka,itulah cerita pendek untuk korang baca harini ya...Just nak bagitahu je...Korang korang yang belum rasa pakai scrub by zm beauty ni memang patut try...ada banyak testimoni yang best-best saya belum sempat nak tepek lagi. Saya dah amalkan scrub ni dari awal saya buat dulu...Alhamdulillah walaupun tidak secantik bidadari tapi saya rasa selamat bersama bahan semulajadi tanpa bahan kimia bertempek kat muka saya. Terima kasih sudi baca entri saya,Jumpa lagi ya...

Wassalam


0 ulasan:

Post a Comment