BUAT JENAMA SENDIRI DENGAN MODAL RENDAH

BUAT JENAMA SENDIRI DENGAN MODAL RENDAH
Bismillah...
Assalamualaikum semua....

Betul ke tajuk ni? Boleh ke buat jenama sendiri dengan modal rendah? Produk apa? Boleh jual ke? Ok ke? Macamana nak mula?

Bermacam-macam soalan yang di aju kepada saya setiap kali iklan saya di media sosial dapat perhatian dikalangan mereka-mereka yang berhasrat nak cari duit tapi tiada keyakinan yang kuat....tiada semangat yang kuat....

Mula-mula sekali saya nak perkenalkan diri saya dulu. Sebab saya ni bukan terkenal untuk semua orang tahu. Yang pernah berurusan dengan saya mungkin kenal saya tapi masih ramai yang belum mengenali diri saya. Saya berasal dari negeri sembilan dan sekarang menetap di johor. Saya seorang suri rumah sepenuh masa dan menjalankan perniagaan atas talian secara sambilan dan kadang kala agak serius sebab banyak order huhuhuhu... 

Saya merupakan pengeluar Scrub spa organik di Malaysia. Saya telah membekalkan banyak scrub untuk kegunaan spa-spa di Malaysia,Singapore dan Brunei... Nampak macam produk simple-simple je kan...tapi bagi saya rezeki setiap insan Allah dah tentukan...kita sebagai insan itu hanya perlu berusaha untuk menggapai rezeki itu sebab ia tidak akan datang bergolek kepada kita...

Harini saya nak share kepada mereka-mereka yang kat luar sana yang masih tercari-cari cara nak cari duit poket. Peluang ini terbuka kepada semua orang...tiada yang terkecuali,semua boleh berurusan dengan saya. Cuba baca pamplet yang saya tepek di bawah, saya hanya tawarkan 3 jenis flavour untuk dijenamakan dengan jenama anda sendiri. Harga jual anda adalah hak anda untuk tentukan.

Scrub  yang saya hasilkan tiada bahan kimia sama sekali. Antara bahan yang saya gunakan adalah Gula bertapis,Gula perang bertapis,Argan oil,Castor oil,Olive oil,Cinamoon extract,Beras organic,Koko,Biji kopi Gred AAA,Lavender Essential oil dan lain-lain lagi. Tiada bahan terlarang di dalam produk saya. Produk saya tiada kesan sampingan dan boleh digunakan dengan kerap.

BUAT JENAMA SENDIRI DENGAN MODAL RENDAH

KENAPA MESTI PILIH SCRUB UNTUK BUAT JENAMA SENDIRI?
Kerana scrub lebih mudah untuk kita jual. 85% wanita di Malaysia menggunakan scrub untuk mencantikan kulit. Menurut kajian penggunaan scrub merupakan jalan yang paling mudah untuk membuang sel kulit mati kerana kesannya dapat dilihat serta merta. Selain itu ia sangat-sangat mudah untuk dijual. Bagi yang baru-baru nak menjinakkan diri atau nak cuba-cuba berniaga saya rasa sesuai untuk jual scrub ini untuk permulaan kerana anda boleh jual dengan adik beradik,kawan-kawan pejabat,jiran-jiran dan sebagainya.

FIRST STEP IS THE MOST IMPORTANT!!!
Saya selalu pegang kata-kata ni setiap saat kerana bagi saya selagi saya tidak cuba menggorak langkah saya tidak akan tahu apa yang berada di hadapan. Bak kata orang ' BELUM CUBA BELUM TAU'  90% orang yang mencuba sesuatu yang baru akan menyesal tidak mencubanya lebih awal kerana hasil yang mereka dapat dan kebanyakan orang yang menyesal dengan apa yang mereka cuba kerana gagal adalah disebabkan kemalasan,kurang usaha dan mudah putus asa. 

TIPS SIMPLE UNTUK MAJU cara saya...
Dalam kehidupan kita jatuh bangun adalah adat sebagai insan. Untuk menempa kejayaan bukan satu benda yang mudah. Doa sangat penting,hati kena kuat,semangat kena kental,Istiqomah kena wajib...Ingat! Setiap Usaha pasti ada hasil...Usaha yang tiada hasil adalah usaha yang tidak mencukupi...ini lah prinsip yang kita perlu pegang untuk berjaya. 

Baikla...kepada sesiapa sahaja yang berminat nak mencuba boleh direct wasap saya di 01132484182...saya akan memberikan servis terbaik kepada anda Inn Sya Allah...sehingga bertemu lagi di lain entri...salam sayang dari saya di ZM BEAUTY...Salam....

SCRUB SPA BORONG MURAH

SCRUB SPA BORONG MURAH
BISMILLAH...
ASSALAMMUALAIKUM SEMUA...

Firstly saya nak ajak sesiapa yang ingin mula menceburi bidang perniagaan secara kecil-kecilan tapi belum tahu @ belum ada idea nak berniaga apa. Saya ada idea untuk korang.....huhuhuhu....saya cuma share pendapat sahaja bukan satu paksaan,mana tau pendapat saya boleh diguna pakai kan...hehehehehe


SCRUB SPA BORONG MURAH

SCRUB SPA BORONG MURAH

Heboh sekarang ni sana sini orang jual scrub kopi la,scrub koko la...dan macam-macam scrub lagi. Macam-macam brand,macam-macam harga dan macam-macam rupa bentuk yang kita boleh tengok di pasaran. 
Kenapa orang heboh berscrub ni???

Manfaat berscrub :
~ Membuang sel kulit mati
~ Melembutkan kulit
~ Buang daki
~ Hilangkan jerawat & jeragat
~ Memudarkan parut kat kulit
~ Memudarkan hitam2 kat celah2 tuttt...(hihihihi)
~ Melembabkan kulit

Kenapa scrub itu penting?
Sebenarnya kulit kita terdedah kepada persekitaran yang kotor sepanjang masa. Banyak faktor sebenarnya yang boleh menyebabkan kulit bermasalah. Antaranya adalah persekitaran kita, faktor usia, faktor kebersihan, pemakanan dan sebagainya. Seperti yang kita sedia maklum, sel-sel kulit kita bersilih ganti setiap hari dan diganti dengan kulit yang baru. Kulit lama yang telah mati akan terbiar begitu sahaja. Maka di sini la fungsi scrub ini diperlukan...jika kulit mati tadi tidak dialihkan dari permukaan kulit kita ia akan menyebabkan permukaan kulit kita tercemar dalam erti kata lain berjeragat,kusam,tidak bermaya,bersisik,kasar dan sebagainya. Salah satu cara mudah untuk menyelesaikan masalah ini ialah scrub.

SCRUB SPA BORONG MURAH

Dalam pemilihan scrub juga adalah sangat penting kerana jika tersalah pilih akan lebih merosakkan kulit. Di sini saya menjual scrub organik tanpa bahan-bahan kimia. Semua bahan-bahan yang digunakan adalah natural dan mempunyai banyak manfaat kepada kulit kita bagi membantu menyelesaikan masalah kulit kita. Scrub ZM BEAUTY adalah berasaskan gula...kenapa pilih gula? kerana gula boleh memberi effect glowing pada muka dan tidak merosakkan struktur kulit sama sekali. Penggunaan scrub muka boleh dilakukan sekerapnya kerana ia tidak memberi effect mengeringkan kulit. Itulah perbezaan scrub gula dengan scrub garam. Scrub garam tidak boleh sama sekali digunakan dengan kerap kerana garam mempunyai sifat yang akan memanaskan kulit sekaligus merosakkan struktur kulit secara mendalam.

Kami di ZM BEAUTY menawarkan pembelian borong kepada pemilik-pemilik spa yang berminat mencuba produk kami samaada secara kilo(peket besar) ataupun branding (peket kecil2~free packaging) Harga yang ditawarkan sangat-sangat berpatutan dan mampu bagi mereka yang baru nak mencuba berniaga. 

CONTOH PRODUK YANG SIAP PEK UNTUK SPA DI UTARA :

SCRUB SPA BORONG MURAH

MODAL PERMUALAAN BRANDING JENAMA SENDIRI :
(tanpa pek & sticker)

RM70/KG
RM60/KG (MIN ORDER 3KG)
RM50/KG (MIN ORDER 6KG)


MODAL PERMUALAAN BRANDING JENAMA SENDIRI :
(free packaging)

RM10 X 30PEK
RM8 X 60PEK


KEPADA SESIAPA YANG BERMINAT BOLEH DIRECT WASAP SAYA 01132484182 UNTUK SEBARANG PERTANYAAN...SEKIAN TERIMA KASIH...


TESTIMONI SCRUB KOPI ZM BEAUTY

TESTIMONI SCRUB KOPI ZM BEAUTY
ASSALAMUALAIKUM SEMUA...
Terima kasih sudi jenguk-jenguk blog saya. Harini saya nak tulis entry pendek untuk tepek 1 testimoni pengguna scrub kopi yang nak repeat order buat kali ke-3...mula-mula dulu dia dah beli scrub oat...pastu dia beli scrub kopi....ni kali ke-3 dia tanya scrub koko pula...nak rasa semua katanya...huhuhuhu...Alhamdulillah...saya sangat-sangat bersyukur sebab pengguna scrub saya dah mula menyukai scrub keluaran ZM BEAUTY...

TESTIMONI SCRUB KOPI ZM BEAUTY

TESTIMONI SCRUB KOPI ZM BEAUTY

Katanya...Boyfriend dia keluar jerawat teruk kat muka...dia bagi try pakai scrub ZM BEAUTY untuk settle masalah tu...ternyata scrub ni membantu menghilangkan jerawat ... terharu rasanya dapat membantu settlekan masalah orang dengan produk sendiri.

KENAPA SCRUB KELUARAN ZM BEAUTY PERLU DI CUBA?
Salah satu sebabnya scrub-scrub keluaran ZM BEAUTY tidak mengandungi bahan kimia. Ia dihasilkan daripada bahan-bahan organik...Ia adalah natural...oleh itu tiada kesan sampingan bila menggunakan scrub ini...Dannnn...ia boleh digunakan dengan kerap kerana scrub ini tidak mengeringkan atau melukakan kulit. 

Scrub ini boleh digunakan di muka dan juga keseluruhan badan termasuk tumit kaki jika ada masalah tumit kaki kering dan merekah. Dan yang paling special bayi pun boleh menggunakan scrub  ini tanpa ragu-ragu kerana scrub ini tidak akan merengsakan kulit. Proses penghasilan scrub ini dilakukan dengan cukup teliti bagi memberikan produk yang berkualiti kepada pengguna

Haaaa...kepada yang belum mencuba boleh direct wasap saya eh 01132484182...saya akan berikan servis terbaik super tip top hahahaha...

Bagi yang nak borong @ nak wat brand sendiri :

MODAL PERMUALAAN BRANDING SCRUB JENAMA SENDIRI :
(tanpa pek & sticker)

RM70/KG
RM50/KG (MIN ORDER 6KG)
RM40/KG(MIN ORDER 12KG)
RM35/KG (MIN ORDER 20KG)

MODAL PERMUALAAN BRANDING JENAMA SENDIRI :

RM10 X 30PEK
RM8 X 60PEK
RM7 X 100PEK


BERMINAT BOLEH BERURUSAN DENGAN SAYA DI 01132484182


Wassalam

Sebarang pertanyaan berkaitan boleh hubungi saya di :

SCRUB KOPI ZM BEAUTY

SCRUB KOPI ZM BEAUTY
BISMILLAH....
SALAM SEMUA...

Harini saya nak share sikit kegembiraan dihati bila scrub kopi saya mula dipercayai. Biasa la kan mula-mula dulu orang belum kenal lagi...belum rasa lagi kehebatan scrub ni...bila dah rasa ...Alhamdulillah dah mula diterima kehadiranya di hati pengguna. Bukan mudah nak perkenalkan produk sendiri kepada orang di luar sana,lebih-lebih lagi dengan cara yang sepoi-sepoi bahasa...hahahahaaa....mesti tak faham kan???

Maksud saya tu ,saya ni bukan seorang yang banyak duit nak perkenalkan produk dengan iklan marketing yang perlukan banyak modal. Saya promote pasal produk sayapun sekadar diblog ni,di facebook,di majalah.com dan mudah.com...sooo...hasilnyapon sepoi-sepoi bahasa la...

You know what?..Hahaaha..tetiba terspeaking london pula...sebenarnya niat saya menghasilkan scrub sendiri sekadar untuk mencari duit poket untuk diri saya dan untuk beli something yang anak-anak minta...saya ni jenis berat mulut nak meminta pada suami...tapi kalau suami bagi memang tak tolak la...hahahaha...

SCRUB KOPI ZM BEAUTY

Harini,inilah hasilnya...sebahagian stok scrub kopi dan scrub koko yang standby di packing untuk customer dari sabah...Last week dia dah order 1pack untuk sample coz dia nak try dulu keberkesananya...baru nak order dalam kuantiti yang banyak...Dan harini terbukti scrub saya tidak reject huhuhuhuh...terharunyaaa...

So, apa yang saya belajar harini...setiap apa yang kita lakukan kita mesti ikhlas kerana Allah cozzzz Allah akan balas keikhlasan hati kita dengan rezeki yang tidak terduga. Terima kasih pada customer-customer yang pernah beli dan repeat order scrub ini...semoga korang semua berpuashati dengan scrub yang saya sajikan...

MANFAAT SCRUB :
~ Buang sel kulit mati
~ Haluskan kulit
~ Hilangkan kesan jerawat & jeragat
~ Lembabkan kulit
~ Buang daki2 lama kat ceruk2 benua tu(hihihi)
~ Bekalkan vitamin pada kulit

*** Scrub saya dijamin tidak mengeringkan kulit

Kepada yang berminat nak cuba boleh wasap saya di 01132484182... In Sya Allah saya akan berikan servis terbaik dari ladang...hahahaa..

Terima kasih kepada yang membaca entry saya...salam sayang dari saya di ZM BEAUTY

...SALAM...

PEMBORONG SCRUB KOPI

PEMBORONG SCRUB KOPI
Salam semua...
Harini nak update sikit pasal scrub ZM beauty. Untuk pengetahuan semua packaging scrub ZM beauty telah ditukar kepada plastik pouch ye. Sebab musabab ia ditukar kerana sebelum ini saya guna botol plastik timbulkan masalah ketika posmen handling

...ada customer yang dapat scrub yang botolnya pecah...huhuhuh...sedih gila bila customer dapat macamtu...saya punyala dengan kasih sayang bungkus dengan bubble wrap...tiba kat customer pecah...syukur dapat customer semuanya baik hati tak marah pun...tapi saya sebagai seller rasa tak puas hati dengan keadaan produk yang sedemikian bila sampai ke tangan customer. 

Oleh hal yang demikian saya ambil keputusan untuk menukar packaging kepada plastik pouch...Kalau guna plastik pon pecah tak tau la saya nak buat macammana lagi lepas ni...huhuhuh ...nangis la jawabnya...


PEMBORONG SCRUB KOPI

PEMBORONG SCRUB KOPI

PEMBORONG SCRUB KOPI

Masih lagi flavour yang sama seperti sebelum ini...berat dan harga juga masih sama. Terima kasih kepada semua customer yang sudi berurusan dengan saya. Yang berminat nak beli boleh wasap saya terus 01132484182...

Selain jualan borong saya juga ada sediakan perkhidmatan branding untuk sesiapa yang berminat nak jual scrub dengan jenama sendiri... maksudnya kalau korang ni berhasrat nak berniaga tapi macam tak tahu produk apa yang nak di jual bolehla korang cuba jual scrub kopi,koko atau oat dengan jenama korang sendiri

Saya membuka peluang kepada mereka-meraka yang betul-betul berminat sahaja. Saya ada jual scrub kopi,koko dan oat borong kilo. kalau korang pening sangat nak pek macamana saya boleh tolong packingkan dalam plastik pouch macam gambar kat atas tu. Tiada charge tambahan dikenakan...hehehe

Minimum order untuk borong adalah 6kg. Janganla korang mintak beli 1kg dengan harga borong...menangis saya kat bucu katil nanti mengenang nasib huhuhu...Yang berminat boleh wasap saya terus eh... 01132484182

Lastly, terima kasih kepada yang sudi jenguk blog saya..muahhhh ciked...SALAM...