ZURAINI.COM

Image

PERSIAPAN BARANG UNTUK HANTAR KE VENDOR

Bismillah...
Assalammualaikum teman-teman semua...Harini dah masuk hari ke-3 puasa...ramainya orang share resepi...terliur saya bila masuk blog korang wehhh...Semalam saya tak sempat nak tulis entri sebab busy dengan PERSIAPAN BARANG UNTUK HANTAR KE VENDOR

Dari puasa pertama sehingga hari ini baru selesai saya buat...sorang-sorang macamni la...ambil masa nak siapkan. Syukur bulan puasa,so rutin harian kurang sikit...boleh lebih masa mengadap semua ni kan...hehehe

PERSIAPAN BARANG UNTUK HANTAR KE VENDOR

Ni last batch saya buat sabun...Yang last baru teringat nak amik gambar sebab asyik sangat kesana kemari lompat pagar...jap sorang panggil ibu...jap lagi si abang pulak menjerit kena buli dengan si adik...huhuhuhu...Dah la rumah saya kaya dengan pagar keselamatan...setiap pintu semua berpagar...setiap hari saya melangkah pagar hampir 100 kali rasanya kot hikhikhik...

PERSIAPAN BARANG UNTUK HANTAR KE VENDOR

Baru siap satu kotak packing dah tak larat rasanya nak mengadap...Malam nanti siapkan semua dan esok hantar kat semua vendor yang saya pilih...Harap-harap ada tercatat rezeki untuk saya disana.

PERSIAPAN BARANG UNTUK HANTAR KE VENDOR

Haaa...ni formula baru sabun oat dan greentea. Saya memang pengguna tegar sabun ni...best sangat sebab sabun ni lembabkan kulit dan cepat pudarkan parut jerawat. Saya pakai kerapkali pun tiada masalah...Tak buatkan kulit muka jadi kering or what...Sebab tu saya olah balik sabun lama dengan formula yang baru untuk kesan yang lebih umphhhhh....Sabun saya tak guna pewangi ya...so,baunya adalah bau natural hehehe...( macamne ek bau natural...mmmm)

PERSIAPAN BARANG UNTUK HANTAR KE VENDOR

Ni gambar saya ambil lepas subuh pagi tadi...sambil-sambil mengadap laptop sempat capai handphone ambil gambar kihkihkih...Selagi tak selamat sampai semua barang ni ke vendor selagi tu jiwa saya tak tenang. Ada je benda nak dibuatnya...Adoiiii...

Banyak juga barang yang saya hantar kat vendor. Semua produk homemade yang saya hasilkan saya hantar dengan harapan saya dapat memperkenalkan hasil tangan saya kepada orang diluar sana. Sebelum nak packing semua barang saya perlu buat checklist dulu supaya tiada kekeliruan antara saya dengan vendor

Barang yang saya letak kat vendor :
~ Scrub kopi
~ Scrub oat
~ Scrub koko
~ Scrub greentea
~ Sabun kunyit madu
~ Sabun oat
~ Sabun kopi
~ Sabun greentea
~ Sabun aloevera
~ Sabun greentea + oat
~ Pembersih miss v
~ Pil manjakani original
~ Inai rambut
~ Inai jari
~ Inai kuku
~ Inai celup
~ Lipscrub 
~ Lipbalm
~ Garlic oil capsule
~ Vitamin c rosehip
~ Multivitamin booster
~ Serum organik
~ Toner organik
~ Manuka honey bee venom
~ Perfect beauty foundation
~ Serum jerawat & jeragat

Haaaa...ini adalah checklist yang sempoi je mengenai barang yang saya akan hantar ke vendor. Semua barang ini adalah bawah jenama saya sendiri...Kebanyakannya adalah produk organik homemade saya dan ada juga yang saya import dari UK dan NZ. 

Macam pil-pil vitamin semua saya ambil dari UK dan Manuka honey bee venom(royal nectar facelift moisturiser) saya ambil dari New zealand...Itu saya repack bagi kecilkan size...Kalau korang nak beli yang besar boleh terus whatsapp saya...

Buat masa sekarang saya tak boleh lagi share lokasi vendor sebab barang belum selamat tiba...takut-takut ada perubahan or sesuatu berlaku susah pula saya nak padamkan info yang dah tersebar...kan...hehehe...Kita hanya merancang....

Begitulah sengitnya projek PERSIAPAN BARANG UNTUK HANTAR KE VENDOR sampaikan semalam saya terlepas nak tulis entri walaupun banyak point yang saya nak share dekat sini...Letihnya berkerja "one men show" ( huhuhu...apakan daya...doakan saya murah rezeki dapatlah saya upah staff)

Oklah...saya tinggalkan korang disini dulu...Nak masak untuk berbuka pula...huhuhu...Jumpa lagi lain kali ya...Kalau korang sudi follow lah saya ....Terima kasih

"SELAMAT BERBUKA SEMUA"

Wassalam




PEMBERSIH WANITA YANG BAGUS

Bismillah...
Assalammualaikum semua...
Harini macam lewat nak update blog...Dari petang semalam sakit kepala berdenyut-denyut tak lalu rasanya nak buat apapun. Huhuhu...

Masa tulis entri ni pun masih sakit kepala tapi tetap nak tulis juga sebab kalau tak update rasa macam ada yang tak kena...So,saya akan buat cerita yang simple je tentang PEMBERSIH WANITA YANG BAGUS

Seperti yang kita semua maklum setiap wanita memerlukan pembersih wanita dalam kehidupan harian mereka. Boleh dikatakan ia sebagai keperluan juga la bagi saya sebab kalau takde pembersih wanita saya rasa macam tak selesa

Dipasaran sekarang terlalu banyak jenama pembersih wanita dari yang mahal hingga ke murah tetapi fungsinya adalah sama iaitu untuk membersihkan bahagian sulit wanita daripada menjadi tempat pembiakan bakteria

Sebenarnya harini saya nak perkenalkan dekat korang pembersih wanita bawah brand saya iaitu By ZM beauty. Sebelum tu saya perlu beritahu korang yang Pembersih Miss V Sireh & Manjakani ini juga merupakan produk organik homemade

 Pembersih Miss V Sireh & Manjakani ini diproses oleh kakak ipar saya ya...Bukan saya yang buat. Kakak ipar saya adalah seorang pengamal tegar perubatan tradisional yang berasal dari Indonesia. Ibu kepada kakak ipar saya adalah seorang bidan yang agak terkenal di Indonesia. 

Maka,tidak hairanlah si anak juga mempunyai kepakaran dalam menghasilkan produk kesihatan yang alami. Kakak ipar saya juga menyediakan perkhidmatan berurut dan berbekam dari rumah ke rumah mereka yang memerlukan perkhidmatannya

PEMBERSIH WANITA YANG BAGUS


Saya sendiri dah mencuba  Pembersih Miss V Sireh & Manjakani selama lebih kurang 4 bulan. Apa yang menariknya tentang pembersih wanita ini adalah ia merupakan produk yang dibuat sendiri menggunakan daun sireh,manjakani dan daun neem. 

Gabungan 3 bahan yang sangat hebat kerana daun neem dan sireh berfungsi sebagai antibakteria untuk memastikan miss v kita dalam keadaan yang bersih dan sihat sepanjang hari. Manjakani pula berfungsi sebagai penyembuh kepada masalah keputihan,kendur,berbau,becak dan banyak lagi masalah-masalah sulit wanita yang selalu dirahsiakan

Manjakani adalah satu tumbuhan ajaib yang Allah ciptakan hanya untuk wanita. Terdapat 1001 manfaat yang kita akan dapat dengan buah ajaib ini. Manjakani dapat menganjalkan dinding vagina yang kendur ibarat getah kendur yang digantikan dengan getah baharu

Bila korang pakai  Pembersih Miss V Sireh & Manjakani ni,korang akan rasakan sensasi sejuk dingin yang sangat menyegarkan dengan bau haruman yang sangat natural. Satu bilik mandi akan rasa harum dan segar. 

Dan yang paling bestnya korang boleh guna setiap kali korang pergi tandas...tiada had masa korang boleh guna...Kalau korang pergi tandas 10kali dan korang nak guna 10kali juga tiada masalah...hehehe

 Apa yang penting daerah V kita akan rasa sejuk dan segar. Wahhhhhh....100% recomaded by me...bukan sebab saya jual tetapi ikhlas saya bagitau korang serius memang best sangat guna...Sebotol  Pembersih Miss V Sireh & Manjakani ni mengandungi 180ml. In Sya Allah kalau korang pandai guna boleh tahan hingga sebulan @ lebih...bergantung pada cara korang guna ok

PEMBERSIH WANITA YANG BAGUS

Harga ????
Serius saya cakap harga sangat mampu milik...Dan kalau korang sekadar nak mencubapun korang takkan rasa ralat sangat sebab harga bukan mahal sangatpun. Tapi please...jangan ingat benda tu murah ia tiada kualiti...

Korang dah rasa pakai baru korang akan faham apa itu kualiti yang ada pada  Pembersih Miss V Sireh & Manjakani ni...Nak cakap banyak pun tak guna sebab bila dah cuba & guna sendiri baru boleh tahu apa perasaannya hehehe...

So...Korang kalau berminat nak dapatkannya or nak mencuba boleh direct whatsapp saya. Saya hanya buat  Pembersih Miss V Sireh & Manjakani limited 100botol sahaja untuk buat testimoni. In Sya Allah jika diterima ramai saya akan teruskan...

Rezeki hanya dari Allah. Saya harap  Pembersih Miss V Sireh & Manjakani dapat diterima pakai kerana ia juga tergolong dalam organik homemade sebab ia 100% diproses secara manual dirumah. Tiada bahan kimia yang ditambah

Terima kasih kepada yang sudi singgah disini dan diharapkan kita akan bertemu lagi di lain entri. Berakhir sudah entri bertajuk PEMBERSIH WANITA YANG BAGUS daripada saya...Love u all

Wassalam

LIPBALM YANG SELAMAT UNTUK KANAK-KANAK

Bismillah...
Assalammualaikum...
Hi korang semua...jumpa lagi harini. Kali ni saya nak cerita pasal LIPBALM YANG SESUAI UNTUK KANAK-KANAK sebab raya dah nak dekat ni,saya perhatikan ramai ibu-ibu kat luar sana suka sangat pakaikan lipstik kat anak-anak perempuan mereka bila keluar berjalan lebih-lebih lagi time raya...

Korang sedar tak yang lipstik ni bahaya untuk kita semua sebab kita tak tahu apa bahan yang terkandung dalam lipstik tersebut. Bukan semua lipstik dalam dunia ni tak selamat tetapi ada sebilangannya tidak selamat dari segi bahan yang terkandung dalam lipstik tersebut

Kita guna lipstik dibibir dan bila kita makan lipstik itu akan ikut sekali masuk kedalam mulut kita. Bila dah masuk ke dalam mulut peratusan untuk masuk ke dalam perut itu adalah 100% melainkan ada yang makan lepas kunyah tu keluarkan balik...haaa itu mungkin 50% je yang masuk hehehe....Tapi ada ke yang makan kunyah-kunyah kemuadian keluarkan balik???

LIPBALM YANG SELAMAT UNTUK KANAK-KANAK

Adik ni pakai lipbalm homemade saya...tengok kat tangan dia siap show lipbalm strawberry lagi tawww...hehehe...Untuk pengetahuan semua lipbalm ini akan ada kesan pinkish ya...tapi korang tak perlu risau sebab kesan warna tu bukan sebab pewarna yang selalu ada kat lipstik tu...serbuk mica pun saya tak letak

Lipbalm saya 100% organik sebab bahan yang saya letak adalah daripada sumber pewarna dan perisa makanan. So...ianya selamat dipakai pada kanak-kanak...lebih-lebih lagi anak kecil ni mana tahu benda tu bahaya ke idok...Kita yang salahnya bagi mereka guna lipstik sebarangan kan...

LIPBALM YANG SELAMAT UNTUK KANAK-KANAK

Korang tahu kan kalau tertelan bahan lipstik ni akan menyebabkan kanser? Sebab itu wanita lebih cenderung mendapat kanser berbanding lelaki...Maka,nasihat saya elakkan anak kecil pakai lipstik sebagai langkah mencegah...Walaupun nampak simple je tetapi ia adalah penting...

Cuba bayangkan kalau dari kecil dah telan bahan kimia bila dah besar agak-agak berapa banyak yang ditelan? Saya menulis bukan sebab nak bagi korang takut...atau bukan sebab saya nak jual barang...Tetapi saya nak bagi kesedaran kepada mereka-merka yang masih belum tahu bahaya penggunaan lipstik pada kanak-kanak

Terdetiknya hati untuk saya buat lipbalm ini selepas saya membaca sebuah artikel mengenai bahan yang terkandung dalam lipstik. Saya bukan nak menggantikan tempat lipstik-lipstik dalam dunia ini tetapi saya mula sedar yang saya dah telan bahan kimia berguni-guni dah dalam perut

Oleh itu saya mencuba untuk buat lipbalm ini untuk menggantikan lipstik yang selalu saya guna...Dan dalam masa yang sama saya nak ajak korang pun bertukar...hehehe...itupun kalau sudi...

Kalau korang tak sudi bertukar kepada yang organik takpe...it's ok...tetapi saya lebih berharap supaya korang jangan teruskan letak lipstik dibibir anak-anak korang. Hentikan kerja yang sia-sia itu hokeyyy...Carilah LIPBALM YANG SELAMAT UNTUK KANAK-KANAK

Rasanya itu sahaja coretan ikhlas dari saya harini. Kepada mereka yang berminat mendapatkan lipbalm organik saya korang boleh terus whatsapp saya taw...Jumpa lagi next entri...Selamat berpuasa

Wassalam





TEMPAHAN KEK AREA SELANGOR

Bismillah...
Assalammualaikum semua...
Harini hari ke-10 kita semua berpuasa...Makin hari makin cepat rasanya masa berlalu...Orang ramai dah start dah jual kuih raya...merata-rata semua orang jual kuih raya,so saya macam nak juga menyelitkan diri promotekan bisnes kek orang...

Yela kan...mana tahu ada yang nak order kek pergi order kat tempat yang jauh padahal jiran sebelah ada buat kek huhuhuhu...kita tak tahu kan...Oleh hal yang demikian saya nak mencanangkan kepada korang yang duduk kawasan selangor bahawa TEMPAHAN KEK AREA SELANGOR untuk raya atau tak raya boleh order kat nombor telefon yang saya selitkan kat bawah sat lagi ni

TEMPAHAN KEK AREA SELANGOR

TEMPAHAN KEK AREA SELANGOR

Haaa...tudia besaq sepanduk cheq pasang bagi semua orang nampaq...Kalau tak nampaq jugak boleh komen kat bawah cheq habaq nombor telefon terus panas-panas boleh terus tempah nohhh...Hehehehe...tetiba cakap utagha pulak

Tokey kek ni bukan buat cookies dan kek masa raya ja tau...Dia sentiasa buka tempahan sepanjang masa untuk apapun majlis...birthday ke,kahwin ke,tunang ke...semua dia layan...Korang boleh bincang terus dengan dia

Jap saya belanja gambar-gambar kek hasil nurkilan tokey kek ni eh...Sebelum tu sorrylah kalau saya macam tak senonoh pasal tayang gambar yang meruntun jiwa disaat-saat genting ni...hahaha...Sabaq nohhh...Astagfirullahhh...Astagfirullahhh..

TEMPAHAN KEK AREA SELANGOR

Tak payahlah bagi gambar banyak-banyak...nanti rambang mata nak pilih. Gambar ni nak tunjuk je...Kalau korang tempah sok korang mintak la design apa yang korang nak...nak bentuk bulan...nak bentuk bintang...suka korangla...tapi kena bincang dulu dengan orang yang buat...Saya tukang mencanang je nih...huhuhuhu

TEMPAHAN KEK AREA SELANGOR

Huishhh....biskut peberet anak-anak saya pun ada nih...Kalau dapat sekali hadap je satu bekas licin...Ini kalau buat goodies cantik sangat nih...Dulu saya pernah pergi kenduri kahwin kat Shah Alam bagi goodies biskut ni...sedap wehhhh...apa ke namanya?? hurmmm.... lidah kucing kalau tak silap...kalau salah sorry eh...saya tau makan je...nama tak tahu...

Haaaa...ni lagi satu nak pesan kalau korang nak contact hakak ni kalau boleh korang whatsapp jela pasalnya lebih mudah nak tunjuk gambar kan...Pastu kalau lambat reply korang banyak-banyak bersabar...dia mesti reply punya sebab mungkin dia tengah bersilat kat gelanggang oven dia masa korang whatsapp tu...mana taw kan...

TEMPAHAN KEK AREA SELANGOR

So...sebelum korang nak whatsapp dia korang duk berangan dulu nak kek rupa macamna supaya senang korang terus straight to the point bagitahu kannn...Dah macam cikgu sekolah pulak saya ajar cara-cara mengorder kek...hahaha

Oklah...kepada semua yang berada di kawasan selangor nak order kek boleh try di Ayu's Sugar Bite ni...memang mantop...meletop's...super delicious...apa lagi nak tulispun saya tak tahu...memang serius sedap sebab saya dah try...Gila engko citer-citer tak try...

Apa??? Malas nak save nombor??? Ooooo...takpe-takpe...kalau korang malas nak save nombor telefon korang klik je kat SINI dan korang akan terus dapat chat dengan tokey kek atau lebih dikenali sebagai hakak Ayu...

Oklah...habis dah isi-isi penting untuk dirungkaikan...saya nak beransur-ansur menjengah dapur dah ni...belum ada idea lagi nak masak apa harini...Papepun terima kasih pada korang yang sudi singgah kat sini...Jumpa lagi nanti ya...Babaiiii

"SELAMAT BERBUKA PUASA"



Wassalam

CARA MUDAH TOPUP PAYPAL 2017

Bismillah...
Assalammualaikum korang-korang semua...
Seperti yang saya pernah cakap before this saya nak kongsi tutorial CARA MUDAH TOPUP PAYPAL 2017...Saya tak pasti adakah ini cara yang paling latest atau tidak tetapi saya rasa inilah cara yang paling mudah sekali...Saya topup paypal guna cara ni tak sampai satu minit pun dah settle masuk ke akaun paypal

Saya akan kongsi step by step caranya dan kalau korang tak faham @ tidak berjaya buat korang boleh tanya...Akaun paypal ni diperlukan untuk memudahkan sebarang transaksi duit di antara negara...Tapi kalau dalam malaysia pun korang boleh je guna takde masalah. Sebab saya perasan sekarang website e-commerce kebanyakkannya dah guna paypal untuk transaksi penjualan

Ada 9 step mudah yang korang perlu lalui dalam proses cara topup paypal ni...Kalau korang lepasi semua step ni bermakna topup korang berjaya. Saya share topup paypal RHB tau sebab setahu saya RHB bank sahaja yang ada buat servis topup untuk Paypal yang boleh direct tanpa guna credit card,debit card,visa,mastercard dan yang sewaktu dengannya...Setahu saya lahhh...Kalau ada yang lebih tahu boleh share kat komen sebab saya pun ingin nak tahu hehehe...

Sebenarnya ada 2 cara nak topup paypal ni. Pertama melalui akaun paypal. Maksudnya kita perlu login dahulu akaun paypal kita. Dan satu lagi kita topup secara manual daripada akaun bank RHB kita. Kali ni saya share cara yang pertama iaitu cara topup paypal ketika kita login akaun paypal

CARA MUDAH TOPUP PAYPAL 2017

Step 1 
Korang perlu login akaun paypal korang. Korang akan berada dihalaman seperti dalam gambar di atas. Korang perlu klik Topup(rujuk gambar)

CARA MUDAH TOPUP PAYPAL 2017
CARA MUDAH TOPUP PAYPAL 2017

Step 2
Korang akan sampai kehalaman yang saya tulis step 2 dan korang perlu klik 'continue'

Step 3
Bila korang klik 'continue' akan keluar halaman seperti yang saya tulis step 3...Ini bermakna mereka sedang proses permintaan korang dan terus akan muncul halaman 'TOPUP TO YOUR PAYPAL ACCOUNT'...Disini korang perlu berhati-hati sebab korang perlu letak jumlah duit yang korang nak topup...Kalau korang nak topup guna USD boleh nak topup guna MYR pun boleh tapi please make sure korang tekan ' RECALCULATE' selepas korang isikan jumlah yang korang nak topup tu...Ini adalah wajib pasal kalau korang tak tekan korang memang tidak akan berjaya pergi ke step yang seterusnya. Lepas dah yakin dengan jumlah yang korang isikan kat situ korang boleh proceed

CARA MUDAH TOPUP PAYPAL 2017

Step 4
Selepas melepasi step 3 korang kan sampai ke halaman seperti yang saya letak step 4 tu...Korang perlu login akaun RHB korang

Step 5
Selepas korang klik login sahaja korang akan dibawa terus kehalaman seperti tertera step 5...Masa dah masuk ke akaun RHB dah takde dah proses isi jumlah duit...Kat akaun RHB cuma proses mengesahkan yang duit korang akan dipindahkan ke akaun paypal korang. Bahagian 'from account' tu pastikan tidak kurang daripada jumlah yang korang nak topup taw...nanti tak cukup pula duit nak topup paypal korang hehehe... Then you can proceed

CARA MUDAH TOPUP PAYPAL 2017

Step 6
Selepas klik proceed di step 5 korang akan tiba dihalaman step 6...Kat sini korang perlu isikan kod OTP yang korang akan dapat daripada RHB melalui sms. Lebih kurang TAC la...Kalau korang guna online banking mesti korang clear sangat perkataan TAC ni...tapi di RHB gunakan perkataan OTP ( one time password kalau tak silap maksudnya) Bila korang dah isikan OTP then boleh submit

Step 7
Once korang tekan submit di step 6 korang akan sampai kehalaman yang saya mark step 7. Korang boleh tengok kat bahagian status samaada dah berjaya atau tidak...Macam dalam gambar saya tu statusnya successful dan bahagian payment type tu tertera immediate bermakna terus masuk ke akaun paypal dah tu...Then korang klik button 'close'...

CARA MUDAH TOPUP PAYPAL 2017

Step 8
Korang akan sampai ke halaman step 8 selepas korang klik button close di step 7 tadi...Kemudian korang klik button 'continue' untuk check it out sama ada confirm ke duit yang korang topup tu dah berjaya masuk ke akaun paypal korang

Step 9
Tadaaaa....Heeee aku berjaya! aku berjaya!...Tengok pada transaksi tu ada tertera jumlah duit yang kita request topup tadi. Maka...dengan ini proses topup akaun paypal korang berjaya 100%

Yeayyyyy...Mudah kan korang...Lepas korang dah pandai buat nanti memang kejap je prosesnya...Tak sampai 1 minit dah siap...tak perlu nak beratur ambil nombor kikiki...Boleh faham tak langkah-langkah yang saya ajar tu??? huhuhuhu

Saya create paypal account ni sejak tahun 2009 sebab saya beli barang dari luar negara. Sehingga sekarang akaun ni masih aktif sebab sekarang saya menjual pula ke luar negara hehehe...itupun bukan selalupun guna paypal. Saya beli vitamin C pun dari UK sebelum ni sebab saya takut kalau beli dari pemborong sini saya dapat yang tak original huhuhu....

Korang yang belum ada akaun paypal bolehlah buka akaun paypal ni. Senang je....mana tau akan datang korang boleh berjual barang malaysia ke merata duni guna paypal...Kalau korang nak tahu guna paypal ni lebih selamat dan mudah berbanding cara lain....Dan yang paling bestnya kalau kita topup paypal duit terus masuk sepantas kilat...tak perlu nak tunggu lama dah....Tapi kalau nak withdraw je amik masa tapi dah tak lama dah macam dulu...Baru-baru ni saya withdraw 2 hari je terus masuk akaun...

Saya rasa itu sahaja perkongsian saya cara top up paypal account malaysia yang mungkin boleh membantu korang yang baru first time nak guna paypal...Saya harap perkongsian saya kali ini dapat memberi manfaat kepada semua dan korang dapat faham langkah-langkah cara topup paypal yang saya sediakan. Kalau korang tak faham korang boleh tanya,saya sedia membantu...Cukup setakat ini dahulu ya...next time saya akan share bagaimana pula nak hantar duit @ nak bayar melalui paypal secara manual...Jumpa lagi...Kalau ada kesilapan boleh beritahu saya untuk saya perbetulkan ya...

Wassalam

KRIM SIANG HOMEMADE

Bismillah...
Assalammualaikum semua...
Harini saya nak share dekat korang pasal Krim Siang Homemade pula ya...Dua hari lepas saya dah share pasal Krim Kunyit Homemade yang saya sendiri buat korang boleh baca sekali kalau korang tak baca lagi...

Ini adalah krim siang yang terbaik saya pernah cuba kerana ia adalah krim siang organik tanpa sebarang unsur yang berkaitan bahan kimia. Krim siang ini juga saya buat sendiri berasaskan madu,aloevera dan ,minyak zaitun.

Macam krim kunyit homemade saya juga menggunakan bau vanila,vitamin E dan whitening extract di dalam pembuatan krim siang saya ni

Buat pengetahuan korang krim yang saya buat ini adalah krim siang malam yang tidak berbahaya kepada kulit korang. In sya Allah jika korang gunakan tidak akan menimbulkan kesan sampingan dalam jangkamasa panjang kerana bahan yang saya gunakan adalah bahan asli yang baik untuk kesihatan dan kecantikan kulit secara natural

KRIM SIANG HOMEMADE

Nampak tak korang??? Teksturnya sangat lembut dan cepat meresap...Kalau korang pakai kulit akan rasa sejuk dan lembut. Korang akan nampak muka macam glowing sebab kesan khas daripada olive oil....Saya dah pun cuba...

Olive oil tu akan meresap kedalam kulit dan akan menyedut lebihan minyak yang ada dipermukaan kulit kitaKrim muka homemade ni sesuai untuk semua jenis kulit...Kalau yang berkulit kering ia akan membantu melembabkan kulit korang...

KRIM SIANG HOMEMADE

Maaflah gambar tak berapa nak hado sebab masa saya ambil gambar ni guna handphone biasa je...so,macam ada bayang-bayang sikit sebab terlindung dek lampu...nampak macam gelap dikit gambat tu...Itulah gambaran krim siang organik saya

Umumnya kebanyakan orang tidak tahu bahawa penggunaan krim siang ini bukan sekadar untuk kelihatan cantik @ sekadar memenuhi syarat kebiasaan bagi seorang wanita memakai krim muka tetapi banyak manfaat yang perlu kita ambil tahu

Manfaat Krim Siang:
~ Melindungi kulit wajah daripada sinaran UV di siang hari
~ Melembabkan wajah
~ Mencerahkan wajah 
~ Mengelakkan kulit terlalu kering dan terbakar yang akan mengakibatkan jeragat
~ Sebagai pelindung wajah kekotoran yang ada di luar sana(habuk dan debu)
~ Merawat wajah daripada kesan penuaan awal
~ Menegangkan wajah(bergantung pada bahan & kulit individu)

Sebelum saya terlupa...Krim siang homemade saya ni korang boleh sapukan juga pada kulit-kulit yang kering macam siku,lutut,tangan dan lain-lain tempat yang korang rasa sesuai...Kalau anak korang ada masalah kulit kerig korang boleh juga letak tiada masalah...Nak buat macam losyen pon boleh hehehe...

Cara penggunaaan Krim siang homemade
~ Cuci muka seperti biasa(lebih bagus guna yang organik)
~ Keringkan muka dan letak toner(kalau ada)
~ Calitkan krim muka diseluruh muka
~ Urut dengan lembut gerakkan ke atas(supaya cepat meresap kedalam kulit)
~ Siap!!! (korang akan rasa sejuk je muka heheehe)

Inilah salah satu kelebihan produk organik. Sepanjang saya mengamalkan produk organik saya belum pernah lagi rasa kulit kepanasan akibat menggunakan produk. Apapun yag saya gunakan diwajah saya rasa sangat selesa dan selamat. 

Ini membuktikan bahawa mengambil keputusan untuk bertukar kepada produk organik homemade adalah satu tindakan yang tepat pada pandangan saya

Fungsi Krim Siang :
~ Melembabkan muka
~ Mecerahkan muka
~ Menghilangkan kesan parut jerawat
~ Melindungi kulit wajah daripada punca jeragat
~ Merawat masalah muka yang rosak akibat salah pilih produk
~ Menegangkan wajah(ada madu)

Kesan menggunakan produk organik ni biasanya kan ambil masa yang lebih panjang berbanding produk yang ada chemical. Kalau orang yang jenis tidak sabar memang tak sesuailah untuk guna produk organik ni...

Tapi bagi saya biarlah ambil masa yang panjang,apa yang penting produk yang saya gunakan tidak memberi kesan sampingan pada saya dimasa akan datang

Sejak akhir-akhir ni ramai yang datang kepada saya untuk cuba guna produk organik zm beauty sebab dah mula takut dengan produk bukan organik...Alhamdulillah...sikit-sikt orang mula sedar perlu back to normal pakai bahan semulajadi..It's not about money tapi ini soal keselamatan...Tepuk dada tanya hati sendiri...Pilihan ada di tangan uollllsss sendiri hokeyy

KRIM SIANG HOMEMADE

KRIM SIANG HOMEMADE

Ni salah seorang customer saya yang kecewa dengan skincare diluar sana...Banyak dah dia cuba semuanya cantik sekejap...dia tak boleh nak maintain...Persoalannya perlukah maintain untuk terus cantik??? Kalau stop muka akan jadi teruk...Ini yang kita tak nak...Think positif,mungkin dia masih lagi jumpa produk yang serasi dengan kulitnya...Wallahualam

Pesanan saya yang terakhir tetang produk,krim muka homemade ni tiada KKM @ Halal ya...saya tak layak untuk apply sebab saya buat kecik-keik je. Bila ada orang order baru saya buat...tak kiralah korang order sikit @banyak saya tetap akan buatkan selepas dapat payment order korang sebab saya taknak simpan stok...Nanti jangan meroyan pula kat saya tanya awat takde KKM @ Halal

Begitulah serba sedikit krim siang review saya kali ni...Jika ada kesilapan @ kekasaran ketika melontarkan pendapat maafkan saya...Saya cuba beri penjelasan yang terbaik...Terima kasih sudi singgah disini...Jumpa lagi

Wassalam

KRIM KUNYIT HOMEMADE

Bismillah dan Assalammualaikum sahabat semua...Dah nak akhir-akhir ramadhan ni macam terlebih sibuk sampai tiada masa nak meninggalkan cetusan minda disini tapi harini ada sedikit kesempatan untuk saya cerita tentang Krim Kunyit Homemade. Kalau yang dah kenal saya akan tahu saya adalah seorang yang suka buat produk kecantikan organik sendiri untuk saya guna sendiri dan ada juga saya jual pada kawan-kawan dan follower. Dan jika diterima pakai saya akan open untuk buat jenama sendiri bagi mereka yang nak cari duit sampingan....Amacam???? Best tak?

Pagi tadi saya sempat memproses satu krim kunyit buatan sendiri untuk saya guna sendiri dahulu. Lepas raya ni saya akan edarkan sample kepada mereka yang berminat nak cuba. Saya adalah pembuat produk muka yang tiada bahan kimia sebab saya memang alah dengan produk yang mempunyai chemical

KRIM KUNYIT HOMEMADE

Tadaaaaa....Haaaa...inilah hasil nurkilan saya pagi tadi...Krim kunyit untuk muka. Saya syorkan untuk guna krim ni pada waktu malam sebab ia akan membantu merawat masalah yang terdapat pada wajah korang ketika korang sedang tidur. Saya akan cuba sendiri krim kunyit organik ini untuk memastikan krim ni boleh digunapakai dengan selamat

Sebenarnya saya buat 2 jenis krim tau untuk pakai siang dan malam tapi saya nak review satu dulu hehehehe...sebab takut berkecamuk...saya ni dah la blogger yang baru...tak berapa pandai sangat nak menyusun kata-kata

Korang perasan tak mana-mana produk kecantikan semuanya ada krim kunyit...Sebenarnya krim kunyit ni sangat bagus untuk merawat masalah muka seperti jerawat,jeragat,kulit kusam,sunburn dan macam-macam lagi. Jom kita baca 9 Manfaat Kunyit Yang Perlu diketahui

Krim kunyit homemade yang saya hasilkan ini adalah 100% organik tanpa bahan kimia. Gambaran yang boleh saya beritahu korang bila guna krim kunyit ni korang akan rasa sejuk je muka. Sebelum tidur korang apply krim kunyit ni dan terus tidur. 

Korang tidak akan rasa panas atau berpeluh-peluh seperti certain krim kunyit yang berada dipasaran. Bila bangun pagi kulit korang akan rasa sangat soft dan tidak berminyak. Ini pengalaman saya la...tak tahulah kalau korang yang jenis kulit tidak sama macam saya...dan saya rasa krim kunyit adalah yang paling bagus untuk dijadikan krim malam

Manfaat krim kunyit :
~ Krim kunyit hilangkan jerawat
~ Krim kunyit kecutkan jerawat
~ Krim kunyit selamat digunakan(organik)
~ Krim kunyit hilangkan parut
~ Krim kunyit hilangkan kulit kusam
~ Krim kunyit melembutkan kulit
~ Krim kunyit melembabkan kulit
~ Krim kunyit sebagai agen antibakteria
~ Krim kunyit merawat masalah kulit muka dengan cepat
~ Krim kunyit mencerahkan kulit wajah

Sebenarnya banyak lagi manfaat krim kunyit yang boleh dirungkai tetapi saya rasa cukuplah saya ambil yang penting-penting sahaja untuk krim kunyit review saya kali ini. Pendek kata krim kunyit organik adalah krim kunyit terbaik yang pernah saya cuba...Bukan saya asuk bakul angkat sendiri tetapi ini adalah kelemahan saya...saya tidak boleh pakai produk yang ada dipasaran...mungkin belum jumpa lagi yang serasi...sebab itulah saya berusaha keras untuk buat sendiri apa yang saya nak pakai...

KRIM KUNYIT HOMEMADE

Takpelah...saya belanja satu gambar krim yang saya buat sekali dengan krim kunyit pagi tadi...Tapi review tentang krim lagi satu ni saya akan buat kemudian...Apa yang penting saya dah berjaya buat krim siang dan krim malam untuk wajah saya hehehehe...Patut ke kakak ipar saya tanya krim kunyit ke krim jagung....rasa nak makan je...huhuhu...sabar jela saya...

Lupa nak bagitahu korang,saya pilih vanila sebagai bau krim muka homemade saya...Bila pakai rasa sangat tenang dan best sangat...hehehe...(over kannnn..)Dan...kunyit yang saya gunakan bukan kunyit untuk masak tu taw...saya guna kunyit asli...memang akan rasa keasliannya bila korang pakai...Dalam krim ni saya campurkan whitening extract,vitamin E dan minyak zaitun bagi membantu memudarkan parut dengan lebih cepat

Kalau korang nak tahu saya menulis entri ni ditengah-tengah bazar. Orang sibuk membeli belah...saya sibuk tulis entri hahahaha...Bukan apa saya tak cukup masa sebenarnya...siang sibuk handle anak-anak...malampun sibuk juga...huhuhu...Di celah kesibukan sempat saya mencuri masa untuk entri ini....Alhamdulillah

KRIM KUNYIT HOMEMADE

Begitulah ceritanya tentang krim kunyit malaysia ciptaan saya harini...Cukuplah setakat ini saya bersyarah...Kalau korang berminat nak mencuba krim saya ni korang boleh direct whatsapp saya taw...Jangan malu jangan segan....saya tak garang hehehehe...Terima kasih singgah sini dan jumpa lagi next story....Selamat menjalani ibadah puasa dihujung-hujung waktu hehehe...tak lama lagi dah nak raya ni...

Wassalam

CARA WITHDRAW PAYPAL KE BANK MALAYSIA

Bismillah...
Assalammualaikum semua...
Harini saya nak kongsi sedikit ilmu tentang paypal kepada mereka yang masih belum tahu sebagai panduan kita semua. Kebetulan pagi tadi saya terima bayaran dari customer melalui akaun paypal maka saya berpeluang untuk berkongsi tutorial cara withdraw paypal ke bank malaysia

Ada tak yang masih belum buka akaun paypal ke kat sini?...Hehehehe...Yela kan...saya nak cerita pasal paypal mestilah orang yang sedang baca artikel saya ni orang yang dah ada akaun paypalkan...huhuhu...saje tanya manalah tahu ada yang baru-baru nak cari ilmu pasal paypal...

Sebenarnya semua orang memang sangat digalakkan membuat akaun paypal kerana akaun paypal ni boleh digunakan untuk shopping online dari luar negera taw...hehee... Kalaupun korang tak shopping dari luar negera korang boleh terima bayaran juga dari luar negara melalui paypal....Saya rasa paypal adalah cara nak transfer duit international yang selamat 

Lagipun buka akaun paypal percuma tanpa apa-apa bayaran...Cuma perlu ada email...Dan yang bestnya akaun paypal tidak guna nombor akaun...So korang tak perlu risau kalau lupa nombor akaun...korang hanya perlu ingat alamat email masa korang daftar paypal dan pasword je...Saya rasa ini adalah kelebihan akaun paypal yang sangat mudah digunakan...

Paypal withdraw review kali ni saya akan kongsi cara withdraw paypal ke Maybank ...In Sya Allah lain kali saya akan kongsi cara nak topup pula ya...Jom ikuti step yang saya sediakan

CARA WITHDRAW PAYPAL KE BANK MALAYSIA

Gambar ni menujukkan duit diterima daripada customer dalam matawang ringgit malaysia. Kalau korang nak withdraw duit tu korang perlu klik button withdraw funds dibawah bahagian kiri( bawah currencies)

CARA WITHDRAW PAYPAL KE BANK MALAYSIA

Selepas korang klik button withdraw funds korang akan dibawa kehalaman seperti dalam gambar di atas. Korang pilih akaun bank mana yang korang nak guna untuk withdraw okey...Macam saya setting dua akaun so saya pilih maybank untuk withdraw...

CARA WITHDRAW PAYPAL KE BANK MALAYSIA

Bila korang dah pilih akaun bank untuk proses withdraw korang akan sampai kehalaman macam dalam gambar ni...Tibalah masanya korang request nak withdraw banyak mana. Pagi tadi saya withdraw RM200 dan dikenakan fee sebanyak RM3...Maknanya saya akan terima duit sebanyak RM197 sahaja...Lepas korang isi jumlah yang korang nak withdraw korang terus klik button continue...

CARA WITHDRAW PAYPAL KE BANK MALAYSIA

Tadaaaaa...Congratulations bebehh korang dah pun berjaya melalui proses withdraw dari paypal ke maybank...Clap clap clappp....withdraw paypal tanpa verifikasi semudah 123 kan...saya withdraw sekejap je dah settle...Maksud settle tu adalah settle proses request withdraw je...Duit yang korang withdraw tu akan settle masuk ke akaun bank korang selepas 2-3 hari berkerja hokeyyyy...Bawa bersabar hehehehe(pesanan untuk diri sendiri)

Settle ni korang boleh terus log out...Tapi kalau nak pastikan betul ke duit tu dah transfer korang boleh klik button Go to wallet untuk check it out...hehehe

CARA WITHDRAW PAYPAL KE BANK MALAYSIA

Haaaa korang nampak tak kat summary tu yang tunjuk duit baki dah berubah dan ada transaksi sebanyak RM197 tapi masih pending...Dia dah siap-siap tolak fee letewww...hehehe...Bersabar lah hati tunggu 2-3 hari ni kan...boleh buat belanja raya nanti ek......

Begitulah berakhirnya episod cara withdraw paypal ke bank malaysia. Saya rasa ini cara yang paling latest sebab tak banyak step yang susah untuk diikuti...Sangat mudah berbanding sebelum ini...Korang cubalah ye...kalau tak faham boleh tanya kat bawah saya tolong jelaskan ye...Minta maaf sangat dengan kualiti gambar sebab saya edit guna excell je...Terima kasih sudi singgah disini ...See you again bebehh...

Wassalam