ZURAINI.COM

Image
Showing posts with label REVIEW PRODUK. Show all posts
Showing posts with label REVIEW PRODUK. Show all posts

KRIM KUNYIT HOMEMADE

Bismillah dan Assalammualaikum sahabat semua...Dah nak akhir-akhir ramadhan ni macam terlebih sibuk sampai tiada masa nak meninggalkan cetusan minda disini tapi harini ada sedikit kesempatan untuk saya cerita tentang Krim Kunyit Homemade. Kalau yang dah kenal saya akan tahu saya adalah seorang yang suka buat produk kecantikan organik sendiri untuk saya guna sendiri dan ada juga saya jual pada kawan-kawan dan follower. Dan jika diterima pakai saya akan open untuk buat jenama sendiri bagi mereka yang nak cari duit sampingan....Amacam???? Best tak?

Pagi tadi saya sempat memproses satu krim kunyit buatan sendiri untuk saya guna sendiri dahulu. Lepas raya ni saya akan edarkan sample kepada mereka yang berminat nak cuba. Saya adalah pembuat produk muka yang tiada bahan kimia sebab saya memang alah dengan produk yang mempunyai chemical

KRIM KUNYIT HOMEMADE

Tadaaaaa....Haaaa...inilah hasil nurkilan saya pagi tadi...Krim kunyit untuk muka. Saya syorkan untuk guna krim ni pada waktu malam sebab ia akan membantu merawat masalah yang terdapat pada wajah korang ketika korang sedang tidur. Saya akan cuba sendiri krim kunyit organik ini untuk memastikan krim ni boleh digunapakai dengan selamat

Sebenarnya saya buat 2 jenis krim tau untuk pakai siang dan malam tapi saya nak review satu dulu hehehehe...sebab takut berkecamuk...saya ni dah la blogger yang baru...tak berapa pandai sangat nak menyusun kata-kata

Korang perasan tak mana-mana produk kecantikan semuanya ada krim kunyit...Sebenarnya krim kunyit ni sangat bagus untuk merawat masalah muka seperti jerawat,jeragat,kulit kusam,sunburn dan macam-macam lagi. Jom kita baca 9 Manfaat Kunyit Yang Perlu diketahui

Krim kunyit homemade yang saya hasilkan ini adalah 100% organik tanpa bahan kimia. Gambaran yang boleh saya beritahu korang bila guna krim kunyit ni korang akan rasa sejuk je muka. Sebelum tidur korang apply krim kunyit ni dan terus tidur. 

Korang tidak akan rasa panas atau berpeluh-peluh seperti certain krim kunyit yang berada dipasaran. Bila bangun pagi kulit korang akan rasa sangat soft dan tidak berminyak. Ini pengalaman saya la...tak tahulah kalau korang yang jenis kulit tidak sama macam saya...dan saya rasa krim kunyit adalah yang paling bagus untuk dijadikan krim malam

Manfaat krim kunyit :
~ Krim kunyit hilangkan jerawat
~ Krim kunyit kecutkan jerawat
~ Krim kunyit selamat digunakan(organik)
~ Krim kunyit hilangkan parut
~ Krim kunyit hilangkan kulit kusam
~ Krim kunyit melembutkan kulit
~ Krim kunyit melembabkan kulit
~ Krim kunyit sebagai agen antibakteria
~ Krim kunyit merawat masalah kulit muka dengan cepat
~ Krim kunyit mencerahkan kulit wajah

Sebenarnya banyak lagi manfaat krim kunyit yang boleh dirungkai tetapi saya rasa cukuplah saya ambil yang penting-penting sahaja untuk krim kunyit review saya kali ini. Pendek kata krim kunyit organik adalah krim kunyit terbaik yang pernah saya cuba...Bukan saya asuk bakul angkat sendiri tetapi ini adalah kelemahan saya...saya tidak boleh pakai produk yang ada dipasaran...mungkin belum jumpa lagi yang serasi...sebab itulah saya berusaha keras untuk buat sendiri apa yang saya nak pakai...

KRIM KUNYIT HOMEMADE

Takpelah...saya belanja satu gambar krim yang saya buat sekali dengan krim kunyit pagi tadi...Tapi review tentang krim lagi satu ni saya akan buat kemudian...Apa yang penting saya dah berjaya buat krim siang dan krim malam untuk wajah saya hehehehe...Patut ke kakak ipar saya tanya krim kunyit ke krim jagung....rasa nak makan je...huhuhu...sabar jela saya...

Lupa nak bagitahu korang,saya pilih vanila sebagai bau krim muka homemade saya...Bila pakai rasa sangat tenang dan best sangat...hehehe...(over kannnn..)Dan...kunyit yang saya gunakan bukan kunyit untuk masak tu taw...saya guna kunyit asli...memang akan rasa keasliannya bila korang pakai...Dalam krim ni saya campurkan whitening extract,vitamin E dan minyak zaitun bagi membantu memudarkan parut dengan lebih cepat

Kalau korang nak tahu saya menulis entri ni ditengah-tengah bazar. Orang sibuk membeli belah...saya sibuk tulis entri hahahaha...Bukan apa saya tak cukup masa sebenarnya...siang sibuk handle anak-anak...malampun sibuk juga...huhuhu...Di celah kesibukan sempat saya mencuri masa untuk entri ini....Alhamdulillah

KRIM KUNYIT HOMEMADE

Begitulah ceritanya tentang krim kunyit malaysia ciptaan saya harini...Cukuplah setakat ini saya bersyarah...Kalau korang berminat nak mencuba krim saya ni korang boleh direct whatsapp saya taw...Jangan malu jangan segan....saya tak garang hehehehe...Terima kasih singgah sini dan jumpa lagi next story....Selamat menjalani ibadah puasa dihujung-hujung waktu hehehe...tak lama lagi dah nak raya ni...

Wassalam

SCRUB KILO MALAYSIA UNTUK BUAT JENAMA SENDIRI DENGAN MODAL KECIL

Bismillah...
Assalammualaikum semua...
Harini saya dengan nekadnya nak buat satu lagi entri yang berkisar tentang SCRUB KILO MALAYSIA UNTUK BUAT JENAMA SENDIRI DENGAN MODAL KECIL. Kalau korang perasan memang saya selalu cerita pasal ni sebab saya nak ajak kawan-kawan semua untuk kembangkan ekonomi keluarga dengan berniaga

Sebelum saya bermula...sebenarnya saya dah bertahan selama setahun membuat scrub untuk mereka yang nak buat jenama sendiri. Sekejap je rasanya...diam tak diam dah setahun dah produk organik saya berada dipasaran...Walaupun tidak sehebat mana tetapi saya tetap bersyukur kerana ada yang dah mula sedar akan kebaikan menggunakan produk organik

SCRUB KILO MALAYSIA UNTUK BUAT JENAMA SENDIRI DENGAN MODAL KECIL

SCRUB KILO MALAYSIA UNTUK BUAT JENAMA SENDIRI DENGAN MODAL KECIL

Ni semalam punya cerita,bertungkus lumus menyiapkan order scrub kopi dan lip scrub untuk adik Amy dari KL. Bulan-bulan puasa ginipun ada yang order ek...Alhamdulillah rezeki kami sekeluarga...Semua yang borong scrub-scrub saya majoritinya adalah untuk berniaga. Ada juga yang beli untuk pakai sendiri dan akhirnya akan borong untuk jual pula...

SCRUB KILO MALAYSIA UNTUK BUAT JENAMA SENDIRI DENGAN MODAL KECIL
Bercerita tentang tajuk artikel ni,saya ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada mereka-mereka yang mempercayai saya untuk membekalkan produk organik saya untuk mereka buat jenama sendiri

Ramai orang yang masih tak berapa jelas dengan misi saya sebenarnya...tapi takpe...kali ni saya akan jelaskan apakah misi saya yang sebenarnya dalam bisnes produk organik ini...Saya bukan buat bisnes besar-besar. Pada mulanya saya hanya buat produk organik untuk kegunaan saya sendiri rentetan masalah yang saya hadapi akibat tersalah guna produk muka

Selepas saya berjaya buat dan alhamdulillah serasi dengan jiwa saya,saya mula cuba untuk jual dengan kawan-kawan group...tujuan saya jual bukan untuk menjadi seorang usahawan yang kaya raya tetapi sekadar ingin berkongsi kebaikan produk organik kepada orang lain

Pada satu hari saya terfikir why not saya buka peluang pada orang yang ada minat nak berniaga untuk saya supply produk saya kepada mereka. Saya jual produk saya secara retail dibawah jenama ZM BEAUTY dan dalam masa yang sama saya berkongsi peluang dengan orang lain untuk jual benda yang sama tetapi saya izinkan mereka letak jenama mereka sendiri

SCRUB KILO MALAYSIA UNTUK BUAT JENAMA SENDIRI DENGAN MODAL KECIL
~ ni saya selitkan adik Amy punya komen pasal scrub tu...excited nak try semua ~

Bukan apa,saya selalu tengok kat media sosial terlalu ramai orang buat jenama sendri dengan cara mudah guna produk dari thailand yang dia sendiri tidak tahu bahan-bahannya. Kalau ok takpe...kalau tak ok macamana???Siapa yang harus bertanggungjawab? Boleh ke jawapan "mungkin tidak serasi dengan kulit awak" tu terus menerus digunakan???? Krikk krikkk

Walaupun produk yang saya hasilkan tiada KKM tetapi In Sya Allah produk saya adalah selamat...Kenapa saya yakin untuk beri kenyataan itu adalah sebab bahan yang saya gunakan adalah natural. Ia tidak akan beri kesan sampingan kepada pengguna walaupun termasuk dalam mulut(tertelan)

Lagi satu,semua produk yang saya buat sesuai untuk semua peringkat umur dari bayi hingga ke tua...Anak saya kulit kering boleh je saya ambil serum sapu...Every weekend saya akan scrub badan anak-anak saya supaya daki-daki degil tak melekat terus kat kulit...Belum pernah lagi sepanjang saya scrub badan anak-anak saya menimbulkan kesan alergik...Lagi suka adalah mereka bila saya tonyoh guna scrub hehehe...

Ramai yang cakap saya gila sebab tabur pasir kat dalam periuk nasi sendiri,tetapi bagi saya ini adalah satu perkongsian rezeki. Saya tidak takutkan persaingan sebab saya pasti rezeki Allah itu pasti...Kita yang perlu berusaha untuk dapatkannya

Dan...saya nak tekankan disini saya langsung tidak berniat untuk meniru-niru bisnes orang...segalanya saya ikut apa yang Allah rancangkan untuk saya...Saya bukan nak wujudkan persaingan tetapi niat saya ikhlas untuk mencari rezeki yang halal disamping memberi jalan kepada orang lain..Tak salah kalau kita bersaing dengan cara yang sihat...

Buat pengetahuan korang semua,produk organik saya adalah dibuat oleh saya sendiri. Sepenuhnya dengan tangan saya tanpa bantuan sesiapa...Mungkin belum masanya untuk saya gajikan pekerja untuk membantu saya...tetapi segala proses dari A hingga Z adalah dibawah tanggungjawab saya sepenuhnya

SCRUB KILO MALAYSIA UNTUK BUAT JENAMA SENDIRI DENGAN MODAL KECIL

Produk organik saya seperti scrub,sabun,lipbalm,lipscrub dan yang terbaru toner & serum adalah 100% menggunakan bahan asli...Saya tidak meletakkan sebarang bahan kimia supaya status 100% organik itu saya boleh sebut dengan tenang dan bangga...hehehe

SCRUB KILO MALAYSIA UNTUK BUAT JENAMA SENDIRI DENGAN MODAL KECIL
Bila berniaga tak cerita pasal harga terasa janggal pula kan...Tapi nak cerita pasal harga kat umum terasa segan pula bukan sebab apa sebab saya taknak ada yang salah anggap kepada keikhlasan hati saya. Saya tak nak ada yang cakap saya nak bolot semua...

Faham-faham jela apa yang saya cuba sampaikan tu ye...Saya lebih selesa untuk berbincang secara personal berkenaan harga sebab saya nak jaga hati semua orang. Kalau ada yang berminat berurusan dengan saya boleh terus whatsapp saya...

In Sya Allah saya akan reply dengan pantas dan efisyen kalau saya tak busy...Kalau busy pun takdelah sampai 2 3 jam saya tak reply...So...toksah malu-malu....nak bertanyapun saya layan...itu normal bagi saya kalau bertanya sahaja tapi tak beli ...jangan risau saya profesional hokeyyyy

Kali ni saya lebih fokus cerita pasal scrub kilo ya...so saya taknak sentuh pasal botol or bekas scrub...sebab buat masa sekarang saya hanya bekalkan 1 jenis bekas sahaja sebab saya tak simpan stok bekas banyak-banyak kat rumah...

Tetapi kalau korang berminat nak beli scrub kilo ni saya akan bagitahu kat mana korang boleh dapat bekalan botol harga kilang...Itupun kalau korang nak la kann...hehehe

Scrub kilo saya open minimum order 6KG untuk dapat harga borong yang murah...kalau beli 1kg pun still murah tetapi lebih banyak lebih berbaloi...Tapi saya lebih suka suggest pada customer untuk try dahulu dan kalau ok boleh order yang lain...Dannn Alhamdulillah semuanya akan proceed order kalau dah cuba...

Kepada semua kawan-kawan kat luar sana yang masih lagi tercari-cari idea untuk buat bisnes why not korang try bisnes scrub organik...Scrub ni adalah salah satu produk evergreen yang dari dulu hingga sekarang orang dok guna...dan saya pasti ia akan bertahan lebih lama dan berterusan...Tak salah mencuba kan...

Sebenarnya tak perlu modal yang besarpun untuk buat bisnes tapi bohongla kalau ada yang cakap modal RM30 boleh berjaya jadi jutawan....zaman dulu bolehlah...zaman sekarang apapun guna duit...

Apa-apapun dalam bisnes ni kita kena ada minat dan usaha yang berterusan...Tak boleh putus asa dan perlu ada istiqomah walau apapun badai yang mendatang...Ini resepi saya sendiri...saya share sikit kat sini hehehehe

Rasanya cukuplah setakat ni penjelasan tentang SCRUB KILO MALAYSIA UNTUK BUAT JENAMA SENDIRI DENGAN MODAL KECIL...Nasihat ikhlas saya kalau nak berniaga biarlah dengan ikhlas kerana Allah...Janganlah menipu pelanggan semata-mata untuk mendapatkan keuntungan...Biar untung kecil tapi keberkatan itu yag kita dambakan...In Sya Allah kita berjumpa lagi next entri...Terima kasih kepada yang sudi singgah dan kalau rajin sudi-sudikan diri untuk share entri ini jika korang rasa ia bermanfaat...

Wassalam


5 SEBAB WAJIB GUNA TONER DAN SERUM ORGANIK

Bismillah....
Assalammualaikum semua...
Macamana korang harini ok tak? dah masuk hari ke-7 puasa dah ni...Sekejap je rasanya dah 7 hari semua umat islam berpuasa kan...Saya tengok kedai kat pekan dah mula sesak dengan orang pergi shopping raya...Tahun ni saya macam cool down sikit nak shopping hehehe...Last year belum puasa lagi saya dah pergi beli siap-siap baju anak-anak sebab kalau dah puasa tak larat dah...ditambah dengan orang ramai bersesak-sesak shopping juga....haruuu

Harini saya nak kongsi 5 SEBAB WAJIB GUNA TONER DAN SERUM ORGANIK. Perkongsian saya ni bukan sebab saya nak paksa korang beli produk organik saya taw...Tapi saya anggap sebagai perkongsian pengalaman dan secubit ilmu buat korang yang sudi mencedok hehehe...

Sebelum saya mulakan saya akan tunjuk gambar dulu ya...macam biasa la eh...tak berseri satu-satu artikel tu tanpa gambar

5 SEBAB WAJIB GUNA TONER DAN SERUM ORGANIK

Ni saya dah siap-siap kombo kan dia. Mereka yang beli kombo dapat lagi murah la...saya jual pun tak mahal mana pun...Kalau korang rasa macam macam teringin nak cuba boleh la roger saya. In Sya Allah korang tidak akan rasa kecewa

5 SEBAB WAJIB GUNA TONER DAN SERUM ORGANIK

Ini saya namakan sebagai toner organik. Toner ni dibuat hasil gabungan 2 bahan sahaja iaitu air mawar dan gliserin. Toner ni boleh digunakan selepas mekap juga supaya mekap korang tahan lama. Maksudnya sebelum mekap letak dan selepas mekap pun pssttt pssttttt sekali...hahaha

Toner ni saya letak dalam botol mist yang mudah nak spray kat muka...keluar je bilik mandi lap muka terus capai toner ni sembur 4 penjuru kiri,kanan,atas dan bawah bahagian muka...Jangan korang sembur hujung jari kiri dan kanan pastu atas kepala dan kaki sudah...(hehehe gurau je tawww)

Toner ni kalau korang nak sembur kat rambutpun tiada masalah sebab air mawar memang bagus juga untuk rambut. Antara manfaat toner organik ni adalah untuk melembabkan kulit muka korang...Kalau korang ada masalah sunburn boleh guna untuk repair balik struktur kulit korang

Air mawar kaya dengan antioksidan dan vitamin c so memang sangat bagus lah kalau korang hari-hari tepek vitamin c kat muka...Kulit korang akan terasa tegang dan lembab. Toner organik ni tiada campuran bahan lain taw...hanya 2 bahan sahaja yang terkandung dalam toner ni...Takde campur air or what okeyy...Lepastu tiada campuran pewangi didalam toner ni...Takde rasa berangin ke...pedih ke okeyy...tapi rasa syok ada ...hehehe

5 SEBAB WAJIB GUNA TONER DAN SERUM ORGANIK

Yang in pula serum organik. Serum organik ni dihasilkan gabungan air mawar asli,gliserin,aloevera dan olive oil. Kalau korang nak tahu sebelum saya keluarkan toner dan serum ni saya sendiri dah testing 123 guna serum dan toner ni. 

Alhamdulillah saya berpuashati dan ambil keputusan untuk packing dan berkongsi keriangan bersama-sama korang hehehe...Apa yang saya dapat hasil daripada proses R&D yang saya buat sendiri adalah sebelum saya guna toner dan serum ni saya ada masalah jerawat pasir yang halus-halus tu dibahagian rahang dan pipi selepas seminggu saya guna jerawat pasir saya makin menghilang dan sekarang dah takde dah..

Dan yang paling best bila bangun tidur muka sangat lembut. Kulit muka yang kusam dah cabut lari dah...Apa yang buat saya happy sangat adalah sebab serum dan toner ini 100% organik...Saya sendiri buat...Wowww...saya macam tak percaya yang produk homemade pun mampu merawat kulit. 

Saya sarankan untuk korang pakai toner waktu siang atau setiap kali lepas cuci muka dan serum guna waktu malam sebelum korang masuk tidur. Serum tu korang urut sampai die meresap kedalam kulit...satu badanpun boleh letak serum ni jangan risau tiada kesan sampinganpun

Produk organik ni saya nak bagitahu korang kalau terlebih guna takde effect kalau terlupa guna pun tak akan jadikan kulit korang merah-merah. Macam dulu saya pernah pakai skincare bila lupa nak guna je terus jadi ruam-ruam...pastu tersembul jerawat

Saya tak cakap kalau guna produk organik muka pasti tiada jerawat...muka pasti macam biadadari...saya bukan maksudkan macamtu...Tetapi yang selalu saya tekan kan kalau kita pakai produk organik kita tak perlu risau kesan sampingannya...100% selamat digunakan hatta tertelan sekali pun...

5 SEBAB WAJIB GUNA TONER DAN SERUM ORGANIK

Dan ia sesuai untuk semua peringkat umur...budak darjah 6 boleh pakai ...baby boleh pakai...nenek jiran sebelah pon boleh pakai...tiada masalah...Apa yang penting kalau dah guna tutup baik-baik...kemas-kemas...sebab saya takut nanti ada lipas,semut or tikus pun nak tumpang pakai...(it's realiti...serangga pun suka yang organik tawww)

5 SEBAB WAJIB GUNA TONER DAN SERUM ORGANIK :
1) Murah - ini yang paling penting sebab zaman sekarang duit memang sangat perlu dikawal hehee
2) Berkesan - bahan yang asli lebih memberi kesan yang optimum daripada bahan yang dicampur aduk @ yang terlalu banyak bahannya,menurut pemerhatian saya 
3) Tiada bahan kimia - ini penting untuk menjaga kesihatan dan keselamatan kulit kita
4) Tiada kesan sampingan - ini juga penting sebab ia tidak akan memberi kesan yang buruk pada pengguna untuk jangkamasa panjang
5) 100% organik - saya tidak meletakkan unsur-unsur bahan asing dalam produk saya dengan tujuan untuk mempercepatkan proses jadi cantik,jadikan produk wangi mahupun untuk bagi produk tahan lama...semuanya adalah semulajadi

Kenapa produk saya dalam bekas yang kecil adalah supaya korang boleh pakai dalam tempoh 1 bulan. Korang tak guna produk yang sudah lama. Dan untuk pengetahuan korang saya tidak buat stok banyak-banyak taw...bila ada orang order baru saya akan buat...Maka korang tak perlu risau produk saya adalah fresh...hehehe

Begitulah kisahnya 5 SEBAB WAJIB GUNA TONER DAN SERUM ORGANIK yang sempat saya kongsikan kat korang sementara menunggu masa memulakan operasi menyiapkan juadah berbuka. Kalau berminat nak mencuba bolehlah terus whatsapp saya eh...jangan malu-malu. Ok saya berhenti disini dulu...jumpa lagi lain kali...Terima kasih banyak-banyak nohhhh...

Wassalam

SABUN HOMEMADE - TESTIMONI DARI PENGGUNA

Bismillah...
Assalammualaikum...
Alhamdulillah kehadrat ilahi kerana saya masih lagi bernafas pagi ini untuk memberi suatu perisian untuk korang semua. Pagi ni cuaca nampak sangat baik dan kita semua sedang menuju ke hari penuh barakah iaitu bulan Ramadhan al Mubarak.Semoga kita semua punya kesempatan untuk menikmati keindahan bulan Ramadhan itu nanti

SABUN HOMEMADE - TESTIMONI DARI PENGGUNA
Harini saya nak letak testimoni dari customer yang menggunakan sabun homemade saya... macam biasa setiap kali ada yang membeli produk homemade saya,saya akan follow up mereka untuk dapatkan feedback

Feedback yang saya mahukan bukan semata-mata untuk dijadikan testimoni tetapi untuk saya memperbaiki kelemahan diri saya jika ada kekurangan. In kerana saya sentiasa berusaha nak menjadi lebih baik daripada sekarang dan orang yang paling layak untuk komplen adalah customer yang berurusan dengan saya...hehehe

Tanpa korang siapalah saya...Tanpa customer siapalah seorang penjual...betul tak?? Sebab itu feedback seorang customer bagi saya adalah sangat-sangat berharga untuk dijadikan kayu ukur dalam memperbaiki kelemahan saya dari segi servis mahupun kualiti produk


SABUN HOMEMADE - TESTIMONI DARI PENGGUNA

Customer ni pakai sabun kunyit madu saya. Sebelum ni dia ada masalah jerawat pasir dan kulit kusam. Alhamdulillah dia serasi dengan sabun homemade saya. Sabun kunyit madu ni totally adalah daripada kunyit asli dan madu asli. Mungkin dengan formula bahan asli yang banyak dalam sabun itu dapat membantu selesaikan masalah kulit muka dia 

Ataupun mungkin gabungan kunyit dan madu memang satu gabungan mantap dan serasi buat dia. Dan mungkin juga manfaat bahan asli ini 100% bertindakbalas dengan kulitnya...Wallahualam...saya bersyukur sangat customer berpuashati dengan sabun homemade saya. Apa-apapun yang penting semua orang faham dan sedar bahawa sabun homemade saya adalah 100% organik tanpa bahan kimia

SABUN HOMEMADE - TESTIMONI DARI PENGGUNA

Feedback yang ni pula customer pakai sabun greentea. Sebenarnya sabun greentea berbeza daripada sabun kunyit madu ni. Sabun kunyit madu lebih soft daripada sabun greentea. Sabun greentea ni akan buat kulit korang rasa tegang sebab fungsi greentea ini sendiri mengandungi antioksidan untuk kasi awet muda,tegangkan kulit kan...so korang akan rasa kulit korang soft dan tegang

Seronok rasanya dapat feedback yang best-best tentang hasil usaha kerja tangan sendiri. Korang yang masih belum mencuba sabun homemade saya bolehlah dapatkan segera. Banyak keistimewaan guna produk organik ni tau. Selamat pun selamat...

Tak payah nak risau kulit korang menipis ke,rosak ke sebab sabun homemade memang confirm takde bahan yang boleh rosakkan kulit muka korang. Sabun ni pun korang boleh guna seluruh badan dan boleh juga korang gunakan pada anak-anak korang. Tiada masalah pun.

Lagi satu kalau korang teringin nak ada produk sendiri atau teringin nak cari duit poket macam ramai orang sekarang yang menjual kat facebook tu korang boleh borong juga sabun ni. Tapi ada minimum kuantiti la kalau nak order untuk borong. Saya akan buatkan tanpa sticker dan korang boleh tampal sticker korang sendiri kat sabun tu. 

Terpulang korang nak packaging macamanapun ikut citarasa korang sendiri. In Sya Allah korang akan berpuashati dengan servis yang saya berikan kepada korang. 

Terima kasih sudi singgah ke sini dan harap kita akan berjumpa lagi di lain story. Saya doakan agar semua umat islam seluruh dunia sentiasa mendapat keredhaan Ilahi dalam setiap langkah dalam kehidupan kita. Berakhirlah sudah sebuah cerita bertajuk SABUN HOMEMADE - TESTIMONI DARI PENGGUNA daripada saya untuk pagi ini.

Wassalam


TAHAP KEBERKESANAN SCRUB KOPI - MASALAH TUMIT MEREKAH

Bismillah....
Assalammualaikum...
Alhamdulillah masih ada kesempatan untuk mencoret lagi disini. Korang apa khabar? Dah lunch ke? Harini saya jalani kehidupan seperti biasa. Tapi petang sikit nanti ada projek nak buat hehehe...Ada customer order inai rambut untuk jenama sendiri...So,lepas zuhur ni boleh lah saya start packing sebab esok nak pos...

Kali ni saya nak cerita pasal TAHAP KEBERKESANAN SCRUB KOPI - MASALAH TUMIT MEREKAH ni kepada sesiapa sahaja yang menggunakannya. Harini saya nak fokus kepada masalah tumit kaki merekah. Walaupun sesetengah orang menganggap masalah ini tidak terlalu penting untuk diperkatakan tetapi saya sekadar ingin berkongsi penyelesaian kepada masalah ini

Saya adalah seorang surirumah...saya juga ada masalah tumit kaki merekah. Apa yag bakal saya kongsikan ini adalah hasil percubaan saya sendiri dan tiada kaitan langsung dengan orang lain juga tiada niat untuk memanipulasi dengan tujuan mendapatkan sale. Tiada unsur-unsur penipuan dalam gambar...gambar yang saya paparkan adalah telus tanpa di edit @ menggunakan aplikasi canggih sebab saya guna handphone cokia je untuk ambil gambar ni huhuhu...

TAHAP KEBERKESANAN SCRUB KOPI - MASALAH TUMIT MEREKAH

Gambar diatas merujuk kepada perkara yang saya nak fokus harini iaitu tumit merekah. Korang perhatikan gambar sebelum tu kaki memang sangat teruk rekahannya dan gambar selepas sudah kurang rekahannya. Saya tak cakap guna sekali boleh terus hilang semua ya...Penggunaan kali pertama akan membuang kulit-kulit keras yang mengakibatkan tumit korang nampak sangat teruk rekahannya

Masalah di atas saya settle hanya menggunakan scrub kopi dan penonyoh tumit untuk menghilangkan kesan rekahan buruk yang boleh mencacatkan penampilan seseorang. OK...saya faham...kaki letaknya dibawah...boleh cover dengan kasut...tapi bagi saya ia adalah perkara yang perlu juga dipelihara...takdelah nanti nak tidur pun tersangkut-sangkut tumit kasar kat selimut kannn...hehehe

TAHAP KEBERKESANAN SCRUB KOPI - MASALAH TUMIT MEREKAH

Ok. Gambar kat atas ni pula saya tunjuk cara merawat tumit kaki yang merekah teruk itu dengan bantuan scrub kopi dan penonyoh tumit yang akan saya beri percuma dengan setiap pembelian scrub saya. Tapi ingin di ingatkan bahawa stok penonyoh kaki adalah terhad kepada 20 orang pertama sahaja sebab stok dah nak habis hehehe...

CARA-CARA MERAWAT TUMIT MEREKAH DENGAN SCRUB KOPI
Sebenarnya cukup mudah saya nak settlekan masalah ni sebab saya sendiri memang nak buat...Ini bermakna kalau nak selesaikan satu-satu masalah tu korang sendiri perlu rasa nak buat...sebab kalau korang malas nak buat memang takkan settlelah masalah korang tu...ye tak?

1) Mula-mula,korang ambil penonyoh tumit(cosmetik tools) tu dan korang gosok pada permukaan tumit korang yang merekah tu dan makesure tumit kaki korang dalam keadaan 100% kering. Gosok sehingga keluar semua kulit mati yang kering kat tumit korang tu

2) Selepas selesai menggosok guna penonyoh tumit tu korang terus ambil scrub kopi dan letak kat tumit yang korang gosok tadi tu dan terus urut selama 5minit. Kalau korang ada masa boleh buat lebih lama supaya tumit korang dapat menyerap lembapan dan khasiat yang terkandung dalam scrub kopi tersebut. Terpulang pada korang nak letak air sikit ke bagi mudah nak urut. 

TAHAP KEBERKESANAN SCRUB KOPI - MASALAH TUMIT MEREKAH

3) Selepas tamat tempoh mengurut & menggosok menggunakan scrub kopi korang dah boleh bilas dengan air. Kemudian lap kering tumit kaki korang dan lepas tu bolehlah selpie dengan tumit kaki korang macam saya buat kikiki...Korang akan dapat hasilnya sejurus selepas penggunaan pertama

TAHAP KEBERKESANAN SCRUB KOPI - MASALAH TUMIT MEREKAH

Saya bukan menjanjikan bulan dan bintang. Ia bukanlah satu magik kerana korang perlu ulangi step ini sehingga korang berpuashati dengan tumit kaki korang nanti. Mungkin ada yang akan pulih serta merta selepas sekali guna berdasarkan tahap rekahan tumit korang la...

Kalau teruk sangat merekah tu jangan lah nak tembak saya seolah-olah saya menipu korang pula huhuhuhu...Saya sendiri dah cuba dan buktikan TAHAP KEBERKESANAN SCRUB KOPI untuk membantu masalah tumit merekah dan hasilnya memang ke arah positif seperti yang korang boleh tengok dalam gambar. 

Terpulang pada korang nak mencuba @ tidak. Untuk percubaan kali pertama ni terasa tumit lebih licin dan kesan rekahan berkurangan

Korang boleh tengok sendiri gambar tumit yang dah selesai di scrub kopi kan...Memang ada perbezaan sebelum dan selepas dari segi saiz rekahan dan tahap kelembapan kulit. Kepada mereka yang berhasrat nak mencuba dan nak rebut penonyoh kaki free sila direct wasap saya ya...

Terima kasih kepada yang sudi membaca review saya. Saya doakan agar saya dapat membantu mereka yang memerlukan. Jumpa lagi dalam pengisian yang seterusnya. Kepada mereka yang rasa info ini bermanfaat sila share untuk kebaikan kita bersama. Alhamdulillah

Wassalam

JUAL SABUN HOMEMADE

Bismillah...
Assalammualaikum sahabat...
Hi korang...Semalam saya kecundang sebab tak sempat nak update entri...Mood masih ke laut berikutan kesedihan gara-gara handphone rosak....Rasa macam terbatas pula saya nak buat entri sebab dah terbiasa gunakan telefon tu untuk ambil gambar....dan kebanyakan gambar berada dalam telefon tu...Harap-harap dapatlah saya lebih bersabar...Tajuk cerita yang saya pilih untuk membebel harini adalah JUAL SABUN HOMEMADE

JUAL SABUN HOMEMADE

Haritu ada lima enam customer whatsapp saya tanya pasal produk homemade. Mereka banyak kali tanya adalah produk-produk yang saya jual tu adalah hakmilik saya atau saya beli dari thailand dan repack balik...Inilah soalan yang selalu customer dok tanya termasuk yang baru je tanya tadi huhuhu...

Oleh hal yang demikian saya buat artikel ni untuk memaklumkan bahawa semua produk yang saya sebut sebagai organik homemade adalah hakmilik saya sendiri. Saya sendiri yang buat dari A-Z sehinggalah proses pos barang kepada customer..Kesian saya dik kena cop pengusaha repacking,huhuhu...

JUAL SABUN HOMEMADE

Saya faham mungkin ada customer yang ragu-ragu sebab ramai yang berada diluar sana yang jual produk repacking. Tidak salah untuk mereka memastikan kesahihhan tentang mana datangnya produk yang mereka bakal beli dan saya tidak pernah nak meroyan pun kalau ada yang cakap saya jual produk repacking

Saya tak meroyan sebab saya berada dipihak yang benar. Saya sendiri yang buat semuanya menggunakan dua tangan saya....so,buat apa saya nak takut...

Segala jenis sabun,scrub,lipbalm,lipscrub,toner dan serum organik homemade daripada saya adalah saya sendiri yang punya...saya sendiri yang buat dan saya sendiri yang jual...tiada kaitan dengan sesiapa. Oleh itu kalau nak mencuba yang original homemade sila direct dengan saya

JUAL SABUN HOMEMADE

Ok,kita berbalik pada tajuk JUAL SABUN HOMEMADE. Ramai orang diluar sana yang menjual sabun homemade ni. Tidak dinafikan sabun homemade ni memang mendapat sambutan yang menggalakkan daripada pengguna tegar sabun homemade dan ada juga yang baru berjinak-jinak dengan sabun homemade

Sabun homemade ni sangat istimewa kerana ia diproses oleh orang perseorangan dirumah dalam kuantiti yang kecil secara manual. Majoriti sabun homemade dibuat menggunakan bahan asli yang boleh kita dapat dari dapur rumah kita je...contohnya sabun madu,sabun kunyit,sabun green tea dan sebagainya

Proses buat sabun bukanlah semudah yang disangka bagi sesetengah orang. Mungkin yang berkata ianya mudah adalah mereka yang dah tahap otai buat sabun homemade. Bagi mereka yang belum cukup ilmu atau baru belajar nak mencuba akan rasa ia satu usaha yang agak mencabar. Tapi tak perlu risau kerana bagi saya "practice make perfect"In Sya Allah bila kita buat selalu kitapun akan jadi otai dan akan cakap buat sabun homemade ini mudah je,suatu hari nanti

JUAL SABUN HOMEMADE

Saya bermula dari bawah untuk belajar cara-cara buat sabun daripada bahan hingga ke cara nak pack. Semuanya saya buat sendiri. Selepas percubaan untuk menghasilkan sabun homemade berjaya saya cuba guna dahulu untuk saya rasai keberkesanan sabun tersebut barulah saya berani untuk JUAL SABUN HOMEMADE tersebut ye korang...bukan terus syok sendiri nak jual kang tak pasal-pasal muka orang bermasalah sebab sabun saya huhuhu...

Setakat ini saya dah buat 8 jenis sabun homemade dan saya telahpun mencuba kesemua sabun-sabun tersebut. Alhamdulillah sabun ini boleh digunapakai dan saya yakin ia boleh sesuai untuk dipakai oleh semua peringkat usia kerana saya hanya guna bahan asli sahaja. Tiada bahan yang saya gunakan akan menyebabkan alahan atau merosakkan kulit

Saya dah berani jual sabun homemade saya kepada orang dah dan alhamdulillah mereka semua berpuashati dengan ketulenan sabun saya...Saya juga ada buat perkhimatan jenama sendiri kalau yang berminat. Buat masa sekarang saya ada mould sabun bentuk bunga sahaja. Kalau korang nak tempah bentuk lain korang boleh cari mould yang korang suka. 

Apa-apapun lebih mudah kalau korang direct whatsapp saya untuk berbincang. Dan untuk tahu lebih lanjut berkenaan produk lain yang saya buat,korang boleh jelajah entri-entri dalam blog saya ni ya...Tq tau sebab sudi singgah kat tempat saya hehe...Tinggalkanlah jejak nanti saya p blog korang pula ya...Jumpa lagi ya korang semua...

Wassalam

LIPBALM HOMEMADE BATCH 3

Bismillah...
Assalammualaikum sahabat sekalian...
Korang harini ok tak? Sihat? Saya mood kelaut...sebab hp saya tetiba buat hal...tak boleh on,tak tahu sebab apa...On sekadar keluar logo brand hp tu je lepastu menyala kat situ je...Stress betul sebab hp tu jela yang saya guna untuk ambil gambar...yang ada banyak gambar dalamnya...sedih...semalam tak dapat nak update entri sebab gambar ada dalam hp tu...huuwaaaaa...

Harini update pasal LIPBALM HOMEMADE BATCH 3. Malam tadi saya buat 10dozen tapi terpaksa ambil gambar pakai hp lagi satu...Cameranya tak bergitu menarik...tapi nak buat macamana kan...hidup perlu diteruskan..hehee

LIPBALM HOMEMADE BATCH 3

LIPBALM HOMEMADE BATCH 3

LIPBALM HOMEMADE BATCH 3

LIPBALM HOMEMADE BATCH 3

Begitulah rupanya sekitar sesi projek buat lipbalm malam tadi. Batch yang ni last saya bagi harga borong RM2.50 tau...Lepasni harga akan dinaikkan kepada RM3 sebab harga bekas dah dinaikkan...10 bekas tu dah ada orang booking...tinggal 4 bekas je saya nak jual lagi. 

Lipbalm ni sesuai sangat dipakai oleh mereka-merka yang tak suka lipstik tebal,mereka mereka yang bibir kering dan bermasalah dan mereka yang suka guna produk organik sebab lipbalm ni 100% organik....Saya tambah pewarna makanan untuk nampak effect berwarna pada bibir bila korang pakai lipbalm ni taw....

Lebih selamat guna lipbalm organik daripada penggunaan lipstik yang diimport dari china. Psttttt...kalau korang nak tahu lipstik kebayakkannya adalah gred...gred adalah dari China beb...Kalau korang sayangkan diri korang better berubah dari sekarang untuk guna produk yang organik.

Kenapa kena pakai yang organik??? Tak suka la...sebab kesannya lambat...Korang nak cepat mana korang oiiiii?? hahaha...Takkan lah makan tahun dik oiiii...setakat 3 minggu ke sebulan mana ada lama...Saya rasa sebulan kejap jek...baru bayar maintenance pejam celik pejam celik dah nak kena bayar lagi...Jap je kan...huhuhu

Jangan cakap produk organik kesan lambat. Sebenarnya keberkesanan sesuatu produk bukan bergantung pada produk itu,tapi pada jenis kulit dan hormon si pemakai. Rata-rata customer saya dapat effect yang agak cepat setiap kali guna produk homemade saya

Tapi bukanlah semua yang bagi effect cepat. Bukanlah saya nak memanipulasi korang supaya korang beli produk homemade saya...Tapi,setakat ini saya belum dapat bad respond lagi dari customer...Semua yang menggunakan produk homemade saya berpuashati dengan hasil tangan saya

Bila sebut pasal homemade atau organik ni saya lebih suka cerita dari segi keselamatan produk itu terhadap si pemakai...Kesan sesuatu produk ini biasanya dikaitkan dengan rutin @ disiplin seseorang tu menggunakan produk tersebut...Betul tak? 

Walau semahal dan sehebat manapun produk tersebut kalau kita tak gerakkan tangan untuk tepek kat muka secara disiplin maka hasilnya tidaklah se gah mana...Itu yang saya maksudkan dengan kesan berkaitan dengan disiplin

Sama macam produk organik,kalau hari-hari kita guna secara rutin dan disiplin mustahil tidak akan bagi kesan yang positif. Dan saya berani jamin organik lebih bagus dari yang ada chemical sebab orang yang pakai organik ni umpama mereka pakai bahan semula jadi yang original. 

Sebagai contoh krim yang produk yang ada bahan 5 % dibandingkan dengan produk yang ada bahan 5kali ganta @ 30%...agak-agak korang mana yang lebih berkesan dan best?

Sebenarnya produk-produk yang ada dipasaran tu memang guna bahan semulajadi juga....Habis kat mana lagi mereka nak ambil bahan kan ...hehehe...Tetapi mungkin kandungan bahan tersebut dah diolah untuk dapat hasil yang lebih cepat. Biasanya untuk dapat hasil yang lebih cepat mestilah kena letak sesuatu yang berkaitan dengan kimia 

Dan yang specialnya bila kita guna produk organik adalah ia selamat digunakan untuk jangkamasa panjang tanpa kesan sampingan. ia sesuai digunakan untuk semua lapisan umur tanpa ragu-ragu

Kesimpulannya produk organik adalah pilihan yang tepat untuk dijadikan produk penjagaan rutin yang wajib kita semua guna. Dan yang paling mengujakan saya adalah majoriti masyarakat luar negara adalah pengguna tegar produk organik homemade...Walaupun mereka dari golongan yang bukan susah dari segi kewangan tetapi mereka memilih untuk menggunakan produk homemade...Why??? Jom sama-sama kita fikirkannn...

Sampai disini celoteh saya tentang LIPBALM HOMEMADE BATCH 3 ni..Sambil cerita lipbalm saya selitkan cerita tentang produk organik...hehehe...harap membantu juga untuk korang tambah pengetahuan...Terima kasih sudi singgah disini...Kepada mereka yang berminat berurusan dengan saya boleh direct whatsapp saya...Jumpa lagi...Babaiii

Wassalam

3 DOZEN LIPBALM ORGANIK HOMEMADE SAYA DISAMBAR ORANG LAGI

Bismillah...
Assalammualaikum semua...
Kata orang Usaha tangga Kejayaan...kat sekolah dulu pun cikgu ada cakap macamni...Mak pun selalu pesan macamni...Dari kecil lagi dah selalu dengar orang cakap tentang pepatah ini. Oleh kerana itu setiap haripun saya berusaha untuk dapat sesuatu yang lain dari semalam...Setiap haripun saya nak buat sesuatu yang boleh mengisi kelapangan masa saya...

Harini kelapangan masa saya terisi dengan aktiviti memasang washi tape pada Lipbalm organik homemade saya sebabnya 3 DOZEN LIPBALM ORGANIK HOMEMADE SAYA DISAMBAR ORANG LAGI...Hehehe...happy sangat sebab usaha saya dah keluar hasil walaupun tidaklah besar manapun di mata orang tapi dihati saya ia cukup bermakna...

3 DOZEN LIPBALM ORGANIK HOMEMADE SAYA DISAMBAR ORANG LAGI

3 DOZEN LIPBALM ORGANIK HOMEMADE SAYA DISAMBAR ORANG LAGI

Seperti biasa apapun yang saya buat mesti nak ambil gambar sebab saya belajar dari kesilapan dahulu. Dulu-dulu masa saya mula buat produk homemade saya selalu abaikan untuk ambil gambar sebab saya fikir benda ni tak penting. Untuk apa ambil gambar...tapi bila saya dah mula belajar buat blog baru saya tahu kenapa penting nak ambil gambar ni...

Lipbalm dalam gambar tu sebenarnya dah ada pembeli. Ambil gambar dulu sebelum pos nanti takut terrindu pula kat produk kesayangan saya tuh hehehe(poyo). Gambar tu dah siap pasang washi tape...Baru nampak menarik sikit daripada togel je kan...Amacam cute tak???

3 DOZEN LIPBALM ORGANIK HOMEMADE SAYA DISAMBAR ORANG LAGI

3 DOZEN LIPBALM ORGANIK HOMEMADE SAYA DISAMBAR ORANG LAGI

Dua gambar yang ni pula semasa saya tengah proses pasang washi tape...Nampak tak lipbalm tu togel...nampak kurang menarik kan? Sebab tu saya pasangkan washi tape untuk customer...Kalau yang nak jual balik @ branding korang dah tak perlu nak tempah sticker lagi dah...Terus boleh jual macamtu je...Tapi kalau korang rasa macam tape tu tak menarik kat mata korang,korang boleh ubah...saya tak kecik hati pun hihihi...Nampak macam buat kerja homemade lembut-lembut je orangnya tapi hati saya sado(kikiki...gurau je...yang kenal saya akan tahu saya jenis orang macamana)

Akak yang beli 3 dozen ni harap bersabar ya...esok lusa sampai la barang akak...dah boleh jual dah terus...hehehe...Jangan abang posmen buat hal sudah...Alhamdulillah,batch yang kedua ni dah habis...Esok lusa saya akan start buat untuk batch yang ketiga pula dan macam biasa saya akan update diblog ini. Korang jangan frust taw baca blog ni sebab saya dah jadikan blog ni macam diari dah...apa jua aktiviti yang berkaitan produk organik homemade saya,saya sumbat kat sini...Boleh kan???

Untuk pengetahuan korang yang baru pertama kali sampai dalam blog ni,Lipbalm ini adalah Lipbalm organik homemade buatan tangan saya. Lipbalm ini adalah 100% selamat digunakan dan tidak akan memudaratkan kesihatan korang jika tertelan. Kalau ada parent yang jenis bagi anak perempuan pakai lipbalm tu,lipbalm homemade adalah yang paling sesuai untuk korang bagi pakai sebab dijamin 100% tiada bahan kimia

Lipbalm ni kalau pakai bibir akan jadi berwarna ya...Kalau ada yang nak lipbalm yang tak berwarna boleh request...saya boleh buatkan...Yang readymade adalah yang seperti dalam gambar. Harga untuk borong adalah RM2.50 sahaja buat masa sekarang dan mungkin saya akan naikkan bila-bila masa sebab supplier bekas lipbalm dah naikkan harga bekas...sob sob sob...sedih sangat...sementara bekas yang ada dalam stok saya masih berbaki harga masih lagi RM2.50/pcs...

Baca betul-betul ya...Harga borong bukan harga 1pcs...Maaflah terpaksa cakap macamtu sebab kadang-kadang ada yang salah faham dengan kenyataan saya...Kepada yang berminat boleh direct whatsapp saya...Terima kasih kepada yang sudi berurusan dengan saya. Jumpa lagi next story...

Wassalam