ZURAINI.COM

Image
Showing posts with label PRODUK ORGANIK HOMEMADE. Show all posts
Showing posts with label PRODUK ORGANIK HOMEMADE. Show all posts

SCRUB PENYENTAL DAKI UNTUK SEISI KELUARGA

Bismillah dan Assalammualaikum korangggg...hai hai haiii...muncul lagi saya harini...hehee...macam biasa lah eh korang...blog saya ni memang dah diiktiraf sebagai tempat bercerita tentang produk organik homemade saya...then bila korang masuk sini mestilah kena hadap cerita yang lebih kurang sama,bezanya cuma situasi jek...hehehe...bosan??? alaaaa...janganlah bosan....cikgu saya dulu pernah cakap,"membaca tu jambatan ilmu" so korang baca jela eh...mana taw jambatan ilmu korang tu bertambah panjang...hehehe...jom layan jap story saya pasal SCRUB PENYENTAL DAKI UNTUK SEISI KELUARGA

Sebenarnya aktiviti buat scrub ni cerita last week tapi baru harini saya ada kesempatan nak bercerita. Ada customer repeat order scrub kopi...Sebelum ni dia dah order dah scrub kopi yang kering then kali ni dia nak cuba yang cair pula...Biasanya ramai customer lebih suka order yang kering(bukan sangat kering...tapi lembab-lembab gitu) tengok contoh scrub kopi kering kat SINI ...tapi ada juga yang suka scrub kopi yang cair sebab scrub kopi yang cair ni senang sikit nak guna...tak berterabur masa nak apply...dan dia dah sebati bercampur dengan bahan-bahan yang lain berbanding scrub kopi yang kering bila nak pakai baru letak air...tak best rasanya...tapi itulah....feeling masa scrub ni orang yang pakai je yang boleh rasa...so kita serahkan kepada mereka untuk buat pilihan...hokeyyyyy

SCRUB PENYENTAL DAKI UNTUK SEISI KELUARGA

Haaaa...ni dia rupanya scrub kopi cair...sebenarnya scrub kopi kering dengan scrub kopi cair adalah sama...bezanya cuma rupa fizikal je...cara guna sama...bau sama...bahan-bahan sama...khasiat sama...semuanya adalah sama sahaja ok...Oleh kerana saya baru firstime dapat request dari customer scrub kopi kilo dalam bentuk cair maka struggle juga saya fikir kaedah nak packing scrub tu supaya sampai ke tangan customer dengan selamat...sebelum ni yang order scrub kopi cair semua saya siap-siap pek kan dalam botol kecil-kecil...Fikir punya fikir maka inilah yang saya dapat caranya hehehe...Saya masuk scrub tu dalam plastik then saya masuk plastik tu dalam botol plastik...ok tak??? double protection gitewww....bukan apa,saya takut kalau seal dalam plastik macam scrub biasa takut nanti abang posmen lempar habis pecah berderai...tak pasal-pasal kena ganti barang customer...maka,sebelum benda yang tak diingini berlaku baik kita bungkus cun-cun bagi semua orang puashati...gitewww....

SCRUB PENYENTAL DAKI UNTUK SEISI KELUARGA

Amacam...cantik tak packaging hado saya?? hehehe...biarlah hado daripada tak hado hahahaha...Dalam botol ni ada 1kg scrub kopi cair...tapi saya takdelah kedekut sangat pon...takdelah saya letak tepat-tepat 1kg...yang dah biasa beli dengan saya akan tahu...setiap timbangan saya,saya akan lebihkan sekurang-kurangnya 50-60gram sebab kang kot tumpah pula masa packing kesian customer terpaksa kurang satu bekas semata-mata tak cukup beberapa gram kan...so,kita bagi lebih sikit bagi cover kecuaian "tertumpah" mereka...hehe...sambil-sambil tu dapat pahala sedekah kan...2in1 gitewww...Cantik tak??? sampai hati ampa...tak jawab pon....

SCRUB PENYENTAL DAKI UNTUK SEISI KELUARGA

Celoteh punya celoteh lupa nak cerita kat korang pasal khasiat scrub kopi ni...walaupun dah banyak kali sangat cerita tetapi saya nak juga ulang sebab nanti pendek sangat jambatan ilmu yang nak ditempuhi kan...so kita panjangkan lagi jambatan hehehe....secara ringkasnya scrub kopi adalah satu produk yang berfungsi sebagai agen penanggal sel kulit mati dan daki-daki yang efisyen...ahaaaa...serius korang...scrub kopi ni macam berhantu jugak la bila pakai sebab bila pakai kulit rasa macam sangat moist dan semakin cerah...

Sebenarnya kalau korang nak tahu,secara praktikalnya orang selalu cakap scrub boleh mencerahkan kulit tu sebenarnya bukan sebab bahan tu mencerahkan...tetapi scrub itu telah membuang sel kulit mati yang bertempek kat kulit korang tu...bila sel-sel kulit tu dah keluar maka secara tak langsung kulit korang akan menjadi cerah...bila sel-sel kulit mati berjaya diketepikan...sel-sel kulit baru akan menggantikan tempat sel kulit mati tu...Dan yang pasti sel kulit baru mestilah kelihatan lebih cantik...kannnn...ada ke kerata baru tapi buruk...takde kannnn? 

Begitulah umpamanya sel kulit baru yang cantik lahir selepas sel kulit mati diusir dari kulit menggunakan scrub...Tak kisahlah jenama apapun scrub itu fungsinya adalah sama...yang membezakan ia adalah bahan dan teksturnya sahaja...dah hasilnya adalah bergantung kepada keserasian si pemakai...kadang-kadang ada si pemakai yang alah dengan argan oil...tetapi sesuai dengan jojoba oil...maka dia perlu guna scrub yang ada mengandungi jojoba oil lah kan....Haaaa...faham tak apa yang saya nak sampaikan??? 

So,lepasni kalau korang nak jual scrub korang tak perlu nak bangga sangat scrub korang terbaik sebab ada bahan tu...ada bahan ini...ada bahan yang terbaikla konon-kononnya...korang kena ingat bukan semua orang sesuai dengan produk kita...sebabnya kita buat produk dalam mood "umum"...bukan mood "khas" untuk hormon tertentu...

Dan kepada yang nak menggunakan scrub pula jangan bila dah cuba satu-satu produk tu tak sesuai dengan korang,korang pergi meroyan kat pesbuk...jaja-jaja cerita produk ni tak bagus..."muka aiii naik jerawat batu lepas guna scrub brand TUTTTT nih..." "muka aiii gatal-gatal sampai keluar merah-merah dan jerawat pasir lepas guna scrub brand TUTTTT nih" ... padahalnya kulit dia tak sesuai dengan bahan yang ada dalam scrub tu,tapi dok canang-canang kat orang scrub tu yang tak bagus...

Orang lain guna ok je...ada juga manusia patern ni sekarang ni...ada ramai...sebab tu kadang-kadang banyak bisnes yang baru nak naik terus gedebuk jatuh...haaaa inilah salah satu pasai nya...So,moral of the story kalau rasa tak sesuai dengan produk yang korang cuba korang kena stop...anggap je duit yang korang beli produk tu sedekah buat saham akhirat dan cari produk yang sesuai dengan korang....nak cari produk yang sesuai dengan kita kena cuba banyak kali korang...bukan sekali cuba dah serasi...itu nasib-nasib je kalau jumpa...kadang-kadang tu ada orang sampai berpuluh-puluh produk cuba tapi belum jumpa yang serasi taw...

ehhh...apa ni...rasa macam dah melalut jauh dah ni...siap ada dialog-dialog lagi..hahaa...sambung balik...selain mencerah dan buang sel kulit mati scrub yang mengandungi kopi adalah sangat bagus untuk kecantikan...pasainya kopi ni sangat kaya raya...jutawan...bilionare dengan antioksidannya...hahaha...nampak tak kesungguhan disitu untuk menyatakan betapa kayanya kopi dengan antioksidan...kopi adalah yang paling baik untuk anti penuaan...menegang,mencerah,menghalus,memflawless,melembab,menghilangkan parut dan banyak lagi mem & meng...kalau korang perhatikan...dinegara barat ramai yang menggunakan scrub kopi untuk kecantikan kulit mereka...kalau tak percaya korang boleh google hehehe...

Apa yang terkandung dalam scrub kopi hasil tangan saya nih??? Ok lah...saya share la sikit apa yang ada dalam scrub kopi saya ini adalah 100% bahan asli...langsung tiada bahan kimia untuk bagi scrub ni tahan...@ agen pencerah bagi kulit jadi cerah cepat...@ yang seangkatan dengannya...dalam scrub hasil tangan saya adalah zero chemical dan 100% organik...

Scrub kopi ini dihasilkan menggunakan gula bertapis sebagai bahan asas...kopi asli sebagai bahan kedua dan disulami dengan argan oil,olive oil,vitamin E serta lavender oil sebagai penyeri scrub kopi saya hehehe...apa yang menarik tentang scrub-scrub yang saya buat adalah saya tidak akan menggunakan terlalu banyak bahan campuran dalam scrub-scrub saya...biasanya saya tengok terlalu banyak bahan yang terkandung dalam produk kecantikan...kadang-kadang tu sampai 20 bahan digunakan...pernah tak korang terfikir bahawa kalau bahan yang terlalu banyak digunakan adalah bahan itu berfungsi dengan baik @ adakah bahan tersebut cukup untuk berfungsi dengan baik? 

Bagi saya,adalah tidak perlu terlalu banyak bahan untuk mengelakkan kulit menjadi confuse untuk bagi tindakbalas...Korang pernah tengok kulit bergaduh??? hahahaha...jangan sampai korang ternampak kulit bergaduh sudah...bergaduh sebab masing-masing nak tunjuk kehebatan mencantikkan kulit korang...penyudahnya dah bergaduh semua jadi confuse gitewwww....faham tak apa yang saya cuba sampaikan????

Inilah yang dikatakan sambil menyelam minum air...masa buat scrub kopi cair tu sengaja saya lebihkan supaya saya boleh menjayakan "spa day for my kid's" hehehe...memang setiap minggu or 2 minggu sekali saya akan menyental tiga hero malaya saya...biasalah kan...budak-budak lelaki ni dakinya memang lebih sikt huhuhuhu...lebih-lebih lagi anak saya ni terlebih aktif...banyak berpeluh dan kalau lepas saya scrub tu diorang nampak lebih selesa...so,memang saya amalkan scrub badan merekauntuk buang daki-daki mereka dan nak biasakan meraka berscrub...nanti dah besar senang diorang faham kenapa kena scrub badan...gitewww....

SCRUB PENYENTAL DAKI UNTUK SEISI KELUARGA
Diorang ni masa mula-mula dulu nak scrub badan terjerit-jerit...ada yang lari sebab geli...ada yang terjerit-jerit cakap sakit...ada yang terjerit-jerit cakap kotor...macam-macam ragam diorang ni...tapi sekarang ni bila cakap harini nak scrub badan semua menyerah diri...diorang dah biasa dan diorang dah mula jatuh hati dengan scrub kopi ibu dia...hahahaa...itu yang penting hehehe...Tengoklah diorang enjoy sangat berscrubbing...sporting gila bila suruh possing walaupun dalam bilik mandi hehehe...macam ibu terlampau pun ada saya nihhh huhuhu...sabar jela


SCRUB PENYENTAL DAKI UNTUK SEISI KELUARGA

Korang kalau nak scrub untuk kegunaan seisi keluarga boleh la beli yang sekilo macamni murah sikit berbanding korang beli yang kecik...100gram dah harga RM35-40...kalau yang sekilo ni korang boleh guna banyak kali...kalau seisi keluarga tengoklah berapa kepala...kalau seisi keluarga 10 kepala sekali pakai settle la kot kalau sekilo hahahaha...apa-apapun yang penting beli yang sekilo lebih jimat sebab boleh pakai banyak kali....nanti saya letak kat kedai shopee saya scrub kopi cair yang ni...boleh jimat postage kan...beli kat shopee free postage...yeayyyy....nanti saya update ye....

JOM BELI SCRUB PENYENTAL DAKI NI KAT SHOPEE

SCRUB PENYENTAL DAKI UNTUK SEISI KELUARGA

Oklah...cukuplah rasanya saya membebel...tadi macam plan nak tulis simple-simple je cerita pasal SCRUB PENYENTAL DAKI UNTUK SEISI KELUARGA ni...tapi sebab terlupa diri terus jadi panjang pula cerita ni...apa-apapun thank's pada yang sudi habiskan baca...betul-betul "jambatan ilmu" kalau gini gayanya hahahah....maafkan saya kalau ada yang terguris hati dengan situasi cerita saya...tiada niat saya untuk menunding jari kepada sesiapapun...saya sekadar membuat andaian dan memberi nasihat...Jumpa lagi next story....Babaiiiiiiiiii
Wassalam

Sebarang pertanyaan berkaitan boleh hubungi saya di :

SABUN KUNYIT MADU + OAT HOMEMADE UNTUK CERAHKAN KULIT

Bismillah dan Assalammualaikum....hi uolssss,salam jumaat penuh barakah...banyak aktiviti homemade saya yang beratur menunggu untuk di update...but harini saya nak pilih SABUN KUNYIT MADU + OAT HOMEMADE UNTUK CERAHKAN KULIT sebagai tajuk untuk di ceritakan...saya just nak share manfaat dan yang boleh korang dapat dalam seketul sabun ni

SABUN KUNYIT MADU + OAT HOMEMADE UNTUK CERAHKAN KULIT

Seperti biasa saya masih lagi menjalankan aktiviti pembuatan sabun organik homemade mengikut permintaan pelanggan...Kalau ada yang request saya akan buat. Kali ni ada customer yang request untuk buat sabun kunyit madu + oat...so kita layankan dan berikan perkhidmatan dengan sebaik mungkin untuk dapat rezeki yang barakah gitewww...

SABUN KUNYIT MADU + OAT HOMEMADE UNTUK CERAHKAN KULIT

Apa yang korang akan dapat daripada penggunaan sabun ini adalah seperti biasa yang selalu saya sebut ia adalah selamat digunakan sebab tiada bahan kimia....bukan saya cakap semua sabun ada bahan kimia tetapi sudah semestinya yang homemade sentiasa menjadi pilihan sebab rata-rata mereka yang buat sabun homemade akan guna bahan natural. Seperti sabun yang saya buat ni saya langsung tak letak sebarang ekstrak dan essential oil taw...saya cuma guna bahan asli sahaja...sabun tak wangi tak apa yang penting bahan asli....Dalam sabun ni selain tiga bahan yang saya sebut tadi ia juga mengandungi minyak zaitun yang menjadi kewajipan dalam setiap produk saya dan juga mengandungi vitamin E yang sangat baik untuk kulit

Kali ni customer request nak sabun yang comel-comel...Tak nak besar-besar sebab katanya senang kalau nak guna dah tak payah nak potong-potong lagi dah...Boleh jimat sikit sabun tu katanya...saya ni ikut je apa yang customer request,asalkan permintaan itu mampu saya lakukan hehehe....jangan mintak kat saya sabun besar bas sudah...jenuh pulak saya nak mengangkatnya nanti huhuhuhu( gurau je taw hehehe...)

SABUN KUNYIT MADU + OAT HOMEMADE UNTUK CERAHKAN KULIT

Antara manfaat lain yang ada dalam sabun ini adalah ia akan membantu mencerahkan kulit secara semulajadi dengan gabungan oat yang sememangnya semua orang dah tahu memang mampu mencerahkan kulit...ditambah pula dengan kunyit india yang berfungsi menghilangkan parut jerawat disamping membantu mengecutkan jerawat batu...menghapuskan jerawat-jerawat halus dan juga berkhidmat untuk membantu mencerahkan kulit. Korang jangan lupa...dalam sabun ni juga ada mengandungi madu...madu adalah bahan yang sangat baik untuk melembabkan kulit secara semulajadi dan digabungkan dengan minyak zaitun yang juga akan membantu melembabkan kulit serta menghilangkan parut-parut jerawat. Apa yang lebih sempurna adalah sabun ini tidak akan mengeringkan kulit.....korang tidak akan rasa pedih pada kulit muka even korang guna sabun ini dengan kerap...Itulah kelebihan sabun homemade yang guna bahan asli...

SABUN KUNYIT MADU + OAT HOMEMADE UNTUK CERAHKAN KULIT

Settle sabun keras saya teruskan dengan aktiviti packing sabun untuk dihantar kepada customer...nak susunpun ada caranya...tak boleh main hempap-hempap je...dah la sabun comel...kang main timbun-timbun je yang bawah sekali penyek pula huhuhu...setiap ketul sabun disusun dengan sopan santun dan dialas dengan bubble wrap supaya customer dapat barang dengan sempurna tanpa cacat cela gitewww...cantik tak aiii susun?? hehehe....

SABUN KUNYIT MADU + OAT HOMEMADE UNTUK CERAHKAN KULIT

Tadaaa....selesai sudah aktiviti menyusun...semoga SABUN KUNYIT MADU + OAT HOMEMADE UNTUK CERAHKAN KULIT ni sampai cepat dan sempurna kepada tuannya...kalau ada yang terlebih terkurang boleh komplen ye awakkkk...kita settle baik-baik...In Sya Allah ia akan membantu saya meningkatkan kualiti kepada yang lebih baik...Usah risau,saya seorang yang positif dan boleh terima teguran...hehehe...sampai kat sini update saya kali ini...kita jumpa next story ya...
Wassalam

Sebarang pertanyaan berkaitan boleh hubungi saya di :

SABUN BERAS KUNYIT HOMEMADE

Bismillahhh... 
Assalammualaikum semua... Lamanya saya tak menulis, akhir² ni sejak cuti sekolah masa lebih terluang dengan anak²...Ammar kebelakangan ni semakin menjadi² tantrumnya... Baru² ni balik kampung rasa macam pergi ke medan perang pun ada,tak dapat nak duduk satu tempat berborak... asyik mengejar Ammar je huhuhu... Inilah indahnya ada anak istimewa... So harini saya nak tulis sikit je cerita pasal SABUN BERAS KUNYIT HOMEMADE yang saya buat untuk customer baru²ni... 

Sebenarnya entri ni saya taip guna handphone, terasa kekoknya lahai sebab firstime nak mencuba... Masih tak berapa nak faham lagi macamana nak attach picture dan nak adjust font bagai... Tapi atleast kita cuba kan... Daripada tak cuba, langsung tak tahu feeling orang tulis blog guna handphone kan huhuhu.... 


SABUN BERAS KUNYIT HOMEMADE

Alhamdulilah masa lepas balik dari kampung haritu ramai yang menanti stok produk homemade. Tapi yang harini saya nak story pasal sabun beras kunyit tu je... Sebab nak cerita ringkas² je kan... Sabun beras kunyit ni kalau korang nak tahu adalah sabun yang paling baru saya keluarkan... Sabun ni sama je dengan sabun organik homemade yang lain cuma bahan yang ada dalam sabun ni lebih best... Macam biasa saya hanya akan guna bahan asli... Saya tak guna sebarang estrak @ pewangi

Apa yang terdapat dalam sabun beras kunyit saya ini adalah beras yang dah dijadikan tepung,kunyit india(khas untuk muka),madu, dan minyak zaitun. Kunyit india ni bukan macam kunyit goreng ikan ye korang... Kunyit india ni semua orang pun dah tau memang power sangat untuk kecantikan kulit. Yang paling win kalau bab nak kecutkan jerawat & pudarkan parut jerawat memang superb awesome dengan kunyit india ni...kalau korang tak percaya boleh try... 


SABUN BERAS KUNYIT HOMEMADE

Kombinasi beras, kunyit india, madu dan minyak zaitun memang sangat² memberi kesan yang best sangat. Semua yang dah try sabun ni semua cakap best. Dan yang bestnya, sabun ni boleh buat masker taw... Tak ramai yang tahu sebab tiada pendedahan yang cukup mengenai cara guna sebagai masker tapi kat sini saya ceritalah sikit bagaimana sabun ni boleh bertukar jadi masker... Jeng³....

Cara tukar SABUN BERAS KUNYIT HOMEMADE jadi masker...zam zam alakazammmm..... Hehehe
1) basahkan muka
2) pegang sabun
3) tonyoh pada muka
4) tonyoh sampai keluar buih putih halus² yang pekat
5) biarkan buih tu mengering
6) dah puashati boleh bilas... Kalau taknak tunggu keringpun takpe... 

* masker tu terhasil dari gabungan sabun & beras


SABUN BERAS KUNYIT HOMEMADE

Apa yang korang akan dapat daripada penggunaan SABUN BERAS KUNYIT HOMEMADE ni adalah, kulit korang terasa tegang tapi lembab... Jangan risau, korang tidak akan rasa pedih @ kulit terik walaupin korang guna sabun ni kerap... Then kalau yang ada jerawat tu cepat kecut jerawatnya... Kalau yang ada jerawat pasir pula akan cepat recover.... Selain tu sabun ni akan bantu mencerahkan kulit wajah yang kusam dan pudarkan bekas²jerawat korang. Apa yang penting sabun ni 100% organik... Korang boleh guna dengan senang & tenang gitewww...lagi satu, sabun ni mengandungi minyak zaitun & madu tau... Kalau korang dapat nanti dia macam basah² tu korang jangan kaget sangat pulak... Kang ada pula yang claim dapat sabun basi pula... Naya saya nak menjawab kok kena viral nanti kihkihkih.... So far, sabun saya belum ada yang basi lagi... Sebabnya belum ada lagi dalam kamus bidang kecantikan istilah sabun basi kihkihkih.... 


SABUN BERAS KUNYIT HOMEMADE

Saat yang paling menggerunkan saya setiap kali pos barang kepada customer...sedih ooo...kadang² customer dapat barang "terrosak" dek posmen...tapi takpe...saya dah settle dengan customer...hope lepas ni abam2 posmen tolong sopan santun sikit hantar barang saya hokeyyy..

Faham tak penjelasan saya?  Kalau tak faham tapi berminat nak fahamkan korang roger² saya ek.. Rasanya cukup sampai disini cerita SABUN BERAS KUNYIT HOMEMADE saya... Ammar dah mula berebut handphone dah dengan saya nih huhuhuhu...Kita jumpa lagi next entri...
Wassalam

Sebarang pertanyaan berkaitan boleh hubungi saya di :

PROJEK LIPSCRUB DAN LIPBALM TERKINI

Bismillah...
Assalammualaikum korang...jom layan saya nak update pasal lipbalm dan lipscrub homemade saya. Nampak je macam main masak-masak tapi berpeluh gak la saya nak menyiapkan projek homemade saya ni sambil kejap-kejap meninjau anak-anak...takut kang kita projek kat dapur diorangpun buat projek yang lagi extreme...hahaha...Hurmmm apa ek nak letak tajuk...saya paling lemah bab nak letak tajuk nih...PROJEK LIPSCRUB DAN LIPBALM TERKINI ...haaa amekaw...tajuk paling simple yang terbit dalam benak fikiran saya hahaha....

Artikel ni memang betul-betul saya nak bagitau tentang aktiviti PROJEK LIPSCRUB DAN LIPBALM TERKINI ni je...taknak dah merapu-rapu cerita lain...kang kena kecam plak tajuk gini cerita gitu...kannnn...Projek ni baru je 2 hari lepas siap...saya dapat order 300set penjagaan bibir organik...maka dengan rendah diri....bersendirian...bergigihan(ayat merapu...budak sekolah jangan ikut taw....) seorang diri berkayuh menyiapkan lipbalm dan lipscrub permintaan sang customer...inilah kehidupan seorang surirumah yang terlebih rajin huhuhu(perasan...)

PROJEK LIPSCRUB DAN LIPBALM TERKINI

Alhamdulillah sehari je saya dah settle kan projek ni dan saya bersyukur kepada Allah sebab kirimkan rezeki untuk saya melalui customer tersebut...Siapa kata kita perlu bersaing untuk cari rezeki??? Rezeki ni Allah yang bagi dikkk...takyah rebut-rebut...kita mintak je mesti akan dapat....tapi janganlah dok mintak je tapi takdak apa-apa usaha memang tak dapat laaaa...haaaa tengok...dah start dah nak merapu nihhhh...adehhhh

Okeyyy...kita cerita sikit pasal lipbalm dan lipscrub...yang dah pernah baca macam boleh skip kan bacaan ye...hehehe...sebab saya dah banyak kali cerita pasal lipbalm dan lipscrub nih...tapi dek nak menyedapkan lagi isi kandungan supaya orang tak payah timbul tanda tanya kat dalam kepala baiklah saya cerita sikit...bagi gambaran jela kan...Lipscrub ni gunanya untuk scrub bibir...bukan muka je nak kena sental dik...bibirpun nak kena sental gak..bukan apa la kan...kita ni hari-hari dok tonyoh lipstik kat bibir tu,makin lama makin menimbun sel kulit mati akibat penggunaan lipstik tah apa-apa jenama yang kita bukan tahu pun apa isi kandungannya...yang kita tahu warna cantik je terus sambarrr...betul tak??? Tak betul ek??? maknanya yang menyambar tu sayalah tuh...hahahaha

PROJEK LIPSCRUB DAN LIPBALM TERKINI

Selain daripada membuang sel kulit mati kat bibir kita,aktiviti scrub bibir ni boleh mencerahkan bibir kita secara semulajadi terutama sekali kepada si perokok-perokok tegar kat luar sana...Eheheheh...orang lelaki pon boleh la pakai lipscrub ni dik...takde termaktub kat mana-mana yang lelaki tak boleh guna lipscrub taw...so,wanta-wanita di luar sana kalau boipren,hubby,ayah or sesiapa sahaja yang merokok apa kata korang beli then bagi hadiah kat diorang...mana tahu dengan hadiah tu tetiba pula diorang berhenti merokok kannn...hahaha berhenti dalam mimpi

Kalau mereka yang ada masalah bibir kering,merekah,rosak dan sewaktu dengannya juga boleh guna lipscrub nih sebab bahan yang digunakan untuk buat lipscrub ini adalah 100% organik daripada bahan semulajadi...Langsung tiada bahan kimia diletakkan...Lipscrub ni mampu melembabkan bibir korang yang kering dan merawat bibir yang rosak secara natural...Lipbalm pula adalah assistant kepada lipscrub hehehe...kenapa saya cakap assistant?? sebab saya jadikan lipbalm untuk mengukuhkan lagi keberhasilan kesan penggunaan penjagaan bibir organik ni( cewahhh...ayat tak boleh bla...macam sasterawan giteww...kikiki)
PROJEK LIPSCRUB DAN LIPBALM TERKINI

PROJEK LIPSCRUB DAN LIPBALM TERKINI

Apa yang hebat sangat pasal lipbalm nih?? Lipbalm ni takdelah hebat sangat pon dikkk...yang hebatnya lipbalm ni pasai warnanya yang cantik dan asli...then dia ada vitamin E dan dia dibuat menggunakan minyak zaitun...minyak zaitun tuhhh...the best minyak dalam dunia ni untuk kecantikan taw...hahhhh? korang tak tahu??? Yang tak tahu tu mulai harini korang dah tahu kannn...horeyyyy...(maafkan saya sebab terover..) 

Lipbalm ni ada kesan warna taw...bukan lipbalm kosong tapi ada warna...warna tu bukan hasil daripada pigment warna taw...warnanya hasil dari perwarna makanan jer...nampak cokia-cokia je kan...takpelahh ...saya tak malu pun nak mengaku tapi saya bangga guna perwarna makanan pasalnya ia selamat jika tertelan....sebab tu saya berani declare lipbalm ni sesuai untuk kanak-kanak...tertelan pun tiada masalah...tapi amaran keras sila jangan ambil sudu then kaut lipbalm tu masuk mulut hahahaa...Lepastu lupa nak bagitau lipbalm ni ada bau strawbery...bukan lipbalm je...lipscrub pun guna perisa strawbery...dan ia juga dari bahan yang boleh ditelan...bukan guna pepium hokeyyy...

Rasa macam panjang lebar pula saya berbicara...maka itulah update saya tentang PROJEK LIPSCRUB DAN LIPBALM TERKINI...ceritanya nak bagitahu yang saya ada buat perkhidmatan buat jenama sendiri je...ala-ala kesimpulan la kan...inilah akibatnya lemah bahasa melayu...nak menulispun tak berapa nak teratur...apa yang penting orang faham...tapi kalau ada yang tak faham korang terus jela komen or wasap saya eh...kadang-kadang sayapun tak faham apa yang saya cakap...hahahaa...terlebih nau berangan nak jadi usahawan yang terbilang kot hahahaha...Okeyla,sampai sini je la ek saya mengarut...terima kasih kat korang yang sudi melayan karutan saya ni(budak sekolah jangan follow perkataan ini) Jumpa lagi next story...
Wassalam

Sebarang pertanyaan berkaitan boleh hubungi saya di :

GARLIC BALM BY ZM BEAUTY DAH LULUS KKM

Bismillah...
Assalammualaikum semua...Lama betul saya tak update blog ni sebab jadual harian saya sangat pack akhir-akhir ni...Anak-anak tak berapa nak sihat so macam ada terganggu sikit perjalanan masa saya....tapi takpe...itukan syurga saya,so saya patut dulukan mereka dari segala-galanya... Korang semua mesti rindu nak baca saya merapu kan???(hehee perasan...) So harini saya nak war-warkan satu berita gembira dan anugerah Allah berikan di saat-saat saya mengalami kepayahan...giteww...Saya nak bagitau korang GARLIC BALM BY ZM BEAUTY DAH LULUS KKM ...Tiada apa yang dapat saya luahkan hanyalah rasa syukur kerana segala jalan yang saya tempuhi sentiasa dipermudahkan 

GARLIC BALM BY ZM BEAUTY DAH LULUS KKM

Kalau korang perhatikan betul-betul perjalanan blog ini korang akan nampak saya ada update tentang kewujudan garlic balm ini. Tapi biasalah kan...produk biasa-biasa je...owner pon biasa-biasa je...marketing tak berapa nak power...so nama produk pon sepoi-sepoi bahasa jela nak sampai kat mata dan telinga orang...Tapi walaupun sepoi-sepoi bahasa saya tetap terus istiqomah meneruskan hasrat saya untuk terus maju kehadapan dengan menjadi tokey garlic balm di saantero dunia(eh...betul ke spelling tuh?...cita-cita bapak kemain tinggi hahaha)

Korang faham-fahamlah...saya ni kalau dikira...dihitung...dicampur...ditolak...memang sampai ke tua memang tak boleh keluar berkerja...saya dulu berkerja...pegang duit sendiri...tapi sekarang dah tak berkerja haruslah saya perah otak dan keringat saya untuk carigali duit kan...sebab saya paling tak reti nak mintak duit kat suami...memang fail bab nih...huhuhu...maka saya sebulat suara untuk menjadikan projek homemade ni sebagai mata pencarian saya sambil-sambil jadi tarzan dengan anak-anak...gitewww...untung RM2 pun saya bedal hahaha...ehehehhhh...tak dak RM2 takdak sejuta tawwww...

Ish apa yang merepek nih...tajuk lain..cerita lain...kan saya cakap saya ni memang kuat merapu...kalau ada award merapu saya rasa saya boleh tercalon wakil blog merapu hahaha...Ok2...cool down...excited sangat gamaknya sebab utamanya dah lama tak merapu dan yang keduanya nak bagitau satu dunia(hurmmm sabar jela minah ni punya target jauh bebeno) yang GARLIC BALM BY ZM BEAUTY DAH LULUS KKM

GARLIC BALM BY ZM BEAUTY DAH LULUS KKM

Oleh kerana GARLIC BALM BY ZM BEAUTY DAH LULUS KKM saya nak umumkan bahawa harga terkini untuk garlic balm by zm beauty adalah RM25 excluding postage...Sambil-sambil tu nak bagitahu excluding postage tu adalah belum termasuk pos sebab ramai yang tanya saya exc pos tu apo? hahaha...exc tu singkatan pada excluding ...maka lepas ni jangan tanya saya RM25 tu dah masuk pos ke belum tau...Charge pos adalah RM8 untuk semenanjung dan RM12 untuk sabah & sarawak

Korang janganla nak kecam-kecam sebab saya naik harga pula...sebab sebelum ni saya jual RM20 bila dah ada KKM mula nak hidung tinggi naikkan harga jadi RM25 pula...Korang kena faham...saya baru nak up sikit ni...saya nak share la sikit apa yang ada kat saya ni dengan orang lain...saya nak mula buka stokis untuk sama-sama dalam satu team untuk tambah pendapatan orang lain juga...Tak faham??? hehehe...sayapun macam kurang faham dengan apa yang saya tulis ni...so,bahasa pasarnya lebih kurang macamni la..."saya nak orang lainpun dapat jual garlic balm saya dan dapat untung juga...sama-sama niaga...kalau saya jual RM20 macamne stokis nak cari agent...so kita up sikit la kan...tak banyak pun kan"

Then pasal stokis,saya akan cari stokis seorang sahaja untuk setiap negeri...Saya cuma akan berurusan dengan 14 orang sahaja...kenapa taknak ramai-ramai stokis? Sebab saya ni kan budak baru belajar...nanti galah patah hahahaha...sebab saya nak stokis saya berkuasa untuk rekrut agent untuk negeri yang dia duduk...segala orang yang akan sign up agent bawah saya,saya akan salurkan kepada stokis-stokis negeri agent berkenaan...Pasaipa nak wat giteww? Rugi la kalau macamtu??? Ehhh...mana ada rugi...lek la...saya bukan nak kaya raya pun...saya nak sharing-sharing gitew dengan korang yang bersama-sama saya...baik tak???(overnyaaa...)Bukan ke orang selalu cakap sharing is caring? haaaa...maksudnya saya caring la kat korang...

Sebenarnya itulah yang saya rancang...tapi kita ni adalah manusia biasa,rancang je boleh...Allah maha mengetahui apa yang terbaik untuk kita. Mulai hari stokis saya lengkap segala order yang masuk direct saya melalui Facebook @ whatsapp saya akan salurkan kepada stokis saya. Saya cuma akan jual garlic balm saya kepada stokis dan Market place saya (shopee/ebay/lazada/carousell/avana/dll) sahaja. Setakat harini ini masih ada kekosongan stokis negeri di Perak,Kedah,Kelantan,Terengganu,Perak dan Negeri Sembilan...Yang lain yang saya tak sebut adalah sudah di pinang orang hehehe...

GARLIC BALM BY ZM BEAUTY DAH LULUS KKM

GARLIC BALM BY ZM BEAUTY DAH LULUS KKM

GARLIC BALM BY ZM BEAUTY DAH LULUS KKM

GARLIC BALM BY ZM BEAUTY DAH LULUS KKM

Sedikit sedutan aktiviti menyiapkan 10 batch garlic balm sepanjang 2 hari yang lalu...Kepada yang berminat untuk menjadi stokis produk garlic balm by zm beauty boleh roger-roger saya sebelum terlewat...Sebab kalau dah penuh stokis saya tak akan open stokis lagi dah melainkan stokis tersebut tarik diri. Dan saya juga tidak akan melepaskan stok saya kepada pemborong sebab saya taknak cepat kaya hahaha...So,stokis boleh rekrut agent korang dengan berhemah tanpa rasa ditindas dengan permainan harga hokey...Alaaaaa...RM25 je kot...tak kan nak main harga...kalau ada yang main harga tak tahu la saya nak beraksi macamana nanti hahahaha...

Rasanya cukupla kat sini bebelan merapu saya tentang GARLIC BALM BY ZM BEAUTY DAH LULUS KKM ni...Next entri saya akan senaraikan nama dan detail stokis-stokis garlic balm yang telah berdaftar dengan kami supaya korang boleh dapatkan garlic balm ni dengan mereka hokey...Yang tercengang-cengang nak tahu apa itu garlic balm boleh tinjau-tinjau tentang MANFAAT GARLIC BALM dan PETUA HILANGKAN SELSEMA BAYI GUNA BAWANG PUTIH ...sehingga ketemu lagi di lain siaran...terima kasih kerana sudi singgah dan baca sampai habis...take care & see you againn....


Wassalam

Sebarang pertanyaan berkaitan boleh hubungi saya di :

PRODUK HOMEMADE SELAMAT DIGUNAKAN - SERUM ZM BEAUTY BERWAJAH BARU

Bismillah dan Assalammualaikum semua...Hai korang,harini saya berpeluang muncul kat sini lagi hehehe...Harini saya nak update sesuatu yang berkaitan produk homemade saya iaitu PRODUK HOMEMADE SELAMAT DIGUNAKAN - SERUM ZM BEAUTY BERWAJAH BARU... Serum ni sebenarnya dah lama saya jual tetapi oleh kerana ramai yang minat nak guna dan so saya cari inisiatif lain untuk menambahbaik botol. Bukan saya terikut-ikut dengan trend semasa orang buat serum pakai botol macamtu saya pun nak pakai macamtu tetapi ada sebabnya saya terpaksa guna botol begitu

PRODUK HOMEMADE SELAMAT DIGUNAKAN - SERUM ZM BEAUTY BERWAJAH BARU

Tadaaaa....inilah dia rupa botol serum organik saya yang terbaru. Botol ni isinya 20ml sama macam botol yang lama cuma bezanya botol ni kaca dan botol lama tu plastik. Kalau korang nak tahu alasan saya terpaksa tukar botol ini adalah sebab saya nak menjaga kualiti serum ni. Kalau guna botol sebelum ni serum tu boleh meleleh bila kita picit then saki bakinya tertinggal kat muncung spray tu...

Korang kena faham,serum saya ni organik...so memang perlu dijaga rapi supaya tiada anasir-anasir lain yang boleh menyebabkan serum ini tercemar...giteww...kukuh tak alasan saya? hehehehe...Kalau guna botol ni kita cuma ambil 2 ke 3 drop sahaja untuk guna then boleh terus tutup botolnya...saya rasa agak kurang risiko untuk tercemar

Asyik cerita pasal botol je,bila nak cerita pasal serum?? hehehe...macamlah botol tu yang nak dioleskan ke kulit wajah gamaknya kan...Serum organik ni saya dah banyak kali review kot fungsinya. Serum ini menggunakan aloevera sebagai bahan dasarnya. Semua orangpun dah tahukan,aloevera ni adalah satu tumbuhan ajaib yang dikurniakan Allah untuk para wanita dalam dunia ni untuk memelihara kecantikan mereka

PRODUK HOMEMADE SELAMAT DIGUNAKAN - SERUM ZM BEAUTY BERWAJAH BARU

Kenapa aloevera ni ajaib??? Aloevera mempunyai terlalu banyak khasiat untuk kecantikan...malah dalam kesihatan pun ia turut bermanfaat. Aloevera boleh membantu menyelesaikan masalah kulit wajah akibat radiasi bebas @ kesilapan menggunakan produk yang mempunyai bahan kimia berlebihan. Selain daripada aloevera terdapat campuran air mawar,gliserin,minyak zaitun dam vitamin E untuk melengkapkan lagi keberkesanan serum organik ini

Ada yang tanya saya boleh ke serum ni kalau nak pakai kerap??? Boleh dikkk...tiada masalah langsung...then boleh ke pakai waktu siang? Boleh juga dik...serum organik ni boleh pakai anytime,anywhere,everyday...giteww...terus cakap omputeh den...Berapa lama serum ni boleh tahan ek?? Selagi korang habiskan selepas 2 bulan buka botol ni selagi itu serum ni masih selamat/boleh digunakan tanpa was-was. Serum ni boleh pakai kat muka je ke kak?? Serum ni boleh pakai kat seluruh kulit korang,selagi ada kulit selagi tu boleh apply...kalau korang ada masalah rambut keringpun korang boleh apply serum ni dan tengok keajaiban apakah yang akan berlaku jeng...jeng...jeng...

Dan yang paling best tentang serum organik ni adalah ia boleh digunakan oleh semua peringkat usia dan jantina...tak kira budak kecik ke,orang tua ke,remaja ke boleh guna...Tiada sebarang peraturan diperlukan untuk menggunakan serum organik ini cuma korang perlu jaga serum ini dengan baik. Maksud jaga dengan baik lepas korang drop serum ni korang terusla tutup baik2...ketat2 supaya kualiti serum ini terpelihara...janganla korang dek nak cepat pergi kerja lepas guna terus biarkan terdedah...dropper korang letak je atas table solek terdedah...lepastu bagi soalan kat saya "kenapa serum saya ni lain macam je ek???" So,itu sahaja syaratnya untuk pakai serum organik ni,sebab ia adalah organik kita kena pelihara dia sebagai organik juga...hokeyyy...jangan sampai dropper tu merayu kat korang suruh letakkan dia ke tempat asal sudahhhh(hahaha...gurau je taw)

PRODUK HOMEMADE SELAMAT DIGUNAKAN - SERUM ZM BEAUTY BERWAJAH BARU

Maaf ya,gambar semua sama,cuma design sahaja berbeza...bukan apa,kalau takde gambar boring pula korang nak baca nanti...so,kalau rasa bosan nak baca korang belek-belekla gambar tu hehehe...sabar jela admin nih...Dipendekkan cerita organik serum ini berfungsi untuk merawat kulit kusam,parut jerawat,kulit rosak,melembabkan kulit,menyejukkan kulit,merawat kulit kering,jerawat pasir dan sebagainya...Yang saya sebut ni bukan main sebut syok sendiri je taw...saya ambil testimoni daripada customer...

Bagi mereka yang nak dapatkan @ nak testing2 guna produk organik boleh whatsapp saya terus ya...ataupun korang boleh dapatkan di Butik NY Beauty simpang renggam bagi mereka yang duduk area sana... Kalau yang jauh saya boleh pos jangan risau eh heheheee...Saya harap apa yang saya usahakan dapat membantu mereka yang memerlukan...Akhir kata terima kasih kepada yang tersinggah kat entri PRODUK HOMEMADE SELAMAT DIGUNAKAN - SERUM ZM BEAUTY BERWAJAH BARU saya untuk kali ini...In Sya Allah kita jumpa lagi...Babayyy
Wassalam

Sebarang pertanyaan berkaitan boleh hubungi saya di :

MANFAAT GARLIC BALM HOMEMADE

Bismillah dan Assalammualaikum semua. Syukur Alhamdulillah saya masih disini...di bumi Allah...masih diberi peluang untuk menghirup udara setakat harini...Harini saya nak update pasal satu produk homemade saya yang semakin hari semakin orang minat nak ambil tahu. So,oleh kerana orang dah mula nak ambil tahu saya akan sekali lagi kongsikan MANFAAT GARLIC BALM HOMEMADE

MANFAAT GARLIC BALM HOMEMADE

Ini adalah garlic balm homemade milik saya sepenuhnya yang saya sendiri buat menggunakan kedua tangan saya dengan niat untuk mencari rezeki. Firstly saya nak ucapkan terima kasih kepada semua yang sudi beli garlic balm homemade saya. Then yang keduanya saya nak bagitahu kepada semua bahawa mulai hari ini botol garlic balm homemade saya akan di tukar kepada yang lebih besar sedikit berbanding yang dalam gambar ini 

MANFAAT GARLIC BALM HOMEMADE


Ini adalah batch terakhir saya yang menggunakan botol size 20g. Batch yang terakhir saya proses baru-baru ini telah habis terjual semuanya dan buat masa sekarang saya kekeringan stok dan In Sya Allah stok akan kembali normal minggu hadapan. Korang kalau yang baru nak mencuba boleh terus whatsapp saya untuk beli @ korang boleh beli di market place yang saya telah upload semua produk saya disana. Ikut suka korang yang mana satu korang selesa. Korang boleh cari Garlic Balm Homemade di Lazada,Shopee,Avana,Carousell,Mudah dan My bazar dibawah jenama zm beauty

MANFAAT GARLIC BALM HOMEMADE

Buat pengetahuan korang saya jual garlic balm homemade by zm beauty dengan harga RM15 untuk 20gram ini dan selepas ini saya akan jual dengan harga RM25(update latest price 2018) untuk 30gram...Harga promosi pengenalan RM10 telah tamat dan jangan tanya lagi tentang harga promosi tu ye sayang-sayang semua

Baru-baru ni ada customer bagi feedback yang dia gunakan garlic balm homemade ni pada bisul dan alhamdulillah bisulnya cepat baik...Memang saya pernah dengar orang tua-tua cakap kalau nak bagi bisul cepat elok guna bawang putih,tapi tak sangka pula yang guna garlic balm juga bagi effect yang sama kan...hehehe terharu sat...

Garlic balm homemade ini dibuat menggunakan Extra Virgin Olive Oil taw...so korang tak perlu risau tentang keselamatan pada kulit baby korang sebab ia tidak panas. Sayapun tiada letak any essential oil sebab biasanya bukan semua baby sesuai dengan essential oil. So,saya lebih selesa menggunakan pure garlic sebagai bahan utama garlic balm homemade ini

MANFAAT GARLIC BALM HOMEMADE

Garlic balm ini adalah satu alternatif untuk merawati gejala batuk dan selsema untuk bayi dan kanak-kanak tanpa ubat...Tapi saya rasa bukan hanya untuk mereka sahaja,orang dewasa juga sesuai menggunakannya sebab kami sekeluargapun menggunakannya dan tiada memberi apa-apa infection setakat ini. Pernah baru-baru ni anak saya hidung tersumbat dan tak dapat tidur,lepas saya sapukan garlic balm di dada,belakang,tapak kaki,sinus area dan ubun-ubun dia terus tidur lena sampai pagi

Alhamdulillah,ini adalah satu ikhtiar sahaja,sebab yang menyembuhkan bukan kita...kita sekadar berusaha untuk memberikan yang terbaik untuk anak-anak kita...kann...Bagi yang ada penyakit asma juga boleh amalkan garlic balm ini sebagai rawatan alternatif

MANFAAT GARLIC BALM HOMEMADE

Kat gambar atas ni saya ada selitkan MANFAAT GARLIC BALM HOMEMADE untuk tatapan korang. Apa yang saya sarankan baiklah kita gunakan ubatan tradisional yang natural sebelum kita membuka peluang kepada anak kita mengambil ubat-ubatan moden. Tak salah mencuba kerana ikhtiar tu wajib...saya tak sarankan baby untuk ambil ubat selsema @ batuk sebab ia sangat tidak sesuai di ambil oleh mereka

Anak istimewa saya dari kecil hingga umur 6 tahun tidak pernah ambil sebarang ubat dan dia seorang yang sihat...tapi yela kan...dia kan istimewa...anak syurga...pasti ada malaikat yang melinduginya. Kalau dia batuk @ selsema saya just apply garlic balm then dia akan sendiri recover. Alhamdulillah mungkin ia serasi dengan anak-anak saya

MANFAAT GARLIC BALM HOMEMADE

MANFAAT GARLIC BALM HOMEMADE

Ini adalah batch yang terakhir yang sempat saya ambil gambar sebelum saya pos. Tiba-tiba rasa sedih pula huhuhu...Lepas ni akan keluar botol yang baru...Semuanya sama cuma size sahaja berbeza. Terima kasih kepada seorang customer dari JB yang order 100 botol dan 50 botol dari Selangor...Terima kasih kepada semua yang sudi berurusan dengan saya. Saya harap garlic balm saya dapat memberi manfaat kepada mereka yang memerlukan

Terima kasih kerana sudi singgah di entri MANFAAT GARLIC BALM HOMEMADE...Saya doakan semua yang mencuba garlic balm homemade saya akan dapat kesembuhan dengan izin Allah s.w.t...kita jumpa lagi di lain masa okeyyy...Salam sayang dari saya
Wassalam

Sebarang pertanyaan berkaitan boleh hubungi saya di :