ZURAINI.COM

Image
Showing posts with label PRODUK ORGANIK HOMEMADE. Show all posts
Showing posts with label PRODUK ORGANIK HOMEMADE. Show all posts

DAUN SEMAMBU VS NEEM BALM

Bismillah dan Assalammualaikum semuaaaa...
Pagi-pagi ni dengan penuh semangat saya nak menulis sebuah artikel yang bertajuk DAUN SEMAMBU VS NEEM BALM ...sebenarnya dua benda yang saya sebutkan tadi adalah sama tapi berbeza...wahhhh,apakah itu sama tapi berbeza?...sebelum tu saya bagi contoh rupa paras daun semambu @neem sebab takut ada yang terpinga-pinga fikir apetu daun semambu

DAUN SEMAMBU VS NEEM BALM

Dalam masyarakat Melayu, daun semambu sering dikaitkan dengan penyakit campak dan cacar air pada kanak-kanak. Ini kerana ianya dipercayai dapat mengurangkan ruam dan rasa gatal serta miang akibat penyakit yang disebabkan oleh virus measles dan penyakit cacar air (chicken pox) yang disebabkan oleh virus varisela zoster. Dan amalan ini masih lagi dipraktikkan hingga ke hari ini walaupun kebanyakkan kanak-kanak di Malaysia telah kebal (imun) pada penyakit ini sejak adanya program campak kebangsaan

Korang perasan tak,kalau anak kita kena cacar air mesti ada orang tua-tua cakap " ko poie la ambik daun mambu kek topi simpang jalan rumah mak Bedah tu ha...ambik banyak-banyak nak buat mandi dak Ali tu...daun mambu tu elok bagi hilang miang-miang badan tu(loghat negeri sembilan)"

Orang dulu-dulu percaya tentang keajaiban daun mambu nih...Ni saya bagitahu siap-siap,yang di sebut "daun mambu" tu adalah daun semambu @ daun neem...orang tua-tua memang suka panggil daun mambu,senang nak ingat kot...hehehe

Sebenarnya daun mambu ni banyak gunanya bukan untuk buat mandi dak Ali je...kalau hat yang cacar air tu daunnya ditumbuk pastu di tempel-tempel kat cacar tu bagi cepat kering gitewww...eloknya campur dengan bedak sejuk bagi rasa sejukkk je masa kita apply kat kulit anak...Cacar air ni menyakitkan(merenyam-renyam), so bila kita letak bedak sejuk diorang akan kurang stress

DAUN SEMAMBU VS NEEM BALM

Terdapat kandungan anti bakteria, anti parasit, anti kulat dan anti virus pada pokok semambu. Daunnya yang dikisar menjadi serbuk atau pes dikatakan sangat berkesan untuk melegakan penyakit kulit seperti ekzema, alahan kulit, ruam, gatal-gatal, kurap dan ia juga sangat berkesan apabila digunakan untuk merawat kecederaan kulit akibat terluka atau terbakar

Selain dari itu, minyak pokok semambu boleh memberi hasil yang menakjubkan. Ia boleh mencegah keguguran rambut, uban dan merawat kelemumur. Ia juga sering digunakan sebagai minyak urut atau salap untuk melegakan kesakitan seperti rheumatoid arthritis, gout, osteoarthritis dan sakit belakang

Banyakkan manfaat daun semambu ni,teruja sangat bila dapat info pasal daun semambu @ neem ni...Oleh kerana istimewanya daun samambu ini kami hasilkan satu produk mudah guna yang menjadikan daun semambu @ neem sebagai bahan utama untuk memudahkan sesiapa sahaja menggunakan pada bila-bila masa...

DAUN SEMAMBU VS NEEM BALM

Gambar kat atas nih adalah produk berasaskan daun semambu yang di beri nama NEEM BALM. Produk ini adalah keluaran ZMBEAUTY dan telah diuji di makmal. Produk ini mengandungi campuran extra virgin olive oil,beeswax dan essential oil. NEEM BALM telah mendapat kelulusan KKM dan akan berada dipasaran pada penghujung bukan Febuari 2019

DAUN SEMAMBU VS NEEM BALM

Ini adalah gambar sebenar NEEM BALM yang saya snap di atas meja sewaktu saya menulis artikel ni. Nampak tak tekstur balm tu? Tekstur yang sangat lembut dan tidak terlalu berminyak...ia sangat sesuai untuk melembabkan kulit...if korang nak gantikan losyen korang dengan NEEM BALM ni pun tiada masalah sebab ia cepat meresap dan tidak melekit,kulit akan terasa lembab,lembut dan wangi


DAUN SEMAMBU VS NEEM BALM

Korang mesti perasan kan termometer comel yang selalu ada dengan NEEMBALM ni...ramai yang tanya termometer comel ni dapat sekali dengan NEEM BALM ke masa beli nanti? Jawapannya adalah "YA" ...korang akan dapat sekali free gift berupa termometer ekslusif dari ZMBEAUTY ni tapi hanya untuk 10,000 pelanggan yang terawal...selepas 10,000 dah tiada free gift termometer dah taw...tapi bekas hitam dan key chain comel tu memang akan dapatlah...

Sebelum melancarkan NEEM BALM ini kami telah menghantar sample kepada individu-individu yang mempunyai masalah berkaitan kulit untuk mencuba NEEM BALM ini sebagai langkah pertama untuk menguji secara terus tentang keberkesanan produk ini dan dijadikan testimoni sebagai rujukan pelanggan akan datang

DAUN SEMAMBU VS NEEM BALM
DAUN SEMAMBU VS NEEM BALM

DAUN SEMAMBU VS NEEM BALM
DAUN SEMAMBU VS NEEM BALM

DAUN SEMAMBU VS NEEM BALM

Alhamdulillah syukur kehadrat Ilahi kerana memberi peluang untuk kami melahirkan produk natural dan mendapat feedback yang sangat positif. Kami masih menanti lagi feedback dari pelanggan lain untuk mengumpul testimoni original pengguna NEEM BALM ini

Ada pelbagai soalan yang saya dapat daripada orang ramai tentang NEEM BALM ni dan saya kumpulkan jawapan untuk menambah pengetahuan umum serba sedikit tentang NEEM BALM ini...kalau korang ada apa-apa soalan lagi korang boleh tanya dan saya dengan besar hati akan menjawabnya tanpa ragu-ragu hehehe...Jom kita layan jawapan bergambar yang saya sediakan khas untuk korang

DAUN SEMAMBU VS NEEM BALM

DAUN SEMAMBU VS NEEM BALM

DAUN SEMAMBU VS NEEM BALM

DAUN SEMAMBU VS NEEM BALM

DAUN SEMAMBU VS NEEM BALM

DAUN SEMAMBU VS NEEM BALM

DAUN SEMAMBU VS NEEM BALM

DAUN SEMAMBU VS NEEM BALM

Oleh kerana NEEM BALM baru lagi dipasaran kami masih mencari sesiapa yang berminat untuk menjadi agent sah produk baru ini...Kepada yang berminat nak join team NEEM BALM boleh terus hubungi saya okey...

Saya cuba yang terbaik untuk memudahkan semua orang...daripada dedaun semambu saya jadikan NEEM BALM supaya orang ramai mudah untuk gunakan...itulah yang dimaksudkan dengan sama tapi berbeza...yang membezakan ia adalah rupa fizikal tetapi tetap sama fungsinya daripada tradisional menjadi moden. Itulah sedikit info saya tentang DAUN SEMAMBU VS NEEM BALM . Jika ada info saya yang tertinggal korang boleh tambah di ruangan komen ya,sebab mana tau ada info yang tercicir pula...Maka berakhirlah celoteh saya untuk kali ini,kepada yang berminat boleh roger-roger taw...
Wassalam
-
-
-

Sebarang pertanyaan berkaitan boleh hubungi saya di :
 DIRECT WHATSAPP

Page : neembalmHQ

CARA SELAMAT RAWAT BATUK DAN SELSEMA ANAK GUNA GARLIC BALM - LULUS UJIAN MAKMAL

Bismillah dan Assalammualaikum semua...bersua kita harini walaupun semalam saya tak muncul seperti yang dijanjikan rentetan daripada kesibukan saya memproses garlic balm...so harini saya nak update tentang aktiviti saya semalam yang menjadi punca saya tak lepas nak membebel kat sini semalam...so...sobbb...sedihnya...Jom layan entri CARA SELAMAT RAWAT BATUK DAN SELSEMA ANAK GUNA GARLIC BALM - LULUS UJIAN MAKMAL untuk hari ini...

CARA SELAMAT RAWAT BATUK DAN SELSEMA ANAK GUNA GARLIC BALM - LULUS UJIAN MAKMAL

Sindrom batuk dan selsema memang tak boleh nak dipertikaikan kehadirannya sebab pasti akan terjadi kepada sesiapa sahaja...sebab yang menjadikan sakit adalah Allah...maka Allah berhak untuk memilih siapa sahaja untuk menghadapi ujian ini...kita tak boleh nak cakap "please,jangan bagi saya selsema @ batuk @ penyakit2 lain...bagi kat orang lainla..." setiap apa jua penyakit kita perlu terima jika itu yang ditentukan olehNya

CARA SELAMAT RAWAT BATUK DAN SELSEMA ANAK GUNA GARLIC BALM - LULUS UJIAN MAKMAL

CARA SELAMAT RAWAT BATUK DAN SELSEMA ANAK GUNA GARLIC BALM - LULUS UJIAN MAKMAL

Tetapi kita sebagai manusia mempunyai option untuk mengelak jangkitan setiap penyakit itu daripada menular...sebagai contoh kalau orang batuk janganlah kita pergi menghadap mereka tatkala mereka sedang batuk...mungkin kita boleh elakkan mereka @ menasihati mereka untuk menggunakan topeng muka semasa mengalami batuk bagi mengelakkan virus tersebut menjangkiti orang lain...

CARA SELAMAT RAWAT BATUK DAN SELSEMA ANAK GUNA GARLIC BALM - LULUS UJIAN MAKMAL

Harini saya nak share sedikit tips menggunakan garlic balm untuk merawat batuk dan selsema anak kita diperingkat awal...Kalau nampak anak korang ada mengalami jangkitan selasema dan batuk boleh gunakan garlic balm sebagai alternatif untuk menghalang batuk dan selsema itu menjadi lebih serius...Kalau boleh kita elak-elakkan menggunakan ubatan moden ni sekiranya kita ada pilihan untuk menggunakan yang tradisional...

CARA SELAMAT RAWAT BATUK DAN SELSEMA ANAK GUNA GARLIC BALM - LULUS UJIAN MAKMAL

Kita back to natural hokeyyy...garlic balm ini adalah inovasi daripada petua nenek moyang kita turun temurun sejak beabad lamanya iaitu minyak bawang putih menjadi garlic balm...bezanya pada rupa fizikal sahaja...minyak adalah cecair dan balm adalah seakan-akan cream...tak mudah tumpah dan senang dibawa kemana-mana tanpa risiko tertumpah kalau letak dalam handbag korang...Garlic balm adalah satu barang keperluan bagi mereka yang mempunyai anak terutamanya...

CARA SELAMAT RAWAT BATUK DAN SELSEMA ANAK GUNA GARLIC BALM - LULUS UJIAN MAKMAL

Bukan sahaja bayi...kanak-kanak dan dewasa juga oleh gunakan garlic balm ini untuk tujuan batuk dan selsema...dan bukan sahaja garlic balm merawat batuk dan selsema malah garlic balm juga boleh dijadikan minyak bayi,merawat kembung perut,menghangatkan badan kalau mereka demam,merawat mereka kalau mereka digigit serangga...korang sapu je garlic balm pada mereka sebelum tidur in Sya Allah mereka akan dapat tidur yang berkualiti dan nyamuk pun patah balik kalau nyamuk tu nak gigit sebab tak tahan bau bawang putih hahahahah....

CARA SELAMAT RAWAT BATUK DAN SELSEMA ANAK GUNA GARLIC BALM - LULUS UJIAN MAKMAL

By the way,kat sini saya juga nak bagitahu,garlic balm juga sesuai untuk mereka yang ada masalah kulit kering...anak eczema,kurap dan masalah kulit...Bawang putih ternyata mempunyai kelebihan dalam merawat masalah kulit dan beeswax(lililn lebah)  merupakan satu bahan yang mampu memberi kelembapan 100% semulajadi kepada kulit

CARA SELAMAT RAWAT BATUK DAN SELSEMA ANAK GUNA GARLIC BALM - LULUS UJIAN MAKMAL

Cara menggunakan garlic balm sangat praktikal...
Sapukan ditelapak kaki,belakang badan.dada(rusuk kiri & kanan),tengkuk,ubun2 dan bahagian sinus

** Bahagian sinus adalah dibahagian dahi dan tepi hidung kiri & kanan


Note : Pakai stoking semasa tidur

CARA SELAMAT RAWAT BATUK DAN SELSEMA ANAK GUNA GARLIC BALM - LULUS UJIAN MAKMAL

CARA SELAMAT RAWAT BATUK DAN SELSEMA ANAK GUNA GARLIC BALM - LULUS UJIAN MAKMAL

Setiap pembelian garlic balm kami akan bagi sekeping nota cara penggunaan garlic balm yang betul untuk di amalkan...Sebotol garlic balm berharga RM25 sahaja(belum termasuk postage)... buat masa sekarang kami masih mengalu-alukan sesiapa sahaja yang berminat menjadi stokis @ agent untuk produk garlic balm ini...Garlic balm ini telah mempunyai kelulusan KKM dan telah dihantar ke makmal untuk diuji sama ada garlic balm ini selamat digunakan @ tidak...Syukur Alhamdulillah ujian makmal juga membuktikan bahawa garlic balm ini selamat digunakan oleh semua peringkat usia tanpa kesan sampingan...

CARA SELAMAT RAWAT BATUK DAN SELSEMA ANAK GUNA GARLIC BALM - LULUS UJIAN MAKMAL

Gambar-gambar yang saya paparkan didalam artikel ini adalah sekitar aktiviti memproses garlic balm saya malam tadi...Saya berjaya siapkan 500botol dan in Sya Allah akan produce lagi dalam masa terdekat rentetan daripada order yang tak putus-putus masuk...terima kasih kepada yang sentiasa support dan percaya pada garlic balm...Semoga usaha saya untuk meneruskan petua tradisional supaya tidak dimamah zaman mendapat sokongan korang semua...

CARA SELAMAT RAWAT BATUK DAN SELSEMA ANAK GUNA GARLIC BALM - LULUS UJIAN MAKMAL

CARA SELAMAT RAWAT BATUK DAN SELSEMA ANAK GUNA GARLIC BALM - LULUS UJIAN MAKMAL

Akhir sekali terima kasih kepada yang sudi baca tips CARA SELAMAT RAWAT BATUK DAN SELSEMA ANAK GUNA GARLIC BALM - LULUS UJIAN MAKMAL ni...In Sya Allah kita jumpa lagi next story...saya perlu undur diri untuk pick-up anak dari sekolah..."yang Baik datang dari ALLAH dan yang buruk itu semuanya adalah kelemahan & kekurangan saya sebagai seorang Zuraini"


Wassalam

Sebarang pertanyaan berkaitan boleh hubungi saya di :

TEMPAHAN SCRUB ORGANIK UNTUK BUAT JENAMA SENDIRI

Bismillah dan Assalammualaikum semua...harinipun saya still tak boleh menjalani jadual harian dengan teratur sebab melayan kerenah anak-anak yang cuti sekolah hujung minggu...esok diorang sekolah adalah masa sikit boleh di curi-curi...tapi bila diorang sekolah tak best pula...sunyi je rasa rumah sebab tinggal sorang-sorang hukhuk...takpelah...janji saya dah jalankan tanggungjawab sata sebagai parents kan...Jom layan jap artikel santai saya yang bertajuk TEMPAHAN SCRUB ORGANIK UNTUK BUAT JENAMA SENDIRI ...ni cerita minggu lepas a.k.a tahun lepas kihkihkih...baru la ni sempat sayaa nak sangkutkan kat blog ni tentang aktiviti ni huhuhuu...

TEMPAHAN SCRUB ORGANIK UNTUK BUAT JENAMA SENDIRI

Okey2...serius sikit...sebab nak cepat ni...Masa ni ada 2 orang customer yang meng"order" scrub ni...sorang nak yang scrub kilo dan sorang lagi nak yang dah siap isi dalam botol...saya layan je mana-mana korang nak...kalau yang siap dalam botol ni,korang kena redho...sebab bekas saya satu patern je...iaitu warna gelap macam kat dalam gambar tu...saya pilih warna gelap sebab warna ni paling cantik saya rasa...then kalau nak masukkan apapun jenis scrub sesuai sangat...nak letak label warna apapun sesuai sangat...so,takyah pening-pening kepala nak cari botol yang canggih...pakai je botol ni dah ok dah...sebab orang nak guna isi,bukan nak tonyoh-tonyoh botoi bagi sel kulit mati keluar dari kulit wajah tu...tuttttt....(maafkan saya jika gurauan saya kasar...)

Tapi saya tak salahkan sesiapa yang tak berkenan dengan botol pilihan saya...oleh kerana itulah ada 2 option yang saya hidangkan untuk korang yang nak buat scrub jenama sendiri...samaada korang nak pakai botol yang saya sediakan ataupun korang boleh beli kilo dan korang isikan dalam bekas yang korang suka...harga lebih kurang sama...jangan tanya saya mana lagi jimat...sebab masing-masing ada kelebihan masing-masing.... 

"hurmmmm...siapa masing-masing tu???" 
"krik krik..."
"alahaiiii...masing-masing tu maksudnya antara scrub botol dengan scrub kilo tu...ada kelebihan masing-masing...tapi yang penting bahan sama...kelebihan tu merujuk pada harga"
"...siapa tanya soalan ni tadi ek???" 
"baguslah soalan korang nihhh...Nora bagi 5 bintang hikhikhik...."

TEMPAHAN SCRUB ORGANIK UNTUK BUAT JENAMA SENDIRI

Kalau korang nak tahu masa saya sedang menulis artikel ni anak-anak saya dah tidur semuanya...saya apa lagi terus merempitlah mengayat korang nih...sebab kalau boleh taknaklah awal-awal dah kecundang dengan azam baru 2018 saya iaitu tulis blog setiap hari huhuhu...Jom saya nak tunjuk korang jenis-jenis scrub yang saya buat untuk TEMPAHAN SCRUB ORGANIK UNTUK BUAT JENAMA SENDIRI haritu...

Yang dalam plastik besar putih jernih tu ada dua jenis scrub iaitu yang hat warnanya hijau tu scrub green tea dan yang hat warna brown-brown pekat tu scrub coklat(koko)...Scrub-scrub ni semuanya scrub organik yang saya proses sendiri...saya jenis kalau orang order baru saya proses...so,kat rumah saya memang tak simpan stok siap nih...yang saya simpan hanyalah stok bahan mentah...bila customer buat payment sahaja saya terus melompat dengan efisyennya untuk buat...tapi tengok keadaan juga...kalau masa tu time nak solat takdelah saya efisyen sangat...settlekan mana yang penting dulu hokeyyyy....yang penting saya akan bagi servis tiptop iaitu hantar barang keluar secepat mungkin...tapi yang dapat barang lewat tu semuanya adalah masalah kurier servis...ada juga customer saya yang kadang kala sampai barang lewat sebab macam-macam alasan yang diberikan oleh pihak kurier...hurmmm...agak kecewa dengan servis diorang la ni...

TEMPAHAN SCRUB ORGANIK UNTUK BUAT JENAMA SENDIRI


Yang hat beratur dalam bekas hitam tu pula adalah scrub kopi...actually,bekas tu bukan hitam taw...apekenamanya warna botol tuh...japppp...lupa.......haaaa dah jumpa,nama warnanya Amber hehehe...bukan Amber watak kartun robocar poli tu taw...hehehe...warnanya macam coklat-colat gelap la..bukan terlalu hitam pekat...
Scrub organik yang saya buat ni fungsinya untuk menyental kulit muka,kaki,tangan,badan,tengkuk,celah-celah dan semua tempat yang ada kulit...banyak betul saya sebutkan hahaha...kalau korang ada masalah kulit kusam memang sesuai sangat korang sental dengan scrub nih...ramai yang tanya saya apa bezanya scrub-scrub saya ni?...sebab ada banyak jenis...sebenarnya semuanya sama,cuma yang ,membezakan ia adalah bahan utama scrub tersebut...sebab saya guna bahan asli(sebenar) dalam semua pembuatan scrub saya...saya tak buat guna ekstrak...sebab tu kalau korang tengok scrub-scrub saya tak banyak warna...takde warna pelik-pelik macam biru ke...pink ke...kalau scrub greentea,makanya warna jadi hijau...kalau scrub oat warnanya jadi warna beige-beige gitu...warna sebenar....

TEMPAHAN SCRUB ORGANIK UNTUK BUAT JENAMA SENDIRI


So, kelebihan setiap scrub saya terletak pada kelebihan bahan utamanya...kalau kopi kelebihannya untuk antipenuaan,mencerahkan,menghilangkan parut,melembabkan dan banyak lagi...macam green tea pun sama,antipenuaan...menegangkan...kulit yang jenis berminyak memang sesuai sangat guna scrub greentea ni...yang kulit sunburn pun sesuai guna green tea...Kalau yang fokus nak mencerahkan dan melembutkan boleh pilih scrub oat...oat ni kerja dia memang mencerahkan...korang boleh google kelebihan bahan-bahan scrub tu...

TEMPAHAN SCRUB ORGANIK UNTUK BUAT JENAMA SENDIRI

Soalan yang biasa saya dapat dari customer yang nak buat jenama sendiri adalah "kak,dalam banyak-banyak scrub akak kan...mana satu scrub paling ramai orang order?" hehehe...kaget saya dengan soalan dia nih...Honestly saya cakap scrub kopi yang paling ramai orang order...diikuti dengan scrub oat dan green tea...scrub koko jarang-jarang orang order...bukan tiada orang order...tapi bukan selalu...Tapi kalau saya punya pemikiran...saya akan pilih yang paling sikit orang order sebab saya mungkin ada peluang untuk buat kelainan dan saya akan kurang pesaing...fikiran kita kan tak sama...lain orang lain pendapat...mungkin yang order scrub yang paling ramai orang order tu nakkan persaingan...siapa tahu kannnn...syabbas betiii...

TEMPAHAN SCRUB ORGANIK UNTUK BUAT JENAMA SENDIRI


Begitulah gamaknya cerita saya yang berhempas pulas juga menyiapkan seorang diri order-order mereka...ini la yang dikatakan dalam pahit ada manisnya...walaupun letih tapi saya bersyukur,masih ada rezeki buat saya dan keluarga dalam arena produk organik ni...walaupun tidak se-gah orang lain tetapi saya tetap juga menyiapkan tempahan dengan rasa bersyukur yang tidak terhingga...terharu beb...tetiba airmata bergenang...pehal plak minah nih,cerita last year kan...buat apa dikenang-kenang lagi...huhuhuhu

TEMPAHAN SCRUB ORGANIK UNTUK BUAT JENAMA SENDIRI

Oklah rasanya sampai kat sini sahaja saya nak cerita...airmata dah bergenang ni kena cari peti ais...tak pun bucu katil...baru best sikit nak terisak-isak...hahahahaha...so,korang yang nak buat jenama sendiri boleh try berurusan dengan saya yang alim-alim sempoi ni...atau kalau korang nak berjimat cermat membawa berkat boleh la check check check it out "KEDAI ZM BEAUTY @ SHOPEE" untuk menikmati servis penghantaran percuma untuk harga RM30 keatas dan berat 5KG kebawah hokeyyy...Baik berjimat korang...biat menangis semua syaiton nirrojim tengok kita tak membazir...

Kat kedai shopee saya ni segala produk organik homemade saya,saya dah sumbat kat sana...korang bolehlah cuci mata kat sana...kalau suka boleh beli...kalau tak suka bolehlah tolong doakan ada orang lain yang akan suka produk saya hehee...So,lastly thank's sudi baca saya membebel di TEMPAHAN SCRUB ORGANIK UNTUK BUAT JENAMA SENDIRI ....sok kita jumpa lagi ya...In Sya Allah...
Wassalam

Sebarang pertanyaan berkaitan boleh hubungi saya di :

PELUANG PERNIAGAAN ONLINE 2018 - STOKIS/AGENT GARLIC BALM DIPERLUKAN

Bismillah dan Assalammualaikum semua...harini macam lewat sikit bersiaran sebab harini sekolah cuti hujung minggu,so jadual ada lari sikit...hehehe...biasa pagi-pagi lepas siap semua masak for lunch saya akan bergegas hadap laptop...tapi harini tak dan korang oiiii...3 hero saya mengganas...so,kena utamakan anak-anak syurga dulu...merekalah pengarang jantung hati gedebuk gedebak saya huhuhu....Today saya nak cerita pasal PELUANG PERNIAGAAN ONLINE 2018 - STOKIS/AGENT GARLIC BALM DIPERLUKAN ...bunyinya macam best je kan...tapi tula...apapun yang kita buat mesti nak ada minat...kalau modal berjutapun kalau tak minat takkan kemana la bisnes tu...


PELUANG PERNIAGAAN ONLINE 2018 - STOKIS/AGENT GARLIC BALM DIPERLUKAN


Sebenarnya dah banyak kali saya war-warkan yang saya masih mencari sesiapa yang berminat nak join stokis/agent/dropship jual garlic balm ni...kat pesbuk saya cakap...kat blog ni pun saya ada cakap hehehe...tapi korang jangan ingat saya paksa pula...sekarang ni kan totally orang berniaga...zaman teknologi dihujung jari kan...rugi tak rebut peluang

Sambil-sambil saya membebel pasal peluang yang saya hidangkan pada korang yang berminat sambil tu saya nak tunjukkan aktiviti saya membuat kotak garlic balm saya ni...garlic balm saya ni tiada kotak khas untuk 1 botol...tetapi saya ada buat kotak khas untuk 10botol untuk agent...supaya lebih selamat masa proses saya nak pos...takut pecah kan...yela,botol garlic balm saya ni kaca...


PELUANG PERNIAGAAN ONLINE 2018 - STOKIS/AGENT GARLIC BALM DIPERLUKAN



PELUANG PERNIAGAAN ONLINE 2018 - STOKIS/AGENT GARLIC BALM DIPERLUKAN


Mesti korang tertanya-tanya kan macamana nak jadi stokis @ agent garlic balm ni...tapi sebelum tu saya nak cerita dulu tentang fungsi garlic balm ni...Garlic balm ini adalah hasil inovasi saya daripada petua tradisional turun temurun berabad-abad lamanya untuk merawat batuk dan selsema tanpa ubat...bukan itu sahaja ia juga dapat merawat gatal-gatal akibat alergik,gigitan serangga,nyamuk dan juga asma ringan...Garlic balm tiada rasa panas @ mint...Ia adalah 100% sama seperti minyak bawang putih buatan tangan...Garlic balm juga sesuai dijadikan minyak bayi kerana ia akan membuang angin dan elakkan bayi kembung perut...baby akan rasa selesa apabila menggunakan garlic balm sebelum tidur


PELUANG PERNIAGAAN ONLINE 2018 - STOKIS/AGENT GARLIC BALM DIPERLUKAN


Bila ditanya pula tentang kelebihan garlic balm ni @ kenapa korang perlu cuba garlic balm ni...garlic balm ini adalah 100% organik tanpa bahan kimia,pewangi @ essensial oil...Bau dan kesannya sama seperti minyak bawang putih petua tok nenek moyang kita dulu-dulu...saya buat garlic balm ni adalah untuk tujuan memudahkan mommy-mommy kat luar sana yang superb busy tu nak guna hehehe...takdelah bila nak guna baru terhegeh-hegeh nak cari bawang putih,garlic balm kan ada...

Selain memudahkan garlic balm ni lebih selamat dan jimatkan masa...cuba bayangkan kalau korang guna minyak bawang putih tu sapu kat anak korang,mesti lecehkan...takut menitik satu hal...takut terkirap kat atas tilam ke,lantai ke...isk..iskk...terpaksa cleaning sambil menyanyi lagu "bagaikan melukut di tepi gantang...begitulah dirikuuu..." (tiba lagu melukut...krik krik jap...apa kaitannya dengan minyak bawang putih terkirap???)hahaha...gitulah gamaknya gamaran situasinya....


PELUANG PERNIAGAAN ONLINE 2018 - STOKIS/AGENT GARLIC BALM DIPERLUKAN


Cara nak guna sangat-sangat mudah dan pratikal...korang guna konsisten in Sya Allah anak korang tak perlukan ubat batuk dan selsema...Kalau rasa-rasa anak nampak macam ada hint2 nak selsema @ batuk boleh terus apply...caranya apply pada tapak kaki,dada,belakang,rusuk kiri dan kanan,ubun-ubun,tengkuk dan bahagian sinus(tepi hidung dan dahi) Anak yang selsema mesti akan rasa tak selesa masa tidur...kadang-kadang sampai terjaga tengah malam menangis sebab hidung block....In Sya Allah kalau guna garlic balm masalah ini dapat diatasi...Tapi saya bagitahu siap-siap kat sini ya...jangan terlalu taksub dengan garlic balm @ kaedah rawatan diluar sana sebab kuasa penyembuhan hanya pada yang maha Esa...Hokeyyyy


PELUANG PERNIAGAAN ONLINE 2018 - STOKIS/AGENT GARLIC BALM DIPERLUKAN


Baiklah,kita back to the story about PELUANG PERNIAGAAN ONLINE 2018 - STOKIS/AGENT GARLIC BALM DIPERLUKAN...STOKIS telah dimansuhkan (latest update)


PELUANG PERNIAGAAN ONLINE 2018 - STOKIS/AGENT GARLIC BALM DIPERLUKAN


... Bagi mereka yang berminat nak jadi agent,Modal RM300 untuk 20botol...kalau nak free postage macam biasa lah korang boleh beli kat shopee juga "BELI GARLIC BALM DISINI" ...link yang saya bagi ni korang boleh beli 10 botol dengan harga agent tadi dengan cara "make offer" di shopee...."Tak tahu caranya??? "Jom tengok CARA STOKIS/AGENT/DROPSHIP BUAT ORDER DI PLATFORM MARKET PLACE SHOPEE ....korang boleh ikuti tutorial cara nak dapatkan free postage bila korang nak sign-up stokis/agent kat sana...mudah dan praktikal...Bagi mereka yang nak buat dropship pon boleh beli kat shopee...
Note : yang nak buat make offer sila whatsapp saya dahulu...01132484182

PELUANG PERNIAGAAN ONLINE 2018 - STOKIS/AGENT GARLIC BALM DIPERLUKAN

Apa-apapun pilihan terletak pada tangan korang...kalau berminat bolehlah join...kalau tak minat takpe...saya ok je hehehe...Maaflah sambil-sambil saya membebel saya dok lempaq-lempaq gambar DIY KOTAK PRODUK tu...hehehe...pasainya nak tunjuk bahawa saya komited sangat dengan bisnes garlic balm nih...sampaikan kotak pun saya buat sendiri kikiki...(yela tu...ke nak jimat kos...huhuhu) Bukan apa,barulah terasa bernilainya hasil titik peluh saya bila apa yang saya jual adalah hasil tangan saya sendiri...terasa kepuasannya...

So,saya stop karangan saya kat sini sebab jam dah dekat pukul 12 malam...dah mengantuk uooollllssss mata aiiii ni...so saya sudahi content PELUANG PERNIAGAAN ONLINE 2018 - STOKIS/AGENT GARLIC BALM DIPERLUKAN dengan babaiii...hehehe boleh ek gitu...korang kalau yang tak faham macamana nak sign up boleh wasap saya terus eh 01132484182 ...maafkan saya kalau ada salah dan silap,terutamanya ejaan hahahaha...then baru babaiiii...see you tumolo....
wassalam

Sebarang pertanyaan berkaitan boleh hubungi saya di :

KRIM MUKA ORGANIK HOMEMADE PUN BOLEH CANTIK - KRIM KUNYIT HOMEMADE

Bismillah dan Assalammualaikum guy's...Alhamdulillah bertemu lagi kita di storyboard KRIM MUKA ORGANIK HOMEMADE PUN BOLEH CANTIK - KRIM KUNYIT HOMEMADE harini...hehe...harini saya buat cerita sesimple mungkin sebab kena kejar masa...anak-anak dah sekolah ni masa habis atas jalan je...tiga orang anak sekolah nak hantar jemput berbeza-beza masa sebab diorang tak sekolah disekolah yang sama...ada yang dekat...ada yang jauh...huhuhu merasa juga jadi supermom atas jalan,jadual harianpun semakin pack,pagi-pagi dah kena prepare lunch dah....sebab kalau tak masak pagi memang tak siap semua kerja nanti...

KRIM MUKA ORGANIK HOMEMADE PUN BOLEH CANTIK - KRIM KUNYIT HOMEMADE

So,harini saya nak tunjuk hasil nurkilan saya last week...baru harini sampai turn untuk update...Saya ada buat dua jenis krim untuk muka...ramai yang tanya saya masa diorang nak beli..."Puan,krim kunyit ni krim yang kilo-kilo tu ke?" "eh..eh...bukan dik,krim kunyit saya ni saya yang buat sendiri dik"

Tak salah pun diorang nak tanya kan...sebab memang patut diorang tanya,sebab sekarang kebanyakan krim kunyit yang orang jual semua krim kilo dari thai...bukan saya cakap krim kilo ni tak elok...tetapi ada juga saya baca review orang yang cakap tak berapa selesa guna sebab panas....saya tak berani nak review sebab saya tak pernah try...tapi ada juga yang cakap ok dan berkesan...terpulang pada keserasian masing-masing la kann...

KRIM MUKA ORGANIK HOMEMADE PUN BOLEH CANTIK - KRIM KUNYIT HOMEMADE
~ krim Aloevera homemade

Mengikut pemerhatian saya,sejak akhir-akhir ni ramai sangat orang yang cari produk organik...walaupun mereka sedar produk organik ni bukannya dapat effect yang cepat...tapi mungkin mereka nak cuba satu kelainan...or mereka dah mula sedar betapa selesanya guna produk organik...maksud selesa tu adalah selesa dalam hati sebab produk organik tiada bahan kimia...100% organik

KRIM MUKA ORGANIK HOMEMADE PUN BOLEH CANTIK - KRIM KUNYIT HOMEMADE
~ krim kunyit homemade

For your info,krim muka saya ni saya proses bila ada orang order...saya tak buat sekali banyak...bila orang order saya terus tangkas buat...so,korang yang cuba krim muka organik saya ni iaitu krim kunyit dan krim aloevera,korang tak perlu risau elok ke lagi krim ni? tahan lama ke krim ni??? itu korang tak perlu risau sebab krim yang sampai kat tangan korang tu krim yang baru saya proses...

KRIM MUKA ORGANIK HOMEMADE PUN BOLEH CANTIK - KRIM KUNYIT HOMEMADE

Satu botol krim tu isinya 20gram...cukup guna untuk sebulan or lebih...so,sepanjang tempoh korang nak habiskan krim tu,ia adalah selamat digunakan...tidak rosak @ basi...saya dah uji dah...saya simpan selama 3 bulan still tidak rosak dan masih boleh diguna pakai...

Sebelum ni krim muka organik saya beratnya 10gram je...then baru-baru ni saya tukar packaging letak dalam bekas macam dalam gambar tu...antara sebabnya saya letak dalam bekas tu adalah supaya kualiti krim dapat dipelihara...sebelum ni bekasnya kena colek-colek krim dengan jari...takut bakteria yang ada kat jari korang tu berpindah ke krim,so saya ambil inisiatif untuk tukar packaging supaya kualiti krim terpelihara...Korang yang dah beli krim organik homemade saya ni jangan lupa kalau dah guna tu tutup balik kemas-kemas...jangan biarkan dia terdedah hokeyyyy....

KRIM MUKA ORGANIK HOMEMADE PUN BOLEH CANTIK - KRIM KUNYIT HOMEMADE

Kandungan krim muka organik saya ada penambahan bahan daripada krim yang lama iaitu ada penambahan Tea tree oil dan Vanila...Korang tahukan,tea tree oil ni memang bagus sangat-sangat untuk merawat kulit muka...especially untuk rawat muka yang bermasalah dan rosak...yang hat muka berjerawat batu,jerawat pasir...sun burn semua boleh pakai...Selain itu kunyit memang mengandungi anti septik untuk memelihara kulit disamping mencerahkan kulit secara semulajadi...dalam krim ni juga mengandungi Vitamin E

KRIM MUKA ORGANIK HOMEMADE PUN BOLEH CANTIK - KRIM KUNYIT HOMEMADE

Krim kunyit dan krim kunyit aloevera ni menggunakan aloevera sebagai base...so,bila korang pakai kat muka korang tak akan ada rasa panas @ hangat...malah kulit wajah korang akan rasa sejuk dan rileks...krim kunyit saya sarankan guna sebelum masuk tidur selepas menggunakan serum muka...tapi makesure serum muka korang tu dah meresap sepenuhnya dalam kulit tau...lebih senang korang letak selepas 30 minit selepas letak serum tak payah nak belek-belek muka kat cermin sambil berkata dalam hati"eh...dah meresap ke belum serum muka nih...emmm..."...bagi serum settle kerjakan kulit muka korang baru pas kat krim kunyit pula hehehe...tukar syif gitewww...

KRIM MUKA ORGANIK HOMEMADE PUN BOLEH CANTIK - KRIM KUNYIT HOMEMADE

Alhamdulillah,setakat ni semua customer yang cuba pakai bagi feedback yang baik dan ramai juga yang repeat order...walaupun produk tak viral..produk tak popular tapi masih ada permintaan...orang yang betul-betul organic lover's sahaja yang akan cari saya...dan yang paling penting tiada lagi rasanya servis buat produk kecantikan proses sebelum pos...semua produk yang kita beli kat pasaran semua dah proses lama dah...maybe 3 bulan yang lepas...or maybe 10 bulan yang lepas...or mungkin ada yang tahun lepas punya...mana taw kan...

KRIM MUKA ORGANIK HOMEMADE PUN BOLEH CANTIK - KRIM KUNYIT HOMEMADE

Apa-apapun kuasa membeli ditangan korang...kuasa memilihpun ditangan korang...tepuk dada tanya hati hokeyyy...settle dah short review saya tentang KRIM MUKA ORGANIK HOMEMADE PUN BOLEH CANTIK - KRIM KUNYIT HOMEMADE ...kalau ada yang nak try boleh terus contact saya or korang boleh beli kat "KEDAI ZM BEAUTY" di shopee...jimat sikit duit korang hehee...esok kita jumpa lagi ya...semangat ni nak tulis review hari-hari...hope kesampaian la impian saya nak buat artikel setiap hari...azam tahun baru tu...hehee...
Wassalam

Sebarang pertanyaan berkaitan boleh hubungi saya di :