ZURAINI.COM

Showing posts with label PRODUK ORGANIK HOMEMADE. Show all posts
Showing posts with label PRODUK ORGANIK HOMEMADE. Show all posts

MANFAAT GARLIC BALM HOMEMADE

Bismillah dan Assalammualaikum semua. Syukur Alhamdulillah saya masih disini...di bumi Allah...masih diberi peluang untuk menghirup udara setakat harini...Harini saya nak update pasal satu produk homemade saya yang semakin hari semakin orang minat nak ambil tahu. So,oleh kerana orang dah mula nak ambil tahu saya akan sekali lagi kongsikan MANFAAT GARLIC BALM HOMEMADE

MANFAAT GARLIC BALM HOMEMADE

Ini adalah garlic balm homemade milik saya sepenuhnya yang saya sendiri buat menggunakan kedua tangan saya dengan niat untuk mencari rezeki. Firstly saya nak ucapkan terima kasih kepada semua yang sudi beli garlic balm homemade saya. Then yang keduanya saya nak bagitahu kepada semua bahawa mulai hari ini botol garlic balm homemade saya akan di tukar kepada yang lebih besar sedikit berbanding yang dalam gambar ini 

MANFAAT GARLIC BALM HOMEMADE


Ini adalah batch terakhir saya yang menggunakan botol size 20g. Batch yang terakhir saya proses baru-baru ini telah habis terjual semuanya dan buat masa sekarang saya kekeringan stok dan In Sya Allah stok akan kembali normal minggu hadapan. Korang kalau yang baru nak mencuba boleh terus whatsapp saya untuk beli @ korang boleh beli di market place yang saya telah upload semua produk saya disana. Ikut suka korang yang mana satu korang selesa. Korang boleh cari Garlic Balm Homemade di Lazada,Shopee,Avana,Carousell,Mudah dan My bazar dibawah jenama zm beauty

MANFAAT GARLIC BALM HOMEMADE

Buat pengetahuan korang saya jual garlic balm homemade by zm beauty dengan harga RM15 untuk 20gram ini dan selepas ini saya akan jual dengan harga RM20 untuk 30gram...Harga promosi pengenalan RM10 telah tamat dan jangan tanya lagi tentang harga promosi tu ye sayang-sayang semua

Baru-baru ni ada customer bagi feedback yang dia gunakan garlic balm homemade ni pada bisul dan alhamdulillah bisulnya cepat baik...Memang saya pernah dengar orang tua-tua cakap kalau nak bagi bisul cepat elok guna bawang putih,tapi tak sangka pula yang guna garlic balm juga bagi effect yang sama kan...hehehe terharu sat...

Garlic balm homemade ini dibuat menggunakan Extra Virgin Olive Oil taw...so korang tak perlu risau tentang keselamatan pada kulit baby korang sebab ia tidak panas. Sayapun tiada letak any essential oil sebab biasanya bukan semua baby sesuai dengan essential oil. So,saya lebih selesa menggunakan pure garlic sebagai bahan utama garlic balm homemade ini

MANFAAT GARLIC BALM HOMEMADE

Garlic balm ini adalah satu alternatif untuk merawati gejala batuk dan selsema untuk bayi dan kanak-kanak tanpa ubat...Tapi saya rasa bukan hanya untuk mereka sahaja,orang dewasa juga sesuai menggunakannya sebab kami sekeluargapun menggunakannya dan tiada memberi apa-apa infection setakat ini. Pernah baru-baru ni anak saya hidung tersumbat dan tak dapat tidur,lepas saya sapukan garlic balm di dada,belakang,tapak kaki,sinus area dan ubun-ubun dia terus tidur lena sampai pagi

Alhamdulillah,ini adalah satu ikhtiar sahaja,sebab yang menyembuhkan bukan kita...kita sekadar berusaha untuk memberikan yang terbaik untuk anak-anak kita...kann...Bagi yang ada penyakit asma juga boleh amalkan garlic balm ini sebagai rawatan alternatif

MANFAAT GARLIC BALM HOMEMADE

Kat gambar atas ni saya ada selitkan MANFAAT GARLIC BALM HOMEMADE untuk tatapan korang. Apa yang saya sarankan baiklah kita gunakan ubatan tradisional yang natural sebelum kita membuka peluang kepada anak kita mengambil ubat-ubatan moden. Tak salah mencuba kerana ikhtiar tu wajib...saya tak sarankan baby untuk ambil ubat selsema @ batuk sebab ia sangat tidak sesuai di ambil oleh mereka

Anak istimewa saya dari kecil hingga umur 6 tahun tidak pernah ambil sebarang ubat dan dia seorang yang sihat...tapi yela kan...dia kan istimewa...anak syurga...pasti ada malaikat yang melinduginya. Kalau dia batuk @ selsema saya just apply garlic balm then dia akan sendiri recover. Alhamdulillah mungkin ia serasi dengan anak-anak saya

MANFAAT GARLIC BALM HOMEMADE

MANFAAT GARLIC BALM HOMEMADE

Ini adalah batch yang terakhir yang sempat saya ambil gambar sebelum saya pos. Tiba-tiba rasa sedih pula huhuhu...Lepas ni akan keluar botol yang baru...Semuanya sama cuma size sahaja berbeza. Terima kasih kepada seorang customer dari JB yang order 100 botol dan 50 botol dari Selangor...Terima kasih kepada semua yang sudi berurusan dengan saya. Saya harap garlic balm saya dapat memberi manfaat kepada mereka yang memerlukan

Kepada sesiapa yang berminat nak borong @ buat brand sendiri korang boleh terus whatsapp saya juga. Terima kasih kerana sudi singgah di entri MANFAAT GARLIC BALM HOMEMADE...Saya doakan semua yang mencuba garlic balm homemade saya akan dapat kesembuhan dengan izin Allah s.w.t...kita jumpa lagi di lain masa okeyyy...Salam sayang dari saya
Wassalam

Sebarang pertanyaan berkaitan boleh hubungi saya di :

PEMBEKAL PRODUK KECANTIKAN ORGANIK MALAYSIA - HOMEMADE

Bismillah...
Assalammualaikum semua...rindu rasanya nak membebel kat sini...Lama dah saya tak update entri sebab kami 1 family demam,batuk & selsema berjemaah...huhuhu...sabar jela. Harini saya akan cerita sedikit pasal aktiviti saya yang terbaru...Banyak order produk homemade yang saya terima baru-baru ni...ada yang order scrub,sabun,toner,serum dan banyak lagi...So,saya pilih tajuk PEMBEKAL PRODUK KECANTIKAN ORGANIK MALAYSIA - HOMEMADE untuk entri saya kali ini...

Buat pengetahuan semua,saya adalah seorang pembekal produk organik homemade di Malaysia. Saya telah menjalankan perkhidmatan ini lebih kurang setahun lebih dan sehingga hari ini alhamdulillah produk yang saya hasilkan dapat perhatian penggemar produk organik

PEMBEKAL PRODUK KECANTIKAN ORGANIK MALAYSIA - HOMEMADE

PEMBEKAL PRODUK KECANTIKAN ORGANIK MALAYSIA - HOMEMADE

Gambar di atas adalah salah satu produk yang saya hasilkan. Kalau siapa tak kenal produk ini,ia adalah scrub kopi dalam bentuk cecair...Tapi ia bukan terlalu cair macam mandian @ syampu taw...Ia agak pekat dan mudah untuk apply...( tak tumpah @ meleleh )

Scrub kopi ini menggunakan gula sebagai base scrub...Ramai yang tanya saya kenapa tak guna garam sebagai base scrub? Saya memang tak guna garam sebagai base scrub ya..sebab garam akan menyebabkan kulit kita kering dan luka...Garam ni panas dik...huhuhu...saya pernah jumpa sorang customer yang mengadu beli scrub yang guna garam sebagai base...menangis dia sebab mukanya bagaikan terbakar selepas guna scrub tu...Tapi wallahualam...kita tak tahu apa tindakbalas garam ni kan...mungkin ada orang yang boleh masuk dengan tindak balas garam...siapa tahu...

PEMBEKAL PRODUK KECANTIKAN ORGANIK MALAYSIA - HOMEMADE

PEMBEKAL PRODUK KECANTIKAN ORGANIK MALAYSIA - HOMEMADE

Ni sempat saya snap gambar masa saya sedang proses scrub kopi untuk customer tempah baru-baru ini. Customer ni order scrub kopi. Dalam banyak-banyak scrub yang saya buat,scrub kopi yang paling banyak permintaan dan yang paling banyak orang repeat order taw...Banyak dah testimoni yang saya kumpul daripada customer yang sukakan keberkesanan produk homemade saya

Produk homemade ini bukan sahaja organik tetapi ia tidak akan memberi kesan sampingan kepada pengguna...Produk ini boleh digunakan oleh semua lapisan umur tak kira bayi hingga ke dewasa kerana tiada penggunaan bahan kimia didalam proses pembuatan produk organik homemade

PEMBEKAL PRODUK KECANTIKAN ORGANIK MALAYSIA - HOMEMADE

Selain daripada scrub saya ada buat beberapa produk lain juga. Kepada yang baru pertama kali masuk ke dalam blog ini boleh geledah blog saya ni untuk cari produk lain yang saya buat

Yang terbaru ni saya telah buat satu sabun kecantikan khas untuk sorang customer ni. Mula-mula tu dia ambil sample then selepas 2 minggu test dia berpuashati dengan hasil sabun ni dan terus buat tempahan buat jenama sendiri. Ini adalah kali ke-2 dia buat pesanan...Alhamdulillah...ramai yang berpuashati dengan hasil sabun tersebut

PEMBEKAL PRODUK KECANTIKAN ORGANIK MALAYSIA - HOMEMADE

Haaa...ni dia salah satu order saya yang sempat saya snap baru-baru ni...Order scrub kopi,sabun,toner dan serum daripada customer...Yang lain-lain saya tak sempat nak snap sebab kalut sangat mengejar masa. Korang kalau nak try produk homemade saya boleh beli tester dulu...Kalau dah puashati dengan produk tu baru proceed untuk jenama sendiri...Kalau tak puashatipun korang boleh bagitahu untuk saya menambahbaik kualiti produk pada masa akan datang

Rasanya cukup setakat ini coretan saya kali ni sebab sebenarnya saya ada dalam bilik seminar tapi oleh kerana sampai awal sempat saya update entri ni sekejap...Korang kalau nak berurusan dengan saya terus je whatsapp saya taw...Jangan segan-segan...Thank you pada yang sudi singgah di entri PEMBEKAL PRODUK KECANTIKAN ORGANIK MALAYSIA - HOMEMADE & jumpa lagi next entri...Babai

Wassalam

Sebarang pertanyaan berkaitan boleh hubungi saya di :

PEMBERSIH MUKA KUNYIT MADU UNTUK KULIT KERING

Bismillah dan Assalammualaikum semua...selamat datang ke teratak simple saya ni. Blog saya ni tempat saya bercerita tentang aktiviti homemade product saya disamping berkongsi info yang saya rasa patut dikongsikan...Harini saya nak share lagi satu info mengenai produk homemade saya iaitu PEMBERSIH MUKA KUNYIT MADU UNTUK KULIT KERING 

PEMBERSIH MUKA KUNYIT MADU UNTUK KULIT KERING

Kalau korang ikuti blog saya ni mesti korang perasan yang saya memang sedia ada keluarkan sabun kunyit madu versi sabun ketul...tetapi kali ni saya buat versi cair yang boleh diletakkan dalam botol pump...


Sebenarnya tiada perbezaan antara dua jenis sabun ini...totally adalah sama cunma yang bezanya adalah bentuk fizikalnya iaitu beku dan cair...Kenapa saya buat macamtu??? Saya sebenarnya memenuhi permintaan customer...mereka suka sabun kunyit madu versi beku tetapi susah nak bawa untuk traveling...so mereka request untuk di cairkan...


PEMBERSIH MUKA KUNYIT MADU UNTUK KULIT KERING

Maka sayapun cuba untuk merealisasikan permintaan customer dan akhirnya berjaya...Untuk first batch ni saya tak buat banyak...sebab baru nak test market kan...Dan saya jual pun harga tak mahal mana sebab saya lebih fokus untuk bagi orang cuba guna produk organik...sebab majoriti yang membeli adalah mereka yang nak jual balik...so,memang wajibla mereka testing dulu kannn...


Saya rasa sabun jenis cair lebih baik guna sebab kurang pencemaran...Pencemaran yang saya maksudkan disini adalah kalau kita guna botol pump sabun kita tak terdedah dengan benda asing yang kita tak nampak...contohnya bakteria...


PEMBERSIH MUKA KUNYIT MADU UNTUK KULIT KERING

Kalau kita guna sabun jenis beku ni sabun tu lebih terdedah dengan risiko pembiakan bakteria. Kadang-kadang kita tangan tak cuci terus je pegang sabun tu kan...memangla sifat sabun ni untuk membersihkan tetapi ada juga yang gagal berfungsi begitu


Lebih-lebih lagi kalau kita ni jenis suka share-share sabun kalau duduk satu rumah...Tak kira la suami isteri pun memang tak boleh share tau...So,disinilah kelebihan sabun yang menggunakan botol pump @ botol biasa(maksudnya cecair)



Asyik cerita pasal fizikal sabun je...bila nak cerita fungsi sabun??? Hehehe...fungsi sabun yang versi ni sama je macam sabun kunyit madu sebelum ni taw...Sabun kunyit madu berfungsi untuk melembabkan kulit,menghilangkan kulit kusam,parut jerawat,jeragat,keringkan jerawat,cerahkan kulit dan banyak lagi ikut cara korang pakai


PEMBERSIH MUKA KUNYIT MADU UNTUK KULIT KERING

Jap...sebelum terlupa saya nak bagitahu lagi sekali bahan yang terkandung dalam sabun ni juga. Setiap kali buat entri mesti bagitahu kan...hehehe takpelah...baru puashati...bahan yang terkandung dalam PEMBERSIH MUKA KUNYIT MADU UNTUK KULIT KERING ni adalah kunyit,madu,gliserin,olive oil...Saya kalau buat sabun memang tak letak bahan yang banyak ya...sebab apa taw...sebab kalau banyak sangat bahan yang dicampur kulit akan jadi confuse untuk bertindakbalas


Sentuh pasal cara pakai pula adalah bab yang paling gerun sikit saya nak story...pasaipa??? Sebab kita ni ada macam-macam ragam...macam-macam tabiat...ada yang penuh bersemangat nak guna dengan konsisten dan ada yang bersemangat masa nak beli je...pas beli pakai sekali je...pastu terus jadi perhiasan tambahan dalam bilik mandi...betulkan???yang inilah patut di ubah...


PEMBERSIH MUKA KUNYIT MADU UNTUK KULIT KERING

Kalau boleh korang nak dapat hasil yang gemilang kenalah pakai dengan konsisten...Tak susahpun nak maintain pakai sabun kunyit madu ni taw...Setiap kali solat korang cuci muka pakai sabun ni...Habis cerita...dah dapat maintain...hehehe...jangan risau,kulit korang takkan ada rasa pedih @ terik kalau kerap cuci muka...


Kenapa saya begitu yakin yang sabun kunyit madu ni sangat efektif??? Saya bukan nak war-warkan kepada korang kalau pakai sabun kunyit madu semua masalah kulit muka dalam dunia ni akan selesai...Bukan gitu taw...saya cuma jelaskan yang sabun ini dapat membantu korang menyelesaikan masalah kulit korang kalau korang serasi dengan sabun ini...


PEMBERSIH MUKA KUNYIT MADU UNTUK KULIT KERING


Dan sehingga hari ini semua customer saya yang cuba sabun ini memberi feedback yang positif...Alhamdulillah...kerana saya yakin dengan produk organik...sekiranya ia tidak efektif kepada seseorang ia tidak akan memberi kesan yang negatif...ia tidak akan merosakkan kulit korang...Sooo? Saya rasa tak salah kalau mencuba...kan???



Kesimpulan daripada cerita saya kat atas ni adalah saya nak bagitahu korang yang saya ada buat PEMBERSIH MUKA KUNYIT MADU UNTUK KULIT KERING...pembersih muka saya 100% organik tanpa bahan kimia...selamat digunakan tanpa kesan sampingan...itu je huhuhu...Yang lain-lain itu adalah sekadar pandangan dan nasihat untuk korang...Thank's sudi singgah...Kalau nak chatting dengan saya just whatsapp ya...Jumpa lagi...
Wassalam

Sebarang pertanyaan berkaitan boleh hubungi saya di :

TAK RASA SAKIT DAN PEDIH GUNA PRODUK ORGANIK

Bismillah...
Assalammualaikum korang...Malam tadi saya dapat banyak testimoni fresh...so harini saya nak update sikit testimoni yang saya dapat...sebab saya kalau boleh nak tulis semua perkara yang berkaitan dengan produk saya kat sini sebab senang nak buat rujukan untuk customer...Nanti saya tak update bila orang tanya tercari-cari pula...bila dah tepek kat sini senang nak cari kannnn...Satu pengakuan yang buat saya teruja dan terharu bila customer cakap TAK RASA SAKIT DAN PEDIH GUNA PRODUK ORGANIK...yeah...inilah yang selalu saya cuba nak bagitahu korang semua...

TAK RASA SAKIT DAN PEDIH GUNA PRODUK ORGANIK

Korang tahukan sebab apa tak pedih? Jawapannya cuma satu sebab ia adalah 100% organik...Produk saya buat adalah 100% guna bahan asli...tiada bahan kimia untuk cepat cantik,cepat putih...cepat gebu gebas dimasukkan ke dalam produk homemade saya. Kalau nak pakai organik homemade kena banyak bersabar sebab ia bukan terus jadi flawless dengan cepat...tapi ia akan memelihara kesihatan kulit kita dari dalam secara natural

Adik ni pakai produk krim kunyit,krim greetea,scrub greentea + oat dan sabun greentea + madu...Masa adik ni beli produk homemade saya dia alami masalah muka rosak sebab tersalah pakai 2 skincare yang hangat dipasaran...nama skincare saya tak berhak untuk mention(sorry) Alhamdulillah...saya harap adik ni dapat pulih dengan sempurna...Hebat juga penangan greentea ni...Patutlah sejak akhir-akhir ni ramai betul yang beli dan tanya pasal scrub dan sabun greentea

TAK RASA SAKIT DAN PEDIH GUNA PRODUK ORGANIK

Setiap kali saya dapat customer saya akan dapatkan feedback mereka selepas menggunakan produk homemade saya...bukan tujuan saya untuk testimoni semata tetapi saya dapat rasakan satu kepuasan yang sebenar bila dapat bantu orang menyelesaikan masalah kulit mereka. Tak salah guna produk ikut kehendak masing-masing tetapi haruslah berhati-hati dalam memilih produk untuk kebaikan korang

TAK RASA SAKIT DAN PEDIH GUNA PRODUK ORGANIK

TAK RASA SAKIT DAN PEDIH GUNA PRODUK ORGANIK

Ni antara feedback lain dari customer yang pernah cuba produk homemade saya. Semalam saya ada janji untuk dapatkan feedback serum organik...Tu dia dah komen bila bangun pagi muka rasa lembab dan best sangat guna serum organik tu...Sebab apa serum organik ni disarankan pakai sebelum tidur...Masa tidur adalah masa untuk badan kita berehat...masa badan kita berehat hormon-hormon akan bangun buat kerja....

So...korang-korang yang baru bercadang nak bertukar ke organik ingat tu TAK RASA SAKIT DAN PEDIH GUNA PRODUK ORGANIK. Tapi akan rasa sakit hati kalau jenis tak sabar huhuhuhu...Jangan risau...bahan yang baik pasti akan dapat hasil yang baik.In Sya Allah produk organik homemade tidak akan bagi kesan buruk kepada korang...Bagi saya bila pakai produk homemade ni rasa tenang dan selesa je...Korang tak nak rasa ke????hehehe...Ok lah...kita jumpa lagi nextime okeyy...Thank's sudi singgah...

Wassalam

Sebarang pertanyaan berkaitan boleh hubungi saya di :

SERUM WAJAH YANG BAGUS DAN MURAH

Bismillah dan Assalammualaikum sahabat semua...harini saya akan buat satu update ringkas pasal SERUM WAJAH YANG BAGUS DAN MURAH...Haaaa...siapa yang tak nak bagus dan murah kan...zaman sekarang ni semua orang nak berjimat...

SERUM WAJAH YANG BAGUS DAN MURAH

Sambil-sambil saya nak cerita pasal serum wajah yang bagus dan murah ni saya cerita sekali aktiviti buat sample serum untuk customer. Dek saya ni buat serum organik saya nak share la kelebihan menggunakan serum organik ni

SERUM WAJAH YANG BAGUS DAN MURAH

Serum ni last week saya buat untuk customer yang request sample serum organik yang tiada bahan kimia katenye...hahaha...so saya buatkan serum yang dibuat daripada Aloevera. Macam biasalah olive oil memang wajib saya letak dalam produk yang saya hasilkan sebab dengan olive oil kulit kita akan lebih lembab

Sambil saya review serum wajah yang bagus ni saya share kelebihan serum yang saya buat ni...Sudah semestinya kelebihan utama adalah organik tanpa bahan kimia yang boleh merosakkan kulit wajah korang. Serum ni sesuai untuk semua jenis kulit dan semua peringkat usia

Kelebihan yang lain pula melembabkan kulit,menghilangkan jerawat pasir,mengecutkan jerawat,memudarkan parut jerawat,menghilangkan kesan penuaan,menegangkan kulit,mencerahkan kulit,menyerap minyak berlebihan pada kulit dan banyak lagi. Serum ni korang boleh pakai sebelum korang masuk tidur. Jom kita putihkan kulit muka dengan serum organik tanpa bahan kimia secara natural jom...

Macam biasalah ye...apapun yang kita buat dalam kehidupan seharian ni kena istiqomah,baru dapat hasil yang memberangsangkan...Kalau kita kerja bagus dapat bonus lebih...sama gak macam kita pakai skincare  @ consume produk kesihatan...nak hasil terbaik kena konsisten hokeyy

Apa yang menarik tentang serum ini adalah korang boleh pakai dengan kerap...Kalau rasa macam kulit kering korang boleh sapukan pada kulit kering tu...Kalau yang dok kerja dalam air cond tu ada masalah kulit kering boleh letak serum ni...Pastu kalau korang nak pakai mekap boleh letak serum ni dulu kat muka...

SERUM WAJAH YANG BAGUS DAN MURAH

Ni dia dah siap packing dah serum untuk customer. Customer ambil sample sabun kunyit madu juga untuk testing

SERUM WAJAH YANG BAGUS DAN MURAH

Dan next day barang yang saya pos tu sudah pun berada ditangan customer...Alhamdulillah,Allah memudahkan urusan saya...Baru-baru ni saya ada tanya feedback daripada customer tentang serum wajah organik tu tapi dia belum try lagi...Cuma sabun je dia dah try...so saya tepek feedback sabun jela ye....next entri saya letak feedback serum pula

SERUM WAJAH YANG BAGUS DAN MURAH


Alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar dan ramai yang berpuashati dengan hasil tangan saya. Apa-apapun pilihan terletak pada tangan sendiri...Kepada yang berminat nak try serum terbaik untuk kulit berminyak boleh try serum wajah organik saya ni juga...But,serum ni sesuai untuk semua jenis kulit...coz ia adalah organic

SERUM WAJAH YANG BAGUS DAN MURAH

Yang baik itu milik Allah dan yang kurang itu adalah kelemahan saya...Setiap kelebihan mesti ada kekurangan...Tapi sebelum kita cuba kita takkan tahu apa kekurang itu betul takkkk? Soooo...betul lah orang selalu kata "belum cuba belum tau tauuuu" hahaha...so kalau korang nak tahu kelemahan serum ni korang kena cuba hokeyyy...

Harga??? Tengok tajuk ada tulis murah...memang harga murah je saya jual sebab saya lebih suka jual sebagai sample sebab kebanyakan customer saya adalah mereka yang nak berniaga...ada yang nak bisnes skincare organik...ada yang nak scrub organik...so kita jual murah-murah sudah bagi orang testing kan...Harga mampu milik tau  jangan risau...

Dapatkan SERUM WAJAH YANG BAGUS DAN MURAH dengan saya tentunya 100% organik. Jumpa lagi next entri...Terima kasih singgah...

Wassalam

Sebarang pertanyaan berkaitan boleh hubungi saya di :

PEMBEKAL PRODUK ORGANIK

Bismillah dan Assalammualaikum semua...Alhamdulillah saya masih lagi disini untuk update blog saya setelah lama menghilangkan diri...Maaflah lama dah tak muncul sebab saya busy buat sabun,scrub,toner,serum....ada customer order...Alhamdulillah rezeki anak-anak...Harini saya nak cerita pasal SCRUB GREEN TEA lagi sekali sebab saya teruja sangat lately ramai pula yang order scrub green tea...Saya adalah PEMBEKAL PRODUK ORGANIK di Malaysia

Baru-baru ni seorang customer dari W.P.Labuan yang order scrub green tea ni 5kg. Macam biasa la selalunya customer yang beli semuanya untuk berniaga...takkan nak guna sendiri 5kg ye tak? hehehe...Thank God sebab ada juga yang prihatin dengan kelebihan produk organik ni


PEMBEKAL PRODUK ORGANIK

Korang nak tahu tak??? Dalam pada saya bersemangat membuat produk organik untuk sama-sama membantu kawan-kawan nak berniaga ada juga yang cuba untuk mematahkan semangat saya. Ada yang mempertikaikan produk yang saya hasilkan sendiri...dengan tangan saya sendiri tak boleh pakai...bahaya sebab tiada KKM...tiada GMP...tiada HALAL...

Bagaikan kena panah jiwa saya ni diperkatakan macam gitu...Saya dah setahun dah buat kerja ni untuk sara anak-anak saya...belum pernah lagi orang datang kat saya bagitahu mukanya hancur lebur sebab produk homemade saya...belum pernah lagi yang datang kat saya cakap produk homemade saya tak sesuai dengan mereka...Alhamdulillah semuanya bagi feedback yang positif bila pakai produk homemade saya

Mereka yang beli produk homemade saya untuk berniaga pula siap repeat order lagi...Saya ada letak screen shot testimoni di bahagian testimoni korang boleh tengok...Bukan saya nak cakap produk homemade saya paling bagus in the world but...janganlah pandang serong pada usaha saya untuk cari rezeki

So...harini saya nak declare yang produk homemade saya @ produk bawah jenama ZM BEAUTY memang tiada KKM,GMP @ HALAL sebab saya buat produk di rumah je...bukan di kilang besar...Saya bisnes homebase je sayang-sayang semua...Kalau korang nak berurusan dengan saya korang boleh terus whatsapp saya dan kita cerita baik-baik...

Saya tak pernah mengaku dimana-mana yang saya ni syarikat besar yang ada KKM semua tu...Saya berterus terang yang saya adalah seorang pengusaha produk organik homemade...So bila korang dengar je perkataan "homemade" sila sematkan dalam otak yang homemade tiada KKM,GMP @ HALAL okey...Tiada paksaan untuk beli produk homemade saya


PEMBEKAL PRODUK ORGANIK

Kat sini saya nak ambil kesempatan untuk bagitahu korang facebook page saya yang lama PEMBORONG SCRUB ORGANIK MALAYSIA telah bertukar ke page yang baru taw...Sekarang korang boleh tengok page saya yang baru di HOMEMADE BEAUTY MALAYSIA

Oklah...kita berbalik pada cerita tadi pasal scrub green tea. Antara kebaikan scrub green tea adalah untuk membuang sel kulit mati,menegangkan kulit,melembutkan kulit,melembabkan kulit dan banyak lagi manfaatnya yang korang boleh rasa bila korang pakai...Semua orang tahu kan manfaat scrub green tea ni sangat kaya dengan antioksidan dan sangat baik untuk kulit

Dan untuk pengetahuan semua scrub-scrub saya adalah dalam bentuk lembab ya...bukan kering macam debu tu...sebab ada yang tanya pasal tekstur scrub saya...Scrub saya bercampur dengan minyak zaitun dan vitamin E...Teksturnya agak lembab


PEMBEKAL PRODUK ORGANIK

Haaa...jelas tak teksturnya kat gambar tu??? Scrub green tea ni bukan macam debu...mmmmm jap saya bagi contoh...apa eh???...haaaa...macam serbuk kunyit @ kari @ kopi @ teh...scrub saya bukan macam tu...Scrub saya kalau kena angin tak terbang...hahahaha...Haaa...inilah ayat yang senang sikit saya nak explain...


PEMBEKAL PRODUK ORGANIK

Alhamdulillah selesai juga permintaan customer scrub green tea 5kg...Harap-harap customer ni berjaya memulakan bisnes dengan produk organik


PEMBEKAL PRODUK ORGANIK

Dan korang...saya nak share ni...sangat-sangat amazing sebab barang yang saya pos tu esoknya sampai ke W.P.Labuan...Terkejut saya...huhuhu...Macamana pos laju boleh buat pun saya tak sure tapi saya rasa itu semua rezeki dia untuk dapat barang sampai awal...Sebab kadang-kadang ada yang saya pos lewat sampainya...Wallahualam...semua ni adalah perancangan Allah...Terima kasih awak sebab sudi berurusan dengan saya

Apa yang penting yang saya nak sampaikan kat sini kalau boleh bertukarlah pakai produk yang organik...lebih selamat untuk kulit kita sebab produk yang 100% organik never ever rosakkan kulit ye sayang-sayang semua...memang lambat sikit nak cantik tapi apa yang penting kulit kita sihat dan tidak memudaratkan...Betul ke betul??? hehehe

Rasanya cukup setakat ini perkongsian PEMBEKAL PRODUK ORGANIK saya hari ini ...esok saya akan update lagi pasal aktiviti lain ya...maafkan saya kalau cerita saya buat korang terasa sebab saya hanya insan biasa yang sering buat silap...Jumpa lagi next entri...Terima kasih

Wassalam

Sebarang pertanyaan berkaitan boleh hubungi saya di :


SCRUB MUKA GREEN TEA

Assalammualaikum semua organic lover's yang sudi singgah kat sini...Selamat datang kepada yang pertama kali menjejakkan mata di blog simple saya ni..Harini saya nak share pasal SCRUB MUKA GREEN TEA sebab baru-baru ni ramai pula yang order SCRUB MUKA GREEN TEA ni...So...untuk kemudahan mereka refer manfaat scrub green tea eloklah rasanya saya tulis siap-siap disini...hehehe



SCRUB MUKA GREEN TEA

Ni salah seorang customer yang nak try dulu SCRUB MUKA GREEN TEA,so dia beli 1kg dulu...Dia cakap nak cuba berniaga untuk cari duit lebih...Harap-harap niat murni dia tercapai lah kan...

Alhamdulillah barang dia dah pun sampai dan dia dah pun cuba guna SCRUB MUKA GREEN TEA tu...Masa saya pos kan ordernya saya ada selitkan sabun muka green tea juga...itupun dia dah try...Syukur alhamdulillah customer suka dengan produk saya...


SCRUB MUKA GREEN TEA
Sebenarnya SCRUB MUKA GREEN TEA ni boleh je korang buat sendiri kat rumah. Saya akan kongsi green tea scrub diy untuk tatapan korang semua... Caranya sangat simple...Ambil 5 sudu gula campurkan 1 sudu teh hijau dan campurkan 2 sudu minyak kegemaran korang...Minyak apa-apapun boleh...Macam saya lebih suka guna olive oil sebab olive oil ni sangat-sangat baik untuk kecantikan kulit. Lepastu korang letakkan vitamin E untuk bagi lebih power...Kalau korang nak lebih best boleh letak madu masa korang nak pakai scrub tu...

Senang kan cara nak buat SCRUB MUKA GREEN TEA...Pastikan korang tutup rapat-rapat scrub tu selepas guna sebab nanti ramai pula yang nak kongsi guna scrub tu hehehe...

FUNGSI SCRUB GREEN TEA 
SCRUB MUKA GREEN TEA

Ini adalah salah satunya fungsi SCRUB MUKA GREEN TEA...Tapi bagi saya fungsi ni bukan khas untuk SCRUB MUKA GREEN TEA je sebab semua scrub pun berfungsi untuk membuang sel kulit mati...Kita anggap ia fungsi umum untuk semua jenis scrub okey...Kita ambil fungsi yang lain pula hehehe...


SCRUB MUKA GREEN TEA

Ini adalah lain-lain manfaat scrub green tea yang perlu korang tahu...Setiap apa yang kita nak guna kita perlu ambil tahu sebab takut nanti ada yang tersalah pilih produk pula ye tak...Apa yang penting green tea sangat kaya dengan antioksidan dan vitamin yang sangat bagus untuk kulit...yang lain-lain korang baca sendiri ek...hehehe

Saya bersyukur kerana sehingga hari ini masih mendapat permintaan produk green tea scrub diy dan produk-produk diy saya yang lain. Saya harap saya dapat memberikan perkhidmatan yang terbaik untuk korang...dan semua orang berpuashati dengan servis yang saya berikan. 

Korang boleh jenguk-jenguk blog ni untuk tengok produk homemade saya yang lain...Terima kasih kepada yang layan artikel SCRUB MUKA GREEN TEA saya ni...Jumpa lagi next story

Wassalam


Sebarang pertanyaan berkaitan boleh hubungi saya di :

PETUA HILANGKAN SELSEMA BAYI GUNA BAWANG PUTIH

Bismillah...
Assalammualaikum semua...Harini saya nak share beberapa tips untuk merawat bayi @ anak-anak yang dijangkiti virus selesema @ batuk dengan cara tradisional. Bila sebut tradisional semua orang tahu bahawa rawatan ini tanpa menggunakan ubat-ubatan moden...So...let's go...kita layan PETUA HILANGKAN SELSEMA BAYI GUNA BAWANG PUTIH ...hehe ingat bawang putih untuk masak je...
PETUA HILANGKAN SELSEMA BAYI GUNA BAWANG PUTIH
Bila bayi diserang selsema ibulah yang paling menghadapi masalah...Contohnya kalau anak saya selsema memang tak boleh tidur malam...saya perlu letak dia atas riba sambil peluk sampai ke pagi...bila letak atas tilam dia akan menangis macam kena pukul...Baby ni kalau dijangkiti selsema akan menyebabkan dia sukar bernafas dan kurang selera...Dan kalau selsema yang agak teruk akan menyebabkan keradangan,mata merah,rongga hidung membengkak yang akan mengakibatkan suhu meningkat dan demam

Petua anak selsema paling murah guna bawang putih...bukan hanya murah tetapi ia sangat mujarab dan selamat. Bawang putih mempunyai antiseptiknya yang tersendiri untuk mengubati selsema dan batuk pada kanak-kanak

Saya akan ajar bagaimana cara buat minyak bawang putih untuk bayi selsema. Cara ini saya sendiri dah cuba dan alhamdulillah ia berkesan jika diamalkan...Bukan sekali pakai terus baik ya...Tapi kalau Allah izinkan in Sya Allah sekali pakai dah berkesan...Wallahualam

Sangat mudah nak buat minyak bawang putih petua menghilangkan selsema bayi ni...Bahan yang diperlukan hanyalah bawang putih dan minyak...Saya cadangkan korang guna extra virgin olive oil sebab ia sesuai untuk guna pada kulit...Kalau guna minyak kelapa dara pun ok...Kalau tiada 2 minyak ni minyak masak pun boleh...

Cara nak buatpun tak susah...Korang letak minyak 5 sudu dalam bekas kecil kemudian ambil bawang putih dalam 5 ulas dan pecah-pecahkan bagi keluar getahnya dan masukkan dalam minyak tadi. Biarkan minyak dan bawang putih tadi bercampur...Lagi lama mereka bergaul lagi bagus

Lepas korang dah siap buat tu dah boleh terus guna...Ada orang yang suka bakar dulu bawang putih tu tapi saya tak bakarpun still mujarab petua ni...Pastikan korang nak pecah-pecahkan bawang putih tu guna peralatan yang bersih. Jangan main ketuk je kat mana-mana sat lagi selsema baik penyakit lain pula yang dapat...

Korang boleh beli grinder plastik yang kecil kat kedai standby kat rumah senang nak pecahkan bawang putih incase anak perlukan minyak bawang putih...hehehe...saya bagi cadangan je sebab saya memang standby dah 1...beli kat DIY baru RM15...ada yang lagi murah kalau tak silap

Cara guna minyak bawang putih ni mudah je...Korang boleh sapu dibahagian dada,belakang,rusuk dan tapak kaki...Pakaikan anak korang stoking bagi rasa hangat ...Kalau boleh amalkan setiap hari sebelum anak tidur...

Haritu saya pernah buat satu entri pasal PETUA HILANGKAN SELSEMA BAYI GUNA BAWANG PUTIH ni dan ada yang tanya cara mengatasi hidung tersumbat bila bayi selsema. Saya tiada cara yang tepat dengan citarasa korang tetapi saya ada cara yang saya sendiri guna bila saya menghadapi situasi hidung anak tersumbat akibat selsema


PETUA HILANGKAN SELSEMA BAYI GUNA BAWANG PUTIH

Bila hidung anak tersumbat memang saya tidak akan tidur sebab anak saya akan terhenti bernafas @ tersedak. Ini kerana bayi belum pandai nak tukar gaya bernafas...Dia tahu bernafas ikut hidung...menyusu ikut mulut...So,agak sukar untuk dia menghadapi situasi dimana dia perlu tukar bernafas ikut mulut bila hidung tersumbat huhuhuhu

RAWAT HIDUNG TERSUMBAT BAYI CARA SAYA 
Saya akan guna cara stim muka bayi guna wap air panas. Saya akan guna 2 jenis bahan samaada minyak kayu putih @ bawang putih. Caranya...masukkan air mendidih dalam besen kecil dan masukkan minyak kayu putih @ bawang putih kedalam air tadi. Kemudian halakan muka bayi pada wap yang sedang berkepul-kepul naik dek air panas tu...

Anak korang menangis??? Tak pe...Anak korang menangis kuat tanpa henti??? Tak pe...buat rawatan ni tak lama...dalam 5 ke 8minit je...sebab air dalam besen tu akan habis wap nya habis lah rawatan...Sebab apa saya cakap anak menangis takpe sebab kalau dia menangis lagi senang wap tu nak masuk dalam liang-liang sinusnya...

Korang akan tengok selsemanya meluncur-luncur keluar. In Sya Alllah selepas korang wapkan bayi korang dia akan selesa dan dapat tidur. Ini lah cara yang saya gunakan sejak anak pertama hingga anak ke 3...Alhamdulillah ia mujarab dengan anak-anak saya

AMARAN!!!
Sila pastikan korang pegang anak korang kuat-kuat masa nak wap kan mukanya...takut nanti dia tertepuk air panas dalam besen tu nanti...Macam saya bila nak buat rawatan ni saya akan gulung anak saya dalam kain batik siap-siap...dia tak boleh buat apa dah hehehe...


PETUA HILANGKAN SELSEMA BAYI GUNA BAWANG PUTIH

Oleh kerana anak-anak saya adalah pengguna tegar minyak bawang putih saya telah ambil inisiatif untuk jadikan minyak bawang putih tu dalam bentuk bam @ garlic balm sebagai cara tradisional merawat bayi selsema. Sebab saya ni pemalas sikit nak buat minyak bawang putih ni pastu bila nak sapu tu menitis-nitis...Nampak kepayahannya di situ...lagi-lagi saya ni jenis semua nak cepat...So,saya jadikan balm yang mudah digunakan...tak akan menitis dan selamatttt...

Garlic balm ni saya hanya gunakan minyak extra virgin olive oil dan bawang putih sahaja...Tiada EO apapun saya letak...Ia adalah natural organik...Jangan risau garlic balm ni takde rasa panas yang @ sejuk...Ia betul-betul rasa bawang putih dan bau pun sebiji macam bawang putih huhuhuhu...


PETUA HILANGKAN SELSEMA BAYI GUNA BAWANG PUTIH

Entri yang lepas bagi gambar garlic balm togel je sebab sticker tak sampai lagi...Haaaa ni tadi sticker sampai terus test lekat dan ambil gambar...Nampak simple dan comel je kan...Satu botol ni saya jual RM15 je...Kalau rasa-rasa nak try boleh whatsapp saya terus ya...

Begitulah serba sedikit PETUA HILANGKAN SELSEMA BAYI GUNA BAWANG PUTIH cara saya...Saya gunakan cara ini sahaja kalau hadapi masalah anak selsema...Sebab ubat selsema dan batuk memang tak digalakkan diberi kepada bayi. Kita ikhtiar cara yang lebih selamat untuk si manja kita. Semoga berjumpa lagi next story...Terima kasih sudi singgah ....

Wassalam

Sebarang pertanyaan berkaitan boleh hubungi saya di :