ZURAINI.COM

Image
Showing posts with label PRODUK ORGANIK HOMEMADE. Show all posts
Showing posts with label PRODUK ORGANIK HOMEMADE. Show all posts

PELEMBAB BIBIR PALING SELAMAT DI MALAYSIA - OLESS LIPBALM

Bismillah dan Assalammualaikum 
Hi semua...gerun tak tengok tajuk artikel nih? hehehe janganlah gerun sangat sebab tajuk PELEMBAB BIBIR PALING SELAMAT DI MALAYSIA - OLESS LIPBALM ni saya pilih sebab nak bagitahu korang semua yang OLESS adalah lipbalm yang terbaik kalau korang nak bagi anak-anak korang pakai...kan musim raya nak sampai dah...kan kan kannnn...hehehe...jom kita layan story

PELEMBAB BIBIR PALING SELAMAT DI MALAYSIA - OLESS LIPBALM

Kenapa saya cakap OLESS LIPBALM ni adalah PELEMBAB BIBIR PALING SELAMAT DI MALAYSIA? korang nak tau dak? kalau korang taknak tahu mesti korang tak sampai kat artikel nih kan? hehehe...gurau jurrr...saya sebut selamat sebab OLESS diciptakan tanpa menggunakan bahan perwarna terlarang. Kami menggunakan perwarna & perisa strawberry yang orang guna untuk buat kek tuhhhh...WOWWWW sangat-sangat kan...

PELEMBAB BIBIR PALING SELAMAT DI MALAYSIA - OLESS LIPBALM

PELEMBAB BIBIR PALING SELAMAT DI MALAYSIA - OLESS LIPBALM

Cuba korang tengok gambar-gambar OLESS yang sempat saya snap masa production yg lepas...comel kan...kalau sekali tengok macam lipstik kan,tapi ini bukan lipstik tetapi OLESS lipbalm yang sedang digilai ramai sebab kesan olesan yang memukau,warna yang tak begitu menonjol dan wangi strawberry seolah-olah ada sebijik strawberry masuk ke dalam mulut saat OLESS dilayangkan di bibir...huhuhu panjang lebar penerangannya,betapa syioknya guna OLESS

PELEMBAB BIBIR PALING SELAMAT DI MALAYSIA - OLESS LIPBALM

PELEMBAB BIBIR PALING SELAMAT DI MALAYSIA - OLESS LIPBALM

Tu tak cerita lagi sticker OLESS yang comey lotey tuh...cer tengok gambar kat atas nuh comeyyy kan...design sticker ni saya buat sendiri sebab saya nak sticker yang nampak simple...walaupun saya ni takde kemahiran dalam bidang design mendesign tapi saya cuba juga buat asalkan saya puas hati dapat sticker yang simple macam saya nak huhu...Jom tengok gambar lagi...

PELEMBAB BIBIR PALING SELAMAT DI MALAYSIA - OLESS LIPBALM

PELEMBAB BIBIR PALING SELAMAT DI MALAYSIA - OLESS LIPBALM

Sebenarnya saya dah lama dah buat lipbalm ni. Kalau korang perasan dalam artikel-artikel saya yang lepas ada juga saya bercerita tentang aktiviti buat lipbalm ni tapi kali ni saya buat yang berbeza dari yang sebelum ni...sebelum nih saya buat lipbalm dalam bekas bulat...

Tapi sekarang saya buat dalam bentuk stick(batang) sebab ada kelemahan pada packaging yang sebelum ini iaitu customer(pengguna) terpaksa menggunakan jari untuk mengoles lipbalm...bila dah guna jari ofcozz la jari tu jadi berwarna kan...dah tak syantiq jari tu bila ada kesan perwarna...sebab tu orang kurang berminat beli lipbalm dalam bekas bulat yang manually guna jari untuk sapu lipbalm tu...betul tak? ke korang suka je guna yang dalam bekas bulat tuh?😁😁😁

PELEMBAB BIBIR PALING SELAMAT DI MALAYSIA - OLESS LIPBALM

PELEMBAB BIBIR PALING SELAMAT DI MALAYSIA - OLESS LIPBALM

Oleh hal yang demikian lah saya mengambil keputusan kali ini saya buat yang jenis stick,bagi mudah orang nak guna dan tak perlu nak colek-colek guna jari lagi. Mula-mula saya buat untuk main-main ja sebab saya tak tahu ada ke tak orang yang berminat nak beli. Tapi Alhamdulillah OLESS semakin mendapat sambutan sebab ia menggunakan perwarna & perisa makanan sebagai perwarna lipbalm tersebut. Mula-mula saya buat sikit ja tapi setiap kali buat terus habis kena beli...bila buat lagi habis juga dan list pre-order semakin banyak...dan akhirnya ramai yang berminat untuk menjadi agent...Alhamdulillah

PELEMBAB BIBIR PALING SELAMAT DI MALAYSIA - OLESS LIPBALM

Antara kelebihan OLESS yang menjadi pilihan orang adalah ia selamat digunakan oleh anak kecil. Korang perasan kan zaman sekarang budak kecik pun dah pandai nak rembat gincu mak diorang(huhuhu...maaf bahasa kasaq "rembat") ...itu memang saya perasan sangat walaupun anak saya semuanya lelaki tapi saya ada ramai anak saudara yang gegirl...kecik-kecik lagi dah pandai guna gincu huhuhu...

Sebenarnya kita tak tahu bahan apa yang ada dalam gincu ni,apa kesan nya kalau tertelan,apa keburukkannya. Sebaik-baiknya kalau nak bagi anak-anak pakai,pilihlah yang selamat. OLESS sesuai digunakan oleh semua peringkat usia dari kecil hingga ke dewasa...

PELEMBAB BIBIR PALING SELAMAT DI MALAYSIA - OLESS LIPBALM

Membebel punya membebel lupa saya nak bagitahu OLESS ni untuk apa...eh bukan semua orang tahu tau pelembab bibir tu apa,lagi-lagi bila dah letak nama OLESS huhuhu...OLESS adalah sejenis pelembab bibir yang menjadikan bibir si pemakai terasa lembab & ada mempunyai warna yang tak pekat sangat pun...bayang-bayang gitu tapi memang nampak cantik daripada langsung tak pakai apa-apa pucat gitu...

Para surirumah yang busy merempit hantar jemput anak pergi balik sekolah bolehla join mengOLESS nih,barulah nampak segar sikit kan hehe...Selain melembab dan mencantikkan bibir OLESS dapat memelihara bibir supaya tak kusam disamping merawat bibir yang gelap...Tak susahpun nak guna taw korang...tutup matapun boleh OLESS,seriously tak sama macam lipstik-lipstik kat luar sana nak kena tenung cermin betul-betul. Dengan OLESS mudah sangat...zass zass zasssss siapppp! 

PELEMBAB BIBIR PALING SELAMAT DI MALAYSIA - OLESS LIPBALM

Tak nak cerita panjang-panjang nanti orang jelik...amboyyyy macam OLESS dia je yang terer...macam OLESS dia je yang terbaik...

Huhuhu...
Saya cerita ni ikut feedback...saya memang pencinta produk natural,bila ada yang baik saya tentu akan kongsikan kat korang yang mungkin pencinta produk natural macam saya gak ...

So,sambil-sambil kita guna produk natural apa salahnya kalau nak sebarkan kebaikannya kepada orang lain. Sesiapa yang berminat nak kumpul duit wat belanja raya boleh join kami menjual. Budak sekolah pun boleh jual OLESS nih taw,senang sangat nak jual. Kat sini saya bagitau siap-siap harga OLESS nih RM10 ja satu...murahkannnnn😍😍😍

Kalau korang nak jadi agent modal tak besar mana pun korang...RM100 sahaja korang akan dapat 20pcs OLESS...korang modalkan RM100 bila korang dapat jual kesemua OLESS tu,korang akan dapat untung RM100 juga...senang-senang je kan budak sekolah nak dapat kumpul duit poket RM100...Alhamdulillah siapa yang berusaha pasti akan mengutip hasil,OLESS senang nak jual sebab OLESS ada nilai sentimental yang buat orang tertarik disamping harga yang mampu milik...

PELEMBAB BIBIR PALING SELAMAT DI MALAYSIA - OLESS LIPBALM

Eh eh ehhhh...dah last last story ada pulak terpacul gambar OLESS SCRUB...takpe itu nanti saya cerita lain kali ya,saya rasa cukup setakat ni je...siapa nak cari PELEMBAB BIBIR PALING SELAMAT DI MALAYSIA  bolehlah try OLESS LIPBALM ni...In sya Allah korang akan jatuh hati dup dap dup dap gitewww...Nanti saya story lagi pasal produk natural lain ya,banyak nih nak update tapi kekangan masa yang menghalangnya😭Korang yang nak tambah-tambah pendapatan jual produk natural boleh roger saya ya...Terima kasih sudi baca sampai habis,lain kali kita jumpa lagiiii...babaiiii
Wassalam
-
-
-

Sebarang pertanyaan berkaitan boleh hubungi saya di :
 DIRECT WHATSAPP

Page : neembalmHQ

DAUN SEMAMBU VS NEEM BALM

Bismillah dan Assalammualaikum semuaaaa...
Pagi-pagi ni dengan penuh semangat saya nak menulis sebuah artikel yang bertajuk DAUN SEMAMBU VS NEEM BALM ...sebenarnya dua benda yang saya sebutkan tadi adalah sama tapi berbeza...wahhhh,apakah itu sama tapi berbeza?...sebelum tu saya bagi contoh rupa paras daun semambu @neem sebab takut ada yang terpinga-pinga fikir apetu daun semambu

DAUN SEMAMBU VS NEEM BALM

Dalam masyarakat Melayu, daun semambu sering dikaitkan dengan penyakit campak dan cacar air pada kanak-kanak. Ini kerana ianya dipercayai dapat mengurangkan ruam dan rasa gatal serta miang akibat penyakit yang disebabkan oleh virus measles dan penyakit cacar air (chicken pox) yang disebabkan oleh virus varisela zoster. Dan amalan ini masih lagi dipraktikkan hingga ke hari ini walaupun kebanyakkan kanak-kanak di Malaysia telah kebal (imun) pada penyakit ini sejak adanya program campak kebangsaan

Korang perasan tak,kalau anak kita kena cacar air mesti ada orang tua-tua cakap " ko poie la ambik daun mambu kek topi simpang jalan rumah mak Bedah tu ha...ambik banyak-banyak nak buat mandi dak Ali tu...daun mambu tu elok bagi hilang miang-miang badan tu(loghat negeri sembilan)"

Orang dulu-dulu percaya tentang keajaiban daun mambu nih...Ni saya bagitahu siap-siap,yang di sebut "daun mambu" tu adalah daun semambu @ daun neem...orang tua-tua memang suka panggil daun mambu,senang nak ingat kot...hehehe

Sebenarnya daun mambu ni banyak gunanya bukan untuk buat mandi dak Ali je...kalau hat yang cacar air tu daunnya ditumbuk pastu di tempel-tempel kat cacar tu bagi cepat kering gitewww...eloknya campur dengan bedak sejuk bagi rasa sejukkk je masa kita apply kat kulit anak...Cacar air ni menyakitkan(merenyam-renyam), so bila kita letak bedak sejuk diorang akan kurang stress

DAUN SEMAMBU VS NEEM BALM

Terdapat kandungan anti bakteria, anti parasit, anti kulat dan anti virus pada pokok semambu. Daunnya yang dikisar menjadi serbuk atau pes dikatakan sangat berkesan untuk melegakan penyakit kulit seperti ekzema, alahan kulit, ruam, gatal-gatal, kurap dan ia juga sangat berkesan apabila digunakan untuk merawat kecederaan kulit akibat terluka atau terbakar

Selain dari itu, minyak pokok semambu boleh memberi hasil yang menakjubkan. Ia boleh mencegah keguguran rambut, uban dan merawat kelemumur. Ia juga sering digunakan sebagai minyak urut atau salap untuk melegakan kesakitan seperti rheumatoid arthritis, gout, osteoarthritis dan sakit belakang

Banyakkan manfaat daun semambu ni,teruja sangat bila dapat info pasal daun semambu @ neem ni...Oleh kerana istimewanya daun samambu ini kami hasilkan satu produk mudah guna yang menjadikan daun semambu @ neem sebagai bahan utama untuk memudahkan sesiapa sahaja menggunakan pada bila-bila masa...

DAUN SEMAMBU VS NEEM BALM

Gambar kat atas nih adalah produk berasaskan daun semambu yang di beri nama NEEM BALM. Produk ini adalah keluaran ZMBEAUTY dan telah diuji di makmal. Produk ini mengandungi campuran extra virgin olive oil,beeswax dan essential oil. NEEM BALM telah mendapat kelulusan KKM dan akan berada dipasaran pada penghujung bukan Febuari 2019

DAUN SEMAMBU VS NEEM BALM

Ini adalah gambar sebenar NEEM BALM yang saya snap di atas meja sewaktu saya menulis artikel ni. Nampak tak tekstur balm tu? Tekstur yang sangat lembut dan tidak terlalu berminyak...ia sangat sesuai untuk melembabkan kulit...if korang nak gantikan losyen korang dengan NEEM BALM ni pun tiada masalah sebab ia cepat meresap dan tidak melekit,kulit akan terasa lembab,lembut dan wangi


DAUN SEMAMBU VS NEEM BALM

Korang mesti perasan kan termometer comel yang selalu ada dengan NEEMBALM ni...ramai yang tanya termometer comel ni dapat sekali dengan NEEM BALM ke masa beli nanti? Jawapannya adalah "YA" ...korang akan dapat sekali free gift berupa termometer ekslusif dari ZMBEAUTY ni tapi hanya untuk 10,000 pelanggan yang terawal...selepas 10,000 dah tiada free gift termometer dah taw...tapi bekas hitam dan key chain comel tu memang akan dapatlah...

Sebelum melancarkan NEEM BALM ini kami telah menghantar sample kepada individu-individu yang mempunyai masalah berkaitan kulit untuk mencuba NEEM BALM ini sebagai langkah pertama untuk menguji secara terus tentang keberkesanan produk ini dan dijadikan testimoni sebagai rujukan pelanggan akan datang

DAUN SEMAMBU VS NEEM BALM
DAUN SEMAMBU VS NEEM BALM

DAUN SEMAMBU VS NEEM BALM
DAUN SEMAMBU VS NEEM BALM

DAUN SEMAMBU VS NEEM BALM

Alhamdulillah syukur kehadrat Ilahi kerana memberi peluang untuk kami melahirkan produk natural dan mendapat feedback yang sangat positif. Kami masih menanti lagi feedback dari pelanggan lain untuk mengumpul testimoni original pengguna NEEM BALM ini

Ada pelbagai soalan yang saya dapat daripada orang ramai tentang NEEM BALM ni dan saya kumpulkan jawapan untuk menambah pengetahuan umum serba sedikit tentang NEEM BALM ini...kalau korang ada apa-apa soalan lagi korang boleh tanya dan saya dengan besar hati akan menjawabnya tanpa ragu-ragu hehehe...Jom kita layan jawapan bergambar yang saya sediakan khas untuk korang

DAUN SEMAMBU VS NEEM BALM

DAUN SEMAMBU VS NEEM BALM

DAUN SEMAMBU VS NEEM BALM

DAUN SEMAMBU VS NEEM BALM

DAUN SEMAMBU VS NEEM BALM

DAUN SEMAMBU VS NEEM BALM

DAUN SEMAMBU VS NEEM BALM

DAUN SEMAMBU VS NEEM BALM

Oleh kerana NEEM BALM baru lagi dipasaran kami masih mencari sesiapa yang berminat untuk menjadi agent sah produk baru ini...Kepada yang berminat nak join team NEEM BALM boleh terus hubungi saya okey...

Saya cuba yang terbaik untuk memudahkan semua orang...daripada dedaun semambu saya jadikan NEEM BALM supaya orang ramai mudah untuk gunakan...itulah yang dimaksudkan dengan sama tapi berbeza...yang membezakan ia adalah rupa fizikal tetapi tetap sama fungsinya daripada tradisional menjadi moden. Itulah sedikit info saya tentang DAUN SEMAMBU VS NEEM BALM . Jika ada info saya yang tertinggal korang boleh tambah di ruangan komen ya,sebab mana tau ada info yang tercicir pula...Maka berakhirlah celoteh saya untuk kali ini,kepada yang berminat boleh roger-roger taw...
Wassalam
-
-
-

Sebarang pertanyaan berkaitan boleh hubungi saya di :
 DIRECT WHATSAPP

Page : neembalmHQ

CARA SELAMAT RAWAT BATUK DAN SELSEMA ANAK GUNA GARLIC BALM - LULUS UJIAN MAKMAL

Bismillah dan Assalammualaikum semua...bersua kita harini walaupun semalam saya tak muncul seperti yang dijanjikan rentetan daripada kesibukan saya memproses garlic balm...so harini saya nak update tentang aktiviti saya semalam yang menjadi punca saya tak lepas nak membebel kat sini semalam...so...sobbb...sedihnya...Jom layan entri CARA SELAMAT RAWAT BATUK DAN SELSEMA ANAK GUNA GARLIC BALM - LULUS UJIAN MAKMAL untuk hari ini...

CARA SELAMAT RAWAT BATUK DAN SELSEMA ANAK GUNA GARLIC BALM - LULUS UJIAN MAKMAL

Sindrom batuk dan selsema memang tak boleh nak dipertikaikan kehadirannya sebab pasti akan terjadi kepada sesiapa sahaja...sebab yang menjadikan sakit adalah Allah...maka Allah berhak untuk memilih siapa sahaja untuk menghadapi ujian ini...kita tak boleh nak cakap "please,jangan bagi saya selsema @ batuk @ penyakit2 lain...bagi kat orang lainla..." setiap apa jua penyakit kita perlu terima jika itu yang ditentukan olehNya

CARA SELAMAT RAWAT BATUK DAN SELSEMA ANAK GUNA GARLIC BALM - LULUS UJIAN MAKMAL

CARA SELAMAT RAWAT BATUK DAN SELSEMA ANAK GUNA GARLIC BALM - LULUS UJIAN MAKMAL

Tetapi kita sebagai manusia mempunyai option untuk mengelak jangkitan setiap penyakit itu daripada menular...sebagai contoh kalau orang batuk janganlah kita pergi menghadap mereka tatkala mereka sedang batuk...mungkin kita boleh elakkan mereka @ menasihati mereka untuk menggunakan topeng muka semasa mengalami batuk bagi mengelakkan virus tersebut menjangkiti orang lain...

CARA SELAMAT RAWAT BATUK DAN SELSEMA ANAK GUNA GARLIC BALM - LULUS UJIAN MAKMAL

Harini saya nak share sedikit tips menggunakan garlic balm untuk merawat batuk dan selsema anak kita diperingkat awal...Kalau nampak anak korang ada mengalami jangkitan selasema dan batuk boleh gunakan garlic balm sebagai alternatif untuk menghalang batuk dan selsema itu menjadi lebih serius...Kalau boleh kita elak-elakkan menggunakan ubatan moden ni sekiranya kita ada pilihan untuk menggunakan yang tradisional...

CARA SELAMAT RAWAT BATUK DAN SELSEMA ANAK GUNA GARLIC BALM - LULUS UJIAN MAKMAL

Kita back to natural hokeyyy...garlic balm ini adalah inovasi daripada petua nenek moyang kita turun temurun sejak beabad lamanya iaitu minyak bawang putih menjadi garlic balm...bezanya pada rupa fizikal sahaja...minyak adalah cecair dan balm adalah seakan-akan cream...tak mudah tumpah dan senang dibawa kemana-mana tanpa risiko tertumpah kalau letak dalam handbag korang...Garlic balm adalah satu barang keperluan bagi mereka yang mempunyai anak terutamanya...

CARA SELAMAT RAWAT BATUK DAN SELSEMA ANAK GUNA GARLIC BALM - LULUS UJIAN MAKMAL

Bukan sahaja bayi...kanak-kanak dan dewasa juga oleh gunakan garlic balm ini untuk tujuan batuk dan selsema...dan bukan sahaja garlic balm merawat batuk dan selsema malah garlic balm juga boleh dijadikan minyak bayi,merawat kembung perut,menghangatkan badan kalau mereka demam,merawat mereka kalau mereka digigit serangga...korang sapu je garlic balm pada mereka sebelum tidur in Sya Allah mereka akan dapat tidur yang berkualiti dan nyamuk pun patah balik kalau nyamuk tu nak gigit sebab tak tahan bau bawang putih hahahahah....

CARA SELAMAT RAWAT BATUK DAN SELSEMA ANAK GUNA GARLIC BALM - LULUS UJIAN MAKMAL

By the way,kat sini saya juga nak bagitahu,garlic balm juga sesuai untuk mereka yang ada masalah kulit kering...anak eczema,kurap dan masalah kulit...Bawang putih ternyata mempunyai kelebihan dalam merawat masalah kulit dan beeswax(lililn lebah)  merupakan satu bahan yang mampu memberi kelembapan 100% semulajadi kepada kulit

CARA SELAMAT RAWAT BATUK DAN SELSEMA ANAK GUNA GARLIC BALM - LULUS UJIAN MAKMAL

Cara menggunakan garlic balm sangat praktikal...
Sapukan ditelapak kaki,belakang badan.dada(rusuk kiri & kanan),tengkuk,ubun2 dan bahagian sinus

** Bahagian sinus adalah dibahagian dahi dan tepi hidung kiri & kanan


Note : Pakai stoking semasa tidur

CARA SELAMAT RAWAT BATUK DAN SELSEMA ANAK GUNA GARLIC BALM - LULUS UJIAN MAKMAL

CARA SELAMAT RAWAT BATUK DAN SELSEMA ANAK GUNA GARLIC BALM - LULUS UJIAN MAKMAL

Setiap pembelian garlic balm kami akan bagi sekeping nota cara penggunaan garlic balm yang betul untuk di amalkan...Sebotol garlic balm berharga RM25 sahaja(belum termasuk postage)... buat masa sekarang kami masih mengalu-alukan sesiapa sahaja yang berminat menjadi stokis @ agent untuk produk garlic balm ini...Garlic balm ini telah mempunyai kelulusan KKM dan telah dihantar ke makmal untuk diuji sama ada garlic balm ini selamat digunakan @ tidak...Syukur Alhamdulillah ujian makmal juga membuktikan bahawa garlic balm ini selamat digunakan oleh semua peringkat usia tanpa kesan sampingan...

CARA SELAMAT RAWAT BATUK DAN SELSEMA ANAK GUNA GARLIC BALM - LULUS UJIAN MAKMAL

Gambar-gambar yang saya paparkan didalam artikel ini adalah sekitar aktiviti memproses garlic balm saya malam tadi...Saya berjaya siapkan 500botol dan in Sya Allah akan produce lagi dalam masa terdekat rentetan daripada order yang tak putus-putus masuk...terima kasih kepada yang sentiasa support dan percaya pada garlic balm...Semoga usaha saya untuk meneruskan petua tradisional supaya tidak dimamah zaman mendapat sokongan korang semua...

CARA SELAMAT RAWAT BATUK DAN SELSEMA ANAK GUNA GARLIC BALM - LULUS UJIAN MAKMAL

CARA SELAMAT RAWAT BATUK DAN SELSEMA ANAK GUNA GARLIC BALM - LULUS UJIAN MAKMAL

Akhir sekali terima kasih kepada yang sudi baca tips CARA SELAMAT RAWAT BATUK DAN SELSEMA ANAK GUNA GARLIC BALM - LULUS UJIAN MAKMAL ni...In Sya Allah kita jumpa lagi next story...saya perlu undur diri untuk pick-up anak dari sekolah..."yang Baik datang dari ALLAH dan yang buruk itu semuanya adalah kelemahan & kekurangan saya sebagai seorang Zuraini"


Wassalam

Sebarang pertanyaan berkaitan boleh hubungi saya di :

TEMPAHAN SCRUB ORGANIK UNTUK BUAT JENAMA SENDIRI

Bismillah dan Assalammualaikum semua...harinipun saya still tak boleh menjalani jadual harian dengan teratur sebab melayan kerenah anak-anak yang cuti sekolah hujung minggu...esok diorang sekolah adalah masa sikit boleh di curi-curi...tapi bila diorang sekolah tak best pula...sunyi je rasa rumah sebab tinggal sorang-sorang hukhuk...takpelah...janji saya dah jalankan tanggungjawab sata sebagai parents kan...Jom layan jap artikel santai saya yang bertajuk TEMPAHAN SCRUB ORGANIK UNTUK BUAT JENAMA SENDIRI ...ni cerita minggu lepas a.k.a tahun lepas kihkihkih...baru la ni sempat sayaa nak sangkutkan kat blog ni tentang aktiviti ni huhuhuu...

TEMPAHAN SCRUB ORGANIK UNTUK BUAT JENAMA SENDIRI

Okey2...serius sikit...sebab nak cepat ni...Masa ni ada 2 orang customer yang meng"order" scrub ni...sorang nak yang scrub kilo dan sorang lagi nak yang dah siap isi dalam botol...saya layan je mana-mana korang nak...kalau yang siap dalam botol ni,korang kena redho...sebab bekas saya satu patern je...iaitu warna gelap macam kat dalam gambar tu...saya pilih warna gelap sebab warna ni paling cantik saya rasa...then kalau nak masukkan apapun jenis scrub sesuai sangat...nak letak label warna apapun sesuai sangat...so,takyah pening-pening kepala nak cari botol yang canggih...pakai je botol ni dah ok dah...sebab orang nak guna isi,bukan nak tonyoh-tonyoh botoi bagi sel kulit mati keluar dari kulit wajah tu...tuttttt....(maafkan saya jika gurauan saya kasar...)

Tapi saya tak salahkan sesiapa yang tak berkenan dengan botol pilihan saya...oleh kerana itulah ada 2 option yang saya hidangkan untuk korang yang nak buat scrub jenama sendiri...samaada korang nak pakai botol yang saya sediakan ataupun korang boleh beli kilo dan korang isikan dalam bekas yang korang suka...harga lebih kurang sama...jangan tanya saya mana lagi jimat...sebab masing-masing ada kelebihan masing-masing.... 

"hurmmmm...siapa masing-masing tu???" 
"krik krik..."
"alahaiiii...masing-masing tu maksudnya antara scrub botol dengan scrub kilo tu...ada kelebihan masing-masing...tapi yang penting bahan sama...kelebihan tu merujuk pada harga"
"...siapa tanya soalan ni tadi ek???" 
"baguslah soalan korang nihhh...Nora bagi 5 bintang hikhikhik...."

TEMPAHAN SCRUB ORGANIK UNTUK BUAT JENAMA SENDIRI

Kalau korang nak tahu masa saya sedang menulis artikel ni anak-anak saya dah tidur semuanya...saya apa lagi terus merempitlah mengayat korang nih...sebab kalau boleh taknaklah awal-awal dah kecundang dengan azam baru 2018 saya iaitu tulis blog setiap hari huhuhu...Jom saya nak tunjuk korang jenis-jenis scrub yang saya buat untuk TEMPAHAN SCRUB ORGANIK UNTUK BUAT JENAMA SENDIRI haritu...

Yang dalam plastik besar putih jernih tu ada dua jenis scrub iaitu yang hat warnanya hijau tu scrub green tea dan yang hat warna brown-brown pekat tu scrub coklat(koko)...Scrub-scrub ni semuanya scrub organik yang saya proses sendiri...saya jenis kalau orang order baru saya proses...so,kat rumah saya memang tak simpan stok siap nih...yang saya simpan hanyalah stok bahan mentah...bila customer buat payment sahaja saya terus melompat dengan efisyennya untuk buat...tapi tengok keadaan juga...kalau masa tu time nak solat takdelah saya efisyen sangat...settlekan mana yang penting dulu hokeyyyy....yang penting saya akan bagi servis tiptop iaitu hantar barang keluar secepat mungkin...tapi yang dapat barang lewat tu semuanya adalah masalah kurier servis...ada juga customer saya yang kadang kala sampai barang lewat sebab macam-macam alasan yang diberikan oleh pihak kurier...hurmmm...agak kecewa dengan servis diorang la ni...

TEMPAHAN SCRUB ORGANIK UNTUK BUAT JENAMA SENDIRI


Yang hat beratur dalam bekas hitam tu pula adalah scrub kopi...actually,bekas tu bukan hitam taw...apekenamanya warna botol tuh...japppp...lupa.......haaaa dah jumpa,nama warnanya Amber hehehe...bukan Amber watak kartun robocar poli tu taw...hehehe...warnanya macam coklat-colat gelap la..bukan terlalu hitam pekat...
Scrub organik yang saya buat ni fungsinya untuk menyental kulit muka,kaki,tangan,badan,tengkuk,celah-celah dan semua tempat yang ada kulit...banyak betul saya sebutkan hahaha...kalau korang ada masalah kulit kusam memang sesuai sangat korang sental dengan scrub nih...ramai yang tanya saya apa bezanya scrub-scrub saya ni?...sebab ada banyak jenis...sebenarnya semuanya sama,cuma yang ,membezakan ia adalah bahan utama scrub tersebut...sebab saya guna bahan asli(sebenar) dalam semua pembuatan scrub saya...saya tak buat guna ekstrak...sebab tu kalau korang tengok scrub-scrub saya tak banyak warna...takde warna pelik-pelik macam biru ke...pink ke...kalau scrub greentea,makanya warna jadi hijau...kalau scrub oat warnanya jadi warna beige-beige gitu...warna sebenar....

TEMPAHAN SCRUB ORGANIK UNTUK BUAT JENAMA SENDIRI


So, kelebihan setiap scrub saya terletak pada kelebihan bahan utamanya...kalau kopi kelebihannya untuk antipenuaan,mencerahkan,menghilangkan parut,melembabkan dan banyak lagi...macam green tea pun sama,antipenuaan...menegangkan...kulit yang jenis berminyak memang sesuai sangat guna scrub greentea ni...yang kulit sunburn pun sesuai guna green tea...Kalau yang fokus nak mencerahkan dan melembutkan boleh pilih scrub oat...oat ni kerja dia memang mencerahkan...korang boleh google kelebihan bahan-bahan scrub tu...

TEMPAHAN SCRUB ORGANIK UNTUK BUAT JENAMA SENDIRI

Soalan yang biasa saya dapat dari customer yang nak buat jenama sendiri adalah "kak,dalam banyak-banyak scrub akak kan...mana satu scrub paling ramai orang order?" hehehe...kaget saya dengan soalan dia nih...Honestly saya cakap scrub kopi yang paling ramai orang order...diikuti dengan scrub oat dan green tea...scrub koko jarang-jarang orang order...bukan tiada orang order...tapi bukan selalu...Tapi kalau saya punya pemikiran...saya akan pilih yang paling sikit orang order sebab saya mungkin ada peluang untuk buat kelainan dan saya akan kurang pesaing...fikiran kita kan tak sama...lain orang lain pendapat...mungkin yang order scrub yang paling ramai orang order tu nakkan persaingan...siapa tahu kannnn...syabbas betiii...

TEMPAHAN SCRUB ORGANIK UNTUK BUAT JENAMA SENDIRI


Begitulah gamaknya cerita saya yang berhempas pulas juga menyiapkan seorang diri order-order mereka...ini la yang dikatakan dalam pahit ada manisnya...walaupun letih tapi saya bersyukur,masih ada rezeki buat saya dan keluarga dalam arena produk organik ni...walaupun tidak se-gah orang lain tetapi saya tetap juga menyiapkan tempahan dengan rasa bersyukur yang tidak terhingga...terharu beb...tetiba airmata bergenang...pehal plak minah nih,cerita last year kan...buat apa dikenang-kenang lagi...huhuhuhu

TEMPAHAN SCRUB ORGANIK UNTUK BUAT JENAMA SENDIRI

Oklah rasanya sampai kat sini sahaja saya nak cerita...airmata dah bergenang ni kena cari peti ais...tak pun bucu katil...baru best sikit nak terisak-isak...hahahahaha...so,korang yang nak buat jenama sendiri boleh try berurusan dengan saya yang alim-alim sempoi ni...atau kalau korang nak berjimat cermat membawa berkat boleh la check check check it out "KEDAI ZM BEAUTY @ SHOPEE" untuk menikmati servis penghantaran percuma untuk harga RM30 keatas dan berat 5KG kebawah hokeyyy...Baik berjimat korang...biat menangis semua syaiton nirrojim tengok kita tak membazir...

Kat kedai shopee saya ni segala produk organik homemade saya,saya dah sumbat kat sana...korang bolehlah cuci mata kat sana...kalau suka boleh beli...kalau tak suka bolehlah tolong doakan ada orang lain yang akan suka produk saya hehee...So,lastly thank's sudi baca saya membebel di TEMPAHAN SCRUB ORGANIK UNTUK BUAT JENAMA SENDIRI ....sok kita jumpa lagi ya...In Sya Allah...
Wassalam

Sebarang pertanyaan berkaitan boleh hubungi saya di :