ZURAINI.COM

Showing posts with label PRODUK ORGANIK HOMEMADE. Show all posts
Showing posts with label PRODUK ORGANIK HOMEMADE. Show all posts

PROJEK LIPSCRUB DAN LIPBALM TERKINI

Bismillah...
Assalammualaikum korang...jom layan saya nak update pasal lipbalm dan lipscrub homemade saya. Nampak je macam main masak-masak tapi berpeluh gak la saya nak menyiapkan projek homemade saya ni sambil kejap-kejap meninjau anak-anak...takut kang kita projek kat dapur diorangpun buat projek yang lagi extreme...hahaha...Hurmmm apa ek nak letak tajuk...saya paling lemah bab nak letak tajuk nih...PROJEK LIPSCRUB DAN LIPBALM TERKINI ...haaa amekaw...tajuk paling simple yang terbit dalam benak fikiran saya hahaha....

Artikel ni memang betul-betul saya nak bagitau tentang aktiviti PROJEK LIPSCRUB DAN LIPBALM TERKINI ni je...taknak dah merapu-rapu cerita lain...kang kena kecam plak tajuk gini cerita gitu...kannnn...Projek ni baru je 2 hari lepas siap...saya dapat order 300set penjagaan bibir organik...maka dengan rendah diri....bersendirian...bergigihan(ayat merapu...budak sekolah jangan ikut taw....) seorang diri berkayuh menyiapkan lipbalm dan lipscrub permintaan sang customer...inilah kehidupan seorang surirumah yang terlebih rajin huhuhu(perasan...)

PROJEK LIPSCRUB DAN LIPBALM TERKINI

Alhamdulillah sehari je saya dah settle kan projek ni dan saya bersyukur kepada Allah sebab kirimkan rezeki untuk saya melalui customer tersebut...Siapa kata kita perlu bersaing untuk cari rezeki??? Rezeki ni Allah yang bagi dikkk...takyah rebut-rebut...kita mintak je mesti akan dapat....tapi janganlah dok mintak je tapi takdak apa-apa usaha memang tak dapat laaaa...haaaa tengok...dah start dah nak merapu nihhhh...adehhhh

Okeyyy...kita cerita sikit pasal lipbalm dan lipscrub...yang dah pernah baca macam boleh skip kan bacaan ye...hehehe...sebab saya dah banyak kali cerita pasal lipbalm dan lipscrub nih...tapi dek nak menyedapkan lagi isi kandungan supaya orang tak payah timbul tanda tanya kat dalam kepala baiklah saya cerita sikit...bagi gambaran jela kan...Lipscrub ni gunanya untuk scrub bibir...bukan muka je nak kena sental dik...bibirpun nak kena sental gak..bukan apa la kan...kita ni hari-hari dok tonyoh lipstik kat bibir tu,makin lama makin menimbun sel kulit mati akibat penggunaan lipstik tah apa-apa jenama yang kita bukan tahu pun apa isi kandungannya...yang kita tahu warna cantik je terus sambarrr...betul tak??? Tak betul ek??? maknanya yang menyambar tu sayalah tuh...hahahaha

PROJEK LIPSCRUB DAN LIPBALM TERKINI

Selain daripada membuang sel kulit mati kat bibir kita,aktiviti scrub bibir ni boleh mencerahkan bibir kita secara semulajadi terutama sekali kepada si perokok-perokok tegar kat luar sana...Eheheheh...orang lelaki pon boleh la pakai lipscrub ni dik...takde termaktub kat mana-mana yang lelaki tak boleh guna lipscrub taw...so,wanta-wanita di luar sana kalau boipren,hubby,ayah or sesiapa sahaja yang merokok apa kata korang beli then bagi hadiah kat diorang...mana tahu dengan hadiah tu tetiba pula diorang berhenti merokok kannn...hahaha berhenti dalam mimpi

Kalau mereka yang ada masalah bibir kering,merekah,rosak dan sewaktu dengannya juga boleh guna lipscrub nih sebab bahan yang digunakan untuk buat lipscrub ini adalah 100% organik daripada bahan semulajadi...Langsung tiada bahan kimia diletakkan...Lipscrub ni mampu melembabkan bibir korang yang kering dan merawat bibir yang rosak secara natural...Lipbalm pula adalah assistant kepada lipscrub hehehe...kenapa saya cakap assistant?? sebab saya jadikan lipbalm untuk mengukuhkan lagi keberhasilan kesan penggunaan penjagaan bibir organik ni( cewahhh...ayat tak boleh bla...macam sasterawan giteww...kikiki)
PROJEK LIPSCRUB DAN LIPBALM TERKINI

PROJEK LIPSCRUB DAN LIPBALM TERKINI

Apa yang hebat sangat pasal lipbalm nih?? Lipbalm ni takdelah hebat sangat pon dikkk...yang hebatnya lipbalm ni pasai warnanya yang cantik dan asli...then dia ada vitamin E dan dia dibuat menggunakan minyak zaitun...minyak zaitun tuhhh...the best minyak dalam dunia ni untuk kecantikan taw...hahhhh? korang tak tahu??? Yang tak tahu tu mulai harini korang dah tahu kannn...horeyyyy...(maafkan saya sebab terover..) 

Lipbalm ni ada kesan warna taw...bukan lipbalm kosong tapi ada warna...warna tu bukan hasil daripada pigment warna taw...warnanya hasil dari perwarna makanan jer...nampak cokia-cokia je kan...takpelahh ...saya tak malu pun nak mengaku tapi saya bangga guna perwarna makanan pasalnya ia selamat jika tertelan....sebab tu saya berani declare lipbalm ni sesuai untuk kanak-kanak...tertelan pun tiada masalah...tapi amaran keras sila jangan ambil sudu then kaut lipbalm tu masuk mulut hahahaa...Lepastu lupa nak bagitau lipbalm ni ada bau strawbery...bukan lipbalm je...lipscrub pun guna perisa strawbery...dan ia juga dari bahan yang boleh ditelan...bukan guna pepium hokeyyy...

Rasa macam panjang lebar pula saya berbicara...maka itulah update saya tentang PROJEK LIPSCRUB DAN LIPBALM TERKINI...ceritanya nak bagitahu yang saya ada buat perkhidmatan buat jenama sendiri je...ala-ala kesimpulan la kan...inilah akibatnya lemah bahasa melayu...nak menulispun tak berapa nak teratur...apa yang penting orang faham...tapi kalau ada yang tak faham korang terus jela komen or wasap saya eh...kadang-kadang sayapun tak faham apa yang saya cakap...hahahaa...terlebih nau berangan nak jadi usahawan yang terbilang kot hahahaha...Okeyla,sampai sini je la ek saya mengarut...terima kasih kat korang yang sudi melayan karutan saya ni(budak sekolah jangan follow perkataan ini) Jumpa lagi next story...
Wassalam

Sebarang pertanyaan berkaitan boleh hubungi saya di :

GARLIC BALM BY ZM BEAUTY DAH LULUS KKM

Bismillah...
Assalammualaikum semua...Lama betul saya tak update blog ni sebab jadual harian saya sangat pack akhir-akhir ni...Anak-anak tak berapa nak sihat so macam ada terganggu sikit perjalanan masa saya....tapi takpe...itukan syurga saya,so saya patut dulukan mereka dari segala-galanya... Korang semua mesti rindu nak baca saya merapu kan???(hehee perasan...) So harini saya nak war-warkan satu berita gembira dan anugerah Allah berikan di saat-saat saya mengalami kepayahan...giteww...Saya nak bagitau korang GARLIC BALM BY ZM BEAUTY DAH LULUS KKM ...Tiada apa yang dapat saya luahkan hanyalah rasa syukur kerana segala jalan yang saya tempuhi sentiasa dipermudahkan 

GARLIC BALM BY ZM BEAUTY DAH LULUS KKM

Kalau korang perhatikan betul-betul perjalanan blog ini korang akan nampak saya ada update tentang kewujudan garlic balm ini. Tapi biasalah kan...produk biasa-biasa je...owner pon biasa-biasa je...marketing tak berapa nak power...so nama produk pon sepoi-sepoi bahasa jela nak sampai kat mata dan telinga orang...Tapi walaupun sepoi-sepoi bahasa saya tetap terus istiqomah meneruskan hasrat saya untuk terus maju kehadapan dengan menjadi tokey garlic balm di saantero dunia(eh...betul ke spelling tuh?...cita-cita bapak kemain tinggi hahaha)

Korang faham-fahamlah...saya ni kalau dikira...dihitung...dicampur...ditolak...memang sampai ke tua memang tak boleh keluar berkerja...saya dulu berkerja...pegang duit sendiri...tapi sekarang dah tak berkerja haruslah saya perah otak dan keringat saya untuk carigali duit kan...sebab saya paling tak reti nak mintak duit kat suami...memang fail bab nih...huhuhu...maka saya sebulat suara untuk menjadikan projek homemade ni sebagai mata pencarian saya sambil-sambil jadi tarzan dengan anak-anak...gitewww...untung RM2 pun saya bedal hahaha...ehehehhhh...tak dak RM2 takdak sejuta tawwww...

Ish apa yang merepek nih...tajuk lain..cerita lain...kan saya cakap saya ni memang kuat merapu...kalau ada award merapu saya rasa saya boleh tercalon wakil blog merapu hahaha...Ok2...cool down...excited sangat gamaknya sebab utamanya dah lama tak merapu dan yang keduanya nak bagitau satu dunia(hurmmm sabar jela minah ni punya target jauh bebeno) yang GARLIC BALM BY ZM BEAUTY DAH LULUS KKM

GARLIC BALM BY ZM BEAUTY DAH LULUS KKM

Oleh kerana GARLIC BALM BY ZM BEAUTY DAH LULUS KKM saya nak umumkan bahawa harga terkini untuk garlic balm by zm beauty adalah RM25 excluding postage...Sambil-sambil tu nak bagitahu excluding postage tu adalah belum termasuk pos sebab ramai yang tanya saya exc pos tu apo? hahaha...exc tu singkatan pada excluding ...maka lepas ni jangan tanya saya RM25 tu dah masuk pos ke belum tau...Charge pos adalah RM8 untuk semenanjung dan RM12 untuk sabah & sarawak

Korang janganla nak kecam-kecam sebab saya naik harga pula...sebab sebelum ni saya jual RM20 bila dah ada KKM mula nak hidung tinggi naikkan harga jadi RM25 pula...Korang kena faham...saya baru nak up sikit ni...saya nak share la sikit apa yang ada kat saya ni dengan orang lain...saya nak mula buka stokis untuk sama-sama dalam satu team untuk tambah pendapatan orang lain juga...Tak faham??? hehehe...sayapun macam kurang faham dengan apa yang saya tulis ni...so,bahasa pasarnya lebih kurang macamni la..."saya nak orang lainpun dapat jual garlic balm saya dan dapat untung juga...sama-sama niaga...kalau saya jual RM20 macamne stokis nak cari agent...so kita up sikit la kan...tak banyak pun kan"

Then pasal stokis,saya akan cari stokis seorang sahaja untuk setiap negeri...Saya cuma akan berurusan dengan 14 orang sahaja...kenapa taknak ramai-ramai stokis? Sebab saya ni kan budak baru belajar...nanti galah patah hahahaha...sebab saya nak stokis saya berkuasa untuk rekrut agent untuk negeri yang dia duduk...segala orang yang akan sign up agent bawah saya,saya akan salurkan kepada stokis-stokis negeri agent berkenaan...Pasaipa nak wat giteww? Rugi la kalau macamtu??? Ehhh...mana ada rugi...lek la...saya bukan nak kaya raya pun...saya nak sharing-sharing gitew dengan korang yang bersama-sama saya...baik tak???(overnyaaa...)Bukan ke orang selalu cakap sharing is caring? haaaa...maksudnya saya caring la kat korang...

Sebenarnya itulah yang saya rancang...tapi kita ni adalah manusia biasa,rancang je boleh...Allah maha mengetahui apa yang terbaik untuk kita. Mulai hari stokis saya lengkap segala order yang masuk direct saya melalui Facebook @ whatsapp saya akan salurkan kepada stokis saya. Saya cuma akan jual garlic balm saya kepada stokis dan Market place saya (shopee/ebay/lazada/carousell/avana/dll) sahaja. Setakat harini ini masih ada kekosongan stokis negeri di Perak,Kedah,Kelantan,Terengganu,Perak dan Negeri Sembilan...Yang lain yang saya tak sebut adalah sudah di pinang orang hehehe...

GARLIC BALM BY ZM BEAUTY DAH LULUS KKM

GARLIC BALM BY ZM BEAUTY DAH LULUS KKM

GARLIC BALM BY ZM BEAUTY DAH LULUS KKM

GARLIC BALM BY ZM BEAUTY DAH LULUS KKM

Sedikit sedutan aktiviti menyiapkan 10 batch garlic balm sepanjang 2 hari yang lalu...Kepada yang berminat untuk menjadi stokis produk garlic balm by zm beauty boleh roger-roger saya sebelum terlewat...Sebab kalau dah penuh stokis saya tak akan open stokis lagi dah melainkan stokis tersebut tarik diri. Dan saya juga tidak akan melepaskan stok saya kepada pemborong sebab saya taknak cepat kaya hahaha...So,stokis boleh rekrut agent korang dengan berhemah tanpa rasa ditindas dengan permainan harga hokey...Alaaaaa...RM25 je kot...tak kan nak main harga...kalau ada yang main harga tak tahu la saya nak beraksi macamana nanti hahahaha...

Rasanya cukupla kat sini bebelan merapu saya tentang GARLIC BALM BY ZM BEAUTY DAH LULUS KKM ni...Next entri saya akan senaraikan nama dan detail stokis-stokis garlic balm yang telah berdaftar dengan kami supaya korang boleh dapatkan garlic balm ni dengan mereka hokey...Yang tercengang-cengang nak tahu apa itu garlic balm boleh tinjau-tinjau tentang MANFAAT GARLIC BALM dan PETUA HILANGKAN SELSEMA BAYI GUNA BAWANG PUTIH ...sehingga ketemu lagi di lain siaran...terima kasih kerana sudi singgah dan baca sampai habis...take care & see you againn....
Wassalam

Sebarang pertanyaan berkaitan boleh hubungi saya di :

PRODUK HOMEMADE SELAMAT DIGUNAKAN - SERUM ZM BEAUTY BERWAJAH BARU

Bismillah dan Assalammualaikum semua...Hai korang,harini saya berpeluang muncul kat sini lagi hehehe...Harini saya nak update sesuatu yang berkaitan produk homemade saya iaitu PRODUK HOMEMADE SELAMAT DIGUNAKAN - SERUM ZM BEAUTY BERWAJAH BARU... Serum ni sebenarnya dah lama saya jual tetapi oleh kerana ramai yang minat nak guna dan so saya cari inisiatif lain untuk menambahbaik botol. Bukan saya terikut-ikut dengan trend semasa orang buat serum pakai botol macamtu saya pun nak pakai macamtu tetapi ada sebabnya saya terpaksa guna botol begitu

PRODUK HOMEMADE SELAMAT DIGUNAKAN - SERUM ZM BEAUTY BERWAJAH BARU

Tadaaaa....inilah dia rupa botol serum organik saya yang terbaru. Botol ni isinya 20ml sama macam botol yang lama cuma bezanya botol ni kaca dan botol lama tu plastik. Kalau korang nak tahu alasan saya terpaksa tukar botol ini adalah sebab saya nak menjaga kualiti serum ni. Kalau guna botol sebelum ni serum tu boleh meleleh bila kita picit then saki bakinya tertinggal kat muncung spray tu...

Korang kena faham,serum saya ni organik...so memang perlu dijaga rapi supaya tiada anasir-anasir lain yang boleh menyebabkan serum ini tercemar...giteww...kukuh tak alasan saya? hehehehe...Kalau guna botol ni kita cuma ambil 2 ke 3 drop sahaja untuk guna then boleh terus tutup botolnya...saya rasa agak kurang risiko untuk tercemar

Asyik cerita pasal botol je,bila nak cerita pasal serum?? hehehe...macamlah botol tu yang nak dioleskan ke kulit wajah gamaknya kan...Serum organik ni saya dah banyak kali review kot fungsinya. Serum ini menggunakan aloevera sebagai bahan dasarnya. Semua orangpun dah tahukan,aloevera ni adalah satu tumbuhan ajaib yang dikurniakan Allah untuk para wanita dalam dunia ni untuk memelihara kecantikan mereka

PRODUK HOMEMADE SELAMAT DIGUNAKAN - SERUM ZM BEAUTY BERWAJAH BARU

Kenapa aloevera ni ajaib??? Aloevera mempunyai terlalu banyak khasiat untuk kecantikan...malah dalam kesihatan pun ia turut bermanfaat. Aloevera boleh membantu menyelesaikan masalah kulit wajah akibat radiasi bebas @ kesilapan menggunakan produk yang mempunyai bahan kimia berlebihan. Selain daripada aloevera terdapat campuran air mawar,gliserin,minyak zaitun dam vitamin E untuk melengkapkan lagi keberkesanan serum organik ini

Ada yang tanya saya boleh ke serum ni kalau nak pakai kerap??? Boleh dikkk...tiada masalah langsung...then boleh ke pakai waktu siang? Boleh juga dik...serum organik ni boleh pakai anytime,anywhere,everyday...giteww...terus cakap omputeh den...Berapa lama serum ni boleh tahan ek?? Selagi korang habiskan selepas 2 bulan buka botol ni selagi itu serum ni masih selamat/boleh digunakan tanpa was-was. Serum ni boleh pakai kat muka je ke kak?? Serum ni boleh pakai kat seluruh kulit korang,selagi ada kulit selagi tu boleh apply...kalau korang ada masalah rambut keringpun korang boleh apply serum ni dan tengok keajaiban apakah yang akan berlaku jeng...jeng...jeng...

Dan yang paling best tentang serum organik ni adalah ia boleh digunakan oleh semua peringkat usia dan jantina...tak kira budak kecik ke,orang tua ke,remaja ke boleh guna...Tiada sebarang peraturan diperlukan untuk menggunakan serum organik ini cuma korang perlu jaga serum ini dengan baik. Maksud jaga dengan baik lepas korang drop serum ni korang terusla tutup baik2...ketat2 supaya kualiti serum ini terpelihara...janganla korang dek nak cepat pergi kerja lepas guna terus biarkan terdedah...dropper korang letak je atas table solek terdedah...lepastu bagi soalan kat saya "kenapa serum saya ni lain macam je ek???" So,itu sahaja syaratnya untuk pakai serum organik ni,sebab ia adalah organik kita kena pelihara dia sebagai organik juga...hokeyyy...jangan sampai dropper tu merayu kat korang suruh letakkan dia ke tempat asal sudahhhh(hahaha...gurau je taw)

PRODUK HOMEMADE SELAMAT DIGUNAKAN - SERUM ZM BEAUTY BERWAJAH BARU

Maaf ya,gambar semua sama,cuma design sahaja berbeza...bukan apa,kalau takde gambar boring pula korang nak baca nanti...so,kalau rasa bosan nak baca korang belek-belekla gambar tu hehehe...sabar jela admin nih...Dipendekkan cerita organik serum ini berfungsi untuk merawat kulit kusam,parut jerawat,kulit rosak,melembabkan kulit,menyejukkan kulit,merawat kulit kering,jerawat pasir dan sebagainya...Yang saya sebut ni bukan main sebut syok sendiri je taw...saya ambil testimoni daripada customer...

Bagi mereka yang nak dapatkan @ nak testing2 guna produk organik boleh whatsapp saya terus ya...ataupun korang boleh dapatkan di Butik NY Beauty simpang renggam bagi mereka yang duduk area sana... Kalau yang jauh saya boleh pos jangan risau eh heheheee...Saya harap apa yang saya usahakan dapat membantu mereka yang memerlukan...Akhir kata terima kasih kepada yang tersinggah kat entri PRODUK HOMEMADE SELAMAT DIGUNAKAN - SERUM ZM BEAUTY BERWAJAH BARU saya untuk kali ini...In Sya Allah kita jumpa lagi...Babayyy
Wassalam

Sebarang pertanyaan berkaitan boleh hubungi saya di :

MANFAAT GARLIC BALM HOMEMADE

Bismillah dan Assalammualaikum semua. Syukur Alhamdulillah saya masih disini...di bumi Allah...masih diberi peluang untuk menghirup udara setakat harini...Harini saya nak update pasal satu produk homemade saya yang semakin hari semakin orang minat nak ambil tahu. So,oleh kerana orang dah mula nak ambil tahu saya akan sekali lagi kongsikan MANFAAT GARLIC BALM HOMEMADE

MANFAAT GARLIC BALM HOMEMADE

Ini adalah garlic balm homemade milik saya sepenuhnya yang saya sendiri buat menggunakan kedua tangan saya dengan niat untuk mencari rezeki. Firstly saya nak ucapkan terima kasih kepada semua yang sudi beli garlic balm homemade saya. Then yang keduanya saya nak bagitahu kepada semua bahawa mulai hari ini botol garlic balm homemade saya akan di tukar kepada yang lebih besar sedikit berbanding yang dalam gambar ini 

MANFAAT GARLIC BALM HOMEMADE


Ini adalah batch terakhir saya yang menggunakan botol size 20g. Batch yang terakhir saya proses baru-baru ini telah habis terjual semuanya dan buat masa sekarang saya kekeringan stok dan In Sya Allah stok akan kembali normal minggu hadapan. Korang kalau yang baru nak mencuba boleh terus whatsapp saya untuk beli @ korang boleh beli di market place yang saya telah upload semua produk saya disana. Ikut suka korang yang mana satu korang selesa. Korang boleh cari Garlic Balm Homemade di Lazada,Shopee,Avana,Carousell,Mudah dan My bazar dibawah jenama zm beauty

MANFAAT GARLIC BALM HOMEMADE

Buat pengetahuan korang saya jual garlic balm homemade by zm beauty dengan harga RM15 untuk 20gram ini dan selepas ini saya akan jual dengan harga RM20 untuk 30gram...Harga promosi pengenalan RM10 telah tamat dan jangan tanya lagi tentang harga promosi tu ye sayang-sayang semua

Baru-baru ni ada customer bagi feedback yang dia gunakan garlic balm homemade ni pada bisul dan alhamdulillah bisulnya cepat baik...Memang saya pernah dengar orang tua-tua cakap kalau nak bagi bisul cepat elok guna bawang putih,tapi tak sangka pula yang guna garlic balm juga bagi effect yang sama kan...hehehe terharu sat...

Garlic balm homemade ini dibuat menggunakan Extra Virgin Olive Oil taw...so korang tak perlu risau tentang keselamatan pada kulit baby korang sebab ia tidak panas. Sayapun tiada letak any essential oil sebab biasanya bukan semua baby sesuai dengan essential oil. So,saya lebih selesa menggunakan pure garlic sebagai bahan utama garlic balm homemade ini

MANFAAT GARLIC BALM HOMEMADE

Garlic balm ini adalah satu alternatif untuk merawati gejala batuk dan selsema untuk bayi dan kanak-kanak tanpa ubat...Tapi saya rasa bukan hanya untuk mereka sahaja,orang dewasa juga sesuai menggunakannya sebab kami sekeluargapun menggunakannya dan tiada memberi apa-apa infection setakat ini. Pernah baru-baru ni anak saya hidung tersumbat dan tak dapat tidur,lepas saya sapukan garlic balm di dada,belakang,tapak kaki,sinus area dan ubun-ubun dia terus tidur lena sampai pagi

Alhamdulillah,ini adalah satu ikhtiar sahaja,sebab yang menyembuhkan bukan kita...kita sekadar berusaha untuk memberikan yang terbaik untuk anak-anak kita...kann...Bagi yang ada penyakit asma juga boleh amalkan garlic balm ini sebagai rawatan alternatif

MANFAAT GARLIC BALM HOMEMADE

Kat gambar atas ni saya ada selitkan MANFAAT GARLIC BALM HOMEMADE untuk tatapan korang. Apa yang saya sarankan baiklah kita gunakan ubatan tradisional yang natural sebelum kita membuka peluang kepada anak kita mengambil ubat-ubatan moden. Tak salah mencuba kerana ikhtiar tu wajib...saya tak sarankan baby untuk ambil ubat selsema @ batuk sebab ia sangat tidak sesuai di ambil oleh mereka

Anak istimewa saya dari kecil hingga umur 6 tahun tidak pernah ambil sebarang ubat dan dia seorang yang sihat...tapi yela kan...dia kan istimewa...anak syurga...pasti ada malaikat yang melinduginya. Kalau dia batuk @ selsema saya just apply garlic balm then dia akan sendiri recover. Alhamdulillah mungkin ia serasi dengan anak-anak saya

MANFAAT GARLIC BALM HOMEMADE

MANFAAT GARLIC BALM HOMEMADE

Ini adalah batch yang terakhir yang sempat saya ambil gambar sebelum saya pos. Tiba-tiba rasa sedih pula huhuhu...Lepas ni akan keluar botol yang baru...Semuanya sama cuma size sahaja berbeza. Terima kasih kepada seorang customer dari JB yang order 100 botol dan 50 botol dari Selangor...Terima kasih kepada semua yang sudi berurusan dengan saya. Saya harap garlic balm saya dapat memberi manfaat kepada mereka yang memerlukan

Kepada sesiapa yang berminat nak borong @ buat brand sendiri korang boleh terus whatsapp saya juga. Terima kasih kerana sudi singgah di entri MANFAAT GARLIC BALM HOMEMADE...Saya doakan semua yang mencuba garlic balm homemade saya akan dapat kesembuhan dengan izin Allah s.w.t...kita jumpa lagi di lain masa okeyyy...Salam sayang dari saya
Wassalam

Sebarang pertanyaan berkaitan boleh hubungi saya di :

PEMBEKAL PRODUK KECANTIKAN ORGANIK MALAYSIA - HOMEMADE

Bismillah...
Assalammualaikum semua...rindu rasanya nak membebel kat sini...Lama dah saya tak update entri sebab kami 1 family demam,batuk & selsema berjemaah...huhuhu...sabar jela. Harini saya akan cerita sedikit pasal aktiviti saya yang terbaru...Banyak order produk homemade yang saya terima baru-baru ni...ada yang order scrub,sabun,toner,serum dan banyak lagi...So,saya pilih tajuk PEMBEKAL PRODUK KECANTIKAN ORGANIK MALAYSIA - HOMEMADE untuk entri saya kali ini...

Buat pengetahuan semua,saya adalah seorang pembekal produk organik homemade di Malaysia. Saya telah menjalankan perkhidmatan ini lebih kurang setahun lebih dan sehingga hari ini alhamdulillah produk yang saya hasilkan dapat perhatian penggemar produk organik

PEMBEKAL PRODUK KECANTIKAN ORGANIK MALAYSIA - HOMEMADE

PEMBEKAL PRODUK KECANTIKAN ORGANIK MALAYSIA - HOMEMADE

Gambar di atas adalah salah satu produk yang saya hasilkan. Kalau siapa tak kenal produk ini,ia adalah scrub kopi dalam bentuk cecair...Tapi ia bukan terlalu cair macam mandian @ syampu taw...Ia agak pekat dan mudah untuk apply...( tak tumpah @ meleleh )

Scrub kopi ini menggunakan gula sebagai base scrub...Ramai yang tanya saya kenapa tak guna garam sebagai base scrub? Saya memang tak guna garam sebagai base scrub ya..sebab garam akan menyebabkan kulit kita kering dan luka...Garam ni panas dik...huhuhu...saya pernah jumpa sorang customer yang mengadu beli scrub yang guna garam sebagai base...menangis dia sebab mukanya bagaikan terbakar selepas guna scrub tu...Tapi wallahualam...kita tak tahu apa tindakbalas garam ni kan...mungkin ada orang yang boleh masuk dengan tindak balas garam...siapa tahu...

PEMBEKAL PRODUK KECANTIKAN ORGANIK MALAYSIA - HOMEMADE

PEMBEKAL PRODUK KECANTIKAN ORGANIK MALAYSIA - HOMEMADE

Ni sempat saya snap gambar masa saya sedang proses scrub kopi untuk customer tempah baru-baru ini. Customer ni order scrub kopi. Dalam banyak-banyak scrub yang saya buat,scrub kopi yang paling banyak permintaan dan yang paling banyak orang repeat order taw...Banyak dah testimoni yang saya kumpul daripada customer yang sukakan keberkesanan produk homemade saya

Produk homemade ini bukan sahaja organik tetapi ia tidak akan memberi kesan sampingan kepada pengguna...Produk ini boleh digunakan oleh semua lapisan umur tak kira bayi hingga ke dewasa kerana tiada penggunaan bahan kimia didalam proses pembuatan produk organik homemade

PEMBEKAL PRODUK KECANTIKAN ORGANIK MALAYSIA - HOMEMADE

Selain daripada scrub saya ada buat beberapa produk lain juga. Kepada yang baru pertama kali masuk ke dalam blog ini boleh geledah blog saya ni untuk cari produk lain yang saya buat

Yang terbaru ni saya telah buat satu sabun kecantikan khas untuk sorang customer ni. Mula-mula tu dia ambil sample then selepas 2 minggu test dia berpuashati dengan hasil sabun ni dan terus buat tempahan buat jenama sendiri. Ini adalah kali ke-2 dia buat pesanan...Alhamdulillah...ramai yang berpuashati dengan hasil sabun tersebut

PEMBEKAL PRODUK KECANTIKAN ORGANIK MALAYSIA - HOMEMADE

Haaa...ni dia salah satu order saya yang sempat saya snap baru-baru ni...Order scrub kopi,sabun,toner dan serum daripada customer...Yang lain-lain saya tak sempat nak snap sebab kalut sangat mengejar masa. Korang kalau nak try produk homemade saya boleh beli tester dulu...Kalau dah puashati dengan produk tu baru proceed untuk jenama sendiri...Kalau tak puashatipun korang boleh bagitahu untuk saya menambahbaik kualiti produk pada masa akan datang

Rasanya cukup setakat ini coretan saya kali ni sebab sebenarnya saya ada dalam bilik seminar tapi oleh kerana sampai awal sempat saya update entri ni sekejap...Korang kalau nak berurusan dengan saya terus je whatsapp saya taw...Jangan segan-segan...Thank you pada yang sudi singgah di entri PEMBEKAL PRODUK KECANTIKAN ORGANIK MALAYSIA - HOMEMADE & jumpa lagi next entri...Babai

Wassalam

Sebarang pertanyaan berkaitan boleh hubungi saya di :

PEMBERSIH MUKA KUNYIT MADU UNTUK KULIT KERING

Bismillah dan Assalammualaikum semua...selamat datang ke teratak simple saya ni. Blog saya ni tempat saya bercerita tentang aktiviti homemade product saya disamping berkongsi info yang saya rasa patut dikongsikan...Harini saya nak share lagi satu info mengenai produk homemade saya iaitu PEMBERSIH MUKA KUNYIT MADU UNTUK KULIT KERING 

PEMBERSIH MUKA KUNYIT MADU UNTUK KULIT KERING

Kalau korang ikuti blog saya ni mesti korang perasan yang saya memang sedia ada keluarkan sabun kunyit madu versi sabun ketul...tetapi kali ni saya buat versi cair yang boleh diletakkan dalam botol pump...


Sebenarnya tiada perbezaan antara dua jenis sabun ini...totally adalah sama cunma yang bezanya adalah bentuk fizikalnya iaitu beku dan cair...Kenapa saya buat macamtu??? Saya sebenarnya memenuhi permintaan customer...mereka suka sabun kunyit madu versi beku tetapi susah nak bawa untuk traveling...so mereka request untuk di cairkan...


PEMBERSIH MUKA KUNYIT MADU UNTUK KULIT KERING

Maka sayapun cuba untuk merealisasikan permintaan customer dan akhirnya berjaya...Untuk first batch ni saya tak buat banyak...sebab baru nak test market kan...Dan saya jual pun harga tak mahal mana sebab saya lebih fokus untuk bagi orang cuba guna produk organik...sebab majoriti yang membeli adalah mereka yang nak jual balik...so,memang wajibla mereka testing dulu kannn...


Saya rasa sabun jenis cair lebih baik guna sebab kurang pencemaran...Pencemaran yang saya maksudkan disini adalah kalau kita guna botol pump sabun kita tak terdedah dengan benda asing yang kita tak nampak...contohnya bakteria...


PEMBERSIH MUKA KUNYIT MADU UNTUK KULIT KERING

Kalau kita guna sabun jenis beku ni sabun tu lebih terdedah dengan risiko pembiakan bakteria. Kadang-kadang kita tangan tak cuci terus je pegang sabun tu kan...memangla sifat sabun ni untuk membersihkan tetapi ada juga yang gagal berfungsi begitu


Lebih-lebih lagi kalau kita ni jenis suka share-share sabun kalau duduk satu rumah...Tak kira la suami isteri pun memang tak boleh share tau...So,disinilah kelebihan sabun yang menggunakan botol pump @ botol biasa(maksudnya cecair)



Asyik cerita pasal fizikal sabun je...bila nak cerita fungsi sabun??? Hehehe...fungsi sabun yang versi ni sama je macam sabun kunyit madu sebelum ni taw...Sabun kunyit madu berfungsi untuk melembabkan kulit,menghilangkan kulit kusam,parut jerawat,jeragat,keringkan jerawat,cerahkan kulit dan banyak lagi ikut cara korang pakai


PEMBERSIH MUKA KUNYIT MADU UNTUK KULIT KERING

Jap...sebelum terlupa saya nak bagitahu lagi sekali bahan yang terkandung dalam sabun ni juga. Setiap kali buat entri mesti bagitahu kan...hehehe takpelah...baru puashati...bahan yang terkandung dalam PEMBERSIH MUKA KUNYIT MADU UNTUK KULIT KERING ni adalah kunyit,madu,gliserin,olive oil...Saya kalau buat sabun memang tak letak bahan yang banyak ya...sebab apa taw...sebab kalau banyak sangat bahan yang dicampur kulit akan jadi confuse untuk bertindakbalas


Sentuh pasal cara pakai pula adalah bab yang paling gerun sikit saya nak story...pasaipa??? Sebab kita ni ada macam-macam ragam...macam-macam tabiat...ada yang penuh bersemangat nak guna dengan konsisten dan ada yang bersemangat masa nak beli je...pas beli pakai sekali je...pastu terus jadi perhiasan tambahan dalam bilik mandi...betulkan???yang inilah patut di ubah...


PEMBERSIH MUKA KUNYIT MADU UNTUK KULIT KERING

Kalau boleh korang nak dapat hasil yang gemilang kenalah pakai dengan konsisten...Tak susahpun nak maintain pakai sabun kunyit madu ni taw...Setiap kali solat korang cuci muka pakai sabun ni...Habis cerita...dah dapat maintain...hehehe...jangan risau,kulit korang takkan ada rasa pedih @ terik kalau kerap cuci muka...


Kenapa saya begitu yakin yang sabun kunyit madu ni sangat efektif??? Saya bukan nak war-warkan kepada korang kalau pakai sabun kunyit madu semua masalah kulit muka dalam dunia ni akan selesai...Bukan gitu taw...saya cuma jelaskan yang sabun ini dapat membantu korang menyelesaikan masalah kulit korang kalau korang serasi dengan sabun ini...


PEMBERSIH MUKA KUNYIT MADU UNTUK KULIT KERING


Dan sehingga hari ini semua customer saya yang cuba sabun ini memberi feedback yang positif...Alhamdulillah...kerana saya yakin dengan produk organik...sekiranya ia tidak efektif kepada seseorang ia tidak akan memberi kesan yang negatif...ia tidak akan merosakkan kulit korang...Sooo? Saya rasa tak salah kalau mencuba...kan???



Kesimpulan daripada cerita saya kat atas ni adalah saya nak bagitahu korang yang saya ada buat PEMBERSIH MUKA KUNYIT MADU UNTUK KULIT KERING...pembersih muka saya 100% organik tanpa bahan kimia...selamat digunakan tanpa kesan sampingan...itu je huhuhu...Yang lain-lain itu adalah sekadar pandangan dan nasihat untuk korang...Thank's sudi singgah...Kalau nak chatting dengan saya just whatsapp ya...Jumpa lagi...
Wassalam

Sebarang pertanyaan berkaitan boleh hubungi saya di :

TAK RASA SAKIT DAN PEDIH GUNA PRODUK ORGANIK

Bismillah...
Assalammualaikum korang...Malam tadi saya dapat banyak testimoni fresh...so harini saya nak update sikit testimoni yang saya dapat...sebab saya kalau boleh nak tulis semua perkara yang berkaitan dengan produk saya kat sini sebab senang nak buat rujukan untuk customer...Nanti saya tak update bila orang tanya tercari-cari pula...bila dah tepek kat sini senang nak cari kannnn...Satu pengakuan yang buat saya teruja dan terharu bila customer cakap TAK RASA SAKIT DAN PEDIH GUNA PRODUK ORGANIK...yeah...inilah yang selalu saya cuba nak bagitahu korang semua...

TAK RASA SAKIT DAN PEDIH GUNA PRODUK ORGANIK

Korang tahukan sebab apa tak pedih? Jawapannya cuma satu sebab ia adalah 100% organik...Produk saya buat adalah 100% guna bahan asli...tiada bahan kimia untuk cepat cantik,cepat putih...cepat gebu gebas dimasukkan ke dalam produk homemade saya. Kalau nak pakai organik homemade kena banyak bersabar sebab ia bukan terus jadi flawless dengan cepat...tapi ia akan memelihara kesihatan kulit kita dari dalam secara natural

Adik ni pakai produk krim kunyit,krim greetea,scrub greentea + oat dan sabun greentea + madu...Masa adik ni beli produk homemade saya dia alami masalah muka rosak sebab tersalah pakai 2 skincare yang hangat dipasaran...nama skincare saya tak berhak untuk mention(sorry) Alhamdulillah...saya harap adik ni dapat pulih dengan sempurna...Hebat juga penangan greentea ni...Patutlah sejak akhir-akhir ni ramai betul yang beli dan tanya pasal scrub dan sabun greentea

TAK RASA SAKIT DAN PEDIH GUNA PRODUK ORGANIK

Setiap kali saya dapat customer saya akan dapatkan feedback mereka selepas menggunakan produk homemade saya...bukan tujuan saya untuk testimoni semata tetapi saya dapat rasakan satu kepuasan yang sebenar bila dapat bantu orang menyelesaikan masalah kulit mereka. Tak salah guna produk ikut kehendak masing-masing tetapi haruslah berhati-hati dalam memilih produk untuk kebaikan korang

TAK RASA SAKIT DAN PEDIH GUNA PRODUK ORGANIK

TAK RASA SAKIT DAN PEDIH GUNA PRODUK ORGANIK

Ni antara feedback lain dari customer yang pernah cuba produk homemade saya. Semalam saya ada janji untuk dapatkan feedback serum organik...Tu dia dah komen bila bangun pagi muka rasa lembab dan best sangat guna serum organik tu...Sebab apa serum organik ni disarankan pakai sebelum tidur...Masa tidur adalah masa untuk badan kita berehat...masa badan kita berehat hormon-hormon akan bangun buat kerja....

So...korang-korang yang baru bercadang nak bertukar ke organik ingat tu TAK RASA SAKIT DAN PEDIH GUNA PRODUK ORGANIK. Tapi akan rasa sakit hati kalau jenis tak sabar huhuhuhu...Jangan risau...bahan yang baik pasti akan dapat hasil yang baik.In Sya Allah produk organik homemade tidak akan bagi kesan buruk kepada korang...Bagi saya bila pakai produk homemade ni rasa tenang dan selesa je...Korang tak nak rasa ke????hehehe...Ok lah...kita jumpa lagi nextime okeyy...Thank's sudi singgah...

Wassalam

Sebarang pertanyaan berkaitan boleh hubungi saya di :

SERUM WAJAH YANG BAGUS DAN MURAH

Bismillah dan Assalammualaikum sahabat semua...harini saya akan buat satu update ringkas pasal SERUM WAJAH YANG BAGUS DAN MURAH...Haaaa...siapa yang tak nak bagus dan murah kan...zaman sekarang ni semua orang nak berjimat...

SERUM WAJAH YANG BAGUS DAN MURAH

Sambil-sambil saya nak cerita pasal serum wajah yang bagus dan murah ni saya cerita sekali aktiviti buat sample serum untuk customer. Dek saya ni buat serum organik saya nak share la kelebihan menggunakan serum organik ni

SERUM WAJAH YANG BAGUS DAN MURAH

Serum ni last week saya buat untuk customer yang request sample serum organik yang tiada bahan kimia katenye...hahaha...so saya buatkan serum yang dibuat daripada Aloevera. Macam biasalah olive oil memang wajib saya letak dalam produk yang saya hasilkan sebab dengan olive oil kulit kita akan lebih lembab

Sambil saya review serum wajah yang bagus ni saya share kelebihan serum yang saya buat ni...Sudah semestinya kelebihan utama adalah organik tanpa bahan kimia yang boleh merosakkan kulit wajah korang. Serum ni sesuai untuk semua jenis kulit dan semua peringkat usia

Kelebihan yang lain pula melembabkan kulit,menghilangkan jerawat pasir,mengecutkan jerawat,memudarkan parut jerawat,menghilangkan kesan penuaan,menegangkan kulit,mencerahkan kulit,menyerap minyak berlebihan pada kulit dan banyak lagi. Serum ni korang boleh pakai sebelum korang masuk tidur. Jom kita putihkan kulit muka dengan serum organik tanpa bahan kimia secara natural jom...

Macam biasalah ye...apapun yang kita buat dalam kehidupan seharian ni kena istiqomah,baru dapat hasil yang memberangsangkan...Kalau kita kerja bagus dapat bonus lebih...sama gak macam kita pakai skincare  @ consume produk kesihatan...nak hasil terbaik kena konsisten hokeyy

Apa yang menarik tentang serum ini adalah korang boleh pakai dengan kerap...Kalau rasa macam kulit kering korang boleh sapukan pada kulit kering tu...Kalau yang dok kerja dalam air cond tu ada masalah kulit kering boleh letak serum ni...Pastu kalau korang nak pakai mekap boleh letak serum ni dulu kat muka...

SERUM WAJAH YANG BAGUS DAN MURAH

Ni dia dah siap packing dah serum untuk customer. Customer ambil sample sabun kunyit madu juga untuk testing

SERUM WAJAH YANG BAGUS DAN MURAH

Dan next day barang yang saya pos tu sudah pun berada ditangan customer...Alhamdulillah,Allah memudahkan urusan saya...Baru-baru ni saya ada tanya feedback daripada customer tentang serum wajah organik tu tapi dia belum try lagi...Cuma sabun je dia dah try...so saya tepek feedback sabun jela ye....next entri saya letak feedback serum pula

SERUM WAJAH YANG BAGUS DAN MURAH


Alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar dan ramai yang berpuashati dengan hasil tangan saya. Apa-apapun pilihan terletak pada tangan sendiri...Kepada yang berminat nak try serum terbaik untuk kulit berminyak boleh try serum wajah organik saya ni juga...But,serum ni sesuai untuk semua jenis kulit...coz ia adalah organic

SERUM WAJAH YANG BAGUS DAN MURAH

Yang baik itu milik Allah dan yang kurang itu adalah kelemahan saya...Setiap kelebihan mesti ada kekurangan...Tapi sebelum kita cuba kita takkan tahu apa kekurang itu betul takkkk? Soooo...betul lah orang selalu kata "belum cuba belum tau tauuuu" hahaha...so kalau korang nak tahu kelemahan serum ni korang kena cuba hokeyyy...

Harga??? Tengok tajuk ada tulis murah...memang harga murah je saya jual sebab saya lebih suka jual sebagai sample sebab kebanyakan customer saya adalah mereka yang nak berniaga...ada yang nak bisnes skincare organik...ada yang nak scrub organik...so kita jual murah-murah sudah bagi orang testing kan...Harga mampu milik tau  jangan risau...

Dapatkan SERUM WAJAH YANG BAGUS DAN MURAH dengan saya tentunya 100% organik. Jumpa lagi next entri...Terima kasih singgah...

Wassalam

Sebarang pertanyaan berkaitan boleh hubungi saya di :