ZURAINI.COM

Showing posts with label KRIM MUKA HOMEMADE. Show all posts
Showing posts with label KRIM MUKA HOMEMADE. Show all posts

KRIM KUNYIT HOMEMADE BORONG MURAH

Bismillah...
Assalammualaikum semua...
Dah 2 hari saya tak bersiaran rentetan dari kesibukan rutin harian...huwaaaa...rindu nak membebel kat sini...Tapi harini saya ada sikit masa ni anak sedang tidur bolehla saya menaip kejap...Semalam saya operasi buat krim kunyit...Ada 100pcs yang sudah sedia dilepaskan kepada yang berminat...so tajuk yang saya pilih harini untuk dicerita adalah KRIM KUNYIT HOMEMADE BORONG MURAH

KRIM KUNYIT HOMEMADE BORONG MURAH

Apa fungsi krim kunyit ni???
Krim kunyit ni digunakan malam hari sebagai krim malam. Krim kunyit berfungsi untuk mencerahkan kulit,melebabkan,menghilangkan parut jerawat dan jeragat,mengecutkan jerawat dan memperbaiki struktur kulit yang rosak akibat terdedah pada pancaran cahaya matahari

KRIM KUNYIT HOMEMADE BORONG MURAH
Haaaa...ni dia yang dah siap packing..

Krim kunyit ini adalah 100% homemade bukan kilo-kilo dari thailand tu taw...
Seriously kalau korang pakai krim kunyit ni korang tidak akan rasa panas dan berpeluh-peluh. Korang akan sangat rileks dan sejuk je muka bila letak krim kunyit ni kat muka. 

Krim kunyit saya ada 2 jenis ya...1 jenis menggunakan beeswax dan 1 jenis lagi tidak menggunakan beeswax. Perbezaan antara 2 jenis ini adalah yang menggunakan beeswax krim muka lebih berminyak dan kulit akan rasa berminyak...Tetapi bagi saya yang ada beeswax lebih baik sebab beeswax boleh membantu kulit untuk kekal lembab dan lembut....

Bukan ada orang nak tilik muka kita pon sebelum tidur tu kan hehehe...Krim kunyit tanpa beeswax pula teksturnya lebih lembut dan ringan...sekali tengok macam gel pelembab...tak tahu saya nak terangkan macamana keadaan rupa bentuk teksturnya huhuhu...Kalau korang nak beli korang boleh request nak jenis macamana ya...

Cerita pasal kunyit pula...kunyit ni saya guna kunyit yang asli yang dikeringkan...Bukan kunyit baba's untuk goreng ikan tu ya hehehe...Serbuk kunyit makan tu dah dicampur dengan tepung beras...dah tak umphhhh kata orang ...kita pakai yang pure punya baru umphhhh kan...

KRIM KUNYIT HOMEMADE BORONG MURAH

KRIM KUNYIT HOMEMADE BORONG MURAH

Harini sempat pos untuk 2 orang customer huhu...Alhamdulillah...bak kata kakak2 senior yang berniaga kat facebook selalu cakap rezeki takkan salah alamat...hehehe...pinjam jap falsafah diorang. Isi kandungan dalam setiap botol krim kunyit ni adalah 8-9 gram ya...saya bagitahu siap-siap kat sini sebab nanti ada pula yang claim kat saya bekas dalam gambar nampak besar...kenapa sampai isi dalam sikit je...Tak dapek den nak nolong do...huhuhu...

Krim kunyit ini agak berminyak sedikit dan tidak panas ya...Bahan yang saya gunakan adalah 100% bahan semulajadi tanpa bahan kimia terlarang. So...kesimpulannya sesiapa sahaja yang pakai tidak akan memberi effect buruk pada muka...Melainkan orang tu memang ada alahan yang teruk terhadap minyak zaitun...hurmmm...tapi ada ke orang yang alah dengan bahan semulajadi??? huhuhu...

Kepada sesiapa yang berminat berurusan dengan saya boleh hubungi saya di :


Sampai sini sahaja saya ada masa untuk mencoret...anak saya pun dah bangun...nanti ada masa saya update lagi ya...Terima kasih sudi singgah dan jumpa lagi

Wassalam

KRIM MALAM DAN SIANG HOMEMADE

Bismillah...
Assalammualaikum & selamat pagi korang...Pagi ni anak yang kecil masih tidur lagi dan yang lain semua dah settle ke sekolah...Maka saya curi masa sikit nak update entri kat sini. Harini nak cerita pasal KRIM MALAM DAN SIANG HOMEMADE. Saya buat ni sebab ada permintaan dari customer yang cuba nak bertukar ke organic skincare...harap-harap serasi lah dengan mereka

KRIM MALAM DAN SIANG HOMEMADE

Yang ni adalah krim malam a.k.a krim kunyit. Krim kunyit ni dijadikan krim malam sebab kunyit ni banyak kelebihannya untuk memperbaiki kulit yang bermasalah ketika kita sedang tidur. Krim kunyit ini saya gunakan yang original kunyit sahaja...bukan kunyit masak tu taw...Kalau korang nak tahu kunyit masak tu sebenarnya boleh je pakai kat muka sebab kunyit tu dicampur dengan tepung beras...Tepung beras juga bagus untuk muka ya...

KRIM MALAM DAN SIANG HOMEMADE

Yang ini pula adalah krim siang. Krim siang ni saya letak madu sebagai bahan campuran sebab madu ni sangat bagus untuk melembabkan kulit dan ia berfungsi untuk melembabkan kulit,menegangkan kulit dan merawat kulit yang bermasalah secara semulajadi.

 Dalam setiap krim saya,saya akan letak vitamin E dan olive oil untuk menjadikan krim ini lebih efektif. Base krim-krim ini saya gunakan aloevera. Semua orang pun tahu aloevera berfungsi untuk mencerahkan kulit selain menghilangkan kesan-kesan parut,menegangkan dan antipenuaan secara natural

KRIM MALAM DAN SIANG HOMEMADE

KRIM MALAM DAN SIANG HOMEMADE

Nasihat saya kepada korang yang mula berjinak-jinak nak guna organik supaya lebih banyak bersabar dan konsisten sebab produk homemade tiada bahan kimia. Ia adalah 100% organik,so kesannya mungkin akan lambat berbanding produk lain bergantung pada kulit kita. Apa yang penting bila kita pakai yang organik kita akan rasa lebih selamat dan selesa. Bila pakai krim muka ini korang akan rasa sejuk je kat muka...takdelah masa nak tidur rasa berpeluh-peluh panas dek krim muka hokeyyyy

Apa-apapun pilihan terletak pada tangan korang. Kepada yang berminat nak mencuba boleh terus contact saya. Saya ada buat krim kilo juga untuk 2 jenis krim ni...Kalau berminat untuk jenama sendiri korang dinasihatkan untuk beli satu dulu...test dulu baru tahu feelingnya kan huhuhu...Krim ni sesuai untuk semua jenis kulit. Dan saya sedang buat testing buat krim untuk orang yang berkulit kering...so...stay tuned..saya akan update bila dah siap

Kepada korang yang nak ikuti perkembangan saya melalui media sosial lain boleh follow saya di :

Terima kasih sebab sudi singgah untuk baca entri KRIM MALAM DAN SIANG HOMEMADE  ni. Jumpa lagi dilain kali...Saya harap entri ini memberi manfaat kepada orang yang memerlukan...Saya doakan setiap inci insan dalam dunia ini sentiasa dirahmati Allah..

Wassalam




KRIM SIANG HOMEMADE

Bismillah...
Assalammualaikum semua...
Harini saya nak share dekat korang pasal Krim Siang Homemade pula ya...Dua hari lepas saya dah share pasal Krim Kunyit Homemade yang saya sendiri buat korang boleh baca sekali kalau korang tak baca lagi...

Ini adalah krim siang yang terbaik saya pernah cuba kerana ia adalah krim siang organik tanpa sebarang unsur yang berkaitan bahan kimia. Krim siang ini juga saya buat sendiri berasaskan madu,aloevera dan ,minyak zaitun.

Macam krim kunyit homemade saya juga menggunakan bau vanila,vitamin E dan whitening extract di dalam pembuatan krim siang saya ni

Buat pengetahuan korang krim yang saya buat ini adalah krim siang malam yang tidak berbahaya kepada kulit korang. In sya Allah jika korang gunakan tidak akan menimbulkan kesan sampingan dalam jangkamasa panjang kerana bahan yang saya gunakan adalah bahan asli yang baik untuk kesihatan dan kecantikan kulit secara natural

KRIM SIANG HOMEMADE

Nampak tak korang??? Teksturnya sangat lembut dan cepat meresap...Kalau korang pakai kulit akan rasa sejuk dan lembut. Korang akan nampak muka macam glowing sebab kesan khas daripada olive oil....Saya dah pun cuba...

Olive oil tu akan meresap kedalam kulit dan akan menyedut lebihan minyak yang ada dipermukaan kulit kitaKrim muka homemade ni sesuai untuk semua jenis kulit...Kalau yang berkulit kering ia akan membantu melembabkan kulit korang...

KRIM SIANG HOMEMADE

Maaflah gambar tak berapa nak hado sebab masa saya ambil gambar ni guna handphone biasa je...so,macam ada bayang-bayang sikit sebab terlindung dek lampu...nampak macam gelap dikit gambat tu...Itulah gambaran krim siang organik saya

Umumnya kebanyakan orang tidak tahu bahawa penggunaan krim siang ini bukan sekadar untuk kelihatan cantik @ sekadar memenuhi syarat kebiasaan bagi seorang wanita memakai krim muka tetapi banyak manfaat yang perlu kita ambil tahu

Manfaat Krim Siang:
~ Melindungi kulit wajah daripada sinaran UV di siang hari
~ Melembabkan wajah
~ Mencerahkan wajah 
~ Mengelakkan kulit terlalu kering dan terbakar yang akan mengakibatkan jeragat
~ Sebagai pelindung wajah kekotoran yang ada di luar sana(habuk dan debu)
~ Merawat wajah daripada kesan penuaan awal
~ Menegangkan wajah(bergantung pada bahan & kulit individu)

Sebelum saya terlupa...Krim siang homemade saya ni korang boleh sapukan juga pada kulit-kulit yang kering macam siku,lutut,tangan dan lain-lain tempat yang korang rasa sesuai...Kalau anak korang ada masalah kulit kerig korang boleh juga letak tiada masalah...Nak buat macam losyen pon boleh hehehe...

Cara penggunaaan Krim siang homemade
~ Cuci muka seperti biasa(lebih bagus guna yang organik)
~ Keringkan muka dan letak toner(kalau ada)
~ Calitkan krim muka diseluruh muka
~ Urut dengan lembut gerakkan ke atas(supaya cepat meresap kedalam kulit)
~ Siap!!! (korang akan rasa sejuk je muka heheehe)

Inilah salah satu kelebihan produk organik. Sepanjang saya mengamalkan produk organik saya belum pernah lagi rasa kulit kepanasan akibat menggunakan produk. Apapun yag saya gunakan diwajah saya rasa sangat selesa dan selamat. 

Ini membuktikan bahawa mengambil keputusan untuk bertukar kepada produk organik homemade adalah satu tindakan yang tepat pada pandangan saya

Fungsi Krim Siang :
~ Melembabkan muka
~ Mecerahkan muka
~ Menghilangkan kesan parut jerawat
~ Melindungi kulit wajah daripada punca jeragat
~ Merawat masalah muka yang rosak akibat salah pilih produk
~ Menegangkan wajah(ada madu)

Kesan menggunakan produk organik ni biasanya kan ambil masa yang lebih panjang berbanding produk yang ada chemical. Kalau orang yang jenis tidak sabar memang tak sesuailah untuk guna produk organik ni...

Tapi bagi saya biarlah ambil masa yang panjang,apa yang penting produk yang saya gunakan tidak memberi kesan sampingan pada saya dimasa akan datang

Sejak akhir-akhir ni ramai yang datang kepada saya untuk cuba guna produk organik zm beauty sebab dah mula takut dengan produk bukan organik...Alhamdulillah...sikit-sikt orang mula sedar perlu back to normal pakai bahan semulajadi..It's not about money tapi ini soal keselamatan...Tepuk dada tanya hati sendiri...Pilihan ada di tangan uollllsss sendiri hokeyy

KRIM SIANG HOMEMADE

KRIM SIANG HOMEMADE

Ni salah seorang customer saya yang kecewa dengan skincare diluar sana...Banyak dah dia cuba semuanya cantik sekejap...dia tak boleh nak maintain...Persoalannya perlukah maintain untuk terus cantik??? Kalau stop muka akan jadi teruk...Ini yang kita tak nak...Think positif,mungkin dia masih lagi jumpa produk yang serasi dengan kulitnya...Wallahualam

Pesanan saya yang terakhir tetang produk,krim muka homemade ni tiada KKM @ Halal ya...saya tak layak untuk apply sebab saya buat kecik-keik je. Bila ada orang order baru saya buat...tak kiralah korang order sikit @banyak saya tetap akan buatkan selepas dapat payment order korang sebab saya taknak simpan stok...Nanti jangan meroyan pula kat saya tanya awat takde KKM @ Halal

Begitulah serba sedikit krim siang review saya kali ni...Jika ada kesilapan @ kekasaran ketika melontarkan pendapat maafkan saya...Saya cuba beri penjelasan yang terbaik...Terima kasih sudi singgah disini...Jumpa lagi

Wassalam

KRIM KUNYIT HOMEMADE

Bismillah dan Assalammualaikum sahabat semua...Dah nak akhir-akhir ramadhan ni macam terlebih sibuk sampai tiada masa nak meninggalkan cetusan minda disini tapi harini ada sedikit kesempatan untuk saya cerita tentang Krim Kunyit Homemade. Kalau yang dah kenal saya akan tahu saya adalah seorang yang suka buat produk kecantikan organik sendiri untuk saya guna sendiri dan ada juga saya jual pada kawan-kawan dan follower. Dan jika diterima pakai saya akan open untuk buat jenama sendiri bagi mereka yang nak cari duit sampingan....Amacam???? Best tak?

Pagi tadi saya sempat memproses satu krim kunyit buatan sendiri untuk saya guna sendiri dahulu. Lepas raya ni saya akan edarkan sample kepada mereka yang berminat nak cuba. Saya adalah pembuat produk muka yang tiada bahan kimia sebab saya memang alah dengan produk yang mempunyai chemical

KRIM KUNYIT HOMEMADE

Tadaaaaa....Haaaa...inilah hasil nurkilan saya pagi tadi...Krim kunyit untuk muka. Saya syorkan untuk guna krim ni pada waktu malam sebab ia akan membantu merawat masalah yang terdapat pada wajah korang ketika korang sedang tidur. Saya akan cuba sendiri krim kunyit organik ini untuk memastikan krim ni boleh digunapakai dengan selamat

Sebenarnya saya buat 2 jenis krim tau untuk pakai siang dan malam tapi saya nak review satu dulu hehehehe...sebab takut berkecamuk...saya ni dah la blogger yang baru...tak berapa pandai sangat nak menyusun kata-kata

Korang perasan tak mana-mana produk kecantikan semuanya ada krim kunyit...Sebenarnya krim kunyit ni sangat bagus untuk merawat masalah muka seperti jerawat,jeragat,kulit kusam,sunburn dan macam-macam lagi. Jom kita baca 9 Manfaat Kunyit Yang Perlu diketahui

Krim kunyit homemade yang saya hasilkan ini adalah 100% organik tanpa bahan kimia. Gambaran yang boleh saya beritahu korang bila guna krim kunyit ni korang akan rasa sejuk je muka. Sebelum tidur korang apply krim kunyit ni dan terus tidur. 

Korang tidak akan rasa panas atau berpeluh-peluh seperti certain krim kunyit yang berada dipasaran. Bila bangun pagi kulit korang akan rasa sangat soft dan tidak berminyak. Ini pengalaman saya la...tak tahulah kalau korang yang jenis kulit tidak sama macam saya...dan saya rasa krim kunyit adalah yang paling bagus untuk dijadikan krim malam

Manfaat krim kunyit :
~ Krim kunyit hilangkan jerawat
~ Krim kunyit kecutkan jerawat
~ Krim kunyit selamat digunakan(organik)
~ Krim kunyit hilangkan parut
~ Krim kunyit hilangkan kulit kusam
~ Krim kunyit melembutkan kulit
~ Krim kunyit melembabkan kulit
~ Krim kunyit sebagai agen antibakteria
~ Krim kunyit merawat masalah kulit muka dengan cepat
~ Krim kunyit mencerahkan kulit wajah

Sebenarnya banyak lagi manfaat krim kunyit yang boleh dirungkai tetapi saya rasa cukuplah saya ambil yang penting-penting sahaja untuk krim kunyit review saya kali ini. Pendek kata krim kunyit organik adalah krim kunyit terbaik yang pernah saya cuba...Bukan saya asuk bakul angkat sendiri tetapi ini adalah kelemahan saya...saya tidak boleh pakai produk yang ada dipasaran...mungkin belum jumpa lagi yang serasi...sebab itulah saya berusaha keras untuk buat sendiri apa yang saya nak pakai...

KRIM KUNYIT HOMEMADE

Takpelah...saya belanja satu gambar krim yang saya buat sekali dengan krim kunyit pagi tadi...Tapi review tentang krim lagi satu ni saya akan buat kemudian...Apa yang penting saya dah berjaya buat krim siang dan krim malam untuk wajah saya hehehehe...Patut ke kakak ipar saya tanya krim kunyit ke krim jagung....rasa nak makan je...huhuhu...sabar jela saya...

Lupa nak bagitahu korang,saya pilih vanila sebagai bau krim muka homemade saya...Bila pakai rasa sangat tenang dan best sangat...hehehe...(over kannnn..)Dan...kunyit yang saya gunakan bukan kunyit untuk masak tu taw...saya guna kunyit asli...memang akan rasa keasliannya bila korang pakai...Dalam krim ni saya campurkan whitening extract,vitamin E dan minyak zaitun bagi membantu memudarkan parut dengan lebih cepat

Kalau korang nak tahu saya menulis entri ni ditengah-tengah bazar. Orang sibuk membeli belah...saya sibuk tulis entri hahahaha...Bukan apa saya tak cukup masa sebenarnya...siang sibuk handle anak-anak...malampun sibuk juga...huhuhu...Di celah kesibukan sempat saya mencuri masa untuk entri ini....Alhamdulillah

KRIM KUNYIT HOMEMADE

Begitulah ceritanya tentang krim kunyit malaysia ciptaan saya harini...Cukuplah setakat ini saya bersyarah...Kalau korang berminat nak mencuba krim saya ni korang boleh direct whatsapp saya taw...Jangan malu jangan segan....saya tak garang hehehehe...Terima kasih singgah sini dan jumpa lagi next story....Selamat menjalani ibadah puasa dihujung-hujung waktu hehehe...tak lama lagi dah nak raya ni...

Wassalam