Latest post

TENTANG SAYA

"ASSALAMMUALAIKUM ORGANIC LOVER...
I LOVE NATURAL...I LOVE ORGANIK...

Kenapa saya cakap begitu???
Sebab muka saya pernah rosak akibat guna skincare
yang murah hingga yang mahal. Semuanya sama...Saya tidak akan kembali kepada mana-mana produk skincare lagi dah lepas ni sebab saya sudah selesa dengan produk ORGANIK HOMEMADE by myself. Saya berpuashati dengan tindakan saya meninggalkan

semua produk-produk skincare yang melambak-lambak kat pasaran demi menjaga kesihatan kulit saya di masa akan datang. Kepada mereka yang ingin join saya bolehla kita sama-sama sihat kan..."slowly but surely" rasanya slogan ni sesuai juga digunakan oleh Organik Lover hehehehe..."


SIAPA SAYA????
Saya adalah seorang pengusaha scrub organik dari Johor. Blog ini saya buat khas untuk memperkenalkan scrub saya kepada mereka yang berminat untuk memborong scrub organik untuk dijenamakan dengan jenama korang. Sekarang kan trend orang branding jenama sendiri. Tak salah sebenarnya nak branding-branding ni...perniagaan ni adalah satu-satunya sumber rezeki yang paling afdal kita buat kan...ikut sunnah tu...



Tapiiii....no...no...no....

Sebelum korang nak branding tu pastikan yang korang tahu tentang produk tu. Janganla korang borong barangan yang korang sendiripun tak tahu statusnya. Macam yang ada masuk surat khabar baru-baru ni kan...modal RM300 untung ribu-riban tapi pelanggan terpaksa terima akibat sebab produk tu beli murah-murah kilo-kilo dari Thai...


Kalau boleh janganla buat macamtu...tak berkat rezeki korang...kita berniaga ni kalau boleh biarlah berpanjangan. Sekali kita buat keputusan biarlah dengan keyakinan ,dengan niat untuk mencari rezeki yang halal dan berkat... Kita nak selesaikan masalah orang bukan nak tambahkan masalah orang ye tak...so,sebelum buat apa-apa keputusan untuk branding jenama sendiri guna produk yang korang sendiri tak tahu asal usulnya lebih baik fikir-fikirkan balik. Allah takkan izin korang menipu selamanya...Percayalah...



Selain menulis pasal scrub blog ini juga tempat saya memperkenalkan semua produk ciptaan saya. Sambil-sambil tu saya tepek cerita-cerita rakyat hehehee...tips dan petua,tutorial,testimoni dan macam-macam lagi. Korang boleh la explore blog saya yang tak berapa nak kretif ni sebab saya ni "newbie" masih dalam proses belajar lagi



Ok lah...rasa macam dah ke laut pula cerita tentang saya ni. Kepada mereka yang ingin mengenali saya dan produk saya dengan lebih dekat bolehla direct whatsapp saya di 01132484182. In Sya Allah saya akan memberikan yang terbaik untuk korang dengan niat kerana Allah...Salam perkenalan dari saya...