Image

STOKIS SAH GARLIC BALM TAWAU SABAH

Bismillah dan Assalammualaikum mommies-mommies semua...sejak akhir-akhir ni ramai yang dok cari garlic balm...kenapa ek?...dan tetiba saya tengok banyak pula produk garlic balm yang keluar...tapi takpe...apa salahnya kita bersaing cara sihat kan...rezeki Allah kan maha luas...so,harini sekali lagi saya nak bagitahu korang tentang seorang lagi stokis yang baru mendaftar iaitu STOKIS SAH GARLIC BALM TAWAU SABAH ...orang sabah bolehlah dapatkan garlic balm dekat stokis sabah ba ni ye...hikhik

STOKIS SAH GARLIC BALM TAWAU SABAH

Macam biasa saya akan tepek gambar wall Facebook tuan empunya STOKIS SAH GARLIC BALM TAWAU SABAH ni supaya yang datang mencari disini dapat kenal siapakah orangnya...kadang-kadang nama kat facebook ni ramai tuan empunya nama...tapi sekurang-kurangnya bila saya letak gambar mudahlah korang nak mencarinya kan...

STOKIS SAH GARLIC BALM TAWAU SABAH

Zaara merupakan stokis garlic balm yang paling bongsu sekali dalam family garlic balm...kalau korang tengok-tengok FB dia masih belum banyak cerita tentang garlic balm ni...selain garlic balm dia ada jual produk yang berkaitan dengan bayi juga...so,korang yang shopping-shoping barang baby dengan dia jangan lupa dapatkan garlic balm sekali ya...hehehe

STOKIS SAH GARLIC BALM TAWAU SABAH

Kenapa garlic balm perlu ada bersama ibu-ibu sekarang??? Sebabnya ibu-ibu sekarang busy...tak sempat nak buat minyak bawang putih....sekarang minyak bawang putih dah dipermodenkan...dah diinovasikan menjadi bentuk yang lebih mudah digunapakai...mudah dibawa kemana-mana...
"Lorrr...bukan wajib pon benda tuh nak dibawa kehulu-kehilir"

Masa kita tak nak guna memang ayat ini releven untuk dikeluarkan...tapi masa ia sangat diperlukan akan berkata-kata di dalam hati "menyesai cheq tak beli garlic balm haghituh...si Irfan(bukan nama sebenar) nih batuk selsema pula...hurmmm...malas betul la cheq nak numbuk bawang putih" ...sambil melangkah malas ke dapur...hehehe...ini situasi kekonon jek...saya membayangkan kalau ada standby garlic balm kan senang...buka penutup dan terus apply...kat atas katil pun boleh terus buat...tak payahla korang nak angkat anak korang bawa keluar bilik...kalau guna minyak bawang putih yang buat sendiri tu memang kena buka mata luas-luas la masa nak apply...walaupun terpisat-pisat masa tuh...yela kan...cadar baru petang tadi tukar...kang menitis atas tilam satu hal pulak nak cuci huhuhuhu....

STOKIS SAH GARLIC BALM TAWAU SABAH

Haaa...kalau korang nak tahu,sememangnya garlic balm ini diciptakan untuk memberi kemudahan kepada semua orang menggunakannya secara instant pon...maksud instant tu adalah buka penutup dan terus pakai...tak perlu susah payah lagi nak buat sendiri kat dapur mengetuk bawang putih malam-malam buta giteww...

Dan tujuan lainnya adalah untuk menggalakkan penggunaan petua tradisional sebagai alternatif merawat batuk dan selsema anak-anak...bukan batuk /selsema je taw...ia juga boleh dijadikann sebagai minyak bayi.gatal-gatal,gigitan serangga,kembung perut,hangatkan badan...bisul dan seangkatan dengannya pun boleh ikhtiar guna garlic balm ini sebagai satu cara untuk mengurangkan kesakitan dan bagi cepat kecut...Lagi satu kita nak kurangkan anak-anak kecil terlalu bergantung kepada ubatan moden ni sedangkan kita mempunyai option untuk mencegah @ merawat diperingkat awal...

STOKIS SAH GARLIC BALM TAWAU SABAH
Isi kandungan : 30g

" Puan,terima kasih sangatlah sebab perkenalkan kat saya garlic balm ni...Alhamdulillah,baby saya dah semakin ok...bila lepas mandikan baby saya,saya terus apply garlic balm ni kat tapak kaki dia,kat dada,kat belakang...rusuk kiri dan kanan dan ubun-ubun dia macam yang puan ajar saya tu...yang kat bahagian dahi dan tepi hidung tu saya letak masa baby dah tidur...sebab baby saya tak nak dibedung,saya pakaikan stoking jela...takut tangan dia dok kais-kais tepi hidung nanti masuk mata pula hehee..." 

...Lega rasanya bila ada yang bagi feedback macamni kat saya...baby ni ada masalah bila bernafas berbunyi-bunyi ...macam ada sesuatu dalam dada dia...parent dia risau,then suami dia call saya tanya tentang garlic balm...sebab masa tu baby dia masih dalam hari(isteri masih berpantang) dia cerita baby dia batuk dan nak nafas macam susah...dah pergi hospital tapi tiada apa-apa...so,dia ambil keputusan untuk try garlic balm ni...dan dengan izin Allah baby dia semakin baik...dan dia dah amalkan penggunaan garlic balm ni kat babynya dan dah 3 botol dia beli...Syukur sangat sebab garlic balm dapat membantu...

STOKIS SAH GARLIC BALM TAWAU SABAH

JAP...JAP...!!!
saya tulis cerita kat atas ni bukan sebab nak goreng korang tau...bukan sebab nak cerita sana-sini garlic balm saya ni bagus...paling tersohor,tak boleh lawan dengan garlic balm orang lain...takkkk....saya tulis ni bukan sebab nak korang buat pilihan membeli...tetapi saya sekadar berkongsi apakah manfaat garlic balm ni...Saya menulis bukan kerana nama...bukan sebab nak popular...bukan sebab nak jadi viral...saya menulis sebab saya nak sampaikan benda yang baik-baik...sampaikan info yang bagi manfaat pada orang lain hokeyyyy...Chilllax

Buat pengetahuan semua,garlic balm seperti dalam gambar yang saya tepek-tepekkan dalam artikel ini telah saya hantar ujikaji ke makmal untuk mengesahkan bahawa ia selamat digunakan...bukan senang nak jual benda yang main hentam je selamat ke tak selamat ni...oleh kerana ia ada kaitan dengan kesihatan dan anak-anak kecil,maka saya hantar untuk dibuat ujiakaji...barulah tenang jiwa kita nak menjual...barulah yakin nak cerita tentang kebaikkannya...

STOKIS SAH GARLIC BALM TAWAU SABAH

Tapi korang kena ingat...yang buat garlic balm ni adalah manusia biasa...dan yang memakainya juga adalah manusia biasa...mungkin ada yang jenis allergik pada bawang putih kita tak tahu kan...oleh kerana itu,sebaik abang posmen hantar garlic balm tu kat depan muka pintu rumah korang sebaik-baiknya janganlah terus korang nak buka tutup garlic balm tu tercolek-colek...tercium-cium...tangan korang tu pastikan bersih dulu barulah buka...tah tadi korek hidung ka...garu ketiak ka...tak cuci tangan terus nak colek garlic balm hukhukhuk...

Kalau nak apply garlic balm tu yang beragama islam bacalah selawat,minta disembuhkan apa yang sakit...tawakal dengan ikhtiar...yang bukan islam ikutlah tatacara agama korang untuk berdoa...supaya diberi kesembuhan dengan ikhtiar yang kita buat...sebab garlic balm ni bukannya ubat...ia adalah satu bahan natural anugerah Ilahi pada manusia untuk dimanfaatkan...so kita gunakanlah dengan sebaik-baiknya...

STOKIS SAH GARLIC BALM TAWAU SABAH

Oklah...rasanya cukuplah setakat ini saya membebel...tujuan sebenar saya tulis artikel ni untuk bagitahu tentang kewujudan STOKIS SAH GARLIC BALM TAWAU SABAH ni tapi macam dah tulis cerpen pun hado hahaha...maafkan saya kalau ada terkasar bahasa masa saya ber"cerpen" kat atas tadi...saya insan biasa dan yang baca artikel ni pun insan biasa juga...so,jangan stress-stress...senyum sikit...hehehe...Sesiapa yang berminat nak dapatkan garlic balm area Tawau atau nak jadi agent boleh dapatkan dengan STOKIS SAH GARLIC BALM TAWAU SABAH @ 

BELI SEKARANG


Wassalam