Image

REZEKI BUAT LIPBALM SENDIRI SAMBIL JAGA ANAK ISTIMEWA

Bismillah...
Assalammualaikum semua...Selamat tahun baru 2018 korang...hehehe ...dalam hati ni macam ada azam baru nak update blog setiap hari...tapi tak tahulah azam baru tu kesampaian ke idok kan...kita tengok jela hasilnya nanti...Harini saya nak share satu story about REZEKI BUAT LIPBALM SENDIRI SAMBIL JAGA ANAK ISTIMEWA yang baru-baru ni saya buat untuk memenuhi impian customer yang ingin jadi boss kepada produk jenama sendiri...siapa kata produk homemade tak laku??? sekarang ni saya perhatikan makin ramai yang dah mula jatuh hati dengan produk homemade taw...katenya rasa lebih selamat sebab tiada bahan kimia...

REZEKI BUAT LIPBALM SENDIRI SAMBIL JAGA ANAK ISTIMEWA

Buat pengetahuan korang,saya masih lagi aktif membuat produk homemade untuk sahabat-sahabat yang nak buat brand sendiri...sekarang ni zaman orang cari duit...tak kiralah siapa kita, kita memang harus mencari duit yang halal untuk menambah pendapatan @ membantu meringankan beban ekonomi yang selama ini suami kita yang tanggung..tak gitu??? atleast kita tak perlu dah mintak duit suami kalau nak beli mekap,sebab kadang-kadang kalau mintak asyik kena reject je...kalau dah ada duit sendiri kan senang...tau-tau dah beli je barang mekap kita...kannn...itu menunjukkan kita seorang yang berdikari dan tak bergantung sepenuhnya pada suami...betul tak???

Okay,kita back to the true story...saya sedia menerima tempahan buat lipbalm tapi saya nak bagitahu lipbalm yang saya buat ada 2 warna sahaja taw...satu warna pink dan satu lagi warna merah...Lipbalm saya hanya menggunakan beeswax,minyak zaitun,perwarna dan perisa makanan sebagai bahan asas dalam pembuatan lipbalm ini...saya tidak masukkan sebarang bahan yang lain seperti mica untuk nampak warna tu cantik...It's totally organik...so,kalau korang pakaikan pada anak-anak korang tidak akan jadi masalah jika mereka jilat-jilat. Then bila korang pula yang pakai korang boleh pakai sekerap yang mungkin...Korang standby je lipbalm ni kat handbag...kalau korang rasa perlu gunakan just oles-oles je dah siap...


REZEKI BUAT LIPBALM SENDIRI SAMBIL JAGA ANAK ISTIMEWA


Lipbalm ini berfungsi sebagai alat untuk melembabkan bibir korang secara semulajadi...Kalau korang ada masalah bibir kering memang wajib korang gunakan lipbalm sebab kalau dibiarkan kering akan jadi kudis dan berdarah...bila dah pecah dan berdarah akan bermulalah episod bibir rosak...dah tak cantikkk dah bibir korang huhuhuhu....so,sebelum bibir merosak baik korang standby je guna lipbalm...lagipun lipbalm ni tidak akan bagi effect yang buruk even korang guna kerap kali sebab bahan yang ada dalam lipbalm ni totally 100% organik

Ramai yang tanya saya buat apa nak guna lipbalm??? kan we all dah pakai lipstik cantik-cantik ni...pehal pulak nak oles-oles lipbalm bagai...sob sob...berdarah hidung aiii dengar soalan cepu emas korang nih...Kalau korang dah guna lipstik pon korang tiada masalah kalau nak guna lipbalm ni tau...sebelum korang guna lipstik tu korang apply lipbalm dulu then korang apply lipstik cantik korang tu...korang jangan terperanjat pula kalau tengok lipstik korang lagi cantik dari sebelum ni hahaha...Saya pernah dapat feedback dari customer yang guna lipbalm sebelum pakai lipstik...seriously dia cakap memang awesome sebab bibir rasa lembab dan masa nak apply lipstik pon rasa smooth je....


REZEKI BUAT LIPBALM SENDIRI SAMBIL JAGA ANAK ISTIMEWA


"kalau nak apply lipbalm ni lepas pakai lipstik cantik aiii tak boleh ke???" 

"Ishhhh....boleh je u,u nak letak sebelum ke selepas ke it's a same effect...apa yang penting ia tidak memberi kesan buruk kat bibir u...lagi cun adalah bibir u tu...hehehe"

So,itulah serba sedikit kegunaan dan kelebihan pelembab bibir @ lipbalm homemade yang saya buat...Terlanjur saya dah membebel ni saya nak bagitahu lipbalm yang saya buat ni ada 2 size taw...satu 5g dan satu lagi 8g...macam biasalah yang besar lebih mahal...kang kalau bagi harga sama ada pula yang tanya kenapa yang besar dengan yang kecik harga serupa(hehehe...alasan konon..) so,kita kurangkan kontroversi dan tingkatkan prestasi hokeyyy...huhuhu


REZEKI BUAT LIPBALM SENDIRI SAMBIL JAGA ANAK ISTIMEWA


Korang-korang yang berazam baru sempena tahun baru 2018 ni...yang nak ada brand sendiri...produk sendiri bolehlah cuba-cuba...kita-start sikit-sikit dulu...barang kecik-kecik dulu yeah...kita panas engine dulu untuk mengembara ke alam perniagaan...bukan main redah je...so,kalau ada yang berminat nak mencuba nasib boleh roger-roger saya deh...saya yakin 200% lipbalm ini tidak akan beri kesan buruk pada pengguna dan korang akan berpuashati dengan warnanya yang ala kadar dan tak over bangat...sesuai la untuk yang gemarkan penampilan ringkas dan santai gitewwww....hehehe

REZEKI BUAT LIPBALM SENDIRI SAMBIL JAGA ANAK ISTIMEWA

Korang nampak tak gambar yang tertulis lipgloss organik homemade tu??? Gambar tu adalah gambar lipgloss homemade saya juga...saya baru testing-testing buat...buat pun tak banyak 30pcs je...saje nak mencuba...Lipgloss tu saya namakan sebagai Magic Lipgloss by zm beauty...sebab apa saya bagi nama tu korang nak tau??? hehehe...saje nak bagi gempak je namanya...sebab magic lipgloss ni saya guna bahan yang sama dengan lipbalm...lagi senang korang nak oles-oles...warnanya sebijik macam sirap beb...memang cantik bila letak kat bibir...saya nak tepek gambar saya pakai rasa segan pula huhuhu...takpelah...biarlah rahsia gitu...

Tapi seriously kalau yang jenis suka simple-simple ni memang akan jatuh hati dengan warnanya dan sangat rasa selamat bila pakai...yang saya buat tu perisa rose taw...kalau oles-oles tu akan rasa macam oles sirap kat bibir...tapi bukan sirap...ni saya guna pewarna makanan yang warna merah dan perisa rose...haaaa...lagi satu kalau korang nak oles kat pipi dan hidung untuk jadi blusher pon boleh...senang je guna...amik batang gloss tu calit-calit kat pipi dan hidung...pastu korang ratakan...sekelip mata wajah korang jadi shy-shy cat(malu-malu kucing sebab muka jadi pinkish ala-ala malu gitu...hahahaha)

REZEKI BUAT LIPBALM SENDIRI SAMBIL JAGA ANAK ISTIMEWA

Settle dah saya membebel pasal REZEKI BUAT LIPBALM SENDIRI SAMBIL JAGA ANAK ISTIMEWA ni...korang yang sudi nak berurusan dengan saya sila-sila lah mara kehadapan berdepan dengan saya ye...jangan tengok je hehehe...yang sudi singgah terima kasih ya...semangat membara lagi ni menyambut tahun baru...nanti esok saya cuba update lagi cerita homemade saya yang lain...banyak dah aktiviti yang beratur tunggu untuk dijadikan bahan...so,kita jumpa lagi esok...daaaa...
Wassalam

Sebarang pertanyaan berkaitan boleh hubungi saya di :