Image

KRIM MUKA ORGANIK HOMEMADE PUN BOLEH CANTIK - KRIM KUNYIT HOMEMADE

Bismillah dan Assalammualaikum guy's...Alhamdulillah bertemu lagi kita di storyboard KRIM MUKA ORGANIK HOMEMADE PUN BOLEH CANTIK - KRIM KUNYIT HOMEMADE harini...hehe...harini saya buat cerita sesimple mungkin sebab kena kejar masa...anak-anak dah sekolah ni masa habis atas jalan je...tiga orang anak sekolah nak hantar jemput berbeza-beza masa sebab diorang tak sekolah disekolah yang sama...ada yang dekat...ada yang jauh...huhuhu merasa juga jadi supermom atas jalan,jadual harianpun semakin pack,pagi-pagi dah kena prepare lunch dah....sebab kalau tak masak pagi memang tak siap semua kerja nanti...

KRIM MUKA ORGANIK HOMEMADE PUN BOLEH CANTIK - KRIM KUNYIT HOMEMADE

So,harini saya nak tunjuk hasil nurkilan saya last week...baru harini sampai turn untuk update...Saya ada buat dua jenis krim untuk muka...ramai yang tanya saya masa diorang nak beli..."Puan,krim kunyit ni krim yang kilo-kilo tu ke?" "eh..eh...bukan dik,krim kunyit saya ni saya yang buat sendiri dik"

Tak salah pun diorang nak tanya kan...sebab memang patut diorang tanya,sebab sekarang kebanyakan krim kunyit yang orang jual semua krim kilo dari thai...bukan saya cakap krim kilo ni tak elok...tetapi ada juga saya baca review orang yang cakap tak berapa selesa guna sebab panas....saya tak berani nak review sebab saya tak pernah try...tapi ada juga yang cakap ok dan berkesan...terpulang pada keserasian masing-masing la kann...

KRIM MUKA ORGANIK HOMEMADE PUN BOLEH CANTIK - KRIM KUNYIT HOMEMADE
~ krim Aloevera homemade

Mengikut pemerhatian saya,sejak akhir-akhir ni ramai sangat orang yang cari produk organik...walaupun mereka sedar produk organik ni bukannya dapat effect yang cepat...tapi mungkin mereka nak cuba satu kelainan...or mereka dah mula sedar betapa selesanya guna produk organik...maksud selesa tu adalah selesa dalam hati sebab produk organik tiada bahan kimia...100% organik

KRIM MUKA ORGANIK HOMEMADE PUN BOLEH CANTIK - KRIM KUNYIT HOMEMADE
~ krim kunyit homemade

For your info,krim muka saya ni saya proses bila ada orang order...saya tak buat sekali banyak...bila orang order saya terus tangkas buat...so,korang yang cuba krim muka organik saya ni iaitu krim kunyit dan krim aloevera,korang tak perlu risau elok ke lagi krim ni? tahan lama ke krim ni??? itu korang tak perlu risau sebab krim yang sampai kat tangan korang tu krim yang baru saya proses...

KRIM MUKA ORGANIK HOMEMADE PUN BOLEH CANTIK - KRIM KUNYIT HOMEMADE

Satu botol krim tu isinya 20gram...cukup guna untuk sebulan or lebih...so,sepanjang tempoh korang nak habiskan krim tu,ia adalah selamat digunakan...tidak rosak @ basi...saya dah uji dah...saya simpan selama 3 bulan still tidak rosak dan masih boleh diguna pakai...

Sebelum ni krim muka organik saya beratnya 10gram je...then baru-baru ni saya tukar packaging letak dalam bekas macam dalam gambar tu...antara sebabnya saya letak dalam bekas tu adalah supaya kualiti krim dapat dipelihara...sebelum ni bekasnya kena colek-colek krim dengan jari...takut bakteria yang ada kat jari korang tu berpindah ke krim,so saya ambil inisiatif untuk tukar packaging supaya kualiti krim terpelihara...Korang yang dah beli krim organik homemade saya ni jangan lupa kalau dah guna tu tutup balik kemas-kemas...jangan biarkan dia terdedah hokeyyyy....

KRIM MUKA ORGANIK HOMEMADE PUN BOLEH CANTIK - KRIM KUNYIT HOMEMADE

Kandungan krim muka organik saya ada penambahan bahan daripada krim yang lama iaitu ada penambahan Tea tree oil dan Vanila...Korang tahukan,tea tree oil ni memang bagus sangat-sangat untuk merawat kulit muka...especially untuk rawat muka yang bermasalah dan rosak...yang hat muka berjerawat batu,jerawat pasir...sun burn semua boleh pakai...Selain itu kunyit memang mengandungi anti septik untuk memelihara kulit disamping mencerahkan kulit secara semulajadi...dalam krim ni juga mengandungi Vitamin E

KRIM MUKA ORGANIK HOMEMADE PUN BOLEH CANTIK - KRIM KUNYIT HOMEMADE

Krim kunyit dan krim kunyit aloevera ni menggunakan aloevera sebagai base...so,bila korang pakai kat muka korang tak akan ada rasa panas @ hangat...malah kulit wajah korang akan rasa sejuk dan rileks...krim kunyit saya sarankan guna sebelum masuk tidur selepas menggunakan serum muka...tapi makesure serum muka korang tu dah meresap sepenuhnya dalam kulit tau...lebih senang korang letak selepas 30 minit selepas letak serum tak payah nak belek-belek muka kat cermin sambil berkata dalam hati"eh...dah meresap ke belum serum muka nih...emmm..."...bagi serum settle kerjakan kulit muka korang baru pas kat krim kunyit pula hehehe...tukar syif gitewww...

KRIM MUKA ORGANIK HOMEMADE PUN BOLEH CANTIK - KRIM KUNYIT HOMEMADE

Alhamdulillah,setakat ni semua customer yang cuba pakai bagi feedback yang baik dan ramai juga yang repeat order...walaupun produk tak viral..produk tak popular tapi masih ada permintaan...orang yang betul-betul organic lover's sahaja yang akan cari saya...dan yang paling penting tiada lagi rasanya servis buat produk kecantikan proses sebelum pos...semua produk yang kita beli kat pasaran semua dah proses lama dah...maybe 3 bulan yang lepas...or maybe 10 bulan yang lepas...or mungkin ada yang tahun lepas punya...mana taw kan...

KRIM MUKA ORGANIK HOMEMADE PUN BOLEH CANTIK - KRIM KUNYIT HOMEMADE

Apa-apapun kuasa membeli ditangan korang...kuasa memilihpun ditangan korang...tepuk dada tanya hati hokeyyy...settle dah short review saya tentang KRIM MUKA ORGANIK HOMEMADE PUN BOLEH CANTIK - KRIM KUNYIT HOMEMADE ...kalau ada yang nak try boleh terus contact saya or korang boleh beli kat "KEDAI ZM BEAUTY" di shopee...jimat sikit duit korang hehee...esok kita jumpa lagi ya...semangat ni nak tulis review hari-hari...hope kesampaian la impian saya nak buat artikel setiap hari...azam tahun baru tu...hehee...
Wassalam

Sebarang pertanyaan berkaitan boleh hubungi saya di :