Image

STOKIS SAH GARLIC BALM PULAU PINANG

Bismillahhhh...
Assalammualaikum semua...Syukur Alhamdulillah saya panjatkan ke hadrat Ilahi kerana Dia kirimkan lagi seorang hambaNya sebagai pengantara rekezi kurniaanNya kepada saya dan keluarga. Semalam seorang lagi insan telah mendaftarkan diri sebagai STOKIS SAH GARLIC BALM PULAU PINANG ...inilah yang dikatakan rezeki datangnya dari Allah...apa yang penting kita berusaha dan istiqomah...dalam pada tu hati kena ikhlas dan pasang niat betul-betul...jangan lupa berdoa mohon pertolonganNya...

STOKIS SAH GARLIC BALM PULAU PINANG

So,harini saya nak mengesahkan sambil mewar-warkan kepada semua orang bahawa pemilik akaun facebook seperti yang tertera dalam gambar di atas secara rasminya adalah salah seorang stokis keluarga Garlic Balm by zm beauty ... kepada yang berminat untuk cari duit poket untuk jadi agent boleh hubungi beliau hokeyy

STOKIS SAH GARLIC BALM PULAU PINANG

Sambil-sambil saya perkenalkan STOKIS SAH GARLIC BALM PULAU PINANG ni saya cerita sikitlah pasal beliau...saya rasa ramai yang dah kenal beliau sebelum ni sebab beliau adalah seorang bisneswomen yang berjaya dalam niche tudung iaitu pemilik brand Cun Heejab pakar tudung labuh anda...haaaa...ramai yang dah kenalkan...tapi kali ni beliau berhasrat untuk melebarkan sayap dan menambah niche dalam bisnesnya...so sama-sama kita bagi sokongan padu kepada beliau yang sangat positif dan bersemangat orangnya.....Kalau yang nak cari tudung labuh @ nak bisnes tudungpun boleh cari beliau...

STOKIS SAH GARLIC BALM PULAU PINANG

Apa yang menariknya produk garlic balm ni? Atau dalam bahasa melayunya minyak bawang putih...tapi disebabkan ia adalah produk yang diinovasikan daripada minyak bawang putih menjadi bam so kita gelarkan ia sebagai garlic balm...Nama garlic balm ini digunakan adalah kerana nak orang tahu bahawa bam ini adalah sangat unik kerana ia adalah pure garlic...garlic balm kami tiada sebarang campuran extract @ pewangi daripada essential oil...kenapa garlic balm kami tiada essential oil??? kerana walaupun ramai yang memperkatakan essential oil sangat bagus untuk kita tetapi bukan semua orang boleh terima pakai essential oil terutamanya bayi...



Ada bayi yang alah dengan essential oil dan kesilapan dalam mencampur adukkan essential oil dalam produk terutamanya untuk bayi akan memberi kesan yang buruk...Maka saya ambil inisiatif tidak menggunakan langsung essential oil @ sebarang ekstrak di dalam penghasilan garlic balm ini...Maka saya biarkan garlic balm saya dalam mood natural senatural-naturalnya(hehehe...boleh guna ke ayat nih?....) Dan dengan itu juga lah saya namakan inovasi minyak bawang putih ini sebagai garlic balm kerana ia adalah pure garlic dan baunya pun sama seperti bawang putih asli...Apa yang terkandung dalam balm ini hanya ada 3 bahan iaitu bawang putih,minyak zaitun dan beeswax...


STOKIS SAH GARLIC BALM PULAU PINANG

In sya Allah garlic balm mampu membantu merawat selsema dan batuk anak korang tanpa perlu korang bagi makan ubat. Tapi jangan assume batuk yang sangat parah boleh rawat dengan garlic balm ya korang...sebab yang Maha Penyembuh bukannya kita...kita sekadar ikhtiar...sebab itu garlic balm perlu kita standby...bila anak dah nampak nak selsema cepat-cepat sapu...kita bentras sebelum ia betul-betul berkampung dalam badan anak kita kan... Selain sebagai alternatif untuk merawat batuk dan selsema garlic balm dapat mencairkan kahak...asma ringan...kembung...kalau anak demam rasa seram sejuk tu boleh sapu kat badan dia...kat tapak kaki supaya badan dia rasa hangat....Kalau ada gatal-gatal kena nyamuk ke...semut ke boleh juga sapukan garlic balm...



Garlic balm juga sesuai dijadikan sebagai minyak bayi ...jangan risau kalau anak korang tak suka bau bawang putih tu...lama-lama dia akan ok...tapi kalau mommy-mommy yang tak suka bau bawang putih tu saya tak boleh nak kata apa lah kan...hehehe...apa yang penting produk ini adalah 100% muslim produk...dah dapat kelulusan KKM dan telahpun dihantar ujian makmal...Alhamdulillah semuanya telah terbukti bahawa garlic balm sempurna dan selamat untuk kanak-kanak In Sya Allah



Kepada sesiapa sahaja yang ingin mencuba garlic balm @ ingin menjadi agen garlic balm boleh terus klik icon whatsapp di bawah


STOKIS SAH GARLIC BALM PULAU PINANG


Yang baik datang dari Allah dan yang serba kekurangan itu adalah kelemahan diri saya sebagai hambaNya...Doakan kami dapat meneruskan tradisi petua tradisional daripada luput ditelan zaman...Saya harap semua orang jelas tentang topik STOKIS SAH GARLIC BALM PULAU PINANG ini...sekiranya ada sebarang keraguan korang boleh tanya terus kepada saya...Sekian sahaja celotehan saya,kita jumpa lagi next artikel...terima kasih sudi singgah...jumpa lagiii

Wassalam

Sebarang pertanyaan berkaitan boleh hubungi saya di :