Image

JALAN PENYELESAIAN UNTUK BIBIR KERING, MEREKAH,LEBAM DAN ROSAK

Bismillah....
Assalammualaikum...hi uolllssss...nak tanya ni...korang suka tak punya bibir yang cun melecun? bibir yang yang merah bak delima merekah...bibir yang munggil...semua orang mesti nak kannnn...bibir adalah anggota pertama yang dilihat oleh semua orang pabila kita berjumpa dengan orang selain daripada mata....pendek kata semua anggota yang berada di bahagian muka semua adalah menjadi perhatian ketika berhadapan dengan orang...melainkan korang seorang pengguna purdah @ korang letak tanda amaran "sila jangan tengok bibir saya" (hihihi gurau je...) Harini saya nak buat artikel ringkas tentang JALAN PENYELESAIAN UNTUK BIBIR KERING, MEREKAH,LEBAM DAN ROSAK buat korang yang ada masalah seperti yang saya sebut tadi...

JALAN PENYELESAIAN UNTUK BIBIR KERING, MEREKAH,LEBAM DAN ROSAK

Actually,bibir yang bermasalah banyak penyebabnya...selain daripada tabiat merokok yang boleh menyebabkan bibir menjadi hitam dan lebam,faktor cuaca juga boleh menyebabkan kulit bibir menjadi kering dan pecah. Bila dah pecah akan mengakibatkan bibir korang jadi luka...Once bibir korang luka akan menjurus kepada kerosakan struktur kulit pada bibir korang. Walaupun anggota mulut adalah salah satu tempat yang paling cepat boleh dirawat secara semulajadi tetapi lebih baik kita menghindari kerosakan daripada kita mencari solusi untuk merawat....bak kata orang "mencegah lebih baik dari merawat"...giteww...

JALAN PENYELESAIAN UNTUK BIBIR KERING, MEREKAH,LEBAM DAN ROSAK

Selain daripada faktor cuaca,penggunaan barang kosmetik dibibir yang tidak serasi dengan kita juga boleh mengakibatkan kerosakan pada bibir kita. Contohnya penggunaan lipstik yang kerap akan menyebabkan kulit pada bibir menjadi kering...lebih-lebih lagi kita tak tahu bahan apa yang digunakan dalam lipstik tu semua...yang kita tahu pakai je sebab warnanya cantik dan tahan lama...sedangkan kita abaikan kesan sampingan jangkamasa pendek @ panjang yang bakal kita hadapi nanti

JALAN PENYELESAIAN UNTUK BIBIR KERING, MEREKAH,LEBAM DAN ROSAK

Salah satu JALAN PENYELESAIAN UNTUK BIBIR KERING, MEREKAH,LEBAM DAN ROSAK yang paling mudah dan berkesan adalah menggunakan scrub bibir @ lip scrub. Fungsi lip scrub ini adalah untuk membuang sel-sel kulit mati @ kulit kering yang terdapat pada permukaan bibir kita. Lips scrub mampu memberikan banyak nutrien pada bibir serta melembabkan bibir kita sebagai langkah memelihara bibir kita daripada rosak akibat punca-punca yang saya sebutkan tadi. Lips scrub ini adalah 100% diperbuat daripada bahan semulajadi,so korang tak perlu risau bila nak guna kerana ia tidak akan memberi sebarang kesan sampingan malah ia akan sangat membantu korang merawat masalah bibir rosak

JALAN PENYELESAIAN UNTUK BIBIR KERING, MEREKAH,LEBAM DAN ROSAK














Kenapa saya yakin sangat scrub bibir @ lips scrub ini dapat membantu merawat bibir rosak? Antara kandungan yang terdapat dalam lip scrub ini adalah gula untuk bagi sel kulit mati keluar ketika proses scrubbing...Minyak zaitun dan madu pula akan membantu melembabkan bibir korang. Selain itu terdapat Vitamin E dalam scrub bibir ini akan mencerah dan merawat kulit bibir korang yang mengalami kerosakan @ lebam. Dalam setiap scrub yang dihasilkan tiada sebarang bahan kimia yang dicampurkan...

Warna scrub bibir ini adalah hasil daripada perwarna makanan tau...kita tak guna sebarang mica @ colouring yang bukan dari ketegori makanan...sebab scrub ini pakainya dibibir,so paling sedikit 5% mesti ada yang terlepas masuk ke dalam mulut,maka kita ambil langkah berjaga-jaga untuk menghasilkan lips scrub @ scrub bibir yang "mesra tekak"...hahahaha...maka kalau korang tertelan adalah masih lagi selamat...tapi sila ingatkan tangan korang jangan ambil sudu kat dapur pastu sudukan lipscrub ke dalam tekak pula...sebab lipscrub ini di buat bukan khas untuk tekak...hehehe....

JALAN PENYELESAIAN UNTUK BIBIR KERING, MEREKAH,LEBAM DAN ROSAK














Selain daripada itu,saya menggunakan perisa strawbery sebagai bahan pelengkap yang sesuai digandingkan dengan warna merah...sekali korang scrub bibir korang,korang akan fefeeeling makan buat strawbery kat cameron highlands gitewww...Ditambah pula dengan rasa papermint yang segar menjadikan lip scrub  @ scrub bibir organik ni sempurna merawat semua masalah bibir korang. Apa yang bestnya adalah selepas korang scrub bibir,korang akan dapat rasakan perubahan pada bibir korang serta merta...bibir akan rasa lebih lembut,lembab dan pinkish...Yang menariknya bila korang apply lipstik selepas scrub bibir...lipstik akan lebih mudah nak apply dan kelihatan lebih cantik...bibir dah tak kering dah...

JALAN PENYELESAIAN UNTUK BIBIR KERING, MEREKAH,LEBAM DAN ROSAK














Gambar-gambar yang saya share kat korang ni semua adalah gambar masa saya buatkan tempahan customer last week...baru sekarang dapat update sebab macam banyak sangat benda yang nak di dahulukan...so,harini baru ada kesempatan nak tepek gambar-gambar ni semua huhuhuhu...ini adalah kali ke 4 customer ni repeat order untuk scrub bibir ni...Alhamdulillah sangat dapat bantu customer ni jana income...buat tambah-tambah pendapatan kan hehehe...

JALAN PENYELESAIAN UNTUK BIBIR KERING, MEREKAH,LEBAM DAN ROSAK

Buat pengetahuan korang saya masih lagi aktif menyediakan perkhimatan membuat produk untuk korang brandkan dengan jenama korang. Sambil saya buat untuk saya jual saya buat untuk orang lain jual pula kan...apa salahnya kita share-share rezeki...Ada gak desas-desus cakap saya takut nak bersaing katanya...boleh pula cakap saya tak percaya rezeki Allah yang bagi...ish ish ishh...kalau saya jenis yang takut nak bersaing apalah gunanya saya buatkan untuk orang produk yang sama saya jual dik oiiiii...cakap tu biarlah berasas sikit..."lu pikirla sendiri" bak kata nabil...hahaha...

JALAN PENYELESAIAN UNTUK BIBIR KERING, MEREKAH,LEBAM DAN ROSAK

So,saya rasa ini sahaja yang dapat saya sharekan dengan korang harini...next time saya membebel lagi eh...kalau ada yang sudi nak tengok gambar-gambar @ perkongsian saya di masa akan datang jom la follow saya hikhikhik...(tak malu betul saya nih...) Siapa nak bibir cantik??? ini lah JALAN PENYELESAIAN UNTUK BIBIR KERING, MEREKAH,LEBAM DAN ROSAK ... 100% organik dan selamat digunakan...hatta tertelanpun tidak membawa maut hehehe...eh lupa nak bagitau korang saya dah letak scrub bibir @ lipscrub ni kat kedai shopee saya...kalau korang nak beli boleh beli kat sana...free pos oooo...jumpa lagi lagi next story hokeyy...hehehe jom ke KEDAI SHOPEE SAYA 
Wassalam

Sebarang pertanyaan berkaitan boleh hubungi saya di :