Image

ACAR BUAH SEDAP @ SHOPEE

Bismillah....Assalammualaikum wahai pembaca setia,pembaca yang tersesat dan pembaca yang terpaksa membaca hehehe...apa-apapun selamat menjengah ke blog sendu saya ni...Okey,harini saya nak buat satu short content tentang ACAR BUAH SEDAP @ SHOPEE ...orang kata kalau kita ada benda nak kenalkan kena cerita kepada umum kan..kalau tak cerita macamana orang nak tahu...so,saya nak war-warkan kat korang yang acar buah sedap saya dah pun saya tepek kat kedai shopee saya seperti yang dijanjikan...

ACAR BUAH SEDAP @ SHOPEE

Eh eh eh...mesti ada yang pelik-pelik apahal pulak saya tetiba cerita acar buah padahal saya ni buat produk kecantikan organik..haaa itu saya dah tahu dah...mesti korang baru pestime masuk blog saya ni kan...saya ni apa yang boleh dibuat semua saya buat...saya ni surirumah je...so kenalah cari duit poket sikit sebab saya ni tak reti mintak duit orang...kalau ada duit sendiri senang nak sopink gitewww hahaha...

Baru dua hari lepas saya share resepi acar buah sedap ni kat sini...korang dah baca lom??? Kalau belum baca jemput baca SINI ...Manalah tahu lepas korang baca tu tetiba timbul ilham nak jual acar buah pula kan...siapa tahu...

Saya ni dulu pun buat main-main je...packing-packing hantar kat kedai-kedai area rumah saya...mintak diorang jualkan....bagilah sikit komisen sebab bagi ruang untuk saya letak acar buah saya tu...lebih kurang macam sewa lah ,tapi saya tak boleh nak bertahan lama sebab acar buah saya dipandang sepi bagaikan melukut di tepi gantang je huhuhu...korang tau pasaipa?? 

ACAR BUAH SEDAP @ SHOPEE

Pasainya acar buah saya comot momot...macamana orang nak beli huhuhu...moral of my story orang tu tiada masa untuk lap-lapkan acar buah saya kalau berhabuk dan kalau customer pegang-pegang dan terjatuh tuan kedai tiada masa nak ambil tahu giteww...kita jangan salahkan orang...mungkin bukan rezeki saya untuk berniaga berkonsepkan letak barang kat kedai orang...think positive hokeyy....

Oleh kerana merajuk dengan diri sendiri sebab gagal berniaga acar buah sedap ni saya stop jual dan tak pernah berangan-anganpun untuk jual acar buah ni lagi...

Lama juga saya stop buat acar buah ni tetiba ada orang order minta saya buatkan...so,dari situlah saya bermula balik projek buat acar buah sehingga harini...walaupun nama acar buah saya orang tak kenalpun tetapi saya syukur sangat-sangat ada juga sumber rezeki saya daripada jualan acar buah sedap ni...

ACAR BUAH SEDAP @ SHOPEE

Oleh kerana sekarang saya dah berjinak-jinak jual barang kat market place,so saya pun cuba letak acar buah saya kat shopee dan alhamdulillah the next day saya upload dah ada orang membeli...syukur sangat...Lagi satu,korang jangan kaget pula tengok gambar yang tulis no rating tuh sebab tadi saya cakap baru sehari upload dah ada orang order kan...gambar tu saya screen shot masa sebelum customer terima barang...so rating belum tertulis lagi...saya bagitahu untuk bagi terangggg...hehehe

Eh lupa nak cakap kat korang...saya jual acar buah ni dalam 2 jenis packaging tau...satu dalam botol 300g dan satu lagi saya packing kilo-kilo sebab kebanyakan customer saya yang beli sebab nak buat jamu kenduri...so,lebih senang packing gitu...lagipun kalau beli kilo lebih jimat berbanding beli yang dalam botol...tengoklah mana yang sesuai untuk selera korang kan...takkan nak makan sorang je tapi kena beli sekilo kannnn...hehehe...kita bagi option pada orang yang nak membeli

ACAR BUAH SEDAP @ SHOPEE
Kenapa saya heboh sangat nak bagitau korang yang acar buah sedap saya ni dah ada kat shopee??? Haaa korang meh rapat-rapat...saya nak bagitau...kalau beli kat shopee korang jimat sikit postage...kalau korang beli barang harga RM30 keatas korang boleh dapat free postage...kalau beli direct dengan saya memang tak dapatlah nak free postage ni...hehehe...


Tapi korang kena ingat free postage tu limitnya sampai 5kg je tau...kalau korang tetiba nak beli 20kg jangan korang terus tekan 20kg nanti tak dapat dah free postage tu...meh saya ajarin eh hehehe...kalau korang nak 20kg acar buah tu korang order 5kg setiap order...so korang buat 4 kali order...so,keempat-empat order tu korang dapat free postage gitewwww...pehe dok???

ACAR BUAH SEDAP @ SHOPEE
Sedap ke acar buah sedap tuh??? Namapun acar buah sedap...tentulah sedap...alamak terasa macam masuk bakul angkat sendiri pula dah hehe...setakat saya menjual acar buah johor resepi mak saya ni memang alhamdulillah boleh diterima oleh tekak-tekak mereka yang membeli...

Kebanyakan customer yang beli adalah orang india...mereka cakap sedap makan dengan nasi beriani...tapi bukan orang india je...orang melayu pun ada yang beli dan yang paling baru ni customer order untuk menjamu majlis rakan pejabat yang ada kaum india dan cina...tak sabar pula rasanya nak dengar feedback daripada orang cina pula...

ACAR BUAH SEDAP @ SHOPEE

Tengah syok-syok tulis artikel ni customer bagi feedbback...macam tau-tau je saya tengah cerita dia punya order hehehe....Korang yang nak cuba rasa acar buah sedap samaada boleh diterima oleh tekak korang boleh beli kat kedai shopee saya ACAR BUAH SEDAP 300G & ACAR BUAH SEDAP KILO ...kepada yang nak resepi cara buat acar buah ni korang boleh baca kat SINI ...korang boleh buat untuk makan sendiri or boleh buat untuk korang jual...tiada masalah,in Sya Allah mesti menjadi...korang kena cuba...

Oklah settle dah saya nak bagitahu korang pasal ACAR BUAH SEDAP @ SHOPEE ni...kalau ada yang membaca ni belum tahu apetu shopee,bagaimana nak jual barang korang kat shopee,bagaimana nak niaga kat shopee dan apa-apa yang berkaitan dengan shopee boleh baca info lengkap tentang cara berniaga di BUAT KEDAI ONLINE MUDAH DENGAN SHOPEE ...jumpa lagi next konten...terima kasih sebab sudi menyinggah...
Wassalam


Survey :
Tahun bila kali terakhir korang makan acar buah sebagai hidangan masa kenduri kahwin? 

A) 1985
B) 1993
C) 2005
D) Tak pernah jumpa