PROJEK LIPSCRUB DAN LIPBALM TERKINI

Bismillah...
Assalammualaikum korang...jom layan saya nak update pasal lipbalm dan lipscrub homemade saya. Nampak je macam main masak-masak tapi berpeluh gak la saya nak menyiapkan projek homemade saya ni sambil kejap-kejap meninjau anak-anak...takut kang kita projek kat dapur diorangpun buat projek yang lagi extreme...hahaha...Hurmmm apa ek nak letak tajuk...saya paling lemah bab nak letak tajuk nih...PROJEK LIPSCRUB DAN LIPBALM TERKINI ...haaa amekaw...tajuk paling simple yang terbit dalam benak fikiran saya hahaha....

Artikel ni memang betul-betul saya nak bagitau tentang aktiviti PROJEK LIPSCRUB DAN LIPBALM TERKINI ni je...taknak dah merapu-rapu cerita lain...kang kena kecam plak tajuk gini cerita gitu...kannnn...Projek ni baru je 2 hari lepas siap...saya dapat order 300set penjagaan bibir organik...maka dengan rendah diri....bersendirian...bergigihan(ayat merapu...budak sekolah jangan ikut taw....) seorang diri berkayuh menyiapkan lipbalm dan lipscrub permintaan sang customer...inilah kehidupan seorang surirumah yang terlebih rajin huhuhu(perasan...)

PROJEK LIPSCRUB DAN LIPBALM TERKINI

Alhamdulillah sehari je saya dah settle kan projek ni dan saya bersyukur kepada Allah sebab kirimkan rezeki untuk saya melalui customer tersebut...Siapa kata kita perlu bersaing untuk cari rezeki??? Rezeki ni Allah yang bagi dikkk...takyah rebut-rebut...kita mintak je mesti akan dapat....tapi janganlah dok mintak je tapi takdak apa-apa usaha memang tak dapat laaaa...haaaa tengok...dah start dah nak merapu nihhhh...adehhhh

Okeyyy...kita cerita sikit pasal lipbalm dan lipscrub...yang dah pernah baca macam boleh skip kan bacaan ye...hehehe...sebab saya dah banyak kali cerita pasal lipbalm dan lipscrub nih...tapi dek nak menyedapkan lagi isi kandungan supaya orang tak payah timbul tanda tanya kat dalam kepala baiklah saya cerita sikit...bagi gambaran jela kan...Lipscrub ni gunanya untuk scrub bibir...bukan muka je nak kena sental dik...bibirpun nak kena sental gak..bukan apa la kan...kita ni hari-hari dok tonyoh lipstik kat bibir tu,makin lama makin menimbun sel kulit mati akibat penggunaan lipstik tah apa-apa jenama yang kita bukan tahu pun apa isi kandungannya...yang kita tahu warna cantik je terus sambarrr...betul tak??? Tak betul ek??? maknanya yang menyambar tu sayalah tuh...hahahaha

PROJEK LIPSCRUB DAN LIPBALM TERKINI

Selain daripada membuang sel kulit mati kat bibir kita,aktiviti scrub bibir ni boleh mencerahkan bibir kita secara semulajadi terutama sekali kepada si perokok-perokok tegar kat luar sana...Eheheheh...orang lelaki pon boleh la pakai lipscrub ni dik...takde termaktub kat mana-mana yang lelaki tak boleh guna lipscrub taw...so,wanta-wanita di luar sana kalau boipren,hubby,ayah or sesiapa sahaja yang merokok apa kata korang beli then bagi hadiah kat diorang...mana tahu dengan hadiah tu tetiba pula diorang berhenti merokok kannn...hahaha berhenti dalam mimpi

Kalau mereka yang ada masalah bibir kering,merekah,rosak dan sewaktu dengannya juga boleh guna lipscrub nih sebab bahan yang digunakan untuk buat lipscrub ini adalah 100% organik daripada bahan semulajadi...Langsung tiada bahan kimia diletakkan...Lipscrub ni mampu melembabkan bibir korang yang kering dan merawat bibir yang rosak secara natural...Lipbalm pula adalah assistant kepada lipscrub hehehe...kenapa saya cakap assistant?? sebab saya jadikan lipbalm untuk mengukuhkan lagi keberhasilan kesan penggunaan penjagaan bibir organik ni( cewahhh...ayat tak boleh bla...macam sasterawan giteww...kikiki)
PROJEK LIPSCRUB DAN LIPBALM TERKINI

PROJEK LIPSCRUB DAN LIPBALM TERKINI

Apa yang hebat sangat pasal lipbalm nih?? Lipbalm ni takdelah hebat sangat pon dikkk...yang hebatnya lipbalm ni pasai warnanya yang cantik dan asli...then dia ada vitamin E dan dia dibuat menggunakan minyak zaitun...minyak zaitun tuhhh...the best minyak dalam dunia ni untuk kecantikan taw...hahhhh? korang tak tahu??? Yang tak tahu tu mulai harini korang dah tahu kannn...horeyyyy...(maafkan saya sebab terover..) 

Lipbalm ni ada kesan warna taw...bukan lipbalm kosong tapi ada warna...warna tu bukan hasil daripada pigment warna taw...warnanya hasil dari perwarna makanan jer...nampak cokia-cokia je kan...takpelahh ...saya tak malu pun nak mengaku tapi saya bangga guna perwarna makanan pasalnya ia selamat jika tertelan....sebab tu saya berani declare lipbalm ni sesuai untuk kanak-kanak...tertelan pun tiada masalah...tapi amaran keras sila jangan ambil sudu then kaut lipbalm tu masuk mulut hahahaa...Lepastu lupa nak bagitau lipbalm ni ada bau strawbery...bukan lipbalm je...lipscrub pun guna perisa strawbery...dan ia juga dari bahan yang boleh ditelan...bukan guna pepium hokeyyy...

Rasa macam panjang lebar pula saya berbicara...maka itulah update saya tentang PROJEK LIPSCRUB DAN LIPBALM TERKINI...ceritanya nak bagitahu yang saya ada buat perkhidmatan buat jenama sendiri je...ala-ala kesimpulan la kan...inilah akibatnya lemah bahasa melayu...nak menulispun tak berapa nak teratur...apa yang penting orang faham...tapi kalau ada yang tak faham korang terus jela komen or wasap saya eh...kadang-kadang sayapun tak faham apa yang saya cakap...hahahaa...terlebih nau berangan nak jadi usahawan yang terbilang kot hahahaha...Okeyla,sampai sini je la ek saya mengarut...terima kasih kat korang yang sudi melayan karutan saya ni(budak sekolah jangan follow perkataan ini) Jumpa lagi next story...
Wassalam

Sebarang pertanyaan berkaitan boleh hubungi saya di :

0 ulasan:

Post a Comment