GARLIC BALM BY ZM BEAUTY DAH LULUS KKM

Bismillah...
Assalammualaikum semua...Lama betul saya tak update blog ni sebab jadual harian saya sangat pack akhir-akhir ni...Anak-anak tak berapa nak sihat so macam ada terganggu sikit perjalanan masa saya....tapi takpe...itukan syurga saya,so saya patut dulukan mereka dari segala-galanya... Korang semua mesti rindu nak baca saya merapu kan???(hehee perasan...) So harini saya nak war-warkan satu berita gembira dan anugerah Allah berikan di saat-saat saya mengalami kepayahan...giteww...Saya nak bagitau korang GARLIC BALM BY ZM BEAUTY DAH LULUS KKM ...Tiada apa yang dapat saya luahkan hanyalah rasa syukur kerana segala jalan yang saya tempuhi sentiasa dipermudahkan 

GARLIC BALM BY ZM BEAUTY DAH LULUS KKM

Kalau korang perhatikan betul-betul perjalanan blog ini korang akan nampak saya ada update tentang kewujudan garlic balm ini. Tapi biasalah kan...produk biasa-biasa je...owner pon biasa-biasa je...marketing tak berapa nak power...so nama produk pon sepoi-sepoi bahasa jela nak sampai kat mata dan telinga orang...Tapi walaupun sepoi-sepoi bahasa saya tetap terus istiqomah meneruskan hasrat saya untuk terus maju kehadapan dengan menjadi tokey garlic balm di saantero dunia(eh...betul ke spelling tuh?...cita-cita bapak kemain tinggi hahaha)

Korang faham-fahamlah...saya ni kalau dikira...dihitung...dicampur...ditolak...memang sampai ke tua memang tak boleh keluar berkerja...saya dulu berkerja...pegang duit sendiri...tapi sekarang dah tak berkerja haruslah saya perah otak dan keringat saya untuk carigali duit kan...sebab saya paling tak reti nak mintak duit kat suami...memang fail bab nih...huhuhu...maka saya sebulat suara untuk menjadikan projek homemade ni sebagai mata pencarian saya sambil-sambil jadi tarzan dengan anak-anak...gitewww...untung RM2 pun saya bedal hahaha...ehehehhhh...tak dak RM2 takdak sejuta tawwww...

Ish apa yang merepek nih...tajuk lain..cerita lain...kan saya cakap saya ni memang kuat merapu...kalau ada award merapu saya rasa saya boleh tercalon wakil blog merapu hahaha...Ok2...cool down...excited sangat gamaknya sebab utamanya dah lama tak merapu dan yang keduanya nak bagitau satu dunia(hurmmm sabar jela minah ni punya target jauh bebeno) yang GARLIC BALM BY ZM BEAUTY DAH LULUS KKM

GARLIC BALM BY ZM BEAUTY DAH LULUS KKM

Oleh kerana GARLIC BALM BY ZM BEAUTY DAH LULUS KKM saya nak umumkan bahawa harga terkini untuk garlic balm by zm beauty adalah RM25 excluding postage...Sambil-sambil tu nak bagitahu excluding postage tu adalah belum termasuk pos sebab ramai yang tanya saya exc pos tu apo? hahaha...exc tu singkatan pada excluding ...maka lepas ni jangan tanya saya RM25 tu dah masuk pos ke belum tau...Charge pos adalah RM8 untuk semenanjung dan RM12 untuk sabah & sarawak

Korang janganla nak kecam-kecam sebab saya naik harga pula...sebab sebelum ni saya jual RM20 bila dah ada KKM mula nak hidung tinggi naikkan harga jadi RM25 pula...Korang kena faham...saya baru nak up sikit ni...saya nak share la sikit apa yang ada kat saya ni dengan orang lain...saya nak mula buka stokis untuk sama-sama dalam satu team untuk tambah pendapatan orang lain juga...Tak faham??? hehehe...sayapun macam kurang faham dengan apa yang saya tulis ni...so,bahasa pasarnya lebih kurang macamni la..."saya nak orang lainpun dapat jual garlic balm saya dan dapat untung juga...sama-sama niaga...kalau saya jual RM20 macamne stokis nak cari agent...so kita up sikit la kan...tak banyak pun kan"

Then pasal stokis,saya akan cari stokis seorang sahaja untuk setiap negeri...Saya cuma akan berurusan dengan 14 orang sahaja...kenapa taknak ramai-ramai stokis? Sebab saya ni kan budak baru belajar...nanti galah patah hahahaha...sebab saya nak stokis saya berkuasa untuk rekrut agent untuk negeri yang dia duduk...segala orang yang akan sign up agent bawah saya,saya akan salurkan kepada stokis-stokis negeri agent berkenaan...Pasaipa nak wat giteww? Rugi la kalau macamtu??? Ehhh...mana ada rugi...lek la...saya bukan nak kaya raya pun...saya nak sharing-sharing gitew dengan korang yang bersama-sama saya...baik tak???(overnyaaa...)Bukan ke orang selalu cakap sharing is caring? haaaa...maksudnya saya caring la kat korang...

Sebenarnya itulah yang saya rancang...tapi kita ni adalah manusia biasa,rancang je boleh...Allah maha mengetahui apa yang terbaik untuk kita. Mulai hari stokis saya lengkap segala order yang masuk direct saya melalui Facebook @ whatsapp saya akan salurkan kepada stokis saya. Saya cuma akan jual garlic balm saya kepada stokis dan Market place saya (shopee/ebay/lazada/carousell/avana/dll) sahaja. Setakat harini ini masih ada kekosongan stokis negeri di Perak,Kedah,Kelantan,Terengganu,Perak dan Negeri Sembilan...Yang lain yang saya tak sebut adalah sudah di pinang orang hehehe...

GARLIC BALM BY ZM BEAUTY DAH LULUS KKM

GARLIC BALM BY ZM BEAUTY DAH LULUS KKM

GARLIC BALM BY ZM BEAUTY DAH LULUS KKM

GARLIC BALM BY ZM BEAUTY DAH LULUS KKM

Sedikit sedutan aktiviti menyiapkan 10 batch garlic balm sepanjang 2 hari yang lalu...Kepada yang berminat untuk menjadi stokis produk garlic balm by zm beauty boleh roger-roger saya sebelum terlewat...Sebab kalau dah penuh stokis saya tak akan open stokis lagi dah melainkan stokis tersebut tarik diri. Dan saya juga tidak akan melepaskan stok saya kepada pemborong sebab saya taknak cepat kaya hahaha...So,stokis boleh rekrut agent korang dengan berhemah tanpa rasa ditindas dengan permainan harga hokey...Alaaaaa...RM25 je kot...tak kan nak main harga...kalau ada yang main harga tak tahu la saya nak beraksi macamana nanti hahahaha...

Rasanya cukupla kat sini bebelan merapu saya tentang GARLIC BALM BY ZM BEAUTY DAH LULUS KKM ni...Next entri saya akan senaraikan nama dan detail stokis-stokis garlic balm yang telah berdaftar dengan kami supaya korang boleh dapatkan garlic balm ni dengan mereka hokey...Yang tercengang-cengang nak tahu apa itu garlic balm boleh tinjau-tinjau tentang MANFAAT GARLIC BALM dan PETUA HILANGKAN SELSEMA BAYI GUNA BAWANG PUTIH ...sehingga ketemu lagi di lain siaran...terima kasih kerana sudi singgah dan baca sampai habis...take care & see you againn....
Wassalam

Sebarang pertanyaan berkaitan boleh hubungi saya di :

2 ulasan:

  1. Selalu follow blog sis ..dari homemade scrub sehinggalah ke garlic balm . Makin bekembang maju bisnes sis .. btw garlic balm bau bawang putih tak

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhh...yeke? tq sangat kat awak...garlic bbalm betul2 pure bau bawang putih...saya tak guna pewangi @ essential oil pon...

      Delete