SEMAKAN DAFTAR MEMILIH SPR 2017

Bismillah dan Assalammualaikum reader...eh ada ke reader nih??? macam krik krik je kan hehehe...Hai korang selamat pagi ahad harini...Ada negeri yang selamat berhujung minggu dan ada negeri yang selamat awal minggu hehehe...macam saya di Johor adalah awal minggu...takpelah...yang penting kita duduk dalam Malaysia yang aman sentosa ye idokk? Harini saya nak share link SEMAKAN DAFTAR MEMILIH SPR 2017

SEMAKAN DAFTAR MEMILIH SPR 2017

Sekarang ni heboh sana sini orang cerita pasal PRU...korang perasan tak? sampai ada yang terover pula hentam sana...hentam sini kat media sosial padahal isu kecil je tapi dijadikan isu besar...hehehe...takpela,kita abaikan je orang macamni ok...

Saya ni daftar memilih di Subang Jaya pada PRU yang lepas tapi sekarang saya dah duduk Johor...Ni dok fikir lagi ni nak pergi mengundi kat mana huhuhu

Semua rakyat malaysia yang berumur 23tahun ke atas adalah layak mengundi...Kenapa mengundi ni penting adalah sebab mungkin 1 undi boleh mengubah nasib rakyat....Jangan ambil enteng je perkara ni...

Korang kalau nak daftar mengundi @ nak tukar tempat mengundi senang je...Korang boleh berurusan di pejabat pos berdekatan. Kalau tak tahu korang tanya je kat pegawai pos tu mesti diorang tunjuk ajar


SEMAKAN DAFTAR MEMILIH SPR 2017

Sekarang ni dah boleh start uruskan semua ni sebab taknak last minit baru nak selesaikan. Faham-faham jela kan korang...kerja yang dilakukan last minit ni kurang sempurna...nanti ada pula kekurangan yang boleh merugikan 1 undi ...hehehe...

Jangan kecam saya...saya rakyat Malaysia biasa je...bukan ahli politik...Saya teringat nasihat cikgu sekolah dulu-dulu ...so saya share la nasihat cikgu saya tu kat sini...kata sharing is caring...kan kan kan...

SEMAKAN DAFTAR MEMILIH SPR 2017
Bagaimana nak semak daftar memilih spr ?Senang je korang...sekarang zaman milenia...sekarang dah boleh buat semakan daftar pemilih spr online,bukan macam dulu-dulu ...
sekarang klik klik terus dapat...sepantas kilat kita dah boleh tahu dimana tempat kita akan mengundi...Kalau yang belum berdaftar tak perlu la check kat link SEMAKAN DAFTAR MEMILIH SPR 2017 ni sebab tak akan keluar nama korang pun huhuhu...Korang pergi daftar dulu baru merasa nama naik kat situ hokeyyy...


Korang dapat check tak??? Korang tekan je link yang warna kuning tu dan masukkan nombor kad pengenalan dan salin kod yang diberi...pastu proceed...lepastu korang akan dapat tengok status korang...dah settle...

SEMAKAN DAFTAR MEMILIH SPR 2017

Saya dah check...korang bila nak check hehehe...selesai sudah cerita saya pasal SEMAKAN DAFTAR MEMILIH SPR 2017...nanti ada masa korang pula check...yang belum daftar boleh pergi daftar ya...Jadilah rakyat Malaysia yang prihatin dan bertanggungjawab...pesanan khidmat masyarakat dibawakan oleh saya sendiri...Terima kasih sudi singgah...jumpa lagi...daaaaa

Wassalam

Sebarang pertanyaan berkaitan boleh hubungi saya di :

0 ulasan:

Post a Comment