PEMBEKAL PRODUK ORGANIK

Bismillah dan Assalammualaikum semua...Alhamdulillah saya masih lagi disini untuk update blog saya setelah lama menghilangkan diri...Maaflah lama dah tak muncul sebab saya busy buat sabun,scrub,toner,serum....ada customer order...Alhamdulillah rezeki anak-anak...Harini saya nak cerita pasal SCRUB GREEN TEA lagi sekali sebab saya teruja sangat lately ramai pula yang order scrub green tea...Saya adalah PEMBEKAL PRODUK ORGANIK di Malaysia

Baru-baru ni seorang customer dari W.P.Labuan yang order scrub green tea ni 5kg. Macam biasa la selalunya customer yang beli semuanya untuk berniaga...takkan nak guna sendiri 5kg ye tak? hehehe...Thank God sebab ada juga yang prihatin dengan kelebihan produk organik ni


PEMBEKAL PRODUK ORGANIK

Korang nak tahu tak??? Dalam pada saya bersemangat membuat produk organik untuk sama-sama membantu kawan-kawan nak berniaga ada juga yang cuba untuk mematahkan semangat saya. Ada yang mempertikaikan produk yang saya hasilkan sendiri...dengan tangan saya sendiri tak boleh pakai...bahaya sebab tiada KKM...tiada GMP...tiada HALAL...

Bagaikan kena panah jiwa saya ni diperkatakan macam gitu...Saya dah setahun dah buat kerja ni untuk sara anak-anak saya...belum pernah lagi orang datang kat saya bagitahu mukanya hancur lebur sebab produk homemade saya...belum pernah lagi yang datang kat saya cakap produk homemade saya tak sesuai dengan mereka...Alhamdulillah semuanya bagi feedback yang positif bila pakai produk homemade saya

Mereka yang beli produk homemade saya untuk berniaga pula siap repeat order lagi...Saya ada letak screen shot testimoni di bahagian testimoni korang boleh tengok...Bukan saya nak cakap produk homemade saya paling bagus in the world but...janganlah pandang serong pada usaha saya untuk cari rezeki

So...harini saya nak declare yang produk homemade saya @ produk bawah jenama ZM BEAUTY memang tiada KKM,GMP @ HALAL sebab saya buat produk di rumah je...bukan di kilang besar...Saya bisnes homebase je sayang-sayang semua...Kalau korang nak berurusan dengan saya korang boleh terus whatsapp saya dan kita cerita baik-baik...

Saya tak pernah mengaku dimana-mana yang saya ni syarikat besar yang ada KKM semua tu...Saya berterus terang yang saya adalah seorang pengusaha produk organik homemade...So bila korang dengar je perkataan "homemade" sila sematkan dalam otak yang homemade tiada KKM,GMP @ HALAL okey...Tiada paksaan untuk beli produk homemade saya


PEMBEKAL PRODUK ORGANIK

Kat sini saya nak ambil kesempatan untuk bagitahu korang facebook page saya yang lama PEMBORONG SCRUB ORGANIK MALAYSIA telah bertukar ke page yang baru taw...Sekarang korang boleh tengok page saya yang baru di HOMEMADE BEAUTY MALAYSIA

Oklah...kita berbalik pada cerita tadi pasal scrub green tea. Antara kebaikan scrub green tea adalah untuk membuang sel kulit mati,menegangkan kulit,melembutkan kulit,melembabkan kulit dan banyak lagi manfaatnya yang korang boleh rasa bila korang pakai...Semua orang tahu kan manfaat scrub green tea ni sangat kaya dengan antioksidan dan sangat baik untuk kulit

Dan untuk pengetahuan semua scrub-scrub saya adalah dalam bentuk lembab ya...bukan kering macam debu tu...sebab ada yang tanya pasal tekstur scrub saya...Scrub saya bercampur dengan minyak zaitun dan vitamin E...Teksturnya agak lembab


PEMBEKAL PRODUK ORGANIK

Haaa...jelas tak teksturnya kat gambar tu??? Scrub green tea ni bukan macam debu...mmmmm jap saya bagi contoh...apa eh???...haaaa...macam serbuk kunyit @ kari @ kopi @ teh...scrub saya bukan macam tu...Scrub saya kalau kena angin tak terbang...hahahaha...Haaa...inilah ayat yang senang sikit saya nak explain...


PEMBEKAL PRODUK ORGANIK

Alhamdulillah selesai juga permintaan customer scrub green tea 5kg...Harap-harap customer ni berjaya memulakan bisnes dengan produk organik


PEMBEKAL PRODUK ORGANIK

Dan korang...saya nak share ni...sangat-sangat amazing sebab barang yang saya pos tu esoknya sampai ke W.P.Labuan...Terkejut saya...huhuhu...Macamana pos laju boleh buat pun saya tak sure tapi saya rasa itu semua rezeki dia untuk dapat barang sampai awal...Sebab kadang-kadang ada yang saya pos lewat sampainya...Wallahualam...semua ni adalah perancangan Allah...Terima kasih awak sebab sudi berurusan dengan saya

Apa yang penting yang saya nak sampaikan kat sini kalau boleh bertukarlah pakai produk yang organik...lebih selamat untuk kulit kita sebab produk yang 100% organik never ever rosakkan kulit ye sayang-sayang semua...memang lambat sikit nak cantik tapi apa yang penting kulit kita sihat dan tidak memudaratkan...Betul ke betul??? hehehe

Rasanya cukup setakat ini perkongsian PEMBEKAL PRODUK ORGANIK saya hari ini ...esok saya akan update lagi pasal aktiviti lain ya...maafkan saya kalau cerita saya buat korang terasa sebab saya hanya insan biasa yang sering buat silap...Jumpa lagi next entri...Terima kasih

Wassalam

Sebarang pertanyaan berkaitan boleh hubungi saya di :


0 ulasan:

Post a Comment