Image

AKHIRNYA SAYA BERJAYA LULUS GOOGLE ADSENSE

Assalammualaikum semua...
AKHIRNYA SAYA BERJAYA LULUS GOOGLE ADSENSE...Happy tak terkata,setelah sekian lama saya menantikan dan berusaha untuk mendapatkannya...

AKHIRNYA SAYA BERJAYA LULUS GOOGLE ADSENSE

Sebenarnya saya dah putus asa nak teruskan usaha apply google adsense ni sehinggakan jumpa satu entri dari blog HelloAiman yang cerita macamana cara dia boleh lulus google adsense...masa tu saya teruja dan kembali bersemangat untuk mencuba lagi

Sebenarnya nak lulus google adsense ni mudah je kalau ikut tips-tips yang diberikan...Saya pernah baca entri blogger yang share tips nak lulus google adsense bagitahu kalau nak lulus google adsense ni kat blog kena ada ni...Jap saya senaraikan bagi mudah korang nak buat checklist...hehehe
AKHIRNYA SAYA BERJAYA LULUS GOOGLE ADSENSE

Kalau korang nak tahu saya dah lebih 10 kali apply tapi tak pernah diterima huhuhu...saya dah repair dan ikut apa yang disarankan tetapi masih tiada jawapan...Bila saya check akaun adsense jawapan tetap sama

Sehinggalah saya jumpa artikel HelloAiman tadi saya ikut idea dia yang terakhir iaitu tukar email...Sebenarnya ini kali ke-2 saya tukar email...Email yang pertama tiada jawapan masa saya apply 1 mei lepas...masih krik krikkk sampai sekarang...

AKHIRNYA SAYA BERJAYA LULUS GOOGLE ADSENSE

Inilah jawapan yang saya dapat setiap kali login google adsense huhuhu...rasa nak nangis je tau...Akhirnya saya tekad tukar email kali ke-2. Kalau ada yang tak tahu cara nak tukar email meh saya tunjuk...semoga korang pun berjaya apply google adsense lepas ni...

AKHIRNYA SAYA BERJAYA LULUS GOOGLE ADSENSE

Mula-mula korang kena ada akaun gmail yang baru tau...bila dah ada korang invite jadi admin di blog korang yang nak apply google adsense tu...Korang rujuk gambar kat atas ni...Pergi kat bahagian setting ~ asas..Lepastu korang tekan kat bahagian tambah pengarang dan isikan alamat gmail yang korang nak guna untuk apply google adsense

AKHIRNYA SAYA BERJAYA LULUS GOOGLE ADSENSE

Kemuadian korang akan dapat email kebenaran untuk jadi pengarang diblog korang tu...(email baru tau...yang korang nak guna untuk apply adsense) Lepastu korang "accept invitation". Lepas korang accept korang adalah seorang pengarang di blog korang tu...Kemudian korang masuk balik ke blog korang dan tukarkan status pengarang tu menjadi pentadbir(admin) 

Bila dah settle korang jadi admin korang dah boleh apply google adsense balik guna email yang baru. Inilah cara saya buat untuk lulus google adsense dengan akaun gmail baru. Selepas 5 hari submit akaun google adsense saya diluluskan...Alhamdulillah...Terima kasih sangat kat HelloAiman yang share tips tu...

Tips-tips yang saya sharekan ini adalah yang telah saya gunakan sendiri. Saya sekadar ingin berkongsi pengalaman dan tips...Kalau tips yang tidak betul tolong betulkan ya otai-otai blogger hehehe...saya ni newbie je...masih mentah lagi... Saya harap korang boleh faham apa yang saya cuba sampaikan...

Kepada korang yang masih tercari-cari tips untuk berjaya lulus google adsense boleh cuba cara saya. Terima kasih pada yang sudi baca cerita AKHIRNYA SAYA BERJAYA LULUS GOOGLE ADSENSE saya ni...Jangan mudah putus asa macam saya sebab setiap masalah tu pasti ada jalan untuk selesaikannya...Happy sangat dapat lulus google adsense...Thank you Allah...

Wassalam

Sebarang pertanyaan berkaitan boleh hubungi saya di :

4 ulasan:

  1. sama macam saya sis dpt adsense sis

    ReplyDelete
  2. yeayyyy...congrat wafi...tapi mcm lewat reply plak...hahaha

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah, Sha baru dapat email pengesahan Adsense lulus. Ya ALLAH, besar kuasa dan rahmat-MU

    ReplyDelete