Image

SABUN WAJAH HOMEMADE

Bismillah...
Assalammualaikum semua...
Harini kita berbalik kepada cerita SABUN WAJAH HOMEMADE...Semalam dah cerita resepi kan...heehe....Saya nak kongsi aktiviti saya baru-baru ni buat sabun homemade untuk customer...Ada dua jenis sabun yang saya buat iaitu sabun kunyit + madu dan sabun oat + green tea. Dua-dua sabun ni best sebab ia melembabkan kulit,mencantikkan secara semulajadi dan yang paling penting ia selamat digunakan...

SABUN WAJAH HOMEMADE

SABUN WAJAH HOMEMADE

Kali ni customer yang request nak saiz kecil-kecil,katanya senang nanti tak payah dia nak potong-potong...Biasanya kalau kita beli sabun muka mesti nak potong kecil-kecil kan supaya lebih jimat...Kalau tak potong kecil-kecil cepat habis...itulah alasan customer yang request sabun comel ni

Sabun yang kat atas ni namanya sabun kunyit madu...Sabun kunyit yang saya campurkan madu sebab tu warnanya tak kuning macam kunyit kan...hehehe. Setiap sabun yang saya buat saya akan letak sedikit olive oil supaya kulit orang yang guna sabun saya ni akan terasa lembab. Dan kalau korang nak tahu olive oil ni boleh membantu menghilangkan kesan parut dan jeragat tau...Saya pernah baca tentang info ni sebab tu saya sangat-sangat suka guna olive oil dalam produk homemade saya

KELEBIHAN SABUN KUNYIT + MADU ORGANIK
~ Membantu masalah kulit sensitif
~ Melembab & melembutkan kulit
~ Mengatasi masalah kulit kering
~ Menghapuskan sel kulit mati
~ Mencerahkan kulit
~ Menghilangkan kesan jerawat & jeragat
~ Menarik keluar kotoran dari dalam pori
~ Membantutkan pertumbuhan jerawat
~ Antibakteria untuk kulit
~ Membunuh kuman di muka
~ Mengeringkan jerawat 

SABUN WAJAH HOMEMADE

Sabun lagi satu ni adalah sabun oat yang saya madukan dengan greentea...Hehehe...Sebenarnya sabun oat dah best dah pakai tapi kalau digabungkan dengan greentea lagi bertambah best rasanya...Perbezaan sabun oat tanpa greentea dengan sabun oat + greentea adalah kalau ada greentea kulit rasa moist dan tegang...Kalau tanpa greentea kulit rasa moist je...Itu yang membezakannya...sebab kadang-kadang ada orang yang allergik dengan greentea..so tak bolehlah nak letak greentea kannn...

Sabun ni saya buat untuk 2 orang customer tetap yang repeat order. Apa yang terdapat dalam sabun ni adalah oat,greentea,olive oil,vitamin E dan sedikit vanila. Semuanya saya guna bahan sebenar berbentuk serbuk...

KELEBIHAN SABUN GREEN TEA + OAT ORGANIK
~ Kaya dengan antioksidan
~ Menyihat & menghaluskan kulit
~ Anti penuaan & awet muda
~ Menegang & menganjalkan kulit
~ Detox kulit yang rosak sebab penggunaan kosmetik
~ Pelindungan matahari
~ Mencerahkan & melembabkan kulit
~ Menghilangkan parut jerawat
~ Mencegah pertumbuhan jerawat
~ Memberi nutrien pada kulit
~ Menghilangkan kesan jerawat & jeragat 

Setakat ini saya bersyukur sebab belum ada yang komen negatif bila pakai sabun saya...Dan saya bersyukur ramai yang repeat order...Walaupun tak banyak tetapi ia sangat memberi kepuasan pada diri saya...bak kata orang "Slowly but Surely" hehehe...Sampai sini sahaja perkongsian simple SABUN WAJAH HOMEMADE saya harini...Jumpa lagi nest entri dan terima kasih sudi baca sampai habis...Love u olllsss...

Wassalam

Sebarang pertanyaan berkaitan boleh hubungi saya di :