Image

PROGRAM E-USAHAWAN PONTIAN

Bismillah...
Assalammualaikum semua...
Lama dah tak bersiaran akibat dari kekangan masa yang selalu cemburu dengan saya bila saya nak start menaip...Kalau ikutkan hati nak mencoret kat sini setiap hari..Nak share aktiviti homemade saya untuk tatapan orang lain tapi tidak kesampaian...Tapi harini saya kuatkan semangat untuk tulis sebab saya dah buat target untuk update blog setiap hari...tapi tak tahu la berjaya @ tak nak archive target tu huhuhuhu...Harini saya nak share cerita saya pergi ke PROGRAM E-USAHAWAN hari ahad yang lepas

PROGRAM E-USAHAWAN

Saya dah daftar untuk join PROGRAM E-USAHAWAN dari awal tahun lepas lagi... Saya memang suka join any seminar yang berkaitan dengan usahawan ni sebab saya berpeluang timba ilmu keusahawanan...Atleast adalah ilmu sikit untuk bekalan saya buat bisnes...Kalau takde ilmu susah juga kan...Setelah setahun lebih menunggu akhirnya saya berpeluang join PROGRAM E-USAHAWAN ni...

PROGRAM E-USAHAWAN

PROGRAM E-USAHAWAN ni diadakan di Pontian...tapi saya duduk di Simpang Renggam...agak jauh juga untuk saya ke sana tapi demi untuk menimba ilmu saya beranikan diri untuk drive seorang diri ke sana... sebab saya seorang sahaja peserta dari simpang renggam,kalau ada yang dari area sini memang adalah kawan untuk pergi sama-sama...tapi apakan daya huhuhu....firstime jalan jauh sorang-sorang...

PROGRAM E-USAHAWAN ini bermula jam 9pagi dan berakhir pada jam 6.30 petang...Bagi saya terlalu banyak ilmu yang ditaburkan oleh Coach Azs yang tak lokek ilmu tentang selok-belok bisnes online...Semua di ajar dari A hingga ke Z...Kalau ikutkan hati saya memang banyak lagi yang saya nak tanyakan dari Coach tapi masa tidak cukup untuk kami terus menadah telinga...

PROGRAM E-USAHAWAN

PROGRAM E-USAHAWAN ni bertujuan untuk memberi info @ mengajar usahawan/bakal usahawan/yang berminat untuk berniaga tentang ilmu perniagaan online...Cuba korang tengok modul yang di ajar sepanjang PROGRAM E-USAHAWAN ni...semuanya berkaitan dengan perniagaan atas talian..Dan...yang bestnya Coach Asz bukan ajar yang tertulis dalam modul sahaja...dia share lebih banyak ilmu yang saya belum tahu sebelum ini...Alhamdulillah tak sia-sia saya datang...

PROGRAM E-USAHAWAN
Semua orang tekun mendengar Coach Asz mencurahkan ilmu

Saya bersyukur sangat sebab diberi peluang untuk join PROGRAM E-USAHAWAN ni...Kalau korang nak tahu PROGRAM E-USAHAWAN ni percuma...Tak perlu bayar apa-apapun...Cuma kita perlu hadirkan diri dan beri komitmen sepenuhnya sepanjang tempoh seminar dijalankan...Itu sahaja...Makan tengahari disediakan dan petang sebelum balik ada salah seorang peserta sponsor air kurma madu untuk kami semua...Terima kasih kepada yang sponsor tu....

PROGRAM E-USAHAWAN ini adalah usaha kerajaan Malaysia dan MDEC untuk meningkatkan taraf ekonomi negara melalui perniagaan online. Siapa kata orang yang tidak berkerja tak boleh dapat gaji...tak boleh ada income...Inilah salah satu manfaat PROGRAM E-USAHAWAN untuk membantu mereka-mereka yang berminat nak buat income secara online terutamanya surirumah yang tidak berkerja...Bukan semua orang pandai selok belok bisnes online ni,sebab tu kerajaan nak bantu bagi ilmu supaya senang kita nak berniaga...

PROGRAM E-USAHAWAN

Jangan pula cakap PROGRAM E-USAHAWAN ni khas untuk surirumah sebab semua warganegara Malaysia layak untuk menyertai PROGRAM E-USAHAWAN ni,janji korang ada minat nak meningkatkan taraf hidup korang ke level yang lebih baik...Minat nombor satu dan yang keduanya mesti praktikkan apa yang di ajar sebab kalau minat je tapi tak buat apa-apa memang sia-sia jela korang pergi seharian duduk dalam seminar tu...Rugi je ilmu free...Kalau kat luar perlu bayar paling minimum RM500 untuk satu kelas seperti PROGRAM E-USAHAWAN ni taw...

Kalau korang pergi PROGRAM E-USAHAWAN ni jangan lupa bawa kelengkapan tau...maksud saya korang perlu bawa smartphone korang tu sebab dalam kelas nanti akan ada praktikal...masa tu memang perlu guna telepon korang tuh...Kalau yang ada laptop tu bawa sekali sebab lebih mudah korang nak buat kerja...Sebab kebanyakkan slide ditunjukkan dalam versi desktop...Tapi kalau yang takde laptop tu janganlah sedih...handphone pun boleh guna...jangan risau...yang paling pentig siapkan diri untuk beri komitmen semasa dalam kelas hokeyyyy....

Alhamdulillah...Apa-apapun saya bersyukur dengan ilmu yang diberikan dan saya akan menggunakan ilmu itu sebaik-baiknya untuk archive target jualan saya...Semoga kawan-kawan PROGRAM E-USAHAWAN yang lain juga dapat menggunakan semua ilmu yang kita dapat dengan lebih sempurna...Pesan saya kepada sesiapa yang berpeluang dipanggil untuk menghadiri PROGRAM E-USAHAWAN ni janganlah korang tolak melainkan ada hal yang lebih penting daripada itu sebab rugi kalau korang tak rebut peluang keemasan ni...

Ada tak yang nak join program ni??? Kalau korang nak join korang boleh daftar di link yang saya letak kat bawah ni ya...Jangan risau pendaftaran percuma...program pun percuma....Korang daftar dan tunggu je nama korang dipilih...Mereka akan hubungi korang sendiri kalau nama korang terpilih...


PROGRAM E-USAHAWAN

Kepada Coach Asz dan fasilitator En. Syahril terima kasih yang tidak terhingga atas komitmen yang terbaik diberikan kepada kami selaku peserta PROGRAM E-USAHAWAN di Pontian...Rasanya cukup setakat ini perkongsian saya tentang PROGRAM E-USAHAWAN...Usai program sempat saya berselfie dengan Puan Norazlina @ Coach Asz untuk kenangan dan sebagai pembakar semangat saya untuk teruskan perjuangan hehehe...Terima kasih kepada yang sudi singgah disini dan jumpa lagi next entry...

Wassalam