Image

PERSIAPAN BARANG UNTUK HANTAR KE VENDOR

Bismillah...
Assalammualaikum teman-teman semua...Harini dah masuk hari ke-3 puasa...ramainya orang share resepi...terliur saya bila masuk blog korang wehhh...Semalam saya tak sempat nak tulis entri sebab busy dengan PERSIAPAN BARANG UNTUK HANTAR KE VENDOR

Dari puasa pertama sehingga hari ini baru selesai saya buat...sorang-sorang macamni la...ambil masa nak siapkan. Syukur bulan puasa,so rutin harian kurang sikit...boleh lebih masa mengadap semua ni kan...hehehe

PERSIAPAN BARANG UNTUK HANTAR KE VENDOR

Ni last batch saya buat sabun...Yang last baru teringat nak amik gambar sebab asyik sangat kesana kemari lompat pagar...jap sorang panggil ibu...jap lagi si abang pulak menjerit kena buli dengan si adik...huhuhuhu...Dah la rumah saya kaya dengan pagar keselamatan...setiap pintu semua berpagar...setiap hari saya melangkah pagar hampir 100 kali rasanya kot hikhikhik...

PERSIAPAN BARANG UNTUK HANTAR KE VENDOR

Baru siap satu kotak packing dah tak larat rasanya nak mengadap...Malam nanti siapkan semua dan esok hantar kat semua vendor yang saya pilih...Harap-harap ada tercatat rezeki untuk saya disana.

PERSIAPAN BARANG UNTUK HANTAR KE VENDOR

Haaa...ni formula baru sabun oat dan greentea. Saya memang pengguna tegar sabun ni...best sangat sebab sabun ni lembabkan kulit dan cepat pudarkan parut jerawat. Saya pakai kerapkali pun tiada masalah...Tak buatkan kulit muka jadi kering or what...Sebab tu saya olah balik sabun lama dengan formula yang baru untuk kesan yang lebih umphhhhh....Sabun saya tak guna pewangi ya...so,baunya adalah bau natural hehehe...( macamne ek bau natural...mmmm)

PERSIAPAN BARANG UNTUK HANTAR KE VENDOR

Ni gambar saya ambil lepas subuh pagi tadi...sambil-sambil mengadap laptop sempat capai handphone ambil gambar kihkihkih...Selagi tak selamat sampai semua barang ni ke vendor selagi tu jiwa saya tak tenang. Ada je benda nak dibuatnya...Adoiiii...

Banyak juga barang yang saya hantar kat vendor. Semua produk homemade yang saya hasilkan saya hantar dengan harapan saya dapat memperkenalkan hasil tangan saya kepada orang diluar sana. Sebelum nak packing semua barang saya perlu buat checklist dulu supaya tiada kekeliruan antara saya dengan vendor

Barang yang saya letak kat vendor :
~ Scrub kopi
~ Scrub oat
~ Scrub koko
~ Scrub greentea
~ Sabun kunyit madu
~ Sabun oat
~ Sabun kopi
~ Sabun greentea
~ Sabun aloevera
~ Sabun greentea + oat
~ Pembersih miss v
~ Pil manjakani original
~ Inai rambut
~ Inai jari
~ Inai kuku
~ Inai celup
~ Lipscrub 
~ Lipbalm
~ Garlic oil capsule
~ Vitamin c rosehip
~ Multivitamin booster
~ Serum organik
~ Toner organik
~ Manuka honey bee venom
~ Perfect beauty foundation
~ Serum jerawat & jeragat

Haaaa...ini adalah checklist yang sempoi je mengenai barang yang saya akan hantar ke vendor. Semua barang ini adalah bawah jenama saya sendiri...Kebanyakannya adalah produk organik homemade saya dan ada juga yang saya import dari UK dan NZ. 

Macam pil-pil vitamin semua saya ambil dari UK dan Manuka honey bee venom(royal nectar facelift moisturiser) saya ambil dari New zealand...Itu saya repack bagi kecilkan size...Kalau korang nak beli yang besar boleh terus whatsapp saya...

Buat masa sekarang saya tak boleh lagi share lokasi vendor sebab barang belum selamat tiba...takut-takut ada perubahan or sesuatu berlaku susah pula saya nak padamkan info yang dah tersebar...kan...hehehe...Kita hanya merancang....

Begitulah sengitnya projek PERSIAPAN BARANG UNTUK HANTAR KE VENDOR sampaikan semalam saya terlepas nak tulis entri walaupun banyak point yang saya nak share dekat sini...Letihnya berkerja "one men show" ( huhuhu...apakan daya...doakan saya murah rezeki dapatlah saya upah staff)

Oklah...saya tinggalkan korang disini dulu...Nak masak untuk berbuka pula...huhuhu...Jumpa lagi lain kali ya...Kalau korang sudi follow lah saya ....Terima kasih

"SELAMAT BERBUKA SEMUA"

Wassalam