KRIM KUNYIT HOMEMADE BORONG MURAH

Bismillah...
Assalammualaikum semua...
Dah 2 hari saya tak bersiaran rentetan dari kesibukan rutin harian...huwaaaa...rindu nak membebel kat sini...Tapi harini saya ada sikit masa ni anak sedang tidur bolehla saya menaip kejap...Semalam saya operasi buat krim kunyit...Ada 100pcs yang sudah sedia dilepaskan kepada yang berminat...so tajuk yang saya pilih harini untuk dicerita adalah KRIM KUNYIT HOMEMADE BORONG MURAH

KRIM KUNYIT HOMEMADE BORONG MURAH

Apa fungsi krim kunyit ni???
Krim kunyit ni digunakan malam hari sebagai krim malam. Krim kunyit berfungsi untuk mencerahkan kulit,melebabkan,menghilangkan parut jerawat dan jeragat,mengecutkan jerawat dan memperbaiki struktur kulit yang rosak akibat terdedah pada pancaran cahaya matahari

KRIM KUNYIT HOMEMADE BORONG MURAH
Haaaa...ni dia yang dah siap packing..

Krim kunyit ini adalah 100% homemade bukan kilo-kilo dari thailand tu taw...
Seriously kalau korang pakai krim kunyit ni korang tidak akan rasa panas dan berpeluh-peluh. Korang akan sangat rileks dan sejuk je muka bila letak krim kunyit ni kat muka. 

Krim kunyit saya ada 2 jenis ya...1 jenis menggunakan beeswax dan 1 jenis lagi tidak menggunakan beeswax. Perbezaan antara 2 jenis ini adalah yang menggunakan beeswax krim muka lebih berminyak dan kulit akan rasa berminyak...Tetapi bagi saya yang ada beeswax lebih baik sebab beeswax boleh membantu kulit untuk kekal lembab dan lembut....

Bukan ada orang nak tilik muka kita pon sebelum tidur tu kan hehehe...Krim kunyit tanpa beeswax pula teksturnya lebih lembut dan ringan...sekali tengok macam gel pelembab...tak tahu saya nak terangkan macamana keadaan rupa bentuk teksturnya huhuhu...Kalau korang nak beli korang boleh request nak jenis macamana ya...

Cerita pasal kunyit pula...kunyit ni saya guna kunyit yang asli yang dikeringkan...Bukan kunyit baba's untuk goreng ikan tu ya hehehe...Serbuk kunyit makan tu dah dicampur dengan tepung beras...dah tak umphhhh kata orang ...kita pakai yang pure punya baru umphhhh kan...

KRIM KUNYIT HOMEMADE BORONG MURAH

KRIM KUNYIT HOMEMADE BORONG MURAH

Harini sempat pos untuk 2 orang customer huhu...Alhamdulillah...bak kata kakak2 senior yang berniaga kat facebook selalu cakap rezeki takkan salah alamat...hehehe...pinjam jap falsafah diorang. Isi kandungan dalam setiap botol krim kunyit ni adalah 8-9 gram ya...saya bagitahu siap-siap kat sini sebab nanti ada pula yang claim kat saya bekas dalam gambar nampak besar...kenapa sampai isi dalam sikit je...Tak dapek den nak nolong do...huhuhu...

Krim kunyit ini agak berminyak sedikit dan tidak panas ya...Bahan yang saya gunakan adalah 100% bahan semulajadi tanpa bahan kimia terlarang. So...kesimpulannya sesiapa sahaja yang pakai tidak akan memberi effect buruk pada muka...Melainkan orang tu memang ada alahan yang teruk terhadap minyak zaitun...hurmmm...tapi ada ke orang yang alah dengan bahan semulajadi??? huhuhu...

Kepada sesiapa yang berminat berurusan dengan saya boleh hubungi saya di :


Sampai sini sahaja saya ada masa untuk mencoret...anak saya pun dah bangun...nanti ada masa saya update lagi ya...Terima kasih sudi singgah dan jumpa lagi

Wassalam

0 ulasan:

Post a Comment