GARLIC BALM HOMEMADE

Bismillah...
Assalammualaikum semua...
Alhamdulillah saya masih lagi berpeluang untuk bertemu korang disini. Harini saya nak update tentang aktiviti saya semalam. Semalam saya dah siapkan tempahan GARLIC BALM HOMEMADE saya. Garlic balm ni berfungsi sebagai pengganti ubat batuk dan selsema untuk bayi...Yang ada lelah pun boleh cuba...Kita ikhtiar cara tradisional ya...sampai bila kita nak biarkan anak-anak bergantung pada ubat ye tak???

GARLIC BALM HOMEMADE

GARLIC BALM HOMEMADE

GARLIC BALM HOMEMADE

Haaaa...inilah rupanya garlic balm yang saya buat tu...Garlic balm ni adalah menggunakan 100% bahan natural...Saya tak guna sebarang ekstrak @ essential oil pun...Baunya pure bau bawang putih...Saya gunakan minyak Extra Virgin Olive Oil (EVOO) dan bawang putih serta sedikit beeswax sebagai agent untuk menjadikannya berbentuk balm...Saya tidak menggunakan petroleum jelly langsung ya

Kenapa saya memilih beeswax? Kenapa saya tak pilih patroleum jelly sebagai agen untuk dijadikan balm? Sebab...beeswax ini adalah sangat bagus untuk pelindungan kulit. Beeswax akan meresap dalam kulit dengan baik...Beeswax adalah lilin lebah yang diambil pada sarang lebah yang berfungsi untuk memelihara sarang lebah. Sama juga dengan kulit kita...beeswax juga akan memelihara kulit kita. Korang perasan tak...kebanyakan barangan kosmetik menggunakan beeswax untuk penjagaan kulit...

Kita berbalik pada cerita GARLIC BALM HOMEMADE. Garlic balm ni boleh digunakan untuk bayi juga ya sebab dia tak panas...Saya tak letak bahan yang panas...Rasanya sama seperti bawang putih yang dicampur minyak...Cuma saya jadikan balm supaya ia lebih mudah digunakan...Lebih mudah dibawa kemana-mana dan dapat kurangkan risiko tertumpah atas lantai @ tilam

Bagi pengguna minyak bawang putih @ cara tradisional saya pasti mereka akan tahu kebaikan garlic balm ini untuk gejala selsema,hidung tersumbat,batuk,batuk berkahak,semput dan sebagainya. Ia sangat selesa digunakan...Tapi saya tak cakap ia terbaik untuk merawat gejala penyakit yang saya sebut diatas...tetapi ia sebgai alternatif lain merawat penyakit tersebut tanpa ubat

Lagi satu sebelum saya terlupa...Sebelum ni saya pernah update pasal GARLIC BALM HOMEMADE ni...Masa tu saya bagi gambar dalam botol yang besar 30gram tapi yang kali ni saya buat dalam botol lebih kecil 20gram sebab yang saya update 30gram tu adalah sample sahaja untuk saya perkenalkan GARLIC BALM HOMEMADE  saya tu...Dan saya jual harga RM15 untuk 30gram tu...Tapi yang 20gram ni saya jual RM10...kira okla kan...kurangkan kuantiti...hargapun saya kurang kan hehe...Harap takde yang salah faham dengan saiz botol lepas ni hokey

Kepada sesiapa yang berminat nak mencuba boleh terus whatapp saya. Saya jual RM10 sahaja untuk 1 botol...Kalau yang berminat nak berniaga dan letak sticker sendiripun dialu-alukan...saya sedia membantu korang...Harga untuk jenama sendiri ofkozz la lebih murah daripada harga jual saya ye sayang-sayang hehehe

Oklah...habis dah idea nak tulis...apa-apapun saya harap topik GARLIC BALM HOMEMADE saya pagi ini dapat memberi manfaat kepada korang ye...Jumpa lagi next entri dan terima kasih sudi baca sampai habis...

Wassalam

Sebarang pertanyaan berkaitan boleh hubungi saya di :

0 ulasan:

Post a Comment