Image

BUAT SERUM MUKA ORGANIK UNTUK CUSTOMER

Bismillah...
Assalammualaikum sahabat-sahabat semua...Harini agak terlewat saya punya kesempatan nak update entri sebab tak berapa nak sihat...Dari pagi sakit kepala yang teramat sangat...Suami saya pun alami sakit kepala juga...Bila fikir-fikir balik apakah puncanya baru kami perasan semalam kami beli sup tulang dari kedai dan ada kemungkinan dalam sup tulang tu ada mengandungi ajinomoto...Kami satu family memang alah dengan ajinomoto ni...so,redho jela dengan ketentuan Ilahi yang kami terpaksa sakit kepala...Harini saya nak share aktiviti BUAT SERUM MUKA ORGANIK UNTUK CUSTOMER

Semalam saya dapat request dari dua orang customer yang nak beli serum organik. Macam biasa yang pernah saya bagitahu saya cuma akan proses produk bila ada yang request supaya produk yang sampai ke tangan customer adalah fresh...

BUAT SERUM MUKA ORGANIK UNTUK CUSTOMER

Mula-mula get ready kelengkapan untuk buat serum organik ni. Bagi saya sangat mudah nak buat sebab saya buat dalam kuantiti yang kecil so tak perlu bekas yang besar...Untuk 2 orang customer saya buat 2 kali bancuhan...Semua barang dah ready siap ada buku nota lagi untuk rujukan resepi...nanti tersalah resepi susah juga saya...hasil tak sama...

BUAT SERUM MUKA ORGANIK UNTUK CUSTOMER

Serum dah jadi untuk satu bancuhan. Serum ini adalah 100% menggunakan bahan yang natural tanpa bahan kimia ya...So korang akan rasa lebih selamat guna...Bahan yang saya gunakan adalah aloevera,olive oil,gliserin dan air mawar...Serum organik ini berfungsi melembabkan kulit,menghilangkan garis halus,menegangkan kulit,menghilangkan kesan jerawat,menghilangkan jerawat pasir,melembutkan kulit,menyegarkan kulit,menghilangkan kulit kusam dan banyak lagi manfaat daripada bahan-bahan semulajadi yang saya gunakan. Korang boleh search satu persatu kebaikan bahan yang saya gunakan untuk kecantikan

BUAT SERUM MUKA ORGANIK UNTUK CUSTOMER

BUAT SERUM MUKA ORGANIK UNTUK CUSTOMER

Siap dah masuk botol serum untuk customer ni...Korang jangan pelik pula kenapa serum tu tak penuh satu botol. Botol serum ni besar...botol yang sepatutnya untuk serum dah habis so saya pinjam botol toner untuk letak serum tu huhuhu...Proses buat serum ni pun tak ambil masa yang lama...Kalau setakat 2 orang punya serum bolehlah buat cepat tapi kalau 50botol agak mencabar juga tuh huhuhu...Takpela...rezeki besar kerja mestilah kena guna lebih tenaga kan....

BUAT SERUM MUKA ORGANIK UNTUK CUSTOMER

BUAT SERUM MUKA ORGANIK UNTUK CUSTOMER

Tadaaa....Dah siap-siap nak packing dah ni...Sebelum tu ambil gambar dulu...Kalau tak macamne nak tepek kat entri ni kan...hehehe...Saya doakan customer ni serasi dengan serum dan produk-produk lain yang mereka beli dari saya...Alhamdulillah...semakin hari semakin ramai yang mencuba untuk bertukar kepada organik...Tahniah korang

Berakhir sudah perkongsian singkat BUAT SERUM MUKA ORGANIK UNTUK CUSTOMER daripada saya...Kepada yang berminat berurusan dengan saya boleh terus whatsapp saya. Yang berminat nak buat jenama sendiri dengan produk saya juga sangat dialu-alukan sebab saya kalau boleh saya nak sebarkan kepentingan menggunakan produk organik kepada semua orang...Sampai disini sahaja...jumpa lagi next entri...Terima kasih sudi singgah...

Wassalam

Sebarang pertanyaan berkaitan boleh hubungi saya di :