Image

KRIM SIANG HOMEMADE

Bismillah...
Assalammualaikum semua...
Harini saya nak share dekat korang pasal Krim Siang Homemade pula ya...Dua hari lepas saya dah share pasal Krim Kunyit Homemade yang saya sendiri buat korang boleh baca sekali kalau korang tak baca lagi...

Ini adalah krim siang yang terbaik saya pernah cuba kerana ia adalah krim siang organik tanpa sebarang unsur yang berkaitan bahan kimia. Krim siang ini juga saya buat sendiri berasaskan madu,aloevera dan ,minyak zaitun.

Macam krim kunyit homemade saya juga menggunakan bau vanila,vitamin E dan whitening extract di dalam pembuatan krim siang saya ni

Buat pengetahuan korang krim yang saya buat ini adalah krim siang malam yang tidak berbahaya kepada kulit korang. In sya Allah jika korang gunakan tidak akan menimbulkan kesan sampingan dalam jangkamasa panjang kerana bahan yang saya gunakan adalah bahan asli yang baik untuk kesihatan dan kecantikan kulit secara natural

KRIM SIANG HOMEMADE

Nampak tak korang??? Teksturnya sangat lembut dan cepat meresap...Kalau korang pakai kulit akan rasa sejuk dan lembut. Korang akan nampak muka macam glowing sebab kesan khas daripada olive oil....Saya dah pun cuba...

Olive oil tu akan meresap kedalam kulit dan akan menyedut lebihan minyak yang ada dipermukaan kulit kitaKrim muka homemade ni sesuai untuk semua jenis kulit...Kalau yang berkulit kering ia akan membantu melembabkan kulit korang...

KRIM SIANG HOMEMADE

Maaflah gambar tak berapa nak hado sebab masa saya ambil gambar ni guna handphone biasa je...so,macam ada bayang-bayang sikit sebab terlindung dek lampu...nampak macam gelap dikit gambat tu...Itulah gambaran krim siang organik saya

Umumnya kebanyakan orang tidak tahu bahawa penggunaan krim siang ini bukan sekadar untuk kelihatan cantik @ sekadar memenuhi syarat kebiasaan bagi seorang wanita memakai krim muka tetapi banyak manfaat yang perlu kita ambil tahu

Manfaat Krim Siang:
~ Melindungi kulit wajah daripada sinaran UV di siang hari
~ Melembabkan wajah
~ Mencerahkan wajah 
~ Mengelakkan kulit terlalu kering dan terbakar yang akan mengakibatkan jeragat
~ Sebagai pelindung wajah kekotoran yang ada di luar sana(habuk dan debu)
~ Merawat wajah daripada kesan penuaan awal
~ Menegangkan wajah(bergantung pada bahan & kulit individu)

Sebelum saya terlupa...Krim siang homemade saya ni korang boleh sapukan juga pada kulit-kulit yang kering macam siku,lutut,tangan dan lain-lain tempat yang korang rasa sesuai...Kalau anak korang ada masalah kulit kerig korang boleh juga letak tiada masalah...Nak buat macam losyen pon boleh hehehe...

Cara penggunaaan Krim siang homemade
~ Cuci muka seperti biasa(lebih bagus guna yang organik)
~ Keringkan muka dan letak toner(kalau ada)
~ Calitkan krim muka diseluruh muka
~ Urut dengan lembut gerakkan ke atas(supaya cepat meresap kedalam kulit)
~ Siap!!! (korang akan rasa sejuk je muka heheehe)

Inilah salah satu kelebihan produk organik. Sepanjang saya mengamalkan produk organik saya belum pernah lagi rasa kulit kepanasan akibat menggunakan produk. Apapun yag saya gunakan diwajah saya rasa sangat selesa dan selamat. 

Ini membuktikan bahawa mengambil keputusan untuk bertukar kepada produk organik homemade adalah satu tindakan yang tepat pada pandangan saya

Fungsi Krim Siang :
~ Melembabkan muka
~ Mecerahkan muka
~ Menghilangkan kesan parut jerawat
~ Melindungi kulit wajah daripada punca jeragat
~ Merawat masalah muka yang rosak akibat salah pilih produk
~ Menegangkan wajah(ada madu)

Kesan menggunakan produk organik ni biasanya kan ambil masa yang lebih panjang berbanding produk yang ada chemical. Kalau orang yang jenis tidak sabar memang tak sesuailah untuk guna produk organik ni...

Tapi bagi saya biarlah ambil masa yang panjang,apa yang penting produk yang saya gunakan tidak memberi kesan sampingan pada saya dimasa akan datang

Sejak akhir-akhir ni ramai yang datang kepada saya untuk cuba guna produk organik zm beauty sebab dah mula takut dengan produk bukan organik...Alhamdulillah...sikit-sikt orang mula sedar perlu back to normal pakai bahan semulajadi..It's not about money tapi ini soal keselamatan...Tepuk dada tanya hati sendiri...Pilihan ada di tangan uollllsss sendiri hokeyy

KRIM SIANG HOMEMADE

KRIM SIANG HOMEMADE

Ni salah seorang customer saya yang kecewa dengan skincare diluar sana...Banyak dah dia cuba semuanya cantik sekejap...dia tak boleh nak maintain...Persoalannya perlukah maintain untuk terus cantik??? Kalau stop muka akan jadi teruk...Ini yang kita tak nak...Think positif,mungkin dia masih lagi jumpa produk yang serasi dengan kulitnya...Wallahualam

Pesanan saya yang terakhir tetang produk,krim muka homemade ni tiada KKM @ Halal ya...saya tak layak untuk apply sebab saya buat kecik-keik je. Bila ada orang order baru saya buat...tak kiralah korang order sikit @banyak saya tetap akan buatkan selepas dapat payment order korang sebab saya taknak simpan stok...Nanti jangan meroyan pula kat saya tanya awat takde KKM @ Halal

Begitulah serba sedikit krim siang review saya kali ni...Jika ada kesilapan @ kekasaran ketika melontarkan pendapat maafkan saya...Saya cuba beri penjelasan yang terbaik...Terima kasih sudi singgah disini...Jumpa lagi

Wassalam

2 ulasan:

  1. As Salam Sis... bagaimana ye nak order krim kunyit... boleh wasap saya 0193081332
    Tksh

    ReplyDelete
    Replies
    1. WSLM dik,awak boleh beli direct shopee...
      https://shopee.com.my/Krim-Kunyit-Organik-i.11510752.610417944

      Delete