Image

KRIM KUNYIT HOMEMADE

Bismillah dan Assalammualaikum sahabat semua...Dah nak akhir-akhir ramadhan ni macam terlebih sibuk sampai tiada masa nak meninggalkan cetusan minda disini tapi harini ada sedikit kesempatan untuk saya cerita tentang Krim Kunyit Homemade. Kalau yang dah kenal saya akan tahu saya adalah seorang yang suka buat produk kecantikan organik sendiri untuk saya guna sendiri dan ada juga saya jual pada kawan-kawan dan follower. Dan jika diterima pakai saya akan open untuk buat jenama sendiri bagi mereka yang nak cari duit sampingan....Amacam???? Best tak?

Pagi tadi saya sempat memproses satu krim kunyit buatan sendiri untuk saya guna sendiri dahulu. Lepas raya ni saya akan edarkan sample kepada mereka yang berminat nak cuba. Saya adalah pembuat produk muka yang tiada bahan kimia sebab saya memang alah dengan produk yang mempunyai chemical

KRIM KUNYIT HOMEMADE

Tadaaaaa....Haaaa...inilah hasil nurkilan saya pagi tadi...Krim kunyit untuk muka. Saya syorkan untuk guna krim ni pada waktu malam sebab ia akan membantu merawat masalah yang terdapat pada wajah korang ketika korang sedang tidur. Saya akan cuba sendiri krim kunyit organik ini untuk memastikan krim ni boleh digunapakai dengan selamat

Sebenarnya saya buat 2 jenis krim tau untuk pakai siang dan malam tapi saya nak review satu dulu hehehehe...sebab takut berkecamuk...saya ni dah la blogger yang baru...tak berapa pandai sangat nak menyusun kata-kata

Korang perasan tak mana-mana produk kecantikan semuanya ada krim kunyit...Sebenarnya krim kunyit ni sangat bagus untuk merawat masalah muka seperti jerawat,jeragat,kulit kusam,sunburn dan macam-macam lagi. Jom kita baca 9 Manfaat Kunyit Yang Perlu diketahui

Krim kunyit homemade yang saya hasilkan ini adalah 100% organik tanpa bahan kimia. Gambaran yang boleh saya beritahu korang bila guna krim kunyit ni korang akan rasa sejuk je muka. Sebelum tidur korang apply krim kunyit ni dan terus tidur. 

Korang tidak akan rasa panas atau berpeluh-peluh seperti certain krim kunyit yang berada dipasaran. Bila bangun pagi kulit korang akan rasa sangat soft dan tidak berminyak. Ini pengalaman saya la...tak tahulah kalau korang yang jenis kulit tidak sama macam saya...dan saya rasa krim kunyit adalah yang paling bagus untuk dijadikan krim malam

Manfaat krim kunyit :
~ Krim kunyit hilangkan jerawat
~ Krim kunyit kecutkan jerawat
~ Krim kunyit selamat digunakan(organik)
~ Krim kunyit hilangkan parut
~ Krim kunyit hilangkan kulit kusam
~ Krim kunyit melembutkan kulit
~ Krim kunyit melembabkan kulit
~ Krim kunyit sebagai agen antibakteria
~ Krim kunyit merawat masalah kulit muka dengan cepat
~ Krim kunyit mencerahkan kulit wajah

Sebenarnya banyak lagi manfaat krim kunyit yang boleh dirungkai tetapi saya rasa cukuplah saya ambil yang penting-penting sahaja untuk krim kunyit review saya kali ini. Pendek kata krim kunyit organik adalah krim kunyit terbaik yang pernah saya cuba...Bukan saya asuk bakul angkat sendiri tetapi ini adalah kelemahan saya...saya tidak boleh pakai produk yang ada dipasaran...mungkin belum jumpa lagi yang serasi...sebab itulah saya berusaha keras untuk buat sendiri apa yang saya nak pakai...

KRIM KUNYIT HOMEMADE

Takpelah...saya belanja satu gambar krim yang saya buat sekali dengan krim kunyit pagi tadi...Tapi review tentang krim lagi satu ni saya akan buat kemudian...Apa yang penting saya dah berjaya buat krim siang dan krim malam untuk wajah saya hehehehe...Patut ke kakak ipar saya tanya krim kunyit ke krim jagung....rasa nak makan je...huhuhu...sabar jela saya...

Lupa nak bagitahu korang,saya pilih vanila sebagai bau krim muka homemade saya...Bila pakai rasa sangat tenang dan best sangat...hehehe...(over kannnn..)Dan...kunyit yang saya gunakan bukan kunyit untuk masak tu taw...saya guna kunyit asli...memang akan rasa keasliannya bila korang pakai...Dalam krim ni saya campurkan whitening extract,vitamin E dan minyak zaitun bagi membantu memudarkan parut dengan lebih cepat

Kalau korang nak tahu saya menulis entri ni ditengah-tengah bazar. Orang sibuk membeli belah...saya sibuk tulis entri hahahaha...Bukan apa saya tak cukup masa sebenarnya...siang sibuk handle anak-anak...malampun sibuk juga...huhuhu...Di celah kesibukan sempat saya mencuri masa untuk entri ini....Alhamdulillah

KRIM KUNYIT HOMEMADE

Begitulah ceritanya tentang krim kunyit malaysia ciptaan saya harini...Cukuplah setakat ini saya bersyarah...Kalau korang berminat nak mencuba krim saya ni korang boleh direct whatsapp saya taw...Jangan malu jangan segan....saya tak garang hehehehe...Terima kasih singgah sini dan jumpa lagi next story....Selamat menjalani ibadah puasa dihujung-hujung waktu hehehe...tak lama lagi dah nak raya ni...

Wassalam

2 ulasan:

  1. Assalamualaikum, saya nk tnya macam mne nk contact, stokis, sbb saya berminat utk beli krim kunyit ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. wslm....boleh terus wasap saya 01132484182...tq2

      Delete