CARA WITHDRAW PAYPAL KE BANK MALAYSIA

Bismillah...
Assalammualaikum semua...
Harini saya nak kongsi sedikit ilmu tentang paypal kepada mereka yang masih belum tahu sebagai panduan kita semua. Kebetulan pagi tadi saya terima bayaran dari customer melalui akaun paypal maka saya berpeluang untuk berkongsi tutorial cara withdraw paypal ke bank malaysia

Ada tak yang masih belum buka akaun paypal ke kat sini?...Hehehehe...Yela kan...saya nak cerita pasal paypal mestilah orang yang sedang baca artikel saya ni orang yang dah ada akaun paypalkan...huhuhu...saje tanya manalah tahu ada yang baru-baru nak cari ilmu pasal paypal...

Sebenarnya semua orang memang sangat digalakkan membuat akaun paypal kerana akaun paypal ni boleh digunakan untuk shopping online dari luar negera taw...hehee... Kalaupun korang tak shopping dari luar negera korang boleh terima bayaran juga dari luar negara melalui paypal....Saya rasa paypal adalah cara nak transfer duit international yang selamat 

Lagipun buka akaun paypal percuma tanpa apa-apa bayaran...Cuma perlu ada email...Dan yang bestnya akaun paypal tidak guna nombor akaun...So korang tak perlu risau kalau lupa nombor akaun...korang hanya perlu ingat alamat email masa korang daftar paypal dan pasword je...Saya rasa ini adalah kelebihan akaun paypal yang sangat mudah digunakan...

Paypal withdraw review kali ni saya akan kongsi cara withdraw paypal ke Maybank ...In Sya Allah lain kali saya akan kongsi cara nak topup pula ya...Jom ikuti step yang saya sediakan

CARA WITHDRAW PAYPAL KE BANK MALAYSIA

Gambar ni menujukkan duit diterima daripada customer dalam matawang ringgit malaysia. Kalau korang nak withdraw duit tu korang perlu klik button withdraw funds dibawah bahagian kiri( bawah currencies)

CARA WITHDRAW PAYPAL KE BANK MALAYSIA

Selepas korang klik button withdraw funds korang akan dibawa kehalaman seperti dalam gambar di atas. Korang pilih akaun bank mana yang korang nak guna untuk withdraw okey...Macam saya setting dua akaun so saya pilih maybank untuk withdraw...

CARA WITHDRAW PAYPAL KE BANK MALAYSIA

Bila korang dah pilih akaun bank untuk proses withdraw korang akan sampai kehalaman macam dalam gambar ni...Tibalah masanya korang request nak withdraw banyak mana. Pagi tadi saya withdraw RM200 dan dikenakan fee sebanyak RM3...Maknanya saya akan terima duit sebanyak RM197 sahaja...Lepas korang isi jumlah yang korang nak withdraw korang terus klik button continue...

CARA WITHDRAW PAYPAL KE BANK MALAYSIA

Tadaaaaa...Congratulations bebehh korang dah pun berjaya melalui proses withdraw dari paypal ke maybank...Clap clap clappp....withdraw paypal tanpa verifikasi semudah 123 kan...saya withdraw sekejap je dah settle...Maksud settle tu adalah settle proses request withdraw je...Duit yang korang withdraw tu akan settle masuk ke akaun bank korang selepas 2-3 hari berkerja hokeyyyy...Bawa bersabar hehehehe(pesanan untuk diri sendiri)

Settle ni korang boleh terus log out...Tapi kalau nak pastikan betul ke duit tu dah transfer korang boleh klik button Go to wallet untuk check it out...hehehe

CARA WITHDRAW PAYPAL KE BANK MALAYSIA

Haaaa korang nampak tak kat summary tu yang tunjuk duit baki dah berubah dan ada transaksi sebanyak RM197 tapi masih pending...Dia dah siap-siap tolak fee letewww...hehehe...Bersabar lah hati tunggu 2-3 hari ni kan...boleh buat belanja raya nanti ek......

Begitulah berakhirnya episod cara withdraw paypal ke bank malaysia. Saya rasa ini cara yang paling latest sebab tak banyak step yang susah untuk diikuti...Sangat mudah berbanding sebelum ini...Korang cubalah ye...kalau tak faham boleh tanya kat bawah saya tolong jelaskan ye...Minta maaf sangat dengan kualiti gambar sebab saya edit guna excell je...Terima kasih sudi singgah disini ...See you again bebehh...

Wassalam

Post a comment

0 Comments