Image

5 SEBAB WAJIB GUNA TONER DAN SERUM ORGANIK

Bismillah....
Assalammualaikum semua...
Macamana korang harini ok tak? dah masuk hari ke-7 puasa dah ni...Sekejap je rasanya dah 7 hari semua umat islam berpuasa kan...Saya tengok kedai kat pekan dah mula sesak dengan orang pergi shopping raya...Tahun ni saya macam cool down sikit nak shopping hehehe...Last year belum puasa lagi saya dah pergi beli siap-siap baju anak-anak sebab kalau dah puasa tak larat dah...ditambah dengan orang ramai bersesak-sesak shopping juga....haruuu

Harini saya nak kongsi 5 SEBAB WAJIB GUNA TONER DAN SERUM ORGANIK. Perkongsian saya ni bukan sebab saya nak paksa korang beli produk organik saya taw...Tapi saya anggap sebagai perkongsian pengalaman dan secubit ilmu buat korang yang sudi mencedok hehehe...

Sebelum saya mulakan saya akan tunjuk gambar dulu ya...macam biasa la eh...tak berseri satu-satu artikel tu tanpa gambar

5 SEBAB WAJIB GUNA TONER DAN SERUM ORGANIK

Ni saya dah siap-siap kombo kan dia. Mereka yang beli kombo dapat lagi murah la...saya jual pun tak mahal mana pun...Kalau korang rasa macam macam teringin nak cuba boleh la roger saya. In Sya Allah korang tidak akan rasa kecewa

5 SEBAB WAJIB GUNA TONER DAN SERUM ORGANIK

Ini saya namakan sebagai toner organik. Toner ni dibuat hasil gabungan 2 bahan sahaja iaitu air mawar dan gliserin. Toner ni boleh digunakan selepas mekap juga supaya mekap korang tahan lama. Maksudnya sebelum mekap letak dan selepas mekap pun pssttt pssttttt sekali...hahaha

Toner ni saya letak dalam botol mist yang mudah nak spray kat muka...keluar je bilik mandi lap muka terus capai toner ni sembur 4 penjuru kiri,kanan,atas dan bawah bahagian muka...Jangan korang sembur hujung jari kiri dan kanan pastu atas kepala dan kaki sudah...(hehehe gurau je tawww)

Toner ni kalau korang nak sembur kat rambutpun tiada masalah sebab air mawar memang bagus juga untuk rambut. Antara manfaat toner organik ni adalah untuk melembabkan kulit muka korang...Kalau korang ada masalah sunburn boleh guna untuk repair balik struktur kulit korang

Air mawar kaya dengan antioksidan dan vitamin c so memang sangat bagus lah kalau korang hari-hari tepek vitamin c kat muka...Kulit korang akan terasa tegang dan lembab. Toner organik ni tiada campuran bahan lain taw...hanya 2 bahan sahaja yang terkandung dalam toner ni...Takde campur air or what okeyy...Lepastu tiada campuran pewangi didalam toner ni...Takde rasa berangin ke...pedih ke okeyy...tapi rasa syok ada ...hehehe

5 SEBAB WAJIB GUNA TONER DAN SERUM ORGANIK

Yang in pula serum organik. Serum organik ni dihasilkan gabungan air mawar asli,gliserin,aloevera dan olive oil. Kalau korang nak tahu sebelum saya keluarkan toner dan serum ni saya sendiri dah testing 123 guna serum dan toner ni. 

Alhamdulillah saya berpuashati dan ambil keputusan untuk packing dan berkongsi keriangan bersama-sama korang hehehe...Apa yang saya dapat hasil daripada proses R&D yang saya buat sendiri adalah sebelum saya guna toner dan serum ni saya ada masalah jerawat pasir yang halus-halus tu dibahagian rahang dan pipi selepas seminggu saya guna jerawat pasir saya makin menghilang dan sekarang dah takde dah..

Dan yang paling best bila bangun tidur muka sangat lembut. Kulit muka yang kusam dah cabut lari dah...Apa yang buat saya happy sangat adalah sebab serum dan toner ini 100% organik...Saya sendiri buat...Wowww...saya macam tak percaya yang produk homemade pun mampu merawat kulit. 

Saya sarankan untuk korang pakai toner waktu siang atau setiap kali lepas cuci muka dan serum guna waktu malam sebelum korang masuk tidur. Serum tu korang urut sampai die meresap kedalam kulit...satu badanpun boleh letak serum ni jangan risau tiada kesan sampinganpun

Produk organik ni saya nak bagitahu korang kalau terlebih guna takde effect kalau terlupa guna pun tak akan jadikan kulit korang merah-merah. Macam dulu saya pernah pakai skincare bila lupa nak guna je terus jadi ruam-ruam...pastu tersembul jerawat

Saya tak cakap kalau guna produk organik muka pasti tiada jerawat...muka pasti macam biadadari...saya bukan maksudkan macamtu...Tetapi yang selalu saya tekan kan kalau kita pakai produk organik kita tak perlu risau kesan sampingannya...100% selamat digunakan hatta tertelan sekali pun...

5 SEBAB WAJIB GUNA TONER DAN SERUM ORGANIK

Dan ia sesuai untuk semua peringkat umur...budak darjah 6 boleh pakai ...baby boleh pakai...nenek jiran sebelah pon boleh pakai...tiada masalah...Apa yang penting kalau dah guna tutup baik-baik...kemas-kemas...sebab saya takut nanti ada lipas,semut or tikus pun nak tumpang pakai...(it's realiti...serangga pun suka yang organik tawww)

5 SEBAB WAJIB GUNA TONER DAN SERUM ORGANIK :
1) Murah - ini yang paling penting sebab zaman sekarang duit memang sangat perlu dikawal hehee
2) Berkesan - bahan yang asli lebih memberi kesan yang optimum daripada bahan yang dicampur aduk @ yang terlalu banyak bahannya,menurut pemerhatian saya 
3) Tiada bahan kimia - ini penting untuk menjaga kesihatan dan keselamatan kulit kita
4) Tiada kesan sampingan - ini juga penting sebab ia tidak akan memberi kesan yang buruk pada pengguna untuk jangkamasa panjang
5) 100% organik - saya tidak meletakkan unsur-unsur bahan asing dalam produk saya dengan tujuan untuk mempercepatkan proses jadi cantik,jadikan produk wangi mahupun untuk bagi produk tahan lama...semuanya adalah semulajadi

Kenapa produk saya dalam bekas yang kecil adalah supaya korang boleh pakai dalam tempoh 1 bulan. Korang tak guna produk yang sudah lama. Dan untuk pengetahuan korang saya tidak buat stok banyak-banyak taw...bila ada orang order baru saya akan buat...Maka korang tak perlu risau produk saya adalah fresh...hehehe

Begitulah kisahnya 5 SEBAB WAJIB GUNA TONER DAN SERUM ORGANIK yang sempat saya kongsikan kat korang sementara menunggu masa memulakan operasi menyiapkan juadah berbuka. Kalau berminat nak mencuba bolehlah terus whatsapp saya eh...jangan malu-malu. Ok saya berhenti disini dulu...jumpa lagi lain kali...Terima kasih banyak-banyak nohhhh...

Wassalam