Image

SABUN HOMEMADE KUNYIT + MADU BY ZM BEAUTY LAKU KERAS

Bismillah...
Assalammualaikum semua...
Saya kembali lagi untuk update aktiviti Organik Lover saya untuk harini...Agak lewat saya bersiaran harini sebab macam biasalah kan...kerja sorang-sorang...banyak lagi tugas housewife yang nak kena settlekan dulu...

Harini saya nak cerita pasal SABUN HOMEMADE KUNYIT & MADU BY ZM BEAUTY LAKU KERAS. Kenapa saya cakap macamtu sebab dalam banyak-banyak sabun terbaru yang saya buat sabun kunyit madu yang menduduki tangga teratas yang cepat habis...Harini saya buat lagi 3 batch huhuhu...

SABUN HOMEMADE KUNYIT + MADU BY ZM BEAUTY LAKU KERAS

Korang jangan confuse pula tengok sabun ni...It's really sabun bukan kuih bulan tau...hehehe...Sebelum ni saya guna mould sabun yang pelbagai jenis bentuk tapi start now on saya dah tukar guna mould sabun design bunga rose ni ya...segala jenis sabun saya menggunakan mould yang sama...jenis sabun je yang lain

SABUN HOMEMADE KUNYIT + MADU BY ZM BEAUTY LAKU KERAS

Taraaaaa....oh yeahhhh...nak tunjuk mould baru ni hehehe...Saya tukar mould ni bukan sebab apa,mould yang sebelum ni banyak bentuk dan beratnya pun tak sama...saya macam tak pandai nak letak harga...nanti ada yang komplen kenapa sabun greentea tak sama berat dengan sabun kunyit madu...padahal harga sama...krik krikkk saya nanti...huhuhu ni yang saya takut...tapi alhamdulillah setakat ni belum ada yang komplen lagi tapi sebagai langkah berjaga-jaga saya perlu bertindak sebelum berlaku sesuatu yang boleh menyusahkan saya kemudian hari...Saya ni paling takut kalau customer tak berpuashati dengan apa yang saya hidangkan buat mereka...Dan untuk makluman semua,design sabun yang sebelum ni semua dah habis terjual dan saya tak lagi produce guna mould itu lagi...

SABUN HOMEMADE KUNYIT + MADU BY ZM BEAUTY LAKU KERAS

Inilah gamaknya rupa proses transfer sabun dari mould ke dalam bekas sabun. Bagi mereka yang firstime masuk ke blog saya,bekas ni memang saya bagi free je senang korang nak simpan sabun ni dalam bilik mandi...Make sure korang tutup sabun ni selepas guna untuk menjaga kualiti sabun ni....Sabun saya adalah sabun organik 100% menggunakan bahan asli...Maka banyaklah serangga yang akan jatuh hati dengan keenakkan rasa natural sabun ni...Sebab tu lepas guna korang pastikan tutup sabun ni kemas-kemas...nanti kang semut dan lipas buat party malam-malam kat sabun korang kikiki...

Harini 3 batch saya buat sebab ada customer order...Gambar ni semua adalah batch yang ke-3 yang sempat saya ambil gambar. Siap ambil gambar yang dah siap lagi hehehe...Cantik tak sticker tuhhh??? heeeeee...Sebenarnya bukan sabun ni je saya buat....Ada 8 jenis sabun yang saya buat tapi saya akan update next entri...Yang lapan jenis tu termasuk sample yang customer nak...nak cuba dulu katanya...Harap-harap saya dapat memberikan kepuasan kepada pelanggan dengan sabun organik homemade saya ni...Aminnnn

KELEBIHAN SABUN KUNYIT + MADU ORGANIK
~ Membantu masalah kulit sensitif
~ Melembab & melembutkan kulit
~ Mengatasi masalah kulit kering
~ Menghapuskan sel kulit mati
~ Mencerahkan kulit
~ Menghilangkan kesan jerawat & jeragat
~ Menarik keluar kotoran dari dalam pori
~ Membantutkan pertumbuhan jerawat
~ Antibakteria untuk kulit
~ Membunuh kuman di muka
~ Mengeringkan jerawat 

Banyak kelebihan yang kita akan dapat bila kita gunakan sabun organik ni...Dah bacakan kelebihan yang saya tulis kat tu...Kelebihan yang paling best sekali adalah sabun ini selamat digunakan kerana saya tidak ada letak sebarang bahan kimia ke dalam sabun ni...Bahan yang saya gunakan adalah bahan yang asli...Madu dan kunyit khas untuk muka...bukan kunyit untuk goreng ikan tu ya...hehehe...Sabun ni sesuai untuk semua jenis kulit dan semua peringkat usia boleh pakai...Ada customer saya pakaikan pada anaknya yang ada ekzema juga. Nanti saya akan update testimoni-testimoni sabun kunyit + madu saya ni ya...

Begitula serba sedikit update saya mengenai aktiviti HOMEMADE BEAUTY MALAYSIA untuk harini...Saya akan sentiasa update aktiviti saya untuk rujukan mereka yang memerlukan info daripada saya terutama mereka yang berminat nak buat jenama sendiri...saya ada memberikan perkhidmatan jenama sendiri...Maksud jenama sendiri ni adalah korang beli dari saya pastu letak jenama korang. Harga jual balik terpulang pada korang nak tentukan berapa...Korang jangan ikut harga saya pula...saya memang jual sedikit murah sebab saya lebih kepada jual untuk dicuba...sebab kebanyakan mereka yang nak beli ni adalah mereka yang nak testing-testing 123 guna produk ni...bila dah testing dan result ok baru diorang akan ambil untuk jenamakan dengan nama diorang...Faham ke idokkk? hehehe...Krik krik latuuu...

Oklah cukuplah setakat ni...Diharap ada yang dapat manfaat dengan perkongsian saya harini. Terima kasih kepada yang sudi singgah...Kalau korang ada masa singgah la lagi ekkk...Jumpa lagi next entri...Babayyyy

Wassalm