LIPBALM HOMEMADE BATCH 3

Bismillah...
Assalammualaikum sahabat sekalian...
Korang harini ok tak? Sihat? Saya mood kelaut...sebab hp saya tetiba buat hal...tak boleh on,tak tahu sebab apa...On sekadar keluar logo brand hp tu je lepastu menyala kat situ je...Stress betul sebab hp tu jela yang saya guna untuk ambil gambar...yang ada banyak gambar dalamnya...sedih...semalam tak dapat nak update entri sebab gambar ada dalam hp tu...huuwaaaaa...

Harini update pasal LIPBALM HOMEMADE BATCH 3. Malam tadi saya buat 10dozen tapi terpaksa ambil gambar pakai hp lagi satu...Cameranya tak bergitu menarik...tapi nak buat macamana kan...hidup perlu diteruskan..hehee

LIPBALM HOMEMADE BATCH 3

LIPBALM HOMEMADE BATCH 3

LIPBALM HOMEMADE BATCH 3

LIPBALM HOMEMADE BATCH 3

Begitulah rupanya sekitar sesi projek buat lipbalm malam tadi. Batch yang ni last saya bagi harga borong RM2.50 tau...Lepasni harga akan dinaikkan kepada RM3 sebab harga bekas dah dinaikkan...10 bekas tu dah ada orang booking...tinggal 4 bekas je saya nak jual lagi. 

Lipbalm ni sesuai sangat dipakai oleh mereka-merka yang tak suka lipstik tebal,mereka mereka yang bibir kering dan bermasalah dan mereka yang suka guna produk organik sebab lipbalm ni 100% organik....Saya tambah pewarna makanan untuk nampak effect berwarna pada bibir bila korang pakai lipbalm ni taw....

Lebih selamat guna lipbalm organik daripada penggunaan lipstik yang diimport dari china. Psttttt...kalau korang nak tahu lipstik kebayakkannya adalah gred...gred adalah dari China beb...Kalau korang sayangkan diri korang better berubah dari sekarang untuk guna produk yang organik.

Kenapa kena pakai yang organik??? Tak suka la...sebab kesannya lambat...Korang nak cepat mana korang oiiiii?? hahaha...Takkan lah makan tahun dik oiiii...setakat 3 minggu ke sebulan mana ada lama...Saya rasa sebulan kejap jek...baru bayar maintenance pejam celik pejam celik dah nak kena bayar lagi...Jap je kan...huhuhu

Jangan cakap produk organik kesan lambat. Sebenarnya keberkesanan sesuatu produk bukan bergantung pada produk itu,tapi pada jenis kulit dan hormon si pemakai. Rata-rata customer saya dapat effect yang agak cepat setiap kali guna produk homemade saya

Tapi bukanlah semua yang bagi effect cepat. Bukanlah saya nak memanipulasi korang supaya korang beli produk homemade saya...Tapi,setakat ini saya belum dapat bad respond lagi dari customer...Semua yang menggunakan produk homemade saya berpuashati dengan hasil tangan saya

Bila sebut pasal homemade atau organik ni saya lebih suka cerita dari segi keselamatan produk itu terhadap si pemakai...Kesan sesuatu produk ini biasanya dikaitkan dengan rutin @ disiplin seseorang tu menggunakan produk tersebut...Betul tak? 

Walau semahal dan sehebat manapun produk tersebut kalau kita tak gerakkan tangan untuk tepek kat muka secara disiplin maka hasilnya tidaklah se gah mana...Itu yang saya maksudkan dengan kesan berkaitan dengan disiplin

Sama macam produk organik,kalau hari-hari kita guna secara rutin dan disiplin mustahil tidak akan bagi kesan yang positif. Dan saya berani jamin organik lebih bagus dari yang ada chemical sebab orang yang pakai organik ni umpama mereka pakai bahan semula jadi yang original. 

Sebagai contoh krim yang produk yang ada bahan 5 % dibandingkan dengan produk yang ada bahan 5kali ganta @ 30%...agak-agak korang mana yang lebih berkesan dan best?

Sebenarnya produk-produk yang ada dipasaran tu memang guna bahan semulajadi juga....Habis kat mana lagi mereka nak ambil bahan kan ...hehehe...Tetapi mungkin kandungan bahan tersebut dah diolah untuk dapat hasil yang lebih cepat. Biasanya untuk dapat hasil yang lebih cepat mestilah kena letak sesuatu yang berkaitan dengan kimia 

Dan yang specialnya bila kita guna produk organik adalah ia selamat digunakan untuk jangkamasa panjang tanpa kesan sampingan. ia sesuai digunakan untuk semua lapisan umur tanpa ragu-ragu

Kesimpulannya produk organik adalah pilihan yang tepat untuk dijadikan produk penjagaan rutin yang wajib kita semua guna. Dan yang paling mengujakan saya adalah majoriti masyarakat luar negara adalah pengguna tegar produk organik homemade...Walaupun mereka dari golongan yang bukan susah dari segi kewangan tetapi mereka memilih untuk menggunakan produk homemade...Why??? Jom sama-sama kita fikirkannn...

Sampai disini celoteh saya tentang LIPBALM HOMEMADE BATCH 3 ni..Sambil cerita lipbalm saya selitkan cerita tentang produk organik...hehehe...harap membantu juga untuk korang tambah pengetahuan...Terima kasih sudi singgah disini...Kepada mereka yang berminat berurusan dengan saya boleh direct whatsapp saya...Jumpa lagi...Babaiii

Wassalam

0 ulasan:

Post a Comment