Image

JUAL SABUN HOMEMADE

Bismillah...
Assalammualaikum sahabat...
Hi korang...Semalam saya kecundang sebab tak sempat nak update entri...Mood masih ke laut berikutan kesedihan gara-gara handphone rosak....Rasa macam terbatas pula saya nak buat entri sebab dah terbiasa gunakan telefon tu untuk ambil gambar....dan kebanyakan gambar berada dalam telefon tu...Harap-harap dapatlah saya lebih bersabar...Tajuk cerita yang saya pilih untuk membebel harini adalah JUAL SABUN HOMEMADE

JUAL SABUN HOMEMADE

Haritu ada lima enam customer whatsapp saya tanya pasal produk homemade. Mereka banyak kali tanya adalah produk-produk yang saya jual tu adalah hakmilik saya atau saya beli dari thailand dan repack balik...Inilah soalan yang selalu customer dok tanya termasuk yang baru je tanya tadi huhuhu...

Oleh hal yang demikian saya buat artikel ni untuk memaklumkan bahawa semua produk yang saya sebut sebagai organik homemade adalah hakmilik saya sendiri. Saya sendiri yang buat dari A-Z sehinggalah proses pos barang kepada customer..Kesian saya dik kena cop pengusaha repacking,huhuhu...

JUAL SABUN HOMEMADE

Saya faham mungkin ada customer yang ragu-ragu sebab ramai yang berada diluar sana yang jual produk repacking. Tidak salah untuk mereka memastikan kesahihhan tentang mana datangnya produk yang mereka bakal beli dan saya tidak pernah nak meroyan pun kalau ada yang cakap saya jual produk repacking

Saya tak meroyan sebab saya berada dipihak yang benar. Saya sendiri yang buat semuanya menggunakan dua tangan saya....so,buat apa saya nak takut...

Segala jenis sabun,scrub,lipbalm,lipscrub,toner dan serum organik homemade daripada saya adalah saya sendiri yang punya...saya sendiri yang buat dan saya sendiri yang jual...tiada kaitan dengan sesiapa. Oleh itu kalau nak mencuba yang original homemade sila direct dengan saya

JUAL SABUN HOMEMADE

Ok,kita berbalik pada tajuk JUAL SABUN HOMEMADE. Ramai orang diluar sana yang menjual sabun homemade ni. Tidak dinafikan sabun homemade ni memang mendapat sambutan yang menggalakkan daripada pengguna tegar sabun homemade dan ada juga yang baru berjinak-jinak dengan sabun homemade

Sabun homemade ni sangat istimewa kerana ia diproses oleh orang perseorangan dirumah dalam kuantiti yang kecil secara manual. Majoriti sabun homemade dibuat menggunakan bahan asli yang boleh kita dapat dari dapur rumah kita je...contohnya sabun madu,sabun kunyit,sabun green tea dan sebagainya

Proses buat sabun bukanlah semudah yang disangka bagi sesetengah orang. Mungkin yang berkata ianya mudah adalah mereka yang dah tahap otai buat sabun homemade. Bagi mereka yang belum cukup ilmu atau baru belajar nak mencuba akan rasa ia satu usaha yang agak mencabar. Tapi tak perlu risau kerana bagi saya "practice make perfect"In Sya Allah bila kita buat selalu kitapun akan jadi otai dan akan cakap buat sabun homemade ini mudah je,suatu hari nanti

JUAL SABUN HOMEMADE

Saya bermula dari bawah untuk belajar cara-cara buat sabun daripada bahan hingga ke cara nak pack. Semuanya saya buat sendiri. Selepas percubaan untuk menghasilkan sabun homemade berjaya saya cuba guna dahulu untuk saya rasai keberkesanan sabun tersebut barulah saya berani untuk JUAL SABUN HOMEMADE tersebut ye korang...bukan terus syok sendiri nak jual kang tak pasal-pasal muka orang bermasalah sebab sabun saya huhuhu...

Setakat ini saya dah buat 8 jenis sabun homemade dan saya telahpun mencuba kesemua sabun-sabun tersebut. Alhamdulillah sabun ini boleh digunapakai dan saya yakin ia boleh sesuai untuk dipakai oleh semua peringkat usia kerana saya hanya guna bahan asli sahaja. Tiada bahan yang saya gunakan akan menyebabkan alahan atau merosakkan kulit

Saya dah berani jual sabun homemade saya kepada orang dah dan alhamdulillah mereka semua berpuashati dengan ketulenan sabun saya...Saya juga ada buat perkhimatan jenama sendiri kalau yang berminat. Buat masa sekarang saya ada mould sabun bentuk bunga sahaja. Kalau korang nak tempah bentuk lain korang boleh cari mould yang korang suka. 

Apa-apapun lebih mudah kalau korang direct whatsapp saya untuk berbincang. Dan untuk tahu lebih lanjut berkenaan produk lain yang saya buat,korang boleh jelajah entri-entri dalam blog saya ni ya...Tq tau sebab sudi singgah kat tempat saya hehe...Tinggalkanlah jejak nanti saya p blog korang pula ya...Jumpa lagi ya korang semua...

Wassalam