Latest post

Sunday, 30 April 2017

PEMBORONG SCRUB & SABUN HOMEMADE TERMURAH - TIADA BAHAN KIMIA

Assalammualaikum korang...
Harini macam dah lewat malam sangat baru berkesempatan nak menulis. Semalam adalah hari yang sibuk buat saya sebab nak menyiapkan pesanan scrub dan sabun untuk customer. Saya ni buat kecil kecilan je...takde pembantu...tapi bila dapat order besar nak tak nak kena lah hadap seorang diri...Ini lah dugaan dan cabaran untuk mencari rezeki...Apapun saya bersyukur kerana Allah telah mengirimkan seseorang untuk berurusan dengan saya...maka saya perlu memberikan persembahan yang terbaik untuk membalas rezeki yang dikirimkan buat saya...Ewahhhh...bermadah pula kat sini...Jom layan review PEMBORONG SCRUB & SABUN HOMEMADE TERMURAH - TIADA BAHAN KIMIA jap...hehehe

Order kali ni customer request 5 jenis scrub...5 jenis sabun. Bagi saya ini adalah kuantiti yang biasa saya dapat seperti sebelum ini tetapi yang mencabarnya kali ni customer nak campur-campur...hehehe itulah cabarannya sebab saya nak kena buat banyak benda

PEMBORONG SCRUB & SABUN HOMEMADE TERMURAH - TIADA BAHAN KIMIA
~ Sabun koko,kopi,madu asli,kunyit dan oat ~

 Sabun ni beratnya 35gram ya...comel je kan...Biasa saya akan buka order RM360 untuk 80pcs sabun...Korang boleh pilih sabun apa yang korang nak...Boleh campur campur takde masalah...Sabun yang saya buat khas untuk muka,tiada letak extract ya...semua saya letak bahan yang asli...serbuk asli...dan saya akan letak sedikit minyak zaitun supaya bila korang pakai sabun ni muka korang akan lembab je huhuhu...Ingin di ingatkan disini...sabun dan scrub dari saya adalah 100% homemade. Saya sendiri yang bancuh...saya sendiri yang buat...tiada istilah repacking dengan saya...In sya Allah korang boleh pakai dan jual tanpa ragu-ragu sebab saya langsung tak letak bahan kimia

Ramai yang tanya saya,berapa lama produk-produk ini boleh bertahan? Buat pengetahuan korang...Saya hanya akan proses order korang bila saya dapat payment...bukan saya takut saya tak dapat jual kalau saya buat banyak-banyak ya...tetapi saya nak bagi produk yang "fresh" kepada customer...So...korang jangan risau...setiap barang yang sampai dari saya adalah produk yang "fresh"..In Sya Allah korang boleh pakai lebih lama. 

PEMBORONG SCRUB & SABUN HOMEMADE TERMURAH - TIADA BAHAN KIMIA
~ scrub kopi,oat,koko dan greentea bergabung di situ..hehehe~

Sebelum ini saya tak buka order macamni...Sebelum ni saya letak minimum order untuk satu flavour scrub organik homemade adalah 6kg untuk dapat harga borong RM50/kg...tetapi ramai pula yang request " kak,bolehla campur-campur kak...kami ni baru nak belajar bisnes...nak try-try dulu.." Oleh kerana dah lebih dari 5 orang yang dok merintih macamni saya pun buat keputusan untuk akur dengan permintaan customer...Lagipun sekarang saya dah beli mixer besar...so,masa untuk proses scrub tak ambil masa yang lama seperti sebelum ini patah pinggang saya menyiapkan 20kg order...huhuhuhu

Sekarang,kepada mereka yang nak order scrub saya dah bagi campur-campur dah...Kalau nak beli kilo-kilo korang boleh campur 3 flavour...setiap flavour 2kg...Kalau nak order yang dah siap packing dalam botol 100gram tu RM360 untuk 60botol...boleh campur-campur juga...no hal...Saya nak bagi kemudahan kepada orang-orang yang betul-betul memerlukan...Sebab kebanyakan mereka yang nak order scrub ni adalah student...Hebat betul student sekarang...mereka berusaha untuk mencari duit poket sendiri...

Alhamdulillah...semuanya dah selesai...esok boleh la saya pos semua order ni...Jumaat dan sabtu johor cuti...so ahad baru dapat pergi pos ye kakak...harap posmen dapat menghantar order akak ni dengan cepat dan selamat...Taknak dah jadi macam order sebelum ni...Pos 2 kotak tapi sampai sekotak je,rupa-rupanya sekotak lagi posmen lagi satu yang hantar...hahahaha...malas saya nak fikir sistem diorang ni,sabar jela...nasib baik lah dapat customer semuanya baik hati...tak pernah nak marah-marah saya. Macam tau-tau je saya ni alergik sangat dengan sikap pemarah...Syukur Alhamdulillah...

Begitulah serba sedikit cerita tentang projek saya semalam...Saya bersyukur sangat semuanya berjalan lancar sebab kebetulan sekolah cuti hujung minggu...takdelah nak terkejar-kejar uruskan anak-anak sekolah. Kepada yang berminat berurusan dengan saya boleh terus whatsapp saya ya...In sya Allah saya akan memberikan harga yang termurah di pasaran dengan servis yang tiptop disamping kualiti produk yang terbaik...Terima kasih kepada yang sudi membaca cerita saya...Jumpa lagi next entri...

Wassalam