Latest post

Saturday, 1 April 2017

LIPBALM HOMEMADE

Assalammualaikum sahabat-sahabat saya terutama organik loverssss...

Hehehehe...Bila cerita pasal organik je saya macam ada rasa bahagia di sudut hati...tak tahulah sakit saya ni serius ke idok sebab sejak kebelakangan ni agak busy menyiapkan order dari sahabat-sahabat organik yang mula mempercayai hasil tangan saya

Harini saya nak share satu cerita pasal projek homemade juga. Cerita ini tiada kaitan dengan scrub ya...projek kali ni lain sikit dari projek sebelum-sebelum ni sebab projek ni projek pertama saya. Harini saya bertungkus lumus menyiapkan order customer yang nak lipbalm comel-comel untuk dia bagi gift kepada customer. Yela...kita niaga ni kenalah sekali sekala bagi gift kat customer barula berbunga-bunga hati customer nak berurusan dengan kita kan...

LIPBALM HOMEMADE

Terlanjur saya buatkan untuk customer ni saya dapat satu idea untuk jadikan lipbalm ni sebagai gift juga untuk customer saya yang beli lipscrub saya...LIPSCRUB??? Eh...lupa saya nak bagitahu korang...baru-baru ni saya ada buat lipscrub taw...tujuan saya buat lipscrub tu memang nak jual masa time puasa nanti sebab biasalah kan masa puasa ni memang kita tak boleh lari dari masalah bibir...tu yang saya cuba untuk membantu menyelesaikan masalah tu....Pasal scrub saya akan cerita next entri eh...

So...buat punya buat maka terhasillah lipbalm homemade by me hari ini. Mencabar juga sebenarnya buat lipbalm ni sebab perlu ada banyak kesabaran. Tapi nak buat macamana saya memang dah minat buat semua ni...so saya harungi segala dugaan...menepis segala rintangan...merempuh semua onak dan duri...(hahahaha...over sangat pulak..mengalahkan masuk explore race) maka terhasillah lipbalm homemade yang santai-santai ni...

LIPBALM HOMEMADE

Saya buat lipbalm dalam bekas comel-comel ni je. Isi satu bekas ni 5gram...saya kira mungkin boleh tahan sebulan guna sebab lipbalm ni bukan banyak pun kita nak tenyeh kat bibir kan.

LIPBALM HOMEMADE

Haaaa...ni la tadi hasil penat lelah saya...saya buat 4 warna dan bila dah siap saya campurkan dalam satu bekas. So...kalau yang beli satu bekas korang dapatla rasa semua tu. Tapi warna tu tiada memainkan apa-apa peranan pun sekadar warna sahaja sebab ini bukan lipstik ya...ini lipbalm ...so tiada warna akan terpapar di bibir korang bila guna kat bibir melainkan bibir korang memang jenis pinkish bak delima merekah mungkin boleh nampak sikit bayangan warnanya disitu...hahahaha

Ok tak? Bagi saya ok je kot sebab lipbalm ni fungsinya untuk kasi bibir lembab. Once bahan-bahannya tidak merbahaya dan berkualiti dah cukup selesa digunakan. Saya buat lipbalm ni guna Beeswax dan Vaseline. Lepastu saya campur vitamin E dan Olive oil...memang ok sangat la ditenyeh kat bibir kasi lembab

Apa-apapun saya rasa berpuashati kerana berjaya menyiapkan projek lipbalm homemade dengan jayanya tanpa assistant huhuhuhu. Terima kasih kepada mereka-mereka yang sentiasa memberi semangat kepada saya untuk terus berkarya..ehhh...berkarya eh??? Eh bukan bukan...Terima kasuh kepada mereka-mereka yang sentiasa support produk yang saya hasilkan...ni baru betul... 

Kalau tak membelipun saya tak kisah ...korang doakan pun dah cukup memberi makna kepada saya...Terima kasih banyak-banyak kepada awak.... Haaaa ye...yela...awaklah yang sedang baca entri saya ni...awaklah... Terima kasih eh sebab baca entri saya sampai habis...Kalau korang rajin korang sharela kat kawan-kawan pesbuk korang...Terima kasih taw...Jumpa lagi next entri saya nak cerita pasal scrub bibir pula...

WASSALAM