Latest post

Tuesday, 11 April 2017

HILANGKAN PARUT JERAWAT DAN JERAGAT DENGAN SABUN KUNYIT + MADU ORGANIK

Assalammualaikum kawan-kawan semua...Lama betul saya tak update blog ni sebab busy sangat akhir-akhir ni siapkan order scrub dan sabun. Sabtu lepas ada seminar usahawan lagi...Terkejar-kejar juga la nak mengatur jadual kerja...

Alhamdulillah ada kesempatan untuk saya update blog harini. Last week saya ada buat 6 jenis sabun terbaharu dalam senarai produk homemade saya. Harini saya akan update satu daripada 6 sabun tu sebab saya nak tulis secara terperinci tentang sabun-sabun tu. Oleh sebab itu saya asingkan setiap sabun dalam satu slot entri

Tujuan saya buat sabun homemade ni adalah untuk mengisi masa terluang sambil manjana pendapatan. Maklumlah saya ni surirumah je...Sambil-sambil jaga anak bolehla saya buat sesuatu yang mendatangkan keuntungan kepada saya untuk bantu suami cukupkan apa yang kurang kan...

HILANGKAN PARUT JERAWAT DAN JERAGAT DENGAN SABUN KUNYIT + MADU ORGANIK

Beginilah keadaan ketika proses membuat sabun. Sabun homemade ni biasanya buat dalam kuantiti kecil tapi kena ulang banyak kali sebab kalau buat sekali banyak takut kurang kualiti sebab saya guna bahan yang original bukan guna extract yang dalam botol pastu titik-titik tu ya...

Contoh macam sabun kunyit + madu ni saya guna kunyit asli dan madu asli...Saya tidak menggunakan sebarang pewarna untuk bagi cantik atau sebarang bahan kimia nak bagi tahan lama. Sabun yang saya hasilkan adalah 100% tiada bahan kimia

Apa yang istimewanya sabun yang saya hasilkan dan perlu korang cuba adalah...secara jujurnya saya meletakkan niat bukan untuk berniaga semata-mata tetapi saya ingin mengajak korang-korang kat luar sana untuk mula menggunakan produk yang organik homemade. Sabun yang saya hasilkan mengandungi kandungan bahan semulajadi dalam nisbah yang banyak kerana saya ingin kita sama-sama merasai khasiat bahan itu di tahap maksimum

Produk organik ni ada 2 jenis ya...kena perhatikan betul-betul sebab kadang-kadang ada yang declare produk organik tapi hanya 30% sahaja bahan organik yang ada dalam produk...Maka sama jela korang guna produk yang ada chemical kan...Pastikan korang pakai produk yang diperakui 100% organik baru boleh katakan produk itu organik

Kenapa saya nak sangat orang pakai produk organik?
Saya bukan paksa korang untuk beli produk saya...pesanan ni khas untuk mereka yang berminat nak tahu je ya...Produk organik homemade ni kalau korang nak tahu selamat digunakan...Sepanjang saya menjual produk organik saya belum pernah sekali pun ada yang komplen kulit mereka jadi teruk sebab guna scrub atau sabun saya...Alhamdulillah semua bagi feedback yang baik dan ramai juga yang repeat order. 

Oleh sebab itulah saya masih lagi bertahan untuk meneruskan perjuangan membuat produk homemade ini. Produk organik homemade ni tidak akan memberi kesan yang buruk untuk jangkamasa panjang. Selain tu ia boleh digunakan oleh semua lapisan umur dari bayi hingga dewasa...Lelaki dan wanita...Dan yang paling penting orang yang kulit sensitif pun boleh guna...

HILANGKAN PARUT JERAWAT DAN JERAGAT DENGAN SABUN KUNYIT + MADU ORGANIK

Salah satu sebab utama saya ajak korang sama-sama sokong produk homemade ni sebab banyak produk kat luar sana yang saya tengok ragu-ragu kandungannya. Saya takde niat nak menjatuhkan sesiapa ya...tetapi korang sendiri boleh fikir...

Terlalu banyak produk dipasaran yang keluar setiap hari bagai cendawan tumbuh selepas hujan( teringat ayat esei masa SPM dulu hahaha)...ada yang mahal ada yang murah...tapi kita langsung tak tahu mana datangnya produk tu...mana kilangnya...yang kita tahu produk tu viral dengan testimoni wajah-wajah cantik glowing tetapi kitapun tak dapat nak pastikan kesahihan testimoni tersebut.

Berebut rebut orang nak beli sebab berebut rebut nak cantik kan..Tetiba bila dah hot produk tu muncul kat kaca TV berita utama produk tu ada kandungan mercury...ada hydroquinone...pe korang rasa kalau produk yang korang guna tu yang terpampang kat berita utama mengatakan khabar sedih tu? 

Lebih menyedihkan kalau tetiba selepas 3 bulan cantik bulan ke-4 wajah bertukar menjadi seakan-akan zombi kampung pisang...Nauzubillah...Maaf ya sahabat...Lillahi Taala bukan niat saya nak naik dengan memburukkan nama orang tapi korang punya akal fikiran untuk berfikir maka gunakanlah sebaik-baiknya

Ok lah kita berbalik pada tajuk HILANGKAN PARUT JERAWAT DAN JERAGAT DENGAN SABUN KUNYIT + MADU ORGANIK ni ya...Betul ke sabun ni boleh tolong settlekan masalah parut jerawat & jeragat korang??? Jawapan saya adalah bergantung pada tahap keterukkan masalah korang...

Kalau tahap yang kritikal janganla korang harap pakai 2 3 hari dah terus hilang. Sebab sabun ini adalah dari bahan semulajadi yang saya dah kaji kegunaan dan kemampuannya untuk membantu korang dalam masalah yang korang hadapi ( korang boleh rujuk gambar saya ada tulis kelebihan sabun kunyit + madu tu ) Kita hanya mampu merancang...yang menentukan adalah Allah

Setiap produk yang saya hasilkan pasti saya akan cuba pada diri saya sendiri. Tetapi korang kena tahu setiap orang tidak sama hormonnya...Maka jika ia sesuai dengan saya ada kemungkinan ia tidak sesuai dengan korang. Tetapi saya sentiasa berdoa supaya produk yang saya hasilkan dipelihara kualitinya dan memberi manfaat kepada mereka yang menggunakannya. 

In Sya Allah...satu kelebihan yang Allah berikan kepada saya kerana saya tergolong dalam kulit sensitif...maka saya boleh mencuba sendiri produk yang saya hasilkan untuk jadi kayu pengukur keberkesanan produk saya sendiri. Semoga apa yang saya usahakan dapat memberi manfaat kepada mereka yang memerlukan In Sya Allah

Kepada sesiapa yang ingin berurusan dengan saya boleh direct whatsapp saya ya...Terima kasih kerana terus menyokong saya.Maafkan saya jika apa yang saya tulis menyinggung mana-mana pihak...Jumpa lagi di next entri cerita pasal sabun yang lain ya... Alhamdulillah...Wassalam