Latest post

Thursday, 30 March 2017

SCRUB ORGANIK

Assalamualaikum,salam sejahtera,Tuan/Puan/Cik…

Saya Zuraini owner @pemborong scrub organik
#organiklover
#scruborganik
#tiadabahankimia
#selamatdansuci

Terima kasih kerana sudi respond dengan iklan saya…Saya berbesar hati untuk cerita serba sedikit mengenai misi dan visi yang saya ingin ketengahkan dalam kegiatan yang saya jalankan hampir 2tahun ini.

Saya adalah salah seorang pembuat/pembekal/pemborong scrub 100% organik tanpa bahan kimia yang selamat digunakan tanpa kesan sampingan oleh semua lapisan umur dari bayi hinggalah dewasa. Mengapa saya sangat yakin bahawa scrub saya selamat digunakan? Kerana scrub ini dihasilkan oleh saya sendiri menggunakan bahan-bahan semulajadi.

Bagaimana bermulanya episode mencipta scrub ni?
Firstly saya minta maaf jika saya ni lari tajuk. Sebab soalan korang “BERAPA HARGA?”
Tapi jawapan saya meleret-leret tak kena dengan tajuk. Saya nak share sedikit kisah bagaimana bermulanya episod scrub organik dihasilkan

SCRUB ORGANIKSCRUB ORGANIK

SCRUB ORGANIK

Bermula satu ketika dahulu saya cuba menggunakan 1 set produk penjagaan muka. Tak sampai seminggu muka saya berubah menjadi cerah dan glowing. Ramai yang tegur perubahan pada muka saya. Saya dengan gembira dan senang hati meneruskan penggunaan produk tersebut tetapi ‘kusangkakan panas hingga ke petang rupanya hujan ditengahari’ Masuk set yang ke 2 saya mengalami perubahan muka yang teruk. 

Saya tak pasti dimana silapnya…yang pasti set yang ke 2 itu adalah produk yang sama dengan set yang pertama. Muka saya naik bintik-bintik merah,berminyak,gatal dan paling menyedihkan jerawat batu kat muka saya berbiji-biji keluar serentak. Allah je yang tahu apa yang saya rasa masa tu. Saya seorang yang positif maka saya tidak pernah menyalahkan sesiapa dalam hal ini kerana kuasa memilih dan membeli adalah kuasa saya…semua yang berlaku adalah pilihan saya

Apabila berlaku situasi begini saya dengan drastik menghentikan penggunaan produk tersebut dan mula mencari produk-produk lain untuk saya guna bagi mengembalikan wajah asal saya. Untuk pengetahuan Tuan/Puan/Cik Puan saya dah cuba lebih dari 10 set produk penjagaan muka selepas kejadian itu dari yang murah hinggalah yang mahal mencecah RM200 lebih tetapi GAGAL. Saya banyak kali berputih mata kerana tidak dapat hasil yang diharapkan berbanding duit yang saya keluarkan malahan bertambah teruk.

Dipendekkan cerita saya mula buat research tentang produk-produk organik untuk membantu saya membaiki kesilapan yang telah saya lakukan. Maka terciptalah scrub organik pertama dalam hidup saya untuk saya guna sendiri dengan satu tekad untuk membaiki muka saya kembali dan untuk menguatkan lagi hasil scrub organik itu,saya dalam masa yang sama telah menghasilkan sabun organik juga untuk diguna sekali. 

Hampir 2 bulan saya gunakan scrub dan sabun ini untuk saya rasa sendiri keberkesanannya dan syukur Alhamdulillah berhasil. Jika dulu bila saya balik kampung saya terlupa letak krim muka,muka saya akan keluar bintik-bintik merah dan bila balik dari kampung muka akan jadi sunburn. Setiap kali balik dari kampung saya akan mengalami masalah ini. Tetapi setelah saya gunakan produk organik segala masalah ini selesai 100%..Saya tak perlu risau pasal muka jadi “rashes” atau jerawat lagi. Alhamdulillah…

Sehingga hari ini saya masih lagi mengamalkan produk organik saya sendiri. Saya sudah selesa menggunakan produk saya sendiri dan rasa lebih selamat kerana ia adalah 100% tanpa bahan kimia untuk menjaga kesihatan kulit dalam jangkamasa yang panjang. Biarlah ambil masa untuk cantik supaya ia berkekalan dan sihat dari dalam daripada cantik dengan cepat dan tidak pasti kesihatan kulit terjamin atau tidak dan belum pasti selamat untuk jangkamasa panjang

Setelah saya berpuashati dengan keberkesanannya saya cuba untuk berkongsi manfaat tentang produk ini kepada orang lain. Bermula dengan adik-beradik,saudara mara dan kawan-kawan sehinggalah saya kongsi manfaatnya kepada orang awam di google. Alhamdulillah sehingga hari ini saya belum dapat feedback negatif dari pengguna. Setiap hari saya dapat khabar gembira tentang produk hasil tangan saya. Setelah 6 bulan saya kenalkan produk saya kepada umum timbul idea why not saya share rezeki bersama-sama mereka yang berhasrat untuk tambah pendapatan. 

Sekarang ekonomi agak goyah…ramai yang mengambil inisiatif berniaga online…maka dengan niat membantu saya buka peluang kepada mereka yang betul-betul serius nak berniaga atau yang ingin buat duit poket terutamanya student,surirumah atau yang sedang bekerja nak buat ‘side income’ dengan cara saya bekalkan scrub dan produk-produk organik saya yang lain untuk mereka jual dengan jenama mereka sendiri. Dan Alhamdulillah…Allah masih memberi pertolongan kepada saya, ramai yang merebut peluang untuk bersama-sama saya dan sehingga kini saya masih membekalkan scrub untuk mereka yang memerlukan

Ok, berbalik kepada persoalan Tuan/Puan/Cik Puan tadi mengenai harga…
Terdapat 2 jenis scrub yang saya hasilkan iaitu dalam bentuk lembab dan dalam bentuk cair. Biasanya saya akan buat ikut permintaan pelanggan. Saya hanya akan proses scrub apabila saya sudah dapat payment. Saya tidak akan simpan stok scrub sudah siap kerana Visi saya adalah “ PRODUK FRESH,BERKUALITI  & SERVIS TIPTOP” Saya tidak menjanjikan bulan dan bintang kepada pelanggan tetapi saya akan memberikan servis yang In SyaAllah memberi kepuasan kepada pelanggan saya. 

Setiap yang berurusan dengan saya dengan tujuan nak buat bisnes scrub saya akan bagi contact nombor “supplier botol/bekas” dan “supplier sticker/label” saya sendiri bagi memudahkan urusan dan mengurangkan kos Tuan/Puan/Cik Puan untuk mencari rezeki. Konsep saya mudah “ rezeki Allah yang tentukan,maka tiada istilah berebut rezeki dalam kamus hidup saya…saya yakin dan pasti semakin banyak saya membantu semakin banyak saya menikmati manfaatnya”

SCRUB ORGANIK
FLAVOUR : KOPI/KOKO/OAT/GREEN TEA

HARGA :
RM70/KG
RM60/KG (MOQ 3KG)
RM50/KG (MOQ 6KG)
RM40/KG (MOQ 12KG)

Tuan/Puan/Cik Puan,
Sekiranya berminat untuk berurusan dengan saya boleh direct whatsapp saya di 01132484182 atau Tuan/Puan/Cik Puan boleh reply email saya in dengan no whatsapp Tuan/Puan/Cik Puan untuk saya hubungi. Terima kasih banyak-banyak kerana sudi membaca sehingga habis.

“ FIRST STEP IS THE MOST IMPORTANT TO CHANGE YOUR LIFE”

Ikhlas,

Zuraini muhammad