KENAPA KITA PERLUKAN SCRUB??WAJIB BACA...

KENAPA KITA PERLUKAN SCRUB??WAJIB BACA...
Assalammualaikum semua…

Harini saya nak share topik kenapa kita perlu sangat nak guna scrub untuk muka & badan…kita kan dah mandi hari2…kadang2 sampai 3 kali sehari …buat apa lagi nak scrub2 badan lagi???
Okeh…saya share sini kenapa nak scrub badan…atleast seminggu 2 @ 3 kali…

KENAPA KITA PERLUKAN SCRUB??WAJIB BACA...

TUJUAN SCRUBBING :
~ Fungsi utama dari scrubbing adalah mengangkat sel kulit mati, mengangkat kotoran yang menyumbat pori kulit, sekaligus membukanya, agar kulit boleh bernafas dan menyerap nutrisi dari produk kecantikan
~ Scrubbing memberi kesan kulit senantiasa halus dalam jangka masa panjang
~ Mengangkat sel-sel kulit mati yang selama ini membuat kulitmu jadi tampak lebih kusam dan gelap
~ Mengembalikan kulit asal kita yang dah kusam akibat gaya hidup & persekitan yang terdedah oleh sinaran matahari @ habuk
~ Mandi menggunakan sabun @ mandian biasa boleh membersihkan badan daripada kotoran tapi sel kulit mati tidak dibuang dengan sempurna yang akan mengakibatkan sel2 kulit mati bertambah tebal dan akan menghalang sel kulit yang baru untuk menyerlah

…..Oleh kerna itu kita memerlukan 'bantuan' scrub……

KELEBIHAN OAT :
~ melembabkan dan mengangkat sel kulit mati
~ menghilangkan jerawat dan menghaluskan kulit
~ mengencangkan pori-pori
~menyerap lebihan minyak pada wajah
~memudarkan parut2 halus
~melembabkan dan membersihkan kulit wajah
~ menghilangkan bakteri pada wajah
~ membantu pengelupasan kulit mati
~ mengatasi masalah jerawat.
~membantu menormalkan pH kulit
~meredakan gatal atau rasa tidak nyaman pada kulit.
~melembutkan dan melembabkan kulit
~ menjaga kelembaban dan melindungi kulit terhadap iritasi dari luar.

Tak perlu beli scrub mahal-mahal sebab untuk cantik. Kalau rasa sayang dengan kulit tidak salah kalau kita cuba guna yang organik sebab lebih tenang bila guna. Takde la kita duk berdebar-debar tunggu result taku-takut tak sesuai dengan kulit jadi gatal-gatal pula. inilah salah satu kelebihan scrub organik,ia tidak akan memberi kesan samping yang buruk pada pengguna

KESIMPULANYA...sebagai seorang wanita kita perlu menjaga keterampilan dan kecantikan diri kita...Harap topik ni dapat membantu kemusykilan di hati korang...thank's sudi baca...




CARA MUDAH HILANGKAN KULIT KUSAM

CARA MUDAH HILANGKAN KULIT KUSAM
Salam semua....
Harini saya nak kongsi bagaimana cara mudah nak hilangkan kulit muka yang kusam ...dapat rasanya betapa down nya bila muka nampak tak bermaya...nak tengok cerminpun rasa malas..

Sebelum ni saya ada review pasal scrub ZM beauty...Kali ni saya nak sambung pasal scrub ni juga...Sebab kebanyakkan customer dan kawan-kawan saya yang mengadu kulit kusam ,kering...berminyak sangat...bersisik...semua saya suggest scrub ni...bukan nya apa of course la sebab scrub ni murah dan jimat...sebab 1 botol ni boleh tahan sebulan...lagipun kandungan scrub ni memang sangat-sangat membantu masalah kulit yang saya sebut kat atas

meh saya review sikit pasal scrub ZM beauty ni...


CARA MUDAH HILANGKAN KULIT KUSAM
~ haaaa...ni dia gambar scrub kopi nya...sebelum ni bagi gambar luar je...harini terajin plak amik gambar isi dalam...wangi semerbak aroma kopi...rasa nak makan je hahaha ~

Keistimewaan scrub ZM beauty :
~ Tesktur scrub yang halus dan lembut
~ Tidak meninggalkan kesan pedih @ luka bila kita guna
~ Wangi 
~ Melembabkan kulit
~ Membekalkan vitamin pada kulit
~ Puashati guna sebab banyak & murah...

MANFAAT SCRUB :
~ Mencegah dan mengurangi kerutan di kulit
~ Menghaluskan Kulit
~ Mampu menghilangkan bekas jerawat, belak2, dan noda hitam
~ Mencegah timbulnya jerawat
~ Melembabkan kulit
~ Membantu menghilangkan sel kulit mati
~ Dapat memperbaiki peredaran darah dan memecah lemak di tubuh yang dapat menimbulkan selulit
~ Menghilangkan bau badan
~ Menghilangkan selulit
~ Menetralkan kulit yang teriritasi
~ Bermanfaat sebagai detoksifikasi tubuh
~ Memberikan nutrisi pada kulit

Meh saya share sikit manfaat bahan2 yang terkandung dalam scrub2 ZM beauty ni untuk renungan bersama :

KELEBIHAN & FUNGSI ARGAN OIL :
~ Anti-penuaan yang amat berkesan
~ Menyelesaikan masalah kulit berjerawat
~ Menghilangkan masalah parut
~ Mencerahkan kulit secara alami
~ Melindungi kulit daripada kedutan akibat penuaan pra-matang
~ Mengurangkan kedutan dibawah mata
~ Bertindak sebagai pelembap terbaik untuk kulit. Ia menyegar dan melembut kulit lebih mudah daripada penggunaan krim atau minyak yang lain
~ Kaya dengan protein yang sangat baik untuk keanjalan kulit yang berfungsi untuk menegangkan kulit dan menjadikan ia kelihatan lebih segar
~ Mampu mengurangkan kegatalan kulit dan cepat menyembuhkan tanda-tanda yang disebabkan oleh menggaru pada kulit
~ Sesuai untuk semua jenis kulit
~ Mampu mencegah stretchmark pada kulit akibat proses kehamilan

KELEBIHAN & FUNGSI OLIVE OIL :
~ Mengatasi kulit pecah pecah
~ Melembabkan kulit wajah
~ Menjaga kelembaban kulit secara menyeluruh
~ Mengangkat sel kulit mati
~ Mencerahkan dan menyegarkan kulit wajah
~ Menghilangkan tanda tanda penuaan, terutama pada wajah
~ Menghilangkan kantung mata
~ Mengatasi wajah berminyak

KELEBIHAN & FUNGSI CASTOR OIL :
~ Mengatasi masalah jerawat
~ Memperbaiki sel-sel kulit yang mati dan rosak
~ Mengurangkan garis halus dan kedutan
~ Membantu menghilangkan jeragat
~ Melembab dan melembutkan kulit
~ Membantu menyamarkan bekas luka dan jerawat
~ Membersihkan minyak berlebih diwajah

GUYS....kalau korang tak percaya korang le test satu kali tengok hasil...mesti korang jatuh hati for sure...lagipun scrub ni boleh guna seluruh badan juga...kalau siku,ketiak dan celah2 tu gelap boleh gosok baki semua daki2 keluar heeee....yang penting tekstur scrub ni tidak terlalu kasar hingga menyebabkan luka...dan...tidak terlalu halus sampai nak gosokpon tak terasa...hahaha...memang sedap2 rasa menggosok...puashati....

so korang..hope review ni membantu korang yang berusaha nak cari produk yang mampu hilangkan kulit kusam dengan harga berpatutan...dan yang penting organik dan selamat digunakan... thank's bersabar baca celoteh saya...